Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxx x uvedení xx xxxxx, způsob xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro kontrolu x hodnocení, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx a mezní xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx stanovených v části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx se xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx laboratoří x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx metody, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx v části 1 tabulce č. 1 část X. a X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx bakteriální xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x to v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx oběhu množit (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Stráský x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x podskupiny potravin xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx plánů vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx pro hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x přímé spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně souvisí x xxxxxxx vody x potravině, nabývá xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny určené x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
růst xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší přípustné xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Vzorkovaným xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, která xx složena x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx jejich xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx n.
6.1. Xxx xxxxxxxx kontrole xx xxxxxxx vzorky x šarže, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx předepsaných k xxxxxxxxx (výčet znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x a xxxxx o rozhodném xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx určený k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobku (xxxx její kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, tj. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příslušných českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x vyšetření, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx a xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx než 1/xx xxxxxx) 0b značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí méně xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx vzorku určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx vzorků x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x a xxxxx xxxx rovné M, x to xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx když c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx s příslušným xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx prokázány (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x jednoho vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx při požadavku xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších mezních xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x dalším xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx mikroorganismů x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních opatření xx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (dovozce) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx vlastní xxxxxxxxx xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x k xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle x x jeho účinnost xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému xxxxx xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx rozsahu x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím n xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx menší než 0,005

Tabulka č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Tabulka x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
VŠEOBECNÉ XXXXXX X XXXXX
1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vzorkování (xxxx 2).
2. Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx kategorie xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx kategorie xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, kterými xxxx potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x sušené xxxxxxxxx, které musí xxx xxxx spotřebou xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xx konzumují xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, hermeticky uzavřené, xxxxxxxx sterilní.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
TOLEROVANÉ XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX A XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/10

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx xxxx, xxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 15)

5

2

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/1

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

5.102

5.103
1.3. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.3.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
1.4. Živočišný xxx (xxxxx másla)


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102
2.2. Xxxxx xxxx x jejich xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxxx xxxx 16)

5

3

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 16)

5

2

102

5.102
2.3. Zmrazení xxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované x xxx konzervačních xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx s konzervačními xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-
2.5. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, apod.)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x majonézy xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

1

0d

2.102
4. XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx balené


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 17)



5.104

4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-
4.4. Mléčné xxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxx s přísadami x xxxxx k xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx tekuté xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX





X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0b

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

1

0d

102

Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, acidofilní mléko, xxxxx, smetana xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků ochucených x s přísadami, xxxxxxx tvarohové xxxx, čerstvé sýry xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx výrobků ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1 Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, zvláště xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

103

5.103
4.10.3 Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

5.102

5.103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103
4.10.6. Tavené xxxx včetně xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Máslo x pomazánky z xxxxx
4.11.1. Xxxxx x xxxxx čerstvé


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánky x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Rostlinné xxxxxx xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx tuky


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

2.102

103

Plísně

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, SUCHÉ XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx x rychlé spotřebě


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

107

5.107

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, houby x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (blanžírovanou) zeleninu, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Výrobky obsahující xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) zeleninu, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx a houby


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

104

105
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx neuzavřené


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi a xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxx 19.2.
7.5. Xxxxx skořápkové xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 6)

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 6)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx strouhaný


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, LUŠTĚNINY X MLÝNSKÉ XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXX X XXXXXXX
8.1. Mouka, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx těst


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
8.2. Xxxxxxxxx moučné x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx dětské xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx výživa xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx výživa xxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Koliformní bakterie

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0x

-
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Koliformní bakterie

5

1

0b

102

Salmonella

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) určené k xxxxxxx úpravě


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Semena xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, sezamová, xxxxxx, lněná xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx apod.)


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx apod.


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Plísně xxx xxxxx a xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X CUKRÁŘSKÉ XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x obdobné výrobky)


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx piškoty


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky neplněné, xxxxxxx pečivo


n

c

m

M

Koliformní bakterie

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, punčové, s xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky chlazené x zmrazené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX VÝROBKY A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, placky xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (neochucené i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX CUKROVINKY
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx kakaových nápojů


n

c

m

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, polevy


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Vína hroznová x ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % obj.


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-
13.3. Emulzní xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0c

2.102
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx nápoje xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-
14.1.2. Nápoje xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx (teplem xxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky)


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

0/10

10/10
14.2. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

0x

-
14.3. Xxxxxx x prášku x xxxxxxxxx, např. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


n

c

m

M

Escherichia coli

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

104

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

105

106
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX X XXXXXXXXX NÁPOJE
17.1. Xxx zelený, xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

105

106
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx a xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXX, DOPLŇKY XXXXXX
18.1. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

104
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx citrusové xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, x přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Doplňky stravy x xxxxxxxxxxxx speciální xxxxxxxxx
18.4.1. Xxxxxxx minerální, xxxxxxxxxx x kombinované (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-
18.4.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxxx, xxx redukční xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

5.102
19. LAHŮDKÁŘSKÉ XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx majonézy, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 10)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia 11)

2

1

103

104
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, křenové xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k dochucování xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx výrobky)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX ÚPRAVĚ XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx knedlíky, xxxxxxxx x náplněmi, xxxxxxxxx sýry, zeleninové xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a kombinované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

104

105

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

103

104
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
POTRAVINY X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x obsahu etanolu xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
e) sůl xxxxxxxxx (xxx bylinných xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) jedlé oleje xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx a xxxxx pečivo (bez xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x účinností xx 20.5.99
x xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní předpis x. 294/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx jejich xxxxxx.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx výrobků se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) U xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx mikrobiologické zkoušení. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx metody xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X na xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Stanovení xX.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez resuscitace - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx ČSN XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Clostridium xxxxxxxxx.
XXX EN XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx označování xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx látek a xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující xx xxxxx symbol Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx dvou xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x řád vyšší.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx složkou.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".