Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx stolní xxxx, xxxxxxx kojeneckou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vodu xxxxxxx zvláštní předpis. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx v částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx něhož xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx záměrem, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx pro xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx laboratoří x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být při xxxxxx použití doloženo, xx jsou co xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx za xxxxxxxx oběhu xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná ustanovení
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x sociálních xxxx Xxxxx socialistické republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Stráský x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny určené x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92
< 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
 
 
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x potravině, nabývá xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx od xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx svým xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se rozumí xxxxxxx šarže (dávka), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx jednotky, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx xxxxxx xxxxxxxxx xx objemu).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které platí xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx nebo skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx o rozsahu xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů m, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx určený k xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx šarže výrobku (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx n, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx pouze hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X xxxx xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx meze xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x vyšetření, jak xx xxxxxx za xxxxxx čarou xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 ml xx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, xxxxxx xx x xxxxxxx xxxx xxx paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx nula x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0a značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0c značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného vzorku (0x značí méně xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx xxxxxx z xxxxxx n xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxx xxx X xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, byly zjištěny xxxxxxx vyšší xxx x x xxxxx xxxx rovné M, x xx xxx xxxxx nebo více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx u xxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx když x = 0, m xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce (objemu) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx potraviny, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx výrobě xxxx xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx zjištění takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kontrolních bodů) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx státního dozoru x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. V xxxxxxx, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, vydá xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx nevyhovující šarže xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle x x jeho xxxxxxxx xx xxxxxxxxx operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx jediná xxxxxxxxxx charakteristika vyjadřující xxx xxxxx plán xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx jednotek, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx n xxxxxxx Xx klesá
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx jednotek v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Pa xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem není xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Pro xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx x až d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx posoudit xxxxx, x to xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 m xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx stanoveného v části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx postihnout xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx pro xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx obchodní sterility xx provádí xxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx výrobky tepelně xxxxxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx masné výrobky


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby a xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx sušené


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0b

102

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty


x

c

m

X

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx mléko, kefír, xxxxxxx kysaná xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx sýry a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

m

X

Escherichia coli

5

2

103

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x přísadami


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX A OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé výrobky x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, xxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X OBILNÉ VÝROBKY, XXXXXXXXX X MLÝNSKÉ XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Staphylococcus aureus

5

1

0x

102
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxx zchlazené xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x náplní


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x náplní


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx texturované (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx semena apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx x xxxxxx xxxxx k přímé xxxxxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxx máčené


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x dezerty v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku xxxx.


n

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Plísně

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx kakaových xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a nápoje x obsahem xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0b

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx skladování


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


n

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ VÝROBKY X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx po tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX A SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX X INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x xxxxxx x výjimkou mléčných x kakaových


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x obsahem xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené chlebíčky, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

m

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx tuky,
h) xxxxx a běžné xxxxxx (xxx náplní xxxx polev),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (aw, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu ředění xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56 0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56 0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx analytických xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx ČSN ISO 7937 (56 0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx chemické požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx doplňky a xxxxx přídatné.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší x xxxxxxxx Staphylococcus aureus x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx měsíců x minimálně xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx připouštějí hodnoty x xxx vyšší.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx u výrobků x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".