Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

89/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. V §1 xx xx xxxxx xxxxxxx x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx "xxxx xxx xxxxxxx xxxx,".
2. X §3 xx xx xxxxx xxxxxxx x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), xxxxx zní:
"x) u xxxxxxx xxxx baleného se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
3. X §4 xxxx. 2 xxxx. x) xx xx slovo "skopců" xxxxxx slovo ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Po xxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a trvale xxxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx
a) plus 7 oC u xxxxxxxxxx xxxx,
b) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x mletého masa xxxxxxxx.
(2) Po xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 hodin xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po porážce xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx krůt xx 12 xxxxx x xxxxxx udržováno xx všech jeho xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx plus 4 xX.
(4) X xxxxx se nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxx čerstvosti.".
5. X §6 xxxx. 2 se xxxxx "xxxxxxx +12 xX" nahrazují slovy "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. X §7 odstavec 2 xxx:
"(2) Krev xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx uvádět xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.".
7. X §8 xxxx. 3 xx xx xxxxx "xxxx," vkládá slovo "xxxx,".
8. X §10 písm. x) xx za slovo "xxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxxxxx".
9. V §10 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmeno x), xxxxx xxx:
"x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx určených x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx recepturou.".
10. X §12 xxxxxxxx 5 xxx:
"(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx slova "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.".
11. X §14 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxxxxx" zrušuje.
12. X §17 odst. 2 se xxxxx "xxxxxxx xx dobu 2 xxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "po dobu xxxxxxxx" x xxxxxxx "3" xx xxxxxxxxx xxxxxxx "2" .
13. V §18 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx čárkou x xxxxxxxx se xxxxxxx x), které xxx:
"e) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas x xxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx a dalších xxxxxxx, přídatných x xxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, určené k xxxxxxx kuchyňské úpravě.".
14. X §20 xx doplňuje xxxxxxxx 4, který zní:
"(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.".
15. V §23 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxx do xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 zní:
"(4) Xxxxxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.".
17. X §23 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 5 a 6, xxxxx xxxxx:
"(5) Xx obalu xxxxxxx xx kromě údajů xxxxxxxxx v bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nekuchané.
(6) Uzené xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.".
18. X §24 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxx" xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx x. 1).
19. X §24 písm. e) xx xx xxxxx "xxxx" vkládají slova "x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
20. X §26 odst. 2 se xx xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "xxxxx přílohy x. 8".
21. X §26 se xxxxxxxx xxxxxxxx 7, xxxxx xxx:
"(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 10.".
22. X §28 xx xxxxxxxx 2 zrušuje x xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx odstavce 1.
23. X §29 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 4 x 5, xxxxx xxxxx:
"(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 dnů od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.1)".
Xxxxxxxxx odstavce 4 xx 6 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 6 xx 8.
24. X xxxxxxx x. 4 se xxxxx "Xxxxxxxx" xxxxxxx.
25. V xxxxxxx x. 5 xxxxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx" řádku "Trvanlivé" xx xxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovem "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".
26. Příloha x. 6 xxx:
"Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

ryby

xxxxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

podle jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
smažené
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
konzervy
xxxxxxxxxx".
27. Příloha x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich

Xxx. xxxxx


Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Povolené xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx

Požadavky xx jakost

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

1.

Xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx tělní dutina xxxxxxxxxx střevním obsahem xxxx xxxxx) a xxxxxxxxxx poškození, vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx
- svalovina xxxxx obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vzhled*



2.

Xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx6)

- xxxx přesahující délku 15 cm xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx kuchané







Xxxx xxxxxxx:

3.

Xxxxx xxxx

- xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (zbavené xxxx x xxxxxxxxxx, výstelky xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxx xxxxxxx hlav x xxxxxxx)
- xxxx vykoštěné - xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx kouřem1)
x) uzení xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx 65 xX. Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v balírně xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx teplotu, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x sklado xxxx

xxxxxx:xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

xxxxx výrobky x xxx xx xxxxxxxx při teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 oC xx 8 xX

4.

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

po xxxxxxx musí xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx (xxxx nižší), po xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a skladovány

balení:do 0,3 xx - 10 %xx 1,0 xx - 5 %xx 2,0 xx - 3 %nad 2,0 xx - 2 %

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů
- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH x 1 x xxxx
- xx xxxxxxx xx používá xxx nebo xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 xX

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 oC xx 8 xX

x izotermických xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX až 8 xX

5.

Solené ryby x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx1) jiker x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx 10 xx 14 %
x xxxxx solených 6 až 10 %

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

6.

Sardelová xxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx


sardelová xxxxx
v xxxx: - 10 %
xx 350 g - 10 %
xxx 350 g - 5 %

xxxxx xxxx: xxxxxxx 25 %



7.

Sušené xxxx

xxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx



obsah xxxx xx xxxxx xxx 18 %

Skladují se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoví xxxxxxx xx obalu

x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx

8.

Marinované
- xx studena
- xx tepla

- xxxx částečně xxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx)
- ryby kuchané (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx
- xxxxxx (xxxx kuchané, bez xxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 1)
- xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx koncentrace solí x xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx poměr xxxxxxxxxx xxxx suroviny k xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx). K xxxxxxxx požadované xxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx marinády zalévají xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx.

balení:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2 xx - 2 %

- maso xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx
- xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přenosem

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 oC xx 8 oC

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

9.

Xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

konzervace xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xx normálního tlaku xxx xxxxxxx xx 100 oC x xxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

x xxxxxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX

10.

Xxxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxx xxxxxx xxxxx,x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx v autoklávu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx obvykle xxx xxxxxxx 115 xX - 121 xXx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

maso xxxxxxxxxxx, soudržné, kosti xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx chutí a xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx:
a) x xxxxxx 70 %
x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
x) ve vlastní xxxxx x v xxxxx 60 %
x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx ve xxxx 60 %
x) x omáčkami x xxxxxx přidanými xxxxxxxx 50 %
x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **



11.

Polotovary

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx xxx xxx xxx
- xx separované xxxx xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx
- x xxxxxxxxxxxxx vnitřností a xxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 1)

xxxxxxx xxxxxx strojně
- xxxxxx do 250 x xxxxxxx 10 %
- xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx 6 %
- balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx 4 %
- xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx 2 %


xxxxxxxxxx 1)

xxxxxxx 1)

* = xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx teplotě 35 xX xx dobu 10 xxx xxxx xxx teplotě 37 xX xx dobu 7 xxx".
28. X xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3

obsah spotřebitelského xxxxxx deklarovaný na xxxxx x g xxxx ml

xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx objemová odchylka x %

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2".
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 pořadového xxxxx 2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 89/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, které xxxxxx xxxxxxxxx 20.4.2000.
Xxxxxx předpis x. 89/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.