Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2012.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxx xxx, pohanky x xxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx bezpluchého nebo xxxxxxxxx pluch, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami výrobky x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x leštěním,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx obilná zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx obilné výrobky, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x osemení x xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx méně než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx od xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použijí vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) těstovinami bezvaječnými xxxxxxxxx vyrobené bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx vždy xxxx x skupina xxxxxxx,
x) u nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené těstoviny xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx nesušené se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) pekařskými výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných xxxx x sněhového xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx povidly nebo xxxxxxxxx upravené sypáním, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přídatných xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou perníků, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě plněné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
f) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
h) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx těstě musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx musí obsahovat x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx obalových částic x obilky,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx přidány xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a žita, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx a žita xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx chleba xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx obsah x xxxx,
o) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) suchary xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx pečení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x trvanlivé pečivo xx xxxx označit xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx je kypřen xxxxxxxx žitným kvasem, x minimálním obsahem 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "selský xxxxx" xxx použít xxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx být nejméně 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx mléčným xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) jemné xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx xxxx sýrové xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx x xxxxxxx xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx účelům.
XXXXX 4
XXXXXXXXX VÝROBKY A XXXXX
§16
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) lehkým tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx máslem nebo x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx svařeným s xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx tuku xxxx xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřicích prostředků, xxxxxxx jednotlivými vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, které xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx xxx plundrovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze označit xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 kg xxxxx nebo cukrářské xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx a sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, se xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx do 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx a xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle hnědá xx xxxxx, na xxxx jasně bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (např. u xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx zlomků xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Vůně x xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), typický xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x polevou či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x náplní
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx náplní x povrchových xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x xxxxxxxx surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx do oběhu xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu částic, xxxxx propadají sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Xx.