Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých vajec xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
|
||
|
xxxxx x obilovin
|
müsli
sypká xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže
|
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (chlebová)
|
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
|
Xxxxx polohrubé
|
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
|
Xxxxx hrubé
|
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
|
2800/nejméně 96
|
1,90
|
|
Xxxxx xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
pšeničná xxxxxxxx
|
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
|
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
|
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
|
0,50
|
12,0
|
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Krupice xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
nejvýše
|
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx nejvýše
|
|
Vlhkost
|
15,0 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
|
1,9 % v sušině
|
|
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx ostatní
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
|
|
| &xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
|
xxxxxx střední
|
70/3500
|
15/3000
|
|
kroupy xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x zlomků
v % xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx bílá
|
|
jáhly
|
žlutá, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
|
|
jáhly
|
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
|
Ukazatel
|
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Příměsi 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
|
nejvýše 0,15 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
|
|
Vůně x xxxx
|
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
|
|
Xxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
|
xx chlebové xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
|
14,0
|
3,0
|
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
15,0
|
3,0
|
|
xx přípravu xxxxxxxxx výrobků
|
14,0
|
3,0
|
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez cukru
|
15,0
|
-
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 50 g
|
- 10 %
|
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
|
251 - 1 000 x
|
- 3 %
|
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2&xxxx;500 g
|
- 1 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx těstovin xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx povrch mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx uvaření.
|
|
Barva
|
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
|
|
Vůně x xxxx po xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
|
|
těstoviny
|
nejméně
|
nejvýše
|
|
Vlhkost
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
|
- zmrazené
|
20 %
|
38 %
|
|
|
- xxxxxx vakuově xx v inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
|
|
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty
|
|
Vzhled x tvar
|
Kůrka, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
|
|
xxxxx / xxxxxxx chléb
|
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
|
chlebová
příjemná
|
|
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované klenuté
|
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / čerstvé jemné xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x kynutého listového xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
|
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx řezu viditelná xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx než výše xxxxxxxxx těst
|
pravidelně xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, x laminovaných výrobků xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxxxx, čistý
|
vláčná
|
dle xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
|
charakteristický odpovídající xxxxxxxx surovinám
|
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 300 g
nad 300 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 g
|
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
|
|
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Výrobky x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
| &xxxx; |
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
x účinností xx 1.9.2000
268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.8.2012
Xxxxxx předpis x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.