Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MŽP ČR, částka 2/2021

Program zlepšování kvality ovzduší

ÚVOD

Program zlepšování kvality ovzduší je strategický dokument, který zpracovává Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s příslušným krajským úřadem nebo obecním úřadem a s příslušným krajem nebo obcí v samostatné působnosti na základě zmocnění uvedeného v §9 odst. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění (dále také jen „zákon o ochraně ovzduší“).

Program zlepšování kvality ovzduší se zpracovává v případě, že je v zóně nebo aglomeraci1 překročen imisní limit stanovený v bodech 1 až 3 v přílohy č. 1 zákona o ochraně ovzduší, přičemž musí obsahovat taková opatření, aby bylo imisních limitů dosaženo co nejdříve (viz §9 odst. 1 a 2 zákona o ochraně ovzduší). Obsahové náležitostí programu zlepšování kvality ovzduší jsou stanoveny v příloze č. 5 zákona o ochraně ovzduší. Program zlepšování kvality ovzduší se dle §9 odst. 1 zákona o ochraně ovzduší vyhlašuje ve Věstníku Ministerstva životního prostředí.

Programy zlepšování kvality ovzduší jsou vydávány na dobu neurčitou, dle §9 odst. 5 zákona o ochraně ovzduší je však Ministerstvo životního prostředí aktualizuje ve spolupráci s příslušným krajským úřadem nebo obecním úřadem a s příslušným krajem nebo obcí v samostatné působnosti podle potřeby, nejméně však jednou za 4 roky.

Tímto dokumentem se vydává aktualizovaný program zlepšování kvality ovzduší pro zónu Střední Čechy - CZ02 pro období 2020+ (dále jen „Program 2020+“). Programu 2020+ předcházel program zlepšování kvality ovzduší pro zónu Střední Čechy - CZ02 ze dne 26. května 2016, č. j.: 35848/ENV/16, který byl vydán dle zákona o ochraně ovzduší ve znění ke dni 26. května 2016 formou opatření obecné povahy.

V roce 2018 došlo k legislativní změně právní úpravy programů zlepšování kvality ovzduší. Dne 1. září 2018 nabyl účinnosti zákon č. 172/2018 Sb., kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší. V rámci tohoto zákona došlo k podstatné změně §9 zákona o ochraně ovzduší, který programy zlepšování kvality ovzduší upravuje. Zákon odstranil požadavek na právní formu opatření obecné povahy, stanovil přímou závaznost, tedy práva a povinnosti, při zpracování a naplňování obsahu programů zlepšování kvality ovzduší nejen pro orgány ochrany ovzduší ale také pro územní samosprávu. Přechodným ustanovením v čl. II bod 1 výše označeného zákona bylo stanoveno, že předchozí program pozbývá platnosti dnem vyhlášení Programu 2020+ ve Věstníku Ministerstva životního prostředí.

S ohledem na změnu zákona o ochraně ovzduší stanovující nová práva a povinnosti k přípravě a provádění opatření programu zlepšování kvality ovzduší bylo nezbytné provést kompletní aktualizaci všech částí programu zlepšování kvality ovzduší z roku 2016, tj. jak analytickou, tak návrhovou část včetně doplnění o kvantifikaci přínosů jednotlivých opatření a podrobnější časový plán jejich provádění.

Program 2020+ s využitím výše uvedených východisek a s využitím aktuálních poznatků o stavu a příčinách znečištění ovzduší zpracovaných Českým hydrometeorologickým ústavem obsahuje:

  • aktuální informací o aglomeraci, monitorovací síti, velikosti exponované oblasti a populaci k roku 2016 (program z roku 2016 obsahoval data pouze do roku 2012)
  • aktuální imisní analýzu za použití dat k roku 2013 - 2017 (program z roku 2016 obsahoval pouze údaje do roku 2013)
  • aktuální emisní analýzu za použití dat k roku 2012 - 2016 (program z roku 2016 obsahoval emisní údaje pouze do roku 2011)
  • aktuální analýzu příčin znečištění ovzduší za využití dat pro rok 2015, nebo 2017 v případě fugitivních emisí (program z roku 2016 obsahoval analýzu příčin znečištění ovzduší pro rok 2011)
  • aktuální popis přijatých opatření až k roku 2020 (program z roku 2016 obsahoval popis opatření přijatých pouze před rokem 2016) a aktuální hodnocení jejích dopadu na kvalitu ovzduší
  • aktualizaci těch opatření, která co nejúčinněji povedou ke kvantifikovatelnému přínosu k dosažení imisních limitů v době co možná nejkratší.

Nově bylo v rámci aktualizace využito analýz provedených za použití pokročilého chemicko-transportního modelu CAMx, který zohledňuje přeměnu látek v atmosféře a vliv zahraničních emisí. Analýzy modelu CAMx byly sice velmi časově a strojově náročné na přípravu a zpracování, poskytují nicméně unikátní podklady, které nebyly doposud v rámci programů zlepšování kvality ovzduší využity. Nově byly doplněny i podrobné analýzy dat naměřených na stanicích imisního monitoringu, a to za použití tzv. koncentračních růžic, které sledují časový a prostorový průběh znečištění ovzduší na stanicích imisního monitoringu a umožňují tak lépe identifikovat zdroj znečištění ovzduší.

Program 2020+ je obdobně jako program z roku 2016 členěn do 3 na sebe navazujících částí - základní informace o zóně Střední Čechy (viz kap. A.), analýza situace v ovzduší (viz kap. B.) a podrobnosti o opatřeních ke zlepšení kvality ovzduší (viz. kap. C.). Poslední zmíněná část (viz kap. C.) obsahuje východiska vyplývající z předchozích kapitol a seznam opatření k dosažení imisních limitů, stanovení jejich efektivity a rámcový časový plán jejich provádění. K těmto opatřením mají obce a kraje dle §9 odst. 4 zákona o ochraně ovzduší za povinnost vydat podrobný časový plán jejich provádění a ten následně zveřejnit způsobem umožňujícím dálkový přístup. Podrobný časový plán by měl být optimálně zpracován ve struktuře uvedené v příloze výzvy č. 8/2017 z Národního programu životní prostředí2.

Nad rámec opatření nezbytných k dosažení imisních limitů (viz kap. C.) se Program 2020+ dále odkazuje na seznam podpůrných opatření, která budou zveřejněna na stránkách Ministerstva životního prostředí3. Tato opatření představují dobrou praxi při řízení kvality ovzduší na všech úrovních veřejné správy působících v oblasti ochrany ovzduší. U těchto opatření nelze přesně kvantifikovat rozsah realizace či definovat jejich přínos (jedná se např. správný postup povolování nových záměrů v území, čistění komunikací či parkovací politika), a proto nemohou být přímou součástí PZKO, byť jsou pro zlepšení kvality ovzduší rovněž přínosná. Podpůrná opatření by měly orgány veřejné správy aplikovat v maximální možné míře tak, aby bylo dosaženo co nejlepší kvality ovzduší. Na podpůrná opatření se nevztahuje povinnost zpracovat podrobný časový plán provádění opatření dle §9 odst. 4 zákona o ochraně ovzduší.

Opatření nezbytná k dosažení imisních limitů (viz kap. C) a podpůrná opatření aplikují orgány veřejné správy dle možností a s ohledem na místní podmínky také v oblastech, kde nejsou imisní limity překročeny, a to za účelem zachování stávající dobré kvality ovzduší a jejího dalšího zlepšování.

A. ZÁKLADNÍ INFORMACE

A.1 VYMEZENÍ A POPIS ZÓNY

Tab. 1: Základní údaje, zóna CZ02 Střední Čechy

Charakteristika

Kód:

CZ02

Rozloha:

10 928,5 km2

Počet obyvatel:

1 338 982

Hustota zalidnění:

123 obyvatel/km2

Zdroj: ČSÚ (https:/www.czso.cz/csu/czsa/csu_a_uzemne_analyticke_podklady), data k 31.12.2016

Administrativní vymezení zóny:

Členění na zóny a aglomerace vychází z přílohy č. 3 k zákonu o ochraně ovzduší. Zóna CZ02 Střední Čechy je tvořená správním obvodem Středočeského kraje. Následující okresy tvoří území zóny:

Tab. 2: Administrativní členění, zóna CZ02 Střední Čechy

(CZ-)NUTS 2

NUTS 3

LAU 1

oblast

kód

kraj

kód

okres

kód

Okres Benešov

CZ0201

Okres Beroun

CZ0202

Okres Kladno

CZ0203

Okres Kolín

CZ0204

Okres Kutná Hora

CZ0205

NUTS Střední Čechy

CZ02

Středočeský kraj

CZ020

Okres Mělník

CZ0206

Okres Mladá Boleslav

CZ0207

Okres Nymburk

CZ0208

Okres Praha-východ

CZ0209

Okres Praha-západ

CZ020A

Okres Příbram

CZ020B

Okres Rakovník

CZ020C

Zdroj: ČSÚ (https:/www.czso.czfcsu/czsa/i_zakladni_uzemni_ciselniky_na_uzemi_cr_a_klasifikace_cz_nuts)

Obrázek níže (Obr. 1) znázorňuje rozdělení území České republiky na zóny a aglomerace dle přílohy č. 3 zákona.

Obr. 1: Členění ČR na zóny a aglomerace

Základní charakteristika:

Středočeský kraj sousedí s kraji Ústeckým, Libereckým, Pardubickým, Královéhradeckým, Vysočinou, Jihočeským a Plzeňským. Zóna CZ02 Střední Čechy je velmi specifická jednak svou velikostí (představuje cca jednu sedminu území České republiky), jednak z důvodu vztahu k Praze, která se nachází v jejím geometrickém středu, ale není součástí jejího správního obvodu. Středočeský kraj nemá metropoli, největší město (Kladno) čítá cca 68 tisíc obyvatel.

Kraj je průmyslově-zemědělský s výrazným zastoupením energetiky, automobilového, chemického i potravinářského průmyslu a s převahou rostlinné zemědělské výroby.4

Tab. 3: Základní charakteristika Středočeského kraje

Charakteristika Středočeského kraje

Kód:

CZ020

Rozloha:

10 928,5 km2

Počet obyvatel:

1 338 982

Hustota zalidnění:

123 obyvatel/km2

Zemědělská půda

659 623 ha

Orná půda

545 826 ha

Lesní půda

299 393 ha

Vodní plochy

20 990 ha

Zdroj: ČSÚ (https://www.czso.cz/csu/czso/csu_a_uzemne_analyticke_podklady), data k 31.12.2016

Na území Středočeského kraje se nachází pět velkoplošných zvláště chráněných území. Jde o chráněné krajinné oblasti o celkové ploše 87 743 ha: Blaník, Český kras (část), Český ráj (část), Kokořínsko (část) a Křivoklátsko (část). Na území kraje je 264 maloplošných chráněných území.5

Lázeňství, které je spojeno s rozvojem cestovního ruchu, je soustředěno v lázních Toušeň a Poděbrady.

Území kraje je velmi silně dopravně zatíženo, protože přes něj vedou silně frekventované pozemní komunikace spojující Prahu s ostatními kraji (zejména dálnice D1, D5, D8, D11 a rychlostní komunikace R4, R6 a R10). Dálnice D1 na výjezdu z Prahy je s ročním průměrem 61 600 vozidel denně nejfrekventovanější silniční komunikací v ČR.

Klimatické údaje:

Podnebí patří k atlanticko-kontinentální oblasti mírného klimatického pásma severní polokoule. Většina území kraje spadá k teplé klimatické oblasti, která je obklopena mírně teplými oblastmi. Průměrná roční teplota kolísá mezi 3 až 10°C, s tím, že území bezprostředně hraničící s Prahou mohou být až o 1 stupeň teplejší, než by odpovídalo geografické poloze. Průměrná měsíční teplota nejteplejšího měsíce roku (července) se pohybuje v mezích od 17,0 do 18,0°C, nejstudenějšího pak (ledna) od -3,0 do -2,0°C. Roční úhrn srážek se pohybuje v rozmezí 550 - 700 mm, atmosférické srážky jsou výrazně proměnlivé.

Tab. 4: Klimatické charakteristiky, Středočeský kraj, zóna CZ02 Střední Čechy

Označení klimatické oblasti

Teplá oblast W2

Mírně teplá oblast MW1

Mírně teplá oblast MW7

Počet letních dní

50-60

40-50

30-40

Počet dní s prům. teplotou 10° C a více

160-170

140-160

140-160

Počet dní s mrazem

100-110

110-130

110-130

Počet ledových dní

30-40

30-40

40-50

Prům. lednová teplota (°C)

-2 - -3

-2 - -3

-2 - -3

Prům. červencová teplota (°C)

18-19

17-18

16-17

Prům. dubnová teplota (°C)

8-9

7-8

6-7

Prům. říjnová teplota (°C)

7-9

7-8

7-8

Prům. počet dní se srážkami 1 mm a více

90-100

90-100

100-120

Suma srážek ve vegetačním období (mm)

350-400

350-400

400-450

Suma srážek v zimním období (mm)

200-300

200-250

250-300

Počet dní se sněhovou pokrývkou

40-50

50-60

60-80

Počet zatažených dní

120-140

120-150

120-150

Počet jasných dní

40-50

40-50

40-50

Zdroj: Atlas podnebí České republiky

Topografické údaje:

Zóna CZ02 Střední Čechy se nachází v centrální části České kotliny. Územně náleží k Českému masivu, který je jednou z nejstarších částí evropské pevniny. V kraji převažuji dva typy krajiny. Jeho severovýchodní polovinu tvoří převážně rovinaté nížiny kolem řeky Labe, kde převažuje zemědělsky využívaná půda, doplněná listnatými a borovými lesy. Jihozápad kraje má charakter vrchoviny, kde naopak převažují smrkové a smíšené lesní porosty.

Nejvyšší bod je vrch Tok v Brdské pahorkatině (865 m n. m.), nejnižší bod hladina řeky Labe u Dolních Beřkovic na Mělnicku (153 m n. m.).

Obr. 2: Geografická mapa Středočeského kraje

Zdroj: ČSÚ

A.2 POPIS ZPŮSOBU POSUZOVÁNÍ ÚROVNĚ ZNEČIŠTĚNÍ, UMÍSTĚNÍ STACIONÁRNÍHO MĚŘENÍ (MAPA, GEOGRAFICKÉ SOUŘADNICE)

Úroveň znečištění ovzduší se posuzuje dle vyhlášky č. 330/2012 Sb., o způsobu posuzování a vyhodnocení úrovně znečištění, rozsahu informování veřejnosti o úrovni znečištění a při smogových situacích, ve znění vyhlášky č. 83/2017 Sb. platném k 1. dubnu 2017 (dále jen vyhláška č. 330/2012 Sb., v platném znění).

Hodnocení imisní situace se opírá o data archivovaná v imisní databázi Informačního systému kvality ovzduší (dále jen ISKO) České republiky, provozovaného a spravovaného Českým hydrometeorologickým ústavem (dále jen ČHMÚ)6. Vedle údajů ze staničních sítí ČHMÚ přispívá do imisní databáze ISKO již řadu let několik dalších organizací podílejících se rozhodujícím způsobem na sledování znečištění ovzduší v České republice.

V rámci zóny CZ02 Střední Čechy se na měření kvality ovzduší podílí tři organizace, které zajišťuji autorizované měření. Jedná se o Český hydrometeorologický ústav, Vápenku Čertovy schody, a.s. a Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem (Obr. 3). Přehled a charakteristiku lokalit uvádí (Tab. 5). (Tab. 6) pak zobrazuje měřicí programy a měřené škodliviny na jednotlivých lokalitách imisního monitoringu v zóně CZ02 Střední Čechy.

Obr. 3: Mapa lokalit imisního monitoringu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Tab. 5: Přehled lokalit imisního monitoringu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Název lokality

Klasifikace

Vlastník

Kraj

Zem. délka

Zem. Šířka

Nadm. výška

Beroun

T/U/RCI

ČHMÚ

Středočeský

14,0583

49,957926

216

Brandýs n.Labem

B/S/R

ČHMÚ

Středočeský

14,660455

50,189799

179

Buštěhrad

B/U/R

ZÚ Ústí nL

Středočeský

14,189892

50,154596

340

Kladno-střed města

B/U/R

ČHMÚ

Středočeský

14,101784

50,143858

303

Kladno-Švermov

B/U/RI

ČHMÚ

Středočeský

14,106048

50,167412

219

Kladno-Vrapice

B/S/I

ZÚ Ústí nL

Středočeský

14,17495

50,167113

295

Kolín SAZ

B/U/R

ZÚ Ústí nL

Středočeský

15,20663

50,017151

210

Kralupy n.V.-sportoviště

I/U/RCI

ZÚ Ústí nL

Středočeský

14,316583

50,251417

175

Kutná Hora

B/S/R

ČHMÚ

Středočeský

15,273128  

49,961299

260

Mladá Boleslav

B/U/R

ČHMÚ

Středočeský

14,913859  

50,428647

224

Ondřejov

B/R/N-REG

ČHMÚ

Středočeský

14,782625

49,913512

514

Příbram

T/U/R

ČHMÚ

Středočeský

14,00774

49,684943

485

Rožďalovice-Ruská

B/R/A-NCI

ČHMÚ

Středočeský

15,178303

50,301984

198

Stehelčeves

B/S/R

ZÚ Ústí nL

Středočeský

14,190572

50,170585

290

Tobolka-Čertovy schody

B/R/AN-NCI

VČs

Středočeský

14,094489

49,918502

420

Pozn.: Typ lokality: B – pozaďová, I – průmyslová, T – dopravní; Typ oblasti: R – venkovská, S – předměstská, U – městská; Charakteristika oblasti: A – zemědělská, I – průmyslová, N – přírodní, R – obytná, RCI – obytná/obchodní/průmyslová; Podkategorie pozaďových venkovský stanic: -NCI – příměstská, -REG – regionální

Vlastník: ČMHÚ – Český hydrometeorologický ústav, VČs – Vápenka Čertovy schody, a.s., ZÚ Ústí nL – Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem

Tab. 6: Měřící programy a měřené škodliviny v lokalitách, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

Vlastník

Měřicí program*

Měřené škodliviny (2011-2016)

Beroun

ČHMÚ

A

PM10

PM2,5

NO

NO2

NOx

CO

Brandýs n. Labem

ČHMÚ

M, P

PM10

PAH

Buštěhrad

ZÚ Ústí nL

M, 0

PM10

TK

Kladno-střed města

ČHMÚ

A, D

PM10

PM2,5

O3

BZN

Kladno-Švermov

ČHMÚ

A, P, 0

PM10

NO

NO2

NOx

SO2

PAH

TK

Kladno-Vrapice

ZÚ Ústí nL

M, 0

PM10

TK

Kolín SAZ

ZÚ Ústí nL

A, M, P, 0

PM10

PM2,5

PM1

PAH

TK

Kralupy n.V.-sportoviště

ZÚ Ústí nL

A, M, P, 0

PM10

PM2,5

PM1

PAH

TK

Kutná Hora

ČHMÚ

M

PM10

Mladá Boleslav

ČHMÚ

A

PM10

PM2,5

NO

NO2

NOx

O3

Ondřejov

ČHMÚ

A

O3

Příbram

ČHMÚ

A, 0

PM10

NO

NO2

NOx

TK

Rožďalovice-Ruská

ČHMÚ

A

PM10

PM2,5

NO

NO2

NOx

SO2

Stehelčeves

ZÚ Ústí nL

M, 0

PM10

TK

Tobolka-Čertovy schody

VČs

A

PM2,5

NO

NO2

NOx

CO

O3

Pozn.: Jedná se o všechna měření, která byla realizována v referenčním roce 2016 a měla pro tento rok platný roční průměr. Podrobnější data o jednotlivých měřeních jsou k nalezení v kartách stanic na http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/index_CZ.html

* A – automatizovaný měřící program; D – měření pasivními dosimetry; M – manuální měřící program; P – měření polycyklických aromatických uhlovodíků; 0 – měření těžkých kovů (TK) v PM10

A.3 INFORMACE O CHARAKTERU CÍLŮ LOKALITĚ OCHRANU

Dosažení přípustné úrovně znečištění, tedy limitních hodnot hmotnostní koncentrace znečišťující látky v ovzduší (imise), je stanoveno ve formě imisních limitů pro a) zajištění ochrany zdraví lidí a b) ochranu ekosystémů a vegetace přílohou č. 1 k zákonu o ochraně ovzduší. Ve vztahu k zajištění ochrany zdraví lidí se obecně jedná o všechny obyvatele na území zóny CZ02 Střední Čechy, a dále o ekosystémy a vegetací na území zóny.

A.3.1 Stanovení cílové skupiny obyvatel

Cílovou skupinou obyvatel je skupina exponovaných obyvatel vymezená v kapitole A.3.4.

Tab. 7: Počet obyvatel, aglomerace CZ02 Střední Čechy

Skupina obyvatel

Počet obyvatel / Podíl v %

Počet obyvatel

1 338 982

Obyvatelé ve věku 0-14 let (%)

17,3

Obyvatelé ve věku 0-14 let (obyvatel)

231 504

Obyvatelé ve věku 15-64 let (%)

65,2

Obyvatelé ve věku 15-64 let (obyvatel)

872 510

Obyvatelé ve věku 65 + let (%)

17,5

Obyvatelé ve věku 65+ let (obyvatel)

234 968

Zdroj: ČSÚ (https://A:www.czso.cz/csu/czso/csu_a_uzernne_analyticke_podklady), data k 31.12.2016

A.3.2 Vymezení citlivých ekosystémů

Imisní limity se pro ochranu ekosystémů a vegetace uplatňují v oblastech citlivých ekosystémů (příloha č. 1 k zákonu č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění).

Na celkovém území zóny CZ02 Střední Čechy leží šest velkoplošných zvláště chráněných území: chráněné krajinné oblastí Blaník, Brdy, Český kras, Český ráj, Kokořínsko a Křivoklátsko. Velkoplošná zvláště chráněná území zabírají na území zóny CZ02 Střední Čechy celkovou plochu 1091,9 km2. Na území zóny CZ02 Střední Čechy se rovněž nachází 284 maloplošných chráněných území.

Na venkovských lokalitách nedošlo v roce 2016 k překročení imisního limitu pro roční ani zimní průměrnou koncentraci SO2. Imisní limit pro roční průměrné koncentrace NOx (30 μg.m-3) nebyl v roce 2016 překročen na žádné z lokalit klasifikovaných jako venkovské.

Obr. 4 znázorňuje vymezení oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší vzhledem k imisním limitům pro ochranu ekosystémů a vegetace na území velkoplošných zvláště chráněných území. K překročení imisních limitů pro ochranu ekosystémů a vegetace došlo v roce 2016 na území CHKO Český kras a Křivoklátsko. Vzhledem k celkové ploše zvláště chráněných velkoplošných území v zóně CZ02 Střední Čechy byl imisní limit pro ochranu ekosystémů a vegetace v roce 2016 překročen na 0,4 % plochy.

Obr. 4: Území s překročením LV pro ochranu vegetace a ekosystémů, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LV – imisní limit

A.3.3 Odhad rozlohy znečištěných oblastí pro jednotlivé znečišťující látky

Prostorová interpretace imisních dat ČHMÚ:

K výpočtu plochy území s překročenými imisními limity dle zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění, byly využity plošné mapy látek znečišťujících ovzduší v jednotlivých letech. Mapy znečištění ovzduší jsou vytvářeny v prostředí geografických informačních systémů (GIS) v souladu s uveřejněnou metodikou7.

V Tab. 8 je uvedena rozloha oblastí s překročenými imisními limity dle přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění, a to celkově pro zónu CZ02 Střední Čechy. V tabulce je rovněž uvedena rozloha území s překročenými imisními limity pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 této přílohy (viz souhrn překročení LV).

Tab. 9 pak uvádí plochu s překročením imisních limitů při posuzování průměrných pětiletých koncentrací 2007-2011 a 2012-2016.

Tab. 8: Plocha území (v %) s překročenými imisními limity dle zákona č. 201/2012 Sb., zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

veličina

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 roční průměr

0,02

 0,01

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

PM10 36. max 24h průměr

38,17

 3,05

 0,87

 7,21

 0,40

 0,22

PM2,5 roční průměr

0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

NO2 roční průměr

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

Benzen roční průměr

0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

Arsen roční průměr8

 0,04

 0,00

 0,03

 0,00

 0,00

 0,00

Kadmium roční průměr

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

Benzo[a]pyren roční průměr

31,26

41,31

 5,25

11,48

26,47

40,84

Souhrn překročení LV

40,61

41,31

 5,49

14,89

26,47

40,84

Pozn.: Souhrn překročení LV - překročení imisního limitu pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění

Tab. 9: Plocha území (v %) s překročením imisních limitů při posuzování průměrných pětiletých koncentrací dle zákona č. 201/2012 Sb., zóna CZ02 Střední Čechy

veličina

2007-2011

2012-2016

PM10 roční průměr

 0,01

 0,00

PM10 36. max 24h průměr

 3,45

 0,70

PM2,5 roční průměr

 0,00

 0,00

NO2 roční průměr

 0,01

 0,00

Benzen roční průměr

 0,00

 0,00

Arsen roční průměr

 0,05

 0,00

Kadmium roční průměr

 0,00

 0,00

Benzo[a]pyren roční průměr

 4,03

19,50

Souhrn překročení LV

 5,97

19,51

Pozn.: Souhrn překročení LV - překročení imisního limitu pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném zněni

Mapa oblasti s překročeným alespoň jedním imisním limitem (Obr. 5) podává informaci o kvalitě ovzduší na území zóny CZ02 Střední Čechy na základě vyhodnocení překročení imisních limitů v roce 2016. Imisní limity byly překročeny na 40,8 % území zóny CZ02 Střední Čechy.

Níže uvedené mapy oblastí s překročením imisních limitů zobrazují situaci v zóně CZ02 Střední Čechy pro pětiletí 2007-2011, resp. 2012-2016 (Obr. 6 a Obr. 7). Při porovnání těchto dvou map lze vidět, že v druhém období (2012-2016) byla plocha oblasti s překročením imisních limitů více jak trojnásobná - 19,5 % plochy zóny v porovnání s 6 % v pětiletí 2007-2011.

Obr. 5: Území s překročením imisních limitů, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LV - imisní limity pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění

Obr. 6: Území s překročením imisních limitů, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Pozn.: LV - imisní limity pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění

Obr. 7: Území s překročením imisních limitů, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

Pozn.: LV - imisní limity pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění

Na zhoršené kvalitě ovzduší se v zóně CZ02 Střední Čechy primárně podílejí nadlimitní koncentrace benzo[a]pyrenu a suspendovaných částic PM10 (36. nejvyšší 24hodinová koncentrace) a v menší míře pak rovněž i nadlimitní koncentrace arsenu (Tab. 8).

Ze souhrnných údajů v Tab. 8 vyplývá následující:

  • z hlediska plošného rozsahu překročení imisního limitu se území zóny CZ02 Střední Čechy řadí mezi problematičtější části ČR. Dochází k překročení imisního limitu zejména pro průměrnou roční koncentraci benzo[a]pyrenu. V roce 2016 byl imisní limit překročen na 40,8 % území zóny CZ02 Střední Čechy. Během sledovaného období byl imisní limit překročen na všech stanicích imisní monitoringu.

  • denní imisní limit pro suspendované částice PM10 byl na území zóny CZ02 Střední Čechy v letech 2011-2016 překročen na všech lokalitách imisního monitoringu s výjimkou stanic Kladno-střed města a Rožďalovice-Ruská. V roce 2016 došlo k překročení na lokalitách Kladno-Vrapice a Stehelčeves.

  • imisní limity pro průměrnou roční koncentraci PM10 a PM2,5 nebyly ve sledovaném období překročeny na žádné lokalitě imisního monitoringu v zóně CZ02 Střední Čechy.

  • ze začátku sledovaného období došlo k překročení ročního imisního limitu pro arsen na lokalitách Stehelčeves (2011) a Kladno-Švermov (2012, 2013).

A.3.4 Velikost exponované skupiny obyvatel

Velikost exponované skupiny obyvatel v oblastech, v nichž dochází k překračování imisních limitů je pro jednotlivé škodliviny v ovzduší každoročně stanovována ČHMÚ. Velikost exponované skupiny obyvatel v jednotlivých zónách a aglomeracích se v průběhu let mění, a to s ohledem na velikost a prostorové rozmístění oblastí s překročenými imisními limity.

V Tab. 10 je uveden podíl obyvatel žijících v oblastech s překročenými imisními limity pro jednotlivé látky. Situace je znázorněná souhrnně pro zónu CZ02 Střední Čechy. Tab. 11 pak uvádí podíl obyvatel žijících v oblastech se zhoršenou kvalitou ovzduší při posuzování průměrných pětiletých koncentrací za období 2007-2011 a 2012-2016.

Tab. 10: Velikost exponované skupiny obyvatelstva (v %), dle zákona č. 201/2012 Sb., zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

veličina

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 roční průměr

 0,18

 0,03

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

PM10 36. max 24h průměr

60,50

18,27

 3,41

23,89

 2,21

 0,70

PM2,5 roční průměr

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

NO2 roční průměr

 0,02

 0,02

 0,02

 0,00

 0,00

 0,00

Benzen roční průměr

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

Arsen roční průměr

 0,03

 0,00

 0,30

 0,00

 0,00

 0,00

Kadmium roční průměr

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

 0,00

Benzo[a]pyren roční průměr

69,61

74,69

44,68

61,74

68,98

80,72

Souhrn překročení LV

74,22

74,69

44,96

63,41

68,98

80,72

Pozn.: Souhrn překročení LV - překročení imisního limitu pro znečišťující látky podle bodů 1 a 3 Přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném zněni

Tab. 11: Velikost exponované skupiny obyvatelstva (v %) při posuzování průměrných pětiletých koncentrací dle zákona č. 201/2012 Sb., zóna CZ02 Střední Čechy

veličina

2007-2011

2012-2016

PM10 roční průměr

 0,03

 0,00

PM10 36. max 24h průměr

21,02

 6,71

PM2,5 roční průměr

 0,00

 0,00

NO2 roční průměr

 0,05

 0,00

Benzen roční průměr

 0,00

 0,00

Arsen roční průměr

 0,37

 0,00

Kadmium roční průměr

 0,00

 0,00

Benzo[a]pyren roční průměr

40,44

69,34

Souhrn překročení LV

43,03

69,34

B.ANALÝZA SITUACE

B.1 IMISNÍ ANALÝZA

Posuzování úrovně znečištění ovzduší provádí ČHMÚ stacionárním měřením, výpočtem nebo jejich kombinací, podle toho, zda v zóně nebo aglomeraci došlo k překročení dolní nebo horní meze pro posuzování úrovně znečištění.

