Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx kojeneckou xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x mikrobiologické vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, při kterém xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx záměrem, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. přílohy,
b) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x mykotoxiny stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné výrobky x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
negat/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé spotřebě
102/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx čarou
aw: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella choleraesuis xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx balením x oddělením od xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x přímé spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx v xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx odběr xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx znak xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx o rozhodném xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, přičemž M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx její kontrolovaná xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), je hodnota x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx počítají jednotky xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx v 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x vyšetření, jak xx xxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 xx xx 0,2 ml ředění 10-1 vzorku; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx a až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx než 1/ml xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí méně xxx 10/ml vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x vyšetření, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx xxxx více x předepsaných znaků (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx xxxxx X, x to xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx když x = 0, x xx xxxxxxxxx /podle 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x dvou xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (objemu) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako nevyhovující xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x dalším xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x potravin, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle c x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému plánu xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s níž xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx pravděpodobnosti jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx č. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet vzorků xxxxx rozsahu x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek v %
&xx;: Pa menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx pro vyšetření, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx případě se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx jako xxxx x xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/ml.
Pro případy, xxx m xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující x xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Rovněž x xxxxx xxxxxxx xx zkoušené vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pokud zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 m xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných mikroorganismů, xxxxx by se xxxxx za podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx případech.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami


n

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx UHT






X

Celkový xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x dezerty v xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, kefír, xxxxxxx xxxxxx apod.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx sýry x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx spotřebě


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí splňovat xxxxxxxxx obchodní sterility.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx xxxxx složkou
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x náplní


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x zmrazené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


n

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X BRAMBOR
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx apod.


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx x xxxxxx s přísadami, xxxx. xxxxxxx složkou


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně kulinárně xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x účinností xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Mléko - Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN ISO 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56 0122) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX EN XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich označování xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx přídatné.
20) U xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád vyšší.
22) Pro xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx u výrobků xx povrchu kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx toleruje hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".