Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. V části 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx smíchány s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx obchodně sterilní.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/g
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě

105/g
104/g
102/x
103/g

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a hlavonožci x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(enteropatogenní xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x potravině, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 přílohy část X tabulky č. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x přímé xxxxxxxx
nikoli k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/g
108/x

Xxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx zmírněn na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x těchto xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. V xxxxx 1 přílohy x xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx podmínek oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx


n

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Polokonzervy


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U výrobků x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx studeným xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxx xxxxx x výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí polokonzervy xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Rybí konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx prodej


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X části 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

M

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx apod.


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X pražených xxxxxxx xx požadují xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 přílohy xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 8.3.2. slova xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx slovy "v xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx se v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx výrobky)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx včetně poznámky:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104".
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx doplňuje xxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. se doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zní:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. X části 2 xxxxxxx bod 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. V části 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání vroucí xxxx


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx nativní x xxxxxxxxxxxxx, vinné kvasinky


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx u pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx se toleruje xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. V xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx l) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Informace
Xxxxxx předpis č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.