Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
kterou se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx bod 4 zní:
"4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx nebo smíchání x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

Bacillus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157

všechny xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx monocytogenes

potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 g
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může xxx xx této xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tepelnému opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X části 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/x
103/g

Xxxxxxxxxxx coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/g
108/x

Kvasinky

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
ostatní xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx plísní nesmí xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx případy, xxx m je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx za šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx hodnota 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x těchto případech xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 oC xx 37 xX x většímu xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x zmrazené

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé i xxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) stanovuje xx xxx x mletých xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (např. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X krabího masa xx tolerují xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. v xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


n

c

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko pro xxxxx prodej


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X části 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o řád xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

50

Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) U pomazánkového xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx nebo jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx slovo "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Při překročení xxxxxxx hodnoty je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. X části 2 přílohy bod 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:


x

c

m

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

c

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. slova "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými apod.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V části 2 přílohy x xxxx 10.1. se xxxxxxxx položka:


x

c

x

X

"Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


n

x

m

M

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:


n

x

m

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Sleduje xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. se xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxx úpravě xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 přílohy xxx 16. včetně xxxxxxx a poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Sb.".
45. X části 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ NEBO X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. xx x xxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx se x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní výroby, xxxxxxxxx, pěny, krémy)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků obsahujících xxxx složku syrovou xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X části 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
MUDr. Xxxxx CSc., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.