Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: potraviny, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 přílohy část X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x poznámek zní:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Bacillus cereus | potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 105/x 104/x 102/g |
Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx potravin | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx o xx nižší než 0,92 | xxxxx/25 x < 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x negat/25 x |
Shigella xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat/25 x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/g 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx parahaemolyticus | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a hlavonožci x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | xxxxxxx potraviny | negat/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Kategorie xxxxxxxx | Nejvyšší mezní xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx původu | 105/x 106/x 107/x 108/g |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/g 103/x |
Xxxxxxxxxxx coli | potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/g 107/x 108/x |
Kvasinky | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 přílohy v xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 oC x většímu zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ A XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX A XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx krájené maso xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx i xxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky | ||||
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla) | ||||
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. V xxxxx 2 přílohy xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx úpravě
n | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) U výrobků x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x hlavonožci
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují hodnoty x xxx xxxxx.
2.4. Výrobky z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. v xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, balené xxxxxx omáček, xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X části 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X xxxxx 2 přílohy se x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X části 2 přílohy xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků ochucených x x xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry nezrající
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102". |
17. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x sýry strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidumh) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s přísadou xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx flavus**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X xxxxxxxxx výrobků xx požadují hodnoty x xxx nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x xxxxxxxx položky "x tekutině neuvedené xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx tekutině".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy
x | c | x | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X části 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx na xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx doplňuje položka:
x | x | x | M | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.
n | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Nehodnotí xx x burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Bacillus aureus | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx doplňuje x položku:
x | x | x | X | |
"Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx
n | c | x | M | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Tekuté kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
x) Sleduje se xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx poskytovaných xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx se x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (např. xxxxxxxx kulinárně upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. II
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.