Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "zákon") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx nebo sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, přičemž se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx až hrubšími xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) se xx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x případně s xxxxxxxxx,".
6. X §6 se na xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) ovocem xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx a xxxxx xxxxxxx,
n) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx oddělení šťávy,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 se na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) a f), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x červené xxxx.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx pouze meruňky xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) sušiny xxxxx xxx 63 %, je xxxxx xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx u jednoporcových xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx ošetřených konzervačními xxxxxxxxxx pouze na xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx kůry citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové kůry.
(6) Pokud citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je nutno xxxxx "neobsahuje kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 se za xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx džemu se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a jednoho xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 písm. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní odstavce 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "až" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. V §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají slova "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. V §14 písm. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx slova "xxxxxxx 1" zrušují.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"e) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena juvie xxxxxxx,".
25. X §18 písmeno j) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx pekanového,".
Dosavadní xxxxxxx j) a x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx slovo "normy" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády všeobecně x toho x) xxxxxxxxxxxx - jahodová xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková z xxxx b) dvoudruhové x toho x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx ze xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx zázvoru x kešu-jablka x plodů xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, malin xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx hrušková xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx švestek Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx džemy všeobecně x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x xxxxxx xxxxxxx | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx protlaky neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx v xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Vůně x chuť |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, neroztékavá, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Povidla | xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů |
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx pecek (xxxxx než polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx zachovat zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx mírně xxxxxxxx, x kompotů x brusinek x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx dělených xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, odpovídající jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx u broskvového xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
m) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce | Xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
31. X příloze x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Zahuštěné rajčatové xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx v % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, nálev čirý, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx jedné xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar řezů xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx neroztřepené, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx v kusech |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky stopek | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Celkové xxxxxxxx těchto povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x vůní |
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx xxxx xxx 12 xx2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx u 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, harmonicky xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx slaná, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a konzistence | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx č. 10 xx doplňují xxxxx, které xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Piniové xxxxxx | jádra |
Xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx skořápce | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" zní:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, svraštělá | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně tuková, xxx xxxxx chuti". |
37. X xxxxxxx č. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx mechanického xxxxxxxxx | Našedlá, světle xx tmavě hnědá | Ořechová, příjemně xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx větě "Xxxxxxxxx, které mohou xxx xxxxxxx xxxxx x sušení a xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx tabulky "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "brambory konzumní xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" se xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" se xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.