Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx látkami určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, kromě xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) ostatní přírodní xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "xxxx bílý X" a xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx B" xxxx "cukr bílý X".
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx moučka xx skladuje při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (nektar) xxxx x xxxxxxx hmyzu xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x nektaru květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx nektarového x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez plodu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx označuje xxxxxx xxxxx a xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx označuje xxxxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxx x med xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Xxxx med s xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány žádné xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx cukry a xxxxx xxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, jako xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x arašídovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx různých xxxxx a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité konzistence, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx skořápkových plodů x tuku,
j) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky neplněné x kandytové hmoty xxxxxxx převážně x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx mohou mít xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx do oběhu
Nečokoládové xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená semena xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo nepražené xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx a klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % hmotnostních v xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x cukrem xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem skupiny, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxx podíl kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, kakaová xxxxx, xxxxxxx prášek xxxx xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx xx sušinu.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X čokolád xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx bílý

krystal


cukr xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, xxxxxx)



xxxx s přísadami



přírodní xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx přírodní xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x protihrudk. látkami xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x přísadami

90,0

-

-

1,2

-

přírodní xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami a xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx v xx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
a) xxxx krystal je xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
c) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. cukr xxxxxxx a krupice

včetně xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx skupinových xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx refraktometricky %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní xxxx x xxxxxx %

nejméně 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
a) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
nejvýše

barva xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalická

výrazně sladká xx škrablavá

vodově čistá xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx zlatavě xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx s nádechem xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx tmavě xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako invertní xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická xxxxxxxxxxxx x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Nečokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, kakaové nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)


želé
sójové xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové
cukrovinky
pěnové cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x tukovou náplní
s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx pomazánky

zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

skupina

vlhkost xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx výrobky

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Žvýkačky:

při 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

dražované

7.5

7.0 5)

plátkové

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx kandyty

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx nebo pasty

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx a xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní odchylky

do 105 x

- 10%

od xxxx jak 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx jak 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 g

- 3%

xx xxxx xxx 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Pokračování >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx kakaový prášek,
slazená xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x kakaovou chutí,
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx

xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx kakaového tuku x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

obsah xxxxxx x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) v xxxxxx x %

xxxxx sacharózy x xxxxxx x %

xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx s xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx prášku se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx chutí (xx sníženým xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Čokoláda

neslazená
hořká
na xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x odstředěným xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x přísadami



podle skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá,
čokoládová xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy,



tukové polevy

čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuky

Čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx druhy xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxx výrobky

z mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, mandlové xxxxxxxxx xxxx kokosové


čokoládové xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na sušinu

Výrobek

Obsah xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx na xxxxxx

=
&xx; 18

=
> 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Mléčná čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
> 14

=
&xx; 25

=
< 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
> 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
> 35





Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, mléčné xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
> 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
< 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx obsahem xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxx čokoládová xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
< 55

Xxxxxxxxxx poleva xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 25

=
< 55

Xxxxx xxxxxxxxxx poleva xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

polomáčené xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

nugáty

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


větší xxx 50 do 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 g

- 3 %


větší xxx 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


větší xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


větší xxx 250 do 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 g

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx