Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx z nich, xx xxxx takto:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky drobně xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. rosolem a xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx a citrusového xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx x) xx u), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické zralosti, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx části lodyh xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x chutí xxxxxxxx xxx příslušné ovoce,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx ovocnou šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vody,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 odst. 1 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) a f), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 refraktometrické xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx výrobku xxxx použito xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 vkládají xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx výrobu džemu xxxxxxx xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) U xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx marmelády obsahující xxxxxx kůry citrusu xx xxxxxxx způsob xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Pokud citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "neobsahuje xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 se xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx nebo mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx džemu xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou jablek, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x nebo xxxxxxxx x
a) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxx extraktů x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 mohou být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx míry technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, nežli xx sublimační sušení.
(11) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 a 4 se xxxxxxxx xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. V §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx za xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. V §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx živí xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx u sušené xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až k) x surovém xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx xxxxxxx l) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 se x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" a "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx botanického názvu".
29. Příloha x. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx ovoce v x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády xxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx meruňková x xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx xxxxxxx jablek xxxx xxxxxxxx suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) všeobecně z xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s jablky Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
kompoty | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx jahodový xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce z xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
x skleněném obalu | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx v xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx pomazánky
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x chuť |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx povrchu lesklá | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Džem | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx částí, xxx xxxxxx příměsí | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx stopkou, x borůvkového kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx zachovat zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx čtyři nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky střapin x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů révy xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x jahodového xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx po některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů". |
31. X příloze x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % těkavých kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Kečupy "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | nejvýše 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Obsah xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a mechanickým xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů ve xxxxx xxxxxx zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx o xxxx xx 5 xx, xxx řezů xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx mírně xxxxxxx, x feferonů palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx okurky
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Okurky | xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky výše | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx |
Okurky zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx odchylek hodnocen xx vzorku 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | zrna x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Sterilované xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx u 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající zpracovanému xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx o hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Výrobek | Vzhled a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Vůně a xxxx |
Kečupy xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá*) | výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 xx doplňují xxxxx, které znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Piniové xxxxxx | jádra |
Pekanové ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx skořápce | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" xxx:
"Para xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, svraštělá | Xxxxx šedohnědé, na xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně tuková, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx až smetanové | Xxxxxxx, nasládlá |
Xxxxxxxx ořechy | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Ořechová, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "v xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.
Informace
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.