Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný mletím xxxxxxxx xxx, pohanky x xxxx x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný x první xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná zrna xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x osemení x xxxxxxxx x klíčků,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, jejíž průměrná xxxxx zrna xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití a xxxxx k xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx které xx výrobek xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx výrobky a xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) z xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, pod xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx šlehaných xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) chlebem pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxx xxxxx xxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně než 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx perníků, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, máčené, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x obilky,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx jehož xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x množství nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx xxxxxx těsta xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) suchary výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x celém xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou úpravou,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x prodloužení trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 hodin xx xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem druhu x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx běžné xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx žitné mouky xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx označit dále xxxxx vyjadřujícími recepturní xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "z xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx šlehaných xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx xxxxxxx přímo xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx pečení x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem nebo x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx hmotnosti šlehačkové xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými vrstvami xxxxxxxx xxxxx x xxxx, které po xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx jako máslová xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx ostatní lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx teplotách xx 8 xX, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky a xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 10 oC.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx pro mouku x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx pachů x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou lepkavé x zachovávají xx xxxx tvar x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx látkám xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně x xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx plněné
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x plněných xxxxxxx xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné pečivo /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x povrchových xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx charakteristickou vlastností xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx xxxxx propečený, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x k) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x těsta, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě rýže x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx jiných xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx vaječné výrobky, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Xx.