Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 písm. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"d) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. V §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "vyrobená x xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. i) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx u), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou ovocná xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x xxxxx typickou xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) a x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx výrobku x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x červené xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx než 63 %, je xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X džemu se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x drtě x nebo xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx extraktů z
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx z
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx uvedených x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx slovem "do".
14. V §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. V §14 xx písmeno x) xxxxxxx.
19. X §15 odst. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx usušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. V §18 písmeno j) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx písmena l) x x).
27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
jablečná
meruňková
x xxxx x) dvoudruhové
x toho x) xxxxxxxxxxx
marmeládová xxxx xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
X toho xxx. 75 % jablečné xxxxxx

x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně
x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx švestková xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
x toho xxxxxxxxx
jahodová
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Příloha x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x proslazené xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


marmelády xxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
slazená xxxxxxx
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
klevely

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01

xxxxxx protlaky
neslazené
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx obalu

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu lesklá

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx citrusových xxxxx

Džem

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Povidla

xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 gramů

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x loupaného xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, u xxxxxxx x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování

Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, plody xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů

Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx dělených xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů".
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"zelenina x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx kvašené (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Refraktometrická xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

nejvýše 3,5

nejvýše 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Chuť x vůně

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x uvolněnými xxxxxxxxx dužniny

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x feferonů ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x cizích xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence a xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Okurky

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx výše
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x kusech

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

Xxxxxxxxx vady

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx stopek

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Nevhodná xxxxx

1

Dutiny

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více než 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají v xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o hmotnosti


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 xxxxx

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, harmonicky xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx".
34. X xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, které znějí:

Xxxxx skořápkové plody

Piniové oříšky

jádra


Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové xxxxxx

xx skořápce

7,0


0,1".
36. V xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" xxx:

"Para xxxxxx

Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx".
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují řádky, xxxxx znějí:

"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Pekanové ořechy

Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá".
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.