Program zlepšování kvality ovzduší se zaměřuje na znečišťující látky uvedené v bodu 1 a 3 přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění. V této části Programu zlepšování kvality ovzduší jsou proto uvedeny podrobnější informace k překročení imisních limitů pro suspendované částice PM10 a PM2,5, benzo[a]pyren, NO2 a arsen. U těchto látek v zóně CZ02 Střední Čechy dochází či v nedávné době docházelo k překročení imisních limitů.

Rok 2016 byl na území ČR teplotně silně nadnormální, průměrná roční teplota 8,7 °C byla o 1,2 °C vyšší než normál 1961-1990. Rok 2016 se tak řadí jako sedmý nejteplejší za období od roku 1961. Srážkově byl rok 2016 normální, průměrný srážkový úhrn 635 mm představuje 94 % normálu 1961-1990. V roce 2016 panovaly v porovnání s dlouhodobým devítiletým průměrem 2007-2015 mírně zlepšené rozptylové podmínky (víz Ročenka ČHMÚ „Znečištění ovzduší na území České republiky v roce 2016“ - http://portal.chmi.cz).

Na území zóny CZ02 Střední Čechy dochází dlouhodobě k překračování imisního limitu pro benzo[a]pyren (průměrná roční koncentrace) a suspendované částice frakce PM10 (36. nejvyšší 24hodinová koncentrace).

V níže uvedených tabulkách (Tab. 12 až Tab. 17) platí, že červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění, černá barva znázorňuje dodržení příslušného imisního limitu, oranžová barva u PM2,5 pak indikuje překročení imisního limitu 20 μg.m-3, který bude platný od 1.9.2020.

B.1.1 Suspendované částice PM10

Suspendované částice PM10 - roční průměrná koncentrace

V roce 2016 nedošlo na žádné lokalitě k překročení imisního limitu pro průměrnou roční koncentraci PM10 (40 μg.m-3) a obdobně nedošlo k překročení ani během celého sledovaného období 2011-2016 (Tab. 12).

Tab. 12: Průměrné roční koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Beroun (T)

30,82

26,54

27,35

27,63

27,71

24,82

Brandýs n. Labem (S)

26,26

23,39

25,04

26,50

23,87

23,62

Kladno-střed města (U)

23,26

20,91

22,54

21,21

20,88

18,86

Kladno-Švermov (U)

38,61

36,61

36,78

38,21

31,01

26,63

Kutná Hora (S)

23,43

23,88

23,77

24,06

20,86

20,19

Mladá Boleslav (U)

30,41

28,05

25,75

27,05

23,89

21,89

Příbram (T)

27,22

23,36

23,23

22,40

20,09

19,22

Rožďalovice-Ruská (R)

21,33

Pozn.: Zjednodušená klasifikace stanic: R - venkovská, S - předměstská, T - dopravní, U - městská. Prázdné políčko signalizuje nedostatečné množství dat pro hodnocení.

Kromě meteorologických podmínek má na koncentrace suspendovaných částic významný vliv umístění stanice. Následující graf zobrazuje situaci na dopravních, městských, předměstských a venkovských lokalitách (Obr. 8).

Z Obr. 8 je patrné, že koncentrace na městské lokalitě Kladno-Švermov jsou v každém roce nejvyšší v rámci zóny CZ02 Střední Čechy a v období 2011-2014 se dokonce blížily imisnímu limitu. Ačkoliv jsou zbylé stanice různého typu, nabývají vzájemně podobných hodnot průměrných ročních koncentrací. Analýza průměru dopravních a městských stanic vykazuje klesající trend, předměstské stanice vykazují spíše stagnující trend. V referenčním roce 2016 byl průměr dopravních, městských i předměstských stanic shodně cca 22 μg.m-3.

Obr. 8: Průměrné roční koncentrace PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Dle prostorového zobrazení měřených koncentrací v roce 2016 (Obr. 9) se většina zóny CZ02 Střední Čechy (63,6 %) pohybuje v intervalu 10-20 μg.m-3, vyšší koncentrace odpovídající intervalu 20-28 μg.m-3 jsou zaznamenány na 36,3 % území.

Variabilitu v koncentracích (a možné překročení imisního limitu) významně ovlivňují meteorologické podmínky vdaném roce. Jejich vliv je částečně eliminován zpracováním pětiletých průměrů za období 2007-2011, resp. 2012-2016. Z vyhodnocení průměrné roční koncentrací PM10 v zóně CZ02 Střední Čechy pro pětiletí 2007-2011 (Obr. 10) i pro pětiletí 2012-2016 (Obr. 11) vyplývá, že se menší část území zóny (27,0 %, resp. 41,2 %) nachází v intervalu 10-20 μg.m-3. Vyšší koncentrace odpovídající intervalu 20-28 μg.m-3 jsou zaznamenány na 71,2 % (resp. 58,4 %) území zóny.

Z chronologického srovnání obou pětiletí (Obr. 10 a Obr. 11) a referenčního roku 2016 (Obr. 9) je jasně patrný pokles znečištění ovzduší částicemi PM10.

Obr. 9: Pole průměrné roční koncentrace PM10, zóna Střední Čechy, 2016

Pozn.: LAT – dolní mez pro posuzování (lower assessment threshold); WHO – směrná hodnota doporučená Světovou zdravotnickou organizací (World Health Organization); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value)

Obr. 10: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 11: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

Suspendované částice PM10 - 36. nejvyšší 24hodinová koncentrace

Při vyhodnocení se uvažuje 36. nejvyšší 24hodinová koncentrace. Pokud je vyšší než 50 μg.m-3, je překročen imisní limit. Hodnoty vyšší než 50 μg.m-3 se vyskytují takřka výhradně v období říjen-duben. V tomto období je častější výskyt inverzních situací, kdy pod horní hranicí inverzní vrstvy dochází ke kumulaci škodlivin. Dochází k nárůstu koncentrací a při déle trvajících epizodách mohou být překračovány nejenom imisní hodnoty, ale i prahové hodnoty pro vyhlašování smogových situací, resp. regulací.

Tab. 13 a následující grafy zobrazují zvlášť situaci na dopravních a městských lokalitách (Obr. 12) a na předměstských a venkovských lokalitách (Obr. 13) zóny CZ02 Střední Čechy. Za sledované období 2011-2016 došlo alespoň k jednomu překročení na všech stanicích s výjimkou stanic Kladno-střed města a Rožďalovice-Ruská. V referenčním roce 2016 došlo k překročení imisního limitu na dvou předměstských stanicích Kladno-Vrapice a Stehelčeves.

Zprůměrované hodnoty za dopravní, městské a předměstské lokality zóny CZ02 Střední Čechy ukazuje (Obr. 14). Na průměrech dopravních, městských i předměstských typů lokalit je patrný klesající trend. Za sledované období 2011-2016 došlo na dopravních, městských i předměstských lokalitách k obdobnému poklesu průměru z cca 60 μg.m-3 na cca 44 μg.m-3.

Tab. 13: 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

 2011

 2012

 2013

 2014

 2015

 2016

Beroun (T)

65,13

51,58

51,17

53,29

47,77

43,38

Brandýs n. Labem (S)

55,00

46,00

46,00

52,00

42,00

44,00

Buštěhrad (U)

62,00

59,00

34,00

60,00

49,00

49,00

Kladno-střed města (U)

43,79

39,13

41,29

38,88

38,54

33,71

Kladno-Švermov (U)

81,67

80,21

72,33

77,29

62,63

49,38

Kladno-Vrapice (S)

62,00

57,00

38,00

58,00

45,00

51,00

Kutná Hora (S)

51,00

40,00

42,00

40,00

38,00

36,00

Mladá Boleslav (U)

59,45

50,00

44,38

47,96

42,42

39,21

Příbram (T)

52,08

43,75

44,21

42,50

36,63

34,25

Rožďalovice-Ruská (R)

26,74

36,54

Stehelčeves (S)

85,00

69,00

49,00

65,70

53,00

51,00

Pozn.: Zjednodušená klasifikace stanic: R - venkovská, S - předměstská, T - dopravní, U - městská. Červená barva signalizuje překročeni příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší. Prázdné políčko signalizuje nedostatečné množství dat pro hodnocení.

Obr. 12: 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 na dopravních a městských lokalitách, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Obr. 13: 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 na venkovské a předměstských lokalitách, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Obr. 14: Srovnání zprůměrovaných hodnot 36. nejvyšší hodinové koncentrace PM10 pro jednotlivé typy stanic, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Pro překračování imisního limitu je v zóně CZ02 Střední Čechy charakteristické, že k němu dochází pouze v chladné části roku, tedy během topné sezóny. Obr. 15 prezentuje průměrný počet dní s překročením imisního limitu 24hodinové koncentrace PM10 v jednotlivých měsících za roky 2011-2016.

Z Obr. 15 je patrné, že v období květen-září dochází k překročení denní koncentrace PM10 50 μg.m-3 na stanicích imisního monitoringu pouze výjimečně. Naproti tomu topná sezóna spolu s nepříznivými rozptylovými podmínkami (zejména leden až březen) způsobují nárůst dní s koncentracemi vyššími než 50 μg.m-3 v chladné části roku.

Obr. 15: Počet dní v jednotlivých měsících s koncentrací PM10 > 50 μg.m-3, zóna CZ02 Střední Čechy, průměr za roky 2011-2016

Obr. 16 prezentuje prostorové rozložení 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 za kalendářní rok 2016. Z mapy je patrné, že většina území zóny CZ02 Střední Čechy (65,8 %) leží pod horní mezí pro posuzování (35 μg.m-3). Zbylá část zóny (34,0 %) leží v intervalu 35-50 μg.m-3. Imisní limit (50 μg.m-3) byl překročen na 0,2 % území.

Prostorové rozložení 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 při vyhodnocení pětiletého průměru 2007-2011 (Obr. 17) ukazuje, že pouze malá část území zóny CZ02 Střední Čechy (15,0 %) leží pod horní mezí pro posuzování (35 μg.m-3). Většina zóny (81,5 %) leží v intervalu 35-50 μg.m-3. Imisní limit (50 μg.m-3) byl překročen na 3,5 % území.

Prostorové rozložení 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10 pří vyhodnocení pětiletého průměru 2012-2016 (Obr. 18) ukazuje, že méně než polovina zóny CZ02 Střední Čechy (39,3 %) leží pod horní mezí pro posuzování (35 μg.m-3). Více než polovina zóny (60,0 %) leží v intervalu 35-50 μg.m-3. Imisní limit (50 μg.m-3) byl překročen na 0,7 % území.

Z chronologického srovnání obou pětiletí (Obr. 17 a Obr. 18) a referenčního roku 2016 (Obr. 16) je jasně patrný pokles plochy zóny s překročením imisního limitu, který potvrzuje klesající trend znečištění ovzduší částicemi PM10.

Obr. 16: Pole 36. nejvyšší 24hodinové koncentrace PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LAT – dolní mez pro posuzování (lower assessment threshold); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value)

Obr. 17: Pětiletý průměr 36. nejvyšších 24hodinových koncentrací PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 18: Pětiletý průměr 36. nejvyšších 24hodinových koncentrací PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

B.1.2 Suspendované částice PM2,5

Od počátku měření v roce 2011 nedošlo v zóně CZ02 Střední Čechy k překročení imisního limitu (25 μg.m-3) pro průměrnou roční koncentraci PM2,5 (Tab. 14) a (Obr. 19). Z Obr. 19 je patrné, že se koncentrace PM2.5 v referenčním roce 2016 nejčastěji pohybovaly v rozmezí 15-17 μg.m-3. Analýza průměru jednotlivých typů stanic nebyla pro nízký počet stanic a neúplnost dat možná.

Tab. 14: Průměrné roční koncentrace PM2.5 [μg.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

 2011

 2012

 2013

 2014

 2015

 2016

Beroun (T)

17,54

12,88

12,65

12,49

14,46

17,45

Kladno-střed města (U)

14,44

11,15

12,39

11,75

12,30

15,67

Mladá Boleslav (U)

17,27

14,91

Rožďalovice-Ruská (R)

16,38

Tobolka-Čertovy schody (R)

18,35

12,37

17,25

16,03

12,88

16,72

Pozn.: Zjednodušená klasifikace stanic: R - venkovská, T - dopravní, U - městská

Prázdné políčko signalizuje nedostatečné množství dat pro hodnocení.

Obr. 19: Průměrné roční koncentrace PM2,5, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Dle prostorového zobrazení měřených koncentrací v roce 2016 (Obr. 20) se pouze 9,2 % území zóny CZ02 Střední Čechy pohybuje nad horní mezí pro posuzování (17 μg.m-3). Imisní limit (25 μg.m-3) nebyl překročen.

Obr. 21 prezentuje zprůměrovanou hodnotu průměrné roční koncentrace PM2.5 za pětiletí 2007-2011. Z mapy je patrné, že plocha zóny CZ02 Střední Čechy s koncentracemi nad horní mezí pro posuzování (17 μg.m-3) byla 5,9 %. Vyhodnocení pětiletého průměru za roky 2012-2016 ukazuje (Obr. 22), že se podíl plochy nad horní mezí pro posuzování zvýšil o 20,5 procentního bodu na 26,4 %.

Obr. 20: Pole průměrné roční koncentrace PM2,5, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: WHO – směrná hodnota doporučená Světovou zdravotnickou organizací (World Health Organization); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value)

Obr. 21: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací PM2,5, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 22: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací PM2,5, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

B.1.3 Benzo[a]pyren

Ve sledovaném období měřily na území zóny CZ02 Střední Čechy čtyři lokality uvedené v (Tab. 15). Od počátku měření v roce 2011 docházelo v zóně CZ02 Střední Čechy k překročení ročního imisního limitu (1 ng.m-3) pro průměrnou koncentraci benzo[a]pyrenu (Tab. 15 a Obr. 23) na všech stanicích. K nejvýraznějšímu překročení imisního limitu dochází na stanici Kladno-Švermov (Obr. 23). Na venkovských lokalitách nebyl ve sledovaném období 2011-2016 benzo[a]pyren měřen. Analýza průměru jednotlivých typů stanic nebyla pro nízký počet stanic a neúplnost dat možná.

Tab. 15: Průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu [ng.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011- 2016

Název lokality

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Brandýs n. Labem (S)

1,75

1,62

1,75

1,80

Kladno-Švermov (U)

3,90

4,67

4,12

3,40

3,36

Kolín SAZ (U)

1,59

Kralupy nad Vltavou-sportoviště (I)

2,07

Pozn.: Zjednodušená klasifikace stanic: I - průmyslová, S - předměstská, U - městská

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Prázdné políčko signalizuje nedostatečné množství dat pro hodnocení.

Obr. 23: Průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Je třeba mít na zřeteli, že odhad polí ročních průměrných koncentrací benzo[a]pyrenu je zatížen výrazně většími nejistotami ve srovnání s ostatními mapovanými látkami. Na nejistotě map se podílí nedostatečný počet měření na venkovských regionálních stanicích i absence rozsáhlejšího měření v malých sídlech ČR, která by z hlediska znečištění ovzduší benzo[a]pyrenem reprezentovala zásadní vliv lokálních topenišť. Větší nejistotou je tedy zatíženo i posuzování meziroční změny podílu zasaženého území a obyvatel nadlimitními koncentracemi benzo[a]pyrenu. Počet lokalit s měřením benzo[a]pyrenu je limitován zejména vysokými náklady na laboratorní analýzy.

V referenčním roce 2016 překročilo imisní limit 40,8 % území zóny CZ02 Střední Čechy (Obr. 24). Imisní limit je plošně překračován především v oblasti Polabí, dále v okolí Prahy a v pásu od Prahy směrem k Plzni. V oblastech měst Kladna a Příbrami (0,8 % území zóny) došlo dokonce k více než dvojnásobnému překročení imisního limitu.

Situace se z pohledu pětiletí 2007-2011 zdá být v zóně CZ02 Střední Čechy mnohem lepší (Obr. 25). Je třeba však mít na zřeteli, že počet venkovských regionálních lokalit měřících koncentrace benzo[a]pyrenu v porovnání s minulými lety narostl (čímž došlo ke zpřesněni prostorové interpretace) a zároveň se výsledné mapy znečištění ovzduší benzo[a]pyrenem počítaly dle jiné metodiky. Rozdíly mezi jednotlivými mapami tedy nemusí nutně znamenat zhoršení imisní situace, spíše lepší popis skutečného prostorového rozložení koncentrací.

Prostorové rozložení průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu za vyhodnocené pětiletí 2012-2016 (Obr. 26) ukazuje, že došlo k překročení imisního limitu benzo[a]pyrenu na 19,5 % plochy území zóny CZ02 Střední Čechy. Imisní limit je plošně překračován v oblasti Polabí.

Obr. 24: Pole průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LAT – dolní mez pro posuzování (lower assessment threshold); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value)

Obr. 25: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací benzo[a]pyrenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 26: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací benzo[a]pyrenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

B.1.4 Oxid dusičitý

Od počátku měření v roce 2011 nedošlo v zóně CZ02 Střední Čechy k překročení imisního limitu (40 μg.m-3) pro průměrnou roční koncentraci NO2 (Tab. 16). Z Obr. 27 je patrné, že se koncentrace NO2 v referenčním roce 2016 nejčastěji pohybovaly v rozmezí 12-18 μg.m-3. Výjimkou byla venkovská stanice Rožďalovice-Ruská s nízkou průměrnou roční koncentrací 8,9 μg.m-3 a také dopravní stanice Beroun, která má naopak vyšší průměrné koncentrace. Průměry dopravních a městských stanic vykazují mírně klesající trend. Tyto průměry jsou však tvořeny pouze z dat 2 stanic, je tak třeba je vnímat s určitou rezervou.

Tab. 16: Průměrné roční koncentrace NO2 [μg.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Beroun (T)

31,37

29,20

28,85

24,80

25,28

26,58

Kladno-Švermov (U)

21,39

20,76

19,84

20,12

15,74

16,39

Mladá Boleslav (U)

18,48

18,10

18,21

19,48

18,78

17,58

Příbram (T)

19,51

19,67

19,53

17,37

17,97

17,09

Rožďalovice-Ruská (R)

 8,91

Tobolka-Čertovy schody (K)

12,85

11,61

11,75

12,18

12,36

11,60

Pozn.: Zjednodušená klasifikace stanic: R - venkovská, T - dopravní, U - městská

Prázdné políčko signalizuje nedostatečně množství dat pro hodnocení.

Obr. 27: Průměrné roční koncentrace NO2, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Dle prostorového zobrazení měřených koncentrací v roce 2016 (Obr. 28) se naprostá většina zóny CZ02 Střední Čechy (96,9 %) pohybuje v Intervalu do 13 μg.m-3. Imisní limit (40 μg.m-3) není překračován.

Variabilitu v koncentracích (a možné překročení imisního limitu) významně ovlivňují meteorologické podmínky v daném roce. Jejich vliv je částečně eliminován zpracováním pětiletých průměrů za období 2007-2011, resp. 2012-2016. Z vyhodnocení průměrné roční koncentraci NO2 v zóně CZ02 Střední Čechy pro pětiletí 2007-2011 (Obr. 29) i pro pětiletí 2012-2016 (Obr. 30) vyplývá, že se stále naprostá většina území (77,9 %, resp. 80,1 %) nachází v intervalu do 13 μg.m-3. Zvýšené koncentrace lze očekávat v blízkosti významnějších dopravních tahů a v městských aglomeracích. Imisní limit (40 13 μg.m-3) není překračován.

Obr. 28: Pole průměrné roční koncentrace NO2, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LAT – dolní mez pro posuzování (lower assessment threshold); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value); WHO – směrná hodnota doporučená Světovou zdravotnickou organizací (World Health Organization)

Obr. 29: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací NO2, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 30: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací NO2, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

B.1.5 Arsen

Lokality s vyššími koncentracemi, kde docházelo k překročení imisního limitu (6 ng.m-3), leží pouze na území Kladna, popř. v jeho těsné blízkosti - Stehelčeves. Maximální koncentraci naměřila lokalita Kladno-Švermov v roce 2013 (Tab. 17). Od roku 2014 nedošlo k překročení imisního limitu na žádné z lokalit, ačkoliv lokalita Kladno-Švermov se k němu hodně přiblížila.

Tab. 17: Průměrné roční koncentrace arsenu [ng.m-3], zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Název lokality

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Buštěhrad (U)

2,58

3,18

2,97

3,25

2,47

2,41

Kladno-Švermov (U)

5,65

6,11

6,69

5,96

5,04

Kladno-Vrapice (S)

4,92

5,16

3,56

4,30

3,00

3,80

Kolín SAZ (U)

1,26

1,64

1,16

1,33

1,53

Kralupy nad Vltavou-sportoviště (I)

1,52

Příbram (T)

1,84

Stehelčeves (S)

6,31

5,36

4,80

5,85

3,42

4,09

Pozn.:

Zjednodušená klasifikace stanic: I - průmyslová, S - předměstská, T - dopravní, U - městská.

Červená barva signalizuje překročeni příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Prázdné políčko signalizuje nedostatečné množství dat pro hodnocení.

Obr. 31 Průměrné roční koncentrace arsenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2011-2016

Obr. 32 prezentuje prostorové rozložení průměrné koncentrace arsenu za kalendářní rok 2016. Mapy vyhodnocení pětiletých průměrů arsenu 2007-2011 (Obr. 33) a 2012-2016 (Obr. 34) ukazují, že zvýšené koncentrace arsenu se vyskytují pouze v oblasti Kladna a jeho okolí. Jedná se tedy o lokální problém v rámci zóny CZ02 Střední Čechy.

Z chronologického srovnání obou pětiletí (Obr. 33 a Obr. 34) a referenčního roku 2016 (Obr. 32) je jasně patrný pokles plochy zóny s překročením imisního limitu, který potvrzuje klesající trend znečištění ovzduší arsenem.

Obr. 32: Pole průměrné roční koncentrace arsenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2016

Pozn.: LAT – dolní mez pro posuzování (lower assessment threshold); UAT – horní mez pro posuzování (upper assessment threshold); LV – imisní limit (limit value)

Obr. 33: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací arsenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2007-2011

Obr. 34: Pětiletý průměr ročních průměrných koncentrací arsenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2012-2016

B.1.6 Aktuální úroveň znečištění

V tabulkách níže (Tab. 18 až Tab. 20) jsou přehledně uvedeny Informace o vyhodnocení imisních koncentrací ze stanic imisního monitoringu, na nichž došlo na území zóny CZ02 Střední Čechy k překročení imisního limitu v roce 2017. Jedná se o nejaktuálnější imisní data, která jsou v době zpracování Programu ve validní podobě k dispozici.

Roční imisní limit pro průměrnou koncentraci benzo[a]pyrenu byl v roce 2017 překročen na 25 lokalitách, z toho 3 jsou na území zóny CZ02 Střední Čechy (Tab. 18).

Tab. 18: Lokality imisního monitoringu s překročeným imisním limitem pro roční průměrnou koncentraci benzo[a]pyrenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2017

Název lokality

Pořadí lokality

Průměrná roční koncentrace

Kladno-Švermov (U)

6

3,7 ng.m-3

Brandýs n. Labem (S)

12

2 ng.m-3

Rožďalovice-Ruská (R)

18

1,3 ng.m-3

Zdroj dat: ČHMÚ

Roční imisní limit pro průměrnou koncentraci arsenu byl v roce 2017 překročen na 1 lokalitě, a to na území zóny CZ02 Střední Čechy (Tab. 19).

Tab. 19: Lokalita imisního monitoringu s překročeným imisním limitem pro koncentraci arsenu, zóna CZ02 Střední Čechy, 2017

Název lokality

Pořadí lokality

Průměrná roční koncentrace

Kladno-Švermov (U)

1

6 ng.m-3

Zdroj dat: ČHMÚ

Roční imisní limit pro 24hodinovou koncentraci PM10 byl v roce 2017 překročen na 50 lokalitách, z toho na 2 lokalitách na území zóny CZ02 Střední Čechy (Tab. 20).

Tab. 20: Lokality imisního monitoringu s překročeným imisním limitem pro nejvyšší 24hodinovou koncentraci PM10, zóna CZ02 Střední Čechy, 2017

Název lokality

Pořadí lokality

Počet překročení

36 nejvyšší 24hodinová koncentrace

Kladno-Švermov (U)

18

53

64,2 μg.m-3

Beroun (T)

48

36

50,4 μg.m-3

Zdroj dat: ČHMÚ

B.2 EMISNÍ ANALÝZA

B.2.1 Emisní vstupy

Základním podkladem pro hodnocení úrovně znečišťování ovzduší v jednotlivých zónách a aglomeracích za období 2008-2016 je emisní inventura, která kombinuje přímý sběr údajů vykazovaných provozovateli zdrojů s modelovými výpočty z dat ohlášených provozovateli zdrojů nebo zjišťovaných v rámci statistických šetření, prováděných především ČSÚ. Údaje o stacionárních a mobilních zdrojích znečišťování ovzduší jsou vedeny v Registru emisí a stacionárních zdrojů - REZZO (tabulka 35), který je součástí Informačního systému kvality ovzduší (ISKO) provozovaného ČHMÚ. Zdroje znečišťování ovzduší jsou z hlediska způsobu sledování emisí rozděleny na zdroje sledované jednotlivě a zdroje sledované hromadně.

Jednotlivě jsou sledovány zdroje vyjmenované v příloze č. 2 zákona o ochraně ovzduší. Provozovatelé těchto zdrojů jsou povinni, v návaznosti na ustanovení §17, odst. 3 zákona každoročně ohlašovat údaje souhrnné provozní evidence (SPE) prostřednictvím Integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností (ISPOP). V rámci souhrnné provozní evidence jsou ohlašovány údaje, pro které má stanovenu povinnost zjišťování úrovně znečišťování podle §6, odst. 1 zákona. Emise znečišťujících látek, které provozovatelé nemají povinnost zjišťovat, jsou pro potřeby emisních inventur dopočítávány v emisní databází na základě ohlášených aktivitních údajů a emisních faktorů. Údaje o jednotlivě sledovaných zdrojích jsou archivovány v kategoriích REZZO 1 a REZZO 2. Pro zachování konzistentnosti časových řad, ovlivněné změnou definice kategorií REZZO 1 a REZZO 2 v průběhu sledovaného období, byly prezentované údaje těchto kategorií sloučeny.

Hromadně sledované stacionární zdroje evidované v kategorii REZZO 3 zahrnují emise specifických vyjmenovaných zdrojů, u kterých není stanovena obecná povinnost zjišťování úrovně znečišťování, např. čerpacích stanic benzínu, skládek odpadů, čistíren odpadních vod a povrchové těžby. Nejvýznamnější skupinou zdrojů REZZO 3 představují nevyjmenované spalovací zdroje, především vytápění domácností. Dále jsou zahrnuty stavební a zemědělské činnosti, plošné použití organických rozpouštědel, požáry automobilů a budov, hlubinná těžba paliv a nakládání s odpady a odpadními vodami. Emise z těchto zdrojů jsou zjišťovány s využitím údajů sledovaných národní statistikou a emisních faktorů. Specifickou skupinu představují přemístitelné stacionární zdroje (především část zdrojů zařazených pod kód 5.11. přílohy č. 2 zákona), u kterých může docházet v průběhu roku ke změně místa jejich provozu. Emise z těchto zdrojů jsou sledovány hromadně ze všech lokalit jejich provozu v rámci kraje a z toho důvodu jsou rovněž vedeny v kategorii REZZO 3. Vzhledem k tomu, že emise z kamenolomů i recyklačních linek stavebních odpadů jsou zjišťovány výpočtem, který neodráží skutečnou úroveň znečišťování, neboť výpočet pomocí zobecňujících emisních faktorů je zatížen značnou mírou nepřesnosti ve smyslu podhodnocení reálných hodnot emisi. Proto nelze z příspěvků těchto zdrojů přímo odvozovat jejich skutečný vliv na kvalitu ovzduší.

Emise spalovacích zdrojů zařazených do kategorie REZZO 3 jiných, než pro vytápění domácností jsou vypočítány z podkladů celorepublikové energetické statistiky. Především se jedná o emise zdrojů sektoru obchodu, institucí a služeb, a také armády (od r. 2017 nejsou součástí ohlašovaných údajů SPE ani zdroje zařazené do přílohy č. 2 zákona). Emisní inventura na úrovni jednotlivých zón a aglomerací údaje o emisích těchto zdrojů neobsahuje, protože nejsou k dispozicí podklady pro jejich územní rozdělení. Tyto sektory se na celkové úrovni znečišťování ovzduší podílejí minimálně a při hodnocení jednotlivých zón a aglomeraci je lze zanedbat. Pro územní rozdělení emisí ze stacionárních spalovacích zdrojů v domácnostech do jednotlivých zón a aglomerací byl použit model ČHMÚ, který zahrnuje pouze emise z lokálního vytápění trvale obydlených bytů. Prezentované údaje o emisích ze sektoru domácností mohou být především z důvodu nezahrnutí spotřeby paliv pro ohřev vody a na vaření v porovnání s emisní inventurou podle požadavků CLRTAP u některých znečišťujících látek až o 20 % nižší.

