Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, kůra, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx potravin; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)

ODDÍL 2

JEDLÁ SŮL

§5

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx x fluorem,

c) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Požadavky xx jakost

Smyslové x chemické požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past a xxxxx zvýrazňujících chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx omáčkou xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený zejména x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Označování

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx druhu x skupiny,

b) u xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Uvádění xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx se skladují x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx koření, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx x x xxxx objem x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
světle zelená, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx vyloupaná semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako nažky xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma
charakteristická, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, u konce xxxxxx
xxxxx xxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx velmi xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (menší než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx červenohnědá
pronikavě aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými částicemi
jasně xxxxxxxxxx xx červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx L.)
suchá směs xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxxx mletá
 
 
 
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx zralé bobule
loupané, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, xxxxx xxxx se světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním nebo xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx slupku uzavírající xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou hlubokou xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana listu xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx zelená až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx s xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené blizny
křehké, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx listy na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxx, xxxxxx a květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x zploštělé
světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 g) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Zázvor
nebělený celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx druhu xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx zálivky
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx být vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink s xX nejvýše 4,5.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx částicemi drceného xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky

Hořčice
plnotučná x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx v % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnostní xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní předpis x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN ISO 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx být xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). U xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx vždy obohacující xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx x jodem xxxxxxxx jod ve xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx se vždy xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx podle na xxxxxxxxxxxxxxx obalu.