Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x podobě hrubších xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx kroupy,
h) xxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx zpracování obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx zrna xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa L.) x jejích odrůd,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí a xxxxxxx x částečně x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx a šířky xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx x rýže xx označují xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, ze které xx výrobek vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice (Triticum xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), nebo jejich xxxxx a xxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec x xxxxxxxx nejméně šest xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx těstovin xx xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxx vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí balit xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku nebo 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx než 10 % z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % celozrnných xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx po upečení xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od přípravy xxxxx až po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx velkými x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx použitým do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx nebo 64 x xxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. kakaové, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 g xxxxx xxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx hmoty,
i) xxxxx xxxxxx lze označit xxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, jako je "x listového xxxxx", "x kynutého xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "z xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "ze xxxxxxxxx hmot", "ze xxxxxxx hmot", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx pečivo", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx x běžné xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx teplotě xx 35 °C.
(2) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx výrobky, které xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x kusového ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx vyšlehaná xxxxxxxxx xxxxxxx ke šlehání x nejméně 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx hmot xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) bílkovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx x obsahem xxxx xxxx než 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, označují xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx alkoholu označí,
g) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° C.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx pšeničná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx z obilovin
müsli
 
 
sypká xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
 
kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx chlebová
"
1,15
žitná světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Mouky xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Krupice jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost v %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných zrn x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %

Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a slupek x %
nejvýše
Minerální nečistoty 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejvýše
Obsah xxxxxx semen x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx a ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx NaCl x %
xxxxxxx
Xxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mmol.kg-1
Minerální xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx přípravu knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx použitým surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x inertní atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx těstoviny
nejvýše 70 xxxx.xx-1 x přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx xx sušinu
Obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
nejvýše - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 kusů
nejvýše - 6 % x jednoho kusu
Běžné xxxxxx x hmotnosti xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx nad 150 g
nejvýše - 3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně a xxxx náplní xxxx xxx příjemné, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, hořká.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx maximálně 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx vážení 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 kusu
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxx xx xxxxxx do oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx spálení vzorku xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky se xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x semena jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Sb.