Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Poznámka xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx na xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 g
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu x přímé spotřebě

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x potravině, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o potravinu, xxxxx vzhledem ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(celkový xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/x
103/g

Escherichia xxxx

potraviny určené x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/g
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx nesmí xxx viditelný xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx se mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. se údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X části 2 přílohy bod 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx jsou xxxxxxx n = 5, x = 2, x = 3.102, M = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx zvláštní předpis.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx uvedená x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné výrobky)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s náplněmi xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


x

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx krémy


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

m

X

"Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


n

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:


n

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. se doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X části 2 přílohy xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x položku:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. V části 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 přílohy xxx 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání xxxxxx xxxx


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx překročení xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S UPRAVENÝM XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. V xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje xx x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Sleduje se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx poskytovaných xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx předpis x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.