Hromadně jsou sledovány také údaje o mobilních zdrojích (REZZO 4), které zahrnuji emise ze silniční (včetně emisí VOC z odparů benzínu z palivového systému vozidel, emise z otěrů brzd, pneumatik a silnic), železniční, letecké a vodní dopravy a dále emise z nesilničních zdrojů (zemědělské, lesní a stavební stroje, vozidla armády, údržba zeleně, apod.). Výpočet emisí z dopravy zajišťuje CDV Brno. Používaný modelový výpočet využívá nově od r. 2018 podkladů dopravních statistik, údajů o prodeji pohonných hmot, o skladbě vozového parku podle Registru vozidel ČR a výpočtech ročních proběhů jednotlivých kategorií vozidel podle výstupů Stanic technické kontroly, dat od r. 2007. Emise jsou stanoveny pomocí vypočítaného podílu na spotřebě pohonných hmot jednotlivých kategorií vozidel a příslušných emisních faktorů mezinárodně doporučované metodiky COPERT. V souladu s metodikou pro stanovení emisí v rámci směrnice o emisních stropech nejsou u silniční dopravy zahrnuty emise z resuspenze (zvířený prach). Ve shodě s touto metodikou jsou z provozu letadel zahrnuty pouze emise přistávací a vzletové fáze, emise letové fáze (cca od 1 km výšky letu) a emise letadel pouze přelétávajících území ČR do emisní Inventury zahrnuty nejsou. Vzhledem k dostupnosti údajů o letištním provozu a s přihlédnutím na orientaci vzletových a přistávacích koridorů jsou tyto emise lokalizovány pouze do zón CZ02 Střední Čechy, CZ06Z Jihovýchod a CZ08Z Moravskoslezsko.

B.2.2 Emisní Inventury - vývojové řady

V aktualizaci PZKO jsou uvedeny tyto výstupy:

  • Vývoj emisí v letech 2008 až 2016 - aktualizované emisní Inventury TZL, SO2, NOx, CO, VOC včlenění na jednotlivě sledované stacionární zdroje (REZZO 1+2), hromadně sledované stacionární zdroje (REZZO 3) a mobilní zdroje (REZZO 4) - Tab. 22
  • Emisní Inventura za rok 2016 (emise PM2.5, PM10, NOx, SO2, VOC, benzenu, benzo[a]pyrenu, As, Cd, NI, Pb) - podíl emisí jednotlivých zón/aglomerací na celkových emisích a plošné měrné emise jednotlivých zón/aglomerací-Tab. 23 a Tab. 24.
  • Emisní Inventura za rok 2016 (emise PM2.5, PM10, NOx, SO2, VOC, benzenu, benzo[a]pyrenu, As, Cd, Ni, Pb) - podrobné členění podle kategorií REZZO a podle kategorií přílohy č. 2 zákona o ochraně ovzduší -Tab. 25 a Tab. 26.

Tab. 21: Členění souhrnných emisních bilancí dle kategorií REZZO

Druh

Vyjmenované

Nevyjmenované

Mobilní

Zdroje

Stacionární zdroje

Stacionární zdroje*

zdroje

Kategorie

REZZO 1, REZZO 2

REZZO 3

REZZO 4

Obsahuje

Stacionární zařízení ke spalování paliv o celkovém tepelném příkonu od 0,3 MW, spalovny odpadů, jiné zdroje (technologické spalovací procesy, průmyslové výroby, apod.).

Stacionární zařízení ke spalování paliv o celkovém tepelném příkonu do 0,3 MW, nevyjmenované technologické procesy (použití rozpouštědel v domácnostech apod., stavební práce, zemědělské činnosti).

Silniční, železniční, lodní a letecká doprava osob a přeprava nákladu, otěry brzd a pneumatik, abraze vozovky a odpary z palivových systémů benzinových vozidel, provoz nesilničních strojů a mechanizmů, údržba zeleně a lesů, apod.

Původ emisí

Ohlášené emisní údaje vyjma zjednodušených hlášení podle přílohy č. 11 vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Vypočtené emise z aktivitních údajů získaných např. ze SLDB, výrobních a energetických statistik, Sčítání dopravy a registru vozidel, apod., a emisních faktorů.

Způsob evidence

REZZO 1 - Zdroje jednotlivě sledované s ohlašovanými emisemi

REZZO 2 - Zdroje jednotlivě sledované s emisemi vypočítávanými z ohlášených spotřeb paliv a emisních faktorů

Zdroje hromadně sledované

Zdroje hromadně sledované

* vymezení zdrojů pro tabulky 36 až 40 obsahuje kapitola C 4.1

Tab. 22: Souhrnné údaje o emisích ze zdrojů kategorie REZZO 1 až REZZO 4 v letech 2008-2016 v zóně Střední Čechy CZ02 [t/rok]

ROK

Kategorie REZZO

TZL

SO2

NOx

CO

VOC

2008

REZZO 1+2

1 971

17 720

15 668

4 430

4 697

REZZO 3

6 795

03 525

01 390

62 065

23 215

REZZO 4

1 681

00126

20 360

48 736

6 573

Celkem z 2008

10 446

21 371

37 418

115 231

34 485

2009

REZZO 1+2

1 481

15 994

13 325

4 022

4 974

REZZO 3

6 508

03 686

01 378

60 468

22 855

REZZO 4

1 621

036

19 256

47 766

6 355

Celkem z 2009

9 610

19 716

33 960

112 256

34 185

2010

REZZO 1+2

1 362

16 745

14 214

4 274

4 035

REZZO 3

7 190

04 298

01 656

70 662

23 267

REZZO 4

1 512

00 033

17 667

43 026

05 657

Celkem z 2010

10 064

21 076

33 537

117 963

32 959

2011

REZZO 1+2

1 422

17 736

14 012

4 136

4 298

REZZO 3

6 669

03 983

01 587

66 485

21 672

REZZO 4

1 439

00 033

17 036

38 408

05 316

Celkem z 2011

9 529

21 753

32 634

109 029

31 286

2012

REZZO 1+2

1 234

17 053

13 244

3 893

4 113

REZZO 3

6 960

04 333

01 745

71 684

21 461

REZZO 4

1 376

00 032

16 441

34 171

4 769

Celkem z 2012

9 569

21 419

31 430

109 748

30 343

2013

REZZO 1+2

1 178

16 706

11 322

3 828

3 772

REZZO 3

7 116

04 438

01 814

73 446

21 546

REZZO 4

1 326

00 032

15 749

31 133

04 317

Celkem z 2013

9 620

21 175

28 884

108 407

29 634

2014

REZZO 1 +2

1 250

16 695

12 055

4 403

3 979

REZZO 3

6 162

03 230

01 525

60 487

19 646

REZZO 4

1 330

00 035

15 705

27 731

4 087

Celkem z 2014

8 742

19 960

29 285

92 621

27 712

2015

REZZO 1+2

1 174

15 681

11 447

4 927

3 843

REZZO 3

 6 412

03 992

01 658

64 437

20 414

REZZO 4

1 314

00 036

14 853

23 657

3 537

Celkem z 2015

8 901

19 708

27 958

93 022

27 795

2016

REZZO 1+2

1 013

13 010

10 574

5 039

3 755

REZZO 3

6 606

04 167

01 816

67 294

20 723

REZZO 4

1 302

00 033

14 057

21 093

2 906

Celkem z 2016

8 922

17 210

26 446

93 426

27 384

Zdroj dat: ČHMÚ

V zóně Střední Čechy CZ02 byl ve sledovaném období 2008-2016 zaznamenán pokles celkových emisí všech základních znečišťujících látek, který byl nejvýraznější v případě NOx (29,3%). U dalších znečišťujících látek byly poklesy následující: TZL o 14,6%, SO2 o 19,5%, CO o 18,9% a VOC o 20,6%. Emise z resuspenze (zvířený prach ze silniční dopravy) nejsou v celkových emisích zahrnuty a výpočtem dle metodiky MŽP byly stanoveny ve výši 43 966 t/rok TZL.

U zdrojů kategorie REZZO 1+2 došlo ke snížení emisí všech sledovaných látek s výjimkou CO. Velký podíl na sníženi emisí TZL, SO2 a NOx mají spalovací zdroje s celkovým jmenovitým tepelným příkonem nad 50 MW včetně (výroba elektřiny a tepla, průmyslová energetika). Snižování emisí z těchto zdrojů je zajištěno na základě legislativních povinností. Počínaje rokem 2016 mají zařízení povinnost plnit nové přísnější emisní limity. Většina zdrojů využila některý z přechodných režimů, dále dochází ke snížení příkonů a s ním souvisejícímu vyřazení z působnosti směrnice 2010/75/EU, o průmyslových emisích. Na mnoha zdrojích probíhá rekonstrukce vedoucí k zajištění souladu s emisními limity, jako je výměna kotlů, Instalace nových zařízení k omezení emisí, změna palivové základny. Například u zdroje Alpiq Generation (CZ) s.r.o. - Elektrárna Kladno proběhla v letech 2013-2014 výměna stávajícího granulačního kotle za kotel s cirkulujícím fluidním ložem. Ve sledovaném období 2008-2016 vykázaly zdroje s celkovým jmenovitým příkonem nad 50 MW včetně pokles TZL o 51 %, SO2 o 24 % a NOx o 40 %.

Pokles množství TZL mezi lety 2008 a 2009 ovlivnila změna metodiky výpočtu emisí z kamenolomů. Příčinou zvýšení emisí CO je rostoucí zájem o využití odpadu v bioplynových stanicích, které jsou jedním ze zdrojů emisí této znečišťující látky.

Vývoj emisí v období 2008-2016 u zdrojů kategorie REZZO 3 ovlivňoval především sektor lokální vytápění domácností. Emise z tohoto sektoru závisejí zejména na teplotním charakteru topných sezón - nejchladnější topná sezóna byla zaznamenána v roce 2010, nejteplejší v roce 2014. Z šetření prováděných MPO vyplývá nárůst oficiálně evidované spotřeby pevné biomasy mezi lety 2011-2016 o cca 16 %, zatímco spotřeba zemního plynu a pevných fosilních paliv je prakticky neměnná. Spalování pevných paliv probíhalo převážně v zastaralých typech spalovacích zařízení (prohořívací, odhořívací), jejichž postupná obměna za moderní spalovací zařízení (zplyňovací, automatické) vývoj emisí zatím významně neovlivnila. Kromě těchto aspektů určovaly vývoj emisí např. proměnné jakostní znaky paliv (obsah síry) nebo podíly jednotlivých typů uhlí dodávaných na trh s palivy.

V sektoru zemědělství došlo v důsledku snižování produkce k poklesu emisí TZL z polních prací i z chovů hospodářských zvířat.

Klesající trend emisí VOC je důsledkem snižování spotřeby produktů s obsahem těkavých organických látek.

U zdrojů kategorie REZZO 4 docházelo v období 2008-2016 k poklesu emisí všech základních znečišťujících látek v důsledku postupné obnovy vozového parku. Pokles emisí SO2 z této kategorie zdrojů po roce 2008 nastal z důvodu omezení obsahu síry v pohonných hmotách.

Tab. 23: Podíl emisí jednotlivých zón/aglomerací na celkových emisích bilancovaných znečišťujících látek v rámci ČR, REZZO 1 až REZZO 4, rok 2016 [%]

Podíl zón-aglomerací

PM2,5

PM10

NOx

SO2

VOC

benzen

b[a]p

arsen

kadmium

nikl

olovo

CZ01

- aglomerace Praha

 1,65

 1,73

 4,60

 0,21

 3,69

 7,81

 0,81

 1,51

 1,53

 1,45

 4,54

CZ02

- zóna Střední Čechy

16,79

16,31

16,17

15,48

14,38

17,25

16,89

25,01

11,29

16,35

14,43

CZ03

- zóna Jihozápad

14,94

14,66

 9,69

 7,31

13,50

12,23

15,92

10,91

12,33

 7,88

 9,83

CZ04

- zóna Severozápad

11,81

14,09

22,20

39,56

11,80

 9,90

 8,41

24,84

12,45

29,39

11,71

CZ05

- zóna Severovýchod

16,32

15,97

12,32

11,45

15,26

12,57

17,37

15,48

16,44

14,64

11,95

CZ06A

- aglomerace Brno

 0,80

 0,75

 1,00

 0,14

 1,45

 1,69

 0,76

 1,11

 2,23

 0,46

 1,17

CZ06Z

- zóna Jihovýchod

14,12

14,55

11,51

 3,04

14,32

14,81

14,31

 6,26

11,03

 6,31

 8,86

CZ07

- zóna Střední Morava

11,61

10,74

 8,53

 7,03

13,15

10,99

12,96

 5,63

10,92

10,86

 6,68

CZ08A

- aglomerace Ostrava/Karviná/Frýdek-Místek

 7,09

 6,82

11,52

14,39

 7,76

 9,08

 6,86

 6,82

18,81

11,33

28,36

CZ08Z

- zóna Moravskoslezsko

 4,86

 4,38

 2,45

 1,38

 4,68

 3,68

 5,71

 2,43

 2,97

 1,34

 2,47

Tab. 24: Plošné měrné emise, REZZO 1 až REZZO 4, rok 2016; PM2.5, PM10, NOx, SO2, VOC, benzen [t/r/km2], benzo[a]pyren, arsen, kadmium, nikl a olovo [kg/r/km2]

Podíl zón

-aglomerací

PM2,5

PM10

NOx

SO2

VOC

benzen

b[a]p

arsen

kadmium

nikl

olovo

CZ01

- aglomerace Praha

1,16

1,64

15,17

0,47

14,18

0,10

0,22

0,04

0,03

0,15

1,55

CZ02

- zóna Střední Čechy

0,53

0,70

2,42

1,57

2,51

0,01

0,21

0,03

0,01

0,07

0,22

CZ03

- zóna Jihozápad

0,29

0,39

0,89

0,46

1,45

0,00

0,12

0,01

0,01

0,02

0,09

CZ04

- zóna Severozápad

0,48

0,77

4,20

5,09

2,60

0,01

0,13

0,04

0,01

0,17

0,23

CZ05

- zóna Severovýchod

0,46

0,61

1,62

1,02

2,34

0,01

0,19

0,02

0,01

0,06

0,16

CZ06A

- aglomerace Brno

1,21

1,53

7,11

0,67

12,04

0,05

0,45

0,06

0,10

0,10

0,86

CZ06Z

- zóna Jihovýchod

0,36

0,50

1,37

0,25

1,98

0,01

0,14

0,01

0,01

0,02

0,11

CZ07

- zóna Střední Morava

0,44

0,55

1,51

0,85

2,71

0,01

0,19

0,01

0,01

0,06

0,12

CZ08A

- aglomerace Ostrava/Karviná/Frýdek-Místek

1,30

1,69

9,92

8,43

7,78

0,03

0,49

0,05

0,10

0,30

2,52

CZ08Z

- zóna Moravskoslezsko

0,48

0,58

1,13

0,43

2,52

0,01

0,22

0,01

0,01

0,02

0,12

ČR celkem

0,44

0,60

2,07

1,41

2,41

0,01

0,17

0,02

0,01

0,06

0,21

Porovnáním podílu množství emisí jednotlivých znečišťujících látek ze zdrojů v jednotlivých zónách a aglomeracích na celkových emisích za rok 2016 se zóna Střední Čechy řadí na první místo v případě PM2.5, PM10, benzenu a arsenu, na druhé místo v případě NOx, SO2, VOC, benzo[a]pyrenu, niklu a olova, na páté místo v případě kadmia (tabulka 37). Podle množství emisí jednotlivých znečišťujících látek za rok 2016 vztažených na plochu hodnoceného území se zóna Střední Čechy ve srovnáni s ostatními zónami a aglomeracemi nachází na třetím místě v případě SO2, na čtvrtém místě v případě PM2.5 a benzenu, na pátém místě v případě PM10, NOx, benzo[a]pyrenu, arsenu, niklu a olova na sedmém místě v případě VOC a kadmia (tabulka 38).

Tab. 25: Emise sledovaných znečišťujících látek ze stacionárních a mobilních zdrojů, členěno dle kategorií a skupin zdrojů, zóna Střední CZ02, rok 2016

Tab. 26: Emise sledovaných znečišťujících látek ze stacionárních a mobilních zdrojů, členěno dle přílohy č. 2 k zákonu a dalších skupin zdrojů, zóna Střední Čechy CZ02, rok 2016

*emise z čerpacích stanic dopočteny podle výtoče benzínu

Majoritním zdrojem suspendovaných částic v zóně Střední Čechy v roce 2016 byly zdroje kategorie REZZO 3, které tvořily 78 % emisí PM2,5 77 % emisí PM10. Z ní měl největší podíl sektor vytápění domácností (74 % PM2.5 a 57 % PM10). Významným zdrojem PM10 v této kategorii byl také sektor zemědělství (polní práce a chov zvířat), kde jejich podíl činil 18 %. Emise z resuspenze (zvířený prach ze silniční dopravy) nejsou v celkových emisích zahrnuty a výpočtem dle metodiky MŽP byly stanoveny ve výši 1985,3 t/rok u PM2,5 a 8361,6 t/rok u PM10.

Hlavním původcem emisí NOx byly mobilní zdroje evidované v rámci kategorie REZZO 4, které tvořily 53 % celkových emisí. Nejvyšší podíl (40 %), měla silniční doprava, následovaná zemědělskými a lesními stroji (8 %). Další významnou skupinou, přispívající k emisím NOx, byly jednotlivě sledované zdroje (REZZO 1+2), které tvořily 40 %. Nejvýraznější vliv v této kategorii měly zdroje sektoru energetika - výroba tepla a elektrické energie (35 %). Emise ze spalovacích zdrojů na výrobu elektřiny a tepla s celkovým jmenovitým tepelným příkonem nad 50 MW včetně tvořily 30 % emisí NOx. Nejvýznamnějšími producenty NOx v této kategorii byly elektrárny spalující hnědé uhlí, především se jednalo o zdroj ČEZ, a.s. - OJ Elektrárna Mělník, Teplárna Trmice - provoz Elektrárna Mělník II+III.

Zdrojem emisí SO2 je především spalování pevných fosilních paliv, která obsahují síru. Největší podíl na emisích této znečišťující látky měly v roce 2016 zdroje kategorie REZZO 1+2 (76 %), z ní především vyjmenované zdroje sektoru energetika - výroba tepla a elektrické energie (69 %). Emise ze spalovacích zdrojů na výrobu elektřiny a tepla s celkovým jmenovitým tepelným příkonem nad 50 MW tvořily 63 %. Nejvýznamnějšími zdroji v této kategorii byly následující elektrárny spalující hnědé uhlí: ČEZ, a.s. - OJ Elektrárna Mělník, Teplárna Trmice - provoz Elektrárna Mělník II+III, Energotrans, a.s. - Elektrárna Mělník I a Alpiq Generation (CZ) s.r.o. - Elektrárna Kladno. Emise z vytápění domácností kategorie REZZO 3 tvořily 24 %.

Na emisích VOC se největší měrou podílely zdroje kategorie REZZO 3 (76 %), z níž měl nejvýznamnější vliv sektor vytápění domácnosti (44 %) z důvodu nedokonalého spalování paliv, následovaný plošným použitím organických rozpouštědel (27 %). Zdroje kategorie REZZO 1+2 tvořily 14 % celkových emisí VOC.

Nejvýznamnějším zdrojem emisí benzenu s podílem 81 % byla kategorie REZZO 4, reprezentovaná téměř výhradně silniční dopravou, kde dochází ke vnášení benzenu do ovzduší primárními výfukovými emisemi i odparem z palivového systému vozidel. Na emisích benzenu se 15 % podílely i zdroje kategorie REZZO 3, mezi nimiž převládal sektor vytápění domácností s podílem 12 %.

Sektor vytápění domácností, spadající do kategorie REZZO 3, představoval hlavní zdroj emisí benzo[a]pyrenu s podílem 98 % na celkových emisích rámci zóny. Hlavní příčinou takto vysokého podílu je spalování pevných paliv, především uhlí, v kotlích starších typů (odhořívací, prohořívací).

Podíl zdrojů kategorie REZZO 1+2 převažoval u emisí niklu 81 %, emisi arsenu 70% a emisí kadmia a olova 35 %. Sektor energetika - výroba tepla a elektrické energie se nejvíce podílel na emisích niklu (62 %), emisích arsenu (26 %) a kadmia (24 %). Sektor výroba a zpracování kovů a plastů se podílí na emisích těžkých kovů nejvíc u arsenu (44 %), olova (21 %) a niklu (15 %). Nejvýznamnějším zdrojem je závod Kovohutě Příbram nástupnická, a.s., který zpracovává neželezné kovy. Kategorie REZZO 3, jmenovitě sektor vytápění domácností, měl největší podíl na emisích kadmia (52 %). Většina emisí olova (55 %) pochází z kategorie REZZO 4, z níž 47 % tvoří silniční doprava, kde je olovo do ovzduší vnášeno společně s částicemi vzniklými otěrem brzd a pneumatik a v menší míře také jako součást primárních výfukových emisí.

B.2.3 Výčet významných zdrojů znečišťování ovzduší z hlediska emisí doplněný jejich geografickým vyznačením

V následující kapitole jsou uvedeny Informace o nejvýznamnějších jednotlivě sledovaných stacionárních zdrojích, vybraných hromadně sledovaných stacionárních zdrojích a mobilních zdrojích zastoupených úseky silnic s nejvyšším podílem na emisích PM10, PM2,5 a benzo[a]pyrenu.

U jednotlivě sledovaných stacionárních zdrojů je hodnocení provedeno na úrovni celkových emisí provozovny podle evidence provozoven a ohlášených, resp. dopočtených emisí z údajů souhrnné provozní evidence za rok 2016. U hromadně sledovaných stacionárních zdrojů je hodnocení provedeno na úrovni základních územních jednotek.

Emise částic PM10 a PM2.5 jsou vypočteny z ohlášených emisí TZL v souladu s metodikou uveřejněnou ve Věstníku MŽP (SRPEN 2013, ČÁSTKA 8 - metodický pokyn MŽP, odboru ochrany ovzduší, ke zpracováni rozptylových studií. Příloha 2: Metodika výpočtu podílu frakcí částic PM10 a PM2,5 v emisích tuhých znečišťujících látek a výpočtu podílu emisí NO2 v NOx). Emise benzo[a]pyrenu jsou vypočteny v souladu s mezinárodními požadavky na emisní Inventury. Obdobně je proveden výpočet emisí z vytápění domácností (PM10, PM2.5 a benzo[a]pyrenu), popř. z dalších zdrojů emisí částic PM10 a PM2.5, zahrnující pozemní stavby, polní práce a chovy hospodářských zvířat. Emise z dalších hromadně sledovaných zdrojů (např. skládek) nelze z důvodu nedostatku aktivních údajů vyhodnotit ve vztahu ke konkrétní základní územní jednotce. Jejich podíl na emisích nicméně nepředstavuje významné množství.

Pro hodnocení významných emisí ze silniční dopravy byla využita datová sada ze Sčítání dopravy 2016, provedeného ŘSD. Výpočet emisí byl proveden pro základní skladbu vozidel, zahrnující osobní vozidla, lehká a těžká nákladní vozidla vč. autobusů a motocykly. Emisní faktory byly odvozeny z výstupů aplikace COPERT, kterou od r. 2018 provozuje CDV Brno pro účely výpočtu emisí ze silniční dopravy podle požadavků na mezinárodní emisní inventury. Emisní faktory každé skupiny vozidel jsou vyhodnoceny jako průměrné pro celou ČR a nemusí zohledňovat specifika vozového parku (druh paliva, stáří vozidla, apod.) jednotlivých území zón a aglomerací. Výběr deseti nejvýznamnějších úseků byl proveden podle měrné emise každé znečišťující látky násobené počtem bytů v okolním území ve vzdálenosti do 500 m od úseku. U emisí PM10 a PM2.5 byly vybírány úseky, u kterých je v dané oblasti překračována hodnota imisního limitu 36. nejvyšší denní koncentrace částic PM10 (50 μg.m-3 - pětiletý průměr let 2012-2016) a hodnota průměrné roční koncentrace částic PM2.5 20 μg.m-3 - pětiletý průměr let 2012-2016. Pořadí úseků odpovídá nejvyšší měrné emisi na km délky úseku. Pokud nejsou na území dané aglomerace/zóny hodnoty výše uvedených imisních koncentrací podél silničních úseků překračovány, nebo je těchto úseků méně než deset, jsou zobrazeny další významné úseky podle výše uvedeného kritéria. U emisí benzo[a]pyrenu byly úseky vybírány bez ohledu na překročení imisních limitů.

Tab. 27: Provozovny vyjmenovaných zdrojů s nejvyššími emisemi PM10, stav k roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy (grafická lokalizace viz níže)

Kraj

 Pořadí

IČO provozovny

Provozovatel/název provozovny

PM10

[t/r]

Podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

643750021

ČEZ, a. s. Elektrárna Mělník, Teplárna Trmice - provoz Mělník

138,96

1,81

Středočeský kraj

2.

643750351

Energotrans, a.s. - Elektrárna Mělník I

 79,76

1,04

Středočeský kraj

3.

786230111

Ethanol Energy a.s. - provozovna lihovar Vrdy

 57,81

0,75

Středočeský kraj

4.

696290111

ŠKODA AUTO a.s. - závod Mladá Boleslav

 29,04

0,38

Středočeský kraj

5.

665060431

Alpiq Generation (CZ) s.r.o. - Elektrárna Kladno

 24,92

0,32

Středočeský Kraj

6.

210370172

COLAS CZ, a.s. Kamenolom Čenkov

 21,42

0,28

Středočeský kraj

7.

211000502

EUROVIA Kamenolomy, a.s. - provozovna 1530, štěrkovna Plaňany

 19,89

0,26

Středočeský kraj

8.

211270132

ČEZ Energo - kotelna Sázavan

 16,94

0,22

Středočeský kraj

9.

772398111

METAZ Týnec a.s.

 15,29

0,20

Středočeský kraj

10.

672710083

UNIPETROL RPA, s.r.o- RAFINÉRIE, odštěpný závod, Kralupy

 15,25

0,20

Celkem Střední Čechy

7 692,8

Tab. 28: Provozovny vyjmenovaných zdrojů s nejvyššími emisemi PM2,5, stav k roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy (grafická lokalizace viz níže)

Kraj

Pořadí

IČO provozovny

Provozovatel/název provozovny

PM2,5

[t/r]

Podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

643750021

ČEZ, a. s. Elektrárna Mělník, Teplárna Trmice - provoz Mělník

104,22

1,78

Středočeský kraj

2.

643750351

Energotrans, a.s. - Elektrárna Mělník I

 51,61

0,88

Středočeský kraj

3.

786230111

Ethanol Energy a.s. - provozovna lihovar Vrdy

 39,90

0,68

Středočeský kraj

4.

696290111

ŠKODA AUTO a.s. - závod Mladá Boleslav

20,44

0,35

Středočeský kraj

5.

665060431

Alpiq Generation (CZ) s.r.o. - Elektrárna Kladno

17,60

0,30

Středočeský kraj

6.

211000502

EUROVIA Kamenolomy, a.s. - provozovna 1530, štěrkovna Plaňany

14,04

0,24

Středočeský kraj

7.

211270132

ČEZ Energo - kotelna Sázavan

 10,89

0,19

Středočeský kraj

8.

735510471

Výroba a prodej tepla Příbram a.s. - CZT

 10,68

0,18

Středočeský kraj

9.

672710083

UNIPETROL RPA, s.r.o- RAFINÉRIE, odštěpný závod, Kralupy

 10,02

0,17

Středočeský kraj

10.

703560111

SPOLANA a.s.

9,75

0,17

Celkem Střední Čechy

5 846,8

Tab. 29: Provozovny vyjmenovaných zdrojů s nejvyššími emisemi benzo[a]pyrenu, stav k roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy (grafická lokalizace viz níže)

Kraj

Pořadí

IČO provozovny

Provozovatel/název provozovny

Benzo[a]pyren

[KG/r]

Podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

211270132

ČEZ Energo- kotelna Sázavan

0,53

0,02

Středočeský kraj

2.

643750351

Energotrans, a.s. - Elektrárna Mělník I

0,34

0,01

Středočeský kraj

3.

606100013

Dřevařské centrum- ZZD Bohdaneč

0,29

0,01

Středočeský kraj

4.

783548121

Veolia Energie Kolín, a.s. - Výtopna Pila

0,28

0,01

Středočeský kraj

5.

212070372

PILA MARTINICE s.r.o.

0,22

0,01

Středočeský kraj

6.

665060431

Alpiq Generation (CZ) s.r.o. - Elektrárna Kladno

0,22

0,01

Středočeský kraj

7.

705810013

Nemocnice Na Pleši s.r.o.

0,18

0,01

Středočeský kraj

8.

212001782

Zdeněk Trnka- dřevovýroba Drásov

0,16

0,01

Středočeský kraj

9.

643750021

ČEZ a.s., Elektrárna Mělník Teplárna Trmice - provoz Mělník

0,16

0,01

Středočeský kraj

10.

706740301

České kupkové závody, a.s.

0,15

0,01

Celkem Střední Čechy

2 310

Tab. 30: Hromadně sledované stacionární zdroje s nejvyššími emisemi PM10, stav k roku 2016, zóna C02 Střední Čechy (grafika viz níže)

KRAJ

Pořadí

KOD_ZUJ

NAZEV_ZUJ

PM10 [t/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

537225

Chotěšice

47,41

0,62

Středočeský kraj

2.

532053

Kladno

46,86

0,61

Středočeský kraj

3.

