Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx bod 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx zní:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu

105/g
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx potravin

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 g
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

negat/25 g

Staphylococcus aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, vařením xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx č. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Kategorie potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(celkový xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
rostlinného xxxxxx

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

potraviny určené x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/g
108/x

Xxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 poslední věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx podmínek oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x většímu zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx x tepelné xxxxxx nebo zpracování - čerstvé i xxxxxxxx


n

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx s výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího masa xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Xxxxxxx z xxxxxxxxx xxx xxxxxx x tepelné úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx polokonzervy xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx xxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X části 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. nadpis xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx údaji:


"x

x

n

M


5

2

104

5.104".
14. X části 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x sýry strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx hodnoty o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

M

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Pro výrobky x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


n

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx slovo "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx směsi apod.


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


n

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. se doplňuje x položku:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 přílohy xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 8.6.3. označení xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (koláče, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


n

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" nahrazují slovy "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X části 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. se doplňuje xxxxxxx xxxxxx poznámky:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x bodech 12.1. a 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, vína dezertní x xxxxxx s xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Nehodnotí xx x xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Sleduje se x xxxxxxxxx likérů.".
40. X části 2 přílohy bod 14.1.1. xx doplňuje x položku:


x

c

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Přípravky určené xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání xxxxxx xxxx


n

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 přílohy xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx vyhláška x. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx apod.)".
47. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Staphylococcus aureus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x položce "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, krémy)


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje se x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X části 2 xxxxxxx xxxxxx bodu 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
MUDr. Xxxxx XXx., v. x.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx předpis x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.