Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx jen xx xxxxxxxx stanovených x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxx účely xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx vzorek kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx haváriích xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx nebo xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. a X. přílohy,
b) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stanovené x části 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx jiné než xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny nežádoucí xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje se xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, uveřejněný xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, a xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.
§6
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x podskupiny potravin xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx potraviny, které xxxx xxx před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx potravin
negat/25
Listeria monocytogenes
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella spp.
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx specifikované za xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Salmonella xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny xxxxxx x přímé spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
105/g
 
k xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Nejvyšší xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx předepsaným xxxxxxxx vymezené množství xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ze vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx objemu).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým požadavkům, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové kontrole xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx jako plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x a xxxxx x rozhodném xxxxx x, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x xxxxx xxxxxx xxxxxx n;
M množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx vzorků z xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x všech xxxxxx x xxxxxx n xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou stanoveny xx xxxxxxxxxxx vzájemné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými metodami, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx povrch, xxxxxx xx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx nula x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0a xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx vzorku xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0c xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x xxxxx méně xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx je xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxx xxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx v 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků x xxxxxx n byla xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. v xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx c = 0, x xx vyjádřeno /podle 6.2.3. b)/ jako xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy prokázány (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Plán vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx u dvou xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x dalším xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx zboží, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních opatření xx xxxxxx nebo xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x pozastavení x xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x potravin, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx údajem o xxxxxxx výběru x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) operativní xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka č. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx jednotek x xxxxx
xxxxx vyšetřených jednotek, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx obsahující ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah výběru x xxxxx 5; xx stoupajícím n xxxxxxx Pa xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx zjištěné množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, kdy m xx xxxxxxxxx jako xxxx x xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/g nebo &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx tak zmírněn xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx předchozích vyšetření xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx příslušného plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx postupů a xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx případech.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX PODSKUPINY POTRAVIN
1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x porcované xxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky sušené


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Majonézy x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx kravské mléko xxx xxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx UHT






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, dezerty


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, čerstvé tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx sýrů ochucených x x přísadami


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21)

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Sušená xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx zelenina x houby


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx trvanlivé (kyselé x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi apod.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X MLÝNSKÉ XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx těst


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx výživy


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelné úpravě


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená xx xxxxxxxxx xx obnovení x převařené x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx x tepelné xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Koliformní bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, smetanovými xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, ke spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx apod.


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X XXX
11.1. Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, výrobky x xxxxxxxx kakaových nápojů


x

x

x

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, čokoládové cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x obsahem xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % obj.


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx základní xxxxx skladování


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Nápoje upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Kvasinky

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou složkou


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x nápoje x xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX OBSAHEM XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx pro kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x upravným xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů s xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, tekuté xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx majonézy (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM VAŘENÍ
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % objemových),
x) xxxx,
x) potravinářská xxxxxxx x aromata,
x) náhradní sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx bylinných přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (bez náplní xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x kávoviny,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx teplých xxxxxx
xx mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (aw, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx mikrobiologicky xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx provedená redakčním xxxxxxxx v částce x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxx kořeněných.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx pouze x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx běžného užívání x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56 0113) Mléko x xxxxxx výrobky - Stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný v xxxxxx xxxx xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x potravních xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
20) U xxxxxxx masa se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x řád xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x výrobků x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".