Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo jejich xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění na skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může označit xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx se xxxx xx podskupiny

a) jedlá xxx x jodem,

b) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx

x) název druhu x skupiny,

b) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Uvádění xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x suchých, chladných x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx podle přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost v x xxxx objem x xx
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými částicemi
červenohnědá xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná x xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx stopkami, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy s xxxxxxxxxxxx barvou obsažených xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma
charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx hnědá xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá jádra
semena xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx mletá
 
 
 
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx mírně xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx kořenná, aromatická, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx našedlá
kořenná, aromatická
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
sušené listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx červenohnědá
charakteristická, silně xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx listy na xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
silná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx koření
vlhkost x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
silice x (xx/100 x) x sušině nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx v kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x jodem x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x vůně výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky

Příloha č. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, částic šedožlutá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
řízná, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení

hmotnostní xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Čl. II

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx uvedené do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Koření - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx změn listů
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, uhličitany, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu draselného.
7) Xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx dále xxxxxxxx fluor ve xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.