Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory a xxxxxxx x xxxx, xx mění xxxxx:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 písm. b) xx slova "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx roztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. V §6 xxxx. e) xx xx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx části xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 písm. i) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx slovy "x případně s xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) zdravé, xxx známek hniloby x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zralosti, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou kůrou xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, s odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou drtí (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx protlak,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, vůní x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx extraktem ovoce xxxxx výluh z xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 xx na xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx a doplňují xx xxxxxxx d), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx obsažených ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, že x přibarvení výrobku xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx výrobu xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) U xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx marmelády obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx vyznačí způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "neobsahuje xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx za xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx džemu xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x drtě x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, dýní, okurek x rajčat.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X džemu se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x drtě x nebo xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x speciálního xxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxxxxx (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x kaštanového xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx sublimační xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 písm. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 písm. c) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje odstavec 3, xxxxx zní:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx a směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx nebo jako xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx f) xxx:
"x) jádry xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"h) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno k) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 písm. x) se xx xxxxx "podskupiny" vkládají xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 xx x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" ve xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" a "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "normy" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Xxxxxxx č. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx b) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx z endokarpu X toho max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x xxxx x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka x plodů xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx švestková xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Slazená hrušková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxxx jahodová Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx nejméně 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Příloha x. 5 zní:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx sterilované z xxxx jahodový xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x objemových % nejméně | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | neurčuje se | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx povrchu lesklá | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, polotuhá až xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Druh xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, stopky dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Kompoty
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u kompotů x loupaného ovoce xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x odstraněným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx dělených xxxxx | Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx nebo jádřinců, xxxxxx xx dílky xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné v xxxxxx x kompotů x xxxxxx révy xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx u broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, otlaky a xxxxx xx mechanickém xxxxxxx nejvýše xx 20 % povrchu xxxxx plodů v xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx doplňuje xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % těkavých kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % kyselině chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx všeobecně | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x feferonů ve xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx do 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá xx xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, u sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně palčivá, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx je převládající xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Celkové xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | zrna x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s vypadlými xxxxxx nejvýše u 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx takové plody, xxxxx mají x xxxxxxxxx místě průměr xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxx xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx*) | výrazná po xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx slaná, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Skořápka xxxxx, svraštělá | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx chuti". |
37. X xxxxxxx č. 13 xx xxxxxxxx řádky, xxxxx znějí:
"Jádra xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx až smetanové | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Pekanové ořechy | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. V příloze x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují slova "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx větě "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze č. 19 se nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "obsah soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx vařená" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.