Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx mění takto:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "v původním" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx celé xxxxx ovoce xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) se xx xxxxx "až xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "vyrobená z xxxxx části xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx slova "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x případně x xxxxxxxxx,".
6. X §6 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), která xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem se xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx lodyh xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx a xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na protlak,
x) ovocnou dření xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx se rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) a x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxx šťávy x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx výrobu xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx jinak než xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxx protlaku x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx extraktů, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x kaštanového xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) zahříváním, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) sublimačním sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě xxxxxxx 20 oC a" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx surovin" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. V §14 xx písmeno x) zrušuje.
19. X §15 odst. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který zní:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) až k) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx xxxxxxx l) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" ve xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Xxxxxxx č. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková x xxxx x) dvoudruhové x toho x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | Z xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X toho xxx. 75 % jablečné xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx z xxxx x černého xxxxxx, malin, šípků, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Extra) všeobecně x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx zázvoru x kešu-jablka x plodů xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, malin xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Příloha x. 5 zní:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x toho jahodový xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
ovocné xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Tabulka 2 Xxxxx v lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce z xxxxxxx xxxxxxxxx v % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | neurčuje se | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxxxx nahořklá, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Povidla | xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx nebo jablečná xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, sladká, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x kompotů x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx z celých xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx nebo odpeckované, xxxxxxx z xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx dělených plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx nebo jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty smíšené | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx zbytky střapin x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 gramů | xxx 1000 xxxxx | |
Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané | xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích příchutí x pachů". |
31. V xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který zní:
"xxxxxxxx v xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx po zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Zeleninové protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Rajčatová pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu zpracování, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů palčivá, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x xxxx xxxxx ze složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše | viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Popis xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx více než 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, semena x xxxxxx zralosti, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami a xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx a pergamenovitého xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové plody, xxxxx mají v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) nejvýše 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x koření | xxxxxx červená, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá u xxxxxxx označených jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rajčatová xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu vyrovnaná | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx oříšky | jádra |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové ořechy | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx chuti". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx smetanové | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Pekanové xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X příloze x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx větě "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" se slovo "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx nadpis xxxxxxx tabulky "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené" xx xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "konzervované" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborová xxxx vařená" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.