Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
| Druh | Skupina | Podskupina | 
| mlýnské xxxxxx xxxxxxx | xxxxx | xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | 
| xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx krupice jemná xxxxxxxx xxxxxxx | |
| xxxxxx | ||
| xxxxxxx | ||
| xxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
| xxxxx | ||
| xxxxxxx | ||
| xxxxxx | ||
| xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx | ||
| xxxxx z xxxxxxxx | xüxxx xxxxx xxxx | |
| xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxxxx rýže | |
| střednězrnná xxxx | xxxxxxx xxxx | |
| xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx | 
| Xxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx 4) (xxxxxxxx ok/propad) (µm/%) | Minerální xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxx. x sušině) nejvýše | 
| Mouky hladké z xxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) | 257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 - - | 0,60 0,75 1,15 0,65 1,10 | 
| Xxxxx xxxxxxxxx | 366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 | 0,50 | 
| Xxxxx xxxxx | 485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15 | 0,50 | 
| Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 2800/xxxxxxx 96 | 1,90 | 
| Název xxxxx | Xxxxx  | 
| Xxxxx xxxxxxxx | xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxxxx | xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | 
| xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) | xxxx | 
| xxxxx xxxxx (chlebová) | šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| Druh | Minerální xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx | Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx | Xxxxxxxxx (µm/%) (velikost ok/propad) | 
| Krupice xxxxxxxx xxxxx | 0,50 | 15,0 | 853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxx jemná | 0,50 | 15,0 | 485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 | 
| Krupice xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx | 0,50 | 12,0 | 485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxxx | 0,90 | 15,0 | - | 
| Xxxx | Xxxxxxx v % xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx | Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxx vločky 6) x % nejvýše | 
| ovesné | 12,0 | 0,1 | 0,2 | 0,5 | 
| ovesné xxxxxx | 12,0 | - | 0,2 | - | 
| xxxxxxxx | 14,0 | 0,2 | 0,1 | - | 
| xxxxx | 14,0 | 0,2 | 0,2 | - | 
| xxxxx | 14,0 | 0,2 | 0,2 | - | 
| xxxxxxx | 14,0 | 0,2 | - | - | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | 
| Xxxxxxx | 15,0 % | 
| Minerální látky (xxxxx) | 1,9 % v xxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn | 3,0 % | 
| Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše | Podíl xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxx nečistoty 7) x % nejvýše | Vlhkost v % xxxxxxx | 
| Xxxxxxxx | 1,0 | - | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxxx | 1,0 | - | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxx xxxx | 1,0 | 0,1 | 0,15 | 15,0 | 
| Xxxxxx ostatní | 2,0 | 0,1 | 0,15 | 15,0 | 
| Třídění xxx xxxxxxxxx | % propadu / xxxxxx kruhových xx (xx) | |
| xxxxxxx | xxxxxxx | |
| xxxxxx xxxxx | - | 30/3500 | 
| xxxxxx střední | 70/3500 | 15/3000 | 
| kroupy xxxxxxxxxxx | 40/3000 | 2/2000 | 
| xxxxxx xxxx | 95/3000 | 5/2000 | 
| xxxxxxxx | 85/2000 | 1/1000 | 
| xxxxxxx | 98/3000 | 1/1000 | 
| Xxxx | Xxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x % xxxxxxx | Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxx | 15,0 | 0,15 | 0,2 | 1,0 | 
| xxxxx | 15,0 | 0,15 | 0,2 | 2,0 | 
| Barva | pohanka loupaná | světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx | 
| &xxxx; | xxxxx | xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx | 
| Xxxx | xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxx | xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx | 
| Xxxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky | tepelně xxxxxxxxxx | 
| Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 15, 0 % | 
| Ukazatel | Hodnota | 
| Vlhkost | nejvýše 14,0 % | 
| Xxxxxx 8) | xxxxxxx 1,0 % | 
| Xxxxxxx 9) | xxxxxxx 1,0 % | 
| Xxxxxxxxx nečistoty 7) | nejvýše 0,15 % | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx | 
