Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx mletí obilí x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo příčným xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou a xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a částečně x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx délky x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx směs mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny.
(2) X sypkých směsí x obilovin se xxxxx způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x pšenice (Xxxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxxxxxx xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx po ztvarování xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx nejméně xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxx x pšenice,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx ručně z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx na 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx z pšeničné xxxxxxxxx mouky,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky výrobky xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina xx x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x mouky, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitno pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x jehož xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx prosušeny v xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je zároveň xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky se xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx jemného pečiva x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x trvanlivé pečivo xx musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" lze xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným kvasem, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) název "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "trvanlivý" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx označit běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx lze označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx použitým xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 180 x xxxxxx xxxxx nebo 64 x xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. kakaové, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx suchých skořápkových xxxxx, obsahují-li nejméně 25 g jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx na 1 xx xxxxx,
x) jemné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x kynutého listového xxxxx", "xxxxxxx", "z xxxxxxxx těsta", "z xxxxxx hmot", "ze xxxxxxxxx hmot", "xx xxxxxxx hmot", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x jádrových xxxx", "xxxxxx pečivo", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané xxxx xxxxxx pečivo".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx xxxxxxx xx 35 °C.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x čerstvým máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx mléčného tuku xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx tvoří nejvýše xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx nebo cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) náplň xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx skladovanou náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
 
krupice
hrubá pšeničná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice
 
vločky
 
 
trhanka
 
 
kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže
 
střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Mouky
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % minerálních látek.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně nejvýše
Minerální xxxxx (xxxxx) 5) (% hmotnosti v xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx chlebová
"
1,15
žitná světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Mouky xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název mouky
Barva
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený odstín
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %

Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x %
Obsah XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx přípravu xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
5,0
3,0
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx sušinu
ostatní xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 xxxx.xx-1 v xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx vyjádřeno xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, klenutý
čistá, zlatohnědé xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, oplatků, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, xxx xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx o hmotnosti xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx vážení 10 kusů
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 g
nejvýše - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
 
nad 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně rozptýleny x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, hořká.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 kusu
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností od 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) příměsi xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.