Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. května 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Salmonella.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx

105/g
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx x přímé spotřebě

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 g

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

105/x
104/x
102/x
103/g

Xxxxxx parahaemolyticus

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(enteropatogenní xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx čarou
xx: vodní aktivita xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, vařením xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní riziko.".
4. V xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
103/x

Escherichia xxxx

potraviny určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx původu
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
107/x

Plísně

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x těchto případech xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, že xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxxxxxx x indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX A MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx krájené maso xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x mletých xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně opracované xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez konzervačních xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx polokonzervy xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Majonézy a xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

M

Koliformní bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. se údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx nahrazují xxxxx:


"n

x

n

M


5

2

104

5.104".
14. X části 2 přílohy xx x xxxx 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." xxxxxxxxx odkazem xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


n

x

x

M

Koliformní bakterie

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Sýry ze xxxxxxxx mléka


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x sýry strouhané (xxxxxx vakuově balených)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (včetně xxxxxxx balených)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina a xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


n

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


n

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. v názvu xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Kvasinky

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. včetně xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 přílohy xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině neuvedené xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx slovy "v xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

c

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 přílohy xx v bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, s xxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104".
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx doplňuje xxxxxxx:


n

x

m

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x vaječných xxxxxx.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., které zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 přílohy bod 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus cereus

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 přílohy xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ A XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x čajem xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx minerálií, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. V xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (např. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX PO TEPELNÉM XXXXXXXXXX NEBO MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, chlazené xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.