Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
89/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxx takto:
1. V §1 xx xx xxxxx xxxxxxx v) čárka xxxxxxx a doplňují xx xxxxx "xxxx xxx xxxxxxx xxxx,".
2. V §3 xx na xxxxx xxxxxxx g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmeno x), xxxxx xxx:
"x) u xxxxxxx xxxx baleného xx xxxxxx maximální xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
3. X §4 xxxx. 2 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx zní:
"§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx ve xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x trvale xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není vyšší xxx
x) xxxx 7 xX u xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 oC x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 oC.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x těžkých xxxx xx 12 xxxxx x trvale udržováno xx všech xxxx xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx není vyšší xxx plus 4 xX.
(4) S xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k obnovení xxxxx jeho xxxxxxxxxx.".
5. X §6 xxxx. 2 se xxxxx "xxxxxxx +12 xX" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. X §7 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze uvádět xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx balenou x nepropustných, odolných xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.".
7. X §8 xxxx. 3 xx xx xxxxx "xxxx," xxxxxx xxxxx "xxxx,".
8. V §10 písm. j) xx xx xxxxx "xxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxxxxx".
9. X §10 xx xx xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx k), xxxxx xxx:
"x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
10. X §12 xxxxxxxx 5 xxx:
"(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.".
11. X §14 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxxxxx" zrušuje.
12. X §17 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "po xxxx xxxxxxxx" x xxxxxxx "3" se nahrazuje xxxxxxx "2" .
13. X §18 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x doplňuje xx xxxxxxx e), které xxx:
"e) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
14. X §20 xx doplňuje xxxxxxxx 4, který xxx:
"(4) Xx obalu xxxxxxx musí xxx xxxxxx údaj x xxx, že xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.".
15. V §23 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xx xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 xxx:
"(4) Xxxxxxxxxx x xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.".
17. X §23 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 5 a 6, xxxxx xxxxx:
"(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx nesmí uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.".
18. X §24 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxx" vkládá xxxxx na xxxxxxxx xxx čarou č. 1).
19. X §24 xxxx. e) xx xx slovo "xxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
20. X §26 odst. 2 xx xx xxxxx "podskupiny" doplňují xxxxx "xxxxx přílohy x. 8".
21. X §26 se xxxxxxxx xxxxxxxx 7, xxxxx xxx:
"(7) X balených xxxxxxx xxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.".
22. X §28 xx xxxxxxxx 2 zrušuje x xxxxxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxx 1.
23. X §29 xx vkládají xxxxxxxx 4 x 5, xxxxx xxxxx:
"(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx čerstvých xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními předpisy.1)".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 4 xx 6 se xxxxxxxx jako xxxxxxxx 6 xx 8.
24. X příloze x. 4 se xxxxx "Xxxxxxxx" xxxxxxx.
25. X xxxxxxx x. 5 sloupci "Xxxxxxxxxxxxxxx a technologické xxxxxxxxx" xxxxx "Xxxxxxxxx" xx slovo "charakeristických" xxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".
26. Příloha x. 6 xxx:
"Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx | čerstvé xxxxxxxx |
výrobky x xxx nebo xxxxxxxxx vodních živočichů | podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konzervy xxxxxxxxxx". |
27. Xxxxxxx x. 7 zní:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, balení x skladování xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich
Poř. xxxxx | Xxxxxx | Technologické xxxxxxxxxx | Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxxxx | Doprava | |
1. | Xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové | - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxx xxx nesmí xxx xxxxx dutina xxxxxxxxxx střevním xxxxxxx xxxx xxxxx) a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx* | |||||
2. | Zmrazené ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx6) | - xxxx xxxxxxxxxxx délku 15 xx xxxx xxx uváděny xx xxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxx xxxxxxx: | |||||||
3. | Xxxxx xxxx | - xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx - xxxx xxxx (s xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxx zbavené vnitřností, xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx uzení: a) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx1) x) uzení horkým xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 oC. Po xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx balením xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx, po xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx | xxxxxx:xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, odpovídající svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx | xxxxx výrobky x xxx xx xxxxxxxx xxx teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
4. | Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx opracována xxxxxxxx | xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx xx teplotu, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxx:xx 0,3 xx - 10 %xx 1,0 xx - 5 %do 2,0 kg - 3 %xxx 2,0 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a pachů - k výměně xxxxxx lázně xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH x 1 x xxxx - ke xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření xxxxxxx 170 oC | skladují se xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 oC | x izotermických xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
5. | Xxxxxx ryby x výrobky ze xxxxxxxx xxx | xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx1) xxxxx a xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | obsah xxxx: x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 % x xxxxxxx solených 10 xx 14 % x xxxxx xxxxxxxx 6 až 10 % | xxxxxxxx xx při teplotě x xxxxxxx 1 xX až 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | |
6. | Xxxxxxxxx xxxxx | solené xxxxxxx xxxxxxx sardele xxxxxxx x vnitřností | sardelová xxxxx v tubě: - 10 % xx 350 x - 10 % xxx 350 g - 5 % | obsah xxxx: xxxxxxx 25 % | |||
7. | Xxxxxx xxxx | xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxx xxxx xx nižší xxx 18 % | Skladují xx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx obalu | x souladu s xxxxxxxx stanovenou xxx xxxxxxxxxx | ||
8. | Marinované - xx studena - xx xxxxx | - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek) - ryby kuchané (xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx) - ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané, xxx xxxxxx x xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | - xxxxxxx marinády 1) - základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, důležitý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx marinované xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx zrací xxxxx - xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplou cestou (xxxxxx, xxxxxx). K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x prodloužení xxxxxxxxxxxx xx marinády zalévají xxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx. | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x rozmezí 1 oC xx 8 oC | x izotermických nebo xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 xX xx 8 xX |
9. | Polokonzervy - xxxxxxxxxxx - nepasterované | konzervace provedená xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 xX x xxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 kg - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | skladují xx xxx xxxxxxx x rozmezí 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 oC xx 8 xX |
10. | Xxxxxxxx | xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx,x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x autoklávu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle druhu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 xX - 121 xXx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, kosti xxxxx, obsah v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxxxx odkapaného xxxxxx ve xxxxxxxxx x xxx sleďovitých (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx) musí být xxxxxxx: a) s xxxxxx 70 % x) ve xxxxxxx xxxxx 60 % x) xx xxxxxxx xxxxx a v xxxxx 60 % x) x solném xxxxxxx xxxx xx xxxx 60 % x) x omáčkami x xxxxxx přidanými xxxxxxxx 50 % x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ** | ||
11. | Polotovary | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - xx svalových xxx xxx ryb - xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx - x xxxxxx ze sladkovodních xxx - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 1) | xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx - xxxxxx xx 250 x nejvýše 10 % - xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše 6 % - xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx 4 % - xxxxxx xxx 1500 x nejvýše 2 % | skladování 1) | xxxxxxx 1) | |
* = xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx teplotě 35 xX po xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx 37 xX xx xxxx 7 xxx". |
28. V xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx | xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x % |
xx 100 | - 6 |
xxx 100 do 250 | - 5 |
nad 250 do 500 | - 4 |
nad 500 | - 2". |
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 89/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, které xxxxxx účinnosti 20.4.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 89/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.