Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
KOŘENÍ
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo jejich xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,
x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Členění na skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může označit xxxxx xxxxxx kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)
XXXXX 2
JEDLÁ XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx se xxxx xx podskupiny
a) jedlá xxx x jodem,
b) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se dále xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,
x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx tabletami,
d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx
x) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x přípravě.
(2) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx
x) název druhu x skupiny,
b) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) podmínky xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x suchých, chladných x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle přílohy x. 2
|
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
|
hmotnost v x xxxx objem x xx
|
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
xx 10
|
8
|
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX
|
Xxxxx koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými částicemi
|
červenohnědá xx hnědá
|
výrazně xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná x xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx stopkami, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
|
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx plody
|
nažky xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
|
kořenná
|
kořenná, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
|
oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy s xxxxxxxxxxxx barvou obsažených xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma
|
charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx hnědá xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
|
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletá
|
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
||
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
|
mletý
|
jemně až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá jádra
|
semena xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx mletá
|
|||
|
- lahůdková
|
ohnivě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
|||
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
|
|||
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
|
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx mírně xxxxxx
|
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX ČERVENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx plody
|
hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx růžová
|
jemná, xxxxxxx
|
xxxxx kořenná, aromatická, xxxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx až xxxxx našedlá
|
kořenná, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx semeno
|
hladká xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
|
SKOŘICE
celá
|
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx červenohnědá
|
charakteristická, silně xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx listy na xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
|
listy xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
|
sušené oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx koření
|
vlhkost x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
|
silice x (xx/100 x) x sušině nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx v kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
|
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
|
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
|
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
|
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
|
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
|
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
|
Nové xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x sušině
|
|||||||
|
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
|
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
|
Xxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
|
Xxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
|
mletý
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
|
Pepř xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
|
xxxxx
|
||||||||
|
Xxxx zelený
|
||||||||
|
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
mletý
|
||||||||
|
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
|
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
|
Zázvor
|
||||||||
|
nebělený celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
|
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
|
xxxxx xxx x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
|
xxxxx xxx x jodem x fluorem
|
slaná
|
neutrální, bez xxxxxx pachů
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
|
xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x vůně výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x %
|
|
do 50
|
10
|
|
51 - 120
|
5
|
|
121 - 250
|
4
|
|
251 - 1000
|
3
|
|
1001 - 2500
|
2
|
|
nad 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
|
|
xx 170
|
4
|
|
171 - 1000
|
2
|
|
nad 1000
|
1
|
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
|
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Příloha č. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, částic šedožlutá x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
řízná, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxx x % nejméně
|
20
|
32
|
|
Cukr jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x xxxxxxxxx
|
16
|
|
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
|
Xxx x % nejméně
|
3,6
|
-
|
|
Písek x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
|
hmotnostní xxxxxx v x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
|
xx 200
|
5
|
|
201 xx 500
|
4
|
|
501 xx 1000
|
3
|
|
nad 1000
|
2
|
Čl. II
Přechodná ustanovení
(1) Xxxxxxxxx uvedené do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.