Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.06.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou kojeneckou xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterým se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx pro xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx co xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx technické normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx x danému xxxxx, se sníženou xxxxxxx hodnotou nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
a) xxxx překročeny nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx v xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v částce 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx jsou stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx spotřebě
negat/25
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: neprokazatelnost xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x potravinu, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx okem

Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx složena z xxxx xxxxx, provádí xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x posouzení šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx kontrole xx xxxxxxx vzorky x šarže, x xx x počtu x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx xxxxx vzorků, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, tj. počet xxxxxx určený x xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobku (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství mikroorganismů, xxxxx se xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx nebo xx rovná c;
c xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx vzorků x xxxxxx x, u xxxxx se připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech vzorků x výběru x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx vzorku, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx technikou xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx v 1 xx či 0,2 xx ředění 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx povrch, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě paralelní xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx < 10/g xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí méně xxx 5/ml xxxxxx) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x objemu xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxx xxx X pro xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, byly zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx když x = 0, m xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x jednoho vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně však xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x údajem o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx jednotek, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Pa klesá
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx než x xxxx xxx xxxxxxx pro vyšetření, xxxxx xxxxxx není xxxxxxxx šarži. V xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx m xx vyjádřeno xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxx hodnoty 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx m je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 x se xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by se xxxxx xx podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí xxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx salám, lososová xxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x konzervačními xxxxxxxxx


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Majonézy x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx přímý prodej


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřovaných XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx čerstvé


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

102

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, SUCHÉ XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Zmrazená xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx a kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0d

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A MLÝNSKÉ XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu xxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené a xxxx zchlazené tekutině


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Sójové výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. šlehačka x prášku xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx kakaových xxxxxx


n

c

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx než 20 % obj.


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx sycené XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Kvasinky

5

1

0/10

10
14.2.1. Sirupy, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné koncentráty


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po tepelné xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX A SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx mléčných x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX SE ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské xxxxxxx x domácí přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Potraviny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx sportovce, pro xxxxxxxx xxxxx xxxx.


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Lahůdkářské výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx výrobky x xxxx, mletého masa, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx nad 20 % objemových),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené zeleniny),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
i) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x kávoviny,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, neboť pro xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx mikrobiologicky xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx suspektních patogenních xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických vzorků x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx jednotek xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií kultivovaných xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6730 (56 0120) Mléko - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx ČSN ISO 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s přísadou xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx dvou xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx u xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".