Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx být před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx konzumují až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx č. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx potravin | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | potraviny určené x přímé xxxxxxxx xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92 | xxxxx/25 x &xx; 100/x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 g xxxxx/25 x |
Shigella xxx. | xxxxxxx potraviny | negat/25 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/g 104/g 102/x 103/x |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry živočišného xxxxxx rostlinného xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx bakterie | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/g 103/x |
Escherichia coli | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/g 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/g xxxx plísní xxxxx xxx viditelný prostým xxxx |
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3x 0/3,3. Požadavek je xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx vzorku určeného xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x většímu zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně opracované xxxxx výrobky | ||||
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx mléčného kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní sterility | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx) | ||||
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a hlavonožci
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb určené x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxxxx bez konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx prodej
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx nahrazují údaji:
"n | x | x | M | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X xxxxx 2 přílohy se x xxxx 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx hodnotami nahrazuje xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X části 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x sýry xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
f) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 50 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U pomazánkového xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx se x výrobků x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
n | c | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx slovo "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených xxxxxxx xx požadují hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x položku:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou a xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx šlehačkovou náplní, xxxxxxxxxxx krémy
x | x | m | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. se doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
x | x | x | M | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodech 12.1. x 12.2. xx slovo "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | m | M | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx doplňuje x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Bacillus aureus | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.".
40. V části 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X části 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx skladování
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. se nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X části 2 xxxxxxx bod 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx nutričních faktorů x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. V části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která zní:
"*) Nesleduje xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
n | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x potravinářských prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, hamburgery)
x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx CSc., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.