Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, způsob xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx jen za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx vzorek kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, že libovolný xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx metody, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
c) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx pro xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje se xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx socialistické republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx smíchány s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně sterilní.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx perfringens
|
|||
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx potravin
|
negat/25
|
|
Listeria xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
|
masné xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92
|
&xx; 100/g
|
||
Pseudomonas xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé spotřebě
|
103/g
|
|
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx je vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně xxxxxxx x obsahem vody x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx od xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx hodnota
|
|
Aerobní mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
nikoli x xxxxx spotřebě
|
106/g
|
||
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
||
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxx x přímé spotřebě
|
106/g
|
|
určené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx plísní xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx x. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx n.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx povoleno v xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx určený x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xx rovná c;
c xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příslušných českých xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden za xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx x hodnotí xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje se xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 10/xx xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx při roztěru 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; např. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním celé xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M xxx xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x x xxxxx xxxx rovné X, x to xxx xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx vzorků z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx c = 0, m xx vyjádřeno /podle 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x příslušným xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx proškrtnuto, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
2
|
103
|
104
|
zjištěno: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 g interpretace: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené k xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx státního xxxxxx x xxxxxx nakládání x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx tolerovaných hodnot, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kontrolou xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin z xxxxx. V případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx x x údajem x xxxxxxxxx xxxxx x x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento plán xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx jednotek v xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxx xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005
Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
<
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
<
|
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
<
|
<
|
|
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
<
|
|
|
|
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
<
|
|
|
|
|
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
<
|
|
|
|
|
|
|
70
|
<
|
<
|
<
|
|
|
|
|
|
|
|
pd: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Pa menší xxx 0,005
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
VŠEOBECNÉ XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro jednotlivé xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx stanoveny x xxxxxxx x. 1 částech X. x B.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx rozlišují xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, kterými xxxx potraviny, které xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před spotřebou xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
TOLEROVANÉ HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX A XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/10 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx masa, xxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/1 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
1.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.3.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
1.4. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Čerstvé, xxxxxxxx x solené xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxx výrobky xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
2.2. Uzené xxxx x jejich části xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
2.3. Xxxxxxxx xxxxxxx x korýši
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované x bez konzervačních xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx s konzervačními xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, apod.)
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
4. XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 17) | 5.104 |
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
mikroorganismů | ||||
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0d | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
X | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) | 5 | 0 | 0b | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx krémy xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus auerus | 5 | 1 | 0d | 102 |
Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v prášku xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, nápoje x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1 Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, zvláště xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx balených)
n | c | m | M | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
4.10.3 Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Plísňové xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Máslo x xxxxxxxxx x xxxxx
4.11.1. Xxxxx x xxxxx čerstvé
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxx x xxxxx
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
6. XXXXX XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx oleje lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 102 | 103 |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 0b | 50 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x zeleninové šťávy x xxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 107 | 5.107 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, kombinované xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx neuzavřené
n | c | m | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxx 19.2.
7.5. Xxxxx skořápkové xxxxx
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXX X XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, jáhly, xxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) | 5 | 0 | 0x | - |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) | 5 | 0 | 50 | - |
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx úpravě
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Sójové xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx xxxxxx x obdobné výrobky xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Semena xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Drobná xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (mák, pohanka, xxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx vločky, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, obilí x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx spotřebě | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX A CUKRÁŘSKÉ XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 106 |
Escherichia coli | 2 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Strouhanka
n | c | m | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx piškoty
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x plněné xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx krémy x xxxxxxxx, punčové, x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx, pudinkovými xxxx xxxxxxxxxxx náplněmi
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky chlazené x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXX Z XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x prášku xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Sušené xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX CUKROVINKY
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx kakaových xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
13. PIVO, XXXX, LIHOVINY
13.1. Xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxxxx x xxxxxx přírodní, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % obj.
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
13.3. Emulzní xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0c | 2.102 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 i xxxxxxxx
14.1.1. Nápoje xx xxxxxxxx xxxxx skladování
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky)
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0/10 | 10/10 |
14.2. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zmrazených
n | c | m | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 0 | 0x | - |
14.3. Xxxxxx x prášku x xxxxxxxxx, např. xxxxxxx složkou
n | c | m | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Salmonella 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 3 | 103 | 105 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx přípravky
n | c | m | M | |
Escherichia coli | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
n | c | m | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 0 | 104 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
17. BYLINNÉ X XXXXXX ČAJE X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxx zelený, bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx směsi
n | c | m | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
17.2. Xxxxxxxxx čaje x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx a xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXX X XXXXXXXX LÁTKY, DOPLŇKY XXXXXX
18.1. Zahušťovací x xxxxxxxxxx xxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x x přísadami
n | c | m | M | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 104 |
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx výrobků
n | c | m | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx
18.4. Xxxxxxx stravy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
18.4.1. Doplňky minerální, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, kapslí apod.)
n | c | m | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx formě xxxxxx, xxxxx, kapslí xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxxx, xxx redukční xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXXXXXX XXXXXXX
19.1. Lahůdkářské výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx, xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, křenové xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
20. POLOTOVARY XXXXXX KE SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX OHŘEVU
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x pokrmy xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) lihoviny (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) ocet,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
e) xxx xxxxxxxxx (bez xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx pokrmové xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx nestanoví, xxxxx xxx své xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx ekologie mikroorganismů (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Nesleduje xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx výrobků se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56 0097) Maso x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56 0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez resuscitace - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Stanovení počtu xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Salmonella.
17) Geometrický xxxxxx zjištěný x xxxxxx xxxx měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy potravin xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Nesleduje xx u výrobků x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx u výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".