Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
 	92
 	VYHLÁŠKA
 	Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
 	xx xxx 30. xxxxxx 2000,
 	kterou xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
 	Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
 	Xx. X
 	Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xx xxxx xxxxx:
 	1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
 	2. X §1 xxxx. b) xx slova "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
 	3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
 	"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
 	1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
 	2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
 	3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
 	4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
 	5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
 	6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
 	4. X §6 xxxx. e) xx xx slova "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
 	5. V §6 xxxx. x) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
 	6. X §6 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
 	"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
 	m) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, povijnice xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
 	n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
 	x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
 	x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
 	x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
 	1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx mechanickými procesy, xxxxxxxxxxx ale nezkvašená, x xxxxxx, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
 	2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
 	3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
 	x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
 	u) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
 	7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx písmena x), x) x x), xxxxx xxxxx:
 	"d) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 gramech xxxxxxx,
 	x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
 	8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
 	"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
 	9. V §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
 	"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
 	(4) X xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx není zapotřebí xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
 	(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx kůry xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové kůry.
 	(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
 	10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
 	"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv stádiu xxxxxx se v xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
 	11. V §10 se za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
 	"(2) X xxxxxxxxxxx džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x
 	x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
 	x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, švestek s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
 	(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
 	(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
 	x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
 	x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
 	(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů a xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
 	x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
 	x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
 	(6) X xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
 	a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
 	b) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx.
 	(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
 	(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
 	(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 písm. d) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
 	x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
 	x) sublimačním sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
 	x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
 	(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
 	(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
 	(12) xX u kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 se označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
 	12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x" xxxxxxx.
 	13. X §11 odst. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx slovem "xx".
 	14. X §12 xxxx. a) xx xx xxxxx "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
 	15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých surovin" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
 	16. X §14 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
 	17. X §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
 	18. V §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
 	19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
 	20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
 	"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
 	21. X §18 písmeno a) xxx:
 	"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
 	22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx pistácie pravé,".
 	23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
 	24. X §18 písmeno x) xxx:
 	"x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
 	25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
 	26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"k) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
 	Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
 	27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
 	28. X xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
 	29. Příloha x. 3 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
| Výrobek  | Xxxxx ovoce v x nejméně  | Xxxxxxxx  | 
|  	Xxxxxxxxx  	                          xxxxxxxxx  	x xxxx x) xxxxxxxxxxxx  	              - xxxxxxxx  	               xxxxxxxxxxx  	               xxxxxxxxxx  	             - xxxxxxxxx  	             - xxxxxxxx  	                xxxxxxxx  	                xxxxxxxxx  	x xxxx x) xxxxxxxxxxx  	x toho x) xxxxxxxxxxx  	               xxxxxxxxxxx směs xx použití  	               xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny  	Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx  | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450  |  	X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx  	X toho xxx. 75 % jablečné xxxxxx  | 
|  	x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx  	    xx xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    x xxxxx xxxxxxx  	Xxxxx xxxxxxxxx  	    z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx  	    ze xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    z xxxxx xxxxxxx  	Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx  	    x toho x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx  	    xx zázvoru  	    x kešu-jablka  	    x xxxxx xxxxxxx  	Xxxxxx všeobecně  	    x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx  	    xx xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    x plodů mučenky  | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60  | |
