Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx bázi přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, laktózy,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které odpovídá xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých částech xxxxxxx se vyskytujících (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez výrazné xxxxxxx jednoho druhu,
x) vytočeným medem xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech takových xxxxxx,
g) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx plástů bez xxxxx za xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Označování
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx. U xxxx květového xx xxxx xxxx xxxxx x název jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx způsobem získávání. X případě, že xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, nemusí xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxx xxxxx jemných krystalů.
(5) Jako xxx x plástečky xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x dovozu xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x tuzemsku xxxx xxx označen vždy xxxx xxxxxx, x xx i x xxxxxxx xxxxx tuzemského x xxxxxxxxxx medu.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, xxxxx by xxxxxxx přirozené složení xxxx, x žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumějí
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky vyráběné xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx slupek x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx tuk získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (dále jen "xxxxxx") potravina získaná x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x cukrem v xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) kakaovými výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao se xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx potravina vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) kakaovou xxxxxxxx kakaová drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x částečné xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx nebo skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, moučka

cukr xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru

tekutý xxxx
xxxxxx invertní cukr
sirup x invertního xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. nejvýše
 
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x roztoku xxx 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
 
99,5
 
0,10
 
0,25
 
0,04
 
150
 
cukr s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X skupin xxxx extra bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx nejvýše
 
4
 
12
Jeden xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) pro xxxxx v xxxxxxx
x) 0,5 jednotek barevné xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) přírodní cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
 
délka xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v sušině % hm.
 
pH
 
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku při 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
 
 
0,1
 
45
 
tekutý xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
do 300
&xxxx;
- 5
 
větší xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny nejméně
 
sušina % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta xxxxxxx % nejvýše
 
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx popřípadě kořeněná xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody v % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
 
 
lékořicové xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
 
rahat, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% hmot.
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
 
do 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
 
od xxxx jak 150 - 250 g
 
- 5%
&xxxx;
xx xxxx jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x cukrem
 
směs xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakaová směs
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx odtučněného kakaového xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx kakaové máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx slupek x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx kakaovém bobu

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda k xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx může být xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
 
 
 
obsahem mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x dalšími)
 
 
máčené nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, mandlové, xxxxxxxxx nebo kokosové

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx tukuprosté xxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. cukrů
 
Neslazená čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx obsahem mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx čokoláda
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
 
=
< 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. mandlemi, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
větší než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
 
čokoládové xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině