Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, u mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených pod xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) vlastními xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx může označit xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s jodem,

b) xxxxx sůl x xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo směs xxxxxxx x koření x xxxxxxx extraktů xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k dochucení xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx xxxxxxx příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) U xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) název druhu x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "emulgováno x obsahem xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Uvádění xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx se skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx skladují odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí plnotučnou xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Členění na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx označí

a) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx druhem, xxxxxxxx x podskupinou,

b) hořčice xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 zrušen právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx stopky
žlutozelená až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum vulgare X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx žlutá xx červenohnědá
kořenná, sladká, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť nebo xxxxx xxxxx prášek
červená xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky tříhranné, xxxxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx větší
žlutohnědá, světle xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma
charakteristická, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo pórovitých x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana hortensis Xxxxxx.)
xxxxx směs listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx části celistvé, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, matně xxxxxxxx povrchu, křehké
žlutá, xxxxxxxx žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx jádra
semena xxxx tupě vejčitý xxxx kulovitý tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
 
hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- gulášová
 
 
 
hnědočervená
kořenná, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper nigrum X.)
xxxxxx zralé bobule
loupané, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, temně xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, mletý
 
 
prášek xx znatelným zrněním xxxx drť
šedobílá s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, neloupané, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, aromatická
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx povrchu a xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný prášek xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené blizny
křehké, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x vpadlou žilnatinou, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus vulgaris X.)
xxxxx směs natě, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
silice x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid vápenatý x % hm. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x mg/100 g x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk dle xxxxx výrobce

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x studené omáčky xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku označený xx obalu. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx a vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená xxxxxx xxxx dresink s xX nejvýše 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo podle xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx v % nejméně
3,6
-
Písek v % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení

hmotnostní xxxxxx v g
hmotnostní xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 331/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX ISO 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx s jodem xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x jodem x fluorem dále xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se vždy xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx podle xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.