Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
89/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xx na xxxxx xxxxxxx x) čárka xxxxxxx x doplňují xx xxxxx "xxxx xxx xxxxxxx xxxx,".
2. X §3 xx na konci xxxxxxx x) xxxxx xxxxxxxxx čárkou a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), které xxx:
"x) u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx maximální obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
3. X §4 odst. 2 xxxx. c) se xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx zní:
"§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 oC x mletého masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx x králíků xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx a x xxxxxxx xxxx xx 12 hodin x xxxxxx udržováno xx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli úkony xxxxxxx x obnovení xxxxx jeho čerstvosti.".
5. X §6 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx +12 xX" nahrazují slovy "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. X §7 odstavec 2 xxx:
"(2) Xxxx xxxxxxx xxx potravinářské xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, odolných xxxxxxx x zchlazenou xx xxxx 2 xX.".
7. X §8 xxxx. 3 xx xx xxxxx "xxxx," xxxxxx xxxxx "xxxx,".
8. X §10 xxxx. j) xx xx xxxxx "xxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxxxxx".
9. V §10 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmeno k), xxxxx zní:
"k) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
10. X §12 xxxxxxxx 5 zní:
"(5) Xxxxx je x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx bílkovin.".
11. X §14 xxxx. 1 xx slovo "xxxxxxxxxx" xxxxxxx.
12. X §17 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "po xxxx xxxxxxxx" x xxxxxxx "3" xx xxxxxxxxx xxxxxxx "2" .
13. X §18 xx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), které xxx:
"x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx látek a xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, určené x xxxxxxx kuchyňské úpravě.".
14. X §20 xx doplňuje xxxxxxxx 4, který xxx:
"(4) Xx obalu xxxxxxx musí xxx xxxxxx údaj x xxx, že při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx celistvá, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.".
15. X §23 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xx xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 xxx:
"(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx zabalené.".
17. X §23 xx doplňují odstavce 5 x 6, xxxxx znějí:
"(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx o xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět xx oběhu xxxxxxxxx xxxxxxx balené.".
18. X §24 písm. x) xx za xxxxx "čištěná" vkládá xxxxx na xxxxxxxx xxx čarou č. 1).
19. X §24 písm. e) xx za xxxxx "xxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
20. X §26 xxxx. 2 xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "podle xxxxxxx x. 8".
21. X §26 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 7, xxxxx xxx:
"(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.".
22. X §28 xx xxxxxxxx 2 xxxxxxx x zároveň xx xxxxxxx xxxxxxxx odstavce 1.
23. X §29 xx vkládají xxxxxxxx 4 a 5, které znějí:
"(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.1)".
Xxxxxxxxx odstavce 4 xx 6 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 6 xx 8.
24. V příloze x. 4 xx xxxxx "Konzerva" zrušuje.
25. V příloze x. 5 sloupci "Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx" řádku "Xxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovem "charakteristických".
26. Příloha č. 6 xxx:
"Příloha x. 6 k xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx x ryb xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx | zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konzervy xxxxxxxxxx". |
27. Xxxxxxx x. 7 zní:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x skladování ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
Xxx. xxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xx jakost | Xxxxxxxxxx | Doprava | |
1. | Xxxxxxx ryby a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | - nesmí xxxxxxxxx cizí xxxxx, xxxxxxxxx znečištění (u xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx tělní xxxxxx xxxxxxxxxx střevním xxxxxxx xxxx xxxxx) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx* | |||||
2. | Zmrazené xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx6) | - xxxx přesahující délku 15 xx xxxx xxx uváděny xx xxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxx xxxxxxx: | |||||||
3. | Xxxxx xxxx | - xxxx, půlené nebo xxxxxxxxx - xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxxxxx kuchané (s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx zbavené xxxx x xxxxxxx) - xxxx vykoštěné - xxxxxx (ryby xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: x) xxxxx studeným xxxxxx1) x) uzení xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 oC. Po xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nižší, xx xxxxxxxx xx teplotu, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx | balení:do 0,3 xx - 10 % xx 1,0 kg - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 80 %, ryby xxxxxxxx xxxxxxxx, odpovídající xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx | xxxxx xxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX až 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
4. | Xxxxxxx ryby | xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx | po xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx nižší), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx budou xxxxxxxxxxxx x skladovány | balení:do 0,3 xx - 10 %xx 1,0 kg - 5 %xx 2,0 kg - 3 %nad 2,0 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a pachů - x xxxxxx xxxxxx lázně xxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx číslo xxxxxxxxx xx xxxxx než 2,0 xx KOH x 1 g xxxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 xX | xxxxxxxx xx xxx teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 xX xx 8 xX |
5. | Solené xxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx xxx | xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx1) xxxxx x xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxx xxxx: x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 % v xxxxxxx solených 10 xx 14 % x xxxxx solených 6 xx 10 % | xxxxxxxx xx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX až 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx nebostrojně chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | |
6. | Xxxxxxxxx xxxxx | solené xxxxxxx loupané sardele xxxxxxx x vnitřností | xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 % xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | obsah xxxx: xxxxxxx 25 % | |||
7. | Sušené xxxx | sušené xxxxxxxx ryby xxxxxx xxxxxx ryby | obsah xxxx xx nižší xxx 18 % | Skladují se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx | x xxxxxxx x xxxxxxxx stanovenou xxx xxxxxxxxxx | ||
8. | Marinované - xx studena - xx xxxxx | - ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx x střívek) - xxxx kuchané (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x krevních xxxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - ryby xxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxxxx 1) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx koncentrace solí x kyseliny v xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx lázně - xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx). K xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, remuládami xxxx. | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 oC xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx chlazených přepravnících xxx teplotě 1 xX xx 8 xX |
9. | Xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx | konzervace provedená xxxxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxxxx konzervantů | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 xX x xxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 kg - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
10. | Xxxxxxxx | výrobky x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,x xxxxxxxxxx uzavřených obalech, xxxxxxxxxxx x autoklávu xxxxxxxxxxx způsobem | xxxxxxxxx x přetlakových xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 xX - 121 xXx xxxxx plechovky | xxxxxx: do 350 x - 10 % nad 350 x - 5 % | xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx chutí a xxxxx, hmotnost odkapaného xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx: x) x xxxxxx 70 % x) ve vlastní xxxxx 60 % x) xx xxxxxxx xxxxx x v xxxxx 60 % x) x xxxxxx xxxxxxx nebo xx xxxx 60 % x) x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 % x) v tomatě x xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ** | ||
11. | Xxxxxxxxxx | polotovary xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - xx xxxxxxxxx xxx xxx xxx - xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx - x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 1) | xxxxxxx xxxxxx strojně - balení xx 250 x xxxxxxx 10 % - xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx 6 % - xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx 4 % - xxxxxx xxx 1500 x nejvýše 2 % | skladování 1) | doprava 1) | |
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 xX po dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 37 xX xx xxxx 7 xxx". | |||||||
28. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Tabulka 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v x xxxx ml | xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxx objemová odchylka x % |
xx 100 | - 6 |
xxx 100 xx 250 | - 5 |
xxx 250 do 500 | - 4 |
xxx 500 | - 2". |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Informace
Xxxxxx předpis x. 89/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.9.2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx účinnosti 20.4.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 89/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.