Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x mikrobiologické vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným v částech 1 a 2 xxxxxxx této vyhlášky.
(2) Xxx kontrolu x hodnocení, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x mezní xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx vzorek kontrolované xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx haváriích xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx nebo objem, xxxxxx jejich přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být při xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx xxxx co xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jako zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx této vyhlášky xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 ve xxxxxx Hygienické předpisy, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v částce 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx cereus
|
potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli
|
|||
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
|
|||
všechny xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
||
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
|
masné výrobky x aw nižší xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx spp.
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
|
|||
potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní sérotypy)
|
|||
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované za xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx potraviny (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od nuly xx jedné.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, která xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx potravin nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
|
Kategorie xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx hodnota
|
|
Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
|
105/g
|
|
k xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
|
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx se rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, která xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý kusový xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo jiné xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x posouzení šarže, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx kontrole xx vyberou xxxxxx x xxxxx, x xx v xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx každý znak xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx x rozhodném xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx M xx povoleno x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx se xxxxxxxxx x všech vzorků xxxxxx n;
M množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx pouze xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vzájemné xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příslušných českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx se plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 značí xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 xx xx 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx xxx paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx xxx 1/ml xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/ml vzorku) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx vzorků, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x x xxxxx xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. v případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x nebo xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X je proškrtnuto, xxxx u xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad č. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/ml interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla šarže xxxx xxxx část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších mezních xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx tolerovaných hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším významným xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních opatření xx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (dovozce) xxx zjištění xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx příčin xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx. X případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, xxxx xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx příkaz x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx výběru n x údajem x xxxxxxxxx xxxxx x x jeho účinnost xx vyjádřena operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jediná xxxxxxxxxx charakteristika vyjadřující xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých plánů xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx jednotek v xxxxx
|
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Tabulka x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Tabulka x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 3; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Počet xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 m. Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x indexy x až x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/ml
|
0b
|
< 30/x xxxx &xx; 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/ml.
|
Pro případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx zmírněn xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 části X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx nižší xxx x xxxx být xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx předchozích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x správné xxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Clostridium xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx dodržením xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx je xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, xxxxxxx, xx při termostatové xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a porcované xxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, určené x tepelné úpravě
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Výrobky x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky balené xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx xxxxx prodej
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT
M | ||||
Celkový xxxxx mikroorganismů 18) | 10/0,1 ml |
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0b | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx včetně výrobků xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně vakuově xxxxxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Měkké sýry xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. XXXXX XXXX A XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx spotřebě
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Zmrazená zelenina, xxxxx x ovoce, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Sušená xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Sušená zelenina x xxxxx
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a kojeneckou xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X OBILNÉ VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx výživa xxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x převařené x xxxx zchlazené tekutině
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, luštěniny
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Sójové jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)
x | c | m | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx apod.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx xxxxx x šroty x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, smetanovými xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě
n | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, bramborové knedlíky, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx výrobky zmrazené
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Bramborové xxxxxxx typu xxxxx (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, polevy
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Pivo
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx vroucí xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX A XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s čajem xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Instantní xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX OBSAHEM NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx zahušťujícími vlastnostmi
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx kůry)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx
x | c | m | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Mlékařské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0b | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, x přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx faktorů s xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx v aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sůl xxxxxxxxx (xxx bylinných xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxx),
x) jedlé oleje xxxxxxxxxx,
g) ztužené xxxxxxxx xxxx,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
m) xxxxxx náhrady xxxxx xx xxxxxxx nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, obsah antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v částce x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
5) Xxxxxxxxx xx u výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
7) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx obsahujících xxxxxx živočišného původu.
9) U xxxxxxx x přísadou xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89.
XXX 56 0081 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56 0097) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované poživatiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56 0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Průkaz Listeria xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií, xxxxxxxx a xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx xxxxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx konfirmace xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx doplňků a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx přídatné.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx posouzení kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus aureus x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx měsíců x minimálně xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X po xxxx 15 dnů.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s přísadami xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje hodnota x xxxxx řád xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou složkou.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".