Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxx, pohanky a xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x vyčištěného obilného xxxx, převážně x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) lámankou xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno je xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx a 6,0 xx a xxxxx délky x xxxxx zrna xx xxxxxxxxx nižší xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, jejíž průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, zejména jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx se uvede xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxxx xx 1.7.2006 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx potraviny vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx nejméně 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx použijí xxxxx xxxxx vaječné výrobky 11),
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
f) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x pšenice Xxxxxxxx durum, bez xxxxxxxx vajec,
g) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami plněnými xxxxxxxxx x náplní,
i) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx druh x skupina výrobků,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx o těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx s relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx obalu, xxx kterým je xxxxxxxxx vizuálně barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem nebo xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx žitno pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx těsta x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x prodloužení trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx po xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x xxxxxxxxx nejméně 400 g, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších surovin, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitno pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo jim xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, do xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx pšenice x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, v množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného chemicky xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx nebo máslovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxx, xxxxxxxx pasterizovaných xxxx xxxxxxxx pasterizovaných bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x sušině náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým obsahem xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich výrobě x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx našedlým odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µm/%)
(velikost xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx hrubá
0,50
15,0
853/nejméně 96 - 446/nejvýše 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx neobroušených xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, pohanka
Druh
Vlhkost
v % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Obsah cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx a xxxxxx
x % nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx stabilizované klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % nejvýše
na xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx šlehané nebo xxxxx hmoty
11,0
2,5
na přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx hluboce zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově či x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, xxxxx.

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx a těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku nebo xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx jiných xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.