Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) přírodními sladidly xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx výrobky x xxxxx podskupinou, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x sušině,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben modření.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) vytočeným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely medonosné.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx může xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku xxxx xxx označen xxxx xxxx původu, x xx x v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx by xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Med xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze směsi xxxxx, bonbonářského sirupu x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx převážně z xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx tekuté náplně,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK A XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující nejvýše 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk získaný x kakaových xxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 6 tabulce 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
g) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx prachem xxxxxx xxxxxxx kakaových bobů xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx xxxxxxx hmota xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na sušinu x xxxxxxx 9 % hmotnostních xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x přepočtu na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Kakao xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, přídatných látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) polevou xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, moučka

cukr xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x další

dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr
 
skupina
 
sacharóza xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. nejvýše
 
barva x xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx v roztoku
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle tvaru x xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka xxxx x mm
 
cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx refraktometricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup z xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva roztoku xxx 420 xx (X X) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx do červenohněda
 
smíšený
 
mírně xx silně viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx cukr x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx v % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x jádrovinami s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx druhu vložky (xxxxxxx, želé, jádroviny, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
 
želé
 
 
gumovité
 
 
rahat
chalva
turecký xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
 
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
 
dropsy a xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
 
od xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
 
- 5%
&xxxx;
xx více xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs kakaa x cukrem
 
směs kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx směs s xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin vyjádřených xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
 
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) množství xxxx xx slupek a xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (kakao)
 
nejméně 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx tvary
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx čokolády
 
 
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx tuku
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Čokoláda xx vaření
 
=
> 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx čokoláda
 
=
> 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Hořká xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x sezonní xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
větší xxx 100 do 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx