Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.06.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx oběhu, xxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x mezní xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, při kterém xxxxxxxxx vzorek xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx odebírají výběrem xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků potravin x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jiné metody, xxx které xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx co xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí jako xxxxxxxx x danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, uveřejněný xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro hlavní xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: potraviny, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
< 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických a xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
 
 
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx potraviny (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být od xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu
107/g
 

rostlinného xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
růst xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx šarží, provádí xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (v xxxxxxxxxx mimo xxxx xx jejich xxxxxxxxx xx objemu).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx vyberou xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x a xxxxx o rozhodném xxxxx c, tj. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx povoleno x xxxxxxxxxx xx c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, zda xxxxxxxxxx šarže výrobku (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx připouští x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X se xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x vyjádřena nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx počítají jednotky xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx technikou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 značí xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx se roztírá xx povrch, xxxxxx xx x hodnotí xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, přičemž: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx prokazatelné při xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx xxx 5/ml vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku. (0x xxxxx xxxx xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x objemu vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx příslušné xxxxxx xxxx s následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx vzorků x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx zjištěny xxxxxxx vyšší xxx x x xxxxx xxxx rovné X, x xx pro xxxxx nebo více x předepsaných znaků (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, m xx xxxxxxxxx /podle 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x příslušným xxxxxxx a xx x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u jednoho xxxx xxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx ve sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx vlastní xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, vydá xxxxxxxxx orgán xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle x x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plánu xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v této xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx jednotek v xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (první xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x roven 5; xx stoupajícím n xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě vyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx než x může být xxxxxxx xxx vyšetření, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje hodnoty 3 m. Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxx x xxxxxx x xx d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/g nebo &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně sníženém xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx původce xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx než x může xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx šarži, x xx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Rovněž x tomto xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx Clostridium xxxxxxxxx a/nebo botulotoxinů xxxxx postihnout žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx obchodní sterility xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx masa syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x zmrazené


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (např. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

c

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb hermeticky xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

c

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x majonézy ochucené, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx x prášku xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx mléko, kefír, xxxxxxx kysaná xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x x přísadami


n

c

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

103

5.103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX Z LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx přípravu těst


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx tekutině


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x náplní


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx texturované (plátky, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx nebo zmrazené


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx máčené


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (s xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské výrobky xxxxxx a/nebo zdobené xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx spotřebě xx tepelné úpravě


x

c

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx pro drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, výrobky x xxxxxxxx kakaových nápojů


n

x

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx přírodní, vína xxxxxxxx a nápoje x obsahem xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx upravené x prodloužené době xxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x nápoje x xxxxxxxx mléčných x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX S XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx denní dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s obsahem xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové přípravky x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx diety apod.


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x majonézou x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX XXXXXXXXXXX VAŘENÍ
20.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Masové a xxxxxxxxxxx polotovary čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx rybího xxxx, x kombinaci se xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sůl xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva xxxxxxx x kávoviny,
l) xxx pravý,
x) xxxxxx náhrady mléka xx teplých xxxxxx
xx mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (aw, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx předpis x. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx provedená redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx předpis x. 294/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Xxx x xxxxxxx obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
9) U xxxxxxx x přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
11) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx mikrobiologické zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 x xxxx 7 XXX 56 0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Část 2: Xxxxxxxx analytických xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx suspektních patogenních xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu jednotek xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN ISO 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x mléčné xxxxxxx - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx látek a xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako vyhovující xx užívá xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx kouřem se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dvou měsíců x minimálně dvěma xxxxxx xx xxxxx.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, jejich označování xx obalech, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) U xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x přísadami xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx hodnoty n = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx u xxxxxxx xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Xxxxxxx xx u vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".