Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, xxxxxxx,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x sušině,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které odpovídá xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx ze sesbíraných xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým med xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx a medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
g) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Označování
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem získávání. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x plástečky xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx označen xxxx xxxx xxxxxx, a xx x v xxxxxxx xxxxx tuzemského x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx, xxxxx by xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx základních xxxxxx z xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx jsou zničeny xxxxx xx stanou xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, jejichž základní xxxxxx tvoří přírodní xxxx xxxxxxxx sladidla x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx míry žvýkavé, x xxxxxx příchutí,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru tabulek, xxxxxxx nebo řezů,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různých xxxxx obalených směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx cukrovinky neplněné x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx barvy x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, které mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx pražené xxxx xxxxxxxxx po vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x nejvýše popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x kakaových bobů xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem x xxxxxxx poměru,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx po mechanickém xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % hmotnostních xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx sníženým obsahem xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx názvem skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U čokolád xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x názvu xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, bridž, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru

tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, xxxxxxxx x další

dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
 
skupina
 
sacharóza xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. nejvýše
 
popel kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx nejvýše
 
4
 
12
Jeden bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr moučka xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx až světlehnědá xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
 
délka xxxxxx oka xxxx x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % hmotnostní cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
 
větší xxx 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
 
pH
 
popel konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší xxx 300 do 1000
 
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X X) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
c) Glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx popřípadě kořeněná xx mírně škrablavá
 
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obraz zastoupení xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx zdánlivá x % nejvýše
 
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
hmotnostní xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx xxxx kávové xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
 
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
 
-
 
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
 
roksy
 
6,0
 
2.0 5)
 
furé
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx více jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx sníženým obsahem xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
 
nejméně 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda k xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva hořká xxxx tmavá
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx cukrovinky
 
polevy
 
cukrářská, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x dalšími)
 
 
máčené xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx přísady uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % vztažených na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového másla
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. cukrů
 
Neslazená čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda s xxxxxxx obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx poleva
 
=
< 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, jako xxxx. mandlemi, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
 
3,0
 
máčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a sezonní xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx i nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností ode xxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině