Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2006 do 30.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x podobě hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) jáhlami xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke spotřebě xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx úpravou,
m) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) zrna xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou rýže, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a xxxxx délky a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nižší než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména jádra xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx xx označují xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický rod xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx vzájemně mísit, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 30.6.2006 (do xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx směsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použito slepičích xxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 kilogram xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx vajec,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx celozrnné xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx ve vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx o těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx dobou použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx spotřebovat potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx s relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx nesušené se xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % bezvodého xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem nebo xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx dalších surovin, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % a pšeničných xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx obsahovat x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx mlýnské výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx těst kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx těsta x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků x dalších surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx xxxxxx je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx než 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx v celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx prosušeny v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx účelům.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx a cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pasterizovaných nebo xxxxxxxx pasterizovaných xxxxx x cukrem xxxxxxxx x vodou,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx nebo cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx skladovanou náplň.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x přepravě cukrářských xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Fyzikální x chemické požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky a xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín
žitná světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Tabulka 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx a zlomků
v % nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Obiloviny pro xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x chemické požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % nejvýše
na xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx pšeničné pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx hmoty
11,0
2,5
na přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Podíl xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx či x inertní atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx tyčinky

knäckebrot

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx pečivo x xxxxxxxx těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx rozptýleny x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx xxxx xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x mohou xx xxxxxx do oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Čl. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní předpis x. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Xx.