Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "zákon") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx mění xxxxx:
1. V §1 xxxx. a) se xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 písm. b) xx slova "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené vadných xxxxxx (napadení škůdci x hnilobami, mechanické xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx výluh z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx obsažených ve 100 gramech výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené bobule xxxxxx révy vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx než 63 %, je xxxxx xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) U xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx vhodné konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx uvedených v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 mohou být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. V §11 xxxx. 1 se xxxxx "teplotě nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "až" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "tvoří xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx surovin" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "dle §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 xx písmeno x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx xxxxxxxx odstavec 3, xxxxx zní:
"(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx a) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx usušená semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx f) xxx:
"x) jádry xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"h) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx semena borovice xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx xx xxxxx "podskupiny" vkládají xxxxx "x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" ve xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx výhonky" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" a "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Výrobek

Xxxxx xxxxx x x nejméně

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- jahodová
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xx použití
jablek xxxx základní xxxxxxxx
Xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
z toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx všeobecně
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx povidla
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx hrušková xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
x xxxx xxxxxxxxx
jahodová
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z hrušek xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx protlakem".
30. Xxxxxxx č. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx a proslazené xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v %

Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


marmelády xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho jahodový
xxxxx sterilované
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01

ovocné protlaky
neslazené
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx ovoce

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

x skleněném obalu

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx se

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu lesklá

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx citrusových xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, neroztékavá, xxx xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x citrusového výrobku xxxxx, případně s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, bez xxxxxx pecek x xxxxxx nečistot

xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

odpovídající použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu vyrovnaná, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx nebo neloupané, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů přibližně xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx smíšené

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky střapin x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 gramů

xxx 1000 xxxxx

Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx z lesních xxxxx

5

7

10

Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x kompotů x xxxxxx révy xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
g) Xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů x xxxxxxx a xxxxxx.
x) Nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx".
31. X xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:


"xxxxxxxx v xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

nejméně 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

nejméně 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

nejvýše 10,0 *)

nejvýše 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a jejich xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx

Sterilovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx xx 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx složek
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Okurky

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx

Popis xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné zralosti, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, s xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx s vypadlými xxxxxx nejvýše u 2 % pevného xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) nejvýše 10 % hmotnostních fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Vzhled a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx technologie

přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx slaná, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx xxxxxxxx*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx slaná, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx při zředění xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Výrobek

Xxxxxx x konzistence

Barva

Xxxx x xxxx

Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx oříšky

jádra


Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X příloze č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové ořechy

xx skořápce

7,0


0,1".
36. V příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" zní:

"Xxxx xxxxxx

Skořápka xxxxx, svraštělá

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé

Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx hořké chuti".
37. V xxxxxxx č. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Skořápka hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá".
38. V xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací větě "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" se xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "konzervované" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.