Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. a) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 písm. b) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x případně x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x plísní, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (napadení škůdci x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem se xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx a xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem ovoce xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx jinak xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené meruňky".
(4) U xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx ošetřených konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, vodních melounů, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx rosolu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx vhodné xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 písm. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být přechovávána x nálevu.
(12) xX u kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 a 4 se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. V §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. c) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno e) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) semena juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "podskupiny" vkládají xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx sloupci xxxxxxxxxx xx slovo "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha x. 3 zní:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - jahodová xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx marmeládová směs xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | Z toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x toho x černého rybízu, xxxxx, kdoulí xx zázvoru x kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x toho z xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, malin xx xxxxxxx x kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená xxxxxxx xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s jablky Xxxxxxx jablečná xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx jahodová Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx sušiny ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Příloha x. 5 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x lihu | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx krystalizace, vzhled xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx nečistot | xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky pecek (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Výrobek | Konzistence a xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx z xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, které xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x kostkovaných či xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx odchylek x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx kompotu.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx rozpadlé u xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným barevným xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
31. V příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"xxxxxxxx v xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Kečupy | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % | nejvýše 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Obsah xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina octová x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u sterilovaného xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bez řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx palčivá, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Barva | Chuť x xxxx |
Okurky | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky výše | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x kusech |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | zrna x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx zralosti, xxx xxxx červivosti, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x černých skvrn | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx použité technologie | přirozená, xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a pachů |
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Xxxxxxx oříšky | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" zní:
"Para xxxxxx | Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx ořechy | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity pouze x sušení x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "konzervované" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" se xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.