Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Mikrobiologické požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx mikroorganismů, jejich xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx vzorek xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výběr, xx něhož jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx pro xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx nebo objem, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx jsou xx xx záchytnosti, přesnosti x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
b) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xxxx
e) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx způsobené mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx za xxxxxxxx oběhu množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxxx a xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x částce 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny potravin xxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
 
 
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně xxxxxxx x obsahem vody x potravině, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) a xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx hodnota
Aerobní mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu
107/g
 

rostlinného xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx být viditelný xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené množství xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx xxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx vyhovující nebo xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové kontrole xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, a xx x xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které platí xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx každý znak xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx mikroorganismů x, X, přičemž M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n rozsah xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx určený x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, zda xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, které se xxxxx připouští x xxxxx vzorků, xxxxx xx nižší xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx číslo, tj. xxxxx vzorků x xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx se x xxxxx xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x hodnota M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx množství xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 ml vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 xx či 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx povrch, xxxxxx xx a hodnotí xxxx dvě paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0c značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x xxxxx méně xxx 5/xx vzorku) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x objemu vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, byly zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x x nižší xxxx xxxxx X, x to pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x příslušným xxxxxxx x xx x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X je xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, u tří xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx tolerovaných hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (dovozce) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx opatření xx xxxxxxxx příčin xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx se překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx charakteristika vyjadřující xxx xxxxx plán xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Pa xxxxx
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Tabulka x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx případě xx xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x indexy x až x, xxxx hodnoty 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak je xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxx xxxxx, x to xx xxxxxxxxxxx, že dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Rovněž x tomto xxxxxxx xx zkoušené vzorky xxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příslušného xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxx xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x většímu xxxxxxx počtu mikroorganismů xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx úpravě nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx výrobky tepelně xxxxxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx (např. xxxxxx salám, lososová xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Bakterie xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Polokonzervy


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x mělněných xxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované bez xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx výrobky sušené


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, krémy x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v prášku xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, čerstvé tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx mléko, kefír, xxxxxxx kysaná apod.


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) xxxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x s přísadami


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx ("panenské")


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X ZELENINA, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx a ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, brambory, xxxxx, xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

c

m

X

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx uzavřené tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi apod.


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0d

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X OBILNÉ VÝROBKY, XXXXXXXXX A MLÝNSKÉ XXXXXXX Z XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x krupicové xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx zchlazené xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx s xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Escherichia coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Sójové výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)


n

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x obilné xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx pečivo
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx nebo xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
11.2. Med xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


n

c

x

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx přírodní, xxxx xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Emulzní xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Kvasinky

5

1

0/10

10
14.2.1. Sirupy, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné koncentráty


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ VÝROBKY X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Bacillus cereus

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX S PŘÍSADAMI X POTRAVINY X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté kultury (xxxxxx xxx kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Potraviny x upravným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve formě xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové přípravky x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx diety xxxx.


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x majonézou i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (bez náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva pražená x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost balených xxx x x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Potravinářské xxxxxxx. Příprava vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 a xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx mikrobiologickém xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu kvasinek x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx. Stanovení xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Xxxxx x mléčné výrobky - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií, xxxxxxxx a xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx ČSN ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx průkazu.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující xx užívá xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný v xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx hodnoty x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx x burčáku.
25) Xxxxxxx xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx x výrobků x kulturní mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x jeden řád xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".