Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, u mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) anorganickými příměsmi xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx označit xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických xxxxx. 2)

ODDÍL 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx dělí xx podskupiny

a) xxxxx xxx x jodem,

b) xxxxx xxx x xxxxx a fluorem,

c) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x jodem x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxxxxx složek xx sníženým obsahem xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx před konzumací xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx hydrolýzou xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx nebo emulzní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

§12

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx stěn. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(2) Studené xxxxxx (dresinky) xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx písmene x) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 20°X, xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky

hmotnost xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 g

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření

Název xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx a xxxxxx (menší než 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % oddénků scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx žlutá, xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x xxxxxxxx skořicovníku

světle xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně aromatická

kořenná, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxx

xxxxxx x odstínem xx hnědá xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx nebo celé xxxxxx lístky, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx listy

listy x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká

ESTRAGON

pelyněk
kozelec
(Artemisia xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx

xxxxx bledě xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx

xxx stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x částí květů

bez xxxxxx a větviček

hnědozelená, xxxx xx olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, xxxxxxxx, xxxxxx řapíkaté až xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx světleji xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., S. xxxxxxx X.)

xxxxxx lístky x části xxxxx xxxx xxxx snítky

celé xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

svrchní strana xxxxx je šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý

silná, aromatická

kořenná, xxxxx hořká až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, šedohnědá xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně štiplavě xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx poupata

nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx temně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx hořká

ANÝZ

anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)

xxxxxx plody

rýhované xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx P. Xxxxxx xxx. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

celé xxxxxx zralé xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis L.)

zralé xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až tmavomodře xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % nezralých x svraštělých xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx zelené, xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)

vůně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx palčivá

drcený, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx L.)


nažky xxxx xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx dvouleté xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx celý xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)

semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx nepravidelně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx žlutohnědá xx červenohnědá

pronikavě xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx jádra

semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, na xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

drcený, mletý



jemně xxxxxx xxxxxx

xxxxx žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá

drcené, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

hnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostrá, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

jemně mletá




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx červená

aromatická

sladká, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

- gulášová




hnědočervená

kořenná, xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx zralé xxxxxx

xxxxxxx, sušené, tvrdé xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx bobule, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % černých bobulí

šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť

Šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx až xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx ne zcela xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)

xxxxxxx až xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá semena, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)

xxxxxx xxxxx plody

oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) tenkým xxxxxxxxx xxxxxxx, plody xxxx xxxxx lehké

hnědá se xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, celé xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx nejvýše

celkový xxxxx 3) x % hmotnosti sušiny xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx nejvýše 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx ořech








oxid xxxxxxxx x % xx. nejvýše 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) obsah capsaicinu x mg/100 x x sušině

lahůdková

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
jedlá xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx omáčky (dresinky)

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristické xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx a vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro název xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Dehydratovaný xxxxxxx

xxxxx soli xx xxxxxxxx nejvýše x x/x 8)

xxxxx xxxx % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x dehydratovaném xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx upozorněním na xxxxxx xx xxxxxxx xxxx uzeného masa xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x těchto surovin x xxxxxx stavu.
Masové xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x vztaženo xx čerstvé hovězí xxxx nebo 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (dresinky)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene hořčice xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x speciální

kremžská

Sušina x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx u xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx kyselina octová x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx xxxxxxx sodný x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx v % xxxxxxx

3,6


Xxxxx v % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - stanovení celkového xxxxxx.
ČSN ISO 930 Koření - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x jodem xxxxxxxx jod xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se vždy xxxxxxxx xx obnovený xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx obalu.