Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
c) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x cukru,
b) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující jiný xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. dextróza, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x cukr polobílý xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých částí xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx jednoho xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
x) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud se xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx může uvést x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X případě, xx xx jedná o xxx vytočený, nemusí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x plástečky xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Xxx x dovozu xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku musí xxx označen xxxx xxxx xxxxxx, a xx i x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, a xxxxx x xxxx základních xxxxxx z xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Med xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na sušinu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx zejména pektinu, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
g) rahatem xxxxxxxx želé různých xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx cukru a xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hmota s xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence z xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty, xx povrchu matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§15
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx pražené xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx xxx získaný x kakaových bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx prachem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x přepočtu xx xxxxxx,
i) kakaovými xxxxxxx kakaová xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, obsahující nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) kakaovými výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx názvem skupiny, xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) polevou xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U čokolád xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Příloha x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
|
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, fruktóza x xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
|
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx extra xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx bílý, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení bílých xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx extra xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx počet xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr krystal xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx x srostlic, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka síta x xx
|
&xxxx;
xxxx krystal
|
podíl % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
deklarovaná xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
větší než 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
nad 1000
|
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. nejméně
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
|
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
nejvýše 1,0
|
x) Sušený glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá žlutá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
požadavek
|
druh medu
|
||
květový
|
medovicový
|
smíšený
|
|
obsah xxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v mS.m-1
|
nejvýše 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
do 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
nad 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x jádrovinami x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, marcipán a xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
|
|
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
|
|
komprimáty
|
||
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
|
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, arašídové xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
|
&xxxx;
20.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
pěnové
|
25.0
|
2.5 5)
|
fondánové
|
12.0
|
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
dropsy:
lité x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
|
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
|
|
Směs xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s cukrem
|
slazený xxxxxxxxx kakaový prášek
slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
|
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) množství xxxx xx slupek x xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx vyšší, než xx vyskytuje x xxxxx kakaovém xxxx
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % hmotnosti
|
obsah xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
nejvýše 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx x přísadami
|
hořká
|
||
na xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, vločky xxxx xxxxx tvary
|
podle xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
čokoládová poleva xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
|
||
čokoládová poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
||
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové sušiny
|
Obsah xxxxxxx kakaové xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
|
Obsah tukuprosté xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
||
Mléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
=
> 14
|
=
> 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
|
Hořká xxxxxxxxxx poleva
|
=
< 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
=
> 4
|
&xxxx; | &xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
Mléčná čokoládová xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx obsahuje nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy nebo xxxxxxxxxxxx množství rozpustné xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x dalších složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 g
|
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
větší xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 g
|
- 10 %
|
větší než 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
větší než 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx