Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2006 do 30.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxx x podobě xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx obilná xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx je xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx délky x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna xx xxxxx než 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx označují xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx k přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní vlhkostí xxxxxxx nejvýše 75 %.
Účinnost od 1.9.2000 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx mírně osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 x nejvýše 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx šest vajec xx 1 kilogram xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx celozrnné xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, že xx xxxxx o těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) pšeničným xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx žitno pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic z xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx prosušeny x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11x
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx jednoho nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen k xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx přípravy těsta xx po upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné tepelné xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx nebo hmot, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
d) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, s výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx z celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx vícezrnným pečivem xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx kypřeného chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx výrobky z xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na bázi xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx krémem náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx pasterizovaných bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxx tuku méně xxx 30 % x xxxxxx náplně,
i) xxxxxx lineckým těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx a sýrové.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x lze xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° C.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x sušině) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Tabulka 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, pluch x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % nejvýše
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Obsah neloupaných xxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Obiloviny xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx v % nejvýše
Popel v % nejvýše
na chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx šlehané nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx moučníků bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé tyčinky

knäckebrot

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx těsta
pravidelně xxxxxxxxx, klenuté nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx xxxx xxx příjemné, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x mohou xx xxxxxx xx oběhu xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.