Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx být před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx konzumují až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx č. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx potravin

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny určené x přímé xxxxxxxx
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
xxxxx/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx potraviny

negat/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/g
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení

Mikroorganismus

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x přímé xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
živočišného xxxxxx
rostlinného xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/g
103/x

Escherichia coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx
neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/g
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx plísní xxxxx xxx viditelný prostým xxxx
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3x 0/3,3. Požadavek je xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx vzorku určeného xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x většímu zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně opracované xxxxx výrobky


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

m

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a hlavonožci


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb určené x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxxxx bez konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx prodej


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx nahrazují údaji:


"n

x

x

M


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy se x xxxx 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx hodnotami nahrazuje xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X části 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x sýry xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U pomazánkového xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx se x výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


n

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx slovo "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X pražených xxxxxxx xx požadují hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x položku:


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou a xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx šlehačkovou náplní, xxxxxxxxxxx krémy


x

x

m

X

celkový xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. se doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodech 12.1. x 12.2. xx slovo "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

m

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx doplňuje x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.".
40. V části 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X části 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx skladování


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. se nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. X části 2 xxxxxxx bod 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx nutričních faktorů x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která zní:
"*) Nesleduje xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x potravinářských prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, hamburgery)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx CSc., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.