Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) xxxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx zrna je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna je xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména jádra xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak zpracované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx výrobků se xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx ve vzdálenosti 5 cm od xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.7.2006 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 x nejvýše 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky 11),
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) z pšenice Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx vždy xxxx x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx obalu, xxx kterým xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx xxxxxx je x převažujícím podílu xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti nejméně 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx pekařský výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jejichž základními xxxxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx nebo medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený výrobek xxxxxxxx či hranatého xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x účinností od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx látek a xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků ze xxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx ze xxxxxxx x žita další xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky z xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo čerstvého xxxxx činí nejméně 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená cukrem xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pasterizovaných xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x sušině náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° C.
(2) Těsta xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx našedlým odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx zelenomodrým odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x sušině) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx nerozdrcených zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % nejvýše
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových ok (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Obsah cizích xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až hnědá, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx loupaná
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx x % nejvýše
Popel x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx šlehané nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx obilné kaše
15,0
-
na xxxxxxxx moučníků bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x x těstovin, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u laminovaných xxxxxxx vrstevnatý lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle xxxxx
xxxxxx, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx zabarvení, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx xxxx xxx příjemné, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, xxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Sb. x účinností xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní předpis č. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx slámy, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.