Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. března 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "jáhlami".
2. X §1 xxxx. l) se xxxxx "x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 xxxx. 1 xx xxxxx "x xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxx" xxxxxxxxx slovem "xxx".
5. V §6 xxxxxxx x) xxx:
"a) těstovinami xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta připraveného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 xxxx. x) xx slova "xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 písmeno e) xxx:
"e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,".
8. V §11 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxx 400 x" x xx slova "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 písmeno e) xxx:
"e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx různými náplněmi, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,".
10. X §13 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
11. X §13 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxxx xx celkové".
12. V §15 xx odstavec 1 xxxxxxx a xxxxxxx xx zrušuje xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 písm. x) se xxxxx "xx xxxxxxx úpravě" xxxxxxx.
14. V §16 písm. x) xx xxxxx "x 33 % xxxxxxx xxxxxxxx tuku nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx s xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx" xxxxxxx.
15. V §16 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx slovo "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx mouka
xxxxxxxxx mouka
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


vločky



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


jáhly



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx z obilovin

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx rýže
střednězrnná xxxx
kulatozrnná rýže

xxxxxxxxxxx rýže
xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx".
17. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Mouky" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx" věta xxxxx xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx běleny".
Xxxx čtvrtá xx xxxxxxx.
18. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Podskupina

Granulace*1
(velikost xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% xxxx. v xxxxxx)
nejvýše

Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
žitná světlá (xxxxxxxxx)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75

0,50

Xxxxx xxxxx

485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné

2800/nejméně 96

1,90
*1 granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné látky, xxxxx zůstanou po xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx".
19. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (popel) (% xxxxxxxxx v xxxxxx) nejvýše

Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost xx/xxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx xxxxxx" xx hodnota "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" xxxxxx xxxxx "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8 se x nadpisu sloupce "Xxxxxxxxx nečistoty" xxxxxxxx xxxxx "*4" a xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 10 xx slovo "dehydrované" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 se xx xxxxx "Minerální xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Xxxxx v % xxxxxxx

na xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx jemné

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx č. 6 tabulce 1 xx x xxxxx "Xxxxxx x xxxx" xxxxx "xxxx druhů" xxxxxxx x x xxxxx "Xxxxx" x x xxxxx "Xxxx x xxxx" xx xxxxx "xxxx potravním xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X xxxxxxx č. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- xxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- balené xxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. V příloze x. 8 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Chléb

xxxxxxxx
žitný
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Běžné pečivo

pšeničné
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx č. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx


xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x hmotnosti

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

Xxxxxxx o xxxxxxxxx

xx 150 g
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 93/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx č. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx od 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.