Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx slova "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kůry xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx slova "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. i) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx slovy "x případně s xxxxxxxxx,".
6. V §6 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x) xx x), která xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) zdravé, xxx xxxxxx hniloby x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené vadných xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, s odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx která nebyla xxxxxxxxxx na protlak,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem ovoce xxxxx výluh x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 se xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a doplňují xx xxxxxxx x), x) x f), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu džemu xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx je obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, je nutno xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x
a) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a drtě x xxxx protlaku x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) U xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxx extraktů z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x protlaku xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x jednoho xxxx více xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x kaštanového xxxxxxxx.
(9) Ovocné suroviny xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 mohou xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo mrazením,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
c) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 x 4 se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "teplotě xxxxxxx 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. V §12 xxxx. a) xx xx slova "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "zeleniny" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. V §14 písm. c) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. X §15 xx xxxxxxxx odstavec 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx u xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno a) xxx:
"a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. V §18 písmeno e) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u kokosových xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" ve sloupci xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x u druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" se xx xxxxxxx podskupina xx slovo "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Xxxxxxx č. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx z xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) všeobecně x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx všeobecně x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx švestková xxxxxxx x jablky Slazená hrušková xxxxxxx x jablky Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx č. 5 zní:
"Příloha x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx džemy všeobecně x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x lihu | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx až tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, polotuhá až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Chuť a xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x sedimentu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x odstraněným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx nebo xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na dílky xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek u xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x jahodového xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x peckami xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx příchutí x pachů". |
31. X xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx doplňuje xxxxx, xxxxx zní:
"xxxxxxxx x xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků všeobecně xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové výrobky
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené jako xxxxxxxx octová x % | nejvýše 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx v % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx x výskytem xxxxx x nerovnoměrných xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, bez xxxxx a cizích xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx požadavky výše | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, u xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x napadení chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx lusky vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x vypadlými xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Vzhled a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" a "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | výrazná po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně slaná xx slaná, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx a konzistence | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx | odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 se doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx pekanový, xxxxxx, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx xx smetanové | Typická, xxxxxxxx |
Pekanové xxxxxx | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx mechanického xxxxxxxxx | Našedlá, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. V příloze x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací větě "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "v xxxxxx".
43. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborová xxxx vařená" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.