Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, způsob xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xx v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx haváriích se xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx při xxxxxx použití doloženo, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, se xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, jestliže:
a) xxxx překročeny nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x části 1 v tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
e) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx nepřítomnost životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x potravin.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - hlavního hygienika XXX, uveřejněný xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x podskupiny xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx cereus
|
potraviny neurčené x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx monocytogenes
|
|||
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
||
&xxxx; |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
||
Xxxxxxxxxx spp.
|
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx potraviny
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
|
|||
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti zkušebního xxxxxx specifikované xx xxxxxx čarou
aw: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně souvisí x xxxxxxx vody x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx opracování (pečením, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
nikoli x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
||
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx bakterie
|
potraviny určené x xxxxx spotřebě
|
||
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu
|
105/g
|
||
k xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx okem
|
Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
|
5. Aplikace xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx složena x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx kusový xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx objemu).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se provádí xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), xxx xx x posouzení xxxxx, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků x xxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (výčet znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx o rozhodném xxxxx c, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx povoleno x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx rozhodnout, zda xxxxxxxxxx xxxxx výrobku (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx vyhovující nebo xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x xxxxx xxxxxx xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx připouští x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx hodnota x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příslušných českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, jak xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin technikou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 xxxxx nejvýše 20 mikroorganismů x 10 xx vzorku;
b) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx x hodnotí xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0a xxxxx xxxx xxx 1/ml xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí méně xxx 5/ml vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml ředění 10-1 vzorku. (0x xxxxx xxxx xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x objemu vzorku xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx v 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a výsledek xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků x xxxxxx x byla xxxxxxxx hodnota xxxxx xxx X pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x a nižší xxxx xxxxx X, x to xxx xxxxx xxxx xxxx x předepsaných znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /podle 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 a X xx proškrtnuto, xxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxxx (xxx příklad č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx určený xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin z xxxxx. X xxxxxxx, xx xx překročení xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle c x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx charakteristika xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Tabulka č. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, xxxxx xx rozsah xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx než 0,005
Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx než 0,005
7. Zkoušení nižšího xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx než x xxxx být xxxxxxx pro vyšetření, xxxxx xxxxxx není xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x indexy x xx d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/ml
|
0b
|
< 30/x xxxx < 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/ml.
|
Pro případy, xxx m xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx tak xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx než x může xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x tomto případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx hodnot 3 x xx xxxxxxx další vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Zkoušení xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo botulotoxinů xxxxx postihnout xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; jejich xxxxxxxxxx xxxx být zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 až 10denní xxxxxxxx při 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx výrobků do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx porcované, dělené, xxxxxx, xxxxxx drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
n | c | x | M | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx tyčinky apod.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x mléčných pudinků
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
X | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x prášku xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, čerstvé tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (termizované) xxxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx ze syrového xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | x | m | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. JEDLÉ XXXX A XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Emulgované xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Sušená zelenina x xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX Z LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, moučné xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x krupicové xxxxxxx x výjimkou xxxxxx výživy
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx po obnovení x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Těstoviny nesušené xxxxxx ochucených
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
n | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx výrobky typu xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx.
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx tvarohovou, povidlovou, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx pečivo
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo s xxxxxxxx nebo máčené
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Dětské xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné úpravě
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X BRAMBOR
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx apod.
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nápojů
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx přírodní, vína xxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % obj.
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0b | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené době xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx x xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx s čajem xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Instantní xxxx a xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x kakaových
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Potraviny xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx dřeně xxxx xxxxxxxxx kůry)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx kvasinky
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Mlékařské xxxxxxx x domácí přípravě xxxxxxxx výrobků
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Lahůdkářské výrobky x majonézou i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX XXXXXXXXXXX VAŘENÍ
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Část 3
XXXXXXXXX A SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) náhradní sladidla,
x) sůl xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx zeleniny),
x) jedlé oleje xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x běžné xxxxxx (xxx náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x kávoviny,
l) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx apod.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx s přísadou xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56 0081 Potravinářské xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 x část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při mikrobiologickém xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení xX.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx vzorků.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x xxxxxx výrobky - Průkaz Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56 0122) Maso x xxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx metoda).
ČSN XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný v xxxxxx xxxx xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich označování xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x potravních xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
20) U xxxxxxx masa xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx u výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx x xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
29) U xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou složkou.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".