Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx použití přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se připouští xxxxxxxx protispékavých látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Označování

Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,

c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,

b) návodem x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx xxxx ještě xxxxxx

x) xxxxx druhu x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Uvádění xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx nad xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem xxxxxxxx xxxxx hořčice černé,

d) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,

c) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx objem x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx stopky
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Miller var. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené plody
kulovité xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx a tmavohnědá, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx vyloupaná xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx mletý prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles L.)
sušené xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx světlými xxxxx x křídlatými xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma longa X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx směs listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx povrchu, křehké
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek jemně xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
xxx stonků x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, nevýrazná
sladká xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx bobule
loupané, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx našedlá
kořenná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
sušené listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx změnou xxxxx
xxxxxxx strana listu xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx blizny
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 mm)
šedozelená, šedohnědá xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a zploštělé
světle xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x krátkými vlákénky
žlutá xx světle hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti nejvýše
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
příměsi x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
sladká
11,0
7,0
10,0
0,7
pálivá
11,0
8,0
30,0
1,0
gulášová
11,0
9,0
30,0
1,3
Pepř xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
jedlá xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs pro xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a vůně xxxx být charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink x xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx nebo x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

Tabulka 2

Fyzikální x chemické xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx v % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x speciální
16
Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % nejméně
3,6
-
Písek v % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx změn xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx obohacené nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx s jodem xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s xxxxx x fluorem dále xxxxxxxx fluor xx xxxxx fluoridu sodného xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.