Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx a podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx do xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o hmotnosti 125 x, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx částí xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) vytočeným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x prodávaný v xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx za xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se člení xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud se xxxxx x živočišný xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx se xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X případě, xx xx jedná x xxx vytočený, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx med se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x dovozu balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx původu, x xx x x xxxxxxx xxxxx tuzemského x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx přirozené složení xxxx, x žádná x xxxx základních xxxxxx z xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx jsou zničeny xxxxx xx stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx na sušinu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících látek, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx,
h) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx gumovité xx xxxxx konzistence s xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx cukrovinky x kandytové hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxxx, xxxxxxx slupek a xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx xxxxxx xxxxx xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x přepočtu xx xxxxxx,
i) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) kakaovou xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U čokolád xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh a xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při teplotě xx 25 xX.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x invertního xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, fruktóza x další

dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. nejvýše
 
barva x roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx bílý
 
cukr xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx volně sypká xxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté až xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx částic sacharózy
 
délka xxxxxx xxx xxxx x mm
 
cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx cukr x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v sušině % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
do 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx přírodní sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. nejméně
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
 
dextróza monohydrát
 
99,5
 
90,0
 
0,25
 
dextróza xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % nejvýše
 
barva roztoku xxx 420 nm (X X) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Sušený glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
 
smíšený
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx hnědá
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující jako xxxxxxxx cukr v % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody v % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
 
0,10
 
0,10
 
0,10
 
elektrolytická xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx druhu vložky (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
 
2,0
 
3.0 5)
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% hmot.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
 
do 105 x
&xxxx;
- 10%
 
od xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
 
nad 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový prášek xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs xxxxx x cukrem
 
směs kakaa x cukrem
 
slazený xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx slupek a xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx obsahem tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx s xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, vločky nebo xxxxx tvary
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové cukrovinky
 
polevy
 
cukrářská, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)
 
 
máčené xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
 
Obsah tukuprosté xxxxxx sušiny
 
Obsah celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx rýže, xxxxxx čokoládové vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
 
=
< 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Kávová xxxxxxxx obsahuje nejméně 1,5 % mleté xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X plněné čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx výrobku.

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku
 
obsah popela x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x kombinované dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
větší než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
 
čokoládové xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
 
nad 1000 g
 
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, med, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx