Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx technologicky zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) cizími organickými xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) jedlá sůl xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx současně x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx složek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, které xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (dresinky) xxxxxx nebo emulzní xxxxxxx používané xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Členění druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °C xx 15 °C.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění na xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 9.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do oběhu
Hořčice xx skladuje xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, chráněná xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx balení

přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 g

- 1 %
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření

Název xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma longa X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo pórovitých x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x zploštělé

světle xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx vlákénky

žlutá xx světle xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků dřeva x větviček skořicovníku

světle xxxxx, xxxxx žlutá, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá až xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx nebo celé xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček

světle xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá

kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx lístky

celé xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Moench.)

suchá xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum vulgare X.)

xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x větviček

hnědozelená, xxxx až xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ROZMARÝN

rozmarýn
(Rosmarinus
officialis X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx řapíkaté xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx se xxxxxx xxxxx

xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

svrchní strana xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu xx xxxx běloplstnatý

silná, aromatická

kořenná, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx červená

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)

xxxxxx plody

rýhované xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky

žlutozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx plodenství

plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx semen

hnědá


nasládlá

mletý



prášek xx znatelnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx P. Xxxxxx xxx. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx frutescens X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx baccatum X. a Capsicum xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx zbytky plodních xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx prášek

červená xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až tmavomodře xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. minuscula Burkill)

sušené xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých tobolek

tobolky xxxxxx xxxx zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

šedohnědá, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx

xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx celý xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá forma

charakteristická, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx obecný
(cuminum xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké

světle xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě načervenalá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (semenný míšek)

semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx lesklého xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx řezu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

drcený, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé

aromatická

ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

hnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx mletá




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX BÍLÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % černých xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx šedá xx xxxxxxxx pruhy

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx drť

Šedobílá x xxxxxxxxxx odstínem

kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx bobulí

hnědočerná xx xxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

PEPŘ XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx vnější slupku xxxxxxxxxxx ne zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)

xxxxxxx až xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá xxxxxx, xxx 5 mm xxxxx, nepravidelného hranolovitého, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx na xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

mírně xxxxxxxx, kořenná

SEMENA XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, plody xxxx xxxxx xxxxx

xxxxx xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx


xxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) x sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) x % hmotnosti sušiny xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % xxxx. nejméně 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx celý

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


bělený

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


mletý

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Skořice









celá

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


mletá

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Bazalka

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Tymián

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Hřebíček









celý

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


mletý

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Šafrán









ve xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) drcený

12,0

9,0

1,5






mletý

12,0

9,0

1,5






Kmín xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky xxxxxxx 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx ořech








oxid xxxxxxxx x % xx. nejvýše 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x sušině

lahůdková

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % hm. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Pepř xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx s xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx hotových xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx označený na xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vložku x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx upozorněním xx xxxxxx ze xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx stavu.
Masové xxxxxx obsahují nejméně 10 x/x vztaženo xx čerstvé xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x masového xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx hrubých xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 plnotučná xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše

2,5

1,9

Sůl xxxx xxxxxxx sodný x % nejvýše

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Koření - stanovení celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Koření - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx získávání soli (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx soli s xxxxx obohacené nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu sodného xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx na obnovený xxxxxxx podle na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.