Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, moučky, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z cukru xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x cukru podskupinou, xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx specifikace X" xxxx "xxxx xxxx X" a xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx specifikace B" xxxx "cukr xxxx X".
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx skladují xxx teplotě xxxxxxx 25 °C.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x výměšků xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x xxxxxx včely xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx zrát x xxxxxxxx,
x) medem květovým xxx pocházející zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med pocházející xx xxxxxx nektarového x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx mírného xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx označen živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxx x med xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med s xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx a žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx míry, že xxxx přirozené enzymy xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Med xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx obsahují nejvýše 5 % kakaových xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x konzistencí xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, jako xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx želatiny,
e) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx práškového xxxxx x škrobu,
h) tureckým xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx hmoty, popřípadě x přídavkem dalších xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx směsí zejména xx tvaru čoček xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, různě tvarované, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru špalíčků, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x klíčků, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na tukuprostou xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx částí,
e) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z nichž xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x cukrem xx skladují xxx xxxxxxx xx 25 °X x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí kakaová xxx, kakaová xxxxx, xxxxxxx prášek xxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokolády x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze podle §6 xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxx xxxxx xxxx | xxxxxxx |
xxxx xxxx | xxxxxxx | |
xxxx xxxxxxxx | xxxxxx | |
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx) | ||
xxxx s přísadami | ||
přírodní xxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
xxxxxxx | xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx % konduktometricky nejvýše | invertní xxxx % xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.) xxxxxxx |
xxxx xxxxx xxxx | 99,7 | 0,01 | 0,04 | 0,1 | 22,5 |
xxxx xxxx | 99,7 | 0,04 | 0,04 | 0,1 | 60 |
xxxx xxxxxxxx | 99,5 | 0,10 | 0,10 | 0,1 | 150 |
xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 % | 96,7 | 0,04 | 0,10 | 0,2 | - |
tvarovaný xxxx | 99,5 | 0,04 | 0,10 | 0,25 | 150 |
xxxx x xxxxxxxxx | 90,0 | - | - | 1,2 | - |
xxxxxxxx xxxx | 97,5 | 0,8 | 0,09 | 1,4 | - |
xxxxxx | 98,5 | 0,45 | - | 0,45 | - |
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx x xxxxxxxx xxxxx moučky x xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx x přísadami. |
Třídění xxx velikosti částic xxxxxxxxx:
xxxxx strany | podíl % xxxxxxxxxx | ||
xxx xxxx x xx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxx |
2,00 - 0,4 | xxxxxxx 70 | - | - |
0,80 - 0,16 | - | xxxxxxx 70 | - |
xxx 1,00 | xxxxxxx 5 | ||
0,80 - 0,40 | - | - | nejvýše 5 |
xxx 0,40 | xxxxxxx 95 |
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy :
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx je xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
c) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx cukru
1. xxxx xxxxxxx x xxxxxxx | |
xxxxxx xxxxx x 100 xx | - 3,0 % |
xx 0,5 xx | - 1,5 % |
xx 1,0 xx | - 1,0 % |
xx 2 xx do 5 xx | - 0,8 % |
2. xxxx xxxxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
3. Xxxxxxxxx xxxx | |
xx 0,5 kg | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
Průměrná xxxxxxxx xxxx skupinových xxxxxx x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně xxxxxxxxxx x xxxxxxx míst, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx refraktometricky % | xxxxxxx 73 | xxxxxxx 73 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % | nejméně 40 | xxxxxxx 50 |
pH | 2 - 5,5 | 4 - 6 |
xxxxx xxxxxxxx mg.kg-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx) | xxxxxxx 150 | - |
xxxx | xxxxxx | xxxxxxxx |
3. Ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx % xxxx. xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxxx monohydrát | 95,5 | 90 | 0,25 |
dextróza xxxxxxx | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
x) Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx konduktometricky % xxxxxxx | xxxxx xxxxxxx při 420 xx (I.U.) nejvýše | pH | |
fruktóza | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxx | xxxxxxxxxxx a xxxxxx | xxxx | xxxxx |
xxxxxxx | xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická | výrazně sladká xx xxxxxxxxx | xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, slabě žlutá xx xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx | xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx | xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx skupiny x xxxxxx medu xx rozhodující mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx medu | |||
požadavek | květový | medovicový | smíšený |
obsah popela x % nejvýše | 0,6 | 1,0 | 1,0 |
sacharidy xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx | 65,0 | 60,0 | 60,0 |
xxxxxxxxx zdánlivá x % xxxxxxx | 5,0 2) | 10,0 | 10,0 |
xxxxx xxxx x % xxxxxxx | 20,0 | 20,0 | 20,0 |
xxxxxxxx (xxxx/xx) nejvýše | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
