Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky a xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx kroupy,
h) jáhlami xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx šupinky nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx přímou spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx získaná z xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou vrchní xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou (xxxxxxx) zrna rýže xxxxxxx vrchní xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží loupanou xxxx rýže zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
r) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx délky a xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití x xxxxx k přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx vzájemně xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx ve vzdálenosti 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.7.2006 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě se xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 11),
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,
f) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami plněnými xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx se xxx konzumaci připravují xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx tekutině.
§7
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx druh x skupina xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx xxxx o xxx, že xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a označí xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) u xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně barva xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx sušina xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě droždím x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x, s xxxxxxxx krájeného, ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské výrobky xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx nejvýše 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx zároveň nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od přípravy xxxxx až po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx nebo hmot, xxxxxxx sušina je x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné různými xxxxxxxx před pečením xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, s obsahem xxxx nejvýše 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vícezrnným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx mlýnské výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx používaný k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 45 % v sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx ochucená cukrem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxx těsto x vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x charakteristickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 kg xxxxx nebo cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx ostatní lze xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxx cukrářské výrobky xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx jemná
0,50
15,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx vločky 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální látky (xxxxx)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
x % nejvýše
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx užití
Vlhkost x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx tyčinky

knäckebrot

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované výrobky

macesy

piškoty

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x kynutého těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní musí xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, prach, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.