Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx obilných zrn x podobě xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx bezpluchého nebo xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) směsmi z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
l) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Oryza xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx xxxx xxxxx x šířky je xxxxxxxxx více xxx 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx je xxxxx než 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze které xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx na xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) pekařskými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst nebo xxxx, jejichž sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx tvořena xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, o hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a netradičních xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % bezvodého xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x recepturním xxxxxxxxx nejméně 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skladování, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) žitným xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk nebo xxx odpovídající množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx jehož xxxxx jsou přidány xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, olejniny, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, nebo xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx pita xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx nižší xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx surovinami jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx plátky x xxxxxxxxx,
s) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx tepelné úpravě,
x) čerstvým běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x xxxxxxxxx pečivo xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze využít xxxxx xxx chléb, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx vztaženo xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) přívlastkem "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být nejméně 21 xxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx je "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx v hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
XXXXX 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce, xxxx též výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx hmotnosti šlehačkové xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx tuku xxxx xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, které po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx kynutým listovým xxxx též plundrovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat v xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx tam, xxx xx výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx do 8 xX, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x odstavci 2.
(2) Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách do 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx mouku x xxxx obiloviny, xxx cizích pachů x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Směsi pro xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx povrch mírně xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny se xxx dodržení xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx tvar x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních druhů xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné pečivo
pšeničné
žitné
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek
jemné pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x polevou xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx krému.
(2) Xxxx x chuť xxxxxx x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, chuť xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx či součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx dobře propečený, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx a xxxx musí xxx xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x xxxxxxxx surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x účinností xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx barvou na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.