Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx z vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) cizími organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, balené xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx se člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx se dělí xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x jodem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými tabletami,

d) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, které xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté xxxxxxxxx xxxx sypké výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx xxxx emulzní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x bujónů xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx v suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx zemí a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (dresinky) se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °C xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 9.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 20°X, chráněná xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx žlutá, xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx oddenky

kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá

aromatická, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek se xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx světle hnědým xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané
nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě žlutá, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx aromatická xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxx

xxxxxx x odstínem xx hnědá xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)

xxxxxx xxxxxx a části xxxxx

xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, hořká, trpká

ESTRAGON

pelyněk
kozelec
(Artemisia xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx lístky

celé xxxx sekané xxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx listů

listy bledě xxxxxx xx šedozelené: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí

bez stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x částí květů

bez xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx řapíkaté až xxxxxxxx, bez stonků x xxxxx xx xxxxxx barvy

svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx světleji šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., S. xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx květů xxxx xxxx snítky

celé xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, hladké xx xxxxxxx x okrajích, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx tmavozelená

výrazná

výrazně xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)

xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, šedohnědá xx hnědozelená, barva xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Bullock xxx Harrison)

sušená xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx temně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

rýhované xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Hook.f.)

zralé xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx hnědá

výrazně xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx chinense X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

JALOVEC
celý

jalovec xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

KARDAMOM
celý

kardamom obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx X. Maton xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx celý zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx semena

semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, se xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx L.)


nažky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť nebo xxxxxx xx znatelným xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX ŘÍMSKÝ

šabrej xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx hnědá až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans
Houttuyn)

zralé sušené xxxxxxx (semenný xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx vejčitý xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx žilnatě xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý až xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

hnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX MLETÁ

paprika
(Capsicum annuum X.)

xxxxxx plody

jemně mletá




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx až hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx mírně xxxxxx

XXXX BÍLÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx povrchu hladké, xxxxxxxx bobule, xxx xxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

drcený, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX ČERNÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx tvrdé bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx až zeleným xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

PEPŘ XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé plody

hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx semeno (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, nasládlá

PEPŘ XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, xxxxx semena, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích

bledě xxxxxxxxxx, xxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědočerná

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx nerozpust-
ný x xxxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Bobkový xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Tymián

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Hřebíček









celý

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


mletý

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Šafrán









ve vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) drcený

12,0

9,0

1,5






mletý

12,0

9,0

1,5






Kmín xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky nejvýše 35 %

celý

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


mletý

12

4,0

-

-

-

-

-


Muškátový ořech








oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

celý

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


mletý

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Nové xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Pepř červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx cizích pachů
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx skupiny

Druh

Skupina

Dehydratované xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx x vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Dehydratovaný xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx xxxx % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obnovením.
Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x masa xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx na čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxx uzeného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x těchto xxxxxxx x xxxxxx stavu.
Masové xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx výtažku.
Tabulka 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx hrubých

jasně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx barvou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, ovlivněná xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky


Hořčice


plnotučná x speciální

kremžská

Sušina v % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 plnotučná xxxxxxxxxxx xx u speciální

16

Kyselost xxxx kyselina octová x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid sodný x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx v % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela nerozpustného x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx musí xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.