Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 písm. b) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x případně x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x plísní, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (napadení škůdci x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem se xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx a xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem ovoce xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx jinak xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené meruňky".
(4) U xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx ošetřených konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, vodních melounů, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx rosolu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 písm. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být přechovávána x nálevu.
(12) xX u kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 a 4 se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. V §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. c) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno e) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) semena juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "podskupiny" vkládají xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx sloupci xxxxxxxxxx xx slovo "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha x. 3 zní:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Výrobek

Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- jahodová
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
marmeládová směs xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx základní suroviny
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

Z toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu
X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x toho x černého rybízu, xxxxx, kdoulí
xx zázvoru
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, malin
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Slazená xxxxxxx
xxxxxxx švestková xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s jablky
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
jahodová
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx sušiny ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Příloha x. 5 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
slazená xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x xxxxxx
klevely

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01

xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx v objemových % xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x lihu

20

xxxxxxxx se

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx citrusová

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic

Xxxx

xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Rosol

xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx krystalizace, vzhled xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx nečistot

xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky pecek (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Výrobek

Konzistence a xxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx z xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, které xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty z xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx plodů

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x kostkovaných či xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Poznámka:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx odchylek x obsahu x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx rozpadlé u xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným barevným xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx".
31. V příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:


"xxxxxxxx v xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Kečupy

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %

nejvýše 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Obsah xxxx x %

xxxxxxx 3,5

nejvýše 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina octová x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u sterilovaného xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bez řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx palčivá, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Barva

Chuť x xxxx

Okurky

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky výše

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x kusech

Xxxxxx zakřivené

3

Xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

Xxxxxxxxx vady

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Pozn.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Sterilovaný xxxxxx

zrna x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx zralosti, xxx xxxx červivosti, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x černých skvrn

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx zahuštěné

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx použité technologie

přirozená, xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a pachů

Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až nahnědlá*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a vůně

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx".
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx oříšky

xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X příloze x. 12 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" zní:

"Para xxxxxx

Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx oříšků

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx ořechy

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity pouze x sušení x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "konzervované" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" se xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.