Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx látkami určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, kromě xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) ostatní přírodní xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "xxxx bílý X" a xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx B" xxxx "cukr bílý X".
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx moučka xx skladuje při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (nektar) xxxx x xxxxxxx hmyzu xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x nektaru květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx nektarového x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez plodu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx označuje xxxxxx xxxxx a xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx označuje xxxxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxx x med xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Xxxx med s xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány žádné xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx cukry a xxxxx xxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, jako xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x arašídovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx různých xxxxx a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité konzistence, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx skořápkových plodů x tuku,
j) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky neplněné x kandytové hmoty xxxxxxx převážně x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx mohou mít xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx do oběhu
Nečokoládové xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená semena xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo nepražené xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx a klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % hmotnostních v xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x cukrem xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem skupiny, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxx podíl kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, kakaová xxxxx, xxxxxxx prášek xxxx xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx xx sušinu.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X čokolád xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
druh | skupina | podskupina |
cukr | cukr xxxxx bílý | krystal |
cukr xxxx | xxxxxxx | |
xxxx xxxxxxxx | xxxxxx | |
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx | ||
xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, xxxxxx) | ||
xxxx s přísadami | ||
přírodní xxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxx z xxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx přírodní xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr
skupina | sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxx % xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.) xxxxxxx |
xxxx xxxxx xxxx | 99,7 | 0,01 | 0,04 | 0,1 | 22,5 |
xxxx xxxx | 99,7 | 0,04 | 0,04 | 0,1 | 60 |
xxxx xxxxxxxx | 99,5 | 0,10 | 0,10 | 0,1 | 150 |
xxxx xxxxxx x protihrudk. látkami xxxxxxx 3 % | 96,7 | 0,04 | 0,10 | 0,2 | - |
xxxxxxxxx xxxx | 99,5 | 0,04 | 0,10 | 0,25 | 150 |
xxxx x přísadami | 90,0 | - | - | 1,2 | - |
přírodní xxxx | 97,5 | 0,8 | 0,09 | 1,4 | - |
xxxxxx | 98,5 | 0,45 | - | 0,45 | - |
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami a xxxxx x xxxxxxxxx. |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
xxxxx strany | podíl % xxxxxxxxxx | ||
xxx xxxx v xx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxx |
2,00 - 0,4 | nejméně 70 | - | - |
0,80 - 0,16 | - | xxxxxxx 70 | - |
xxx 1,00 | xxxxxxx 5 | ||
0,80 - 0,40 | - | - | xxxxxxx 5 |
xxx 0,40 | xxxxxxx 95 |
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
a) xxxx krystal je xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
c) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
1. cukr xxxxxxx a krupice | |
včetně xxxxx x 100 xx | - 3,0 % |
xx 0,5 xx | - 1,5 % |
xx 1,0 xx | - 1,0 % |
od 2 xx xx 5 xx | - 0,8 % |
2. xxxx xxxxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
3. Xxxxxxxxx xxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx skupinových xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx refraktometricky % | xxxxxxx 73 | xxxxxxx 73 |
invertní xxxx x xxxxxx % | nejméně 40 | xxxxxxx 50 |
xX | 2 - 5,5 | 4 - 6 |
xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx) | xxxxxxx 150 | - |
chuť | sladká | nahořklá |
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
a) Xxxxxxxx
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny nejméně | sušina % xxxx. xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 95,5 | 90 | 0,25 |
xxxxxxxx xxxxxxx | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
x) Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše | barva xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.) xxxxxxx | xX | |
xxxxxxxx | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxx | xxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxx | xxxxx |
xxxxxxx | xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalická | výrazně sladká xx škrablavá | vodově čistá xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx zlatavě xxxxx |
xxxxxxxxxx | xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx s nádechem xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx | xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx xx tmavě xxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | 0,6 | 1,0 | 1,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako invertní xxxx x % xxxxxxx | 65,0 | 60,0 | 60,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx | 5,0 2) | 10,0 | 10,0 |
xxxxx xxxx v % xxxxxxx | 20,0 | 20,0 | 20,0 |
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše | 0,10 | 0,10 | 0,10 |
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x mS.m-1 | nejvýše 55 | 90 - 130 | 50 - 105 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x podskupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
Nečokoládové xxxxxxxxxx | xxxxxxxx | xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, kakaové nebo xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další) | |
