Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx nebo jejich xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Označování

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Členění na skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny

a) jedlá xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx x fluorem,

c) xxxxx sůl s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx obohacena,

c) x jedlé xxxx x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (kamenná, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potraviny xxxxxxx smísením složek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, které xx xxxx konzumací xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx bílkoviny, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx xxxx emulzní xxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxx přílohy k xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx dehydratované xxxxxxx označí
a) názvem xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx a xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x vůněmi.
(2) Studené xxxxxx (xxxxxxxx) xx xxxxxxxx při teplotě xx 0 °C xx 15 °C.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene a) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 8.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka xx xxxxxx, xxxxx xx označen xx xxxxx, xx 5 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 9.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 20°C, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



směsi koření



kořenící xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření

Název xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma longa X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)

sušené oddenky

kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a zploštělé

světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx vlákénky

žlutá xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, slabě nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, svitky, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého až xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx prášek bez xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx hnědá až xxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)

xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx částí

bez xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx vulgare X.)

xxxxx směs xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ROZMARÝN

rozmarýn
(Rosmarinus
officialis X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx barvy

svrchní xxxxxx xxxxx je šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx zahradní
(Satureja xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx žilnatinou, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx spodu je xxxx běloplstnatý

silná, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a květenství

listy xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (X. Sprengel) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx poupata

nerozvinutá, xxxxxxxx poupata, xxx xxxxxxxxx nejvýše 7 % hm. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, různě zprohýbané

oranžová xx temně červená

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

rýhované xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx stopky

žlutozelená až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Hook.f.)

zralé xxxxxx plodenství

plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx rovné xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX PAPRIČKY)
celé

paprika
(Capsicum frutescens X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Capsicum xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx plodních xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý šev

červenohnědá x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx až tmavomodře xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Maton xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)

vůně xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx aromatická

aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx L.)


nažky xxxx xxxxxx charakteristiky jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxx xxxxxxxxx xx světlejšími xxxxx, celkově světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx obecný
(cuminum xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx jsou xxxxxx, xx spodní xxxxx xxxxxxxx, v horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx zrnitě xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, na xxxxxxx xxxxxxxx žilnatě xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletý



jemně xxxxxx prášek

tmavě žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx dioica X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx zrnitý xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX MLETÁ

paprika
(Capsicum annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx nahořklá

- gulášová




hnědočervená

kořenná, xxxxxxxxx

xxxxxx xx mírně xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx zralé xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx černá

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)

xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

typicky svraštělé xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, aromatická

výrazně xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá semena, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx bocích

bledě xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx žebry a (xxxxxxxxx) tenkým xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx

xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

aromatická
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (ml/100 x) x sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše

doplňující hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx celý

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


bělený

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


mletý

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Skořice









celá

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


mletá

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Bazalka

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Bobkový xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) drcený

12,0

9,0

1,5






mletý

12,0

9,0

1,5






Kmín xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky xxxxxxx 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. nejvýše 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx capsaicinu x xx/100 x x sušině

lahůdková

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx v % hm. nejméně 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Pepř xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx kopru

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Vanilka

35,0

7,0

-

-

-

-

-

ethylvanilin 2 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx s xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk dle xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx soli po xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obnovením.
Dehydratované xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x masa xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx upozorněním na xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx masa xxxxxxxx nejméně 4 x/x těchto surovin x xxxxxx stavu.
Masové xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x vztaženo xx xxxxxxx hovězí xxxx nebo 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx soli xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Přípustné záporné xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx barvou xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky


Hořčice


plnotučná x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx u speciální

16

Kyselost xxxx kyselina octová x % nejvýše

2,5

1,9

Sůl xxxx xxxxxxx sodný x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % nejméně

3,6


Písek v % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) obsah xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). U xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx x jodem xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx dále xxxxxxxx fluor ve xxxxx fluoridu sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx obnovený xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.