| Xxxxx | xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| Xxxx a xxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 
| Směsi xxx užití | Vlhkost x % xxxxxxx | Xxxxx v % xxxxxxx | 
| xx chlebové xxxxxxx | 14,0 | 4,0 | 
| xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | 14,0 | 3,0 | 
| xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | 14,0 | 2,5 | 
| xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx | 11,0 | 2,5 | 
| xx přípravu xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx | 11,0 | 2,5 | 
| xx xxxxxxxx knedlíků | 15,0 | 3,0 | 
| na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 14,0 | 3,0 | 
| xx xxxxxxxx xxxxxx kaše | 15,0 | - | 
| na xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx | 15,0 | - | 
| hmotnost xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xx 50 x | - 10 % | 
| 51 - 120 x | - 5 % | 
| 121 - 250 x | - 4 % | 
| 251 - 1&xxxx;000 x | - 3 % | 
| 1001 - 2&xxxx;500 x | - 2 % | 
| xxx 2&xxxx;500 g | - 1 % | 
| Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | 
| Xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxxx | xxxxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxxx | xxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; | xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxxxx a xxxx | Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i xx xxxxxxx. | 
| Xxxxx | Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. | 
| Xxxx x xxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci. | 
| Xxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxxx | 
| &xxxx; | - xxxxxx | - | 13 % | 
| &xxxx; | - xxxxxxxx | 20 % | 30 % | 
| &xxxx; | - xxxxxxxx | 20 % | 38 % | 
| &xxxx; | - xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře | 20 % | 38 % | 
| xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| xx 250 x | - 6 % | 
| 251 - 500 x | - 4 % | 
| 501 - 2&xxxx;000 x | - 2 % | 
| nad 2&xxxx;000 g | - 1 % | 
| Druh  | Xxxxxxx  | 
| Xxxxx | xxxxxxxx | 
| xxxxx | |
| xxxxx xxxxxxxx | |
| xxxxxxxx xxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| Xxxxx xxxxxx | xxxxxxxx | 
| xxxxx | |
| xxxxx xxxxxxxx | |
| xxxxxxxx xxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx | |
| Xxxxx xxxxxx | |
| Xxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx | 
| xx xxxxxxxxx xxxx | |
| xxxxxxx | |
| xxxxxxx | |
| xxxxxxx | |
| xxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx tyčinky | |
| knäckebrot | |
| crackerové xxxxxx | |
| xxxxxxxxxxx výrobky | |
| pufované výrobky | |
| macesy | |
| piškoty | 
| &xxxx; | Xxxxxx x tvar | Kůrka, xxxxxx | Xxxxxxx | Xxxx x xxxx | 
| Xxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx | xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky | dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxx x kynutého těsta | pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky | dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx | xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | 
| Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx | xxxxxxx xxxxx, | &xxxx; | xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý xxx | xxxxxxxx, xxx xxxxxxx | 
| Xxxxxxx | xxxxxxxxxx, dle xxxxx | xxxxxx xxxxx | xxxxxx | xxxxx | 
| Xxxxxxx | xxx formy | křehký, xxxxx xxxxx | xxxxxx | &xxxx; | 
| Xxxxxx | xxx xxxxx | xxxxxxxx, xxxxx | xxxxxx | xxx xxxxxx | 
| Chléb nebalený |  | nejvýše - 6 % | 
| Chléb xxxxxx | &xxxx; | xxxxxxx - 5 % | 
| Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx | xx 300 g nad 300 x | xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 6 % | 
| Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx | xx 150 x xxx 150 g | nejvýše - 7 % xxxxxxx - 6 % | 
| Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti | do 50 g 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 g nad 500 x | xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % | 
| Xxxx | Xxxxxxx | 
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx máslovou tukovou máslovou šlehačkovou bílkovou ostatní | 
| Těsto | linecké listové ostatní | 
| Xxxxxxx x xxxxxxxxx | xx 150 g | nejvýše - 8 % | 
| nad 150 g | nejvýše - 7 % | 
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
 
                    