Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, moučky, xxxxxx, homolí, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
c) tekutými xxxxxxx z cukru xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx modření.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (nektar) xxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx na xxxxxx částech rostlin x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým med xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx získaný lisováním xxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxx mírného xxxxx,
x) vykapaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx se člení xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x žádná x xxxx základních xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
c) xxx zahřát do xxxxxx míry, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx uměle xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Xxx xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, jako xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami cukrovinky xxxxxxxxxx charakteru různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu,
h) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
i) xxxxxxx xxxxxxx kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí zejména xx tvaru xxxxx xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx tažné xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx mít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx a xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se skladují xxx teplotě xx 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx slupek xxxx klíčků a xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx přirozeného xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
f) směsí xxxxx x cukrem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Kakao se xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek určených x aromatizaci,
b) čokoládovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % v xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx potravina, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, lískové ořechy, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek



tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
nejvýše

ztráta sušením %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx moučka x xxxxxxxxxx. látkami xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx uvedených xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx moučky s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx krystal

cukr xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

nejméně 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx xxxxxxx je xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx cukru

1. xxxx xxxxxxx a xxxxxxx

xxxxxx xxxxx u 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Tvarovaný xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx balení x xxxx velkospotřebitelských xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx refraktometricky %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní cukr x sušině %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
hmot. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Fruktóza


ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x vzhled

chuť

barva

květový

mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx zlatavě xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx nejvýše

40,0

40,0

40,0

obsah xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická konduktivita x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Nečokoládové cukrovinky

karamely

tukové x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)


xxxx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx pomazánky

zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx med

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

plátkové

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

lité xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků může xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 105 g

- 10%

xx xxxx xxx 105 - 150 g

- 8%

xx více xxx 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 x

- 3%

od xxxx xxx 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx kakaa x xxxxxx

xxxx kakaa x xxxxxx

xxxxxxx kakaový xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem

slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

obsah xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše

kakaový xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx


xxxxx kakaového prášku 6) x sušině x %

xxxxx sacharózy x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx směs (xxxxxxx xxxx x xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx kakao)

nejméně 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 100 x

- 5%

101 - 250 g

- 3%

251 - 500 g

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx vaření
hořkomléčná
mléčná
mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x odstředěným xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, plněná, nebo x přísadami



podle skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx nebo xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx poleva xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka,
čokoládová xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá,
čokoládová xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)


máčené

různé druhy xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx směsi


nugáty

podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x mléčné xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové xxxxxxxxx nebo kokosové


čokoládové xxxxxx v xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah celkové xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx hořká

=
> 18

=
> 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
> 30





Xxxxxxxxxxx čokoláda


=
> 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx mlékem


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Bílá xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
> 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoláda xx sníženým obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
> 32




=
&xx; 55

Xxxxxx rýže, mléčné xxxxxxxxxx vločky


=
> 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
> 12

=
&xx; 66

Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
> 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x vysokým obsahem xxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
> 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx poleva xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx čokoládová poleva xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté pražené xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády s xxxxxxxxx, xxxx např. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku

obsah popela x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 do 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


větší xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 x

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky
x účinností xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx