Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx šupinky xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx vrchní slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx než 3,
x) xxxx střednězrnnou xxxx, xxxxx průměrná délka xxxx xx xxxx 5,2 mm x 6,0 mm a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna je xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x šířky xxxx méně než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména jádra xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm od xxxxx x prostorách x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.7.2006 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,
b) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx procent,
d) vaječnými xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx se xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx vaječné výrobky 11),
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) se xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v názvu xxxxxxx vždy xxxx x skupina xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj o xxx, xx se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které je xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx obalu, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 g, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta jsou xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx pšenice x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx v celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx šlehaných hmot xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx a cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené na xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx výrobky z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx zároveň nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x, s xxxxxxxx krájeného, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx dalších surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx nebo xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pasterizovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x charakteristickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Příloha č. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx z obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x rýže xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx zelenomodrým odstínem
Tabulka 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx hrubá
0,50
15,0
853/nejméně 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx jemná
0,50
15,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx pšeničná dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Tabulka 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, pohanka
Druh
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Obsah neloupaných xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx loupaná
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx snadno roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx užití
Vlhkost x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X válcovaných xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx.
Xxxx a chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx tyčinky

knäckebrot

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované výrobky

macesy

piškoty

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně a xxxx náplní xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky o xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx xx xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x veterinárních požadavcích xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.