Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx doplňuje takto:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x poznámek zní:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní hodnota

Xxxxxxxx cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157

všechny xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/g
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx parahaemolyticus

xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx xxx Salmonella xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X tabulky x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/x
103/g

Xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx spotřebě
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Plísně

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx plísní nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, že xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených obalech xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx zní:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX A XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx x přímé xxxxxxxx (např. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. v xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

c

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, krémů


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. V xxxxx 2 přílohy bod 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx xxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X části 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"n

x

n

M


5

2

104

5.104".
14. V části 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry nezrající


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Geotrichum candidum

5

3

102

103".
16. X části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx tvrdé sýry x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx vakuově balených)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx balených)


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry zrající


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X pomazánkového xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx s xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, m = 3.102, M = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx


n

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Kvasinky

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx hodnoty x xxx nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx takto:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 přílohy bod 8.3.1. xx doplňuje x položku:


x

x

x

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x označení položky "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx položka:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


n

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodech 12.1. x 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x položku:


x

x

m

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., které zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V části 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo xx přídání vroucí xxxx


x

c

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x omezenou denní xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která zní:
"*) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX PO TEPELNÉM XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx a kombinované xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx v xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx nominus".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.