Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, klevelou) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence nebo x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx konzistence x xxxxxxx až hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. V §6 xxxx. x) se xx xxxxx "až xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx části xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x případně s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení škůdci x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná šťáva, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř veškerého xxxxxx vody,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx na ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 odst. 1 xx na xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) skutečnost, že x přibarvení výrobku xxxx xxxxxxx xxxxx x červené řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx za xxxxxxxx 2 vkládají xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx jinak xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx surovin uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) U xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není zapotřebí xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx pouze na xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a drtě x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, melounů, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx z citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré se xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 mohou xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo mrazením,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx označují xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. V §12 xxxx. a) xx xx slova "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "použitých surovin" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "zeleniny" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno a) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno x) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. V §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" ve sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx slova "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Marmelády
všeobecně
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
z xxxxx xxxxxxx
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Slazená povidla
xxxxxxx švestková xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx v %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


marmelády xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
slazená xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx
neslazené
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Tabulka 2 Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx obalu

13

45

18

x plechovém xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

neurčuje xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx se

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx pomazánky

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Vůně x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx cizích xxxxxxx, xx povrchu lesklá

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxxxx citrusová

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic

Xxxx

xxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků slupek, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x se stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty z xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x kostkovaných či xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování

Xxxxxxx xxxxxxx

Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky střapin x xxxxxx x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx odchylek x obsahu x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Xxxxxx xxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx u kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a vůně

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
31. X příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % soli.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx pro výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx protlaky konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Speciál"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Refraktometrická xxxxxx x %

nejméně 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

nejméně 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %

nejvýše 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

nestanovuje xx

Obsah xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně

xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx složek
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Okurky

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Popis xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx zakřivené

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx vady

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx vzorku 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů a xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*)

výrazná po xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx".
34. X xxxxxxx č. 10 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx oříšky

xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X příloze x. 12 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:

"Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx xxxxx".
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Skořápka hladká, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Xxxxxxx, světle xx tmavě xxxxx

Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá".
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x sušení a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx slovo "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "brambory konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx v. r.

Informace
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.