Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,
2. vaječné, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx mlýnských výrobků,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx 1 xx xxxxx,
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo cukrářské xxxxx,
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice
|
|
|
vločky
|
||
|
trhanka
|
||
|
kroupy
|
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxx x xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
|
kulatozrnná xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
|
Podskupina
|
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
|
Xxxxx polohrubé
|
366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
2800/xxxxxxx 96
|
1,90
|
|
Název xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx chlebová
|
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
|
|
|
pšeničná xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxx (výražková)
|
bílá
|
|
|
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% hmotnosti)
nejvýše
|
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
|
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx dehydrovaná
|
0,50
|
12,0
|
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
|
|
Krupice xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
|
Druh
|
Vlhkost x %
xxxxxxx
|
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
|
Ukazatel
|
Hodnota xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
|
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
|
|
| &xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
xxxxxxx loupaná
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
|
jáhly
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx jasně xxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
xxxxxxx 15, 0 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
|
|
Barva
|
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx surovinách
|
|
Vůně x xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
|
xx chlebové xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
|
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
|
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 50 g
|
- 10 %
|
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
|
251 - 1 000 x
|
- 3 %
|
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2 500 x
|
- 1 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
|
|
ostatní
|
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. hvězdiček), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx xxxx x xx uvaření.
|
|
Barva
|
Světlá, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
|
Xxxx x xxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
| &xxxx;
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
|
- xxxxxx xxxxxxx xx v inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
hmotnost balení
|
přípustná xxxxxxxx
|
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
|
nad 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
|
|
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxx, povrch
|
Střídka
|
Vůně x xxxx
|
|
|
xxxxx / xxxxxxx chléb
|
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
|
chlebová
příjemná
|
|
běžné xxxxxx / čerstvé běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
|
pečivová
příjemná
|
|
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, pečivová xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
|
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx těst
|
pravidelně formované
|
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
|
typická barva
|
křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
|
příjemná xxx xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx otisk xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxx formy
|
celistvý, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
|
charakteristický odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, pórovitá
|
pečivová, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
Chléb xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 300 g
nad 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
Cukrářský xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 g
|
nejvýše - 8 %
|
|
nad 150 g
|
nejvýše - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
x účinností xx 1.9.2000
268/2006 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.