Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními sladidly xx vodě rozpustné xxxxxx chutnající xxxxx xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě doplněná xxxxxxxxxx látkami, látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx podskupinou, obsahem xxxxxx a invertního xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto sacharidu (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx x xxxx polobílý xx uvádí do xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých částech xxxxxxx se vyskytujících (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx jednoho druhu,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech takových xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem druhu x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx tvořen xxxxx jemných krystalů.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx jeden xxxx xxxx kusů plástečkového xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x tuzemsku xxxx xxx označen xxxx xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx by xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Med xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx sušinu,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s bílkem, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) chalvou šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z lékořice,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx xxxxxx náplně,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX KAKAA X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx slupek a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx prachem drobné xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zbytků slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx kakaová xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxx od hmotnosti xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx nebo náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx látek určených x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu na xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X čokolád xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Příloha č. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
cukr
|
cukr xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
|
cukr x přísadami
|
||
|
přírodní xxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, fruktóza x xxxxx
|
xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr
|
skupina
|
sacharóza xxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
|
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel kondukto-
metricky % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
|
cukr x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
|
U xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
|||||
Xxxxxx hodnocení bílých xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx extra bílý
|
cukr xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
x toho:
|
|
|
|
popel - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
|
barva x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx směs xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x mm
|
cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
| &xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx xxxxxxxx výrobků
|
deklarovaná xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
|
&xxxx;
- 4
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
|
|
0,4
|
-
|
|
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. nejméně
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
|
|
dextróza monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
|
barva xxxxxxx xxx 420 nm (X U) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
nejvýše 1,0
|
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
| &xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro určení xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
|
požadavek
|
druh xxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx redukující jako xxxxxxxx cukr v % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % nejvýše
|
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
| &xxxx;
xxxxx vody v % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
| &xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
|
do 100
|
&xxxx;
- 8
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
|
- 5
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
|
nad 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x jádrovinami x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, jádroviny, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami plněné
|
|
komprimáty
|
||
|
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
|
|
dropsy
|
||
|
roksy
|
||
|
furé
|
s tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
|
skupina
|
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
|
rahat, xxxxxx
|
&xxxx;
20.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
|
pěnové
|
25.0
|
2.5 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
|
7.0
3.0
|
3.0 5)
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
| &xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx nejvýše
|
dropsy x xxxx 2% hmot
|
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
||
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
|
|
do 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
| &xxxx;
xx více xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
| &xxxx;
xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx kakao
|
kakaový prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
slazená xxxx xxxxxxxxx prášku xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
|
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx bobu
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (kakao)
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Směsi kakaa x cukrem
|
obsah kakaového xxxxxx*) v xxxxxx x % hmotnosti
|
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
|
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
| &xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx nahrazena jinými xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Čokoláda
|
neslazená (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx tmavá
|
|
|
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
|
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
|
||
|
Čokoládové cukrovinky
|
polevy
|
cukrářská, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x dalšími)
|
|
máčené xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Příloha č. 9 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxx kakaové xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. cukrů
|
|
Neslazená xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
|
Čokoláda hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
|
Čokoláda xx vaření
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
&xxxx; | &xxxx; | |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
=
< 55
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
=
> 4
|
&xxxx; | &xxxx; | |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
|
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Čokoládová poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx kávy nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy z xxxxxxx hmotnosti výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
3,0
|
|
máčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
xxxx výrobku
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 g
|
- 10 %
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
|
čokoládové xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 g
|
- 10 %
|
|
větší než 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky
x účinností od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině