Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky x xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilí x podobě xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) trhankou výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) jáhlami xxxxxxxxx zrna prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke spotřebě xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx je xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x xxxxx xxxx délky x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
x) xxxx střednězrnnou rýže, xxxxx průměrná xxxxx xxxx je xxxx 5,2 xx x 6,0 mm x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx se označují xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx až 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na podlážkách xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.7.2006 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 11),
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny vyrobené xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x náplní,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx tekutině.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx druh x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx hmot, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti nejméně 400 x, s xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx nebo hmot x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě mlýnských xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx šlehaných hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx být při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g, s xxxxxxxx krájeného, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku nebo 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) pšeničným xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % a pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství upravených xxxxxxxxx částic z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky x jiných obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním druhem xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo invertního xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být při xxxxxx prosušeny x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená cukrem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx vyšleháním čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících prostředků.
§17
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní jsou xxxxxxx v příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x přepravě cukrářských xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx k jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x sušině) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, pluch x xxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Obiloviny xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxx 9)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % nejvýše
na chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
-

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x inertní atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo

Trvanlivé xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx výrobky

macesy

piškoty

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x kynutého těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x účinností od 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx dobu 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx sítem s xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx podílu částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.