Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující jiný xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx moučky, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a které xxxxx sbírají, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx převážně xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx a uložený xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx za použití xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Označování
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx. X xxxx květového xx xxxx může xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X případě, xx xx xxxxx o xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x plástečky xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx musí xxx označen xxxx xxxx původu, a xx i v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x dovezeného medu.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx přirozené xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tvoří přírodní xxxx náhradní sladidla x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx želé různých xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) tureckým xxxxx šlehaný cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kandytové hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, tvrdé konzistence,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx cukrovinky x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
g) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx po mechanickém xxxxxxxx zbytků xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x přepočtu xx xxxxxx,
i) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, obsahující nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, přídatných látek xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x kterých podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
d) polevou xxxxxxxxx, xxx xxxxx x částečné xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U čokolád xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Ing. Xxx v. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, moučka

cukr xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx z cukru

tekutý xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
 
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 nm IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x roztoku
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
 
větší xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
 
sušina refraktometricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % hm.
 
pH
 
popel konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
 
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. nejméně
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
 
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X U) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx v % xxxx. sušiny
 
sulfátový popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně sladká xx xxxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx popřípadě kořeněná xx xxxxx škrablavá
 
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
hmotnostní xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
 
do 100
&xxxx;
- 8
 
větší než 100 do 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx kokosové

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
 
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x xxxxxxxx kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
 
furé
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
 
do 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
 
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x cukrem
 
slazený xxxxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs s xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje xx sníženým obsahem xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina olejová xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
 
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) množství xxxx xx xxxxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, než xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx bobu

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
 
nejméně 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) v xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x přípravě xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové cukrovinky
 
polevy
 
cukrářská, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), máčené čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % vztažených na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
 
Obsah xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Hořká xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová poleva
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
 
 
 
 
 
Mléčná čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x dalších složek xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% hmotnosti výrobku.

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
 
3,0
 
polomáčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx a sezonní xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
větší xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 g
 
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx