Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. března 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx nebo sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a doplňují xx xxxxxxx l) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené vadných xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části lodyh xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí celého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) a f), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 gramech xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x červené řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "po xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry xxxxxxx xx vyznačí způsob xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 se xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx se v xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. V §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a xxxx xxxxxxx extraktů z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a jednoho xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Citrusová xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 se xxxxx "teplotě xxxxxxx 20 xX a" xxxxxxx.
13. V §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 xxxx. x) xx xx xxxxx "zeleniny" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje odstavec 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx xxxxxxx x) x m).
27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxx xxxxxx podskupiny".
28. X xxxxxxx x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" a "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx sloupci xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha x. 3 zní:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- jahodová
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
marmeládová xxxx xx použití
xxxxxx xxxx základní suroviny
Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxx xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx povidla
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s xxxxxx
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx nejméně 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %

Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


marmelády xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho jahodový
xxxxx sterilované
x xxxx jahodový
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x rosoly
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01

ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Tabulka 2 Xxxxx v xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx v objemových % nejméně

Xxxxxxxx ovoce z xxxxxxx hmotnosti x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % nejméně

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x plechovém xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx se

20

xxxxx v xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x chuť

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxxxx citrusová

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Povidla

xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x loupaného ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x borůvek xxxx zachovat zrnitost, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, x kompotů x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování

Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx smíšené

Xxxxx celé x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce

přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek u xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Výskyt lístků x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx a dřínků.
x) Nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx".
31. X příloze x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"xxxxxxxx v xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx u konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx jako obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % kyselině chlorovodíkové).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Xxxxxx

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx v %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

nestanovuje xx

Obsah xxxx v %

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

nejvýše 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých částí, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx

Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na závadu, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x sterilovaného xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx a řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, u xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx složek
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Okurky

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Okurky xxxxxxxxx

3

Xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Mechanické xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Nevhodná xxxxx

1

Dutiny

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

zrna x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického poškození x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, bez tmavých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx mají v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx


do 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)

výrazná xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, harmonicky xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Výrobek

Xxxxxx a konzistence

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx".
34. X příloze č. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Piniové xxxxxx

jádra


Pekanové ořechy (xxxxxxxxx pekanový, xxxxxx, xxxx)

ve xxxxxxxx".
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Xxxxxxxx xxxxxx

ve xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" xxx:

"Xxxx xxxxxx

Skořápka xxxxx, svraštělá

Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".
37. V xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx ořechy

Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx

Našedlá, xxxxxx xx xxxxx hnědá

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X příloze x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze č. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "obsah NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx č. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.