Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) kořením xxxxx xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, uvedené x příloze č. 2, v nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx chutě x xxxx potravin; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx složek,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx a semena xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)
ODDÍL 2
XXXXX SŮL
§5
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) jedlá xxx,
x) jedlá xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx a fluorem,
c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
XXXXX 3
DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx vzniklá smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx vlhkosti, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x skupiny,
b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují x suchých, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ODDÍL 4
HOŘČICE
§14
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,
c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) podmínky xxxxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x xxxx objem x ml
|
hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
nad 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX
Xxxxx koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky
|
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými částicemi
|
červenohnědá xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx a části xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx až xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené až xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx nebo nepravidelně xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx var. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx vyloupaná xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tvrdá, tupě xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
šedohnědá xx nahnědlá
|
příjemně aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
||||
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až okrovými xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX ŘÍMSKÝ
|
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx se světlými xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
|
KURKUMA
celá
|
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
|
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx až xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana hortensis Xxxxxx.)
|
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx míšky xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, matně xxxxxxxx xxxxxxx, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
hnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
|||
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|||
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
- gulášová
|
hnědočervená
|
kořenná, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx mírně xxxxxx
|
|||
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx zralé xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx plody
|
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
|
xxxxxxxx xx žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx až xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx našedlá
|
kořenná, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx načervenalá
|
||
ROZMARÝN
|
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků a xxxxx se změnou xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená xx xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
jemný xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx žilnatinou, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu xx xxxx běloplstnatý
|
silná, aromatická
|
kořenná, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x zploštělé
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
|
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
|
silice x (xx/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
příměsi x % hmotnosti nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx koření
|
||||||||
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah capsaicinu x xx/100 g x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Pepř xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Zázvor
|
||||||||
nebělený xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Smyslové a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx v xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx s xxxxx x fluorem
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích pachů
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx výrobce
|
Příloha č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx po použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx a xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx s xX nejvýše 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
nad 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx odchylky
Deklarovaný xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx a xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x nepřibarvené
|
řízná, palčivá, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota bez xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Fyzikální x chemické požadavky
Hořčice
|
||
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx x % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx x % nejvýše
|
0,1
|
0,1
|
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
nad 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x ochucovadla x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.