Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, způsob xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx jen za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx vzorek kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, že libovolný xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx metody, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
c) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx pro xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje se xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx socialistické republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx smíchány s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx je vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně xxxxxxx x obsahem vody x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx od xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx hodnota
Aerobní mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
&xxxx;

x přímé spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x přímé spotřebě
106/g
 

určené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx n.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx povoleno v xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx určený x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xx rovná c;
c xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příslušných českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden za xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx x hodnotí xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje se xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 10/xx xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx při roztěru 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; např. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním celé xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M xxx xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x x xxxxx xxxx rovné X, x to xxx xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx vzorků z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx c = 0, m xx vyjádřeno /podle 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x příslušným xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx proškrtnuto, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 g interpretace: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené k xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx státního xxxxxx x xxxxxx nakládání x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx tolerovaných hodnot, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kontrolou xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin z xxxxx. V případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx x x údajem x xxxxxxxxx xxxxx x x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento plán xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx jednotek v xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxx xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005

Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Pa menší xxx 0,005
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
VŠEOBECNÉ XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro jednotlivé xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx stanoveny x xxxxxxx x. 1 částech X. x B.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx rozlišují xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, kterými xxxx potraviny, které xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před spotřebou xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
TOLEROVANÉ HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX A XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/10

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx masa, xxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/1

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

5.102

5.103
1.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.3.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
1.4. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Čerstvé, xxxxxxxx x solené xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxx výrobky xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102
2.2. Uzené xxxx x jejich části xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxxx xxxx 16)

5

3

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 16)

5

2

102

5.102
2.3. Xxxxxxxx xxxxxxx x korýši


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované x bez konzervačních xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx s konzervačními xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, apod.)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
4. XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 17)



5.104

4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX





X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0b

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx krémy xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

1

0d

102

Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v prášku xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, nápoje x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1 Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, zvláště xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx balených)


n

c

m

M

Escherichia coli

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

103

5.103
4.10.3 Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxx x xxxxx
4.11.1. Xxxxx x xxxxx čerstvé


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
6. XXXXX XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx oleje lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

102

103

Koliformní bakterie

5

2

0b

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Plísně

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x zeleninové šťávy x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

107

5.107

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, kombinované xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

104

105
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx neuzavřené


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxx 19.2.
7.5. Xxxxx skořápkové xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 6)

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 6)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19)

5

0

102

-
8. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXX X XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, jáhly, xxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0x

-
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx úpravě


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Sójové xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxx x obdobné výrobky xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Semena xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Drobná xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (mák, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx vločky, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, obilí x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx spotřebě

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A CUKRÁŘSKÉ XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Escherichia coli

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Strouhanka


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx piškoty


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x plněné xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx krémy x xxxxxxxx, punčové, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx, pudinkovými xxxx xxxxxxxxxxx náplněmi


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky chlazené x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXX Z XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x prášku xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Sušené xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX CUKROVINKY
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx kakaových xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102
13. PIVO, XXXX, LIHOVINY
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxxxx x xxxxxx přírodní, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % obj.


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-
13.3. Emulzní xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0c

2.102
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 i xxxxxxxx
14.1.1. Nápoje xx xxxxxxxx xxxxx skladování


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0/10

10/10
14.2. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zmrazených


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

0

0x

-
14.3. Xxxxxx x prášku x xxxxxxxxx, např. xxxxxxx složkou


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx přípravky


n

c

m

M

Escherichia coli

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

0

104

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

105

106
17. BYLINNÉ X XXXXXX ČAJE X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxx zelený, bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx směsi


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

105

106
17.2. Xxxxxxxxx čaje x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx a xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXX X XXXXXXXX LÁTKY, DOPLŇKY XXXXXX
18.1. Zahušťovací x xxxxxxxxxx xxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x x přísadami


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

104
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx výrobků


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxx stravy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
18.4.1. Doplňky minerální, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, kapslí apod.)


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx formě xxxxxx, xxxxx, kapslí xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxxx, xxx redukční xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXXXXXX XXXXXXX
19.1. Lahůdkářské výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx, xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy


n

c

m

M

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 10)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, křenové xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102
20. POLOTOVARY XXXXXX KE SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX OHŘEVU
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x pokrmy xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

2

1

103

104
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) lihoviny (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) ocet,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
e) xxx xxxxxxxxx (bez xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx pokrmové xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx nestanoví, xxxxx xxx své xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx ekologie mikroorganismů (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Nesleduje xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx výrobků se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56 0097) Maso x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56 0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez resuscitace - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Stanovení počtu xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Salmonella.
17) Geometrický xxxxxx zjištěný x xxxxxx xxxx měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy potravin xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Nesleduje xx u výrobků x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx u výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".