Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 29.06.2006.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxx x obilovin
|
müsli
sypká xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x sušině)
nejvýše
|
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
Mouky xxxxxxxxx
|
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
|
0,50
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
|
2800/nejméně 96
|
1,90
|
Název xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxxx pšeničné
|
bílá x nažloutlým odstínem
|
pšeničná xxxxxxxx
|
xxxx se žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Xxxx
|
Xxxxxxx v %
nejvýše
|
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx vločky 6) x % xxxxxxx
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % nejvýše
|
Podíl pluch x slupek
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % nejvýše
|
Vlhkost
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Třídění xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (xx)
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
Druh
|
Vlhkost
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx cizích xxxxx a slupek
v % nejvýše
|
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx; |
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
xxxxxxx loupaná
|
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
|
jáhly
|
slabě xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Xxxxxx 8)
|
nejvýše 1,0 %
|
Xxxxxxx 9)
|
nejvýše 1,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
nejvýše 0,15 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Konzistence
|
sypká směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, po použitých xxxxxxxxxx
|
Xxxx a chuť
|
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
Směsi xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % nejvýše
|
na xxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
|
14,0
|
3,0
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
hmotnost xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 g
|
- 10 %
|
51 - 120 x
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1&xxxx;000 x
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;500 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx podmínek uvedených x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx jantarová nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
|
Xxxx x chuť
|
Příjemná, xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
&xxxx; |
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
&xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
30 %
|
&xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
&xxxx; |
- xxxxxx xxxxxxx či x inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
501 - 2 000 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;000 g
|
- 1 %
|
Druh
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx pečivo
|
sušenky
|
ze xxxxxxxxx hmot
|
|
oplatky
|
|
perníky
|
|
suchary
|
|
preclíky
|
|
trvanlivé xxxxxxx
|
|
xxäxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxx, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, stejnorodá
|
chlebová,
příjemná
|
Běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx těsta
|
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx, oplatků, perníku
|
typická xxxxx,
|
&xxxx; |
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
|
xxxxxx hnědý
|
křehká
|
jemná
|
Oplatky
|
dle formy
|
křehký, xxxxx formy
|
křehká
|
|
Perník
|
dle formy
|
celistvý, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
|
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
|
Těsto
|
linecké
listové
ostatní
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 g
|
nejvýše - 8 %
|
nad 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:
93/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.