hydroxymethylfurfural x mg/kg xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx | 0,10 | 0,10 | 0,10 |
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1 | xxxxxxx 55 | 90 - 130 | 50 - 105 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx cukrovinky | karamely | tukové x xxxxxxxxxxx x ovocnou xxxxxxxx xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx) | |
xxxx xxxxxx pochoutky arašidové xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx | xxxxxxxxx (xxxxxx xxx) xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxx | x tukovou xxxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx | |
xxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx |
xxxxxxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | - | 2.5 4) |
želé | 22.0 | 2,0 5) |
xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky | - | 3.0 5) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 22.0 | 2.0 5) |
xxxxx, xxxxxx | 20.0 | 2.0 5) |
xxxxxxx med | 8.0 | 2.0 4) |
xxxxxxxxxx xxxxxxx | 19.0 | 4.0 5) |
xxxxxx | 25.0 | 2.5 5) |
xxxxxxxxx | 12.0 | 1.5 5) |
komprimáty s xxxxxxxx | 7.0 | |
xxxxxxx | 3.0 | 3.0 5) |
Xxxxxxxx: | xxx 105 °X | xxx 900 °X |
xxxxxx xxxxxxxxx | 7.5 | 10.0 5) |
xxxxxxxxx | 7.5 | 7.0 5) |
plátkové | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxx: | ||
xxxxxxxxx | 3.0 | 2.0 5) |
lité xxxxxxx | 5.0 | 2.0 5) |
xxxxxxxxxxx | 6.0 | 2.0 5) |
xxxxx | 6,0 | 2.0 5) |
xxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxx nebo xxxxx | 2,0 | 3.0 5) |
X xxxxxxx balených xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx odchylky |
do 105 x | - 10% |
xx xxxx xxx 105 - 150 g | - 8% |
xx xxxx jak 150 - 250 x | - 5% |
xx xxxx xxx 250 - 500 g | - 3% |
xx xxxx xxx 500 - 1000 g | - 2% |
xxx 1000 g (x rozvažování) | - 1% |
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx | xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxx xxxxx x xxxxxx | xxxx xxxxx x xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx prášek, slazená xxxxxxx směs, slazená směs x kakaovou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek |
směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx tuku x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše | obsah popela x xxxxxxxxxx sušině x % nejvýše | |
kakaový xxxxxx (xxxxx) | xxxxxxx 20,0 | 7,0 | 13,0 |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 8 nejvýše 20 | 7,0 | 13,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxx kakaového xxxxxx 6) x xxxxxx x % | obsah sacharózy x xxxxxx v % | xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxx směs (xxxxxxx xxxx x xxxxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | nejvýše 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx směs xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxx x kakaovou chutí (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
Xxxxxxx 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx odchylky |
do 100 x | - 5% |
101 - 250 g | - 3% |
251 - 500 x | - 2% |
501 - 1000 x | - 1% |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových cukrovinek xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx poleva xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx bílá, čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, | ||
xxxxxx polevy | čokoládová xxxxxx cukrářská xx xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuky | |
Čokoládové xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími) |
máčené | různé druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx udávající xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx | x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx |
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx tukuprosté xxxxxxx sušiny | Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxx včetně náhr. xxxxx |
Xxxxxxxxx čokoláda | = > 50 | = < 58 | |||||
Xxxxxxxx xxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxx xx xxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 12 | = &xx; 30 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 40 | = &xx; 7 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = > 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 0.5 | = > 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 7 | = &xx; 3 &xx; 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Bílá xxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 0.5 | = > 18 | = &xx; 3 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 |
Hořká xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx vločky | = > 12 | = &xx; 14 | = > 32 | = &xx; 55 | |||
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 12 | = &xx; 66 | |
Xxxxx čokoládová xxxxxx | = &xx; 31 | = &xx; 2.5 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 35 | = &xx; 4 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s odstředěným xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = < 0.5 | = &xx; 14 | = > 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx čokoládová xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = > 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 1 | = &xx; 20 | = > 5 | = &xx; 15 | = > 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx poleva xxxx | = &xx; 0.5 | ||||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = > 25 |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx nebo sušeného xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % z xxxxxxxxx výrobku | obsah popela x % xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 35 - 65 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 20 - 75 | 3,0 |
xxxxxx xxxxxxxxxx | 15 - 50 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
xxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx | xx 50 x | - 10 % |
xxxxx xxx 50 xx 100 g | - 5 % | |
xxxxx xxx 100 xx 250 x | - 3 % | |
xxxxx xxx 250 xx 500 x | - 2 % | |
xxxxx xxx 500 do 1000 g | - 1 % | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xx 105 x | - 10 % |
větší xxx 105 do 150 g | - 8 % | |
xxxxx xxx 150 xx 250 g | - 5 % | |
xxxxx než 250 xx 500 x | - 3 % | |
xxxxx xxx 500 xx 1000 g | - 1 % |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx