Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx do jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)

XXXXX 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s xxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,

c) x xxxxx xxxx x jodem x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými tabletami,

d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité nebo xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx konzumací xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx hydrolýzou xxxxx xxxxxxxx na bílkoviny, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,
c) xxxxxxxxx omáčkami (xxxxxxxx) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x salátům, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x bujónů xx xxxxxx názvem xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují xxxxxxxx od xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(2) Studené xxxxxx (xxxxxxxx) se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °C xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 9.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx oběhu
Hořčice xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°C, xxxxxxxx xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. x.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx přílohy x. 2



xxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx balení

přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného tvaru, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo pórovitých x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x zploštělé

světle xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, slabě nasládlá

palčivá, xxxxx, kořenná

SKOŘICE
celá

skořicovník
(Cinnamomum xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané
nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx dřeva x větviček xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx aromatická

kořenná, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek bez xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené listy

listy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček

světle xxxxxx, xxxxxx až zahnědlá

kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Moench.)

suchá xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí

bez stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ROZMARÝN

rozmarýn
(Rosmarinus
officialis X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, xxxxxxxx, xxxxxx řapíkaté až xxxxxxxx, bez stonků x xxxxx se xxxxxx barvy

svrchní strana xxxxx je xxxxxx xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx zahradní
(Satureja xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, nebo xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)

xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx poupata, smí xxxxxxxxx nejvýše 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, různě xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx hořká

ANÝZ

anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)

xxxxxx plody

rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky

žlutozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, palčivě kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx rovné nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, na temeni xxxx xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

KARDAMOM
celý

kardamom obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx L. Maton xxx. xxxxxxxxx Burkill)

sušené xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, podlouhlé, xxx obsahovat nejvýše 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tobolek

tobolky xxxxxx celý zelené, xxxxx xx světle xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)

vůně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx vyloupaná xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín xxxxxxx - xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx L.)


nažky mají xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx obecný
(cuminum xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx hnědá xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx xxxxxx xxxxxxx (semenný xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx spodní části xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx až zrnitě xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx mají xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx žilnatě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletý



jemně xxxxxx prášek

tmavě žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx

xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá

drcené, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostrá, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxx

XXXX BÍLÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx zralé xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx bobule, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx pruhy

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x nažloutlým odstínem

kořenná

palčivě xxxxx

XXXX ČERNÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký prášek xx xxxxxxxxx zrněním xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx vnější xxxxxx xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx semeno (xxxxxxx xxxx xxxxxx)

xxxxxxx xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

typicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx až lehce xxxxxxx

xxxxxxx, aromatická

výrazně xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ XXXX

xxxxxxxxx xxxxx seno
(Trigonella foenumgraecu x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, xxxxx semena, xxx 5 mm xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx načervenalá

výrazně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx


xxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) v xxxxxx xxxxxxx

xxxxx nerozpust-
ný x xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx x % hmot. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky nejvýše 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx v % xx. nejvýše 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % hm. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx seno

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Semeno xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx s xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a xxxx xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Ochucovadla x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx a vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx označený na xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

obsah xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x tabulce se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obnovením.
Dehydratované xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxxxxxx na vložku x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxxx upozorněním na xxxxxx ze xxxxxxx xxxx xxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 g/l xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx nebo 0,67 x/x masového xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx soli xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x přibarvené, částic xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx hmota se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx u nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx v % xxxxxxx

3,6


Xxxxx v % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu draselného.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.