Právní předpis byl sestaven k datu 01.06.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou kojeneckou xxxx x balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterým se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx pro xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx co xx záchytnosti, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx technické normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx x danému xxxxx, se sníženou xxxxxxx hodnotou nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
a) xxxx překročeny nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx v xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v částce 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx jsou stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx potravin
|
negat/25
|
|
Listeria xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
|
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
|
&xx; 100/g
|
||
Pseudomonas xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
10/g
|
|
Salmonella xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x přímé xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx spotřebě
|
negat/25
|
|
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: neprokazatelnost xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x potravinu, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
103/g
|
|
Escherichia xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
||
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx okem
|
Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
|
všechny potraviny
|
negat***/
|
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
|
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx složena z xxxx xxxxx, provádí xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x posouzení šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx kontrole xx xxxxxxx vzorky x šarže, x xx x počtu x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx xxxxx vzorků, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, tj. počet xxxxxx určený x xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobku (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství mikroorganismů, xxxxx se xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx nebo xx rovná c;
c xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx vzorků x xxxxxx x, u xxxxx se připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech vzorků x výběru x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx vzorku, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx technikou xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx v 1 xx či 0,2 xx ředění 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx povrch, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě paralelní xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx < 10/g xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí méně xxx 5/ml xxxxxx) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x objemu xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxx xxx X pro xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, byly zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx když x = 0, m xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
xxxxxxxx: x jednoho vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně však xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x údajem o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx jednotek, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Pa klesá
<: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx než x xxxx xxx xxxxxxx pro vyšetření, xxxxx xxxxxx není xxxxxxxx šarži. V xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx m xx vyjádřeno xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxx hodnoty 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/ml.
|
Pro xxxxxxx, xxx m je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 x se xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by se xxxxx xx podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí xxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx salám, lososová xxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x konzervačními xxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus auerus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
3.2. Majonézy x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx přímý prodej
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
mikroorganismů | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřovaných XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
X | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 ml |
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx čerstvé
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. XXXXX XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, SUCHÉ XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Zmrazená xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx a kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Kokos xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A MLÝNSKÉ XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu xxxx
n | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené a xxxx zchlazené tekutině
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, luštěniny
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Sójové výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu tofu xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě
x | x | x | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. šlehačka x prášku xxxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx kakaových xxxxxx
n | c | x | X | |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx révová x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx než 20 % obj.
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx sycené XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Sirupy, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné koncentráty
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po tepelné xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody
x | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX A SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx mléčných x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX SE ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Mlékařské xxxxxxx x domácí přípravě xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Potraviny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx sportovce, pro xxxxxxxx xxxxx xxxx.
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Lahůdkářské výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx výrobky x xxxx, mletého masa, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx nad 20 % objemových),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené zeleniny),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
i) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x kávoviny,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, neboť pro xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx mikrobiologicky xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx suspektních patogenních xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických vzorků x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx jednotek xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií kultivovaných xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6730 (56 0120) Mléko - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx ČSN ISO 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s přísadou xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx dvou xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx u xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".