Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
i) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx obilné xxxxxxx, x nimž jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Oryza sativa X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x osemení x xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx jeho délky x šířky xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx a šířky xxxx je zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx složky, zejména xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx se označují xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx jsou uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx xxxxx
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx těstoviny, x xxxxxxx výrobě se xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
d) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °C, těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx se nesmí xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx těst nebo xxxx, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx tvořena mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a netradičních xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx nebo glazurou,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků xx žita x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx musí xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx jehož xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x celkovém množství xxxxxxx 5 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx druhy chleba xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx chleba xxxxxxxx tvaru o xxxxxxxxx nižší xxx 400 x, které xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) oplatkami xxxxxxx získané upečením xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xx upečení krájené xx plátky x xxxxxxxxx,
s) preclíky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z těsta, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx pečení xxxxxxxxx x celém xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl přerušen xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx jemného xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx pro xxxxx x charakteristickými xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky vztaženo xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 21 dní,
g) běžným xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje mléko x množství odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) výrobky xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx skupiny xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového těsta", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxx xxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx hmot", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný chlebíček", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx želírovacích látek xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx máslem xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x sušině náplně,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku,
x) xxxxxx listovým těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx xxx plundrovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské výrobky xx označí xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx a sýrové,
h) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich xxxxxx x xxx xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx do 8 xX, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Těsta xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx mouku x dané xxxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx chlebové výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx pečivo běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx těstovin nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a u xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny se xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx xxxx i xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx v různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné pečivo / čerstvé běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx těsta xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x polevou xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrny
pečivová, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx cukrářských xxxxxxx x náplní
(1) Náplně xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx příjemné, xx použitých surovinách, xxx xxxxxx pachů x příchutí, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx či součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, musí xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx ode dne xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.