529451

Bystřice

40,32

0,52

Středočeský kraj

4.

539911

Příbram

39,21

0,51

Středočeský kraj

5.

530883

Vlašim

37,62

0,49

Středočeský kraj

6.

541281

Sedlčany

31,77

0,41

Středočeský kraj

7.

530573

Sedlec-Prčice

30,78

0,40

Středočeský kraj

8.

541231

Rožmitál pod Třemšínem

30,61

0,40

Středočeský kraj

9.

538728

Říčany

29,76

0,39

Středočeský kraj

10.

533955

Kutná Hora

29,70

0,39

Celkem Střední Čechy

7 692,8

Tab. 31: Vytápění domácností s nejvyššími emisemi PM10, stav roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy

KRAJ

Pořadí

KOD_ZUJ

NAZEV_ZUJ

PM10 [t/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

532053

Kladno

45,08

0,59

Středočeský kraj

2.

539911

Příbram

35,48

0,46

Středočeský kraj

3.

529451

Bystřice

29,96

0,39

Středočeský kraj

4.

534676

Mělník

26,68

0,35

Středočeský kraj

5.

541281

Sedlčany

25,65

0,33

Středočeský kraj

6.

530883

Vlašim

25,34

0,33

Středočeský kraj

7.

538728

Říčany

25,23

0,33

Středočeský kraj

8.

541231

Rožmitál pod Třemšínem

25,22

0,33

Středočeský kraj

9.

533416

Kostelec nad Černými Lesy

24,44

0,32

Středočeský kraj

10.

533955

Kutná Hora

23,26

0,30

Celkem Střední Čechy

7 692,8

Tab. 32: Hromadně sledované stacionární zdroje s nejvyššími emisemi PM10, stav k roku 2016, zóna C02 Střední Čechy

KRAJ

Pořadí

KOD_ZUJ

NAZEV_ZUJ

PM2,5 [t/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

532053

Kladno

44,36

0,76

Středočeský kraj

2.

539911

Příbram

35,34

0,60

Středočeský kraj

3.

529451

Bystřice

30,91

0,53

Středočeský kraj

4.

530883

Vlašim

27,04

0,46

Středočeský kraj

5.

534676

Mělník

26,36

0,45

Středočeský kraj

6.

541281

Sedlčany

26,13

0,45

Středočeský kraj

7.

541231

Rožmitál pod Třemšínem

25,54

0,44

Středočeský kraj

8.

538728

Říčany

25,30

0,43

Středočeský kraj

9.

533416

Kostelec nad Černými Lesy

24,12

0,41

Středočeský kraj

10.

533955

Kutná Hora

23,80

0,41

Celkem Střední Čechy

5 846,8

Tab. 33: Vytápění domácností s nejvyššími emisemi PM2,5, stav roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy

KRAJ

Pořadí

KOD_ZUJ

NAZEV_ZUJ

PM2,5[t/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

532053

Kladno

44,18

0,76

Středočeský kraj

2.

539911

Příbram

34,80

0,60

Středočeský kraj

3.

529451

Bystřice

29,41

0,50

Středočeský kraj

4.

534676

Mělník

26,15

0,45

Středočeský kraj

5.

541281

Sedlčany

25,17

0,43

Středočeský kraj

6.

530883

Vlašim

24,86

0,43

Středočeský kraj

7.

541231

Rožmitál pod Třemšínem

24,74

0,42

Středočeský kraj

8.

538728

Říčany

24,72

0,42

Středočeský kraj

9.

533416

Kostelec nad Černými Lesy

23,98

0,41

Středočeský kraj

10.

533955

Kutná Hora

22,80

0,39

Celkem Střední Čechy

5 846,8

Tab. 34: Vytápění domácností s nejvyššími emisemi benzo[a]pyrenu, stav roku 2016, zóna CZ02 Střední Čechy

KRAJ

Pořadí

KOD_ZUJ

NAZEV_ZUJ

benzo[a]pyrenu [kg.r-1]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský kraj

1.

532053

Kladno

23,71

1,03

Středočeský kraj

2.

539911

Příbram

18,42

0,80

Středočeský kraj

3.

529451

Bystřice

15,30

0,66

Středočeský kraj

4.

534676

Mělník

14,02

0,61

Středočeský kraj

5.

538728

Říčany

13,42

0,58

Středočeský kraj

6.

541281

Sedlčany

13,14

0,57

Středočeský kraj

7.

530883

Vlašim

13,09

0,57

Středočeský kraj

8.

541231

Rožmitál pod Třemšínem

13,03

0,56

Středočeský kraj

9.

533416

Kostelec nad Černými Lesy

12,57

0,54

Středočeský kraj

10.

533955

Kutná Hora

12,23

0,53

Celkem Střední Čechy

2 310,0

Tab. 35: Vybrané úseky silnic seřazené podle nejvyšší měrné emise PM10, PM2,5, a benzo[a]pyrenu, stav roku 2016, zóna CZ02, Střední Čechy

Kraj

Pořadí

Označení komunikace

Délka úseku

Počet bytů v okolí 500m

Emise znečišťujících látek

PM10

(km)

[t/km/r]

[t/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský

1.

101 vyús. 10148 - Kralupy n.Vlt.k.z.

2,624

5097

0,316

0,830

0,011

Středočeský

2.

9 Mělník,vyús.9A (ul.Cukrovarská) -Mělník vyús.2730

0,452

2741

0,300

0,136

0,002

Středočeský

3.

238 Kladno z.z.-Kladno,vyús.ul.Kleinerovy

2,863

7836

0,242

0,692

0,009

Středočeský

4.

9 Mělník vyús.2730-Mělník,vyús.273

0,446

2532

0,220

0,098

0,001

Středočeský

5.

61 Kladno,vyús.ul. Pražská - Kladno k.z., x s MK ul.M. Horákové

1,470

7732

0,197

0,290

0,004

Středočeský

6.

61 Kladno,zaús.118-Kladno,vyús.ul.Pražská

0,730

4797

0,193

0,141

0,004

Středočeský

7.

2730 Mělník,vyús.z.9-Mělník,zaús.ul.Krombholcovy

1,705

4484

0,187

0,318

0,004

Středočeský

8.

2730 Mělník,zaús.ul.Krombholcovy-Mělník,zaús.do9

0,287

3013

0,177

0,051

0,001

Středočeský

9.

10148 Kralupy n.Vlt.,vyús.ze - Kralupy n.Vlt.,Lidové nám.101-

1,000

4016

0,161

0,161

0,001

Středočeský

10.

118 Kladno,ul.Jar.Kociána-Kladno,zaús.do61

1,276

5696

0,122

0,155

0,001

Celkem Střední Čechy

7 692,8

Kraj

Pořadí

Označení komunikace

Délka úseku

Počet bytů v okolí 500m

Emise znečišťujících látek

(km)

PM2,5

[t/km/r]

[tr/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský

1.

D1 Chodov - Průhonice

4,487

3726

1,096

4,918

0,084

Středočeský

2.

D5 Beroun,východ-Beroun,centrum

3,834

2338

0,713

2,734

0,047

Středočeský

3.

D11 Horní Počernice - Jimy

9,129

2446

0,641

5,853

0,100

Středočeský

4.

D5 Beroun,centrum - Beroun,západ

3,972

4722

0,636

2,524

0,043

Středočeský

5.

D7 x s 00719 - konec D7, přivaděč Slaný

8,313

373

0,237

1,969

0,034

Středočeský

6.

101 vyús. 10148 - Kralupy n.Vlt.k.z.

2,624

5097

0,221

0,581

0,010

Středočeský

7.

238 Kladno z.z.-Kladno,vyús.ul.Kleinerovy

2,863

7836

0,171

0,489

0,008

Středočeský

8.

101 Stehelčeves,zaús.10145-hr.okr.Kladno a Mělník

11,403

1235

0,022

0,249

0,004

Středočeský

9.

101 Kladno k.z.-Stehelčeves,zaús.10145

3,320

498

0,018

0,059

0,001

Středočeský

10.

10144 Koleč,vyús.10146-Třebusice,x s10142

2,916

335

0,015

0,045

0,001

Celkem Střední Čechy

5 846,8

Kraj

Pořadí

Označení komunikace

Délka úseku

Počet bytů v okolí 500m

Emise znečišťujících látek

(km)

benzo[a]pyrenu

[kg/km/r]

[kg/r]

podíl zdroje [%] z celku v rámci území

Středočeský

1.

D1 Chodov - Průhonice

4,487

3726

0,037

0,166

0,0072

Středočeský

2.

D5 Třebonice - Rudná

5,495

0925

0,027

0,150

0,0065

Středočeský

3.

D5 Beroun,východ-Beroun,centrum

3,834

2338

0,022

0,085

0,0037

Středočeský

4.

D11 Horní Počernice – Jimy

9,129

2446

0,020

0,186

0,0081

Středočeský

5.

D5 Beroun,centrum - Beroun,západ

3,972

4722

0,020

0,078

0,0034

Středočeský

6.

D5 Beroun,západ - Bavoryně

5,775

1346

0,019

0,111

0,0048

Středočeský

7.

101 vyús. 10148 - Kralupy n.Vlt.k.z.

2,624

5097

0,008

0,021

0,0009

Středočeský

8.

38H Kolín z.z. - zaús. 125H, ul.Žižkova

2,277

5242

0,008

0,018

0,0008

Středočeský

9.

238 Kladno z.z.-Kladno,vyús.ul.Kleinerovy

2,863

7836

0,006

0,018

0,0008

Středočeský

10.

61 Kladno,vyús.ul. Pražská - Kladno k.z., x s MK ul.M. Horákové

1,47

7732

0,005

0,007

0,0003

Celkem Střední Čechy

2 310,0

B.2.4 Fugitivní emise

Nad rámec vyhodnocení emisí ze zdrojů sledovaných podle požadavků daných §6, odst. 1 zákona a přílohou č. 11 vyhlášky č. 415/2012 Sb. byly provedeny rovněž odhady fugitivních emisí TZL a částic PM10 a PM2.5 u vybraných kategorií zdrojů. Pro řešené území byly stanoveny emise z činností souvisejících se slévárenskými procesy, tj. kategoriemi 4.6.1. až 4.6.7. uvedenými v příloze č. 2 zákona v oddíle Slévárny železných kovů (slitin železa) a kategoriemi 4.8.1. až 4.9. uvedenými v příloze č. 2 zákona v oddíle Výroba nebo tavení neželezných kovů, slévání slitin, přetavování produktů, rafinace a výroba odlitků. Slévárenské procesy jsou provozovány ve všech zónách a aglomeracích a v rámci předchozího zpracování PZKO byly vyhodnoceny jako potenciálně nejvýznamnější zdroje fugitivních emisí.

Pro odhad fugitivních emisí ze sléváren byly využity emisní faktory vyhodnocené v rámci odborných posouzení úniků fugitivních emisí pomocí semiemisních měření prováděných při jednotlivých výrobních činnostech u slévárenských technologií (Bucek, s.r.o.). Většina těchto měření byla prováděna při zpracování žádostí o podporu projektů, zaměřených na snížení fugitivních emisí prachu v rámci výzev OPŽP v letech 2014 - 2016. Vyhodnocené emisní faktory tak představují stav před realizací těchto opatření. Pro stanovení emisí byly použity údaje souhrnné provozní evidence za rok 2017, ve které jsou ohlašovateli uváděny výroby litiny a dalších výrobků v t/rok.

Obecně jsou hlavními částmi slévárenských procesů tavírna (taviči pece a modifikační zařízení), formovna a jaderna (mísící zařízení pro výrobu jader a forem, formovací rámy), pískové hospodářství (vytloukací rošt, gravitační regenerační věž, fluidní sušárna), cídírna (brokový tryskač, ruční pracoviště) a dále potom činnosti pro finální povrchové úpravy výrobků, jako je nanášení žáruvzdorných směsí (polévací vany) nebo nanášení nátěrových hmot. Ze všech těchto stupňů výroby vznikají emise, které mohou být vykazovány v SPE, tj. ty, které jsou odsávány zpravidla vzduchotechnikou a jednak fugitivní emise, které odcházejí z výrobních zařízení neřízené a samovolně. Jedná o emise TZL s různým podílem jemných částic PM10 a PM2.5. Protože emise větších prašných frakcí jsou schopny sedimentovat zpět do výrobní haly a bývají v pravidelných intervalech uklízeny, jsou následně vykázány v rámci odpadového hospodářství.

Na výše uvedených zařízeních bylo v rámci projektů OPŽP provedena celá řada různých měření fugitivních emisí, při kterých byly vyhodnocovány koncentrace TZL a částic PM v různých profilech a vzdálenostech od konkrétních technologických operací. Z koncentrací a výrobních údajů pak byly stanoveny měrné výrobní emise konkrétních zařízení a operací a ty byly následně pro několik měřených provozu zprůměrovány do celkového emisního faktoru TZL, který reprezentuje z velké části stav zařízení, která ještě neprošla rekonstrukcemi, zaměřenými na snížení fugitivních emisí. Pro účely odhadu fugitivních emisí pro aktualizací PZKO byly emisní faktory TZL použity pro výpočet u slévárenských technologií s ohlášenou výrobu litiny za rok 2017. Pro odhad emisí částic PM10 a PM2.5 byly použity průměrné podíly stanovené v rámci předchozích měření, tj. 65 % podílu PM10 v TZL a 30 % podílu PM2,5 v TZL. V případě několika výrobních zařízení jsou odhadované emise za celou provozovnu sečteny a nejvýznamnější provozovny jsou uvedeny v tabulce s uvedením pořadí a podílu na celkových fugitivních emisích. Celkové fugitivní emise pro území zóny Střední Čechy byly odhadnuty ve výši 1 424,551 TZL, 925,96 t PM10 a 427,371 PM2,5.

Tab. 36: Výčet zdrojů s nejvyššími fugitivními emisemi TZL, PM10 a PM2,5 v zóně Střední Čechy (řazeno dle TZL)

Kraj

Pořadí

IČO provozovny

Provozovatel/název provozovny

Fugitivní emise

TZL

PM10

PM2,5

[t.r-1]

[t.r-1]

[t.r-1]

Středočeský kraj

1.

735420211

Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.

424,906

276,189

127,472

Středočeský kraj

2.

696290111

ŠKODA AUTO a.s. - závod Mladá Boleslav

277,944

180,664

083,383

Středočeský kraj

3.

779960111

METAL TRADE COMAX, a.s.

234,635

152,513

70,391

Středočeský kraj

4.

677710101

ČKD Kutná Hora, a.s. - Kutná Hora

098,330

63,914

29,499

Středočeský kraj

5.

609048021

TOS-MET slévárna a.s.

062,636

40,713

18,791

B.3 ANALÝZA PŘÍČIN ZNEČIŠTĚNÍ OVZDUŠÍ

Před čtením výsledků modelového hodnocení je třeba poznamenat několik věcí:

  • Příčiny překročení povoleného ročního počtu dnů s nadlimitní 24hodinovou koncentrací suspendovaných částic PM10 mohou být výrazně odlišné oproti hlavním původcům průměrných ročních koncentrací. Nicméně mezí průměrnou roční a 36. nejvyšší denní koncentrací PM10 existuje silná vazba. Opatření vedoucí ke snížení ročního průměru tak budou mít vliv i na snížení počtu překročení hodnoty denního limitu.
  • Podle omezených měření lze předpokládat, že modelovým výpočtem získaný relativní příspěvek sekundárních částic k průměrné roční koncentraci suspendovaných částic (zejména PM10) je nadhodnocen zhruba o pětinu až polovinu.
  • Výsledky modelového hodnocení jsou zatíženy mj. chybou ve vstupních emisních datech - to může zahrnovat jak chybějící (doposud neidentifikované) zdroje emisí, tak rozdíly ve způsobu výpočtu neohlašovaných emisí.

Nejistoty modelového výpočtu jsou podrobněji diskutovány v souhrnu analytické části pro Českou republiku (viz https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020), jehož znalost je nezbytná pro správnou interpretaci analytické částí PZKO pro jednotlivé zóny a aglomerace. V souhrnu je mj. uvedeno, jakým způsobem byly vymezeny oblasti s překračováním imisních limitů, jak byly stanoveny významné bodové zdroje a vysvětlen význam grafů použitých k analýze měření na stanicích.

B.3.1 Suspendované částice

B.3.1.1 Přeshraniční a český příspěvek

Problematika a nejistota spojená s určením podílů zahraničních a českých zdrojů na koncentraci suspendovaných částic byla rozebrána v souhrnu PZKO pro Českou republiku. Vzhledem k tomu, že stanovení podílu českých a zahraničních zdrojů na celkové koncentraci sekundárních částic je při použitém přístupu zatíženo poměrně značnou nejistotou, jsou tyto výsledky prezentovány pouze formou celorepublikových map v souhrnu PZKO pro Českou republiku a v textu k jednotlivým zónám a aglomeracím jsou slovně komentovány.

Z modelových výpočtů vyplývá, že relativní podíl primárních částic ze zahraničních zdrojů na ročním průměru PM10 i PM2.5 v zóně Střední Čechy je zanedbatelný a pohybuje se pod úrovní 10 % (Obr. 35 a Obr. 39).

Dále z modelových výpočtů plyne, že sekundární anorganické částice z českých i zahraničních zdrojů činí přibližně polovinu ročního průměru PM10 (Obr. 35). Podíl sekundárních částic na ročním průměru PM2.5 se pohybuje mezi 60-70 % (Obr. 39). V ročním průměru jsou nejvýznamnější složkou dusičnany (3-4 pg.m-3) následované sírany (2-3 μg.m-3) a nejmenší vliv mají amonné ionty s ročním průměrem mezi 1-2 μg.m-3.

Podle prvních výsledků modelového hodnocení vlivu zahraničních zdrojů lze očekávat, že se zahraniční zdroje podílí na průměrné roční koncentraci sekundárních částic na území zóny Střední Čechy zhruba z poloviny a v její jihozápadní části až ze dvou třetin. Z výše uvedeného vyplývá odhad, že celkový příspěvek zahraničních zdrojů k průměrné roční koncentraci suspendovaných částic činí přibližně třetinu až polovinu.

B.3.1.2 Primární částice PM10 z českých zdrojů

Příspěvky primárních částic z jednotlivých kategorií českých zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 jsou zobrazeny na Obr. 36 a Obr. 37. Ukázány jsou pouze ty kategorie, jejichž relativní podíl na průměrné roční koncentraci PM10 přesáhnul 10 %, nebo jejichž příspěvek k ročnímu průměru PM10 překročil 10 % imisního limitu (podrobněji viz popis v souhrnu analytické části za ČR). Z výsledků je zřejmé, že z pohledu emisí primárních částic PM10 jsou nejvýznamnějšími kategoriemi lokální vytápění domácností a silniční doprava, místně průmyslové zdroje.

Tam, kde příspěvek primárních částic PM10 z kategorie REZZO 1 a 2 přesáhnul 10 % imisního limitu pro roční průměr PM10, byly identifikovány jednotlivé významné bodové zdroje. Za významné byly označeny takové zdroje, jejichž relativní podíl na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2 překročil 4 % alespoň ve čtyřech referenčních bodech sítě 0,5 x 0,5 km. Fakticky se tedy jedná o příspěvek nad 0,4% ročního imisního limitu PM10, tj. 0,16 μg.m-3. Celkem takto bylo identifikováno 9 zdrojů a jejich seznam je uveden v Tab. 37.

Na Obr. 38 je vyznačeno území, na němž lze očekávat překračování imisního limitu pro průměrnou denní koncentraci PM10. K překračování imisního limitu pro průměrnou roční koncentraci PM10 v letech 2011-2016 podle map ČHMÚ nedocházelo. Barevná škála vyjadřuje, jaký by byl podle modelového výpočtu podíl 36. nejvyššího denního průměru a hodnoty denního imisního limitu při úplném omezení emisí primárních částic PM10 z českých zdrojů9. Pokud je hodnota v mapě větší než 1, je třeba přijmout opatření ke snížení koncentrací sekundárních částic, popř. emisí primárních částic ze zahraničních zdrojů. V praxi bude samozřejmě nutné přistoupit k těmto opatřením i v oblastech, kde se výsledná hodnota pohybuje pod 1, protože úplné omezení emisí primárních částic z českých zdrojů není reálné.

Modelové vstupy nezahrnovaly emise ze zemědělské půdy ohrožené větrnou erozí. Zóna Střední Čechy (zejména její severní část) patří v tomto ohledu k ohroženým oblastem České republiky. Na základě odborných studií je možné dovozovat, že v Zóně Střední Čechy může mít větrná eroze vliv na kvalitu ovzduší pouze v lokálním měřítku a jen při velmi nepříznivých povětrnostních podmínkách. K překročení denního imisního limitu pro PM10 může jejím vlivem docházet teoreticky jen ve spodních jednotkách případů.

Obr. 35: Příspěvek sekundárních a primárních částic ze zahraničí, resp. primárních částic z českých zdrojů k ročnímu průměru PM10 – zóna CZ02

Obr. 36: Příspěvek primárních částic z českých zdrojů (průmysl a silniční doprava) k ročnímu průměru PM10 – zóna CZ02

Obr. 37: Příspěvek primárních částic z českého lokálního vytápění k ročnímu průměru PM10 – zóna CZ02

Tab. 37: Významné individuální zdroje PM10 v zóně CZ02 - Střední Čechy

Pozn.: Uvedeny jsou zdroje, podílející se na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2 alespoň 4 % (relativně, ne absolutně) ve 4 nebo více referenčních bodech. Uvažovány přitom byly pouze ty referenční body, ve kterých celkový příspěvek kategorie REZZO 1 a 2 k průměrné roční koncentraci přesáhnul 10 % imisního limitu. Zdroje jsou řazeny podle počtu referenčních bodů a následně podle průměrného podílu v těchto bodech na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2. Údaje o zdrojích odpovídají hlášením ISPOP za rok 2016.

Kód příloha 2

Popis

4.13.

Obrábění kovů (brusírny a obrobny) a plastů, jejichž celkový elektrický příkon je vyšší než 100 kW

4.14.

Svařování kovových materiálů, jejichž celkový elektrický příkon je roven nebo vyšší než 1000 kVA

4.6.1.

Doprava a manipulace se vsázkou nebo produktem

4.8.1.

Doprava a manipulace se surovinou nebo produktem

5.11.

Kamenolomy a zpracování kamene, ušlechtilá kamenická výroba, těžba, úprava a zpracování kameniva - přírodního i umělého o projektovaném výkonu vyšším než 25 m3/den

11.

Stacionární zdroje jinde nezařazené (vyjma spalovacích zdrojů - nepřímých ohřevů), jejichž roční emise překračují hodnoty uvedené v bodech 11.1. až 11.9.

Obr. 38: Území, kde byl v letech 2011-2016 překračován denní imisní limit PM10 a jaký by byl podle modelového výpočtu podíl 36. nejvyššího denního průměru a hodnoty denního imisního limitu při úplném omezení známých emisí primárních částic PM10 z českých zdrojů - zóna CZ02

Pozn.: Překračování imisního limitu bylo hodnoceno na základě map ČHMÚ v rozlišení 1x1 km.

B.3.1.3 Primární částice PM2,5 z českých zdrojů

Příspěvky primárních částic z jednotlivých kategorií českých zdrojů k průměrné roční koncentraci PM2.5 jsou zobrazeny na Obr. 40 a Obr. 41. Ukázány jsou pouze ty kategorie, jejichž podíl na průměrné roční koncentraci PM2.5 přesáhnul 10 %, nebo jejichž příspěvek k ročnímu průměru PM2.5 překročil 2 μg.m-3 (10% imisního limitu platného od roku 2020; viz popis v souhrnu analytické části za ČR). V porovnání s primárními částicemi PM10 poklesl vliv silniční dopravy, a naopak vzrostl vliv primárních částic z lokálního vytápění.

Tam, kde příspěvek primárních částic PM2,5 z kategorie REZZO 1 a 2 přesáhnul 10 % imisního limitu pro roční průměr PM2,5, byly identifikovány jednotlivé významné bodové zdroje. Za významné byly označeny takové zdroje, jejichž relativní podíl na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2 překročil 4 % alespoň ve čtyřech referenčních bodech sítě 0,5 x 0,5 km. Fakticky se tedy jedná příspěvek nad 0,4 % ročního imisního limitu PM2,5, tj. 0,08 μg.m-3. Celkem tak bylo identifikováno 5 zdrojů. Jejich podrobný seznam zdrojů je uveden v Tab. 38.

Na Obr. 42 je vyznačeno území, na němž lze očekávat překračováni imisního limitu 20 μg.m-3 pro průměrnou roční koncentraci PM2,5. Barevná škála zároveň vyjadřuje, jaké úrovně imisního limitu by bylo možné dosáhnout při úplném omezení emisí primárních částic PM2,5 z českých zdrojů. Pokud je hodnota v mapě větší než 1, je třeba přijmout opatření ke snížení koncentrací sekundárních částic, popř. emisí primárních částic ze zahraničních zdrojů. V praxi bude samozřejmě nutné přistoupit k těmto opatřením i v oblastech, kde se výsledná hodnota pohybuje pod 1, protože úplné omezení emisí primárních částic z českých zdrojů není reálné. Je patrné, že pro dosažení ročního imisního limitu pro PM2,5 v severní části zóny Střední Čechy bude třeba kromě omezení emisí primárních částic zejména z lokálního vytápění přistoupit k opatřením významně snižujícím koncentrace sekundárních částic.

Obr. 39: Příspěvek sekundárních částic a primárních částic ze zahraničí, resp. primárních částic z českých zdrojů k ročnímu průměru PM2,5 - zóna CZ02

Obr. 40: Příspěvek primárních částic z českých zdrojů (průmysl a silniční doprava) k ročnímu průměru PM2,5 – zóna CZ02

Obr. 41: Příspěvek primárních částic z českého lokálního vytápění k ročnímu průměru PM2,5 – zóna CZ02

Tab. 38: Významné individuální zdroje PM2,5 v zóně CZ02 - Střední Čechy

Pozn.: Uvedeny jsou zdroje, podílející se na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2 alespoň 4 % (relativně, ne absolutně) ve 4 nebo více referenčních bodech. Uvažovány přitom byly pouze ty referenční body, ve kterých celkový příspěvek kategorie REZZO 1 a 2 k průměrné roční koncentraci přesáhnul 10 % budoucího imisního limitu PM2.5 20 μg.m-3. Zdroje jsou řazeny podle počtu referenčních bodů a následně podle průměrného podílu v těchto bodech na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2. Údaje o zdrojích odpovídají hlášením ISPOP za rok 2016.

Kód příloha 2

Popis:

4.13.

Obrábění kovů (brusírny a obrobny) a plastů, jejichž celkový elektrický příkon je vyšší než 100 kW

4.14.

Svařování kovových materiálů, jejichž celkový elektrický příkon je roven nebo vyšší než 1000 kVA

5.11.

Kamenolomy a zpracování kamene, ušlechtilá kamenická výroba, těžba, úprava a zpracování kameniva - přírodního i umělého o projektovaném výkonu vyšším než 25 m3/den

11.

Stacionární zdroje jinde nezařazené (vyjma spalovacích zdrojů - nepřímých ohřevů), jejichž roční emise překračují hodnoty uvedené v bodech 11.1. až 11.9.

Obr. 42: Území, kde v letech 2011-2016 překračoval roční průměr PM2,5 imisní limit 20 μg.m-3 a úroveň imisního limitu, které by podle modelového výpočtu bylo možné dosáhnout při úplném omezení známých emisí primárních částic PM2.5 z českých zdrojů - zóna CZ02

Pozn.: Překračování budoucího imisního limitu bylo hodnoceno na základě map ČHMÚ v rozlišení 1x1 km.

B.3.2 Benzo[a]pyren

Oddělený relativní příspěvek zahraničních a českých zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu je zobrazen na Obr. 44. Vliv českých zdrojů převládá v obydlených oblastech, kde dominují emise z lokálního vytápění. České zdroje pak jsou odpovědné za převážnou část ročního průměru (70% i více). Tam, kde české zdroje chybí, mohou zahraniční zdroje přispívat k ročnímu průměru 60 % a místy i 70 %. Na Obr. 44 a Obr. 45 jsou zobrazeny příspěvky jednotlivých kategorií českých zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu. Ukázány jsou pouze ty kategorie, jejíchž podíl na průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu přesáhnul 10 %, nebo jejichž příspěvek k ročnímu průměru přesáhnul 10 % imisního limitu. Z výsledků je zřejmé, že naprosto dominantním českým zdrojem je lokální vytápění domácností. Vliv dopravy je omezen na okolí významných komunikací.

Tam, kde příspěvek kategorie REZZO 1 a 2 přesáhnul 10 % imisního limitu pro roční průměr benzo[a]pyrenu, byl proveden výpočet pro jednotlivé bodové zdroje. Z výsledků vyplynulo, že ani jeden zdroj nebyl klasifikován jako významný, tj. podíl žádného individuálního zdroje na celkovém příspěvku kategorie REZZO 1 a 2 nepřekročil 4 % alespoň ve čtyřech referenčních bodech sítě 0,5 x 0,5 km.

Na Obr. 43 je vyznačeno území, na němž lze očekávat překračování imisního limitu pro průměrnou roční koncentraci benzo[a]pyrenu. Barevná škála zároveň vyjadřuje, jaké úrovně imisního limitu by bylo možné dosáhnout pří úplném omezení emisí z českých zdrojů. V této mapě stojí za pozornost oblast Kladenská, kde dochází k překračování imisního limitu benzo[a]pyrenu a zároveň z modelových výpočtů vychází relativně nízký podíl českých zdrojů. Spíš než na významný vliv zahraničí tato skutečnost ukazuje na fakt, že emise benzo[a]pyrenu z českých zdrojů z této oblasti jsou podhodnoceny. To samé lze říci i o ostatních lokalitách, kde by podle modelového výpočtu nemělo být možné dosáhnout imisního limitu ani při úplném omezení emisí z českých zdrojů.

