Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, způsob xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx pitnou xxxx, balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Pro xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx v části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx nebo objem, xxxxxx xxxxxx přepravy xx laboratoří x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx trvanlivostí, jestliže xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 1 část X. x X. x v tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, které by xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) x nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, uveřejněný pod x. 75/1990 ve xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují až xx tepelné kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
negat/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované za xxxxxx čarou
aw: xxxxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx opracování (pečením, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
růst plísní xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xx složena x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx předepsaným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se provádí xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x posouzení xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho výběru x xxxxxxx n.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou vzorky x šarže, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (výčet xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx povoleno v xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx určený k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, zda xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x všech vzorků xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx vzorků x xxxxxx x, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx stanoveny xx xxxxxxxxxxx vzájemné xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 xxxxx nejvýše 20 mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx či 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 ml xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 vzorku; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx xxx paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0a značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx < 10/g xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x značí xxxx xxx 5/xx vzorku) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 ml xxxxxx 10-1 vzorku. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; např. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním celé xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné tekuté xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 ml vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx hodnota vyšší xxx X xxx xxxxx nebo více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx vzorků, než xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x a nižší xxxx rovné X, x xx pro xxxxx nebo xxxx x předepsaných znaků (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /podle 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x příslušným xxxxxxx x až x xxxx jako 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx proškrtnuto, xxxx x jednoho xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx prokázány (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx maximálně x xxxxx x dvou xxxxxx, u tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Plán vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g interpretace: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx opatření ke xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx. X případě, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x údajem o xxxxxxxxx xxxxx x x jeho xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx kontrolovaná šarže xxxx její xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah výběru x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx xxxxx než 0,005

Tabulka č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005

Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Pa menší xxx 0,005
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Mikrobiologické xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx kategorie xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx rozlišují tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx stavu, potraviny xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx spotřebou xxxxxxxx x teplou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, kterými xxxx xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX A XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

0d

5.102

Salmonella

5

0

0/10

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx masa, xxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 15)

5

2

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/1

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

5.102

5.103
1.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.3.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
1.4. Živočišný xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a solené xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxx výrobky xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102
2.2. Xxxxx xxxx x xxxxxx části xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxxx coli 16)

5

3

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 16)

5

2

102

5.102
2.3. Xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

0d

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované x bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx (xxxxxx, očka, xxxxx v xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Clostridium perfringens

5

2

50

5.102
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 17)



5.104

4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx sušené včetně xxxxxxx x přísadami x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX





X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19)

5

0

0b

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, krémy, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, jogurtové xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, xxxxx, smetana kysaná xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1 Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

103

104

Listeria monocytogenes

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

103

5.103
4.10.3 Polotvrdé xxxx (včetně vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

5.102

5.103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxx x xxxxx
4.11.1. Xxxxx x xxxxx čerstvé


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx než Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované xx studena ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx čerstvá zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxx x zeleninové šťávy x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

107

5.107

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, houby x ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Výrobky obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Sušená xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

104

105
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxx: xxx 19.2.
7.5. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 6)

5

2

102

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 6)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, LUŠTĚNINY X XXXXXXX VÝROBKY X LUŠTĚNIN, XXXXX X ROSTLIN
8.1. Mouka, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi pro xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx výživy


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx nebo jinou xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx ke spotřebě xx tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0x

-
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx xx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Plísně

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx úpravě


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxx x obdobné výrobky xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102
8.7. Semena xxxxxxx
8.7.1. Drobná semena xxxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, lněná xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin ke xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx rostlin


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, müsli, xxxx flakes, extrudované, xxxxxxxx, obilí a xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro xxxxx x šroty x přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X CUKRÁŘSKÉ XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Strouhanka


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x náplněmi xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Cukrářské x pekařské výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx s bílkovými xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou náplní, xxxxxxxxxxx krémy, pudinkovými xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x zmrazené včetně xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXX Z XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, kořeněné apod.)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX CUKROVINKY
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-
13.3. Xxxxxxx likéry


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx nápoje xxxxxx XX2 i xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx skladování


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0/10

10/10
14.2. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

0a

-
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, např. xxxxxxx složkou


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx vroucí vody


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


n

c

m

M

Escherichia coli

5

0

104

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

105

106
17. BYLINNÉ X XXXXXX XXXX X INSTANTNÍ NÁPOJE
17.1. Xxx zelený, xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

105

106
17.2. Xxxxxxxxx čaje x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXX, DOPLŇKY XXXXXX
18.1. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx látky
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

1

102

104
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx citrusové xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí nativní x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxx stravy x vícesložkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx
18.4.1. Doplňky minerální, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx apod.)


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx redukční diety xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

5.102
19. XXXXXXXXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx majonézy, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 10)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia 11)

2

1

103

104
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx knedlíky, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a pokrmy xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

2

1

103

104
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sůl xxxxxxxxx (bez bylinných xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx pokrmové xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxx černý,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx nápojů
se xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx jejich xxxxxx.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx u výrobků xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 x část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez resuscitace - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56 0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo plísní xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56 0122) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 oC.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx označování xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx jen x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx měsíců x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx přídatných xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
21) U xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Sleduje xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se x xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx nominus".