Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky a xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) lámankou xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx šupinky xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx výrobky, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě,
l) xxxxxxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx ke zvláštnímu xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže seté (Xxxxx sativa X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx je xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr jeho xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx více xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx x šířky xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
t) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx menší xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
u) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny.
(2) X sypkých směsí x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx x návod k xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx botanický xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx musí být xxxxxxx odděleně od xxxxx aromatických, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx (Triticum xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx jejich xxxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) těstovinami xxxxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) těstovinami vaječnými xxxxxxxxx, x jejichž xxxxxx xx kromě xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx nejméně xxx xxxxx na 1 kilogram mouky,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) z xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku vajec,
g) xxxxxxxxxxx domácími xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z pšeničné xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, které xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx nebo xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pouze tepelně xxxxxxxx xxxxxxx vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo hmot, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx hmot x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 6 %; x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být podíl xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
j) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství upravených xxxxxxxxx částic z xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných obilovin xxx pšenice x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo biologicky.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx těsta x xxxx x pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pečivo xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx nejméně 60 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx označit xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x žloutků na 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. kakaové, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx lze označit xxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx těsta", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % a xxx xxxxxxx xx 35 °X.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % v sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx s 33% xxxxxxx mléčného tuku xxxx vyšlehaná trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním krémem xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx než 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské výrobky xx skladují při xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě cukrářských xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
 
krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná rýže
 
střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % minerálních xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx nebo našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (velikost ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených xxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) v %
nejvýše
Vlhkost x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x %
nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx až hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Obsah NaCl x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx kyseliny mmol.kg-1
Minerální xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx pšeničné xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx vyjádřeno xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % v sušině

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné pečivo x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, příjemná, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx balený
nejvýše - 1,5 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxx 300 g
nejvýše - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % při xxxxxx 10 kusů
Jemné xxxxxx x hmotnosti xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
xxxxxxx - 10 %
 
51 - 100 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx, hořká.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 xxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x mohou xx xxxxxx do oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.