Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Poznámka xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx na xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/g |
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli | xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92 | xxxxx/25 g < 100/x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu x přímé spotřebě | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 g xxxxx/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat/25 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx nikoli x xxxxx xxxxxxxx | 105/g 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x potravině, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx o potravinu, xxxxx vzhledem ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy (celkový xxxxx mikroorganismů) | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/g 106/x 107/x 108/g |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/x 103/g |
Escherichia xxxx | potraviny určené x přímé spotřebě xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/g 10/x |
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx | potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu neurčené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/x 108/x |
Kvasinky | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/g 107/x |
Xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx | 103/g xxxx xxxxxx nesmí xxx viditelný xxxxxxx xxxx |
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx se mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx šunka) | ||||
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Trvanlivé xxxxx výrobky | ||||
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxx | ||||
1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla) | ||||
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx úpravě
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx)
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. se údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X části 2 přílohy bod 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x přísadami
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Pomazánkové xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
g) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx jsou xxxxxxx n = 5, x = 2, x = 3.102, M = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx zvláštní předpis.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:
x | c | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 8.3.2. xxxxx uvedená x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné výrobky)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s náplněmi xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem
x | x | m | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx krémy
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | c | m | X | |
"Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
n | x | m | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:
n | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % xxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. se doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:
x | x | x | M | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X části 2 přílohy xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x položku:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. V části 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. V xxxxx 2 přílohy xxx 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání xxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx překročení xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S UPRAVENÝM XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. V xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje xx x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Sleduje se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx poskytovaných xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
n | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X výrobků obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)
x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx předpis x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.