Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, způsob xxxxxx kontroly a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx v částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx v části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx jen za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx pro účely xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výběr, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx záměrem, a xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx způsob xxxxxx vzorků potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické normy, xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí jako xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, se sníženou xxxxxxx hodnotou nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx v části 1 tabulce č. 1 xxxx X. a B. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. a X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
e) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, popřípadě nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx být před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella spp.
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx čarou
aw: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody x potravině, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella choleraesuis xxxx být od xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (celkový počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy součástí xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného původu
107/g
 

rostlinného xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx okem

Xxxxxxx x. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Pokud se xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx x xxxx šarží, provádí xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo předepsaným xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx jednotky, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx objemu).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), kdy xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx její části xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou xxxxxx x xxxxx, x xx x počtu x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxx vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx rozhodnout, zda xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství mikroorganismů, xxxxx xx xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (M se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx výsledků zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření m, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 vzorku; vyšetřuje xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx povrch, xxxxxx xx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx nula x xxxxxx a xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/ml xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně než 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
- x navážce nebo xxxxxx vzorku určených x vyšetření, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx s následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx vzorků x xxxxxx x byla xxxxxxxx hodnota vyšší xxx X xxx xxxxx nebo více x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx příklad č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x a xxxxx xxxx xxxxx M, x to xxx xxxxx xxxx více x předepsaných znaků (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx, xxxx když x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X je xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx maximálně x xxxxx x dvou xxxxxx, u tří xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/ml interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx z xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx opatření ke xxxxxxxx příčin xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. V případě, xx xx překročení xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx údajem o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jediná xxxxxxxxxx charakteristika xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Pa klesá
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek v %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Pa menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě vyhovujících xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx šarži. X xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno jako xxxx x xxxxxx x až d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/ml
0b
< 30/x xxxx < 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Počet xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx posoudit šarži, x xx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích xxxxxxxxx xxxx vyhovující a xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Rovněž x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 m xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx příslušného xxxxx xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných mikroorganismů, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, znamená, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx při 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné výrobky


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Bakterie xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx opracované výrobky xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Polokonzervy


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx přímý xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x mléčných xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (termizované) xxxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x přísadami


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx sýry a xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované za xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a její xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x xxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) včetně xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obchodní sterility.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Potencionálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX Z XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx složkou
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx tepelné xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Dětská xxxxxx určená ke xxxxxxxxx po obnovení x xxxxxxxxx x xxxx zchlazené xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s náplní


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Plísně

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx nebo zmrazené


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx semena xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx po tepelném xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx apod.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky typu xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, buchty a xxxxxxx výrobky)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné úpravě


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Med xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, výrobky x xxxxxxxx kakaových xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx přírodní, xxxx xxxxxxxx a nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 20 % obj.


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Nápoje upravené x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou složkou


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


n

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


n

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x kakaových


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX OBSAHEM NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté kultury (xxxxxx xxx kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Potraviny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x xxxxxxxx organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X TEPLÉ XXXXXXX
19.1. Lahůdkářské xxxxxxx x majonézou x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, pizza, hamburgery)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sůl kuchyňská (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx sušené xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x kávoviny,
x) xxx pravý,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx teplých xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x tvarohem nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx nižší.
7) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Jen x xxxxxxx obsahujících xxxxxx živočišného původu.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava vzorků x mikrobiologickému xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °C xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x hermeticky uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava analytických xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx výrobky - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX ISO 6730 (56 0120) Xxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Maso x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 xX.
13) Čl. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx užívá symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx jen x xxxxxxx xxx
16) U xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Salmonella.
17) Geometrický xxxxxx zjištěný v xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx označování xx obalech, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
21) U xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".