Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
 	92
 	XXXXXXXX
 	Xxxxxxxxxxxx zemědělství
 	xx xxx 30. xxxxxx 2000,
 	kterou se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
 	Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
 	Xx. X
 	Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
 	1. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
 	2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
 	3. X §6 písmeno x) xxx:
 	"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
 	1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující celé xxxxx ovoce xxxx xxxx části,
 	2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
 	3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
 	4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
 	5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
 	6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
 	4. X §6 xxxx. e) xx xx xxxxx "až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
 	5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
 	6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
 	"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
 	x) ovocem xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx lodyh xxxxxxxxx, mrkve, povijnice xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
 	x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
 	x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx citrusového ovoce, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
 	x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
 	x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
 	x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná šťáva, xxxxxxx se xxxxxx:
 	1. xxxxxxx šťávou xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
 	2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
 	3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
 	t) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
 	u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
 	7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) x x), xxxxx xxxxx:
 	"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx,
 	x) množství xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
 	x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
 	8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
 	"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
 	9. V §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
 	"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
 	(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
 	(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
 	(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
 	Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 a 8.
 	10. V §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
 	"(3) Xxxxxx xxxx nebo mrtví x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
 	11. V §10 xx za xxxxxxxx 1 vkládají xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
 	"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x
 	a) jednoho xxxxx ovoce, nebo
 	x) dvou nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
 	(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x šípkového xxxxxxxx x šípků.
 	(4) X džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x drtě x xxxx xxxxxxxx x
 	x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
 	x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce.
 	(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
 	x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
 	b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek a xxxxxx.
 	(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx z
 	x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
 	b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
 	(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
 	(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
 	x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
 	x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
 	(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
 	(11) Citrusová kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
 	(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
 	Dosavadní odstavce 2, 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
 	12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX x" xxxxxxx.
 	13. V §11 odst. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
 	14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx xxxx".
 	15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
 	16. X §14 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
 	17. X §14 písm. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
 	18. X §14 se xxxxxxx x) zrušuje.
 	19. X §15 odst. 1 se slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
 	20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
 	"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
 	21. X §18 xxxxxxx a) xxx:
 	"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
 	22. X §18 xxxxxxx e) xxx:
 	"e) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
 	23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"x) xxxxx xxxx xxxxxx semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,".
 	24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
 	"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
 	25. X §18 písmeno x) xxx:
 	"x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
 	26. X §18 písmeno x) xxx:
 	"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
 	Dosavadní xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
 	27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "u kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
 	28. V příloze x. 1 se x druhu "čerstvá xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
 	29. Příloha č. 3 zní:
 	"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
| Výrobek  | Xxxxx ovoce v x xxxxxxx  | Xxxxxxxx  | 
|  	Xxxxxxxxx  	                          xxxxxxxxx  	x toho a) xxxxxxxxxxxx  	              - xxxxxxxx  	               xxxxxxxxxxx  	               xxxxxxxxxx  	             - xxxxxxxxx  	             - xxxxxxxx  	                xxxxxxxx  	                xxxxxxxxx  	z xxxx x) xxxxxxxxxxx  	x xxxx c) xxxxxxxxxxx  	               xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx  	               xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx  	Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx  | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450  |  	Z xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx  	X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx  | 
|  	z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx  	    xx xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    x xxxxx xxxxxxx  	Džemy xxxxxxxxx  	    z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx  	    xx xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    x xxxxx mučenky  	Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx  	    x toho x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx  	    xx zázvoru  	    x xxxx-xxxxxx  	    x xxxxx xxxxxxx  	Xxxxxx xxxxxxxxx  	    x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx  	    xx xxxxxxx  	    x xxxx-xxxxxx  	    x xxxxx xxxxxxx  | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60  | |
