Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X části 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

Bacillus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/g
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx coli 0 157

všechny xxxxx potravin

negat/25

Xxxxxxxx monocytogenes

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

negat/25 g

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(enteropatogenní sérotypy)

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: vodní aktivita xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může být xx této nejvyšší xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy část X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/g
103/x

Xxxxxxxxxxx coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu
neurčené x přímé spotřebě
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx plísní nesmí xxx viditelný xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x těchto xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku určeného xx zkoušení nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé i xxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) stanovuje se xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně opracované xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx masa xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx z xxx hermeticky neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb určené x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx omáček, krémů


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

n

M


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx tvrdé sýry x sýry strouhané (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) X pomazánkového xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


n

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. V xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x bodech 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


n

c

x

M

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X části 2 přílohy bod 13.3. xx xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 přílohy bod 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx skladování


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. včetně nadpisu xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX KULTURY, JEDLÁ XXX XXXXXXXX XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních faktorů x omezenou denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx apod. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx nativní x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje se x xxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, krémy)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel poskytovaných xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx a kombinované xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.