Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x xxxxxxx xxxxx xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) nebo xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x xxxxxx včely xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) medem květovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx medovicovým med xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx použití xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány žádné xxxxx a xxxxx x xxxx základních xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx cizí příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, že xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx obsahují nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx cukru,
d) želé xxxxxxxxxx x konzistencí xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové želé xxxxxxx tvarů obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x pěnotvornou xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem dalších xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru čoček xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru špalíčků, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z kakaových xxxx xxxx x xxxxxx částí,
e) kakaovým xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x nichž xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx v určitém xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Kakao se xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
Kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) čokoládovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx potravina, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % v xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) druh x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x názvu výrobku xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx bílý

krupice


cukr xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících látek



tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx výrobky z xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
nejvýše

ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx v roztoku xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx bílý

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

cukr xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx moučka x xxxxxxxxxx. látkami xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x přísadami

90,0

-

-

1,2

-

přírodní xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X všech uvedených xxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx s xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx krystal

cukr krupice

cukr xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

nejméně 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy :
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx, volně sypká,
b) xxxx krupice xx xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx, volně sypká,
c) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx světležlutá xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

xx 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Tvarovaný xxxx

xx 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Průměrná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx balení x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x různých míst, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x sušině %

nejméně 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (inverze xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx popel %
xxxx. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx monohydrát

95,5

90

0,25

dextróza xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxx xx xxxxxxx žlutá

medovicový

mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx popřípadě xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x elektrolytická konduktivita.
B) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx medu

požadavek

květový

medovicový

smíšený

obsah xxxxxx x % nejvýše

0,6

1,0

1,0

sacharidy xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx v % nejvýše

5,0 2)

10,0

10,0

obsah xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Nečokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)


xxxx
xxxxxx pochoutky
arašidové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx v % hmotnosti

karamely

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

rahat, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx výrobky

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

dražované

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

lité kandyty

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

furé

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx pasty

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 105 x

- 10%

xx xxxx jak 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx xxx 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 x

- 3%

xx xxxx jak 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Pokračování >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný kakaový xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem

slazená xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx tuku x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx v % nejvýše

obsah xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše

kakaový xxxxxx (kakao)

nejméně 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
nejvýše 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) x xxxxxx x %

xxxxx sacharózy x xxxxxx v %

xxxxx vlhkosti v % xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx xxxx (slazená xxxx x kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx odtučněná xxxxxxx xxxx (slazená směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx (xx sníženým obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x odstředěným xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx poleva xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá,
čokoládová xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x dalšími)


máčené

různé druhy xxxxxx (želé, fondan, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx čokolády


čokoládové xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté mléčné xxxxxx

Xxxxx celkového xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Hořká čokoláda xx sníženým obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx čokoláda se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
> 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
> 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx poleva bílá


=
< 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, arašídy, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx výrobku

obsah xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx výrobku

hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

čokoláda a xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


větší xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx xxx 250 xx 500 x

- 2 %


větší xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx než 150 xx 250 g

- 5 %


xxxxx xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 do 1000 g

- 1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x účinností od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx