Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
KOŘENÍ
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx použití přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se připouští xxxxxxxx protispékavých látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
ODDÍL 2
XXXXX SŮL
§5
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.
§7
Označování
Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,
c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x fluoridovými xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
§9
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx
x) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,
b) návodem x přípravě.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx xxxx ještě xxxxxx
x) xxxxx druhu x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění xx oběhu
Dehydratované xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx nad xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXXXX 4
HOŘČICE
§14
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,
c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem xxxxxxxx xxxxx hořčice černé,
d) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,
b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x xxxx objem x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1 000
|
2
|
nad 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
|
xxxxxx plody
|
rýhované nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx stopky
|
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Miller var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené plody
|
kulovité xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx a tmavohnědá, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx vyloupaná xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx mletý prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
XXXX (tmavý)
celý
|
kmín kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
|
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles L.)
|
sušené xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx světlými xxxxx x křídlatými xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
|
KURKUMA
celá
|
kurkuma
(Curcuma longa X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
|
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
||
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx směs listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
|
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx povrchu, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek jemně xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
|
xxx stonků x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
PAPRIKA XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
|
|||
- pálivá
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nevýrazná
|
sladká xx xxxxx pálivá
|
PEPŘ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx bobule
|
loupané, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
|
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
|
xxxxxxx až xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx až xxxxx našedlá
|
kořenná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
|
PÍSKAVICE
|
pískavice
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě načervenalá
|
||
ROZMARÝN
|
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx změnou xxxxx
|
xxxxxxx strana listu xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nahořklá
|
SATUREJKA
|
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
jemný prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
|
listy xxxx (1 - 5 mm)
|
šedozelená, šedohnědá xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a zploštělé
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x krátkými vlákénky
|
žlutá xx světle hnědým xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, kořenná
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti nejvýše
|
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
příměsi x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
sladká
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
pálivá
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
gulášová
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Pepř xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx s xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
jedlá xxx x xxxxx x fluorem
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs pro xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a vůně xxxx být charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink x xX xxxxxxx 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx objem x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
nad 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx nebo x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané zeleniny xxxx xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
Tabulka 2
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x speciální
|
16
|
Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk x % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek v % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 200
|
5
|
201 až 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
nad 1000
|
2
|
Čl. II
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.