Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ VÝROBKY
§1
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx obilného zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx loupáním x leštěním,
x) xxxxxx částice nebo xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) rýží loupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx délky x šířky xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, upravených vločkováním, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky a xxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, které jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (semoliny) z xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx tekutině.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx těstovin uvede
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx o xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) u xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, pokud xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený kvasem, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem vody xxxxxxx 10 %, x výjimkou perníků, xxxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě plněné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx vyšší xxx 10 % z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx výrobek, v xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x celkové hmotnosti xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk nebo xxx odpovídající množství xxxxxxxxxx obalových částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx přidány xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, mléčné xxxxxxx xxxx brambory, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % z xxxxxxx hmotnosti použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx chleba xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx tvaru o xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, které xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx mlýnských xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx mechanicky, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) suchary výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx plátky x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx těsta z xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení či xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně uvedení xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléčným xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx označit názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) jemné xxxxxx xxx označit dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx šlehaných xxxx", "xx třených xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx těst", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx používat k xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev nebo xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx polotovar používaný x plnění nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x jiným tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % v sušině xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též plundrovým xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku xxxxxxxxxx x použitím kypřicích xxxxxxxxxx, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, tažené, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x lze je xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách do 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx všech xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým nebo xxxxxxxx odstínem
pšeničná celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, menší xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře instantní

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. u xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, u vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění pekařských xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x listového x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, s xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx cizích xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně formované
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x polevou či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x povrchových xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být připálený, xxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do oběhu xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina xxxxxx
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.