Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 písm. x) xx slova "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné konzistence xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 písm. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 se na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx u), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) zdravé, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené vadných xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem se xxx rozumí rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Castanea xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na protlak,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí celého xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx se rozumí:
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí typickou xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx produkt získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx extraktem ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx x), x) x f), xxxxx xxxxx:
"d) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx za xxxxxxxx 2 vkládají xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx jinak než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) U xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx místě". Tento xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry citrusu xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Dosavadní odstavce 3 a 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 se xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx se peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxxxxxxx protlaku xxxx x šípkového xxxxxxxx x šípků.
(4) X xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a drtě x xxxx xxxxxxxx x
a) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x speciálního xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx a nebo xxxxxxx extraktů x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, nebo
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx rosolu s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 písm. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, nežli xx sublimační xxxxxx.
(11) Citrusová kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx slovem "do".
14. V §12 xxxx. a) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx za xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx slovo "a)" xxxxxxx.
18. V §14 xx písmeno x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx u sušené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx a) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. V §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx pistácie xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) jádry kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) piniovými xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx xxxxxxxx xxxx písmena l) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x kokosových xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x druhu "čerstvá xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "normy" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády xxxxxxxxx x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx b) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | Z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx z xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx ze xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Rosoly xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx všeobecně x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx jablečná povidla Xxxxxxx všeobecně x toho xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Podíl xxxxxx sušiny ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx jahodový slazená xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x rosoly xxxxxxx | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v objemových % nejméně | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti v % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo jablečná xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Druh xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx nebo neloupané, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat zrnitost, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných xx xxxxx xxxxxxxx plodů | Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 gramů | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů". |
31. X xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"zelenina v xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx nať obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Kečupy | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | nejméně 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % | nejvýše 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká až xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a jejich xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx slupek, xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx uvolněná semena xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx nebo vrstvené xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a vůně xxxxx xx xxxxxx |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx průměr okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx požadavky xxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek hodnocen xx vzorku 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx červivosti x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x vůní |
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Vzhled a xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x mléčné zralosti, xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky jsou xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Kečupy xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx použité technologie | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*) | xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Piniové xxxxxx | jádra |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 se xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx ořechy | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. V příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Para xxxxxx | Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké chuti". |
37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se slovo "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 se nadpis xxxxxxx tabulky "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "konzervované" xxxxxx xxxxx "v xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.