Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
kterou se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx bod 4 zní:
"4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx nebo smíchání x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota |
Bacillus xxxxxx | potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Campylobacter xxxxxx/xxxx | potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxxxx | negat/25 |
Xxxxxxxx monocytogenes | potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx než 0,92 | xxxxx/25 g < 100/x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104/x 10/x |
Salmonella xxx. | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 g negat/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Staphylococcus xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 105/x 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může xxx xx této xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tepelnému opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X části 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105/x 103/g |
Xxxxxxxxxxx coli | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu xxxxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/g 108/x |
Kvasinky | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ostatní xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x xxxx plísní nesmí xxx xxxxxxxxx prostým xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx případy, xxx m je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx za šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx hodnota 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x těchto případech xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x většímu xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x zmrazené
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené | ||||
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé i xxxxxxxx | ||||
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) stanovuje xx xxx x mletých xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (např. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx) | ||||
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X krabího masa xx tolerují xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. v xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
n | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko pro xxxxx prodej
x | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX
n | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X části 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
n | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Listeria monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o řád xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 50 |
Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
n | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) U pomazánkového xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx nebo jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
n | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx slovo "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené xxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Při překročení xxxxxxx hodnoty je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. X části 2 přílohy bod 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:
x | c | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
n | c | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X části 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. slova "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými apod.)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V části 2 přílohy x xxxx 10.1. se xxxxxxxx položka:
x | c | x | X | |
"Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
n | x | m | M | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:
n | x | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. se xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx úpravě xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 přílohy xxx 16. včetně xxxxxxx a poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Sb.".
45. X části 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ NEBO X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx se x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní výroby, xxxxxxxxx, pěny, krémy)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X výrobků obsahujících xxxx složku syrovou xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Sleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X části 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)
x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
MUDr. Xxxxx CSc., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.