Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx mění takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Salmonella.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. V xxxxx 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. X xxxxx 1 přílohy část X tabulky č. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx
potraviny určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx perfringens

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92

xxxxx/25 g
< 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 g

Staphylococcus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
104/g
102/x
103/g

Xxxxxx parahaemolyticus

ryby, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou čarou
xx: xxxxx aktivita xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, vařením xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X tabulky x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx kažení

Mikroorganismus

Kategorie xxxxxxxx

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/x
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 1 xxxxx A, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx zkoušení nesnižuje.".
6. X části 1 přílohy v xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, že xxx termostatové zkoušce x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx než xx 102. Zkoušení xxxxxxxx sterility se xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx balené tepelně xxxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Polokonzervy


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx ryby


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

M

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, sardelová pasta, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřených XXX


x

c

x

M

Koliformní bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx UHT".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx údaje xxx celkový počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"n

x

x

M


5

2

104

5.104".
14. X části 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102".
17. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry ze xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x sýry xxxxxxxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


n

c

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx požadují hodnoty x řád nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. V části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 přílohy bod 8.3.1. se xxxxxxxx x položku:


x

x

x

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx uvedená x označení xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. označení xxxxxxx xxx: "Sójové jogurty, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" nahrazují slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X části 2 xxxxxxx bod 13.3. se xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. V části 2 přílohy bod 14.1.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X části 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx skladování


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. včetně nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky určené xx konzumaci xx xxxxxxx úpravě nebo xx přídání xxxxxx xxxx


x

c

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. xx x položce "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Nesleduje se x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, krémy)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
MUDr. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.