Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné sladce xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, dextrózy, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx bázi xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr nesmí xxx xxxxxxxx modření.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx z xxxxx se skladují xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar) xxxx x výměšků xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx na xxxxxx částech xxxxxxx x kterou xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech takových xxxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) plástečkový xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx a žádná x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx z něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx zahřát do xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx neaktivní,
d) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumějí
a) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") potraviny, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovým xxxxx xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx želé xxxxxxx tvarů obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx čoček xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, zbavené xxxxxx x klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % zbytků slupek xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na tukuprostou xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx částí,
e) kakaovým xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x pražených xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx prášku x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do oběhu
Kakaový xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx do 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx potravina, x xxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx uvede xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh a xxxxxxxxxx nebo skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx moučka s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx s xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % konduktometricky
nejvýše

invertní xxxx %
nejvýše

ztráta sušením %
xxxxxxx

xxxxx x roztoku xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx velikosti částic xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx síta x xx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx krystal je xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx moučka je xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx a srostlic, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %

3. Tvarovaný xxxx

xx 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx balení x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně xxxxxxxxxx x různých xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní xxxx x xxxxxx %

nejméně 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx mg.kg-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
hmot. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx při 420 xx (I.U.)
nejvýše

pH

fruktóza

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx a vzhled

chuť

barva

květový

mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx zlatavě xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická

sladká xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx červenohněda

smíšený

mírně xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx zdánlivá v % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

obsah xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx 3) v % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)


xxxx
xxxxxx pochoutky
arašidové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové
cukrovinky
pěnové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx v % hmotnosti

karamely

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

dražované

7.5

7.0 5)

plátkové

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

lité xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X výrobků xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx a xxxx 2%
komprimáty 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní odchylky

do 105 x

- 10%

od xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx jak 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 g

- 3%

xx xxxx xxx 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný kakaový xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx kakaa x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek


směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x cukrem

slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Kakaový xxxxxx


xxxxx kakaového tuku x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (kakao)

nejméně 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 6) x sušině x %

xxxxx xxxxxxxxx x sušině v %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % nejvýše

slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx s xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx kakao)

nejméně 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx vaření
hořkomléčná
mléčná
mléčná x xxxxxxx obsahem xxxxx
xxxxxx s odstředěným xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
mléčná se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx další xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx hořká,
čokoládová xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá,
čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx polevy

čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x dalšími)


máčené

různé xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x dalšími) xxxxxx xxxxxxxxxxxx polevami


dezerty

jednodruhové
dezertní xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady udávající xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x prášku

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x hmotnostních % xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté mléčné xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
> 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Bílá xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
> 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 35





Xxxxxx čokoláda se xxxxxxxx obsahem sacharózy


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx čokoládová xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
> 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
< 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
> 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx nebo sušeného xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


větší xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


xxxxx xxx 250 xx 500 x

- 3 %


větší xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) v xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx