Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Poznámka xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 oC.".
2. X části 1 přílohy bod 4 zní:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní hodnota

Bacillus cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/g
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx potravin

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/g
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Staphylococcus aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
nikoli k xxxxx spotřebě

105/x
104/g
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně souvisí x xxxxxxx vody x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx o potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě

105/g
103/g

Escherichia xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/g
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx spotřebě
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
živočišného původu
xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/g
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na bakteriální xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. V části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, DRŮBEŽ A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx x mletých xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (např. čajový xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx

1.6.2. Polokonzervy


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U výrobků x přísadou koření x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx z xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy se x bodě 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." nahrazuje odkazem xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103".
16. X části 2 přílohy v xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. v xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "brambory, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

102

Kvasinky

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X pražených výrobků xx požadují hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx

5

0

102

-
26. V xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, buchty x obdobné xxxxxxx)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx pečivo


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx doplňuje položka:


n

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Vína xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


n

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x burčáku.".
39. X xxxxx 2 přílohy bod 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zní:


n

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx doplňuje x položku:


x

x

m

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 přílohy bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx koncentráty


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou M "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x položce "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní výroby, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád xxxxx.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Informace
Xxxxxx předpis č. 91/99 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.