Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše do xxxxxxx procenta hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem kusů.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx a fluorem,

c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) se dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,

c) x jedlé xxxx x jodem x xxxxxxx upozorněním, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté pastovité xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,
c) xxxxxxxxx omáčkami (dresinky) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, zeleniny, xxxxx, koření x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) se dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (dresinky) xx xxxxxxxx xxx teplotě xx 0 °X xx 15 °C.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx označí
a) hořčice xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx obsahu, který xx xxxxxxx xx xxxxx, xx 5 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, chráněná xxxx přímým působením xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Přechodné ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx podle xxxxxxx x. 2



směsi xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

do 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 g

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x zjizveného povrchu xxx xxxx a xxxxxx (menší xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletá




sytě xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru a xxxxxxxxx (nejméně však 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx zeylanicum (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, svitky, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého až xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx aromatická xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx celé xxxxxx lístky, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá

kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká

ESTRAGON

pelyněk
kozelec
(Artemisia xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx lístky

celé xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, květních xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx

xxx stonků

světle xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)

xxxxx směs xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx tmavozelená

výrazná

výrazně xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx a vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x xxxxxxx žilnatinou, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx spodu je xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, aromatická

kořenná, xxxxx xxxxx až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)

xxxxx směs natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx poupata, smí xxxxxxxxx nejvýše 7 % hm. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx sativus L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, různě xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x volných xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX PAPRIČKY)
celé

paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx chinense X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Capsicum xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx prášek

červená xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

JALOVEC
celý

jalovec xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx L.)

zralé xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx temeni xxxx třípaprsčitý xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx bobule zpravidla xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou obsažených xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, slabě palčivá

drcený, xxxxx


xxxxxx vyloupaná xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx mletý xxxxxx xx znatelnými částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxx celý xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans
Houttuyn)

zralé xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx spodní xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, žlutohnědá
až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi

jasně žlutohnědá xx červenohnědá

pronikavě xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx jádra

semena mají xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, na xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletý



jemně xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, drsného xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx

xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx červenohnědá

ostře xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

jemně mletá




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx červená

aromatická

sladká, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx xxxxxxxx

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx až mírně xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx pruhy

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx

Xxxxxxxx x nažloutlým xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)

sušené xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, svraštělé, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx až xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě ostrá

PEPŘ XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx bobule)

červená xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX ZELENÝ

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxxxx plody

typicky svraštělé xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ SENO

pískavice xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx až xxxx načervenalá

výrazně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx plody

oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx žebry x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, pronikavá, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědočerná

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx nejvýše

celkový xxxxx 3) v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxx x (ml/100 x) v sušině xxxxxxx

xxxxx nerozpust-
ný v xxxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx celý

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


bělený

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


mletý

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Skořice









celá

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


mletá

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Bazalka

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx xxxxxxx 35 %

celý

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


mletý

12

4,0

-

-

-

-

-


Muškátový xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

celý

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


mletý

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Nové xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxx surovinách xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx soli xx xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx vody % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx obsahují xxxxxxx 10 g/l, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx upozorněním na xxxxxx ze xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x xxxxxx surovin x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx obsahují nejméně 10 x/x vztaženo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx výtažku.
Tabulka 2


Xxxxx xxxx nejvýše x % hmotnostních

pH xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých

jasně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx nestanovuje xx x speciální

16

Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid xxxxx x % nejvýše

3,0 xxxxxxxxx
5,5 speciální

2,0

Tuk x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, kořenící xxxxx x byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, uhličitany, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). U xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx fluor xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.