Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx mění takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Salmonella.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. V xxxxx 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. X xxxxx 1 přílohy část X tabulky č. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx potraviny určené x přímé spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx perfringens | potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92 | xxxxx/25 g < 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx všechny ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 g xxxxx/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 g |
Staphylococcus xxxxxx | potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/x 104/g 102/x 103/g |
Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou čarou
xx: xxxxx aktivita xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, vařením xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X tabulky x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxxxx | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/g 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/x 103/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu neurčené x přímé xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx | 106/x 105/g 107/x 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 1 xxxxx A, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx zkoušení nesnižuje.".
6. X části 1 přílohy v xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, že xxx termostatové zkoušce x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx než xx 102. Zkoušení xxxxxxxx sterility se xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx) | ||||
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx balené tepelně xxxxxxxxxx masné xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Polokonzervy | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla) | ||||
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx ryby
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X krabího xxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, sardelová pasta, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřených XXX
x | c | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx UHT".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx údaje xxx celkový počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"n | x | x | M | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X části 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry ze xxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x sýry xxxxxxxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísněf) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Plísňové xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami
x | x | m | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Pomazánkové xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidumh) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
n | c | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X xxxxxxxxx výrobků xx požadují hodnoty x řád nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. V části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X xxxxx 2 přílohy bod 8.3.1. se xxxxxxxx x položku:
x | x | x | X | |
"Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x označení xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
x | c | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. označení xxxxxxx xxx: "Sójové jogurty, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" nahrazují slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
n | x | x | M | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | x | M | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X části 2 xxxxxxx bod 13.3. se xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. V části 2 přílohy bod 14.1.1. xx doplňuje x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X části 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx skladování
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. včetně nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky určené xx konzumaci xx xxxxxxx úpravě nebo xx přídání xxxxxx xxxx
x | c | x | M | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. xx x položce "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Nesleduje se x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, krémy)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx)
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
MUDr. Xxxxx XXx., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.