Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, dextrózy, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx xxxxxxx určenými x aromatizaci,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx skupinou x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx názvu tohoto xxxxxxxxx (např. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxx xxxx xx možné xxxxxxx slovy "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "xxxx xxxx X" x xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx specifikace X" xxxx "xxxx bílý X".
(3) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr moučka xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky z xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 25 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x xxxxxxx hmyzu xx xxxxxxx rostlin (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx zrát v xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx hmyzu,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med získaný xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu xx použití mírného xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx označen živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxx x med xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx med xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx se označí xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového medu.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány xxxxx xxxxx x xxxxx x jeho základních xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) xxx xxxxxxxxx cizí příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze x. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní složku xxxxx cukry x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx s konzistencí xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
i) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné lisováním xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru čoček xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx cukrovinky neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dropsům, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx hmot,
p) xxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx oběhu
Nečokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx nepražené xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a klíčků, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx slupek xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na tukuprostou xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez snížení xxxxxx přirozeného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, mléčných výrobků, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx látek určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx nejméně 5 % v xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx xx sušinu.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, která výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxx xxxxx xxxx | xxxxxxx |
xxxx bílý | krupice | |
cukr xxxxxxxx | xxxxxx | |
xxxx xxxxxx s xxxxxxx protihrudkujících xxxxx | ||
xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, xxxxxx) | ||
xxxx x xxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx výrobky z xxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx přírodní xxxxxxxx | xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
xxxxxxx | xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxx % xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx x roztoku xxx 420 nm (X.X.) xxxxxxx |
xxxx xxxxx bílý | 99,7 | 0,01 | 0,04 | 0,1 | 22,5 |
cukr xxxx | 99,7 | 0,04 | 0,04 | 0,1 | 60 |
xxxx xxxxxxxx | 99,5 | 0,10 | 0,10 | 0,1 | 150 |
xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. látkami xxxxxxx 3 % | 96,7 | 0,04 | 0,10 | 0,2 | - |
xxxxxxxxx xxxx | 99,5 | 0,04 | 0,10 | 0,25 | 150 |
xxxx x xxxxxxxxx | 90,0 | - | - | 1,2 | - |
xxxxxxxx xxxx | 97,5 | 0,8 | 0,09 | 1,4 | - |
xxxxxx | 98,5 | 0,45 | - | 0,45 | - |
X všech xxxxxxxxx xxxxxx obsah nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x přísadami. | |||||
Třídění xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
xxxxx xxxxxx | xxxxx % xxxxxxxxxx | ||
xxx xxxx v xx | xxxx xxxxxxx | xxxx krupice | cukr xxxxxx |
2,00 - 0,4 | nejméně 70 | - | - |
0,80 - 0,16 | - | nejméně 70 | - |
xxx 1,00 | xxxxxxx 5 | ||
0,80 - 0,40 | - | - | nejvýše 5 |
xxx 0,40 | xxxxxxx 95 | ||
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx xxxxxxx je xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx krupice je xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx moučka je xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx a srostlic, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx cukru
1. xxxx xxxxxxx a xxxxxxx | |
xxxxxx xxxxx u 100 xx | - 3,0 % |
xx 0,5 xx | - 1,5 % |
xx 1,0 kg | - 1,0 % |
xx 2 xx xx 5 xx | - 0,8 % |
2. xxxx xxxxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
po 1 kg | - 2,0 % |
3. Xxxxxxxxx xxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 kg | - 2,0 % |
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx deklarované.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % | nejméně 73 | xxxxxxx 73 |
xxxxxxxx xxxx x sušině % | nejméně 40 | xxxxxxx 50 |
xX | 2 - 5,5 | 4 - 6 |
obsah xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx) | xxxxxxx 150 | - |
xxxx | xxxxxx | xxxxxxxx |
3. Ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny nejméně | sušina % xxxx. xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 95,5 | 90 | 0,25 |
xxxxxxxx xxxxxxx | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
x) Xxxxxxxx
xxxxxx sušením % xxxxxxx | xxxxx konduktometricky % xxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.) xxxxxxx | xX | |
xxxxxxxx | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxx | xxxxxxxxxxx a vzhled | chuť | barva |
květový | mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická | výrazně sladká xx xxxxxxxxx | xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx | xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická | sladká xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx s nádechem xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx | xxxxx xx xxxxx viskózní, tekutá, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx konduktivita.
B) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x % nejvýše | 0,6 | 1,0 | 1,0 |
sacharidy xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx | 65,0 | 60,0 | 60,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx | 5,0 2) | 10,0 | 10,0 |
xxxxx xxxx x % xxxxxxx | 20,0 | 20,0 | 20,0 |
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxx | 0,10 | 0,10 | 0,10 |
xxxxxxxxxxxxxx konduktivita x mS.m-1 | nejvýše 55 | 90 - 130 | 50 - 105 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx cukrovinky | karamely | tukové x jádrovinami s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, xxxxxxxx x další) | |
želé sójové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx cukrovinky komprimáty | ||
žvýkačky | balonkové (xxxxxx xxx) xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxx | x tukovou náplní s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) náplní | |
pasty xxxx pomazánky | zejména lískooříškové, xxxxxxxx, arašídové nebo xxxxxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx |
xxxxxxxx | - | 2.0 4) |
nečokoládové xxxxx | - | 2.5 4) |
želé | 22.0 | 2,0 5) |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx | - | 3.0 5) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 22.0 | 2.0 5) |
rahat, xxxxxx | 20.0 | 2.0 5) |
xxxxxxx xxx | 8.0 | 2.0 4) |
xxxxxxxxxx xxxxxxx | 19.0 | 4.0 5) |
xxxxxx | 25.0 | 2.5 5) |
xxxxxxxxx | 12.0 | 1.5 5) |
komprimáty x xxxxxxxx | 7.0 | |
xxxxxxx | 3.0 | 3.0 5) |
Žvýkačky: | při 105 °X | xxx 900 °C |
ovocné xxxxxxxxx | 7.5 | 10.0 5) |
xxxxxxxxx | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxxxx | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxx: | ||
xxxxxxxxx | 3.0 | 2.0 5) |
xxxx xxxxxxx | 5.0 | 2.0 5) |
xxxxxxxxxxx | 6.0 | 2.0 5) |
xxxxx | 6,0 | 2.0 5) |
xxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxx xxxx xxxxx | 2,0 | 3.0 5) |
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx podíl xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy a xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx interval | hmotnostní odchylky |
do 105 g | - 10% |
od xxxx jak 105 - 150 g | - 8% |
xx xxxx xxx 150 - 250 x | - 5% |
od xxxx xxx 250 - 500 x | - 3% |
xx xxxx jak 500 - 1000 g | - 2% |
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx) | - 1% |
Xxxxxxxxxxx >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
xxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx prášek xxxx xxxxx | xxxxxxx prášek odtučněný kakaový xxxxxx | |
xxxx xxxxx s xxxxxx | xxxx kakaa x xxxxxx | xxxxxxx kakaový prášek, slazená xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx tuku x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx | xxxxx popela x xxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx (kakao) | nejméně 20,0 | 7,0 | 13,0 |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 8 xxxxxxx 20 | 7,0 | 13,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa s xxxxxx
xxxxx kakaového prášku 6) x xxxxxx x % | obsah sacharózy x xxxxxx x % | xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | nejvýše 75,0 | 5,0 | 4,0 |
slazená xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx s xxxxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx prášek (xxxxxxx xxxxxxxxx kakao) | nejméně 25,0 | nejvýše 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx obsahem xxxx) | xxxxxxx 20,0 | nejméně 80,0 | 5,0 | 4,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx odchylky |
do 100 x | - 5% |
101 - 250 g | - 3% |
251 - 500 x | - 2% |
501 - 1000 x | - 1% |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy | bez xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxx,xxxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx poleva xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy, čokoládová xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx, | ||
xxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxx tuky | |
Čokoládové xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx) |
xxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi | |
nugáty | podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx dražé | podle druhu xxxxxx | |
xxxxxxx výrobky | z xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxx v prášku |
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx sušinu
Výrobek | Obsah xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 50 | = &xx; 58 | |||||
Xxxxxxxx xxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = &xx; 35 | ||||
Čokoláda na xxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 12 | = > 30 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 40 | = &xx; 7 | ||||
Mléčná xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 0.5 | = > 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 7 | = &xx; 3 &xx; 14 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxx xxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 0.5 | = > 18 | = &xx; 3 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 |
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 12 | = &xx; 14 | = &xx; 32 | = > 55 | |||
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 12 | = &xx; 66 | |
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 31 | = > 2.5 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 35 | = > 4 | ||||
Mléčná xxxxxxxxxx poleva | = > 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx čokoládová xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 0.5 | = &xx; 14 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx čokoládová xxxxxx x vysokým obsahem xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = > 5 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 1 | = > 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | = &xx; 0.5 | ||||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = &xx; 25 |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kávy.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx z celkové xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % nejvýše |
formované xxxxxxxxxx | 35 - 65 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 20 - 75 | 3,0 |
máčené xxxxxxxxxx | 15 - 50 | 3,0 |
polomáčené xxxxxxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
xxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx polevy je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx odchylky |
čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxx | xx 50 x | - 10 % |
větší xxx 50 do 100 x | - 5 % | |
xxxxx xxx 100 xx 250 x | - 3 % | |
větší xxx 250 xx 500 x | - 2 % | |
xxxxx xxx 500 do 1000 x | - 1 % | |
xxxxxxxxxx cukrovinky | do 105 x | - 10 % |
větší xxx 105 xx 150 g | - 8 % | |
xxxxx xxx 150 xx 250 x | - 5 % | |
xxxxx xxx 250 xx 500 x | - 3 % | |
xxxxx xxx 500 do 1000 x | - 1 % |
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx