Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) vlastními xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)

XXXXX 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx člení xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx s jodem,

b) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx a nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potraviny xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používané jako xxxxxxx přílohy x xxxxxxx x salátům, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, zeleniny, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a bujónů xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové odchylky xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x výraznými pachy x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx koření



kořenící xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 g

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 g

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, žlutohnědá xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 mm), rozvětvené, xxxxxxxxxx a zploštělé

světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx zeylanicum (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx dřeva x větviček skořicovníku

světle xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx aromatická

kořenná, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, nebo xxx

xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx šedozelené: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, květních xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxx xxxxx

xxx stonků

světle xxxxxx, šedozelená až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum vulgare X.)

xxxxx směs xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, kožovité, xxxxxx řapíkaté xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedavě xxxxxx, na xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx zahradní
(Satureja xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x okrajích, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx natě, xxxxxx x květenství

listy xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, šedohnědá xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx poupata

nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % hm. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

tmavě červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky

žlutozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx chinense X., Capsicum xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx plody xx xxxxxx plodních xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx L.)

zralé xxxxxx plody

kulovité lysé xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx temeni xxxx xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá

drcený, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx až tmavě xxxxxxx hnědá

příjemně aromatická

aromatická xxxxxxx, xxxxx palčivá

KMÍN (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín kořenný - xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx dvouleté xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma

charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

nažky xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké

světle xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, žlutohnědá
až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá

pronikavě xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx tvar, na xxxxxxx síťovitě žilnatě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx řezu xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

tmavě xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx dioica X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx zrnitý xxxxxx

xxxxx xx červenohnědá

ostře xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx červená

aromatická

sladká, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx povrchu hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

drcený, xxxxx



xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x nažloutlým xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx semeno (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX ZELENÝ

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxxxx plody

typicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx xx lehce xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ SENO

pískavice xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x X.)

xxxxxx semeno

hladká, xxxx, xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx načervenalá

výrazně kořenná

mírně xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx plody

oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx

xxxxx xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx v (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx nerozpust-
ný x xxxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost v % hmot. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Bobkový xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) drcený

12,0

9,0

1,5






mletý

12,0

9,0

1,5






Kmín xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx nejvýše 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx v % hm. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné chuti x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx a xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx, bez xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Dehydratovaný xxxxxxx

xxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

obsah xxxx % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x masa obsahují xxxxxxx 10 g/l, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx ze xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x těchto xxxxxxx x uzeném stavu.
Masové xxxxxx xxxxxxxx nejméně 10 x/x xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx soli nejvýše x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky


Hořčice


plnotučná x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx xxxxxxx sodný x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx v % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx uvedené do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Koření - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx změn xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx soli s xxxxx obohacené xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx jodičnanu draselného xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.