Obr. 43: Území, kde byl v letech 2012-2016 překračován roční imisní limit benzo[a]pyrenu a úroveň tohoto imisního limitu, které by podle modelového výpočtu bylo možné dosáhnout při úplném omezení známých emisi z českých zdrojů - zóna CZ02

Pozn.: Překračování imisního limitu bylo hodnoceno na základě map ČHMÚ v rozlišení 1x1 km.

Obr. 44: Příspěvek českých a zahraničních zdrojů k ročnímu průměru benzo[a]pyrenu - zóna CZ02

Obr. 45: Příspěvek českých zdrojů (silniční doprava a lokální vytápění) k ročnímu průměru benzo[a]pyrenu - zóna CZ02.

B.3.3. Těžké kovy

Z těžkých kovů byly v zóně Střední Čechy v období 2011-2016 lokálně překračovány imisní limity pro arsen a nikl. Nadlimitní koncentrace arsenu byly v letech 2012 a 2013 naměřeny na stanici Kladno-Švermov (viz kap. B.1.5 Arsen). Průběhy krátkodobých (24hodinových, případně 14denních koncentrací, podle režimu měření na uvedené stanici) průměrných koncentraci arsenu vykazují sezónní charakter a dokladují významný vnos arsenu do ovzduší ze spalování fosilních paliv (ČHMÚ 201210).

Nadlimitní koncentrace niklu byly zaznamenány v roce 2011 na stanici Příbram I.-nemocnice. Překročení způsobily vysoké koncentrace v první třetině roku a souvisely pravděpodobně s bouracími pracemi probíhajícími přibližně 200 metrů od měřící stanice (ČHMÚ 2012).

B.3.4 Fugitivní emise PM10 a PM2,5

Do modelových výpočtů popsaných v souhrnu analytické části pro Českou republiku nebo v kapitolách uvedených výše nevstupovaly nevykazované fugitivní emise, protože v době provádění výpočtu nebyl k dispozici odhad jejich množství. Aby byl tento nedostatek alespoň částečně odstraněn, byl pro analýzu vliv u fugitivních emisí těchto zdrojů proveden dodatečný výpočet modelem SYMOS (prováděný také pro ročenku „Znečištění ovzduší na území České republiky v roce 2018“).

Výpočet byl proveden pro stacionární zdroje a s nimi související technologické operace v rámci provozoven 1) výroby a zpracování koksu, železa a oceli (zdroje se nacházejí pouze v aglomeraci CZ08A), 2) sléváren (zdroje se nacházejí ve všech zónách a aglomeracích, vč. zóny CZ02) a 3) dalších potenciálně významných zdrojů z hlediska fugitivních emisí (tyto zdroje se nacházely pouze v aglomeraci CZ08A)11.

Pro odhad emisí sléváren byly využity údaje o výrobách, ohlášené v rámci souhrnné provozní evidence za rok 2017. Popis výpočtu ostatních výše uvedených zdrojů (které se nicméně na území zóny CZ02 nenacházejí) je uveden v programu zlepšování kvality ovzduší aglomerace CZ08A Ostrava/Karviná/Frýdek-Místek.

Výpočet imisních příspěvků byl proveden modelem SYMOS pro roční koncentrace PM10 a PM2,5 za využití meteorologických dat z roku 2018. Analýza fugitivních emisí byla vypočítána dodatečně k ostatním částem analýzy znečištění ovzduší prezentované v předchozích kapitolách, které s ohledem na využití zahraničních emisí (dostupné pouze k roku 2015) využívají meteorologii kroku 2015. Fugitivní emise jsou nicméně vztaženy k aktuálně dostupným meteorologickým údajům (2018).

Souhrnné imisní příspěvky fugitivních emisí a s nimi souvisejících technologických operací k ročním koncentracím částic PM10 a PM2,5 jsou uvedeny pro zónu CZ02 na Obr. 46, resp. Obr. 47. Obrázky znázorňují vliv sléváren nacházejících se v zóně CZ02.

Obr. 46: Příspěvek fugitivních emisí k ročnímu průměru částic PM10 (μg.m-3) - slévárny, zóna CZ02 (rozlišení mapy - 1 x 1 km)

Obr. 47: Příspěvek fugitivních emisí k ročnímu průměru částic PM2,5 (μg.m-3) - slévárny, zóna CZ02 (rozlišení mapy - 1 x 1 km)

Podrobněji byly dále analyzovány ty referenční body sítě modelu SYMOS12, kde celkový vypočítaný imisní příspěvek fugitivních emisí všech výše uvedených stacionárních zdrojů (v případě zóny CZ02 se jedná pouze o slévárny) přesáhl 10 % ročního imisního limitu pro částice PM10, resp. 10 % ročního imisního limitu pro částice PM2,5 platného od roku 2020 (tj. jednalo se o souhrnné imisní příspěvky nad 4 μg.m-3 PM10, resp. nad 2 μg.m-3 PM2.5). V těchto bodech byly spočteny příspěvky jednotlivých stacionárních zdrojů fugitivních emisí. Každému zdroji pak byly přiřazeny ty referenční body, v nichž jeho individuální podíl na souhrnném imisním příspěvku fugitivních emisí všech zdrojů přesáhl 4 %. Za významné pak byly dále považovány ty zdroje, jimž byly výše uvedeným způsobem přiřazeny alespoň 4 referenční body. V těchto bodech pak byl pro daný zdroj spočten průměrný a maximální příspěvek (stanoveny ve čtvercích modelu SYMOS, ve kterých má daný zdroj vliv). Požadavek na min. počet 4 bodů byl zvolen z toho důvodu, aby se nemohlo stát, že byl zdroj považován za významný pouze díky jeho poloze vůči referenčním bodům konkrétní sítě.

Imisní příspěvky fugitivních emisí významných zdrojů nacházejících se v zóně CZ02 jsou pro částice PM10 uvedeny v Tab. 39 a pro částice PM2,5 v Tab. 40. Zdroje jsou řazené dle velikosti maximálního vypočítaného imisního příspěvku, kterého zdroj dosahuje v některém z referenčních bodů sítě modelu SYMOS. Tabulka obsahuje také průměrné hodnoty imisních koncentrací daného zdroje (průměr za všechny body sítě modelu SYMOS, ve kterých se zdroj imisně projevuje).

Je třeba zde upozornit, že informace v Tab. 39 lze považovat také za jakousi aproximaci vlivu fugitivních emisí na denní koncentrace částic PM10, které nebyly vypočítány s ohledem na nejistoty, které se k výpočtu krátkodobých koncentrací váží. Zdroje fugitivních emisí působí celoročně, tj. včetně dnů, které jsou z hlediska překročení denního imisního limitu rizikové (typicky zimní období). Jejich vliv na počet dnů s překročeným imisním limitem je tedy evidentní.

Níže uvedené tabulky demonstrují, které provozovny je třeba považovat za zdroje ovlivňující kvalitu ovzduší svými fugitivními emisemi z hlediska částic PM10 nebo PM2.5.

Tab. 39: Imisní příspěvky fugitivních emisí ze stacionárních zdrojů k ročním koncentracím částic PM10, zóna CZ02

Skupina

počet buněk s podílem daného zdroje se souhrnném imisním příspěvku fugitivních emisí ≥ 4%

průměrný příspěvek [µg.m-3]

maximální příspěvek [µg.m-3]

IDFPROV1

Název provozovny1

Číslo zdroje1

Obec

slévárny

16

25

241

735420211

Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.

103

Příbram

slévárny

16

16

118

779960111

METAL TRADE COMAX, a.s.

101

Velvary

slévárny

20

11

45

696290111

ŠKODA AUTO a.s.-závod Mladá Boleslav

109

Mladá Boleslav

slévárny

 6

8

13

677710101

ČKD Kutná Hora, a.s. - Kutná Hora

101

Kutná Hora

slévárny

15

1

5

735420211

Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.

102

Příbram

*IDFPROV a číslo zdroje odpovídají identifikačním číslům přiřazeným systémem ISPOP za rok 2011 (kvůli návaznosti na PZKO z roku 2016, pro který je rok 2011 referenčním rokem a dále s ohledem na to, že je období 2011 - 2016 referenčním obdobím pro tuto aktualizaci). Názvy provozoven byly aktualizovány dle údajů za rok 2017, kde to bylo možné

Tab. 40: Imisní příspěvky fugitivních emisí ze stacionárních zdrojů k ročním koncentracím částic PM2.5, zóna CZ02

Skupina

počet buněk s podílem daného zdroje na souhrném imisním příspěvku fugitivních emisí ≥ 4%

průměrný příspěvek [µg.m-3]

maximální příspěvek [µg.m-3]

IDFPROV1

Název provozovny1

Číslo zdroje1

Obec

slévárny

16

11

111

735420211

Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.

103

Příbram

slévárny

15

8

55

779960111

METAL TRADE COMAX, a.s.

101

Velvary

slévárny

18

5

21

696290111

ŠKODA AUTO a.s.-závod Mladá Boleslav

109

Mladá Boleslav

slévárny

 5

4

6

677710101

ČKD Kutná Hora, a. s.-Kutná Hora

101

Kutná Hora

slévárny

15

1

3

735420211

Kovohutě Příbram nástupnická, a. s.

102

Příbram

*IDFPROV a číslo zdroje odpovídají identifikačním číslům přiřazeným systémem ISPOP za rok 2011 (kvůli návaznosti na PZKO z roku 2016, pro který je rok 2011 referenčním rokem a dále s ohledem na to, že je období 2011 - 2016 referenčním obdobím pro tuto aktualizaci). Názvy provozoven byly aktualizovány dle údajů za rok 2017, kde to bylo možné.

B.4 ANALÝZA ZNEČIŠTĚNÍ NA STANICÍCH

Následující kapitoly obsahují hodnocení koncentračních růžic pro stanice imisního monitoringu, kde došlo v referenčním období 2011 - 2016 k překročení imisního limitu.

V textu kapitol jsou zobrazeny pouze vybrané statistiky, kompletní sada dat, na základě kterých bylo vyhotoveno hodnocení níže, jsou k dispozici na stránkách https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020.

B.4.1 Stanice: SBER - Beroun (ČHMÚ)

Znečišťující látky překračující imisní limity v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Beroun v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 41.

Tab. 41: Koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SBER, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

65,1

51,6

51,2

53,3

47,8

43,4

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č 1 a č. 3 zákona č 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Beroun je klasifikována jako dopravní - městská s reprezentativností okrskového měřítka (0,5 až 4 km)13. Stanice je umístěna přímo u silnice II. třídy č. 605 Plzeňská v jihozápadní části Berouna. V blízkosti stanice se nachází základní a mateřská škola a obytná zástavba. Jihovýchodně od stanice je nákupní oblast, za kterou prochází dálnice D5, cca 300m od stanice.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 na stanici nejvyšší podíl sekundární částice (Tab. 42), které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Více než třetinu u primárních částic tvoří silniční doprava.

Tab. 42: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SBER

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

z toho průmysl

1

REZZO 3 - lokální vytápění

6

REZZO 4 - silniční doprava celkem

37

z toho sčítaná doprava

33

z toho nesčítaná doprava

3

Primárních částice ze zahraničí

5

Sekundární částice

50

Na stanici výrazně převažuje západní, méně pak východní až jihovýchodní směry. Podle vážené koncentrační růžice (Obr. 48) přispívají k ročnímu průměru PM10 nejvýrazněji situace s jihovýchodním prouděním při slabých rychlostech větru. Nejméně je stanice zatížena ze severu až severozápadu. Projevuje se zde výrazný vliv dopravy a okolní nebytové zástavby.

Ovlivnění koncentracemi PM10 z různých směrů větru se během roku mění (Obr. 49). V zimní sezóně pochází vyšší průměrné koncentrace ze severovýchodních směrů při rychlostech proudění do 3 m.s-1 a v místě stanice. Měsíční průměrné koncentrace PM10 vykazují poměrně typický průběh s minimem v letních měsících a s maximem v nejchladnějších měsících (Obr. 50). Oproti ročním Chodům PM10 u typicky dopravních stanic (např. stanice ALEG v aglomeraci Praha) je rozdíl mezí maximem a minimem větší. Roční chod průměrných měsíčních koncentrací PM10 tedy naznačuje vliv lokálních topenišť na koncentrace PM10 v zimních měsících v okolí stanice.

Obr. 48: Vážená koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SBER, 2011-2016

Obr. 49: Sezónní koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SBER, 2011-2016

Obr. 50: Měsíční variabilita hodinových koncentraci PM10, zóna CZ02, stanice SBER, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SBWR docházelo v letech 2011-2014 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2015-2016 k překračování limitu nedocházelo.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SBĚR ukazují, že vysoký podíl na znečištění touto látkou zde má mimo sekundární částice, emise primárních částic ze silniční dopravy a z lokálních topenišť v zimním období.

B.4.2 Stanice: SBRL - Brandýs n. Labem (ČHMÚ)

Znečišťující látky překračující imisní limity letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Brandýs n. Labem v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 43.

Tab. 43: Koncentrace PM10 [μg.m-3] a benzo[a]pyrenu [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SBRL, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

55,0

46,0

46,0

52,0

42,0

44,0

Benzo[a]pyren roční průměr

-

-

 1,8

 1,6

 1,8

 1,8

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Brandýs n. Labem je klasifikována jako pozaďová - předměstská s reprezentativností okrskového měřítka (0,5 až 4 km)14. Stanice je umístěna v zástavbě rodinných domů v severní části Brandýsa nad Labem, přibližně 230 m jihozápadně od řeky Labe. Hlavní průjezd obcí se nachází cca 350 m (ul. Petra Jilemnického) až cca 400 m (ul. Ivana Olbrachta).

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice (4), které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Necelou třetinu pak tvoří emise primárních částic ze silniční dopravy a pětinu z lokálního vytápění (Tab. 44). U benzo[a]pyrenu tvoří největší podíl lokální vytápění (téměř dvě třetiny) a zahraniční zdroje (více než třetina) (Tab. 45).

Tab. 44: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SBRL

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

z toho průmysl

1

REZZO 3 - lokální vytápění

18

REZZO 3 - pole

1

REZZO 4 - silniční doprava celkem

26

z toho sčítaná doprava

20

z toho nesčítaná doprava

6

Primárních částice ze zahraničí

5

Sekundární částice

49

Tab. 45: Příspěvek kategorii zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu [%], zóna CZ02, stanice SBRL

Kategorie zdrojů

benzo[a]pyren |%]

REZZO 3 - lokální vytápění

57

REZZO 4 - silniční doprava celkem

5

z toho sčítaná doprava

5

z toho nesčítaná doprava

1

Zahraniční zdroje

38

Měsíční průměrné koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují výrazný roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 50). U benzo[a]pyrenu je tento roční chod mnohem výraznější a rozdíl mezi průměrnou letní a zimní koncentrací činí několik řádů (Obr. 52). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Obr. 51: Měsíční variabilita denních koncentraci PM10, zóna CZ02, stanice SBRL, 2011-2016

Obr. 52: Měsíční variabilita denních koncentrací benzo[a]pyrenu, zóna CZ02, stanice SBRL, 2011 - 2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SBRL docházelo v letech 2011 a 2014 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2011-2012 a 2015-2016 k překračování limitu nedocházelo. Od roku 2013, kdy na této lokalitě začal monitoring polyaromatických uhlovodíků, je dokladováno překračování ročního imisního limitu pro benzo[a]pyren.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SBRL ukazují, že celkově největší podíl na znečištění ovzduší benzo[a]pyrenem má lokální vytápění. V případě PM10 přispívají významně k vyšším koncentracím této látky v ovzduší nejen emise primárních částic z lokálních topenišť, ale také z dopravy v blízkém okolí stanice.

B.4.3 Stanice: SBUS – Buštěhrad (ZÚ se sídlem v Ústi n. L.)

Znečišťující látky překračující imisní limit v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Buštěhrad v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 46.

Tab. 46: Koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SBUS, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

62,0

59,0

34,0

60,0

49,0

49,0

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Buštěhrad je klasifikována jako pozaďová-městská s reprezentativností oblastního měřítka (desítky až stovky km)15. Stanice je umístěna v obytné zástavbě v severní části obce, cca 30 m od ulice Kladenská. Cca 1,5 km východně prochází dálnice D7, cca 800 m jižně silnice 1. třídy 1/61. Cca 1,5 km západně se nachází průmyslový komplex.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice (Tab. 47), které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Z českých zdrojů přispívají k vyšším koncentracím PM10 v ovzduší emise primárních částic z dopravy (20 %) a lokálního vytápění (18%).

Průměrné měsíční koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 53). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Tab. 47: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SBUS

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

z toho průmysl

1

REZZO 3 – lokální vytápění

18

REZZO 3 – pole

1

REZZO 4 – silniční doprava celkem

20

z toho sčítaná doprava

13

z toho nesčítaná doprava

8

zdroje v ČR nad 50 km

1

Primárních částice ze zahraničí

5

Sekundární částice

53

Obr. 53: Měsíční variabilita denních koncentraci PM10, zóna CZ02, stanice SBUS, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě Imisního monitoringu SBUS docházelo vletech 2011-2012 a 2014 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2013 a 2015-2016 k překračování limitu nedocházelo.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SBUS ukazují, že celkově největší podlí na znečištění ovzduší touto látkou zde mají kromě sekundárních částic, emise primárních částic z lokálního vytápění a ze silniční dopravy.

B.4.4 Stanice: SKLC - Kladno-Vrapice (ZÚ se sídlem v Ústí n. L.)

Znečišťující látky překračující imisní limit v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Kladno-Vrapice v letech 2011-2016,

došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 48.

Tab. 48: Koncentrace PM10, [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SKLC, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

62,0

57,0

38,0

58,0

45,0

51,0

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Kladno-Vrapice je klasifikována jako pozaďová-předměstská s reprezentativností oblastního měřítka (desítky až stovky km)16. Stanice je umístěna v areálu ČOV cca 400 m východně od obce Vrapice a cca 1 km západně od obce Stehelčeves. Cca 2 km na východ od stanice prochází dálnice D7.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice (Tab. 49), které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Z místních zdrojů přispívají k vyšším koncentracím PM10 emise primárních částic ze silniční dopravy (cca 26 %) z lokálního vytápěni (cca 17 %).

Tab. 49: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SKLC

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

z toho průmysl

1

REZZO 3 - lokální vytápění

17

REZZO 3 - pole

1

REZZO 4 - silniční doprava celkem

26

z toho sčítaná doprava

21

z toho nesčítaná doprava

6

Zdroje v ČR nad 50 km

1

Primárních částice ze zahraničí

5

Sekundární částice

48

Měsíční průměrné koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 54). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Obr. 54: Měsíční variabilita denních koncentrací PM10, zóna CZ02, stanice SKLC, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SKLC docházelo vletech 2011-2012, 2014 a 2016 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2013 a 2015 k překračování limitu nedocházelo.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKLC ukazují, že celkově největší podíl na znečištění ovzduší částicemi PM10 zde mají kromě sekundárních částic, emise primárních částic ze silniční dopravy a lokálního vytápění.

B.4.5 Stanice: SKLS - Kladno-Švermov (ČHMÚ)

Znečisťující látky překračující imisní limity letech 2011-2016:

Zhodnocených látek, sledovaných na stanici Kladno-Švermov v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 50.

Tab. 50: Koncentrace PM10, [μg.m-3], benzo[a]pyrenu [ng.m-3] a As [ng.m-3], zóna CZ02, stanice SKLS, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

81,7

80,2

72,3

77,3

62,6

49,4

Benzo[a]pyren roční průměr

3,9

4,7

4,1

 3,4

X

3,4

Arsen roční průměr

5,6

6,1

6,7

6,0

X

5,0

Červená barva signalizuje překročeni příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Kladno-Švermov je klasifikována jako pozaďová - městská s reprezentativností okrskového měřítka (0,5 až 4 km)17. Stanice je umístěna na náměstí ve středu obce Švermov, uprostřed rodinné zástavby, cca 60 m od hlavní ulice 28. října. Cca 1 km jihovýchodně od stanice se nachází průmyslová zóna Kladno.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice (Tab. 51), které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Dalšími významnými typy zdrojů, které vykazují vliv na koncentrace PM10 jsou emise primárních částic z lokálních topenišť (cca 31 %) spolu se primárními částicemi ze silniční dopravy (cca 12 %). U benzo[a]pyrenu tvoří největší podíl lokální vytápění (téměř tři čtvrtiny) a zahraniční zdroje (třetina) (Tab. 52).

Tab. 51: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SKLS

Kategorie zdrojů PM10

%

REZZO 3 - lokální vytápění

31

REZZO 4 - silniční doprava celkem

12

z toho sčítaná doprava

8

z toho nesčítaná doprava

4

primární emise PM ze zahraničí

5

sekundární částice

52

Tab. 52: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu[%], zóna CZ02, stanice SKLS

Kategorie zdrojů benzo[a]pyrenu

%

REZZO 3 - lokální vytápění

69

REZZO 4 - silniční doprava celkem

1

z toho sčítaná doprava

1

zahraničí

30

Na stanici výrazně převažují jihozápadní směry proudění. Podle vážené koncentrační růžice (Obr. 55) přispívají k ročnímu průměru PM10 nejvýrazněji situace s jižním prouděním a s prouděním od východu při rychlostech větru do 5 m.s-1. Ovlivnění koncentracemi PM10 z různých směrů větru se během roku mění (Obr. 56). V letní sezóně pochází vyšší průměrné koncentrace ze západních směrů při rychlostech proudění kolem 15 m.s-1. V zimním období jsou nejvyšší koncentrace detekovány při nízkých rychlostech proudění v místě stanice.

Koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují výrazný roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 57). U benzo[a]pyrenu je tento roční chod výraznější (Obr. 58). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Obr. 55: Vážená koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SKLS, 2011-2016

Obr. 56: Sezónní koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SKLS, 2011-2016

Obr. 57: Měsíční variabilita hodinových koncentrací PM10, zóna CZ02, stanice SKLS, 2011-2016

Obr. 58: Měsíční variabilita denních koncentrací benzo[a]pyrenu, zóna CZ02, stanice SKLS, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SKLS docházelo v letech 2011-2015 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V roce 2016 k překračování limitu nedocházelo. V celém sledovaném období 2011-2016 dochází k překračování ročního imisního limitu pro benzo[a]pyren. V letech 2012 a 2013 také došlo k překročení imisního limitu pro arsen.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKLS ukazují, že celkově největší podíl na znečištění benzo[a]pyrenem má lokální vytápění. V případě PM10 přispívají významně k vyšším koncentracím této látky v ovzduší zejména emise primárních částic z lokálních topenišť, ale také částečně z dopravy v blízkém okolí stanice. Lokální topeniště také přispívají k vyšším koncentracím arsenu.

B.4.6 Stanice: SKOA - Kolín SAZ (ZÚ se sídlem v Ústi n. L.)

Znečišťující látky překračující imisní limity letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Kolín SAZ vletech 2011-2016,

došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 53.

Tab. 53: Koncentrace benzo[a]pyrenu [ng.m-3], zóna CZ02, stanice SKOA, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Benzo[a]pyren roční průměr

 -

 -

 -

 -

 -

 1,6

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Kolín SAZ je klasifikována jako pozaďová-městská s reprezentativností okrskového měřítka (0,5 až 4 km)18. Stanice je umístěna v jihovýchodní části obce na ulici Polepská na rozhraní obytné a průmyslové zástavby. Cca 500 m jižně od stanice se nachází silnice 1. třídy I/38.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu největší podíl lokální vytápění (více než polovina) a zahraniční zdroje (více než třetina) (Tab. 54).

Tab. 54: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu [%], zóna CZ02, stanice SKOA

Kategorie zdrojů

benzo[a]pyren [%]

REZZO 3 - lokální vytápění

54

REZZO 4 - silniční doprava celkem

5

z toho sčítaná doprava

4

z toho nesčítaná doprava

1

Zahraničí zdroje

41

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SKOA došlo v roce 2016 (první rok měření PAHs na této lokalitě) k překročení ročního imisního limitu pro benzo[a]pyren pro ochranu zdraví.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKOA ukazují, že celkově největší podíl na znečištění touto látkou zde má lokální vytápění.

B.4.7 Stanice: SKRP - Kralupy nad Vltavou-sportoviště (ZÚ se sídlem v Ústí n. L.)

Znečišťující látky překračující imisní limit v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Kralupy nad Vltavou-sportoviště v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 55.

Tab. 55: Koncentrace benzo[a]pyrenu [ng.m-3], zóna CZ02, stanice SKRP, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Benzo[a]pyren roční průměr

 -

 -

 -

 -

 -

 2,1

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Kralupy nad Vltavou-sportoviště je klasifikována jako průmyslová - městská s reprezentativností středního měřítka (100 až 500 m)19. Stanice je umístěna na okraji sportovního areálu, vedle atletického oválu v otevřeném prostoru na travnaté ploše. Areál je nedaleko chemického závodu (400 m), obchodní zóny (200 m) a městské zástavby (100 m).

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace benzo[a]pyrenu největší podíl lokální vytápění (dvě třetiny) a zahraniční zdroje (více než třetina) (Tab. 56).

Tab. 56: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci benzo[a]pyrenu [%], zóna CZ02, stanice SKRP

Kategorie zdrojů

benzo[a]pyren [%]

REZZO 3 - lokální vytápění

59

REZZO 4 - silniční doprava celkem

5

z toho sčítaná doprava

4

z toho nesčítaná doprava

1

Zahraniční zdroje

36

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SKRP došlo v roce 2016 (první rok měření PAHs na této lokalitě) k překročení ročního imisního limitu pro benzo[a]pyren pro ochranu zdraví.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKRP ukazují, že celkově největší podíl na znečištění ovzduší touto látkou zde má lokální vytápění a zahraniční zdroje.

B.4.8 Stanice: SKUH - Kutná Hora (ČHMÚ)

Znečišťující látky překračující imisní limity letech 2011-2016:

Z hodnocených látek sledovaných na stanici Kutná Hora v letech 2011-2016

došlo k překročení imisního limitu pro látky uvedené v Tab. 57.

Tab. 57: Koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SKUH, 2011-2016

Látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

51,0

40,0

42,0

40,0

38,0

36,0

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Kutná Hora je klasifikována jako pozaďová - předměstská s reprezentativností měřítka městské nebo venkov (4 až 50 km)20. Stanice je umístěna v severní části města Kutná Hora v ulici Jana Palacha v městské části Šipší. Stanice se nachází v areálu základní školy v zástavbě panelových a rodinných domů v obytné zóně.

Na západ od stanice se ve vzdálenosti cca 80 m nachází zahrádkářská kolonie. V jižním směru je v těsné blízkosti stanice umístěno sportovní hřiště. Stanice je umístěna ve vnitrobloku základní školy a ze zbývajících světových stran je prostranství ohraničeno školními budovami.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrnou roční imisní koncentraci suspendovaných částic PM10 na stanici nejvyšší podíl emise ze zahraničí (59 %). Významný vliv dále vykazují emise primárních částic z lokálních topenišť, které se na celkovém množství koncentrací podílí z více jak 20 % a primární částice emitované ze silniční dopravy s odhadnutým podílem 16 % (Tab. 58).

Tab. 58: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SKUH

PM10

%

REZZO 1 a 2 celkem

2

REZZO 3 - lokální vytápění

21

REZZO 3 - pole

1

REZZO 4 - silniční doprava (celkem)

16

z toho sčítaná doprava

9

z toho nesčítaná doprava

7

primární emise PM ze zahraničí

6

sekundární částice

53

Obr. 59: Časová řada denních koncentrací PM10, zóna CZ02, stanice SKUH, 2011-2016

Obr. 60: Měsíční variabilita denních koncentrací PM10 pro jednotlivé roky, zóna CZ02, stanice SKUH, 2011-2016

Obr. 61: Měsíční variabilita denních koncentrací PM10, (pouze ze dnů, kdy průměrná denní koncentrace PM10 přesáhla hodnotu pro roční imisní limit 40 μg.m-3), zóna CZ02, stanice SKUH, 2011 -2016

Měsíční průměrné koncentrace PM10 vykazují významnou sezónní variabilitu (Obr. 59). Maximální koncentrace jsou měřeny během topné sezóny (Obr. 60), přičemž nejvíce nadlimitních hodnot bylo ve sledovaném období 2011 - 2016 naměřeno v měsících leden - únor. Naopak nejnižších koncentrací je dosahováno v průběhu letních měsíců (květen - červenec) (Obr. 61). Z výše uvedeného lze předpokládat, že měřené koncentrace jsou významně ovlivňovány lokálními topeništi.

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SKUH došlo v roce 2011 k překročení 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. Od roku 2012 již k překračování limitu nedochází.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKUH ukazují, že celkově největší podíl na znečištění touto látkou zde mají sekundární částice. Místním významným zdrojem jsou lokální topeniště.

B.4.9 Stanice: SMBO - Mladá Boleslav (ČHMÚ)

Znečišťující látky překračující imisní limity v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek sledovaných na stanici Mladá Boleslav v letech 2011-2016

došlo k překročení imisního limitu pro látky uvedené v Tab. 59.

Tab. 59: Koncentrace PM10 [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SMBO, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

59,5

50,0

44,4

48,0

42,4

39,2

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Mladá Boleslav je klasifikována jako pozaďová - městská s reprezentativnosti měřítka město nebo venkov (4 až 50 km)21. Stanice je umístěna v severní části města v blízkosti sídliště (vícepodlažní zástavbou) s převahou centrálního vytápění.

