Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Metoda průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx se konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx potraviny, které xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Bacillus cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu

105/x
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx monocytogenes

potraviny xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxx xxxxxxx x xx nižší než 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
xxxxx/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x

Staphylococcus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a hlavonožci x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou čarou
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx o potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X tabulky č. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
103/g

Xxxxxxxxxxx coli

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx fermentované složky

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx původu
xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Xxxxxxxx

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Plísně

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx zní: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10denní inkubaci xxx 35 xX xx 37 xX x většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


n

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x mletých xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně neopracované xxxxxx x přímé xxxxxxxx (např. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují hodnoty x xxx vyšší.
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Xxxxxxx z xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx mléko pro xxxxx xxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx nadpisu zní:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx XXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. V části 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. nadpis xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:


n

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. V části 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry zrající


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X tavených xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

50

Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


n

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx slova "brambory, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené ovoce


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi apod.


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx flavus**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x řád xxxxx.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:


x

x

x

X

"Plísně

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx položky "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Sójové jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, tukovými, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx šlehačkovou náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. se doplňuje xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


n

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x výrobků na xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 přílohy x bodě 12.2. xx xxxxxxxx položka:


n

x

m

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x burčáku.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Sleduje se x vaječných xxxxxx.".
40. X části 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x položku:


x

x

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 xxxxxxx bod 14.2. se xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání xxxxxx xxxx


n

c

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující přípravky


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Escherichia coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních xxxxxxx x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy potravin xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


n

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx xx xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx se v xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx nominus".
Xx. XX
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.