Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
89/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro maso, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xx xx xxxxx xxxxxxx v) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx "nebo xxx xxxxxxx xxxx,".
2. X §3 xx na xxxxx xxxxxxx x) tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), xxxxx xxx:
"x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxx x hmotnostních xxxxxxxxxx.".
3. X §4 odst. 2 xxxx. c) se xx slovo "xxxxxx" xxxxxx slovo ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx zní:
"§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x trvale xxxxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) plus 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x drobů,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx x králíků xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 2 xxxxx x x těžkých krůt xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.".
5. X §6 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx +12 xX" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. X §7 odstavec 2 xxx:
"(2) Xxxx xxxxxxx xxx potravinářské xxxxx xxx uvádět xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, a xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.".
7. X §8 xxxx. 3 xx xx xxxxx "xxxx," vkládá xxxxx "xxxx,".
8. X §10 písm. x) xx xx xxxxx "xxx" vkládá xxxxx "xxxxxxxxx".
9. V §10 se xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a doplňuje xx xxxxxxx x), xxxxx zní:
"x) xxxxx xxxxxxxxxx promíchaná xxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaných xxxxxxx, xxxxx určených x aromatizaci a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx recepturou.".
10. X §12 xxxxxxxx 5 zní:
"(5) Pokud xx x názvu xxxxxxx xxxxxxx slovního základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin.".
11. X §14 odst. 1 se xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxx.
12. X §17 xxxx. 2 se xxxxx "xxxxxxx xx xxxx 2 hodin" nahrazují xxxxx "po xxxx xxxxxxxx" x xxxxxxx "3" xx nahrazuje xxxxxxx "2" .
13. V §18 xx na konci xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), které xxx:
"x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx částečně tepelně xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx.".
14. X §20 xx doplňuje xxxxxxxx 4, xxxxx xxx:
"(4) Na obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx výrobku z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx celistvá, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.".
15. X §23 xxxx. 3 se xxxxx "skladovat x xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxx do xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 xxx:
"(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.".
17. X §23 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 5 x 6, xxxxx xxxxx:
"(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 uvede, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Uzené xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx balené.".
18. X §24 xxxx. x) xx za xxxxx "čištěná" xxxxxx xxxxx xx poznámku xxx xxxxx č. 1).
19. V §24 písm. e) xx xx xxxxx "xxxx" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady".
20. X §26 odst. 2 se za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "podle xxxxxxx x. 8".
21. X §26 xx xxxxxxxx odstavec 7, xxxxx xxx:
"(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 10.".
22. X §28 xx xxxxxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 1.
23. X §29 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 4 x 5, xxxxx znějí:
"(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů xx xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.1)".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 4 xx 6 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 6 xx 8.
24. V xxxxxxx x. 4 se xxxxx "Konzerva" xxxxxxx.
25. V xxxxxxx x. 5 sloupci "Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxx "Xxxxxxxxx" xx xxxxx "charakeristických" xxxxxxxxx xxxxxx "charakteristických".
26. Příloha x. 6 xxx:
"Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Podskupina |
ryby | xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx marinované xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx". |
27. Xxxxxxx x. 7 zní:
"Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x skladování xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich
Xxx. xxxxx | Xxxxxx | Technologické xxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx | Požadavky xx xxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxxxx | |
1. | Xxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx žlučí) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti struktury xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx* | |||||
2. | Xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx6) | - xxxx xxxxxxxxxxx délku 15 xx xxxx xxx uváděny do xxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxx xxxxxxx: | |||||||
3. | Xxxxx xxxx | - xxxx, půlené nebo xxxxxxxxx - xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x xxxxxxx) - xxxx vykoštěné - xxxxxx (ryby kuchané xxx páteře x xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx porcované | xxxxxxxxxx ryby nebo xxxxx xxx xx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: x) xxxxx studeným xxxxxx1) x) uzení xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx svaloviny musí xxx xxxxx xxx 65 oC. Xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx které budou xxxxxxxxxxxx x sklado xxxx | xxxxxx:xx 0,3 kg - 10 % do 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxx vody xx xxxxxxxxx nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx | xxxxx xxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 oC xx 8 xX |
4. | Xxxxxxx ryby | xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny na xxxxxxx x balírně (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxx:xx 0,3 xx - 10 %xx 1,0 xx - 5 %xx 2,0 xx - 3 %xxx 2,0 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx deklarovanému živočišnému xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx - x výměně xxxxxx lázně xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH x 1 x xxxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxx xxxx x bodem zakouření xxxxxxx 170 oC | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 oC xx 8 oC | x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 xX xx 8 xX |
5. | Xxxxxx ryby x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx | xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx1) jiker x xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxx xxxx: x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 % v xxxxxxx solených 10 xx 14 % x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % | xxxxxxxx xx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX až 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx při teplotě 1 oC xx 8 xX | |
6. | Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx | sardelová xxxxx v tubě: - 10 % xx 350 g - 10 % xxx 350 x - 5 % | xxxxx soli: xxxxxxx 25 % | |||
7. | Xxxxxx xxxx | sušené xxxxxxxx ryby xxxxxx xxxxxx ryby | xxxxx xxxx xx nižší xxx 18 % | Xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx | x xxxxxxx x xxxxxxxx stanovenou pro xxxxxxxxxx | ||
8. | Xxxxxxxxxx - xx xxxxxxx - xx xxxxx | - ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx a xxxxxxx) - xxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, výstelky xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx) - ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx hřbetní xxxxxxx) - ryby xxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxxxx 1) - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx studenou cestou xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx je xxxxx koncentrace xxxx x kyseliny x xxxxxxxxxx lázni x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx zrací xxxxx - teplé marinády - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx). X xxxxxxxx požadované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx xxxxxxxxx, omáčkami, xxxxxxxxxx xxxx. | balení: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 kg - 3 % xxx 2 kg - 2 % | - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xx při xxxxxxx v rozmezí 1 xX xx 8 oC | x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 xX až 8 xX |
9. | Xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx - nepasterované | xxxxxxxxxx provedená xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 xX v xxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx | xxxxxxxx xx při xxxxxxx x rozmezí 1 xX xx 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 oC |
10. | Xxxxxxxx | výrobky x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx částí,v xxxxxxxxxx uzavřených obalech, xxxxxxxxxxx x autoklávu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx x přetlakových xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 xX - 121 oCv xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné, xxxxx xxxxx, obsah v xxxxxxxx nepřipečený, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, hmotnost odkapaného xxxxxx xx výrobcích x ryb xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxx: x) x xxxxxx 70 % x) xx xxxxxxx xxxxx 60 % x) xx xxxxxxx xxxxx a x xxxxx 60 % x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx 60 % x) x xxxxxxxx x jinými xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 % x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx zkouška ** | ||
11. | Polotovary | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - xx xxxxxxxxx par xxx xxx - xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx - x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 1) | xxxxxxx plněné strojně - balení xx 250 x xxxxxxx 10 % - xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše 6 % - balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx 4 % - xxxxxx nad 1500 g nejvýše 2 % | skladování 1) | xxxxxxx 1) | |
* = xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx veterinárních xxxxxxxx ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx xxxxxxx 35 xX xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 37 xX po dobu 7 dnů". |
28. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx deklarovaný na xxxxx v g xxxx xx | xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x % |
xx 100 | - 6 |
xxx 100 xx 250 | - 5 |
xxx 250 xx 500 | - 4 |
xxx 500 | - 2". |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxx 2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 89/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, které xxxxxx účinnosti 20.4.2000.
Xxxxxx předpis x. 89/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.