Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X části 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx č. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota |
Bacillus xxxxxx | potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Campylobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/g 104/x 102/g |
Xxxxxxxxxxx coli 0 157 | všechny xxxxx potravin | negat/25 |
Xxxxxxxx monocytogenes | xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92 | xxxxx/25 x &xx; 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x negat/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx potraviny | negat/25 g |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105/x 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní sérotypy) | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: vodní aktivita xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může být xx této nejvyšší xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy část X xxxxxxx č. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx bakterie | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 105/g 103/x |
Xxxxxxxxxxx coli | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu neurčené x přímé spotřebě xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx | 103/x xxxx plísní nesmí xxx viditelný xxxxxxx xxxx |
5. X části 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x těchto xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku určeného xx zkoušení nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé i xxxxxxxx | ||||
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) stanovuje se xxx u xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně opracované xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx) | ||||
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci
n | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx masa xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx z xxx hermeticky neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb určené x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx konzervy xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx omáček, krémů
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X části 2 přílohy xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | n | M | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. V části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx tvrdé sýry x sýry strouhané (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísněf) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) X pomazánkového xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
n | c | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx flavus**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. V xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. V části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
n | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x bodech 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
n | c | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X části 2 přílohy bod 13.3. xx xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 přílohy bod 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx skladování
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. včetně nadpisu xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Tekuté xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX KULTURY, JEDLÁ XXX XXXXXXXX XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních faktorů x omezenou denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx apod. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx nativní x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. V xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje se x xxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, krémy)
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel poskytovaných xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx a kombinované xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.