Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: potraviny, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 přílohy část X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x poznámek zní:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Bacillus cereus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

105/x
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx potravin

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx o xx nižší než 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx parahaemolyticus

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a hlavonožci x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)

xxxxxxx potraviny

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Nejvyšší mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/g
103/x

Xxxxxxxxxxx coli

potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx původu
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 přílohy v xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 oC x většímu zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ A XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX A XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx krájené maso xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 přílohy xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


n

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
x) U výrobků x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x hlavonožci


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují hodnoty x xxx xxxxx.
2.4. Výrobky z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. v xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Rybí konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, balené xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X části 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy se x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X části 2 přílohy xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků ochucených x x xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry nezrající


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x sýry strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s přísadou xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Kvasinky

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx požadují hodnoty x xxx nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x xxxxxxxx položky "x tekutině neuvedené xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx tekutině".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

c

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X části 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx na xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx doplňuje položka:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


n

c

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Nehodnotí xx x burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus aureus

5

1

103

5.103
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx doplňuje x položku:


x

x

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


n

c

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
x) Sleduje se xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx poskytovaných xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx se x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (např. xxxxxxxx kulinárně upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. II
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.