Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxx takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. V části 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx smíchány s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx obchodně sterilní.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/x 102/x |
Campylobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 105/g 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92 | xxxxx/25 x < 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104/x 10/x |
Salmonella xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x negat/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx nikoli x xxxxx spotřebě | 105/g 104/g 102/x 103/g |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, měkkýši, xxxxxx a hlavonožci x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat/25 x |
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x potravině, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může být xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení a xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 přílohy část X tabulky č. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx nikoli k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/g |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/x 103/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/g 108/x |
Xxxxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx | 103/g xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx zmírněn na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x těchto xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. V xxxxx 1 přílohy x xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx podmínek oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před uvedením xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
n | c | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky | ||||
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxx | ||||
1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Polokonzervy | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (xxxxx xxxxx) | ||||
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) U výrobků x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx studeným xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxx xxxxx x výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí polokonzervy xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu zní:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx
x | x | m | M | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx prodej
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. X části 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. V části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísněf) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Plísňové xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 50 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Pomazánkové xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidumh) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | c | x | M | |
celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní bakterie**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "zeleninu," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené xxxxx
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx apod.
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených xxxxxxx xx požadují xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X xxxxx 2 přílohy xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 8.3.2. slova xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx slovy "v xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx se v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X části 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx výrobky)
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
n | x | m | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx včetně poznámky:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx doplňuje xxxxxxx:
x | x | x | M | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. V xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx u burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. se doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zní:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. X části 2 xxxxxxx bod 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. V části 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx přídání vroucí xxxx
x | x | x | M | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx nativní x xxxxxxxxxxxxx, vinné kvasinky
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx u pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx se toleruje xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. V xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx l) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.
Informace
Xxxxxx předpis č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.