Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
mlýnské xxxxxx výrobky
|
mouka
|
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
|
|
vločky
|
||
trhanka
|
||
kroupy
|
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
|
||
xxxxx x xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
kulatozrnná rýže
|
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
Xxxxx polohrubé
|
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
|
2800/nejméně 96
|
1,90
|
Název xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxx xx žlutošedým nebo xxxxxxxx odstínem
|
|
pšeničná celozrnná
|
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx (výražková)
|
bílá
|
|
žitná xxxxx (chlebová)
|
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
|
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % nejvýše
|
ovesné
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
ovesné xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx nejvýše
|
Vlhkost
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
|
3,0 %
|
Druh
|
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (xx)
|
|
&xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
xxxxxx zabíjačkové
|
40/3000
|
2/2000
|
kroupy xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
xxxxxxx loupaná
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
jáhly
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxx
|
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Xxxxxx 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx směs, menší xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
|
Vůně x chuť
|
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
Xxxxx pro xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
xx chlebové xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků
|
11,0
|
2,5
|
na xxxxxxxx xxxxxxxx
|
15,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx přípravu xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
51 - 120 x
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1 000 x
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
xxx 2 500 g
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
|
ostatní
|
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře instantní
|
Xxxxxx x tvar
|
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. u xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx uvaření.
|
Barva
|
Světlá, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, u vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
Xxxx x xxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
|
těstoviny
|
nejméně
|
nejvýše
|
Vlhkost
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
- balené xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
xxxxxxxx balení
|
přípustná xxxxxxxx
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
501 - 2 000 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx / xxxxxxx chléb
|
pšeničný
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
|
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx x tvar
|
Kůrka, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
|
chlebová
příjemná
|
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
|
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
|
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x listového x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
|
propečená, s xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx cizích xxxxx x příchutí
|
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx těst
|
pravidelně formované
|
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x polevou či xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle formy
|
světle xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxx formy
|
křehký otisk xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx výrobky
|
pravidelný xxx xxxxxxx formy
|
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
xxxxxxxx výrobky
|
pravidelný xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
|
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
Xxxxx nebalený
|
|
nejvýše - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 300 g
nad 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Jemné xxxxxx x hmotnosti
|
do 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
&xxxx; |
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.