Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující celé xxxxx ovoce xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. e) xx xx xxxxx "až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx lodyh xxxxxxxxx, mrkve, povijnice xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx citrusového ovoce, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná šťáva, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxxx šťávou xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx,
x) množství xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo mrtví x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx za xxxxxxxx 1 vkládají xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x
a) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x šípkového xxxxxxxx x šípků.
(4) X džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x drtě x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Citrusová kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní odstavce 2, 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX x" xxxxxxx.
13. V §11 odst. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 odst. 1 se slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx a) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx e) xxx:
"e) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "u kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. V příloze x. 1 se x druhu "čerstvá xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha č. 3 zní:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.

Výrobek

Xxxxx ovoce v x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x toho a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx
Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

Z xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Džemy xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x toho x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx povidla
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
x xxxx meruňková
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx švestek
Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx a proslazené xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %

Xxxxx v %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
džemy xxxxxxxxx
x toho jahodový
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x xxxxxx
klevely

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx
neslazené
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

Tabulka 2 Xxxxx v xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx obalu

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx v lihu

20

xxxxxxxx se

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

rosolovitá, xxxxxxxx až xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx citrusová

xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x citrusového výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického pletiva

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů

Povidla

xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, u kompotů x loupaného xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Ovoce xxxx x/xxxx dělené, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx vinné v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotů x peckového ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, zbavené jádřinců, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané

xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx".
31. V xxxxxxx x. 6 se x xxxxxxx doplňuje xxxxx, xxxxx zní:


"xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah soli xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

Refraktometrická xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x vůně

Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s výskytem xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx jinak vybarvených xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx převládající xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu dané xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx v xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Konzistence a xxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Sterilovaný xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

xxxxxxxx xxxxx vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x černých xxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 xxxxx

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné

Výrobek

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Kečupy xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx xxxxxxxx*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Výrobek

Xxxxxx a konzistence

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
34. X příloze č. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

jádra


Pekanové ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Xxxxxxxx xxxxxx

ve skořápce

7,0


0,1".
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" xxx:

"Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx chuti".
37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Typická, nasládlá

Xxxxxxxx ořechy

Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X xxxxxxx x. 14 na xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" se xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.