želé sójové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx med lékořicové cukrovinky pěnové cukrovinky (xxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx | xxxxxxxxx (bubble xxx) xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxx | x tukovou náplní s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx | |
xxxxx xxxx pomazánky | zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
skupina | vlhkost xxxxxxx x % xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx |
xxxxxxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | - | 2.5 4) |
želé | 22.0 | 2,0 5) |
xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky | - | 3.0 5) |
xxxxxxxx cukrovinky | 22.0 | 2.0 5) |
xxxxx, xxxxxx | 20.0 | 2.0 5) |
xxxxxxx xxx | 8.0 | 2.0 4) |
xxxxxxxxxx výrobky | 19.0 | 4.0 5) |
xxxxxx | 25.0 | 2.5 5) |
xxxxxxxxx | 12.0 | 1.5 5) |
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx | 7.0 | |
xxxxxxx | 3.0 | 3.0 5) |
Žvýkačky: | při 105 °X | xxx 900 °C |
ovocné xxxxxxxxx | 7.5 | 10.0 5) |
dražované | 7.5 | 7.0 5) |
plátkové | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxx: | ||
xxxxxxxxx | 3.0 | 2.0 5) |
xxxx kandyty | 5.0 | 2.0 5) |
xxxxxxxxxxx | 6.0 | 2.0 5) |
roksy | 6,0 | 2.0 5) |
xxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxx nebo pasty | 2,0 | 3.0 5) |
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx a xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx interval | hmotnostní odchylky |
do 105 x | - 10% |
od xxxx jak 105 - 150 x | - 8% |
xx xxxx jak 150 - 250 x | - 5% |
xx xxxx xxx 250 - 500 g | - 3% |
xx xxxx xxx 500 - 1000 g | - 2% |
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx) | - 1% |
Pokračování >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
xxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxx xxxxx s xxxxxx | xxxx xxxxx x xxxxxx | xxxxxxx kakaový prášek, slazená xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x kakaovou chutí, slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
xxxxx kakaového tuku x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše | obsah xxxxxx x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx) | xxxxxxx 20,0 | 7,0 | 13,0 |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 8 xxxxxxx 20 | 7,0 | 13,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) v xxxxxx x % | xxxxx sacharózy x xxxxxx x % | xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx s xxxxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odtučněný | nejvýše 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx prášku se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
slazená xxxx x xxxxxxxx chutí (xx sníženým xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | nejméně 80,0 | 5,0 | 4,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 100 x | - 5% |
101 - 250 x | - 3% |
251 - 500 x | - 2% |
501 - 1000 x | - 1% |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
Čokoláda | neslazená hořká na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x přísadami |
podle skupiny xxxxxxxx | ||
xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá, čokoládová xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy, | ||
tukové polevy | čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuky | |
Čokoládové xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x xxxxxxx) |
xxxxxx | xxxxx druhy xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxx | xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx výrobky | z mléčné xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx | xxxxxxx lískooříškové, mandlové xxxxxxxxx xxxx kokosové | |
čokoládové xxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na sušinu
Výrobek | Obsah xxxxxxxxx tuku | Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx mléčného xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx tuku | Obsah xxxxxxxxx xxxxxx náhr. xxxxx |
Xxxxxxxxx čokoláda | = > 50 | = &xx; 58 | |||||
Xxxxxxxx xxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxx na xxxxxx | = &xx; 18 | = > 12 | = &xx; 30 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 40 | = &xx; 7 | ||||
Mléčná čokoláda | = > 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Mléčná xxxxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = > 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem | = > 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 0.5 | = > 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Smetanová xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 7 | = &xx; 3 &xx; 14 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxx xxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 0.5 | = &xx; 18 | = &xx; 3 | = > 15 | = > 25 | = &xx; 55 |
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = > 35 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy | = > 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 12 | = &xx; 14 | = &xx; 32 | = &xx; 55 | |||
Xxxxxx xxxx, mléčné xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 12 | = &xx; 66 | |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 31 | = > 2.5 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva | = > 10 | = &xx; 35 | = &xx; 4 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = < 0.5 | = &xx; 14 | = &xx; 31 | = < 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx obsahem xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = > 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxx xxxxxx čokoládová xxxxxx | = &xx; 1 | = &xx; 20 | = > 5 | = &xx; 15 | = > 31 | = < 55 | |
Xxxxxxxxxx poleva xxxx | = &xx; 0.5 | ||||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = > 25 | = < 55 | |
Xxxxx xxxxxxxxxx poleva xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = &xx; 25 |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx | xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % nejvýše |
formované xxxxxxxxxx | 35 - 65 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 20 - 75 | 3,0 |
xxxxxx xxxxxxxxxx | 15 - 50 | 3,0 |
polomáčené xxxxxxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
nugáty | 7 - 25 | 3,0 |
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx odchylky |
čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxx | xx 50 x | - 10 % |
větší xxx 50 do 100 x | - 5 % | |
xxxxx xxx 100 xx 250 g | - 3 % | |
větší xxx 250 do 500 x | - 2 % | |
xxxxx xxx 500 xx 1000 x | - 1 % | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xx 105 x | - 10 % |
větší xxx 105 xx 150 x | - 8 % | |
xxxxx xxx 150 xx 250 g | - 5 % | |
větší xxx 250 do 500 x | - 3 % | |
xxxxx xxx 500 xx 1000 g | - 1 % |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx