Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. března 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx nebo sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a doplňují xx xxxxxxx l) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené vadných xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části lodyh xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí celého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) a f), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 gramech xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x červené řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "po xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry xxxxxxx xx vyznačí způsob xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 se xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx se v xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. V §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a xxxx xxxxxxx extraktů z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a jednoho xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Citrusová xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 se xxxxx "teplotě xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. V §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 xxxx. x) xx xx xxxxx "zeleniny" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje odstavec 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx xxxxxxx x) x m).
27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxx xxxxxx podskupiny".
28. X xxxxxxx x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" a "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx sloupci xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha x. 3 zní:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - jahodová xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx x) xxxxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx použití xxxxxx xxxx základní suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx švestková xxxxxxx s xxxxxx Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx nejméně 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x toho jahodový xxxxx sterilované x xxxx jahodový xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x rosoly xxxxxxx | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 |
ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Tabulka 2 Xxxxx v xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v objemových % nejméně | Xxxxxxxx ovoce z xxxxxxx hmotnosti x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % nejméně |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx se | 20 |
xxxxx v xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x chuť |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Povidla | xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x loupaného ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x borůvek xxxx zachovat zrnitost, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, x kompotů x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx smíšené | Xxxxx celé x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek u xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Výskyt lístků x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx a dřínků.
x) Nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx". |
31. X příloze x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx v xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx u konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx jako obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % kyselině chlorovodíkové).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx v % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Obsah xxxx v % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých částí, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x sterilovaného xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx a řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, u xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | zrna x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického poškození x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, bez tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx mají v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*) | výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, harmonicky xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx a konzistence | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx". |
34. X příloze č. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Piniové xxxxxx | jádra |
Pekanové ořechy (xxxxxxxxx pekanový, xxxxxx, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Skořápka xxxxx, svraštělá | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. V xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx ořechy | Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx | Našedlá, xxxxxx xx xxxxx hnědá | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X příloze x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze č. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "obsah NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx č. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.