V těsném sousedství stanice se v jihovýchodním směru nachází městský sportovní areál a fotbalový stadion. Východním směrem se ve vzdálenosti cca 1 km nachází významná průmyslová oblast (automobilový průmysl). Na západ od stanice ve vzdálenosti cca 100 m prochází frekventovaná dopravní komunikace. V těsném sousedství stanice je parkoviště, a to na severní straně.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu jsou průměrné roční imisní koncentrace suspendovaných částic PM10 na stanici SMBO ovlivněné především sekundárními aerosoly, a to téměř z poloviny. Dalšími významnými typy zdrojů, které vykazují vliv na koncentrace PM10 jsou emise primárních částic z lokálních topenišť (cca 16 %) spolu se primárními částicemi ze silniční dopravy (cca 20%).

Tab. 60: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SMBO

Kategorie zdrojů PM10

[%]

REZZO 1 a 2 celkem

4

z toho průmysl

4

REZZO 3 - lokální vytápění

16

REZZO 3 - pole

1

REZZO 4 - silniční doprava celkem

20

z toho sčítaná doprava

10

z toho nesčítaná doprava

11

Primárních částice ze zahraničí

6

Sekundární částice

53

Na stanici Mladá Boleslav převládá severozápadní proudění. Významné je i jihovýchodní, severní a jihozápadní proudění (Obr. 62). Podle vážené koncentrační růžice (Obr. 63) přispívají k ročnímu průměru PM10 nejvýrazněji situace se severovýchodním prouděním, které jsou spojené s emisemi z automobilové dopravy z přilehlé komunikace a křižovatky. Dále se na stanici významně projevuje jihozápadní proudění spojené s emisemi z průmyslu a z lokálních topenišť z přilehlých obcí, což vyplývá opět z Obr. 63. Z Obr. 64 je patné, že maximálních koncentrací je dosahováno v chladných měsících roku v průběhu topné sezóny, což odpovídá emisím z lokálních topenišť.

Obr. 62: Větrná růžice, zóna CZ02, stanice SMBO, 2011 - 2016

Obr. 63: Vážená koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SMBO, 2011-2016

Obr. 64: Měsíční variabilita hodinových koncentrací PM10 pro jednotlivé roky, zóna CZ02, stanice SMBO, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SMBO docházelo v letech 2011-2012 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2013-2016 k překračování limitu nedocházelo.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SKUH ukazují, že celkově největší podíl na znečištění touto látkou zde mají sekundární částice. Místním významným zdrojem je doprava v blízkém okolí stanice a lokální topeniště z přilehlých obcí.

B.4.10 Stanice: SPRI - Příbram (ČHMÚ)

Znečišťující látky překračující imisní limit v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Příbram vletech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 61.

Tab. 61: Koncentrace PM10, [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SPRI, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

52,1

43,8

44,2

42,5

36,6

34,3

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Příbram je klasifikována jako dopravní - městská s reprezentativností okrskového měřítka (0,5 až 4 km)22. Stanice je umístěna v centru města v obytné zástavbě, cca 150 m jižně od obchodního centra. Cca 100 m východně od stanice leží silnice 1. třídy I/66, cca 150m západně prochází železnice.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice, které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Dalšími významnými typy zdrojů, které vykazují vliv na koncentrace PM10 jsou emise primárních částic z lokálních topenišť (cca 23 %) spolu se primárními částicemi ze silniční dopravy (cca 17 %) (Tab. 62).

Tab. 62: Příspěvek kategorií zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SPRI

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

REZZO 3 - lokální vytápění

23

REZZO 4 - silniční doprava celkem

17

z toho sčítaná doprava

10

z toho nesčítaná doprava

8

Primárních částice ze zahraničí

6

Sekundární částice

54

Na stanici převažují severozápadní až jižní směry proudění. Podle vážené koncentrační růžice (Obr. 65) přispívají k ročnímu průměru PM10 nejvýrazněji situace s jihovýchodním až jihozápadním prouděním a s prouděním od severovýchodu při slabých rychlostech větru. Ovlivnění koncentracemi PM10 z různých směrů větru se během roku mění (Obr. 66). V zimní sezóně pochází vyšší průměrné koncentrace ze severovýchodních směrů při rychlostech proudění do 10 m.s-1. V jarním období jsou nejvyšší koncentrace detekovány ze severovýchodu při nízkých rychlostech proudění v místě stanice a z jihovýchodu při rychlostech větru nad 10 m.s-1.

Průměrné měsíční koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují výrazný roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 67). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Obr. 65: Vážená koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SPRI, 2011-2016

Obr. 66: Sezónní koncentrační růžice pro PM10, zóna CZ02, stanice SPRI, 2011-2016

Obr. 67: Měsíční variabilita hodinových koncentrací PM10, zóna CZ02, stanice SPRI, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SPRI docházelo v roce 2011 k překračování 24hodinového Imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V letech 2012-2016 k překračování limitu nedocházelo a situace se zlepšuje.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SPRI ukazují, že celkově největší podíl na znečištění touto látkou zde mají sekundární částice, emise primárních částic z lokálního vytápění a silniční dopravy.

B.4.11 Stanice: SSTE - Stehelčeves (ZÚ se sidlem v Ústí n. L.)

Znečišťující látky překračující imisní limit v letech 2011-2016:

Z hodnocených látek, sledovaných na stanici Stehelčeves v letech 2011-2016, došlo k překročení imisního limitu pro látky a doby průměrování uvedené v Tab. 63

Tab. 63: Koncentrace PM10, [μg.m-3], zóna CZ02, stanice SSTE, 2011-2016

látka

2011

2012

2013

2014

2015

2016

PM10 36. max 24h průměr

85,0

69,0

49,0

65,7

53,0

51,0

Červená barva signalizuje překročení příslušného imisního limitu dle přílohy č. 1 a č. 3 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší.

Charakteristika lokality:

Stanice Stehelčeves je klasifikována jako pozaďová - předměstská s reprezentativností oblastního měřítka (desítky až stovky km)23. Stanice je umístěna na západním okraji obce v obytné zástavbě. Cca 700 m východním směrem prochází dálnice D7. Cca 4 km západně leží průmyslová zóna Kladno.

Rozbor imisní situace v okolí stanice:

Podle modelového výpočtu mají na průměrné roční koncentrace suspendovaných částic PM10 nejvyšší podíl sekundární částice, které tvoří polovinu ze všech kategorií zdrojů. Dalšími významnými typy zdrojů, které vykazuji vliv na koncentrace PM10 jsou emise primárních částic z lokálních topenišť (cca 20 %) spolu se primárními částicemi ze silniční dopravy (cca 21 %) (Tab. 64).

Tab. 64: Příspěvek kategorii zdrojů k průměrné roční koncentraci PM10 [%], zóna CZ02, stanice SSTE

Kategorie zdrojů

PM10 [%]

REZZO 1 a 2 celkem

1

z toho průmysl

1

KEZZO 3 - lokální vytápění

20

REZZO 3 - pole

1

REZZO 4 - silniční doprava celkem

21

z toho sčítaná doprava

16

z toho nesčítaná doprava

5

zdroje v ČR nad 50 km

1

Primárních částice ze zahraničí

5

Sekundární částice

50

Měsíční průměrné koncentrace suspendovaných částic PM10 vykazují výrazný roční chod s maximálními hodnotami v zimním období (Obr. 68). To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

Obr. 68: Měsíční variabilita denních koncentrací PM10, zóna CZ02, stanice SSTE, 2011-2016

Souhrn:

Na lokalitě imisního monitoringu SSTE docházelo vletech 2011-2012 a 2013-2016 k překračování 24hodinového imisního limitu pro koncentrace suspendovaných částic PM10 pro ochranu zdraví. V roce 2013 k překračování limitu nedocházelo.

Jak výsledky modelových výpočtů, tak analýza imisí na lokalitě SSTE ukazují, že celkově největší podíl na znečištění touto látkou zde mají sekundární částice, emise primárních částic ze silniční dopravy a lokálního vytápění.

C. PODROBNOSTI O OPATŘENÍCH KE ZLEPŠENÍ KVALITY OVZDUŠÍ

C.1 OPATŘENÍ PŘIJATÁ PŘED ZPRACOVÁNÍM PROGRAMU

C.1.1 Opatření přijatá na mezinárodní a národní úrovni

Níže jsou zmíněna pouze ta opatření přijatá na národní a mezinárodní úrovni, která lze považovat ve vztahu k programu zlepšování kvality ovzduší za nejdůležitější. Podrobnější informace o opatřeních přijatých na mezinárodní a národní úrovni k ochraně ovzduší jsou uvedeny v Národním programu snižování emisí ČR ve znění aktualizace z roku 201924 (článek 11: Odezva: analýza stávajících a připravovaných politik a článek 12: Odezva - analýza právního rámce ochrany ovzduší na globální a evropské úrovni, v EU a ČR).

Mezinárodní úroveň:

Nejvýznamnějším mezinárodním dokumentem řešícím přeshraniční znečištění ovzduší je Úmluva o dálkovém znečišťování ovzduší překračujícím hranice států (CLRTAP) sjednaná v roce 1979. Úmluva stanovuje obecné povinnosti stran v oblasti získávání a předávání informací o emisích znečišťujících látek a o kvalitě ovzduší a dále v oblasti omezování emisí znečišťujících látek a řízení kvality ovzduší. V následujících letech byla úmluva CLRTAP doplněna osmi protokoly, z nichž nejvýznamnější pro současnost jsou:

  • Protokol o dlouhodobém financování kooperativního programu pro monitorování a vyhodnocování dálkového šíření látek znečišťujících ovzduší v Evropě (EMEP), 1984
  • Protokol o těžkých kovech, 1998, revize 2012
  • Protokol o persistentních organických polutantech (POPs), 1998, revize 2009
  • Protokol o omezování acidifikace, eutrofizace a přízemního ozónu (Goteborský protokol), 1999, revize 2012.

Z hlediska řízení a posuzování kvality ovzduší je nejvýznamnějším právním předpisem směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2008/50/ES ze dne 21. května 2008 o kvalitě venkovního ovzduší a čistším ovzduší pro Evropu (dále jen „směrnice 2008/50/ES“), doplněná směrnicí Evropského parlamentu a Rady č. 2004/107/ES ze dne 15. prosince 2004, o obsahu arsenu, kadmiu, rtuti, niklu a polycyklickým aromatickým uhlovodíkům ve venkovním ovzduší.

Hlavním právním předpisem k omezování emisí je směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2284 ze dne 14. prosince 2016 o snížení národních emisí některých látek znečišťujících ovzduší, o změně směrnice 2003/35/ES a o zrušení směrnice 2001/81/ES.

Dalším právním předpisem k omezování emisí je směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2010/75/EU ze dne 24. listopadu 2010 o průmyslových emisích (integrované prevencí a omezování znečištění), (dále jen „směrnice IED“), která se vztahuje na významné stacionární zdroje (velké spalovací >50 MW, spalovny odpadů, zařízení pro výrobu TiO2, zařízení užívající organická rozpouštědla a všechna ostatní zařízení regulovaná předchozí směrnicí Evropského parlamentu a Rady 2008/1/ES ze dne 15. ledna 2008 o integrované prevenci a omezování znečištění). K provedení směrnice jsou vydávány závazné závěry BAT k nejlepším dostupným technikám pro jednotlivé skupiny průmyslových a zemědělských aktivit a další dokumenty formou prováděcích rozhodnutí Komise. Průběžně jsou také aktualizovány referenční dokumenty k nejlepším dostupným technikám.

Omezování emisí ze spalovacích zdrojů do 50 MW je upraveno směrnicí Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2193 ze dne 25. listopadu 2015 o omezení emisí některých znečišťujících látek do ovzduší ze středních spalovacích zařízení (MCP).

Problematika omezování emisí znečišťujících látek ze silničních motorových vozidel je upravena nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 715/2007 ze dne 20. června 2007 o schvalování typu motorových vozidel z hlediska emisí z lehkých osobních vozidel a z užitkových vozidel (Euro 5 a Euro 6) a z hlediska přístupu k informacím o opravách a údržbě vozidla, v platném znění a nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 595/2009 ze dne 18. června 2009 o schvalování typu motorových vozidel a motorů z hlediska emisí z těžkých nákladních vozidel (Euro VI) a o přístupu k informacím o opravách a údržbě vozidel, o změně nařízení (ES) č. 715/2007 a směrnice 2007/46/ES a o zrušení směrnic 80/1269/EHS, 2005/55/ES a 2005/78/ES, v platném znění.

Problematika omezování emisí z nesilničních vozidel je upravena nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/2013 ze dne 5. února 2013 o schvalování zemědělských a lesnických vozidel a dozoru nad trhem s těmito vozidly a dále nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/1628 ze dne 14. září 2016 o požadavcích na mezní hodnoty emisí plynných a tuhých znečišťujících látek a schválení typu spalovacích motorů v nesilničních mobilních strojích, o změně nařízení (EU) č. 1024/2012 a (EU) č. 167/2013 a o změně a zrušení směrnice 97/68/ES.

Omezování emisí z domácích kotlů uváděných na trh a do provozu je řešeno dle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/ES ze dne 21. října 2009 o stanovení rámce pro určení požadavků na ekodesign výrobků spojených se spotřebou energie a prostřednictvím nařízení Komise (EU) 2015/1189 (požadavky na ekodesign kotlů na tuhá paliva, účinné od 1.1.2020) a dále prostřednictvím nařízení Komise (EU) 2015/1185 (požadavky na ekodesign lokálních topidel na tuhá paliva, účinné od 1.1.2022).

Národní úroveň:

Základní právní rámec tvoří zejména zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o ochraně ovzduší“), a jeho prováděcí právní předpisy. Dalším významným předpisem je zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a o omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o IPPC“), který v rámci integrovaného povolení umožňuje uložit specifická opatření k předcházení a omezování emisí do ovzduší. Tyto právní předpisy tvoří primárně aktuální právní úpravu ochrany ovzduší v České republice a současně je prostřednictvím těchto předpisů transponována relevantní legislativa Evropské unie.

Na základě §37 zákona o ochraně ovzduší a v souladu s požadavky článku 32 směrnice IED a v souladu s požadavky upřesněnými prováděcím rozhodnutím Komise 2012/115/EU, kterým se stanoví pravidla týkající se přechodných národních plánů uvedených ve směrnici IED, byl přijat a Evropskou komisí schválen Přechodný národní plán ČR (pro spalovací stacionární zdroje o celkovém jmenovitém tepelném příkonu 50 MW a vyšším. Do Přechodného národního plánu ČR bylo zařazeno 95 zdrojů a jeho realizace by měla v horizontu roku 2020 vést ke snížení ročních emisí SO2 o cca 91 kt, NOx o cca 40 kt a tuhých znečišťujících látek o cca 3 kt (tj. cca 2,5 kt PM10 a cca 1,8 kt PM2.5).

Střednědobý rámec opatření ke zlepšení kvality ovzduší do roku 2020 s výhledem do roku 2030 byl vytyčen v rámci usnesení vlády ČR ze dne 2. prosince 2015 č. 979 o Střednědobé strategii (do roku 2020) zlepšení kvality ovzduší v České republice25. Jedná se o zastřešující dokument pro Národní program snižování emisí ČR a programy zlepšování kvality ovzduší pro jednotlivé zóny a aglomerace. Střednědobá strategie zlepšení kvality ovzduší v České republice určuje také základní rámec pro financování opatření prostřednictvím národních dotačních programů.

Dle čl. 6 směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2284 ze dne 14. prosince 2016 o snížení národních emisí některých látek znečišťujících ovzduší, o změně směrnice 2003/35/ES a o zrušení směrnice 2001/81/ES a v souladu s §8 a přílohou č. 12 zákona o ochraně ovzduší byl vydán Národní program snižování emisí ČR. Tento program se vydává kontinuálně od roku 2004. Cílem dokumentu je snížit celkovou úroveň znečišťování a znečištění ovzduší v České republice. Poslední aktualizace Národního programu snižování emisí ČR byla vydána formou usnesení vlády ČR ze dne 16. prosince 2019 č. 917 o aktualizaci Národního programu snižováni emisí České republiky.

V návaznosti na uskutečněný Dialog o čistém ovzduší26, který se v ČR konal ve spolupráci s Evropskou Komisí dne 7. a 8. listopadu 2018 a jehož cílem bylo na základě multispektrální diskuse se stakeholdery ovlivňujícími množství vypouštěných emisí do ovzduší identifikovat další opatření, která by pomohla v krátkém horizontu zlepšit kvalitu ovzduší, bylo přijato usnesení vlády ČR ze dne 8. července 2019 č. 502 k závěrům vyplývajících z Dialogu o čistém ovzduší a návrhu dalšího postupu. Krátkodobá opatření obsažená v tomto usnesení jsou naplánována k realizaci do konce roku 2020.

Na podporu realizace opatření na národní úrovni byly alokovány finanční prostředky především v Operačním programu Životní prostředí27, Národním programu Životní prostředí28 a Nová zelená úsporám29.

C. 1. 2 Opatření přijatá na regionální a lokální úrovni

Tento program zlepšování kvality ovzduší (dále jen „Program“) navazuje na program zlepšování kvality ovzduší zóna Střední Čechy vydaný dne 26. května 2016 formou opatření obecné povahy č. j.: 35848/ENV/16 (dále jen „PZKO 2016“). V PZKO 2016 byly obsaženy emisní stropy pro dopravu, seznam vyjmenovaných zdrojů s významným příspěvkem k překročení imisního limitu dle §13 odst. 2 zákona o ochraně ovzduší a dále technickoorganizační opatření ke snížení znečištění ovzduší. Úplný popis těchto opatření lze nalézt v PZKO 201630, ve zkratce lze nicméně uvést, že smyslem těchto opatření bylo stanovit rámec pro výkon státní správy a stanovit opatření pro samosprávu pro omezení dopadu průmyslových zdrojů, domácností, dopravy a ostatních významných zdrojů na kvalitu ovzduší.

V návaznosti na PZKO 2016 přijal krajský úřad Středočeského kraje řadu vlastních opatření, která rovněž cílila na zlepšování kvality ovzduší a která jsou popsána v Akčním plánu k implementaci Programu zlepšování kvality ovzduší Zóna Střední Čechy - CZ0231.

C. 1. 3 Hodnocení účinnosti stávajících opatření na kvalitu ovzduší

Do hodnocení účinnosti opatření vstupovala pouze ta opatření, která jsou legislativně závazná a vymahatelná a která přinesou takové zlepšení kvality ovzduší, které je možné v modelovém hodnocení postihnout s ohledem na rozlišení modelu (viz níže). Zároveň byla uvažována pouze ta legislativní opatření, která budou dle platných harmonogramů realizována do roku 2023 (popis všech uvažovaných opatření viz kapitola Vstupní data - výhledový rok 2023). Tento milník byl vybrán s ohledem na klíčové opatření32 přijaté před účinnosti tohoto Programu, a to zákaz provozování spalovacích zdrojů na pevná paliva dle §17 odst. 1 písm. g) a §41 odst. 16 zákona o ochraně ovzduší s účinností od 1. září 2022. Toto opatření se reálně na kvalitě ovzduší projeví v plné míře až v roce 2023 (topná sezóna 2021/2022 bude efektem tohoto opatření pokryta pouze částečně), a proto byl pro hodnocení účinnosti stávajících opatření stanoven rok 2023. Tento krátkodobý horizont má opodstatnění také dle čl. 23 směrnice 2008/50/ES a §9 zákona o ochraně ovzduší, na základě kterých je nezbytné usilovat o dosažení imisních limitů v čase co možná nejkratším. Z tohoto hlediska je zjevné, že je třeba testovat vliv a dostatečnost opatření, která se projeví na kvalitě ovzduší v dohledné době a k nim případně hledat opatření nová. Do modelového hodnocení účinnosti stávajících opatření tedy nevstupovala opatření plánovaná v období 2023-2030 (např. obsažená v aktualizovaném Národním programu snižování emisí ČR), byť je nesporné, že se na kvalitě ovzduší rovněž projeví pozitivně33. Jedinou výjimku tvořilo opatření NPSE s kódovým označením DB11 (Zlepšení kvality palivového dřeva používaného ve stacionárních zdrojích o jmenovitém tepelném příkonu do 300 kW), jehož efekt se bude projevovat průběžně již od roku 2020, a proto je vhodné jej do scénáře se stávajícími opatřeními zahrnout.

Do modelového hodnocení nebyla zahrnuta opatření přijatá na regionální a lokální úrovni k roku 2023 (ať už dle PZKO 2016 či jiná opatření realizovaná samosprávou), jelikož zde nebylo možné získat vstupní data ve formátu potřebném pro model. V případě opatření PZKO 2016 byla opatření konstruována takovým způsobem, aby mohla být v souladu s účelem opatření obecné povahy realizována dle možností jednotlivých gestorů, což samozřejmě zvyšuje náročnost přípravy vstupních dat. dle možnosti jednotlivých gestorů, což samozřejmě zvyšuje náročnost přípravy vstupních dat. Nad to je třeba uvést, že některá opatření obecné povahy, kterými byly vydány programy zlepšování kvality ovzduší z roku 2016 pro zóny a aglomerace v ČR, byla pro určité obsahové a procesní nedostatky částečně zrušena rozsudky správních soudů. Konzervativní hodnocení dopadu opatření PZKO 2016 je tedy obecně bezesporu na místě, a to bez ohledu na výše uvedená úskalí34, jelikož se ho rozsudek správních soudů nepřímo dotýkal také.

Metodologie modelového výpočtu:

Pro hodnocení účinnosti stávajících opatření na kvalitu ovzduší byl použit chemický transportní model CAMx35 stejně jako v analýze příčin znečištění ovzduší36. Modelový výpočet byl proveden pro území širší střední Evropy (viz níže popis výpočtové domény). Vzhledem k této skutečnosti se níže nepopisují vstupní a výstupní data charakterizující pouze území pokrývající tento program zlepšování kvality ovzduší, nýbrž je popis vztahován k celému výpočtovému území, případně k celé ČR (dle kontextu).

Vzhledem k nově dostupným datům byly na rozdíl od analýzy příčin znečištění ovzduší využity detailní národní emisní inventáře pro celé Polsko (nejen pro Slezské a Malopolské vojvodství) a evropské emise aktualizovány k roku 2015 (viz níže). Meteorologické vstupy byly připraveny modelem ALADIN.

Vzhledem k tomu, že bylo žádoucí v modelu co nejpřesněji postihnout emise ze zahraničí s ohledem na jejich významný vliv na kvalitu ovzduší v ČR (viz analýza příčin znečištění ovzduší), byl zvolen jako výchozí rok této analýzy rok 2015, pro který byla dostupná podrobná emisní data z Polska (viz níže).

Výhledovým rokem modelu je rok 2023 v návaznosti na harmonogram realizace stávajících opatření, která do modelu vstupovala (viz výše). Analýza dopadu je níže v grafické části komentována pro částice PM10, PM2,5 a benzo[a]pyren, které je třeba považovat dle imisí analýzy (viz analýza příčin znečištění ovzduší) pro zónu Střední Čechy za problematické.

Výpočet modelem CAMx byl proveden na dvou výpočetních doménách: d01 zahrnovala oblast širší střední Evropy v rozlišení 14,1 x 14,1 km, d02 území České a Slovenské republiky v rozlišení 4,7 x 4,7 km. Výstupy modelu CAMx byly zjednodušeně přeškálovány (tj. došlo k prosté změně měřítka modelu a nedošlo ke zjemnění horizontálního rozlišení modelu) dle mapy ČHMÚ (zpracované v rámci publikace Znečištění ovzduší na území České republiky v roce 20153637)38.

Vstupní data modelovaného území - výchozí rok 2015:

Emisní i meteorologické vstupy odpovídaly roku 2015. Pro Českou republiku byly použity národní emise z databáze REZZO pro rok 2015 a dále emise ze silniční dopravy vycházející ze sčítání ŘSD v roce 2016 (rok 2015 nebyl k dispozici). Emise ze silniční dopravy připravila společnost ATEM - Ateliér ekologických modelů, s. r. o. a zahrnují v sobě i resuspenzi prachu usazeného na vozovce, která činí naprostou většinu celkových emisí primárních částic způsobovaných silniční dopravou. Byly zahrnuty i fugitivní emise z povrchové těžby (celá ČR, metodika výpočtu viz a analýza přičiň znečištění ovzduší) a dále fugitivní emise z výroby koksu, železa a oceli, sléváren a jiných zdrojů (pouze v aglomeraci Ostrava/Karviná/Frýdek- Místek)39.

Pro území Polska byly pro rok 2015 využity detailní emisní vstupy poskytnuté úřady GIOS (Glóvny Inspektorát Ochrany Šrodowiska) a KOBiZE (Krajowy Ošrodek Bilansowanla i Zarzadzania Emisjami) získané v projektu LIFE-IP MALOPOLSKA40, kterého se ČHMÚ a MŽP účastní jakožto projektoví partneři. Pro Slovensko byly k dispozici z téhož projektu detailní emise z lokálního vytápěni. Emise z lokálního vytápěni pro Českou republiku a Slovensko byly spočteny s předpokladem, že kotle jsou po 15 % času provozovány na jmenovitý výkon a po zbytek času na snížený výkon, znamenající nedokonalé spalování a zvýšené emise41. Jedná se o realistický přístup k výpočtu emisí z domácností reflektující skutečnost, že spotřeba tepla v topné sezóně po většinu času tvoří jen zlomek potřeby tepla v nejchladnějších dnech, což v praxi znamená, že domácí kotle nejsou po většinu času provozovány na jmenovitý výkon, jak předpokládá výrobce.

Mimo výše uvedené oblasti a pro ostatní sektory, než SNAP 242 na území Slovenska byl využit inventář CAMS European anthropogenic emissions v1.1 - Air pollutants pro rok 201543. Evropské emise benzo[a]pyrenu byly připraveny J. Bieserem v rámci projektu LIFE-IP MALOPOLSKA. Biogenní emise byly vypočteny modelem MEGAN V2.144. Emise byly zpracovány procesorem FUME45. Okrajové podmínky převzaty z globální předpovědi ECMWF CAMS IFS46.

Vstupní data modelovaného území - výhledový rok 2023:

Do výhledového roku 2023 vstupoval efekt zákazu spalovacích zdrojů na pevná paliva dle §17 odst. 1 písm. g) a §41 odst. 16 zákona o ochraně ovzduší. Uvažované změny emisí z lokálního vytápění před a po zákazu spalovacích zdrojů na pevná paliva dle zákona o ochraně ovzduší jsou uvedeny v Tab. 65. Změna palivové struktury přitom odpovídá projekci Ministerstva průmyslu a obchodu k roku 2023. V projekci k roku 2023 bylo dále uvažováno, že poměr spotřeby zemního plynu spáleného v konvenčních a kondenzačních kotlích bude 20:80. Ve výhledovém roce 2023 je rovněž uplatněno opatření NPSE DB11, které směřuje ke zlepšení kvality spalovaného dřeva (oproti výpočtovému roku 2015, kde byl uplatněn poměr spalovaného suchého a vlhkého dřeva odpovídající celorepublikově 54,4 :45,6 dle šetření ENERGO 2015, byl ve výhledovém roce 2023 uplatněn poměr spalovaného suchého a vlhkého dřeva odpovídající 64,6 : 35,4).

Tab. 65: Změny celkových emisí z lokálního vytápění (data za celou ČR), rok 2015 oproti výhledovému roku 2023

Výchozí rok 2015 [t]

Výhledový rok 2023 [t]

Změna emisí 2023 / 2015 [%]

NOx

8 631

10 666

124

NO2

433

535

124

SO2

17 373

14 755

85

NMVOC

200 764

141 945

71

NH3

3 618

5 441

150

PM2,5

62 116

30 989

50

PM10

63 377

31 718

50

B[a]P

15,59

8,40

54

Co se týče průmyslových zdrojů, tak do výhledového roku 2023 byly započítány emisní redukce (vč. zahrnutí odstavovaných stacionárních zdrojů) dle Přechodného národního plánu (týká se spalovacích zdrojů nad 50 MW). Emise SO2 zdrojů od 1 MW do 50 MW byly snížené o 40 % v návaznosti na zpřísnění emisních limitů dle vyhlášky č. 415/2012 Sb. Dále bylo využito znalostí o plánovaném poklesu emisí TZL ze zdrojů v rámci výroby koksu, železa a oceli (pouze v Moravskoslezském kraji, pro jiné kraje nebyly redukce emisí uvažovány s ohledem na relativně malý vliv průmyslu na kvality ovzduší mimo CZ08A a CZ08Z). Tyto redukce jsou popsány v Programu pro aglomeraci Ostrava/Karviná/Frýdek-Místek a zónu Moravskoslezsko.

U silniční dopravy do výhledového scénáře žádná dopravní opatření realizovaná k roku 2023 nevstupovala. V tomto případě byla využita pouze dostupná emisní projekce zpracovaná k roku 2020 uvedená v Národním programu snižování emisí47. Emise z dopravy za ČR použité ve výhledovém roce (zobrazeny jsou pouze hlavní znečišťující látky) jsou uvedeny v Tab. 66.

Tab. 66: Změny emisí z dopravy využité v modelu pro výhledový rok 2023 (data za celou ČR)

Název polutantu

Hodnota pro referenční rok (kt)48

Hodnota pro výhledový rok (kt)49

NOx/NO2

53,34

49,41

NM VOC

12,96

11,50

SOx/SO2

0,13

0,13

NH3

0,94

0,88

PM2,5

2,78

2,68

PM10

4,05

4,05

Ostatní emisní vstupy, úvahy či okrajové podmínky použité ve výhledovém roce 2023 byly zachovány v identické podobě jako ve výchozím roce 2015 (popis viz výše), včetně zahraničních emisí.

