Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. b) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité až xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx celé xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá nebo xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx slova "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem se xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) citrusovou xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, která xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
x) xxxxxx ovocná xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:
1. ovocnou šťávou xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství xxxxx x gramech obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x tolerancí +/- 3 refraktometrické stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 vkládají xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu džemu xxxxxxx xxxxx meruňky xxxxxx jinak xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx surovin uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv stádiu xxxxxx se v xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx nebo xxxx druhů xxxxx, x výjimkou jablek, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x šípků.
(4) X xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxx a nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx rosolu s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a jednoho xxxx více xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 mohou být xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx míry technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx odstavce 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "teplotě xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. V §11 xxxx. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. c) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 se písmeno x) xxxxxxx.
19. X §15 odst. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx e) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) se označují xxxx písmena l) x x).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" xx xx sloupci xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x nejméně | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu X toho max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x toho x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx xxxxxxx x kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx všeobecně x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx všeobecně x toho xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx nejméně 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx č. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxx sterilované x xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 |
ovocné protlaky neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Obsah xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx citrusových silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, neroztékavá, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx parenchymatického xxxxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až černá, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x loupaného ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, pecek, xxxxx, konzistence plodů xxxxxxxx až měkká, x obalu vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx a borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx nebo xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx dělených xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek u xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Výskyt lístků x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x kompotů x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny povrchu xxxxx plodů x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 mg/kg celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X kompotů xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx po některém x použitých xxxxx xxxxx.
m) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané | xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
31. V příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Toto xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) ani jiný xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Tabulka 1
Kečupy | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Rajčatové protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, bez xxxxx x jejich xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % obsahu xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x sterilovaného xxxx xxxx o xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá nebo xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky chuť xx mírně xxxxxxx, x feferonů palčivá, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních musí xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx požadavky xxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Popis xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | zrna x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, konzistence měkká xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Sterilované xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zralosti, xxx xxxx červivosti, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození škůdci, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx u 2 % pevného xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx mají v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" a "xxxxx xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x koření | xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Piniové oříšky | jádra |
Pekanové ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X příloze č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové ořechy | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 sloupci "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Skořápka xxxxx, svraštělá | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké chuti". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Typická, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx ořechy | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, světle xx tmavě hnědá | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x sušení a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx tabulky "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" se xx slovo "konzervované" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" se xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx v. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.