Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, pohanky x rýže x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx obilných zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx bezpluchého nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) obilovinami pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo ovsa,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx obilné xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx pro přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
l) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx délky x šířky xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx než 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx a poměr xxxxx a xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx jsou přidány xxxxx složky, zejména xxxxx suchých plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené bez xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx tekutině.
§7
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx těstovin xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx dobou použitelnosti,
x) u těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx o xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx do barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx kterým xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného výrobku.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných hmot x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený kvasem, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový x xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx těst xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
x) trvanlivým pečivem xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem vody xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx žita z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx vyšší xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % x celkové xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
x) celozrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou přidány xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a žita xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nižší xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) suchary výrobky x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinkami xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta z xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem druhu x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé pečivo xx musí označit xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "tradiční xxxxx" lze využít xxxxx pro chléb, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný xx xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx mlýnských výrobků,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx je "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx těst", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx v hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXX
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx pečení a xxxxxxxxxx zejména pomocí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx polotovar používaný x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x jiným tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmot xx xxxx hydrokoloidů, které xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx hmotnosti šlehačkové xxxxxx,
g) bílkovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným s xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, které xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo cukrářské xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat v xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx v rozmrazeném xxxxx, se xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 8 oC, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. hvězdiček), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx xxxx x xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx v inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských výrobků
 
Vzhled x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / čerstvé běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně formované
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx krému.
(2) Xxxx x xxxx náplní x povrchových xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí, chuť xxxxx xxx nakyslá xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx náplně.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, musí xxx xxxxx propečený, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx používat xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do oběhu xx dobu 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.