Účinnost stávajících opatření na snížení ročních imisních koncentrací PM10

Nadlimitní průměrné roční koncentrace částic PM10 se na stanicích v zóně Střední Čechy nevyskytují. Po aplikaci stávajících opatření se předpokládá v zóně Střední Čechy snížení ročních průměrných koncentrací částic PM10 nejčastěji mezi 2 až 4 μg/m3, v severozápadní části zóny až o 4 až 8 μg/m3(Obr. 70). Výsledné imisní koncentrace ve výhledovém roce 2023 jsou uvedeny na Obr. 69.

Obr. 69: Průměrné roční imisní koncentrace částic PM10 pro výhledový rok 2023 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Obr. 70: Rozdíl ročních imisních koncentrací částic PM10 mezi výhledovým rokem 2023 a výchozím rokem 2015 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Účinnost stávajících opatření na snížení denních imisních koncentrací PM10

Realizací stávajících opatření lze předpokládat dle modelu snížení 36. nejvyšší denní koncentrací PM10 nejčastěji mezi 5 až 10 μg/m3, v jihovýchodní části zóny model předpokládá pokles denních imisních koncentrací o 2,5 až5 μg/m3 (viz Obr. 72). Výsledný stav denních imisních koncentrací PM10 ve výhledovém roce 2023 je uveden na Obr. 71, kdy není předpoklad překračování imisního limitu s výjimkou malé části území města Kladna. Program tedy bude muset přistoupit k přijetí opatření ke snížení imisních koncentrací PM10 pro tuto část zóny.

Obr. 71: 36. nejvyšší denní imisní koncentrace částic PM10 pro výhledový rok 2023 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Obr. 72: Rozdíl 36. nejvyšších denních imisních koncentrací PM10 mezi výhledovým rokem 2023 a výchozím rokem 2015 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Účinnost stávajících opatření na snížení ročních imisních koncentrací PM2,5

Aplikací stávajících opatření dojde k poklesu ročních imisních koncentrací částic PM2,5 o 2 až 4 μg/m3 (Obr. 74). Výsledná imisní projekce pro výhledový rok 2023 je uvedena na Obr. 73. Z obrázků níže je patrné, že stávající opatření jsou dostatečná pro dosažení imisního limitu.

Obr. 73: Průměrná roční imisní koncentrace částic PM2,5 pro výhledový rok 2023 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Obr. 74: Rozdíl ročních imisních koncentrací částic PM2,5 mezi výhledovým rokem 2023 a výchozím rokem 2015 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Účinnost stávajících opatření na snížení ročních imisních koncentrací NO2

Nadlimitní průměrné roční koncentrace NO2 se na stanicích ve Středočeském kraji nevyskytují. Aplikací stávajících opatření dojde k poklesu ročních imisních koncentrací NO2 nejčastěji o 0,4až 2 μg/m3 viz ( Obr. 76). Situace ve výhledovém roce 2023 je zobrazena na Obr. 75.

Obr. 75: Průměrná roční imisní koncentrace NO2 pro výhledový rok 2023 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Obr. 76: Rozdíl ročních imisních koncentrací NO2 mezi výhledovým rokem 2023 a výchozím rokem 2015 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Účinnost stávajících opatření na snížení ročních imisních koncentrací benzo[a]pyrenu:

Aplikací stávajících opatření dojde ke snížení ročních koncentrací benzo[a]pyrenu na většině území zóny Střední Čechy o 0,1 až 0,5 ng/m3, v okolí Kladna a Příbrami lze předpokládat snížení o 0,5 až 1 ng/m3 (Obr. 78). Situace ve výhledovém roce 2023 je potom zobrazena na Obr. 77. Z obrázků níže je patrné, že stávající opatření nezajišťují na řadě míst území zóny Střední Čechy dosažení imisního limitu pro benzo[a]pyren. Ve výhledovém stavu kroku 2023 modelový výpočet stále předpokládá překračování imisního limitu, a to zejména v severní, v severozápadní a v severovýchodní části zóny (Kladno, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Kolín, Mladá Boleslav, Nymburk, Slaný a Mělník) a dále v jihozápadní a západní části zóny (Příbram, Hořovice, Rakovník) (Obr. 77). Je tedy zjevné, že by tento Program měl přistoupit ke stanovení opatření k dalšímu snížení imisních koncentrací benzo[a]pyrenu.

Obr. 77: Průměrné roční imisní koncentrace benzo[a]pyrenu pro výhledový rok 2023 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

Obr. 78: Rozdíl ročních imisních koncentrací částic benzo[a]pyrenumezi výhledovým rokem 2023 a výchozím rokem 2015 (na základě mapy ČHMÚ), zóna Střední Čechy

C. 2 CÍLE OCHRANY OVZDUŠÍ ZÓNA STŘEDNÍ ČECHY

V kapitoleC.1.3 bylo provedeno podrobné hodnocení účinnosti stávajících opatření na kvalitu ovzduší. Pro zónu Střední Čechy lze hodnocení shrnout tak, že stávající opatření naplánovaná do roku 2023:

a) Budou dostatečná pro dosažení denního imisního limitu částic PM10, kromě lokality Kladno.

b) Nebudou pravděpodobně dostatečná pro dosažení ročního imisního limitu pro benzo[a]pyren, a to v některých sídlech zejména v severní, v severovýchodní a v severozápadní části zóny (viz Tab. 67 níže).

Cílem je v návaznosti na výše uvedené shrnutí s využitím dodatečného potenciálu snížení emisí ze zdrojů znečišťování ovzduší na území zóny Střední Čechy zajistit dosažení ročního imisního limitu pro benzo[a]pyrena denního imisního limitu pro částice PM10. Tohoto cíle je třeba dosáhnout v níže uvedených obcích.

Tab. 67: Cílové obce Programu, kde je třeba realizovat nová opatření–Středočeský kraj

Název ORP

Název obce

Procento plochy s překročeným imisním limitem v roce 2023 po aplikaci stávajících opatření

36. nejvyšší denní koncentrace PM10

Benzo[a]pyren

Benešov

Benešov

0

41

Benešov

Bukovany

0

90

Benešov

Bystřice

0

17

Benešov

Čerčany

0

21

Benešov

Čtyřkoly

0

1

Benešov

Chářovice

0

3

Benešov

Krhanice

0

20

Benešov

Lešany

0

2

Benešov

Mrač

0

3

Benešov

Poříčí nad Sázavou

0

13

Benešov

Pyšely

0

5

Benešov

Týnec nad Sázavou

0

57

Beroun

Bavoryně

0

50

Beroun

Beroun

0

17

Beroun

Broumy

0

76

Beroun

Chodouň

0

96

Beroun

Chrustenice

0

45

Beroun

Chyňava

0

29

Beroun

Králův Dvůr

0

16

Beroun

Kublov

0

67

Beroun

Loděnice

0

23

Beroun

Mezouň

0

13

Beroun

Nenačovice

0

4

Beroun

Nový Jáchymov

0

75

Beroun

Stašov

0

90

Beroun

Vráž

0

4

Beroun

Zdice

0

61

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Bašť

0

29

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Bořanovice

0

4

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

0

74

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Brázdim

0

75

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Čelákovice

0

86

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Dřísy

0

61

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Horoušany

0

49

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Hovorčovice

0

17

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Husinec

0

47

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Jenštejn

0

7

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Jirny

0

18

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Káraný

0

31

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Klecany

0

19

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Klíčany

0

68

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Konětopy

0

100

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Kostelní Hlavno

0

99

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Líbeznice

0

15

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Máslovice

0

3

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Měšice

0

43

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Mochov

0

12

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Mratín

0

100

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Nehvizdy

0

3

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Nová Ves

0

38

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Nový Vestec

0

70

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Odolena Voda

0

59

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Panenské Břežany

0

69

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Podolanka

0

73

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Předboj

0

88

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Přezletice

0

7

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Radonice

0

6

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Sluhy

0

98

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Sudovo Hlavno

0

82

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Šestajovice

0

65

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Lázně Toušeň

0

84

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Úvaly

0

35

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Veleň

0

78

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Větrušice

0

27

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Zápy

0

73

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Záryby

0

68

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Zdivy

0

22

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Zlonín

0

4

Černošice

Březová-Oleško

0

43

Černošice

Černošice

0

37

Černošice

Červený Újezd

0

75

Černošice

Davle

0

26

Černošice

Dobrovíz

0

45

Černošice

Dobříč

0

66

Černošice

Holubice

0

95

Černošice

Horoměřice

0

88

Černošice

Hostivice

0

58

Černošice

Hradištko

0

17

Černošice

Chrášťany

0

51

Černošice

Chýně

0

20

Černošice

Jeneč

0

74

Černošice

Jinočany

0

46

Černošice

Kamenný Přívoz

0

34

Černošice

Kněževes

0

82

Černošice

Libčice nad Vltavou

0

87

Černošice

Měchenice

0

26

Černošice

Nučice

0

26

Černošice

Ohrobec

0

39

Černošice

Ptice

0

22

Černošice

Roztoky

0

59

Černošice

Rudná

0

59

Černošice

Statenice

0

65

Černošice

Středokluky

0

73

Černošice

Tachlovice

0

10

Černošice

Trnová

0

1

Černošice

Třebotov

0

17

Černošice

Tuchoměřice

0

79

Černošice

Tursko

0

60

Černošice

Úholičky

0

61

Černošice

Úhonice

0

76

Černošice

Únětice

0

56

Černošice

Velké Přílepy

0

50

Černošice

Vrané pod Vltavou

0

3

Černošice

Zbuzany

0

53

Černošice

Zvole

0

18

Český Brod

Bříství

0

68

Český Brod

Český Brod

0

69

Český Brod

Kounice

0

94

Český Brod

Poříčany

0

71

Český Brod

Přišimasy

0

67

Český Brod

Tuchoraz

0

84

Český Brod

Tuklaty

0

3

Český Brod

Vrátkov

0

80

Dobříš

Dobříš

0

57

Dobříš

Malá Hraštice

0

50

Dobříš

Nový Knín

0

1

Dobříš

Obořiště

0

21

Dobříš

Stará Huť

0

4

Hořovice

Cerhovice

0

68

Hořovice

Hořovice

0

54

Hořovice

Hostomice

0

76

Hořovice

Hvozdec

0

15

Hořovice

Chaloupky

0

69

Hořovice

Komárov

0

72

Hořovice

Kotopeky

0

21

Hořovice

Libomyšl

0

47

Hořovice

Lochovice

0

33

Hořovice

Olešná

0

74

Hořovice

Osek

0

17

Hořovice

Praskolesy

0

97

Hořovice

Tlustice

0

49

Hořovice

Újezd

0

62

Hořovice

Zaječov

0

77

Hořovice

Záluží

0

67

Hořovice

Žebrák

0

16

Kladno

Běleč

0

44

Kladno

Běloky

0

49

Kladno

Brandýsek

0

89

Kladno

Braškov

0

99

Kladno

Bratronice

0

50

Kladno

Buštěhrad

0

48

Kladno

Cvrčovice

0

87

Kladno

Doksy

0

92

Kladno

Dolany

0

5

Kladno

Družec

0

65

Kladno

Dřetovice

0

78

Kladno

Horní Bezděkov

0

76

Kladno

Hostouň

0

77

Kladno

Hradečno

0

66

Kladno

Hřebeč

0

99

Kladno

Kačice

0

7

Kladno

Kamenné Žehrovice

0

46

Kladno

Kladno

0

84

Kladno

Koleč

0

90

Kladno

Kyšice

0

98

Kladno

Lány

0

89

Kladno

Lhota

0

88

Kladno

Libušín

0

41

Kladno

Lidice

0

97

Kladno

Makotřasy

0

57

Kladno

Malé Kyšice

0

26

Kladno

Malé Přítočno

0

95

Kladno

Otvovice

0

41

Kladno

Pchery

0

76

Kladno

Pletený Újezd

0

99

Kladno

Stehelčeves

0

88

Kladno

Stochov

0

81

Kladno

Svárov

0

82

Kladno

Svinařov

0

96

Kladno

Třebichovice

0

74

Kladno

Třebusice

0

89

Kladno

Tuchlovice

0

21

Kladno

Unhošť

0

14

Kladno

Velká Dobrá

0

92

Kladno

Velké Přítočno

0

100

Kladno

Vinařice

0

46

Kladno

Zákolany

0

48

Kladno

Žilina

0

97

Kolín

Bečváry

0

28

Kolín

Býchory

0

77

Kolín

Cerhenice

0

85

Kolín

Červené Pečky

0

49

Kolín

Dobřichov

0

83

Kolín

Chotutice

0

60

Kolín

Kolín

0

66

Kolín

Konárovice

0

70

Kolín

Libenice

0

89

Kolín

Libodřice

0

87

Kolín

Nebovidy

0

50

Kolín

Nová Ves I

0

85

Kolín

Ovčáry

0

18

Kolín

Pečky

0

52

Kolín

Plaňany

0

68

Kolín

Polepy

0

82

Kolín

Pašinka

0

85

Kolín

Radim

0

99

Kolín

Ratenice

0

72

Kolín

Ratboř

0

56

Kolín

Starý Kolín

0

41

Kolín

Svojšice

0

30

Kolín

Týnce nad Labem

0

84

Kolín

Velim

0

79

Kolín

Velký Osek

0

94

Kolín

Veltruby

0

31

Kolín

Volárna

0

91

Kolín

Zásmuky

0

52

Kolín

Žehuň

0

31

Kolín

Žiželice

0

55

Kralupy nad Vltavou

Dolany

0

42

Kralupy nad Vltavou

Dřínov

0

89

Kralupy nad Vltavou

Chvatěruby

0

89

Kralupy nad Vltavou

Kralupy nad Vltavou

0

88

Kralupy nad Vltavou

Kozomín

0

59

Kralupy nad Vltavou

Ledčice

0

26

Kralupy nad Vltavou

Nelahozeves

0

76

Kralupy nad Vltavou

Nová Ves

0

38

Kralupy nad Vltavou

Olovnice

0

98

Kralupy nad Vltavou

Postřižín

0

37

Kralupy nad Vltavou

Úžice

0

4

Kralupy nad Vltavou

Veltrusy

0

41

Kralupy nad Vltavou

Vojkovice

0

56

Kralupy nad Vltavou

Zločince

0

84

Kralupy nad Vltavou

Zlosyň

0

16

Kutná Hora

Církvice

0

12

Kutná Hora

Hlízov

0

2

Kutná Hora

Křesetice

0

23

Kutná Hora

Kutná Hora

0

70

Kutná Hora

Malešov

0

31

Kutná Hora

Miskovice

0

10

Kutná Hora

Nové Dvory

0

81

Kutná Hora

Suchdol

0

23

Kutná Hora

Uhlířské Janovice

0

52

Kutná Hora

Záboří nad Labem

0

36

Kutná Hora

Zbraslavice

0

23

Kutná Hora

Zruč nad Sázavou

0

42

Lysá nad Labem

Jiřice

0

46

Lysá nad Labem

Lysá nad Labem

0

52

Lysá nad Labem

Milovice

0

70

Lysá nad Labem

Přerov nad Labem

0

69

Lysá nad Labem

Semice

0

79

Lysá nad Labem

Stará Lysá

0

27

Lysá nad Labem

Stratov

0

84

Mělník

Byšice

0

96

Mělník

Cítov

0

67

Mělník

Čečelice

0

50

Mělník

Dolní Beřkovice

0

50

Mělník

Horní Počaply

0

45

Mělník

Hořín

0

23

Mělník

Kly

0

52

Mělník

Liběchov

0

68

Mělník

Liblice

0

61

Mělník

Lužec nad Vltavou

0

42

Mělník

Malý Újezd

0

13

Mělník

Mělnické Vtelno

0

50

Mělník

Mělník

0

68

Mělník

Mšeno

0

27

Mělník

Řepín

0

31

Mělník

Spomyšl

0

1

Mělník

Tuhaň

0

31

Mělník

Velký Borek

0

61

Mělník

Vraňany

0

47

Mělník

Želízky

0

44

Mladá Boleslav

Bělá pod Bezdězem

0

23

Mladá Boleslav

Benátky nad Jizerou

0

66

Mladá Boleslav

Bezno

0

81

Mladá Boleslav

Brodce

0

82

Mladá Boleslav

Březno

0

73

Mladá Boleslav

Bukovno

0

61

Mladá Boleslav

Čachovice

0

53

Mladá Boleslav

Čistá

0

97

Mladá Boleslav

Dobrovice

0

9

Mladá Boleslav

Dolní Bousov

0

49

Mladá Boleslav

Horky nad Jizerou

0

99

Mladá Boleslav

Hrdlořezy

0

89

Mladá Boleslav

Chotětov

0

68

Mladá Boleslav

Jizerní Vtelno

0

4

Mladá Boleslav

Kochánky

0

66

Mladá Boleslav

Kosmonosy

0

3

Mladá Boleslav

Krnsko

0

25

Mladá Boleslav

Luštěnice

0

51

Mladá Boleslav

Mečeříž

0

89

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav

0

28

Mladá Boleslav

Písková Lhota

0

91

Mladá Boleslav

Předměřice nad Jizerou

0

76

Mladá Boleslav

Semčice

0

66

Mladá Boleslav

Skorkov

0

22

Mladá Boleslav

Sovínky

0

49

Mladá Boleslav

Vinařice

0

87

Mladá Boleslav

Vlkava

0

75

Mladá Boleslav

Všejany

0

4

Mladá Boleslav

Zdětín

0

85

Mladá Boleslav

Židněves

0

20

Neratovice

Čakovičky

0

12

Neratovice

Chlumín

0

59

Neratovice

Kojetice

0

74

Neratovice

Kostelec nad Labem

0

22

Neratovice

Libiš

0

73

Neratovice

Nedomice

0

53

Neratovice

Neratovice

0

81

Neratovice

Obříství

0

91

Neratovice

Ovčáry

0

56

Neratovice

Tišice

0

85

Neratovice

Všetaty

0

78

Neratovice

Zálezlice

0

39

Nymburk

Bobnice

0

61

Nymburk

Dvory

0

5

Nymburk

Hořátev

0

82

Nymburk

Hradištko

0

37

Nymburk

Hrubý Jeseník

0

45

Nymburk

Chrást

0

5

Nymburk

Kostelní Lhota

0

99

Nymburk

Kostomlaty nad Labem

0

50

Nymburk

Kostomlátky

0

1

Nymburk

Kovanice

0

58

Nymburk

Krchleby

0

66

Nymburk

Křinec

0

30

Nymburk

Loučeň

0

60

Nymburk

Mcely

0

61

Nymburk

Nymburk

0

92

Nymburk

Oskořínek

0

84

Nymburk

Písty

0

43

Nymburk

Rožďalovice

0

68

Nymburk

Sadská

0

89

Nymburk

Třebestovice

0

63

Nymburk

Všechlapy

0

80

Nymburk

Zvěřínek

0

63

Poděbrady

Dymokury

0

57

Poděbrady

Libice nad Cidlinou

0

71

Poděbrady

Městec Králové

0

35

Poděbrady

Odřepsy

0

44

Poděbrady

Opočnice

0

82

Poděbrady

Opolany

0

30

Poděbrady

Pátek

0

65

Poděbrady

Písková Lhota

0

42

Poděbrady

Poděbrady

0

87

Poděbrady

Sány

0

70

Poděbrady

Sokoleč

0

36

Poděbrady

Vrbová Lhota

0

90

Příbram

Bohutín

0

66

Příbram

Čenkov

0

2

Příbram

Drahlín

0

55

Příbram

Jince

0

5

Příbram

Lhota u Příbramě

0

89

Příbram

Obecnice

0

65

Příbram

Příbram

0

65

Příbram

Rožmitál pod Třemšínem

0

39

Příbram

Tochovice

0

35

Příbram

Trhové Dušínky

0

26

Příbram

Podlesí

0

48

Rakovník

Hředle

0

60

Rakovník

Chrášťany

0

57

Rakovník

Křivoklát

0

49

Rakovník

Lišany

0

89

Rakovník

Lužná

0

67

Rakovník

Městečko

0

58

Rakovník

Mšec

0

66

Rakovník

Nové Strašecí

0

61

Rakovník

Pavlíkov

0

35

Rakovník

Rakovník

0

63

Rakovník

Ruda

0

48

Rakovník

Rynholec

0

92

Rakovník

Senomaty

0

61

Rakovník

Sýkořice

0

44

Rakovník

Třtice

0

40

Rakovník

Zbečno

0

3

Říčany

Kostelec nad Černými Lesy

0

57

Říčany

Kozojedy

0

57

Říčany

Vyžlovka

0

40

Říčany

Louňovice

0

90

Říčany

Mukařov

0

27

Říčany

Struhařov

0

39

Říčany

Svojetice

0

76

Říčany

Tehovec

0

34

Říčany

Všestary

0

52

Sedlčany

Jesenice

0

31

Sedlčany

Kosova Hora

0

27

Sedlčany

Petrovice

0

19

Sedlčany

Sedlčany

0

57

Sedlčany

Sedlec-Prčice

0

37

Slaný

Černuc

0

43

Slaný

Hrdlív

0

34

Slaný

Chržín

0

18

Slaný

Kamenný Most

0

91

Slaný

Klobuky

0

48

Slaný

Ledce

0

1

Slaný

Libovice

0

26

Slaný

Neuměřice

0

71

Slaný

Přelíc

0

57

Slaný

Sazená

0

90

Slaný

Slaný

0

55

Slaný

Smečno

0

85

Slaný

Studeněves

0

96

Slaný

Tuřany

0

90

Slaný

Uhy

0

55

Slaný

Velvary

0

63

Slaný

Vraný

0

8

Slaný

Vrbičany

0

95

Slaný

Zlonice

0

18

Slaný

Zvoleněves

0

36

Slaný

Železnice

0

3

Vlašim

Čechtice

0

13

Vlašim

Vlašim

0

58

Votice

Votice

0

22

C.3. VÝCHODISKA PRO STANOVENÍ NOVÝCH OPATŘENÍ PROGRAMU

Pro stanovení opatření k dalšímu snížení imisních koncentrací je třeba vycházet z příčin znečištění ovzduší v zóně Střední Čechy popsané v analýze příčin znečištění ovzduší. S ohledem na přetrvávající problém se znečištěním ovzduší benzo[a]pyrenem je z analýzy příčin znečištění ovzduší zjevné, že klíčovým sektorem je lokální vytápění, které je majoritním zdrojem emisí tohoto polutan-tu. Průmysl ani doprava nejsou z hlediska benzo[a]pyrenu v zóně Střední Čechy tak významné. Jak vyplývá z analýzy koncentračních růžic pro lokality monitorovacích stanic s překročeným ročním imisním limitem benzo[a]pyrenu, má znečištění výrazný roční chod s maximálními hodnotami v chladných měsících. Ty souvisejí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami právě v chladnější části roku.

V případě denních koncentrací částic PM10 docházelo v předchozích letech na všech stanicích imisního monitoringu ve Středočeském kraji k překračování tohoto limitu. Dle map výhledového stavu v roce 2023 bude imisní limit denních koncentrací částic PM10 na území zóny Střední Čechy plněn realizací stávajících opatření kromě území Kladna, kde model předpokládá překročení imisního limitu pro tuto znečišťující látku na 3 % území. Pokud se zaměříme na překročení denního imisního limitu částic PM10, tak stávající problematické oblasti a monitorovací stanice v Kladně(stanice imisního monitoringu Kladno-Vrapice, Kladno-Švermov a Stehelčeves) jsou ovlivněny zejména znečištěním ovzduší z lokálního vytápění domácností(viz analýza příčin znečištění). Měsíční průměrné koncentrace částic PM10 vykazují roční chod s maximálními hodnotami v zimním období. To souvisí jak s emisemi z lokálních topenišť, tak i se zhoršenými rozptylovými podmínkami v chladné části roku.

Lze tedy shrnout, že pro dosažení cílů Programu budou stanovena opatření pro sektor lokálního vytápění.

Nad rámec závazných opatření uvedených v kap. C. 4, budou na webových stránkách MŽP50 zveřejněna další podpůrná opatření představující dobrou praxi řízení kvality ovzduší, která by měla být příslušnými orgány veřejné správy dle možností v maximální míře realizována. Tato opatření dobré praxe představují vhodný postup v rámci řízení kvality ovzduší, který PZKO ve formě závazných opatření neupravuje, neboť u nich nelze kvantifikovat jejich přínos a nelze tak na nich založit splnění cíle Programu, což nicméně ne-znamená, že by nebylo vhodné tato opatření realizovat. Podpůrná opatření budou stanovena pro sektor vytápění domácností, dopravu, průmysl a ostatní (např. územní plánování, prašnost z deponií apod.). Opatření nezbytná k dosažení imisních limitů (viz kap. C4) a podpůrná opatření aplikují orgány veřejné správy dle možností a s ohledem na místní podmínky také v oblastech, kde nejsou imisní limity překročeny, a to za účelem zachování stávající dobré kvality ovzduší a jejího dalšího zlepšování.

C.4. DEFINICE NOVÝCHOPATŘENÍ PROGRAMU

C. 4.1 Definice nových opatření v sektoru lokálního vytápění pro omezení znečištění ovzduší ben-zo[a]pyrenem a PM10

Zhodnocení potenciálu snížení emisí z vytápění domácností pevnými palivy a následný výběr vhodných opatření lze provést jak na základě údajů o emisích a imisních dopadech, které však v některých případech vychází z nutných zjednodušujících předpokladů (viz dále)a z dostupných informací o struktuře zdrojů a používaných palivech. Údaje o emisích, které vstupovaly do modelování dopadů na kvalitu ovzduší, vychází z předpokladu, že kotle na pevná paliva s ručním přikládáním jsou v průběhu roku provozovány v75 % času na snížený výkon, 15 % času je pak předpokládán provoz na jmenovitý výkon (tento podíl je použit například i v pojmu sezónní emise v prováděcích nařízeních Komise ke směrnici o ekodesignu, kterými se stanovují požadavky na kotle a topidla na pevná paliva). Tento přístup reflektuje situaci, kdy instalované kotle svým výkonem odpovídají nejchladnějším částem roku a většinu topné sezóny jsou provozovány s příkonem nižším (zpravidla se uvažuje 30 % jmenovitého). Nižší příkon je u kotlů s ručním přikládáním spojen s vyššími měrnými emisemi většiny znečišťujících látek. Tyto předpoklady musely být stanoveny pro nedostupnost reálných dat. Tento předpoklad je užíván v současnosti, nicméně s probíhající výměnou kotlů se postupně bude snižovat jeho relevantnost. Důvodem je skutečnost, že příslušná technická norma, která se vztahuje na kotle, ČSN EN 303-5, požaduje, aby kotle plnily stanovené parametry emisí na jmenovitý i snížený výkon. U kotlů s ručním přikládáním je pak možné upustit od tohoto požadavku, pokud výrobce stanoví, že je současně s instalací nutné zapojit akumulační nádobu o vypočteném objemu, což zvláště při zařazení do vyšších tříd kotlů (3 a výše) je zpravidla u těchto kotlů nutností. U většiny kotlů splňujících požadavky zákona o ochraně ovzduší po roce 2022 tak bude zpravidla podmínka instalace akumulační nádoby uvedena již v návodu k instalaci zdroje a její absence by v takovém případě byla porušením §17 odst. 1 písm. a) zákona o ochraně ovzduší. Tuto zákonnou povinnost je tedy třeba důsledně kontrolovat a postupovat v souladu s opatřením PZKO_2020_1. Důsledně kontrolovat je třeba také plnění ostatních zákonných povinností kladených na spalovací zdroje, vč. dodržení zákazu provozování spalovacích zdrojů zařazených do nižší než 3. třídy, případně spalovacích zdrojů nezařazených, s platností od 1. září 2022 (viz karta opatření PZKO_2020_1), které jsou rovněž klíčové pro výsledný dopad spalovacích zdrojů na kvalitu ovzduší a pro naplnění projekce kvality ovzduší dle kapitoly C.1.3. U části kotlů s ručním přikládáním, kde výrobce požadavek na instalaci akumulační nádrže jednoznačně nestanovuje, by doplnění akumulační nádoby mohlo vést k dalšímu snížení emisí. V tomto případě bude tedy vhodné motivovat provozovatele k instalaci akumulační nádrže nad rámec pokynů výrobce (viz opatření PZKO_2020_1).Plošné kontroly a motivace k instalaci akumulačních nádrží přinesou další snížení imisních koncentrací, jelikož tak bude zajištěn řádný provoz kotlů především s ručním přikládáním na pevná paliva v režimu jmenovitého výkonu, a to v maximální možné míře (hrubým odhadem se může jednat až o 90 % kotlů s ručním přikládáním na pevná paliva; aby nedošlo k nadhodnocování efektů tohoto opatření, je provoz 10% zbývajících kotlů uvažován i nadále bez akumulační nádrže). Další potenciál ke snížení vlivu lokálního vytápění na kvalitu ovzduší je možné také spatřovat ve zvýšení informovanosti provozovatelů spalovacích zdrojů na pevná paliva o správné obsluze těchto zdrojů vč. využívání kvalitního a správně skladovaného paliva a dále o negativních dopadech nesprávného užívání zdrojů vytápění na kvalitu ovzduší. V tomto ohledu je však obtížné vyčíslit možný efekt takového opatření. Podíl zdrojů spalujících nevhodné palivo (palivo neurčené výrobcem zdroje), případně odpad, není znám, je nicméně možné se domnívat, že toto číslo nebude zanedbatelné, což lze demonstrovat na údaji o podílu hnědého uhlí spalovaného v prohořívacích kotlích, které zpravidla pro toto palivo nebyly konstruovány, a který dosahuje na základě údajů z šetření ENERGO 2015 cca 30 % z celkové spotřeby hnědého uhlí v domácnostech. Současně je nezanedbatelný podíl domácností, které používají nedostatečně proschlé dřevo. Význam obsahu vlhkosti ve dřevě bude růst současně s očekávaným nárůstem podílu dřeva a kle-sajícím množství uhlí spalovaným v kotlech s ručním přikládáním. Vlhké dřevo má přitom významně vyšší emise a současně je spalováno s nižší účinností. Na národní úrovni jsou pro snížení vlhkosti spalovaného dřeva plánovány kroky ve spolupráci s výrobci spalovacích zdrojů (viz usnesení vlády k závěrům vyplývají-cích z Dialogu o čistém ovzduší a návrhu dalšího postupu č. 502/2019) a také jako součást širší informační kampaně a prováděných kontrol technického stavu a provozu spalovacích zdrojů (viz opatření DB11 Národního programu snižování emisí)51. Toto opatření vstupovalo již do scénáře se současnými opatřeními (viz kap. C.1.3), nicméně bude v hodné jeho plnění podpořit také na lokální úrovni (viz opatření PZKO_2020_2) a tím urychlit dosažení efektu očekávaného v rámci NPSE, který se bude dle NPSE projevovat postupně od roku 2020.

