Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx doplňuje takto:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x poznámek zní:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx mezní hodnota |
Xxxxxxxx cereus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/g |
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxxxx | negat/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx než 0,92 | xxxxx/25 x < 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104/g 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x xxxxx/25 x |
Shigella xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/g 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx parahaemolyticus | xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx xxx Salmonella xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X tabulky x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/g 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/x 103/g |
Xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Plísně | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x xxxx plísní nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, že xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených obalech xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx zní:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX A XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx se xxx u xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx x přímé xxxxxxxx (např. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
n | x | m | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. v xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | c | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, krémů
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. V xxxxx 2 přílohy bod 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx xxxxxx
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X části 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"n | x | n | M | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. V části 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry nezrající
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně jiné xxx Geotrichum candidum | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx tvrdé sýry x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx vakuově balených)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísněf) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx balených)
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry zrající
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Listeria monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 50 |
Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
g) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X pomazánkového xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní bakterie**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx s xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, m = 3.102, M = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx
n | x | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx hodnoty x xxx nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx takto:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X xxxxx 2 přílohy bod 8.3.1. xx doplňuje x položku:
x | x | x | X | |
"Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x označení položky "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx výrobky)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx položka:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
n | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodech 12.1. x 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x položku:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., které zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. V části 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo xx přídání vroucí xxxx
x | c | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x omezenou denní xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která zní:
"*) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Sleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX PO TEPELNÉM XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx a kombinované xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx v xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx nominus".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.