Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 29.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, pohanky a xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx šupinky nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, určené xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx délky x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx nižší xxx 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx další xxxxxx, zejména jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx které xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx mírně osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx nejméně 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x množství xxxxxxx dvě xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x čerstvých xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx celozrnné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx se xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx výrobků,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, xx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx které xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx slepičí xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx uloženy odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného obalu, xxx kterým je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, x jehož těstě xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx nebo pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, kypřeného chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx prosušeny x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx a pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 xxxxx po xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 400 g, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx hmot x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pasterizovaných bílků x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x sušině náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících prostředků.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují se "x příchutí",
e) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě cukrářských xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Mouky
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x sušině) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx hrubá
0,50
15,0
853/nejméně 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx jemná
0,50
15,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Krupice xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx nerozdrcených xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, pohanka
Druh
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % nejvýše
Obsah cizích xxxxx x slupek
v % nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx
x % nejvýše
pohanka loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx loupaná
slabě nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Obiloviny xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx v % nejvýše
na chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx hmoty
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1

Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx odstínech žluté, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé tyčinky

knäckebrot

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, bez zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x kynutého těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, dle xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Jemné pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně rozptýleny x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, hořká.

Příloha č. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx používat nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.