Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx zpracováním jednoho xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a rýže,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx upravená loupáním x leštěním,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
x) xxxxxx z xxxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx obilné xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx jeho délky x šířky xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití x xxxxx x přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, ze xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny na xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx použijí xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x skupina výrobků,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) u xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx do barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx zkreslena vizuálně xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jejichž xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx na celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx povidly xxxx xxxxxxxxx upravené sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx x obsahem xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx nebo žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků xx xxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
h) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě musí xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx x celkové hmotnosti xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x obilky,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx chleba xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou xxxxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx ve formách,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx pečení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x expanzní xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen k xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx do oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u trvanlivého xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, tvarovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 dní,
g) běžným xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx recepturní xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx šlehaných xxxx", "ze xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxxx hmot", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, polev, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx základem je xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % v sušině xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx hmot xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx xxx plundrovým xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx kynutého xxxxx x tuku, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 kg xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx zpracovat do xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx tuto xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx do 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou x důsledku xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxx 8 xX, se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 se posuzuje xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx jakost
Mouky
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
nejvýše
Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) v % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx na závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých surovinách
Vůně x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Směsi pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx přípravu xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx v různých xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně a xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx pekařských xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx na xxxxxx, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx výše xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrny
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Xxxx x xxxx náplní x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx být xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx nahořklá, pokud xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, jež je xxxxxxxx či součástí xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx, xxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxxxxx, odpovídající druhu x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) příměsi xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.