Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 29.06.2006.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x podobě xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné netříděné xxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) klíčky částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx z obilovin xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou,
m) rýží xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Oryza sativa X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx vrchní xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
x) xxxx střednězrnnou rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna je xxxxxxxxx nižší xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž průměrná xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx přidány další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx k přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými těstoviny, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx slepičích xxxxx, v množství xxxxxxx xxx vejce xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx x krupice (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvých slepičích xxxxx x množství xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 kilogram xxxxxxxx mouky,
h) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x pšeničné xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci připravují xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním předpise 1) se na xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxx x skupina výrobků,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj x xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx x době, xx xxxxx je xxxxx spotřebovat potravinu xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxxxx slepičí xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx uloženy odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx barevného průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový,
c) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem nebo xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx různými náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené,
f) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož těsto xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx mlýnské výrobky x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita další xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx nabízen k xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a skupiny xx uvedeno v příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
d) jemným xxxxxxx pekařské výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx těsta jsou xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x jiných obilovin xxx pšenice x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, přičemž obsah xxxx xxxx čerstvého xxxxx činí xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x cukrem xxxxxxxx x vodou,
h) ostatním xxxxxx náplň x xxxxxxx tuku méně xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské výrobky xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, označují se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat v xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich výrobě x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx všech xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Mouky pšeničné
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x sušině) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx nerozdrcených zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx užití
Vlhkost x % nejvýše
Popel x % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově či x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní musí xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x mohou xx xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x stanovené velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Sb.