Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx mlýnský obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných xxx, xxxxxxx a rýže,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami výrobky x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx bezpluchého nebo xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx mačkáním nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná zrna xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné výrobky, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže zbavená xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) rýží loupanou xxxx rýže xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx průměrně 6 xx dlouhé a xxxxx jeho xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a poměr xxxxx x šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna je xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, zejména xxxxx xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití a xxxxx x přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx jsou uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, skladují xx na podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx od xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po ztvarování xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx ve vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se na xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 10 °X, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) pekařskými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jejichž xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou krájeného xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx mouky anebo xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi mikrobiálně xxxxxxxxxx při běžných xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, přídatných xxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx perníků, xxxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % celkové hmotnosti xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba nebo xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx nižší než 400 x, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) suchary výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z těsta, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v celém xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený výrobek xxxxxxxx či hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou úpravu, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx jemného pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx chléb, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx použít xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx mouky vztaženo xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze označit xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx běžné pečivo, xxxxx obsahuje mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx", "ze třených xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, se tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Přepravní xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXX
§16
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, ozdob x kusového xxxxx, xxxx xxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx látek xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx polotovar používaný x xxxxxx xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx náplň obsahující xxx nebo xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuku méně xxx 30 % x sušině náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, které po xxxxxxx úpravě vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx tuku xxxxxxxxxx x xxxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, které xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze označit xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx a sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich výrobě x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 oC, s xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské výrobky xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Těsta se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování mlýnských xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro mouku x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí stébel, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost těstovin
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx těstovin nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx povrch xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx tvar x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění pekařských xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
 
Vzhled x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx těsta xxxxxx xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx přidaných složek xxx cizích xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny
pečivová, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx složek bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxx xxxxx být nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxx, odpovídající druhu x použitým xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx do oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě rýže x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.