|  	Xxxxxxx xxxxxxx  	xxxxxxx xxxxxxxxx povidla  	Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky  	Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx  	Xxxxxxx jablečná xxxxxxx  	Xxxxxxx xxxxxxxxx  	    x xxxx meruňková  	    jahodová  	Xxxxxxxxx xxxx  | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380  |  	X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx  	Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %  	Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %  	Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".  | 
 	30. Příloha x. 5 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
 	Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
 	Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a proslazené xxxxx
| Výrobek  | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %  | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %  | Xxxxx x %  | 
|  	kompoty  | xxxxxxx 48  | 0,3 - 2,5  | |
|  	xxxxxxxxx xxxxxxxxx  	z xxxx xxxxxxxx  	džemy xxxxxxxxx  	x xxxx xxxxxxxx  	xxxxx xxxxxxxxxxx  	x xxxx jahodový  	xxxxxxx xxxxxxx  	rosoly  	nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)  	džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx  	xxxxxxx  | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38  | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6  | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01  | 
|  	ovocné xxxxxxxx  	    xxxxxxxxx  	    xxxxxxx  | 7 - 15 xxxxxxx 29  | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5  | |
|  	xxxxxxxxxx xxxxx  | xxxxxxx 70  | xxxxxxxx se  | 
 	Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
| Xxxxxxx  | Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx  | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně  | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % nejméně  | 
|  	xxxxxx bowle  | 13  | 45  | 18  | 
|  	x xxxxxxxxx xxxxx  | 13  | 45  | 18  | 
|  	v xxxxxxxxx xxxxx  | 13  | 22  | 18  | 
|  	koktejlové xxxxx  | 13  | xxxxxxxx xx  | 20  | 
|  	xxxxx x xxxx  | 20  | xxxxxxxx xx  | xxxxxxxx se  | 
 	Xxxxxxxx požadavky
 	Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky
| Xxxxxxx  | Konzistence x vzhled  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
| Xxxxxxxxx  | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx, xxx cizích příměsí, xx povrchu xxxxxx  | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů  | 
| Xxxxxxxxx xxxxxxxxx  | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx  | odpovídající xxxxxxxxx druhu citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx citrusových xxxxx  | 
| Xxxx  | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí  | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů  | 
| Xxxxx  | xxxxxxxxxx, neroztékavá, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx  | odpovídající použitému xxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx  | 
| Povidla  | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx  | 
| Xxxxxxx  | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx  | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx  | 
 	Xxxxxxxx:
 	X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
| Druh xxxxxxxx  | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti  | ||
| xx 500 gramů  | 501 - 1000 xxxxx  | xxx 1000 xxxxx  | |
|  	xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)  | 2  | 3  | 4  | 
|  	xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)  | 1  | 2  | 3  | 
|  	zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)  | 2  | 3  | 4  | 
|  	xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx  | 5  | 7  | 10  | 
 	Tabulka 4 Xxxxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
| Kompoty xxxxxxxxx  | Xxxxx xxx stop červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)  | 
| Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx  | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování  | 
| Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx  | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | 
| Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx  | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx  | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | 
| Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx  | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx mírně zakalený  | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxx xxxxxxx  | Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený  | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx  | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | 
 	Poznámka:
 	Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
 	x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
 	c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	d)
| Xxxx odchylky  | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx  | ||
| xx 500 gramů  | 501 - 1000 gramů  | xxx 1000 xxxxx  | |
| Xxxxxx xxxxxx x stopek u xxxxxxx x lesních xxxxx  | 5  | 7  | 10  | 
| Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin  | 5  | 7  | 10  | 
 	x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
 	x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
 	x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u broskvového xxxxxxx.
 	h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
 	x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů z xxxxxxx x dřínků.
 	x) Nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
 	x) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
 	x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
 	m) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx plodů v xxxxx.
 	Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx  | Barva  | Xxxx x xxxx  | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx  | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané  | xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce  | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".  | 
 	31. X příloze x. 6 xx x xxxxxxx doplňuje xxxxx, xxxxx xxx:
|  	"zelenina x xxxxx  |  	xxxxxxxxxxxx xxxxx".  | 
 	32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
 	Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
 	X) Konzervované zeleninové xxxxxxx xxxxxx
 	1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
 	2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
 	B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
 	1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
 	2. Sterilovaný xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % soli.
 	X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
 	1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
 	2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
 	3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
 	4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
 	X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
 	1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
 	X) Xxxxxx xxxxxxxx
 	1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
 	2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
 	3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
 	4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % kyselině chlorovodíkové).
