Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx mění takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 xX.".
2. X části 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo studenou xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx obchodně sterilní.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx nadpisu x poznámek xxx:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Bacillus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu

105/g
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx monocytogenes

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/g

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(enteropatogenní xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x potravině, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(xxxxxxx xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x přímé xxxxxxxx

105/x
103/x

Xxxxxxxxxxx coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx plísní nesmí xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Pro případy, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, jak je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx hodnota 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku určeného xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. V xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx zní: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx po 7 xx 10denní inkubaci xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k tepelné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


n

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně opracované xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx hermeticky neuzavřené
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb určené x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. v xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx omáček, krémů


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko pro xxxxx prodej


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


n

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"n

x

n

M


5

2

104

5.104".
14. V části 2 xxxxxxx se x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s přísadami, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry nezrající


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X části 2 xxxxxxx bod 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Máslo mlékárenské


n

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 přílohy xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

c

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx zelenina a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené ovoce


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 přílohy bod 7.6. včetně xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. slova uvedená x označení xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. označení xxxxxxx xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Pekařské výrobky x náplní tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné výrobky)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" nahrazují slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx poznámky:


n

x

x

X

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx na xxxxxxx kořeněných.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodech 12.1. a 12.2. xx xxxxx "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx doplňuje xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, vína dezertní x nápoje x xxxxxxx etanolu nižším xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. V části 2 xxxxxxx xxx 13.3. se xxxxxxxx x položky, které xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx doplňuje x položku:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 přílohy bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Sirupy, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. X části 2 přílohy bod 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx a poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx směsi a xxxxx x čajem xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x položce "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), xxxxx zní:
"*) Nesleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje xx x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x potravinářských prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách společného xxxxxxxxxx)


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje se x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X části 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, hamburgery)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx se x xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx nominus".
Čl. II
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.