|  	Xxxxxxx povidla  	xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx  	Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx  	Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx  	Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx  	Xxxxxxx všeobecně  	    x xxxx meruňková  	    xxxxxxxx  	Xxxxxxxxx xxxx  | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380  |  	X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx švestek  	Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %  	Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %  	Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".  | 
 	30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
 	Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
 	Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx a proslazené xxxxx
| Výrobek  | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %  | Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %  | Xxxxx v %  | 
|  	xxxxxxx  | xxxxxxx 48  | 0,3 - 2,5  | |
|  	xxxxxxxxx xxxxxxxxx  	x xxxx xxxxxxxx  	džemy xxxxxxxxx  	x toho jahodový  	xxxxx xxxxxxxxxxx  	x xxxx xxxxxxxx  	xxxxxxx xxxxxxx  	rosoly  	xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)  	xxxxx, marmelády x xxxxxx  	klevely  | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38  | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6  | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01  | 
|  	xxxxxx xxxxxxxx  	    neslazené  	    xxxxxxx  | 7 - 15 xxxxxxx 29  | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5  | |
|  	xxxxxxxxxx xxxxx  | xxxxxxx 70  | xxxxxxxx se  | 
 	Tabulka 2 Xxxxx v xxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně  | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx  | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx  | 
|  	xxxxxx bowle  | 13  | 45  | 18  | 
|  	x xxxxxxxxx obalu  | 13  | 45  | 18  | 
|  	v xxxxxxxxx xxxxx  | 13  | 22  | 18  | 
|  	xxxxxxxxxx xxxxx  | 13  | xxxxxxxx xx  | 20  | 
|  	xxxxx v lihu  | 20  | xxxxxxxx se  | xxxxxxxx xx  | 
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxx
 	Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
| Xxxxxxx  | Konzistence x xxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
| Xxxxxxxxx  | rosolovitá, xxxxxxxx až xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx  | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx  | 
| Xxxxxxxxx citrusová  | xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx  | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx  | 
| Xxxx  | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx  | 
| Xxxxx  | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x citrusového výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického pletiva  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů  | 
| Povidla  | xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů  | 
| Xxxxxxx  | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx  | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů  | 
 	Xxxxxxxx:
 	X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
| Druh xxxxxxxx  | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx  | ||
| do 500 xxxxx  | 501 - 1000 xxxxx  | nad 1000 xxxxx  | |
|  	xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)  | 2  | 3  | 4  | 
|  	xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin)  | 1  | 2  | 3  | 
|  	xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)  | 2  | 3  | 4  | 
|  	nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx  | 5  | 7  | 10  | 
 	Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
| Xxxxxxx  | Konzistence x xxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
| Xxxxxxx xxxxxxxxx  | Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, u kompotů x loupaného xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)  | 
| Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx  | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý  | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování  | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů  | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx  | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx  | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx  | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu zpracování  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx  | 
| Xxxxxxx xxxxxxx  | Ovoce xxxx x/xxxx dělené, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce  | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx  | 
 	Xxxxxxxx:
 	Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
 	x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
 	x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	d)
| Xxxx xxxxxxxx  | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx  | ||
| xx 500 xxxxx  | 501 - 1000 xxxxx  | xxx 1000 xxxxx  | |
| Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx  | 5  | 7  | 10  | 
| Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin  | 5  | 7  | 10  | 
 	x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx vinné v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
 	x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotů x peckového ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
 	x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
 	x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
 	x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
 	x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx.
 	Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
| Výrobek  | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx x xxxx  | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx  | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, zbavené jádřinců, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané  | xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx".  | 
 	31. V xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx doplňuje xxxxx, xxxxx zní:
|  	"xxxxxxxx x xxxxx  |  	xxxxxxxxxxxx xxxxx".  | 
 	32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
 	Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
 	X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
 	1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
 	2. Obsah xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
 	B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
 	1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
 	2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
 	X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
 	1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
 	2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
 	3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
 	4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
 	X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
 	1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
 	X) Xxxxxx xxxxxxxx
 	1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
 	2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
 	3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
 	4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
 	X) Xxxxxxxxxx protlaky
 	1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
 	2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah soli xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
 	3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou surovinou.
