Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx mletí xxxxx x podobě xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami výrobky x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) klíčky částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx zpracování obilného xxxx,
x) obilovinami pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo ovsa,
k) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, jejichž převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx úpravou a xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x kulturní xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx L.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxx je xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x xxxxx jeho xxxxx x šířky xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx zrna xxxx xxx 2,
u) xüxxx směs mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx a xxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx se xxxxx způsob xxxxx x návod x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm od xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného těsta, xxxxxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x pšenice (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), nebo jejich xxxxx x xxxxx xxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x jejichž xxxxxx xx kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx nejméně xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) z xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx šest xxxxx xx 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj o xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a označí xx dobou použitelnosti,
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx slepičí xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx nesušené se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 g s xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, do xxxxx těsta jsou xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jejichž základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a restované,
s) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, kypřeného chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx těst kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x trvanlivé xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx chléb, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x minimálním xxxxxxx 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx z celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléčným xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx použitým xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x žloutků xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 g xxxxx xxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
x) jemné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx těsta", "x xxxxxx hmot", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx tukových xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané xxxx xxxxxx pečivo".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx a běžné xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 80 % x xxx teplotě xx 35 °X.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx základního xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx nebo čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx náplně,
g) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx než 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° C.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx výrobků balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx pšeničná xxxxxxx
xxxxx kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x obilovin
müsli
 
 
sypká xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
 
kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) 5) (% hmotnosti x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (chlebová)
-
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, načervenalý xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (velikost ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, pluch a xxxxxx x %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
0,5
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální látky
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění dle xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx x %
nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
nejvýše
Popel v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na pšeničné xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní cukrářské xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na přípravu xxxxxxxxxxx pečiva vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
5,0
3,0
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Titrovatelné xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 v přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % v xxxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře propečená, xxxxxxxx, pružná, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx pečivo x kynutého těsta
pravidelně xxxxxxxxx, klenuté nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, bez xxxxxxxx obnažené střídky
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx hmotnosti 300 x
xxxxxxx - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x jednoho kusu
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx kusu
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 g
nejvýše - 8 %
 
101 - 250 g
nejvýše - 6 %
 
251 - 500 g
nejvýše - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně musí xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx rozptýleny x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 xxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx xx oběhu xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx spálení vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li méně xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.