Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, kostek, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx k aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx výrobky xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Cukr xxxxx xxxx, cukr xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
d) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx a medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx jednoho xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx za použití xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx jedná o xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med se xxxxxx xxx, který xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx tvořen xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Jako med x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, který xxxxxxxx jeden nebo xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx balený xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx x v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, a xxxxx x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx příchutě a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx žvýkavé, x různou příchutí,
x) nečokoládovým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s bílkem, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou šlehaná xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§15
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x nejvýše xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx xxxxxx xxxxx xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x kakaových bobů xxxx jejich částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem v xxxxxxx poměru,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xx sníženým obsahem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx nebo kakaové xxxxxxx,
d) polevou xxxxxxxxx, kde došlo x částečné xxxx xxxxx záměně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
Příloha x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx
|
Příloha x. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx nejvýše
|
4
|
12
|
Jeden xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek barevné xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx volně sypká xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr moučka xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx přírodní sladidla xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
větší xxx 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
větší xxx 500 do 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 nm IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x cukru
deklarovaná xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx než 300 do 1000
|
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X U) nejvýše
|
pH
|
fruktóza
|
0,5
|
0,1
|
30
|
4,5 - 7,0
|
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx čistá xx s nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx zdánlivá x % nejvýše
|
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx než 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
skupina
|
vlhkost nejvýše
v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx med
|
8.0
|
2.0 4)
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
dropsy:
lité x xxxxxxxx kandyty
protahované
|
5.0
6.0
|
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků může xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
|
dropsy x xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx více xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Kakaový prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
|
|
Směs kakaa x cukrem
|
směs kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Expelerované xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, než xx vyskytuje x xxxxx kakaovém xxxx
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Kakaový xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x přípravě xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx může být xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, vločky nebo xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá
|
|
čokoládová xxxxxx bílá
|
||
čokoládová xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
||
čokoládová xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
||
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx světlá
|
formované
|
formované x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x dalšími)
|
|
máčené nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx a čokoládových xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
Hořká xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní čokolády x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
nugáty
|
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx a sezonní xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 xx 250 g
|
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
větší xxx 150 xx 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
větší než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x účinností ode xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) U xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx