Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) tekutými xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (např. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx xxxxx xxxxxxx slovy "xxxx xxxx specifikace A" xxxx "xxxx xxxx X" x xxxx xxxxxxxx xxxxx "cukr xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "cukr xxxx X".
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 25 °C.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x xxxxxxx hmyzu xx xxxxxxx rostlin (xxxxxxxx) nebo xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x kterou xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx hmyzu,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx nektarového x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx skupiny
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
b) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx se označuje xxxxxx druhu x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx dále xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Med xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X případě, xx se xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx získání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx medu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx medu xxxxx xxx přidány žádné xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (dále xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x arašídovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů,
i) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x pěnotvornou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x tuku,
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx barevné xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx z kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx oběhu
Nečokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních v xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx přirozeného tuku,
d) xxxxxxxx tukem tuk xxxxxxx z kakaových xxxx xxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx kakaových xxxx, z xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx x určitém xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 25 °X a relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x aromatizaci,
b) čokoládovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl kakaových xxxxxxxx činí nejméně 5 % v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí kakaová xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx prášek nebo xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X čokolád xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) druh x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového prášku x xxxxx xxxxx x cukrem, čokolády x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý

krystal


cukr bílý

krupice


cukr xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx moučka s xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x přísadami



přírodní xxxx



xxxxxx



xxxxxx výrobky x xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx x roztoku xxx 420 nm (X.X.)
xxxxxxx

xxxx extra xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx polobílý

99,5

0,10

0,10

0,1

150

cukr moučka x protihrudk. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx s xxxxxxxx xxxxx moučky x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x přísadami.
Třídění xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx xxxx v xx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


nejvýše 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

pod 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx xxxxxxx je xxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně sypká,
c) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. cukr xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx xxxxx u 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Tvarovaný xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx skupinových balení x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně xxxxxxxxxx x xxxxxxx míst, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

nejméně 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x sušině %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

obsah xxxxxxxx xx.xx-1 (inverze xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx popel %
hmot. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
nejvýše

barva xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě žlutá xx xxxxxxx žlutá

medovicový

mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až tmavě xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu medu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x elektrolytická konduktivita.
B) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx invertní xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx konduktivita x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x jádrovinami
s ovocnou xxxxxxxx
xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)


xxxx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx cukrovinky
komprimáty



žvýkačky

balonkové (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti

obsah xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti

karamely

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx výrobky

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

komprimáty x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Žvýkačky:

při 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

dražované

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

lité xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx nebo pasty

2,0

3.0 5)
X výrobků balených xx sáčků xxxx xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní odchylky

do 105 x

- 10%

od xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx xxx 150 - 250 x

- 5%

xx více xxx 250 - 500 x

- 3%

xx xxxx jak 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx


xxxx kakaa x xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx prášek,
slazená xxxxxxx směs,
slazená směs x kakaovou xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek


směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem

slazená směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx v %

xxxxx vlhkosti v % nejvýše

obsah xxxxxx x tukuprosté sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx odtučněný

nejméně 8
nejvýše 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 6) x sušině x %

xxxxx sacharózy x xxxxxx x %

xxxxx vlhkosti x % nejvýše

obsah xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx prášek (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx xxxx (slazená xxxx x xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x kakaovou chutí xxxxxxx odtučněný

nejvýše 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x kakaovou xxxxx (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 100 x

- 5%

101 - 250 g

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx



xxxxx skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx poleva xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx obsahem mléka,
čokoládová xxxxxx xxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá,
čokoládová poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy,



tukové polevy

čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuky

Čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx polevami


dezerty

jednodruhové
dezertní xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx včetně náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
< 58






Xxxxxxxx hořká

=
> 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
> 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
> 40


=
&xx; 7



Xxxxxx čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
> 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx vločky

=
> 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, mléčné xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx čokoládová xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
> 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
< 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx pražené xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády s xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo sušeného xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx čokoládové xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku

obsah popela x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

polomáčené xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky

druh výrobku

hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx než 250 xx 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 do 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 do 150 x

- 8 %


xxxxx než 150 xx 250 x

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


větší xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině