Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), i), j) x k) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. V §6 xxxx. x) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují xxxxx "x případně x xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, mechanické xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným endokarpem,
x) xxxxxxx drtí (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx na protlak,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx nezkvašená, x xxxxxx, xxxx x chutí typickou xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy fyzikálním xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a doplňují xx xxxxxxx x), x) x f), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x gramech obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx výrobku xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se xx xxxxxxxx 2 vkládají xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx kůry xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx neobsahuje xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx označují jako xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x šípkového xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a xxxx x nebo protlaku x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) U xxxxxx x speciálního xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx více produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x kaštanového xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 písm. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
a) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx míry technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 a 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. V §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých surovin" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 odst. 1 xx slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx xxxxxxxx odstavec 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) jádry kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx suché plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. V příloze x. 1 xx x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "normy" xxxxxxxx slova "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx x x nejméně

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x toho x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
z xxxx b) dvoudruhové
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

z xxxx z černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Džemy xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
z xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
x kešu-jablka
x plodů xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx švestková povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem".
30. Xxxxxxx x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %

Xxxxx v %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
džemy všeobecně
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
z xxxx jahodový
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01

ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx v lihu

Xxxxxxx

Obsah xxxxxxx x objemových % xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

neurčuje xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx požadavky
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot

xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx odchylek x xxxxxx o hmotnosti


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

nevybarvený xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Ovoce xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u kompotů x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x sedimentu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování (viz xxxxxxxx koření)

Xxxxxxx z celých xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxx jádřincem, s xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty z xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x kostkovaných xx xxxxx dělených plodů

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx kusů odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 gramů

xxx 1000 xxxxx

Výskyt lístků x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x kompotů x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, otlaky a xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x dalších organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů".
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:


"xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 k vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx pocházejících x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx popele, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Zeleninové protlaky
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Kečupy

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %

xxxxxxx 25,0

nejméně 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

nejvýše 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx v %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx

Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Okurky

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx výše
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Sterilovaný xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným sedimentem xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Povolené smyslové xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, zlomků xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Chuť x xxxx

Sterilované xxxxxxxx lusky

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami a xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % pevného xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Výrobek

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Vůně x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, výrazná xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" a "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Rajčatová xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxx červená, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, mírně xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Výrobek

Xxxxxx a konzistence

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu vyrovnaná

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx".
34. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx xxxxxx

jádra


Xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx pekanový, xxxxxx, xxxx)

ve xxxxxxxx".
35. X xxxxxxx č. 12 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx oříšky

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové ořechy

ve skořápce

7,0


0,1".
36. X příloze x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:

"Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé

Xxxxxxxx, výrazně tuková, xxx hořké chuti".
37. X xxxxxxx č. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Jádro xxxx xx xxxxxxxxx

Typická, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Skořápka hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx mechanického poškození

Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá

Ořechová, příjemně xxxxxxxx, nasládlá".
38. X příloze x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" se xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "konzervované" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" se xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Informace
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.