Kód opatření

PZKO_2020_1

Název opatření

Účinná kontrola plnění požadavků kladených na provozovatele spalovacích zdrojů zákonem o ochraně ovzduší

Cíl opatření a podpůrné informace

Cílem opatření je zajistit a kontrolovat, aby provozovatelé spalovacích zdrojů dodržovali požadavky zákona o ochraně ovzduší, zejména co se týče povinné instalace akumulační nádrže, pravidelných technických kontrol, spalovaného paliva a instalace a provozu kotlů v souladu s pokyny výrobce a dodavatele a s přílohou č. 11 zákona o ochraně ovzduší. Popis aplikace opatření Obecní úřady obcí s rozšířenou působností (dále jen „OÚ ORP“) v rámci výkonu přenesené působnosti dle zákona o ochraně ovzduší budou aktivně kontrolovat plnění povinnosti provedení pravidelné kontroly technického stavu a provozu spalovacích zdrojů na pevná paliva dle §17 odst. 1 písm. h) zákona o ochraně ovzduší. OÚ ORP mají možnost vyžadovat od provozovatelů ve svém správním obvodu předložení dokladu o pro-vedení kontroly zmíněné vprvní větě. Doklad o provedení kontroly jsou osoby oprávněné k jejímu provedení52 povinné vkládat od roku 2020 do integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností (dále jen „ISPOP“), čímž se usnadní identifikace provozovatelů, kteří tuto kontrolu neprovedli. U těchto provozovatelů bude OÚ ORP postupovat v souladu se zákonem tak, aby bylo zajištěno naplnění požadavků zákona, tj. OÚ ORP budou aktivně identifikovat domácnosti vytápějící pevnými palivy a v případě absence dokladu o provedení kontroly v systému ISPOP53 budou tento doklad od provozovatele vyžadovat. V současné době nejsou dostupné údaje o způsobu vytápění v jednotlivých objektech, část výsledků SLDB 2011 byla zahrnuta do systému RSO(registr sčítacích obvodů a budov), nicméně pouze asi u 5 % objektů je uveden druh použitého paliva. Údaje v RSO by měly být doplněny na základě sčítání SLDB 2021. Ani vyhledávání objektů vytápěných pevnými palivy z údajů ze stavebních povolení není z mnoha důvodů vhodné a realizovatelné. K identifikaci provozovatelů, kteří neprovedli pravidelnou kontrolu technického stavu a provozu spalovacích zdrojů budou proto OÚ ORP nad rámec databáze ISPOP využívat především další postupy, zejména provádění kontroly na místě(např. vizuální kontrolou kouře vystupujícího z komínu dané nemovitosti v topné sezóně, která je dostatečná pro identifikaci kotle spalujícího pevná paliva) přičemž v této věci budou OÚ ORP spolupracovat s dotčenými obcemi v daném správním obvodu ORP. Zvláštní pozornost je třeba v návaznosti na požadavek §17 odst. 1 písm. a) věnovat zejména plnění požadavku výrobce na instalaci akumulační nádoby, je-li výrobcem nebo dodavatelem vyžadována k zajištění plnění deklarovaných parametrů. Informaci o tomto požadavku uvádí odborně způsobilá osoba povinně v dokladu o provedení kontroly technického stavu a provozu spalovacích zdrojů54.Pakliže není instalace akumulační nádoby výrobcem vyžadována k zajištění plnění deklarovaných parametrů, je vhodné podpořit její dodatečnou instalaci finanční podporou (dotačně či výhodnou půjčkou) ze strany státu, kraje či obce, případně kombinací těchto podpor. Obec a OÚ ORP budou doplňkově k aktivitám realizovaným na národní úrovni provozovatele informovat o přínosech dodatečné instalace akumulační nádoby (úspora paliva, nižší emise, nižší náklady na energii a nižší nároky na obsluhu, vyšší tepelný komfort), a to např. šířením informací zpracovaných MŽP prostřednictvím místních periodik, dále prostřednictvím besed apod.55.Zpozice OÚ ORP je nezbytné kontrolovat plnění i ostatních povinností uvedených v §17 odst. 1 zákona o ochraně ovzduší, zejména požadavku týkajícího se použití paliv56, které splňují požadavky stanovené prováděcím právním předpisem k zákonu o ochraně ovzduší a jsou určené výrobcem spalovacího zdroje (§17 odst. 1 písm. c). V odůvodněných případech také OÚ ORP ověří, zda při instalaci zdroje proběhla revize spalinové cesty dle požadavku §3 odst. 1 vyhlášky č. 34/2016 Sb., o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty. Provedení revize spalinové cesty je nezbytné pro správný tah komína, a tedy správné fungování kotle a dodržení jeho emisních parametrů. Doklad o jejím provedení si může OÚ ORP vyžádat na základě §17 odst. 1 písm. d) zákona o ochraně ovzduší. OÚ ORP je oprávněn v případě, že při své kontrolní činnosti zjistí, že je spalinová cesta provozována v rozporu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, tuto skutečnost oznámit hasičskému záchrannému sboru kraje, jakožto orgánu příslušnému k projednávání přestupků dle ustanovení §78 a §79 výše uvedeného zákona. Pokud existuje důvodné podezření, že provozovatel zdroje nedodržuje povinnosti uvedené v §17 odst. 1 zákona o ochraně ovzduší, postupuje OÚ ORP dle §17 odst. 1 písm. e) zákona o ochraně ovzduší, na základě kterého je možné přistoupit k provedení fyzické kontroly spalovacího stacionárního zdroje provozovaného v jiném objektu. Pro možnost provedení fyzické kontroly spalovacího stacionárního zdroje provozovaného v obydlí je třeba, aby důvodné podezření, že nejsou dodržovány povinnosti dle §17 odst. 1 zákona o ochraně ovzduší, vzniklo opakovaně, viz §17 odst. 2 zákona o ochraně ovzduší. Postup kontroly je popsán na stránkách MŽP (https://www.mzp.cz/cz/lokalni_topeniste#reseni_problemu) v dokumentu Sdělení MŽP OOO k provozování a ke kontrole spalovacích stacionárních zdrojů o jmenovitém tepelném příkonu 300 kW a nižším. Na podporu plnění požadavků vyplývajících z §17 odst. 1 písm. g) a z §41 odst. 16 zákona o ochraně ovzduší, na základě kterých provozované zdroje musí od 1. září 2022 splňovat parametry odpovídající nejméně 3. třídě dle normy ČSN EN 303-5budouStře-dočeskýkraj a obce aktivně přistupovat k nabízené finanční pomoci, s cílem zprostřed-kovat podporu obyvatelům na svém území pro výměnu spalovacích stacionárních zdrojů, které nebudou od 1.9.2022 splňovat zákonné požadavky. Obce a Středočeský kraj 57 budou v rámci svých možností poskytovat vlastní dodatečné finanční podpory (dotace nebo půjčky) pro výměnu stávajících zastaralých kotlů v rámci svého území. Obce a Středočeský kraj budou aktivně odstraňovat bariéry pro zapojení nízkopříjmových skupin, např. prostřednictvím vlastního finančního příspěvku nebo zapojením do programu bezúročných půjček pro výměnu kotlů (obdobně viz výzva č. 1/2019 NPŽP, případně další). Dále pomohou směřovat podporu do oblastí (a ke skupinám obyvatel), které jsou nejvíce rizikové a kde lze například očekávat problematické naplnění požadavku na provoz kotlů 3. a vyšší třídy po roce 2022 a poskytovat asistenci možným žadatelům a zvyšovat povědomí o existujících formách podpory. Obce a Středočeský kraj budou také aktivně zvyšovat povědomí o nabízených dotačních titulech u svých obyvatel. Obce a Středočeský kraj budou také provádět obměnu spalovacích stacionárních zdrojů provozovaných v objektech, které spravují, a to z titulu vlastnického či jiného majetkového práva, pro které lze rovněž využít státem poskytovanou finanční podporu.

Územní rozsah realizace opatření

Opatření je třeba realizovat v cílových obcích dle kapitoly C.2 (Tab. 67)

Gesce

OÚ ORP, obce, Středočeský kraj, MŽP

Rámcový časový harmonogram

Kontrola technického stavu a provozu spalovacích zdrojů na pevná paliva dle §17 odst. 1 písm. h) musí proběhnout každé 3 roky, poslední kontrola zdrojů instalovaných před rokem 2016 proběhla v roce 2019 (příp. v některých případech v roce 2020), další kontrola musí proběhnout do konce roku 2022 (v některých případech budou kontroly dobíhat ještě v roce 2023). Splnění této povinnosti musí proto OÚ ORP prověřit do konce roku 2023. Kontrola spalovacího zdroje dle §17 odst. 2 nebo §17 odst. 1 písm. e) zákona o ochraně ovzduší proběhne dle potřeby v návaznosti na zjištěné skutečnosti. Zákaz provozu spalovacích stacionárních zdrojů zařazených do nižší než 3. třídy, případně kotlů nezařazených, je účinný od 1. září 2022, veškeré aktivity směřující k podpoře jeho plnění je tedy třeba směřovat nejpozději k tomuto datu, nicméně je nutné aktivně podpořit, aby výměna všech nevyhovujících zdrojů proběhla co nejdříve. MŽP, obce a Středočeský kraj prověří možnost poskytování finanční podpory formou dotací či nízkoúročených nebo bezúročných půjček ze svých finančních zdrojů (v rámci svých možností) a její rozsah v čase k motivaci instalace akumulačních nádrží, a to do 6 měsíců od vydání PZKO. O závěru tohoto svého prověření budou obce a Středočeský kraj bezodkladně informovat MŽP. Spuštění programů finanční podpory by mělo proběhnout do konce roku 2021 dle možností jednotlivých gestorů. Hrubým odhadem lze očekávat, že by mohly být podpořené projekty realizované do konce roku 2025 (vezme-li se v úvahu čas na administraci výzev a žádostí a případnou instalaci akumulační nádrže).

Vyčíslení efektu opatření

Využívání akumulačních nádrží (až u 90 % kotlů s ručním přikládáním na pevná paliva) přineseprůměrně58 oproti výpočtovému roku 2023 dodatečné snížení emisí PM2,5 až o 53 %, PM10 až o 53 % a benzo[a]pyrenu až o 21 %.

Kód opatření

PZKO_2020_2

Název opatření

Zvýšení povědomí provozovatelů o vlivu spalování pevných paliv na kvalitu ovzduší, významu správné údržby a obsluhy zdrojů a volby spalovaného paliva

Cíl opatření a podpůrné informace

Cílem opatření je zvýšit povědomí provozovatelů spalovacích stacionárních zdrojů, především na pevná paliva, o podílu těchto zdrojů na celkové úrovni znečištění ovzduší a faktorech, které ke zvýšenému znečišťování přispívají. Zároveň je cílem provozovatele motivovat používání pouze kvalitních paliv k vytápění v souladu s pokyny výrobce. Dle informací ze strany odborně způsobilých osob vykazuje až 80 % zdrojů nějaký ne-soulad se zákonem o ochraně ovzduší, pokyny výrobce či závadu. V rámci 2. vlny kotlíkových dotací se více než 40 % provozovatelů prohořívacích kotlů přiznalo ke spalování hnědého uhlí, přičemž tyto kotle zpravidla pro spalování hnědého uhlí vůbec nejsou určeny. Častým zdrojem problémů může být neprovedení revize spalinové cesty v případech změny zdroje či změny používaného paliva, kdy spalinová cesta svými parametry neumožňuje optimální provoz zdroje. Odstranění některých závad či změna paliva může během krátkého času přinést významné snížení emisí. Zvláštní pozornost je třeba věnovat prevenci spalování nedostatečně suchého dřeva (o vlhkosti nad 20 %). Spalování dřeva o určité maximální vlhkosti je povinností, která je ve většině případů dána výrobcem spalovacího zdroje a je uvedena v návodu k jeho obsluze. Spalovat ve stacionárním zdroji pouze paliva určená výrobcem (tedy i splňující určenou maximální vlhkost) je povinen dle §17 odst. 1 písm. c) každý provozovatel. V praxi je tato povinnost nicméně mnohdy díky nevědomosti provozovatele porušována. Suché dřevo má oproti vlhké mu výrazně vyšší výhřevnost (až o 79 %) a vyšší spalné teplo, proto je jeho spalování také energeticky výhodnější. Suché dřevo lépe hoří a není nutné spotřebovávat energii na odpaření vody ve dřevě. Spalování správně proschlého dřeva vede k nižší tvorbě úsad ve spalinových cestách, čímž se snižuje požární riziko související s provozem zdroje. Dva roky vyschlé dřevo má průměrnou hodnotu vlhkosti 20 %, bylo by tedy vhodné spalovat dřevo, které má minimálně tuto vlhkost, což také doporučuje většina výrobců spalovacích stacionárních zdrojů určených pro použití v domácnostech.

Popis aplikace opatření

Obce a Středočeský kraj59 budou doplňkově k aktivitám realizovaným na národní úrovni vést osvětové kampaně60 květší informovanosti veřejnosti, resp. provozovatelů, např. prostřednictvím seminářů, kontaktních kampaní, tiskových a jiných propagačních materiálů týkající se spalování kvalitního paliva. Významným faktorem pro úspěch kampaně může být zapojení v místě působících odborně způsobilých osob pro kontroly technického stavu a provozu spalovacích stacionárních zdrojů, kominíků či topenářů. Informační kampaně musí akcentovat pozitivní dopady správného provozu zdroje, a to nejen z hlediska životního prostředí a dopadů na zdraví, ale také z hlediska ekonomických výhod pro konkrétního provozovatele. Správně provozovaný zdroj může mít vyšší reálnou účinnost (použití suchého vs. vlhkého dřeva), může mít nižší nároky na údržbu zdroje a spalinové cesty (zanášení spalinových cest u mokrého dřeva nebo nedokonale spáleného uhlí), nižší požární riziko (vyšší je u zanesených spalinových cest, při zbytečně vysoké teplotě spalin), vyšší životnost zdroje a jeho příslušenství (životnost se snižuje se spalováním odpadu, při provozu bez předepsané akumulační nádoby apod.). Informování veřejnosti je možné provést také např. prostřednictvím kominíků, kteří v rámci domácností již nyní provádějí pravidelné kontroly spalinových cest podle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, v platném znění. Obce budou pro zlepšení kvality používaného dřeva (resp. paliva obecně) spolupracovat, pokud možno s odborně způsobilými osobami provádějícími kontroly technického stavu a provozu spalovacích zdrojů (dle §17 odst. 1 písm. h) zákona o ochraně ovzduší) či s kominíky provádějícími na území těchto obcí čištění komínů (např. v rámci hromadných čištění). Odborně způsobilé osoby a kominíci by měli ve spolupráci s obcí informovat obyvatele o správném skladování dřeva a potřebě spalovat výlučně proschlé dřevo, čímž se zvýší nejen účinnost spalování a sníží náklady na vytápění, ale také se sníží množství vypouštěných znečišťujících látek do ovzduší, vč. karcinogenního benzo(a)pyrenu, kterému jsou provozovatelé kotlů spalující mokré dřevo nadměrně vystaveni.

Územní rozsah realizace opatření

Opatření je třeba realizovat v cílových obcích dle kapitoly C.2 (viz Tab. 67)

Gesce

obce, Středočeský kraj

Rámcový časový harmonogram

Informační kampaně je nutné vést každoročně (optimálně vždy před začátkem případně při zahájení topné sezóny, např. v září). Bude vhodné koordinovat informační/osvětovou kampaň obce s kontrolou technického stavu a provozu spalovacích stacionárních zdrojů na pevná paliva dle §17 odst. 1 písm. h), v rámci které bude probíhat informování obyvatel v návaznosti na opatření prováděná na národní úrovni (viz výše). Efekt informační/osvětové kampaně týkající se obecně využívání kvalitního paliva se může dostavit každou zimní sezónu. Efekt opatření týkajícího se spalování dostatečně suchého dřeva je možné očekávat do roku 2023 (první informační/osvětové kampaně zdůrazňující potřebu spalování optimálně proschlého dřeva by měly proběhnout nejpozději v roce 2021, uvážíme-li čas na správné proschnutí dřeva (2 roky) pohybujeme se někde v horizontu roku 2023).

Vyčíslení efektu opatření

Snížení podílu spalovaného nedostatečně suchého dřeva z výchozího zastoupení 45,6 % dle šetření ENERGO 2015 na 35,4 % dle opatření NPSE DB11 přinese průměrně61 snížení emisí PM10 až o 6 %, PM2,5 až o 6 % a benzo[a]pyrenu až o 3 %.

C.4.2 Definice podpůrných opatření

Opatření definovaná v kapitole C.4.1 jsou závazná pro splnění imisních limitů v zóně Střední Čechy. Jelikož je však žádoucí obecně vytvářet podmínky pro další snižování emisí znečišťujících látek tak, aby znečištění ovzduší dále klesalo, byla stanovena podpůrná opatření, která by měla být příslušnými orgány veřejné správy dle jejich možností a relevance pro danou oblast v maximální míře realizována. V případě zóny Střední Čechy se s ohledem na charakter znečištění bude jednat především o podpůrná opatření k omezení znečištění ovzduší z domácností, opatření ke snížení vlivu dopravy na úroveň znečištění ovzduší a opatření ke snížení vlivu stacionárních zdrojů na úroveň znečištění ovzduší. U těchto opatření nelze z objektivních důvodů kvantifikovat jejich přínos a/nebo stanovit časový harmonogram plnění, a tedy na nich nelze založit splnění cíle Programu, což nicméně neznamená, že by nebylo vhodné je realizovat. Seznam podpůrných opatření bude uveden na webu MŽP62.

1 seznam zón a aglomerací je uveden v příloze č. 3 zákona o ochraně ovzduší.

2 vzorový časový plán viz: https://archiv.sfzp.cz/ke-stazeni/883/17757/detail/priloha-4---struktura-akcniho-planu/index.html, informace o Výzvě https://archiv.sfzp.cz/sekce/883/k-vyzve-8-2017/index.html

3 https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020

4 Zdroj: http://www.czso.ez/xs/redakce.nsf/i/charakteristika_kraje

5 Zdroj: http://drusop.nature.cz/ost/chrobjekty/chrob_find/index.php?/frame=1&typvystupu%5b%5d=drusop&h_zchru=1&h_kod=&h_nazev=&h_organ_oochp=&h_kraj=CZ021&okres=&orp_icob=&povob_icob=&h_obec=&h_ku=&h_submit=Vyhledat

6 Pozn.: Data v tabulkách aktualizovaného (2018) a staršího (2012) PZKO se mohou nepatrně lišit v období vzájemného překryvu – roky 2011 a 2012. Je to způsobeno odlišnými podmínkami ročního průměru či jiných statistických veličin pro jednotlivé látky. K této změně došlo v roce 2012, kdy vešla v platnost vyhláška č. 330/2012 Sb., kde jsou v příloze č. 1 podrobněji stanoveny nové podmínky pro výpočet statistických dat.

7 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/isko/grafroc/16groc/gr16cz/XII_mapovani_cz.html

8 Imisní limit pro průměrnou roční koncentraci arsenu byl v zóně CZ02 Střední Čechy překročen rovněž i v roce 2012 (na městské pozaďové lokalitě Kladno-Švermov). Toto lokální překročení se neprojevilo v plošné mapě v měřítku, v jakém je prezentována.

9 U mapy odpovídající denním průměrům PM10 přitom bylo využito zjednodušujícího předpokladu, že jednotlivé kategorie zdrojů přispívají k 36. nejvyššímu dennímu průměru stejně jako k ročnímu průměru.

10 ČHMÚ (2012): Znečištění na území České republiky v roce 2011. Dostupné na www:

http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/isko/grafroc/groc//gr11cz/obsah.html

11 Fugitivní emise související s povrchovými doly jsou již zahrnuty v předchozích kapitolách analýzy příčin znečištění ovzduší v emisní analýze.

12 Model SYMOS pracuje s výpočtovou sítí 0,5 x 0,5 km.

13http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SBER_CZ.html

14 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SBRL_CZ.html

15 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SBUS_CZ.html

16 http://portal.chmi.cz/portal/files/docs/uoco/wer_generator/locality/pollution_locality/loc_SKLC_CZ.html

17 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SKLS_CZ.html

18 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SKOA_CZ.html

19 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/polution_locality/loc_SKRP_CZ.html

20 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SKUH_CZ.html

21 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SMBO_CZ.html

22 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/locality/pollution_locality/loc_SPRI_CZ.html

23 http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_geberator/locality/pollution_locality/loc_SSTE_CZ.html

24 https://www.mzp.ez/cz/strategicke_dokumenty#narodni_program

25 https://www.mzp.cz/cz/strategicke_dokumenty#strednedoba_strategie

26 https://www.mzp.cz/cz/news_181108_ovzdu%C5%A1%C3AD , https://ec.europa.eu/enviroment/air/clean_air/dialogue.htm , https://ec.europa.eu/enviroment/air/pdf/conclusions%20from%20cz%20clean%20air%20dialogue%207-8nov18.pdf

27 Aktuální OPŽP 2014-2020 podporuje opatření k omezení znečištění ovzduší v rámci Prioritní osy 2, programový dokument k dispozici na https://www.opzp.cz/dokumenty/detail/?id=668 , přehled výzev viz: https://www.opzp.cz/nabidka-dotaci/ , informace o předchozím OPŽP 2007-2013

28 Národní program Životní prostředí podporuje opatření k omezení znečištění ovzduší v rámci Prioritní oblasti 2 a 5, programový dokument k dispozici na https://www.narodniprogramzp.cz/dokumenty/detail/?id=313 , přehled výzev viz: https://www.narodniprogramzp.cz/nabidka-dotaci/

29 Programový dokument k dispozici na: https://www.https://www.sfzp.cz/wp-content/uploads/2017/10/Dokumentace-programu_-NZ%C3%9A_31052017.pdf , přehled výzev viz: https://www.novazelenausporam.cz/nabidka-dotaci/

30 https://www.mzp.cz/c12574580021-0DC7/cz/platne_programy_zlepsovani_kvality_2016/$FILE/OOO-PZKO_CZ02-20190718.pdf

31 https://www.kr-stredocesky.cz/web/zivotni-prostredi/pzkoakcni

32 Klíčový efekt tohoto opatření byl potvrzen ve Střednědobé strategii (do roku 2020) zlepšování kvality ovzduší v ČR, Národním programu snižování emisí ČR i PZKO 2016. Na realizaci tohoto opatření byla alokována většina finančních prostředků z PO2 OPŽP 2014-2020.

33 Účinnost těchto opatření je pro informaci hodnocena v článku 20 NPSE: Vyhodnocení vlivů scénáře NPSE-WM 2019 a NPSE-WAM 2019 na kvalitu ovzduší, viz https://www.mzp.cz/cz/strategicke_dokumenty#narodni_program

34 Diskuze vyhodnocení opatření PZKO 2016 je pro informaci nicméně dostupná na stránkách MŽP, viz https://www.mzp.cz/cz/strategicke_dokumenty#programy_zlepsovani

35 Ramboll Environ, 2018: CAMx, Comprehensive Air Quality Model with Extensions, www.camx.com

36 Dostupné na https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020

37 ČHMÚ, 2016: Znečištění ovzduší na území České republiky v roce 2015., viz

http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/isko/grafroc/15groc/gr15cz/Obsah_CZ.html

38 Imisní koncentrace pro rok výhledový 2023 byly stanoveny kombinací modelových výstupů a mapového hodnocení kvality ovzduší v roce 2015 uvedeného v grafické ročence ČHMÚ nebo EEA podle následujícího vztahu: Cscénář = CAMxscénář / CAMxref * Cref , kde Cref je mapovaná imisní charakteristika a CAMxscénář , resp. CAMxref je imisní charakteristika spočetná modelem CAMx pro referenční rok 2015, resp. výhledový rok 2025

39 Fugitivní emise zdrojů výroby koksu, železa a oceli, sléváren a jiných byly odhadnuty na základě výroby z roku 2017, u zařízení, které předložili projekt ke snížení fugitivních emisí v rámci OPŽP 2014-2020 byla jakožto výchozí hodnota emisí vzata emisní hodnota z těchto žádostí (tj. před realizací projektu). Více k výpočtu fugitivních emisí viz analýza příčin znečištění ovzduší pro aglomeraci Ostrava/Karviná/Frýdek-Místek. 

40 LIFE-IP MALOPOLSKA – Implementation of Air Quality Plan for Malopolska Region – Malopolska in Healthy Atmosphere (LIFE14 IPE/PL/000021) ,

https://powietrze.malopolska.pl/en/life-project

http://ec/europa/eu/enviroment/life/project/Projects/index.cfm?fuseaction-search.dspPage&n_proj_id-5440

41 Tento předpoklad odpovídá nařízení Evropské komise, kterým se stanovují požadavky na ekodesign kotlů na tuhá paliva. Podle tohoto nařízení se sezónní energetická účinnost vytápění vnitřních prostor v aktivním režimu u kotlů na tuhá paliva s ručním přikládáním, které lze provozovat při 50% jmenovitém tepelném výkonu v režimu nepřetržitého provozu, a u kotlů na tuhá paliva s automatickým přikládáním stanovuje za předpokladu provozu těchto zařízení po 15% času na jmenovitý výkon a po zbytek na snížený (EC 2015, příloha III, bod 4b).

42 SNAP – Selected Nomenclature for sources of Air Pollution. Kategorie SNAP 2 odpovídá neprůmyslovým spalovacím zdrojům.

43 CAMS-REGv1.1-AP: https://permalink.aeris-data.fr/CAMS-REGv1.1ap , KUENEN J. J. P. et al. (2014):TNO-MACC_II emission inventory; a multi-year (2003-2009) consistent high-resolution European emission inventory for air quality modelling. Atmospheric Chemistry and Physics, vol. 14, p. 10963-10976, GRANIER C. et al. (2012): Report on the update of anthropogenic surface emission, MACC-II deliverable report D_22.1

44 GUENTHER A. B. et al. (2012): The Model od Emissions of Gases and Aerosols from Nature version 2.1 (MEGAN 2.1): an extended and updated framework for modeling biogenic emissions. Geoscientific Model Development, vol. 5, p. 1471-1492, http://geosci-model-dev.net/5/1471/2012/

45 Benešová N. et al. (2018): New open source emission processor for air quality models. In Sokhi, R. et al. (eds) Proceedings of Abstracts 11th International Conference on Air Quality Science and Application. DOI: 10.18745/PB.19829. (pp. 27). WWW: http://fume-eg.org

46 CAMS Global archived analysis and forecast daily data, https://confluence.ecmwf.int/pages/viewpage.action?pageId-56659592

47 Viz článek 19: Nově formulovaný scénář s dodatečnými opatřeními (NPSE-WAM 2019), https://www.mzp.cz/C125745458002F0DC7/cz/strategicke_dokumenty/$file/OOO-Aktualizace_NPSE_2019-final-20200217.pdf

48 Odpovídá sčítání ŘSD provedené v roce 2016, viz vstupní data pro výchozí rok

49 Odpovídá emisní projekci z dopravy k roku 2020.

50 Viz https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020

51 Viz opatření DB11 Národního programu snižování emisí, ve znění aktualizace z roku 2019, https://www.mzp.cz/cz/strategicke_dokumenty#narodni_program

52 Podle §17 odst. 1 písm. h) zákona o ochraně ovzduší se jedná o osobu, která byla proškolena výrobcem spalovacího stacionárního zdroje a má od něj udělené oprávnění k jeho instalaci, provozu a údržbě. Databáze těchto osob je k dispozici na https://ipo.mzp.cz/.

53 V systému ISPOP je možné vyhledávat a filtrovat doklady o provedení kontroly pomocí volby „Rozšířený filtr“ dle obce či přímo dle konkrétní ulice.

54 V tomto ohledu je soulad se zákonem a skutečnost, že je akumulační nádoba dle pokynů výrobce nainstalována, uvedena v poslední části dokladu v oddíle „Výsledek kontroly“, kde odborně způsobilá osoba uvádí, zdali je zdroj provozován v souladu s pokyny výrobce.

55 Obce a OÚ ORP mohou přitom vycházet z materiálů, které v rámci osvěty připravuje MŽP na národní úrovni.

56 viz https://www.mzp.cz/cz/lokalni_topeniste#reseni_problemu

57 K tomuto účelu mohou kraje využít např. výnosy z poplatků za znečišťování ovzduší.

58 Vzhledem k nedostupnosti spolehlivých statistických dat nutných k vyčíslení na úrovni zón a aglomerací je vyjádřeno jako průměr za ČR.

59 K tomuto účelu mohou kraje využít např. výnosy z poplatků za znečišťování ovzduší.

60 Obce a kraje mohou přitom vycházet z materiálů, které v rámci osvěty připravuje MŽP na národní úrovni.

61 Vzhledem k nedostupnosti spolehlivých statistických dat nutných k vyčíslení na úrovni zón a aglomerací je vyjádřeno jako průměr za ČR.

62 Viz https://www.mzp.cz/cz/aktualizace_programu_zlepsovani_kvality_ovzdusi_2020