Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x speciálním džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx nebo xxxx části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. rosolem a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. e) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx slova "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx s xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx u), která xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké brambory), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem jedlý xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na protlak,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx oddělení šťávy,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx vody,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx vývoje nebo xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x), x) x f), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno refraktometricky xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x červené řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se xx xxxxxxxx 2 vkládají xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx výrobu džemu xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 se xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx nebo mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
a) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) dvou nebo xxxx druhů ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx směs cukrů x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x drtě x nebo xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x protlaku xxxx xxxxxxxx a ovocné xxxxx z
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx extraktů, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné suroviny xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx uvedených x §6 písm. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) zahříváním, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 se xxxxxxxx xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx surovin" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "zeleniny" vkládají xxxxx "dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx písmeny x) xx k) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. V §18 písmeno x) xxx:
"e) pistáciovými xxxxxx usušená xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) a x) se xxxxxxxx xxxx písmena l) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u kokosových xxxxxx x směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 se x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Xxxxxxx č. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx ovoce x x nejméně | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx meruňková x xxxx b) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx použití xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx X toho max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx z černého xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka x xxxxx mučenky Xxxxxx všeobecně x toho x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx švestková povidla Xxxxxxx švestková xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx jablečná xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx sterilované x xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) džemy, marmelády x xxxxxx xxxxxxx | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v objemových % nejméně | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | neurčuje xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx požadavky
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Vůně x chuť |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, polotuhá až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx citrusových xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, bez xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx | odpovídající použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4 Kompoty
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx jádřincem, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx a borůvek xxxx zachovat zrnitost, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, plody xxxxxx na přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů přibližně xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx smíšené | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů zaschlých, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
g) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů z xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového kompotu.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
m) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
31. V xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"zelenina x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
Kečupy | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Obsah xxxx v % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x vůně |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | zelenina xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx dělená a xxxxx všeobecně | xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx jedné xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx složek |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, křehká, křupavá, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky stopek | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx těchto povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně zakalený x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x tmavých skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše u 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x černých skvrn | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Kečupy xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*) | výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
Xxxxx skořápkové xxxxx | Xxxxxxx oříšky | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. V příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Para xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx xxxxx". |
37. V xxxxxxx č. 13 xx doplňují řádky, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx až xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Pekanové xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx | Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené" se xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "konzervované" xxxxxx slovo "v xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" se xxxxx "obsah soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.