Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx 1 xx xxxxx,
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
| Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxx | xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx mouka | 
| krupice | hrubá xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx krupice | |
| vločky | ||
| trhanka | ||
| kroupy | perličky lámanka malé kroupy ostatní xxxxxx | |
| xxxxx | ||
| xxxxxxx | ||
| xxxxxx | ||
| xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxx x xxxxxxxx | xüxxx xxxxx xxxx | |
| xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxxxx rýže | |
| střednězrnná xxxx | xxxxxxx xxxx | |
| xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže | 
| Podskupina | Granulace 4) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/%) | Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxx x xxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (výražková) žitná xxxxx (xxxxxxxx) | &xxxx; 257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 - - | &xxxx; 0,60 0,75 1,15 0,65 1,10 | 
| Xxxxx polohrubé | 366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75 | 0,50 | 
| Xxxxx xxxxx | 485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 | 0,50 | 
| Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné | 2800/nejméně 96 | 1,90 | 
| Xxxxx xxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx | 
| xxxxxxxx | xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro mouku x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí | 
| pšeničná xxxxxxxx | xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx | |
| xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |
| xxxxx světlá (xxxxxxxxx) | xxxx | |
| xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) | xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| Xxxx | Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx | Xxxxxxx (% hmotnosti) nejvýše | Granulace (µx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) | 
| Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | 0,50 | 15,0 | 853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 | 
| Xxxxxxx pšeničná xxxxx | 0,50 | 15,0 | 485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná | 0,50 | 12,0 | 485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxxx | 0,90 | 15,0 | - | 
| Druh | Vlhkost x % xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx | Xxxxx částí stébel, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše | Černé xxxxxx 6) x % nejvýše | 
| ovesné | 12,0 | 0,1 | 0,2 | 0,5 | 
| ovesné drcené | 12,0 | - | 0,2 | - | 
| pšeničné | 14,0 | 0,2 | 0,1 | - | 
| žitné | 14,0 | 0,2 | 0,2 | - | 
| ječné | 14,0 | 0,2 | 0,2 | - | 
| ostatní | 14,0 | 0,2 | - | - | 
| Ukazatel | Hodnota xxxxxxx | 
| Xxxxxxx | 15,0 % | 
| Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) | 1,9 % x sušině | 
| Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx | 3,0 % | 
| Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše | Minerální xxxxxxxxx 7) v % xxxxxxx | Xxxxxxx x % xxxxxxx | 
| Xxxxxxxx | 1,0 | - | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxxx | 1,0 | - | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxx xxxx | 1,0 | 0,1 | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxx xxxxxxx | 2,0 | 0,1 | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxxx xxx velikosti | % xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm) | |
|  | nejméně | nejvýše | 
| kroupy xxxxx | - | 30/3500 | 
| xxxxxx xxxxxxx | 70/3500 | 15/3000 | 
| xxxxxx xxxxxxxxxxx | 40/3000 | 2/2000 | 
| xxxxxx xxxx | 95/3000 | 5/2000 | 
| xxxxxxxx | 85/2000 | 1/1000 | 
| xxxxxxx | 98/3000 | 1/1000 | 
| Xxxx | Xxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x % xxxxxxx | Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxx neloupaných xxx x xxxxxx x % xxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxx | 15,0 | 0,15 | 0,2 | 1,0 | 
| xxxxx | 15,0 | 0,15 | 0,2 | 2,0 | 
| Xxxxx | xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxx hnědá xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx | 
| xxxxx | xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá | |
| Chuť | pohanka xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx | 
| xxxxx | xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx | 
| Xxxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky | tepelně neupravené | 
| Vlhkost | nejvýše 10,0 % | xxxxxxx 15, 0 % | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxx | 
| Xxxxxxx | xxxxxxx 14,0 % | 
| Xxxxxx 8) | xxxxxxx 1,0 % | 
| Xxxxxxx 9) | xxxxxxx 1,0 % | 
| Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) | xxxxxxx 0,15 % | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu | 
| Barva | vyrovnaná, xx použitých surovinách | 
| Vůně x xxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 
| Xxxxx xxx xxxxx | Xxxxxxx v % xxxxxxx | Xxxxx x % xxxxxxx | 
| xx xxxxxxxx xxxxxxx | 14,0 | 4,0 | 
| xx xxxxxxxx xxxxxx běžné | 14,0 | 3,0 | 
| na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | 14,0 | 2,5 | 
| xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx | 11,0 | 2,5 | 
| xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx | 11,0 | 2,5 | 
| xx xxxxxxxx knedlíků | 15,0 | 3,0 | 
| na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 14,0 | 3,0 | 
| xx přípravu xxxxxx xxxx | 15,0 | - | 
| xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx | 15,0 | - | 
| xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xx 50 x | - 10 % | 
| 51 - 120 x | - 5 % | 
| 121 - 250 x | - 4 % | 
| 251 - 1&xxxx;000 g | - 3 % | 
| 1001 - 2&xxxx;500 g | - 2 % | 
| xxx 2 500 x | - 1 % | 
| Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | 
| Xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxxx | xxxxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxxx | xxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní | 
| Xxxxxx x xxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx těstovin nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx povrch xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx maximálně 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx tvar x xx xxxxxxx. | 
| Xxxxx | Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. | 
| Xxxx x xxxx xx xxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. | 
|  | těstoviny | nejméně | nejvýše | 
| Vlhkost | - xxxxxx | - | 13 % | 
| - nesušené | 20 % | - | |
| - xxxxxxxx | 20 % | 38 % | |
| - xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx | 20 % | 38 % | 
| xxxxxxxx balení | přípustná xxxxxxxx | 
| xx 250 x | - 6 % | 
| 251 - 500 g | - 4 % | 
| 501 - 2 000 x | - 2 % | 
| nad 2&xxxx;000 x | - 1 % | 
| Druh | Skupina | 
| chléb / xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxx pšeničný pšenično xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx | |
| xxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé tyčinky knäckebrot crackerové xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované výrobky macesy piškoty | 
| Vzhled x tvar | Kůrka, xxxxxx | Xxxxxxx | Xxxx x xxxx | |
| xxxxx / xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá | chlebová příjemná | 
| běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté | zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx | xxxxx, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | 
| xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x kynutého xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx těsta xxxxxx xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx přidaných složek xxx cizích xxxxx x příchutí | 
| jemné xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám | 
| trvanlivé xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, perníku | typická xxxxx | xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx | xxxxxxxx dle xxxxxxx | |
| xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxx xxxxx | xxxxxx xxxxx | xxxxxx | xxxxx | 
| xxxxxxx | xxx formy | křehký otisk xxxxx | xxxxxx | xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx | 
| xxxxxx | xxx formy | celistvý, xxxxx | xxxxxx | xxx xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx, xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy | charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám | křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny | pečivová, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx složek bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxxxx | &xxxx; | xxxxxxx - 6 % | 
| Xxxxx xxxxxx | &xxxx; | xxxxxxx - 5 % | 
| Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx | xx 300 g nad 300 x | xxxxxxx - 7 % nejvýše - 6 % | 
| Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xx 150 x xxx 150 x | xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 6 % | 
| Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xx 50 x 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 g nad 500 x | xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % | 
| Druh | Skupina | 
| Cukrářský xxxxxxx | x xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 
| Xxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx | 
| Výrobky x xxxxxxxxx | xx 150 g | nejvýše - 8 % | 
| &xxxx; | xxx 150 x | xxxxxxx - 7 % | 
Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.8.2012
Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
 
                    