Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. května 1999,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx mění takto:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx doplňuje takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx monocytogenes

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx nižší než 0,92

xxxxx/25 g
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, měkkýši, xxxxxx x hlavonožci x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx upotřebení x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. V xxxxx 1 přílohy xxxx X tabulky x. 1 xxxxxx nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/g
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx původu
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Kvasinky

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx
ostatní xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Pro xxxxxxx, xxx m je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem ani xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx než xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ A XXXXXXX Z DRŮBEŽÍHO XXXX, KRÁLIČÍ MASO, XXXXXXX A DALŠÍ XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - čerstvé x zmrazené

1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované a xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí splňovat xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx másla)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx x výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x řád vyšší.
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx nadpisu zní:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

102

103".
10. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X části 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx nadpisu zní:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřených XXX


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx nahrazují údaji:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X části 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103".
16. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x sýry strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Máslo mlékárenské


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx se u xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Nesleduje se x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


x

c

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx slovo "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X pražených xxxxxxx xx požadují hodnoty x řád nižší.
**) Při překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V xxxxx 2 přílohy bod 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x označení položky "x tekutině xxxxxxxxx xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Sójové jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


x

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx položka:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx slovy "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx položka:


n

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Nehodnotí xx x burčáku.".
39. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.3. se doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x vaječných likérů.".
40. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době skladování


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Kvasinky

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. a 14.2.2., které zní:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, OMÁČEK, POKRMŮ, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


n

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 přílohy xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX NEBO X PŘÍSADAMI A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx nutričních xxxxxxx x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. V xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. xx x položce "Celkový xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
n) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád vyšší.
x) Sleduje xx xxxxx u pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx xxxxxxx prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx xxxxxxx l) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.