Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x podobě xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek z xxxxxxxxxxx obilného zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x klíčků,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx jeho xxxxx x šířky je xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, upravených vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x přípravě.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich směsí,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx výrobě xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) těstovinami celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x xxxxx xxxxxxx vždy druh x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) pekařskými výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jejichž sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx skladování, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) žitným xxxxxxx nebo žitným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
h) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x obilky,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx přidány xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x žita, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, olejniny, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx pita xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx obsah x xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx xx formách,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) preclíky x xxxxxxxxxxx tyčinkami xxxxxxx x těsta, xxxxxxxxx chemicky nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x trvanlivého pečiva. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx označit xxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx chléb, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "selský chléb" xxx použít pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 dní,
g) běžným xxxxxxx mléčným lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx označit názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx skupiny xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového těsta", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "ze šlehaných xxxx", "ze třených xxxx", "z křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx hmot", "čajové xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx sýrové xxxxxx",
x) u nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx a prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx základem xx xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx látek xxx pečení a xxxxxxxxxx zejména pomocí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým tukovým xxxx xxxxxxxx krémem xxxxx vzniklá vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) ostatním xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřicích prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx po xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx plundrovým xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx alkoholu označí,
g) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a spotřebiteli xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové požadavky xx jakost mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a chuť
pšeničná
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx pro mouku x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx pohanku

jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na přípravu xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx atmosféře instantní

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx povrch mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx zlomků xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x zachovávají xx xxxx tvar x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Vůně x xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, pružná
jemná, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx x xxxxxx než výše xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx mít stejnoměrné xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx být rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Vůně x chuť xxxxxx x povrchových zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých surovinách, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, chuť xxxxx být nakyslá xxxx nahořklá, pokud xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx propečený, xxxxx být xxxxxxxxx, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. II xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Sb. x účinností xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Čl. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx mění vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.