Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2006 do 30.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilí x xxxxxx hrubších xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, získaný šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx šupinky xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě,
l) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) rýží neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 mm a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx a poměr xxxxx x šířky xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve vzdálenosti 5 cm xx xxxxx v prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx vlhkosti nejvýše 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx procent,
d) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx slepičích xxxxx, x množství xxxxxxx xxx vejce xx 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvých slepičích xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x pšeničné celozrnné xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj o xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx barevného průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina je x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx krájeného, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový,
c) běžným xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx různými náplněmi, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo pečiva xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx prosušeny x xxxxx objemu,
t) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§11x
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, jehož xxxx technologický proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, popřípadě droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx z mouky, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x pšenice x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx pšenice x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě mlýnských xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a cukr, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % v sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx na bázi xxxxxxxxxxxx, které tvoří xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,
h) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým těsto x xxxxxxx obsahem xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. kakaová, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) pokud jsou xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 ° C.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky a xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx pšeničné
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx jemná
0,50
15,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Krupice xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Třídění dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, pohanka
Druh
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx stabilizované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po použitých xxxxxxxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx užití
Vlhkost x % xxxxxxx
Xxxxx v % nejvýše
na xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx moučníků bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx těstovin x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena řezem (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo

Trvanlivé pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx musí xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, hořká.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx znění pozdějších xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx sítem s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.