Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx xxxxxxxxx sladce xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
b) xxxxxx xxxxxxxxx upravená zejména xx krystalů, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami xxxx látkami určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) tekuté výrobky x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx sušiny a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx názvu xxxxxx xxxxxxxxx (např. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxx xxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "xxxx xxxx X" x cukr xxxxxxxx slovy "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "cukr xxxx X".
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 25 °X.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x výměšků hmyzu xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx včely xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx snůšky nektarového x xxxxxxxxxxxx původu xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech takových xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů bez xxxxx.
§8
Členění xx skupiny
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx označuje xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést i xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x med vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx uveden.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx med, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxx xxxxx jemných krystalů.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx xx označí xxx, xxxxx obsahuje xxxxx nebo více xxxx plástečkového xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx x xxxxx x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát do xxxxxx míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx uměle xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
Med xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumějí
a) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx s konzistencí xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, jako xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx želatiny,
e) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité konzistence, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx x tuku,
j) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx hmoty, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné konzistence x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx z ochucených xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, zbavené xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx x xxxxxx částí,
e) xxxxxxxx xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx prášku s xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxx podíl kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % v xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Pokračování >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
nejvýše

ztráta sušením %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx polobílý

99,5

0,10

0,10

0,1

150

cukr xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx s xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx obsah nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x přísadami.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx krystal

cukr krupice

cukr xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

nejméně 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

nejvýše 5

pod 0,40



xxxxxxx 95
Dělení xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx sacharózy :
a) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x krupice

včetně xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 kg

- 1,0 %

xx 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru

parametry

invertovaný xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní cukr x xxxxxx %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
a) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
hmot. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Fruktóza


ztráta sušením %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická

sladká popřípadě xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení pylových xxx, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako invertní xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

5,0 2)

10,0

10,0

obsah xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) nejvýše

40,0

40,0

40,0

hydroxymethylfurfural x mg/kg nejvýše

40,0

40,0

40,0

obsah xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx cukrovinky

karamely

tukové x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx dražé

podle druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)


xxxx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové
cukrovinky
pěnové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové nebo xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti

karamely

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

sójové x arašídové xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Žvýkačky:

při 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx kandyty

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 105 x

- 10%

xx xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx jak 150 - 250 x

- 5%

xx více xxx 250 - 500 g

- 3%

od xxxx xxx 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 g (x rozvažování)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx prášek nebo xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx kakaa s xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx prášek,
slazená xxxxxxx směs,
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem

slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x tukuprosté xxxxxx x % nejvýše

kakaový xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx odtučněný

nejméně 8
nejvýše 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) x xxxxxx x %

obsah sacharózy x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx s kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Čokoláda

neslazená
hořká
na xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx hořká,
čokoládová xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem,
čokoládová xxxxxx mléčná x xxxxxxx obsahem mléka,
čokoládová xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy,
čokoládová poleva xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy,



tukové xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxx výrobky

z xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na sušinu

Výrobek

Obsah xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkového xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Čokoláda xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Bílá xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
> 35





Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx rýže, mléčné xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx čokoládová poleva


=
> 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
> 55

Xxxxx xxxxxx čokoládová xxxxxx


=
&xx; 1

=
> 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx nebo sušeného xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku

obsah popela x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, složené z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 do 1000 g

- 1 %

xxxxxxxxxx cukrovinky

do 105 x

- 10 %


větší xxx 105 xx 150 g

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


větší xxx 500 xx 1000 g

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností ode xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx