Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
b) xxxxxx výrobky z xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x cukr xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zrát x plástech,
x) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) vytočeným medem xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx může xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je tvořen xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, který xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, a xx i x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného medu.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, a žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě a xxxxx,
x) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx x lékořice,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem dalších xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé konzistence,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx gumovité, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x nejvýše xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem tuk xxxxxxx z kakaových xxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 tabulce 2,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
g) xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x cukrem v xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zbytků xxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x přepočtu xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X čokolád xx x xxxxx xxxxxxx uvede vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx xxxxx,
c) x čokoládových xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx uvádějí xx xxxxx při teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní cukr

kandys

tekuté xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, xxxxxxxx x další

dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
 
popel kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx obsah nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx volně sypká xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
 
délka xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
 
62
 
více než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta sušením % nejvýše
 
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově čistá xx s nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
 
smíšený
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx cukr v % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % nejvýše
 
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
 
hmotnostní xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx xxxx kávové xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
 
želé
 
 
gumovité
 
 
rahat
chalva
turecký xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% hmot.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
 
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem tuku
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (kakao)
 
nejméně 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx x přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x různých xxxxxxx x čokoládových xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x dalšími)
 
 
máčené xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy včetně xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
 
3,0
 
polomáčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
 
větší xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
 
nad 1000 x
&xxxx;
-1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině