Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
89/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce a xxxxxxx x xxxx, xx xxxx takto:
1. X §1 xx xx xxxxx xxxxxxx v) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx "xxxx xxx xxxxxxx xxxx,".
2. V §3 xx xx xxxxx xxxxxxx x) tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmeno x), které xxx:
"x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx maximální obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
3. X §4 xxxx. 2 xxxx. c) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx slovo ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx zní:
"§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 48 xxxxx ve xxxxx částech s xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x trvale xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) plus 7 xX u xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 oC x xxxxx,
c) xxxx 2 xX x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 oC.
(3) Xx porážce xxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx x x těžkých krůt xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 4 xX.
(4) S xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli úkony xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxx čerstvosti.".
5. X §6 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx +12 xX" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. X §7 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Krev xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.".
7. V §8 xxxx. 3 xx za slovo "xxxx," vkládá xxxxx "xxxx,".
8. X §10 písm. x) xx xx slovo "xxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxxxxx".
9. V §10 se na xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňuje xx xxxxxxx x), xxxxx xxx:
"x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx určených x aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.".
10. X §12 xxxxxxxx 5 xxx:
"(5) Xxxxx je x názvu xxxxxxx xxxxxxx slovního xxxxxxx xxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.".
11. X §14 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxxxxx" zrušuje.
12. X §17 odst. 2 se xxxxx "xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xx xxxx xxxxxxxx" x číslice "3" xx xxxxxxxxx xxxxxxx "2" .
13. V §18 xx na konci xxxxx nahrazuje xxxxxx x xxxxxxxx se xxxxxxx x), xxxxx xxx:
"x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx z xxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, přídatných x xxxxxxxxx látek x xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské úpravě.".
14. V §20 xx xxxxxxxx odstavec 4, xxxxx xxx:
"(4) Na obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx údaj o xxx, xx při xxxxxxxxxx výrobku x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx nebo xxxxxxx.".
15. X §23 xxxx. 3 se xxxxx "skladovat a xxxxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "xxxxxx xx xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 zní:
"(4) Xxxxxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.".
17. X §23 xx doplňují xxxxxxxx 5 a 6, xxxxx xxxxx:
"(5) Xx obalu xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v bodě 1 uvede, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Uzené xxxx xx nesmí xxxxxx xx oběhu nekuchané xxxxxxx xxxxxx.".
18. X §24 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxx" xxxxxx xxxxx xx poznámku xxx čarou x. 1).
19. X §24 xxxx. e) xx za xxxxx "xxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady".
20. X §26 xxxx. 2 se za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "podle přílohy x. 8".
21. X §26 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 7, xxxxx xxx:
"(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 10.".
22. X §28 xx xxxxxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx označení xxxxxxxx 1.
23. V §29 se vkládají xxxxxxxx 4 x 5, xxxxx xxxxx:
"(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.1)".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 4 xx 6 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 6 xx 8.
24. X xxxxxxx x. 4 xx xxxxx "Xxxxxxxx" zrušuje.
25. X xxxxxxx x. 5 xxxxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxx "Xxxxxxxxx" xx slovo "xxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".
26. Příloha x. 6 xxx:
"Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Druh | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
ryby | xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | čerstvé xxxxxxxx |
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx". |
27. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Poř. xxxxx | Xxxxxx | Technologické xxxxxxxxxx | Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Požadavky xx jakost | Xxxxxxxxxx | Doprava | |
1. | Xxxxxxx ryby a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx dutina xxxxxxxxxx střevním xxxxxxx xxxx xxxxx) a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx a ostatních xxxxxxx živočichů - xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx* | |||||
2. | Zmrazené ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx6) | - xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxx xxxxxxx: | |||||||
3. | Xxxxx xxxx | - xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx - ryby xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx sraženin) - xxxxxxxx kuchané (s xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxx xxxxxxx hlav x xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx xx xxxxxxxx x solné xxxxx xxxx nasucho xxxxxxx xxxxx: x) xxxxx xxxxxxxx kouřem1) x) xxxxx xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 oC. Po xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx, po xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx budou xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx | xxxxxx:xx 0,3 xx - 10 % do 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % nad 2,0 xx - 2 % | xxxxx xxxx ve xxxxxxxxx nejvíce 80 %, xxxx dokonale xxxxxxxx, odpovídající svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx | xxxxx xxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxx teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 oC xx 8 xX |
4. | Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | po xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx balením xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), po xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladovány | balení:do 0,3 xx - 10 %xx 1,0 xx - 5 %xx 2,0 xx - 3 %nad 2,0 xx - 2 % | - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxxxx, svým vzhledem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a pachů - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 g xxxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření xxxxxxx 170 oC | xxxxxxxx se xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 oC | x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX až 8 xX |
5. | Solené ryby x výrobky xx xxxxxxxx xxx | xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx1) xxxxx x xxxxx | xxxxxx: do 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxx xxxx: x silně xxxxxxxx více než 14 % v xxxxxxx solených 10 xx 14 % x xxxxx xxxxxxxx 6 až 10 % | xxxxxxxx xx při teplotě x rozmezí 1 xX xx 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx nebostrojně chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 xX xx 8 xX | |
6. | Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxxxxx loupané sardele xxxxxxx x vnitřností | xxxxxxxxx xxxxx v tubě: - 10 % xx 350 x - 10 % xxx 350 g - 5 % | xxxxx xxxx: xxxxxxx 25 % | |||
7. | Xxxxxx xxxx | xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 % | Xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobce xx xxxxx | x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx | ||
8. | Marinované - xx studena - xx tepla | - ryby xxxxxxxx xxxxxxx (s hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek) - xxxx kuchané (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx kuchané, xxx xxxxxx a xxxxxxx, x výjimkou hřbetní xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | - xxxxxxx marinády 1) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx koncentrace xxxx x kyseliny v xxxxxxxxxx lázni x xxxxxxxxxx poměr marinované xxxx suroviny k xxxxxxxx xxxxx lázně - xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xx marinády xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, remuládami xxxx. | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přenosem | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x rozmezí 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
9. | Xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xx normálního xxxxx xxx teplotě xx 100 xX x xxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 kg - 3 % xxx 2,0 kg - 2 % | xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 oC xx 8 xX |
10. | Xxxxxxxx | xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem | xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 oC - 121 xXx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: do 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx sleďovitých (Xxxxxxxxx) a makrelovitých (Xxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx: x) s xxxxxx 70 % x) ve xxxxxxx xxxxx 60 % x) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 % x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx 60 % x) x xxxxxxxx x jinými xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 % x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx zkouška ** | ||
11. | Xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - xx xxxxxxxxx par xxx xxx - xx separované xxxx xxxxxxxxx - z xxxxxx ze sladkovodních xxx - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 1) | xxxxxxx plněné xxxxxxx - xxxxxx xx 250 x nejvýše 10 % - xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše 6 % - balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx 4 % - balení nad 1500 x xxxxxxx 2 % | skladování 1) | doprava 1) | |
* = xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx xxxxxxx 35 xX xx xxxx 10 dnů nebo xxx xxxxxxx 37 xX po xxxx 7 xxx". |
28. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx zní:
"Přípustné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx majonéz
Tabulka 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x g xxxx xx | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x % |
xx 100 | - 6 |
xxx 100 xx 250 | - 5 |
nad 250 do 500 | - 4 |
nad 500 | - 2". |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 89/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx účinnosti 20.4.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 89/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.