Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), x) x k) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory a xxxxxxx z nich, xx mění takto:
1. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a případně xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. V §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "až xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx slova "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zralosti, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (sladké brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou ovocná xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) x x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito šťávy x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené bobule xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Rozinky" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx výrobu džemu xxxxxxx pouze meruňky xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) U výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx uchovejte na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx citrusové kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx v xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a drtě x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X speciálního šípkového xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo protlaku x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) U xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxx a xxxx xxxxxxx extraktů z
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx jablek, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, okurek a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) dvou xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x jednoho xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx sublimační xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx oliv".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) se za xxxxx "zeleniny" xxxxxxxx xxxxx "dle §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx slova "xxxxxxx 1" zrušují.
20. V §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 písmeno x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x m).
27. X §20 písm. x) se za xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková z xxxx b) dvoudruhové x toho x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | Z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu X xxxx xxx. 75 % jablečné xxxxxx |
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Džemy xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx švestková povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Slazená hrušková xxxxxxx s jablky Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Příloha x. 5 xxx:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Kyselost (xxxx kyselina citrónová) x % | Xxxxx v % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) džemy, xxxxxxxxx x rosoly klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
Xxxxxxx | Obsah xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx v lihu | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx až tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných xx xxxxx dělených plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx kusů xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx u kompotů x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
g) Xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Nejvýše 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky x xxxxx po mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx stopek, xxxxx x dalších organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
31. X xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"xxxxxxxx v xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, kde byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s uvolněnými xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná semena xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x sterilovaného xxxx xxxx o xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výskytem xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx kombinace řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx bílá až xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx okurky
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx stopek | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Celkové xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Barva | Chuť a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx špičkami a xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx a pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s vypadlými xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x černých xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx lusky jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Výrobek | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, mírně xxxxx xx slaná, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx vodou na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | xxxxxxxx bez stop xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu xxxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X xxxxxxx č. 10 xx doplňují xxxxx, které znějí:
Xxxxx skořápkové xxxxx | Piniové oříšky | jádra |
Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx pekanový, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" zní:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké chuti". |
37. V xxxxxxx č. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx xx smetanové | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Pekanové xxxxxx | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X příloze x. 14 na xxxxx bodu 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx slovo "konzervované" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Informace
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.