Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx slova "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. e) xx xx slova "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
m) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, povijnice xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx mechanickými procesy, xxxxxxxxxxx ale nezkvašená, x xxxxxx, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx písmena x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"d) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 gramech xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx není zapotřebí xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx kůry xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv stádiu xxxxxx se v xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. V §10 se za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, švestek s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů a xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
b) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 písm. d) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) sublimačním sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX u kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 se označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx xxxxx "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých surovin" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno a) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx pistácie pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Výrobek

Xxxxx ovoce v x nejméně

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs xx použití
xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % jablečné xxxxxx

x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxx
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
z xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x toho x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx všeobecně
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Příloha x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a proslazené xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %

Xxxxx x %

kompoty

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
džemy xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx jahodový
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01

ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu

Xxxxxxx

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % nejméně

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky

Xxxxxxx

Konzistence x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx, xxx cizích příměsí, xx povrchu xxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx citrusových xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxx

xxxxxxxxxx, neroztékavá, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

odpovídající použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Povidla

xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx

5

7

10
Tabulka 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Xxxxx xxx stop červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx mírně zakalený

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Poznámka:
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 gramů

xxx 1000 xxxxx

Xxxxxx xxxxxx x stopek u xxxxxxx x lesních xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u broskvového xxxxxxx.
h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů z xxxxxxx x dřínků.
x) Nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx plodů v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
31. X příloze x. 6 xx x xxxxxxx doplňuje xxxxx, xxxxx xxx:


"zelenina x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % kyselině chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx obsah soli xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

Refraktometrická xxxxxx v %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx v %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

nejvýše 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx

Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x feferonů ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x výskytem xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu zpracování, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a vůně xxxxx xx xxxxxx
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx

Popis xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx zakřivené

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Zbytky stopek

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx mechanického poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx u 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez tmavých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků vláknitých
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx oříšky

xxxxx


Xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx pekanový, pekany, xxxx)

ve xxxxxxxx".
35. X příloze č. 12 xx doplňují xxxxx, které xxxxx:

"Xxxxxxx oříšky

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" zní:

"Para xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".
37. V xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Typická, xxxxxxxx

Xxxxxxxx ořechy

Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

Ořechová, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se slovo "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "obsah NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Čl. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.