Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx kojeneckou xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x mikrobiologické vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, při kterém xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx záměrem, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. přílohy,
b) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x mykotoxiny stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx perfringens
|
|||
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx monocytogenes
|
|||
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
||
masné výrobky x aw xxxxx xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
|
Xxxxxxxxxx spp.
|
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx potraviny
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
102/g
|
|
nikoli x přímé xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx čarou
aw: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella choleraesuis xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx balením x oddělením od xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
nikoli x xxxxx spotřebě
|
106/g
|
||
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
|||
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
|
105/g
|
|
k xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
||
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
|
|||
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx v xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx odběr xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx znak xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx o rozhodném xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, přičemž M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx její kontrolovaná xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), je hodnota x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx počítají jednotky xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx v 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x vyšetření, jak xx xxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 xx xx 0,2 ml ředění 10-1 vzorku; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx a až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx než 1/ml xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí méně xxx 10/ml vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x vyšetření, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx xxxx více x předepsaných znaků (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx xxxxx X, x to xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx když x = 0, x xx xxxxxxxxx /podle 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
2
|
103
|
104
|
zjištěno: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x dvou xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (objemu) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako nevyhovující xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x dalším xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x potravin, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle c x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému plánu xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s níž xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx pravděpodobnosti jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx č. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet vzorků xxxxx rozsahu x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
<: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek v %
&xx;: Pa menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx pro vyšetření, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx případě se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx jako xxxx x xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/ml.
|
Pro případy, xxx m xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující x xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Rovněž x xxxxx xxxxxxx xx zkoušené vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pokud zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 m xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných mikroorganismů, xxxxx by se xxxxx za podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx případech.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x ryb hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami
n | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx UHT
X | ||||
Celkový xxxxx mikroorganismů 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Pudinky, xxxxx x dezerty v xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, kefír, xxxxxxx xxxxxx apod.
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx sýry x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. JEDLÉ XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx spotřebě
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí splňovat xxxxxxxxx obchodní sterility.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx xxxxx složkou
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x náplní
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, luštěniny
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)
x | x | x | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx k přímé xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené
n | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x zmrazené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
n | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X BRAMBOR
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx apod.
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0c | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx x xxxxxx s přísadami, xxxx. xxxxxxx složkou
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx
x | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0b | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 1 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně kulinárně xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x účinností xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Mléko - Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN ISO 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56 0122) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX EN XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich označování xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx přídatné.
20) U xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád vyšší.
22) Pro xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx u výrobků xx povrchu kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx toleruje hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".