Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx na xxxxx doplňuje takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv. Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda průkazu.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx tepelné kuchyňské xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx zní:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/g
102/g

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxx xxxxxxx o xx nižší xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 g

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
nelineárně souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Salmonella xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx o potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx jiných potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Nejvyšší mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
103/x

Escherichia coli

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Plísně

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x těchto xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X části 1 přílohy v xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 oC x většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx než xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx xx oběhu, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX A MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A DALŠÍ XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Polokonzervy


x

x

m

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, určené x tepelné xxxxxx


n

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"3.2. Majonézy a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, krémů


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. V xxxxx 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

n

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje odkazem xx xxx "8.3.".
15. X části 2 xxxxxxx bod 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry nezrající


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami nahrazuje xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


n

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s přísadami


x

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx ze zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "brambory, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené ovoce


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

c

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x označení položky "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné výrobky)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 9.2. slova "Escherichia xxxx" nahrazují xxxxx "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

m

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s xxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 přílohy v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx položka:


x

c

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % xxx.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Nehodnotí xx x burčáku.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. se xxxxxxxx x xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zní:


n

x

m

M

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 přílohy bod 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 přílohy bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., které xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 přílohy xxx 16. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx vyhláška x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI VLASTNOSTMI, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x omezenou denní xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou M "103".
48. V xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která zní:
"*) Xxxxxxxxx se x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridiao)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx se x výrobků obsahujících xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
x) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx poskytovaných xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, hamburgery)


x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
MUDr. Xxxxx XXx., x. x.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.