Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2006 do 30.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané zpracováním xxxxx, xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx mletí obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a oloupaného xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx obilná xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx výrobky, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx tepelné úpravě,
l) xxxxxxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Oryza xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx a xxxxx je xxxxxxxxx xxxx než 3,
s) xxxx střednězrnnou rýže, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna je xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak zpracované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x prostorách x relativní vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx těstoviny, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx vejce xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx slepičích xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx vajec xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x pšeničné xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx s náplní,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx zvláštním předpise 1) se na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx uloženy odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx musí být xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) jemným xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx obsahovat x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě mlýnských xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) čerstvým xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo hmot x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků ze xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx pšenice x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx šlehaných hmot xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky z xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx prosušeny x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx výrobků,
c) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního krému x čerstvým xxxxxx xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx na bázi xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu třetinu xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) xxxxxxxx krémem náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pasterizovaných nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem xxxxxxxx x vodou,
h) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx náplně,
i) xxxxxx lineckým těsto x vysokým obsahem xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s charakteristickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřících prostředků.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx jsou xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu označí,
g) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 ° C.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Mouky xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx jemná
0,50
15,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Tabulka 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx zrn x % nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % nejvýše
Podíl xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Obiloviny pro xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká směs, xxxxx snadno roztíratelné xxxxxx nejsou xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx pšeničné pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx xxxxxxx řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a chuť
Příjemná, xxxxxxxx použitým surovinám xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Jemné xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.