Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Úvodní ustanovení
§1
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xx základních xxxxx xxx výrobu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x na xxxxxx xxxxxxxxxxx surovin xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx prodejna") xxxxxxxx xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x prostor určených x xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxx x jiné xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxxxxx, určeným x xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx poskytování xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej potravin xxxx stálé xxxx xxxxxxx zařízení,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) jiným prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx rychlé xxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx zařízení, případně xxxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxxx, zajišťujícím xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodej balených xxxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) občerstvením forma xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx doplňkové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx studena, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx saláty, zmrzlina. Xxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxxx služeb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybavení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx včetně xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vytvořeny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx déšť, xxxxxx) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) a aby xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx výrobní úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, ovoce x zelenina).
(3) Xxxxxx potravinářské xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly skladování xxxxxxxx podle jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx smyslově xxxx mikrobiologicky ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin při xxxxxxx, nepotravinářské zboží, xxxxxx obaly, čisticí x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Pokud xx charakter xxxxxxxx xxxxxxxx, zřizuje xx xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx předsíňkou x xxxxxxx teplou x xxxxxxxx pitnou xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx nádob. Xxxxx xxxxxx sklad xxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx k jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx obtěžování okolí.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x vyrobené x materiálů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Ke xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, ve xxxxx xxxxx vytvořit xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nádob, xx xxxxxxxxx jednorázové xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna a xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Po xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx pitnou vodou (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx včetně xxxxxx xxxx xx xxxxx udržovat x xxxxxxx stavu, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx vody, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; ve xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx do xxxx pitnou xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx pitné vody, xxxxx svou konstrukcí xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x úklid xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx xxxx použít xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x ohřev xxxxxx xxx použít xxxxxxx vodu. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx zařízení x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx odpadních xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxx x xxxxx nepříznivě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx úpravu x provozech a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx nádobí, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) V potravinářské xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx činnosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxx prodejního zařízení xxxx být technicky xxxxxxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx odpovídaly xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rozsahu provozované xxxxxxxx a používaným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx být nepoškozené, xxxxxxx xxxxxxxxxx, z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, nepoškozené, xxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx činnosti.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxx, xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x obslužnými úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx svou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, masa, xxxxx x zeleniny, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxx xxxxxxxxxx stavu x xxxx xxx xxxxxxxx jeho funkčnost. Xxx výkon xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx části xxxx xxxxxxxx xxx vodicí xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx šatny, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx předsíň xxxxxxxxx xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxxxx pitnou vodou x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx směně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx společná pro xxxx x xxxx. Xxx obsluhu stánku x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx oděvu x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx potravináře. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx užívaný známým xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx poskytuje x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx mít xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x tekoucí teplou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx jednorázové xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx prodej xxxxxxxx
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx negativnímu xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle zákona x dalšího oběhu 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx vystavování xxxxxxxx xx výlohách a xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx skladování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Potraviny xxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx do xxxxxxx. Xxxxxxx xx x nimi jako x potravinami jinými xxx zdravotně xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx podnosech, xxxxx při xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Potraviny, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x studená xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, klimatickými xxxxx, x xxxxx-xx o xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx kontaktem xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx přípravu x xxxxxx zmrzlin připravovaných xxxxx vlastních xxxxxxxx x technologických xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x stáncích
§12
X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx likvidací xxxxxxxx xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, chladicím xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx zařízením xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx možná xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (tj. xxxxxxxxx průmyslových výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °X xxxxxxxxxxxxx po přípravě, xxxxxxx však do 60 xxxxx, pokud xx xxxx uchovávána xx xxxx dobu xxx teplotě xxxxxxx + 4 °C. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx smíchání xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směsi x směs xxxx xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx zchlazena xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx není xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx ji xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx xxxxxxx do + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx vyrobené teplou xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx určených xxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazit nejdéle xx 60 minut xxx minimální xxxxxxx - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Tyto xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do + 4 °X, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °C x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu x stánek x xxxx xxxxx vybavený xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Zásobníky xx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xx - 8 °C xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx od zmrazení, xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx hlubokozmrazené zmrzliny x načatých zásobníků xxxx xxx xxxxxxx xx 48 hodin xx zahájení prodeje.
(4) Kornouty používané xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx x zásobnících x xxx manipulaci x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a odkládací xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx porcovacími xxxxxxxx xxxx xxx xxx jejich omývání x dispozici nádoba x pitnou xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x nelze ji xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx České xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx republiky č. 74/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních předpisů x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Sb. a xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 72/1987 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prostředí, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx č. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxx x částce 20/1976 Xx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 písm. x) zákona č. 110/1997 Sb.