Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 písm. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"d) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx kůry citrusu,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. V §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx konzistence" vkládají xxxxx "vyrobená x xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. i) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx u), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou ovocná xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x xxxxx typickou xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) a x), xxxxx znějí:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx výrobku x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x červené xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx než 63 %, je xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X džemu se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x drtě x nebo xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx extraktů z
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx z
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx uvedených x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx slovem "do".
14. V §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. V §14 xx písmeno x) xxxxxxx.
19. X §15 odst. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx usušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. V §18 písmeno j) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx písmena l) x x).
27. X §20 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx zelenina" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková x xxxx x) dvoudruhové x toho x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu X toho xxx. 75 % jablečné xxxxxx |
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně x toho xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Příloha x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx rosoly nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx) džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 |
xxxxxx protlaky neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 45 | 18 |
v xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu lesklá | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx citrusových xxxxx |
Džem | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Povidla | xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x loupaného xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx až mírně xxxxxxxx, u xxxxxxx x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, plody xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx dělených xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"zelenina x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx kvašené (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | nejvýše 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Chuť x vůně |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x uvolněnými xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x feferonů ve xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x cizích xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx všeobecné xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x kusech |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx stopek | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více než 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají v xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o hmotnosti | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, harmonicky xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
Xxxxx skořápkové plody | Piniové oříšky | jádra |
Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové xxxxxx | xx skořápce | 7,0 | 0,1". |
36. V xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Para xxxxxx" xxx:
"Para xxxxxx | Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují řádky, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Pekanové ořechy | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.