Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 31.03.2010.


Vyhláška o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby

147/98 Sb.

Způsob stanovení kritických bodů §2 §2a
Přechodné ustanovení §3
Účinnost §4
Příloha - Zásady postupu stanovení systému kritických bodů a postupnost jejich plnění
č. 161/2004 Sb. - Čl. II
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxx bodem xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx oběhu, 3) xx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxxxx x v xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebezpečí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny x cílem xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxx x jejich xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxx a stanovující xxxxxx ovládání nebezpečí xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxxxx xx stanovené xxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce,
x) xxxxxxxx kritických xxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx významná xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx fyzikální xxxxxxx x potravině, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx zdravotní xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nebezpečí xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x potravině, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx jakákoliv xxxxxxx, kterou xx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xxxx x jeho xxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a měření xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro posouzení, xxx kritický xxx xx ve xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxx xxxx jsou v xxxxxxxxxx bodech xxxxxxxx xxxxxxxxx postupy a xxxxxxx sledovaných znaků xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx,
x) ověřovacími xxxxxxx xxxxxxxxx, zda xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xx tento xxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxx hygienickou praxí xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu x uplatnění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídajících xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe xx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství Xxxxx xxxxxxxxx x x české xxxxxxxxx xxxxx, 4)
l) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx systému kritických xxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx bodů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(1) Xxxxxx kritických xxxx se xxxxxxxx
x) v případě xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx výrobní xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x přihlédnutím xx způsobu a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, 5)
x) x případě xxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxx každý xxxxxx xxxxxxx potravin xx xxxxx odděleně podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx příslušným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku uplatnit xxxxxxxx správné hygienické xxxxx.
(2) Existuje-li xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx nalezen x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xx oběhu žádný xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx, xxx kritický xxx mohl xxx xxxxxxxx. Když xxxxx xxxxxxxx xxx nalezen xxx po xxxxxx xxxxxxxxx postupu nebo xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx postup nebo xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Při xxxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxx xx výrobním xxxxxxx xxxx při xxxxxxx do xxxxx xx při xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx systém xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x provedou xx xxxxxxxx změny xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.
(4) Xxx stanovení xxxxxxxxxx bodů xx xxxxxxxxx xxxxx zásad x v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, uvedených x příloze.
(5) Xx vymezení xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx. Do xxxxxx xxxxxxx xx zahrnou xxxxx:
x) vztahující xx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zejména x xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x fyzikálních vlastnostech,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx úpravě, zmrazování, xxxxxxxxx, xxxxx, solení, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx látek),
x) o způsobu xxxxxx,
d) o xxxx použitelnosti xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx jejího xxxxxxxxxx, xxxxxx dokladů x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx použitelnosti nebo xxxx minimální trvanlivosti x podmínek skladování,
x) x způsobu x podmínkách xxx xxxxxxx výrobku do xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
g) o xxxxxxxxxxxxxx použití výrobku.
(6) Dále se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx zahrnuje
x) xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x různých xxxxxxx nebezpečí a x podmínkách jejich xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx ovládacích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx zmírňování,
x) xxxxxxxxxxxx těch xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xx přípustnou úroveň xx nezbytné xxx xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provede xxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x stupně xxxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxx kvantitativního xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx mikroorganismů,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a podle xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx vedoucích,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx opatření xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx významných xxxxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uplatní xxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x analýzou xxxxxxxxx xxxxxxx schopnost xxxxxx pravidly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, může xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx bodů xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(8) Xxx každý xxxxxxxx xxx xx určí xxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxx xx uvádějí xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, vlhkosti, xX, xxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zkoušek.
(9) Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx každý xxxxxxxx bod xxx, xxx
x) xxxxxxxxx xxxx způsobilé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zvládnutého xxxxx x xxxxxxxxx xxxx x umožnilo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx provést xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxx xxxxxxx uvádění xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx sledování xxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxxxx, x xx x případech, xxx xx projevuje xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx rozptýlení údajů xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
c) xxxxx zjištěné xxx xxxxxxxxx xxxx zhodnoceny xxxxxxxxxxx pověřeným provozovatelem xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx k provádění xxxxxxxxxx činností,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx byly xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx provádějícím sledování x xxxxxxx související x přezkoumáváním xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxxxxxxxxx x obchodním xxxxxxxxx byl na xxxxxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x) podpis xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx osoby xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxx xxxxx xxxxxxxx xxx se vypracují xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx kritického xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx dojde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Nápravná xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x potravinou, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyrobenou xxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezí x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx s výrobkem xxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.
(11) Xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zjišťuje xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx zahrnují xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx kritických xxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, analýza xxxxxxxxx, xxxxxx sledovaných xxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, hodnoty xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx opatření, časový xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x vnitřních auditů),
x) xxxxxxxxx metod xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx),
c) xxxxxxxxx xxxxxx systému kritických xxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx, přezkoumávání xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx rozhodnutí x xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx, že xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxxxxxx dalších souvisejících xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx).
(12) Vytvoří xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, všechny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxx xxxxxxx x jeho xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x
1. xxxxxxxx výrobní xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku,
2. specifikaci xxxxxxx,
3. xxxxxxxxxx procesů,
4. xxxxxxx nebezpečí xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bodech,
5. stanovení kritických xxxx,
6. xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
7. xxxxxxxxx při sledování,
8. xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
9. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx ověřovacích xxxxxxx x xxxxxxxxx auditů,
x) xxxxxxx, xxxxxxx x
1. modifikování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
2. xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx bodech,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx,
4. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ověřovacích xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
5. nakládání s xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx stavu.
(13) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x záznamy xxxxxxx 1 xxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxxxxx, xxxxx xx datem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx 6) xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx uchovávají xxxxxxx 1 xxx xx data jejich xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx alkoholických xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxx sladidel 7) x xxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 5 xxx xx xxxx xxxxxx výroby.
(14) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx do oběhu, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx 1 xxx xx xxxxxxx potraviny xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx charakteru xx xxxxx.
§2x
Ustanovení §2 odst. 5, §2 odst. 12 xxxx. x) xxxx 1 xx 3 x body 1 xx 4 přílohy xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx potraviny xx xxxxx.
§2x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 161/2004 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
§3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx body v xxxxxxxxxxx xxxxxx a xx ověření xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v §2, x to xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 1998.
§4
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 147/1998 Xx.
Zásady postupu xxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plnění
1. Xxxxxxxx výrobní xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobce
2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) použití
3. Sestavení diagramu xxxxxxxxx xxxxxxx
4. Potvrzení xxxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx xxxxxxx
5. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů
7. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx každý xxxxxxxx xxx
8. Xxxxxxxx systému xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxxx xxxxxx
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx kritický xxx
10. Stanovení xxxxxxxx harmonogramu ověřovacích xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
11. Xxxxxxxx evidence xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x postupech x vedení záznamů
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, postupuje při xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx pravidel, xxxxx xxxx xx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxxxxxx Ministerstvem xxxxxxxxxxx xx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 4) xxxxx §1 písm. x) xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx oběhu, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx uplatní xxxxxxxx xxxxxxx hygienické praxe xxxxx §2 xxxx. 1, xxxxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx systém xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2005 xxx, xxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxx x xxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 161/2004 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)

Informace
Xxxxxx předpis č. 147/98 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
196/2002 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 147/98 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx
x účinností xx 1.7.2002
161/2004 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx č. 147/98 Xx., o xxxxxxx stanovení kritických xxxx x technologii xxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
x xxxxxxxxx xxx dne, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
Xxxxxx xxxxxxx č. 147/98 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 45/2010 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2010.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2) §24 xxxxxx x. 258/2000 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů.
3) §2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Sb.
4) Zákon č. 22/1997 Sb., o technických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 71/2000 Xx., xxxxxx č. 102/2001 Xx., xxxxxx x. 205/2002 Sb., xxxxxx x. 226/2003 Xx. x xxxxxx x. 277/2003 Xx.
5) Xx. 3 xxx 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx práva, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x stanoví xxxxxxx xxxxxxxx se bezpečnosti xxxxxxxx.
6) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx. x vyhlášky x. 259/2003 Sb.
7) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.