Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx takto:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, přičemž se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx nebo se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. V §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena l) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; ovocem xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka a xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx šťávou xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na ztráty xxxxx vzniklé při xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x), x) a x), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 refraktometrické xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx nebo mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou jablek, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxx x xxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx druhů ovoce.
(5) X rosolu x speciálního rosolu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx marmelády se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx z citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 se označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "do".
14. X §12 xxxx. a) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx surovin" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. c) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem podskupiny".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x u xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx botanického názvu".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x nejméně | Xxxxxxxx |
Marmelády xxxxxxxxx x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx b) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx ze xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx jablečná xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx meruňková xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x % | Xxxxx x % |
kompoty | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx všeobecně x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 nejméně 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
ovocné protlaky xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 45 | 18 |
v plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu xxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Povidla | xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x odstraněným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Kompoty xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů zaschlých, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx a dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx nejvýše xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů". |
31. X příloze x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"zelenina v xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není ve xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Obsah xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x vůně |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u sterilovaného xxxx řezy o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u sterilované xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx palčivá, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Popis xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x vůní |
Xxxxxxxx: Povolené smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Kečupy xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a pachů |
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx*) |
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" zní:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Našedlá, světle xx xxxxx xxxxx | Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. V xxxxxxx x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx doplňují slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.