Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx určenými x aromatizaci,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx bázi xxxxxxx roztoků sacharózy.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx z xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (nektar) xxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx x kterou včely xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx svými specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx med pocházející xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx druhu,
e) vytočeným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vykapaným xxxxx xxx získaný vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx skupiny
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) plástečkový xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx a xxxxx x xxxx základních xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x pachy,
b) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx do xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Xxx xx skladuje v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) želé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx želatiny,
e) xxxxxxxx x arašídovými xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového cukru x škrobu,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrazně gumovité xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx mít xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx teplotě xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, zbavené xxxxxx a klíčků, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx tukuprostou xxxxxx,
x) kakaovou hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez snížení xxxxxx přirozeného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx částí,
e) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených kakaových xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§19
Označování
(1) Kakao xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
Kakaový xxxxxx a směsi xxxxx s cukrem xx skladují xxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx určených x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, u xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) čokoládovým xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek se x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx přírodní xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % konduktometricky
nejvýše

invertní xxxx %
nejvýše

ztráta sušením %
xxxxxxx

xxxxx x roztoku xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx síta x xx

xxxx krystal

cukr xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

pod 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx a velikosti xxxxxx sacharózy :
a) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
c) xxxx moučka je xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. cukr xxxxxxx x krupice

včetně xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

xx 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx cukr

do 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Průměrná hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně odebraných x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx deklarované.
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx refraktometricky %

nejméně 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x xxxxxx %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

obsah xxxxxxxx xx.xx-1 (inverze xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
hmot. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (I.U.)
nejvýše

pH

fruktóza

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx tmavě xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx


xxxx medu

požadavek

květový

medovicový

smíšený

obsah xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx zdánlivá x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická konduktivita x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx proslazené, xxxxxxxx x další)


želé
sójové xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx náplní
s xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti

obsah xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

sójové x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

rahat, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

pěnové

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Žvýkačky:

při 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

lité xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní odchylky

do 105 x

- 10%

od xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx více xxx 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 x

- 3%

od xxxx xxx 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx kakaový xxxxxx


xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx směs,
slazená xxxx x kakaovou xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek


směs xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x %

xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (kakao)

nejméně 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxxx x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

obsah popela x % nejvýše

slazený xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx směs (slazená xxxx s xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx odtučněná xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx prášku se xxxxxxxx obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
mléčná se xxxxxxxx obsahem sacharózy

bez xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem,
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy,
čokoládová poleva xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx cukrovinky

formované

formované x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)


máčené

různé xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx udávající xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkového tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
< 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx na xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
> 30





Xxxxxxxxxxx čokoláda


=
> 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx mlékem


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 < 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
< 0.5

=
> 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Hořká xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné kávy.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek obsahuje xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x celkové xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx čokolády tvoří xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx čokoládové polevy x % z xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

máčené xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 do 100 x

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 g

- 3 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx než 150 xx 250 x

- 5 %


xxxxx xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině