Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly ve xxxx xxxxxxxxx sladce xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx přídatnými látkami xxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) tekutými xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x výměšků xxxxx xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) nebo na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx včely xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu,
d) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového původu xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) vytočeným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný v xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech takových xxxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx medu nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
Xxx xx skladuje v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvárlivé konzistence, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx cukru,
d) želé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami cukrovinky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x tuku,
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky ze xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné lisováním xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx čoček xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx tažné xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, různě tvarované, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky tvrdé xxxxxxxxxxx podobné dropsům, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo nepražené xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx drť mechanicky xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x cukrem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) čokoládovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx prášek xxxx xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx potravina, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí nejméně 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx xx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)



xxxx s xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx x roztoku xxx 420 nm (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx bílý

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

cukr xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx moučka x protihrudk. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx s výjimkou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx v xx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


nejvýše 5


0,80 - 0,40

-

-

nejvýše 5

pod 0,40



xxxxxxx 95
Dělení podle xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, volně sypká,
c) xxxx xxxxxx je xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

po 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

xx 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Průměrná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx balení x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x xxxxxxx míst, xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru

parametry

invertovaný xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

nejméně 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x sušině %

nejméně 40

xxxxxxx 50

pH

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Ostatní xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx nejvýše

dextróza monohydrát

95,5

90

0,25

dextróza xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
nejvýše

barva xxxxxxx při 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x vzhled

chuť

barva

květový

mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx sladká xx škrablavá

vodově xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická

sladká xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx tmavě xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx medu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx popela x % nejvýše

0,6

1,0

1,0

sacharidy xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)


xxxx
xxxxxx pochoutky
arašidové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx pomazánky

zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost

skupina

vlhkost xxxxxxx x % hmotnosti

obsah xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

rahat, xxxxxx

20.0

2.0 5)

turecký xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

komprimáty x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X výrobků xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 105 x

- 10%

xx xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx více xxx 150 - 250 x

- 5%

od xxxx xxx 250 - 500 g

- 3%

xx xxxx jak 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Pokračování >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx prášek,
slazená xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x kakaovou chutí,
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx

xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx popela x tukuprosté xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx kakaového xxxxxx 6) v sušině x %

xxxxx sacharózy x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx xxxx (slazená xxxx x xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí (xx sníženým xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 g

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Čokoláda

neslazená
hořká
na xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem sacharózy

bez xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx další xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx hořká,
čokoládová xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx obsahem xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)


máčené

různé xxxxx xxxxxx (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx směsi


nugáty

podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx čokolád x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkového xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx včetně náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx čokoláda


=
> 10

=
> 40


=
&xx; 7



Mléčná xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové vločky

=
> 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
> 4



Mléčná xxxxxxxxxx poleva


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoládová xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Kávová čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády s xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku

obsah popela x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx i nečokoládových xxxxxxxxxx, kde podíl xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 do 100 g

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 2 %


větší xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 xx 150 g

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x cukrem, čokoládu x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) U xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx