Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, zpracované ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx takto:
1. V §1 xxxx. x) se xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, přičemž se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx nebo se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. V §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. i) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena l) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; ovocem xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka a xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxxx šťávou xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
t) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na ztráty xxxxx vzniklé při xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmena x), x) a x), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 refraktometrické xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx nebo mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x výjimkou jablek, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxx x xxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx druhů ovoce.
(5) X rosolu x speciálního rosolu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx marmelády se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx z citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 se označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "do".
14. X §12 xxxx. a) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx surovin" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. c) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem podskupiny".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x u xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx slovo "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx botanického názvu".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x x nejméně

Xxxxxxxx

Marmelády
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx b) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
marmeládová xxxx xx použití
xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx
X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
ze xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Džemy xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
z xxxxx xxxxxxx
Rosoly xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx protlakem".
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %

Xxxxx x %

kompoty

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x xxxxxx
klevely

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01

ovocné protlaky
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx obalu

13

45

18

v plechovém xxxxx

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Vůně x xxxx

Xxxxxxxxx

rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu xxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx

Rosol

xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Povidla

xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx až černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx

5

7

10
Tabulka 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x odstraněným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování

Kompoty xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
a) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů zaschlých, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx a dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx nejvýše xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Barva

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů".
31. X příloze x. 6 se x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"zelenina v xxxxx

jednodruhové xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není ve xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Obsah xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x vůně

Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx

Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u sterilovaného xxxx řezy o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u sterilované xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený nebo xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx palčivá, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů obsahu xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Popis xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech

Okurky xxxxxxxxx

3

Xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Nevhodná xxxxx

1

Dutiny

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek

Xxxxxxx

Konzistence a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x vůní
Xxxxxxxx: Povolené smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Kečupy xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a pachů

Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx až nahnědlá*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx*)
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x konzistence

Xxxxx

Xxxx x vůně

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx".
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx oříšky

xxxxx


6,0

0,3

Pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" zní:

"Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".
37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Jádro xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Našedlá, světle xx xxxxx xxxxx

Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá".
38. V xxxxxxx x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx doplňují slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.