Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Poznámka xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 oC.".
2. X části 1 přílohy bod 4 zní:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
Bacillus cereus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Campylobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 105/g 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx potravin | negat/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92 | xxxxx/25 x &xx; 100/x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104/g 10/x |
Salmonella xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx všechny ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x xxxxx/25 x |
Shigella xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Staphylococcus aureus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx nikoli k xxxxx spotřebě | 105/x 104/g 102/x 103/x |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat/25 x |
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně souvisí x xxxxxxx vody x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx o potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx mikroorganismů) | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx nikoli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/g 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx bakterie | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě | 105/g 103/g |
Escherichia xxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/g 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx živočišného původu xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx | 106/x 105/g 107/g 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/g xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na bakteriální xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. V části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, DRŮBEŽ A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx i xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx se xxx x mletých xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (např. čajový xxxxx, xxxxxxxx šunka) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Polokonzervy | ||||
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla) | ||||
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) U výrobků x přísadou koření x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X krabího masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx z xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X xxxxx 2 přílohy se x bodě 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." nahrazuje odkazem xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X části 2 přílohy v xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Pomazánkové xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. v xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "brambory, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx flavus**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených výrobků xx požadují hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. V xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. V části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. V xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X části 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, buchty x obdobné xxxxxxx)
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx pečivo
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx doplňuje položka:
n | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Vína xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
n | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x burčáku.".
39. X xxxxx 2 přílohy bod 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zní:
n | x | m | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx doplňuje x položku:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X části 2 přílohy bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Zmrazené xxxxxx koncentráty
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | c | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou M "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x položce "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní výroby, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád xxxxx.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.
Informace
Xxxxxx předpis č. 91/99 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.