Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), i), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx slovo "jáhly" xxxxxxxxx slovem "xxxxxxx".
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 odst. 1 xx slova "a xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 xx slovo "xxxx" xxxxxxxxx slovem "xxx".
5. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxx xxxxx připraveného xxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx směsí,".
6. X §6 písm. x) xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,".
8. X §11 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxx 400 x" a xx xxxxx "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, s výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 písm. x) xx xxxxx "x celkového" nahrazují xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
11. X §13 xxxx. x) xx slova "z xxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "xxxxxxxx na celkové".
12. X §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) xx slova "xx xxxxxxx xxxxxx" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. f) xx xxxxx "x 33 % obsahem xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx šlehání s xxxxxxx 28 % xxxxxxx mléčného tuku" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. h) xx xx slovo "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

hladká mouka
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
celozrnná xxxxx


xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxxxx



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


jáhly



xxxxxxx



klíčky



obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx x obilovin

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxxx xxxx
kulatozrnná xxxx

pololoupaná xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx".
17. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx xxxxx xxx:
"Mouky nesmějí xxx chemicky běleny".
Xxxx xxxxxx se xxxxxxx.
18. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Granulace*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% xxxx. v xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75

0,50

Xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné

2800/nejméně 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok
*2 minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx".
19. X xxxxxxx x. 2 tabulka 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Druh

Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše

Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost xx/xxxxxx)

Krupice xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxx jemná

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "ovesné drcené" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 5 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" xxxxxx xxxxx "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx xxxxxxx "Xxxxxxxxx nečistoty" doplňuje xxxxx "*4" x xxxxx "ostatní" xx xxxxxxx.
23. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" doplňuje xxxxx "loupaná".
24. X xxxxxxx x. 2 tabulce 10 xx xxxxx "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 13 xxx:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxxx

Vlhkost x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

na xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

xx pšeničné xxxxxx jemné

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx přípravu xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx přípravu moučníků xxx cukru

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 1 xx x xxxxx "Xxxxxx a tvar" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx x v xxxxx "Xxxxx" x x řádku "Xxxx x xxxx" se xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" zrušují.
28. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Vlhkost

- xxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. V příloze x. 8 tabulka xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Xxxx

Skupina

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx

pšeničné
žitné
xxxxx pšeničné
xxxxxxxx xxxxx
celozrnné
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
oplatky
xxxxxxx
xxxxxxx
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
knäckebrot
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
macesy
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 xxxxxxx zní:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx


xxxxxxx - 5 %

Běžné pečivo x hmotnosti

xx 300 x
xxx 300 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx

do 150 g
xxx 150 g

nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 5 %
nejvýše - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx zní:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxx o xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
nejvýše - 7 %".
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx účinnosti xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.

Informace
Právní předpis x. 93/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. byl zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.