Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, klevelou) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence nebo x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx konzistence x xxxxxxx až hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. V §6 xxxx. x) se xx xxxxx "až xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx části xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x případně s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení škůdci x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná šťáva, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř veškerého xxxxxx vody,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx na ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 odst. 1 xx na xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) skutečnost, že x přibarvení výrobku xxxx xxxxxxx xxxxx x červené řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx za xxxxxxxx 2 vkládají xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx jinak xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx surovin uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) U xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není zapotřebí xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx pouze na xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a drtě x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, melounů, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx z citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré se xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 mohou xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo mrazením,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx označují xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. V §12 xxxx. a) xx xx slova "tvoří xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "použitých surovin" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "zeleniny" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno a) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno x) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. V §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" ve sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx slova "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády všeobecně x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx zázvoru x kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená povidla xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | neurčuje xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx pomazánky
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx cizích xxxxxxx, xx povrchu lesklá | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků slupek, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x se stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných či xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování |
Xxxxxxx xxxxxxx | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky střapin x xxxxxx x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx odchylek x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx u kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a vůně |
Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
31. X příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % soli.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx pro výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx protlaky konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Speciál" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | nejméně 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % | nejvýše 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Obsah xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Popis xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx vzorku 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů a xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*) | výrazná po xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*) |
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx č. 10 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Xxxxxxx oříšky | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx až xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Skořápka hladká, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, světle xx tmavě xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x sušení a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx slovo "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "brambory konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx v. r.
Informace
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.