Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx obilí x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxx xxxx mletí obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, získané jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx kroupy,
h) jáhly xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx ke zvláštnímu xxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní slupkou,
o) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx rýže zbavená xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx loupanou xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x šířky zrna xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ovoce x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a rýže xx označují názvem xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X sypkých xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků se xxxxxx xxxxxxxxx druh xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx (Triticum xxxxxxxx nebo Triticum xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx mouky,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx slepičí xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx balené vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného obalu, xxx kterým xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x hmotnosti nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, potahované nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx xxxxx musí xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx pšenice x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx celý technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx pečivo xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) název "staročeský xxxxx" xxxx "tradiční xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx množství xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" lze xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx velkými x xxxxxxxxxxxxxx póry, xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem nejméně 60 % xxxxx xxxxx z celkového xxxxxxxx mlýnských výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx chléb, jehož xxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, které obsahuje xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. máslové, xx-xx xxxxx použitým xx xxxxx xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 kg mlýnských xxxxxxx,
3. kakaové, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx hmoty,
i) jemné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, jako je "x listového xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané xxxx xxxxxx xxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx a xxxxx xxxxxx se skladují x xxxxxxxx k xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx teplotě do 35 °X.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx základního krému x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xx bázi hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků s xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % v xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto s xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
x) pokud jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, označují se "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx náplní xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx smí xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (mm/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx nejvýše
Minerální xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
pšeničná xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině nejvýše
Vlhkost x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných zrn x %
xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, pluch x xxxxxx v %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Obsah NaCl x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mmol.kg-1
Minerální xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx cukrářské xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx použitým surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Titrovatelné xxxxxxxx (X+)
xxxxxx těstoviny
nejvýše 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 v xxxxxxxx na sušinu
Obsah xxxxx soli xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx těstoviny
nejvýše 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo

Trvanlivé xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, pružná, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxx balený
nejvýše - 1,5 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 x
xxxxxxx - 4 % při xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx pečivo xx xxxxxxxxx 150 g
nejvýše - 5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % při xxxxxx 10 kusů
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
 
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
 
nad 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % při xxxxxx 1 kusu
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx podílu částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena jiných xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.