Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 29.06.2006.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka
|
|
krupice
|
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxx x xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
pololoupaná xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
|
kulatozrnná rýže
|
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
|
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
|
Mouky xxxxxxxxx
|
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
|
0,50
|
|
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
2800/xxxxxxx 96
|
1,90
|
|
Název xxxxx
|
Xxxxx
|
|
Mouky pšeničné
|
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
|
|
pšeničná xxxxxxxx
|
xxxx xx žlutošedým xxxx našedlým xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
|
|
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
Druh
|
Minerální xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x sušině) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost ok/propad)
|
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
|
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx v %
nejvýše
|
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
|
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
|
1,9 % v xxxxxx
|
|
Xxxxx nerozdrcených zrn
|
3,0 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxx částečně obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
|
Podíl pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx malé
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Kroupy xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Třídění xxx xxxxxxxxx
|
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)
|
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
|
xxxxxx střední
|
70/3500
|
15/3000
|
|
kroupy xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % nejvýše
|
|
pohanka xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
|
| &xxxx; |
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
|
|
jáhly
|
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
|
Ukazatel
|
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
|
Xxxxxx 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxx 9)
|
nejvýše 1,0 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx směs, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx a xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxx užití
|
Vlhkost x % nejvýše
|
Popel x % xxxxxxx
|
|
xx chlebové xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
15,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx obilné xxxx
|
15,0
|
-
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
|
xxxxxxxx balení
|
přípustná xxxxxxxx
|
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
|
51 - 120 x
|
- 5 %
|
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
|
251 - 1&xxxx;000 x
|
- 3 %
|
|
1001 - 2&xxxx;500 g
|
- 2 %
|
|
xxx 2 500 x
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Těstoviny
|
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
|
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx a xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx.
|
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
|
Xxxx x chuť
|
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
| &xxxx; |
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
| &xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
30 %
|
| &xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
- xxxxxx vakuově či x inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
hmotnost xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
|
251 - 500 x
|
- 4 %
|
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx xxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx xxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xx xxxxxxxxx hmot
|
|
|
oplatky
|
|
|
perníky
|
|
|
suchary
|
|
|
preclíky
|
|
|
trvanlivé xxxxxxx
|
|
|
xxäxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx výrobky
|
|
|
pufované xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx
|
|
|
xxxxxxx
|
| &xxxx; |
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxx, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x chuť
|
|
Chléb
|
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
|
pečivová,
příjemná
|
|
Jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
|
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx
|
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx,
|
&xxxx; |
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
|
příjemná, xxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxx
|
xxx formy
|
celistvý, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx přísad
|
|
Chléb xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
|
|
Xxxxx pečivo x hmotnosti
|
do 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
|
|
Těsto
|
linecké
listové
ostatní
|
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
|
nad 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Xxxxxx předpis x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
x účinností xx 1.9.2000
268/2006 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.