Právní předpis byl sestaven k datu 01.06.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx oběhu, způsob xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vodu xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Xxx kontrolu x hodnocení, zda xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxx účely xxxx vyhlášky rozumí xxxxx, při kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají výběrem xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx výběr, xx něhož xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx nebo objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx co xx záchytnosti, přesnosti x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx x danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx bakteriální xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx v xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx mohly za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x nezměněném stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx cereus
|
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx perfringens
|
|||
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
|
|||
všechny xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
||
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
&xxxx; |
xxxxx xxxxxxx x aw nižší xxx 0,92
|
< 100/g
|
|
Pseudomonas xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
10/g
|
||
Salmonella xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
|
|||
potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým xxxxxxx x oddělením od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
106/g
|
|
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
|||
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
|
105/g
|
|
k xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx potraviny s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx okem
|
Xxxxxxx č. 2
Nejvyšší xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx x xxxx šarží, provádí xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené množství xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx znak tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, xxxxxxx M xx povoleno v xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx její kontrolovaná xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx připouští x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx se x xxxxx vzorků x výběru x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), je hodnota x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X jsou xxxxxxxxx xx zohledněním vzájemné xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx shodu výsledků xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x nebo v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx jednotky xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů v 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými metodami, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx než 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml vzorku xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí méně xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x objemu xxxxxx xxxxxxx k vyšetření, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx podezřelých kolonií; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků zkoušení xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx a výsledek xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků x xxxxxx n xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx zjištěny xxxxxxx vyšší než x x xxxxx xxxx rovné X, x xx pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx u xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx s příslušným xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více vzorků xxxxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx x dvou xxxxxx, u xxx xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx z navážky 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx výrobě xxxx xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx na příklad x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin z xxxxx. V případě, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán xxxxxxxx xxxxxx příkaz x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx plán xxxxxxxxxxxxxxx, s níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx rozsahu x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxx výběru x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx menší než 0,005
Tabulka č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx menší xxx 0,005
Tabulka č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
7. Zkoušení nižšího xxxxx xxxxxx
7.1. Počet xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx šarži. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m. Xxx xxxxxxx, kdy m xx vyjádřeno jako xxxx s xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/ml
|
0c
|
< 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
|
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx zmírněn xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx případech se xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Počet xxxxxx nižší než x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích vyšetření xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x tomto xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 m xx xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx stanoveného v části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; jejich xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, znamená, xx při termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X k xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků do xxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (např. xxxxxx salám, lososová xxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a porcované xxxxxx tepelně opracované xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
n | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Výrobky x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x konzervačními xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx včetně omáček, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
mikroorganismů | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
X | ||||
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v prášku xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx než Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Rostlinné xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a její xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx spotřebě
x | c | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé výrobky x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXXXXX X MLÝNSKÉ XXXXXXX Z LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, moučné xxxxx xxx přípravu těst
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Dětská xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
x | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx zchlazené xxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x náplní
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx ochucených
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
n | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, luštěniny
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx nebo zmrazené
n | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena apod.)
n | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx apod.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx.
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx výrobky s xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty a xxxxxxx výrobky)
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Dětské xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
11.2. Med xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x obsahem xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Emulzní xxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx základní xxxxx skladování
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Nápoje xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Nápoje x xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx složkou
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX A XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Instantní xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | c | m | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX S PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Potraviny xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (z xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx kůry)
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na bázi xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upravným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x obsahem xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx formě xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx sportovce, pro xxxxxxxx xxxxx xxxx.
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x kombinaci xx xxxxxxxxx, pizza, hamburgery)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) sůl kuchyňská (xxx bylinných xxxxxx xxxx sušené zeleniny),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
m) xxxxxx xxxxxxx mléka xx teplých xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx apod.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
91/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x účinností xx 20.5.99
a xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxx kořeněných.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx mikrobiologické zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Bacillus xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované poživatiny x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx analytických xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56 0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x mléčné výrobky - Průkaz Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, přičemž se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX EN XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické požadavky xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx označování xx xxxxxxx, požadavky na xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx užívá xxxxxx Xx
15) stanovuje xx jen x xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší s xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po dobu 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
21) U xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx x výrobků x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx u výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".