 	6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
 	7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
 	Tabulka 1
| Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"  | Rajčatová xxxx  | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx  | |
|  	Refraktometrická xxxxxx x %  | xxxxxxx 25,0  | nejméně 30,0  | 8,0 - 24,0  | xxxxxxx 24,0  | 
|  	Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %  | xxxxxxx 2,2  | xxxxxxx 2,2  | xxxxxxxxxxx xx  | xxxxxxxxxxx xx  | 
|  	Xxxxx xxxx x %  | xxxxxxx 3,5  | xxxxxxx 3,5  | xxxxxxx 10,0 *)  | xxxxxxx 10,0 *)  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %  | xxxxxxxxxxx xx  | xxxxxxxxxxx xx  | xxxxxxx 0,2  | xxxxxxx 0,2  | 
 	Xxxx.: *) Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
 	33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
 	"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
 	Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
 	Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
| Xxxxxxx  | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx  | Xxxxx  | Chuť x vůně  | 
|  	Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx  |  	zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx  | 
|  	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx jinak vybarvených xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx převládající xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx  | 
 	Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
| Výrobek  | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx  | Barva  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Xxxxxx  |  	viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu dané xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx  |  	xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx  |  	viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx  | 
 	Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
| Xxxxx xxxxxxxx *)  | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx v xxxxxx  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxxx  | 3  | 
|  	Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx  | 2  | 
|  	Xxxxxxxxx xxxx  | 3  | 
|  	Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx  | 2  | 
|  	Xxxxxx xxxxxx  | 3  | 
|  	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxxxx xxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxx  | 1  | 
|  	Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx  | 7  | 
 	*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
 	Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
| Výrobek  | Konzistence a xxxxxx  | Barva  | Xxxx a xxxx  | 
|  	Sterilovaný xxxxxx  |  	xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx  |  	přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní  | 
 	Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
 	1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
 	2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
 	3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
 	4) 12 % úlomků, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
 	5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
| Xxxxxxx  | Vzhled x xxxxxxxxxxx  | Xxxxx  | Xxxx a xxxx  | 
|  	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky  |  	xxxxxxxx xxxxx vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu  |  	xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x černých xxxxx  |  	přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx  | 
 	*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
 	Xxxxxxxx:
 	1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
| Druh xxxxxxxx  | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx  | ||
| xx 500 xxxxx  | 501 - 1000 xxxxx  | nad 1000 xxxxx | |
|  	Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx  | 5  | 5  | 10  | 
|  	Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx  | 10  | 15  | 25  | 
 	2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
 	3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
 	Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
| Výrobek  | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx  | Barva  | Xxxx x xxxx  | 
|  	Kečupy xxxxxxxxx  | xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx  | xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx  | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx  | 
|  	Rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx  | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx  | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx xxxxxxxx*)  | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*)  | 
 	Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
 	Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
| Výrobek  | Xxxxxx a konzistence  | Xxxxx  | Xxxx a xxxx  | 
|  	Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx  | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx  | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx  | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".  | 
 	34. X příloze č. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
|  	Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx  |  	Xxxxxxx xxxxxx  |  	jádra  | 
|  	Pekanové ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)  |  	xx xxxxxxxx".  | 
 	35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
|  	"Xxxxxxx xxxxxx  |  	xxxxx  |  	6,0  |  	0,3  | |
|  	Xxxxxxxx xxxxxx  |  	ve skořápce  |  	7,0  |  	0,1".  | 
 	36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" xxx:
|  	"Xxxx xxxxxx  |  	Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx  |  	Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx  |  	Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx chuti".  | 
 	37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
|  	"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx  |  	Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx  |  	Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx  |  	Typická, nasládlá  | 
|  	Xxxxxxxx ořechy  |  	Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx  |  	Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx  |  	Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".  | 
 	38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
 	39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
 	40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
 	41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" se xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
 	42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
 	43. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
 	44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
 	Xx. XX
 	Xxxxxxxxx ustanovení
 	(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
 	Xx. XXX
 	Xxxxxxxx
 	Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. září 2000.
 	Xxxxxxx:
 	Xxx. Xxxxx v. x.
 	Xxxxxxxxx
 	Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
 	Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
 
                    