Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 se na xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Maso a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X části 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

Xxxxxxxx cereus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

105/x
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx coli 0 157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx xxx Salmonella xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx této xxxxxxxx xxxxx hodnoty upuštěno, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x dále xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx zdravotní riziko.".
4. V části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě

105/x
103/x

Escherichia coli

xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/g
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx fermentované složky

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Kvasinky

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
107/x

Plísně

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v bodě 7.1 poslední xxxx xxx: "Xxx případy, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x většímu zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


n

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) stanovuje xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 přílohy xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx studeným xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Výrobky z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx nahrazují xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. X části 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Pro výrobky x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, m = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

c

x

M

Escherichia coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. v xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené ovoce


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx nižší.
**) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 přílohy x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

m

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 přílohy xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x označení xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do xxxx" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. označení xxxxxxx xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Pekařské xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou a xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. se doplňuje xxxxxxx xxxxxx poznámky:


x

x

x

M

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx doplňuje položka:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu nižším xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.3. se xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. X části 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx xxxxxxxx x položku:


x

x

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., které xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx přídání xxxxxx xxxx


n

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující přípravky


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, výrobky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, krémy)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s přídavkem xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx)


n

c

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje se x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X části 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. včetně xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx čerstvé, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx l) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.