 	X) Xxxxxxxxxx protlaky
 	1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
 	2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx obsah soli xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
 	3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
 	4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
 	6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
 	7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
 	Xxxxxxx 1
| Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"  | Xxxxxxxxx pyré  | Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx  | |
|  	Refraktometrická xxxxxx v %  | xxxxxxx 25,0  | xxxxxxx 30,0  | 8,0 - 24,0  | xxxxxxx 24,0  | 
|  	Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %  | xxxxxxx 2,2  | xxxxxxx 2,2  | nestanovuje xx  | xxxxxxxxxxx xx  | 
|  	Xxxxx xxxx v %  | xxxxxxx 3,5  | xxxxxxx 3,5  | nejvýše 10,0 *)  | xxxxxxx 10,0 *)  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %  | xxxxxxxxxxx xx  | xxxxxxxxxxx xx  | xxxxxxx 0,2  | xxxxxxx 0,2  | 
 	Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.".
 	33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Sb.
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
 	Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
| Xxxxxxx  | Konzistence x vzhled  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých a xxxxxxx xxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx  | 
|  	Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x feferonů ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x výskytem xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu zpracování, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx  |  	přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx  |  	přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a vůně xxxxx xx xxxxxx  | 
 	Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
| Výrobek  | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Xxxxxx  |  	xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx  |  	xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx  |  	xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx  | 
 	Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
| Popis xxxxxxxx *)  | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx  | 
|  	Xxxxxx zakřivené  | 3  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru  | 2  | 
|  	Xxxxxxxxx xxxx  | 3  | 
|  	Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx  | 2  | 
|  	Zbytky stopek  | 3  | 
|  	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxxxx xxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx  | 7  | 
 	*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
 	Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx  | Xxxxx  | Chuť x xxxx  | 
|  	Xxxxxxxxxxx xxxxxx  |  	xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní  | 
 	Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
 	1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
 	2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
 	3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
 	4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
 	5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx mechanického poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx u 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez tmavých x xxxxxxx xxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů  | 
 	*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
 	Xxxxxxxx:
 	1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
| Xxxx xxxxxxxx  | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx  | ||
| xx 500 gramů  | 501 - 1000 xxxxx  | xxx 1000 xxxxx | |
|  	Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx  | 5  | 5  | 10  | 
|  	Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx  | 10  | 15  | 25  | 
 	2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků vláknitých
 	3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
 	Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx  | Barva  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxxx  | řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření  | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx  | 
|  	Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx  | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx  | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*)  | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*)  | 
 	Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx  | Barva  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná  | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx  | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".  | 
 	34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
|  	Xxxxx xxxxxxxxxx plody  |  	Xxxxxxx oříšky  |  	xxxxx  | 
|  	Xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx pekanový, pekany, xxxx)  |  	ve xxxxxxxx".  | 
 	35. X příloze č. 12 xx doplňují xxxxx, které xxxxx:
|  	"Xxxxxxx oříšky  |  	xxxxx  |  	6,0  |  	0,3  | |
|  	Pekanové xxxxxx  |  	xx xxxxxxxx  |  	7,0  |  	0,1".  | 
 	36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" zní:
|  	"Para xxxxxx  |  	Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx  |  	Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé  |  	Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".  | 
 	37. V xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
|  	"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx  |  	Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx  |  	Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx  |  	Typická, xxxxxxxx  | 
|  	Xxxxxxxx ořechy  |  	Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození  |  	Našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx  |  	Ořechová, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".  | 
 	38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
 	39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se slovo "x" xxxxxxx.
 	40. X xxxxxxx x. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
 	41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "obsah NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
 	42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
 	43. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
 	44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
 	Čl. XX
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
 	Čl. III
 	Xxxxxxxx
 	Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
 	Ministr:
 	Ing. Xxxxx x. x.
 	Xxxxxxxxx
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
 	Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
 
                    