Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a rýže,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx x podobě hrubších xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx řezáním,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
i) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx sativa X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxx x šířky je xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx a šířky xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx jejich xxxxx,
x) těstovinami sušenými xxxxxxxxx, které jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx ztvarování xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použijí vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx instantními těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které se xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x xxxxx xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx být skladovány xxx teplotě xxxxxxx 8 °X, těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného výrobku.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) pekařskými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 x x výjimkou krájeného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx mouky xxxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem vody xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
g) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) celozrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx jehož xxxxx jsou přidány xxxxxxx výrobky z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba nebo xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx obsahuje kromě xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx a xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx chleba xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx druhy chleba xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx nebo invertního xxxxx nebo medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx obdobnou tepelnou xxxxxx, včetně xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx či obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx xxxx označit xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "selský chléb" xxx xxxxxx pro xxxxx s charakteristickými xxxxxxx i nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléčným xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých vajec xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx šlehaných xxxx", "xx třených xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx nebo sýrové xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, polev, ozdob x kusového ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx tukovým xxxx máslovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuku xxxx xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, které xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich výrobě x lze xx xx tuto xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxxxx xx 8 oC, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % v sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx přípravu xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez cukru
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx těstovin xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx povrch mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně x xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx v inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění pekařských xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských výrobků
 
Vzhled x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé jemné xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x kynutého listového xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx řezu viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx než výše xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x laminovaných výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Náplně xxxx mít stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x celém xxxxxx krému.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx xxx nakyslá xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, musí xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x účinností od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.