Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, kůra, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření směs xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) cizími organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx svitky, balené xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních a xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx se dělí xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx s xxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx sůl s xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 g xxxxx a xxxxx xx xxxxxx současně x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx o způsobu xxxxxxx (kamenná, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx konzumací xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté xxxxxxxxx xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx hydrolýzou látek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxxx omáčkami (dresinky) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx používané xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, zahušťovadel, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, koření a xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x polévek, xxxxxx x bujónů xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) návodem k xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx stěn. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 0 °C xx 15 °C.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) hořčice xxxxxxxxx podle typu xxxx podle přidané xxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx, xx 5 %.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 9.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, chráněná xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



směsi koření



kořenící xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx balení

přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření

Název xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

xxxxxx, mletá




sytě xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx zázvoru šedobílá

aromatická, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx zeylanicum (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx pruty oškrábané
nebo xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx kousků xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx žlutá, xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxx

xxxxxx x xxxxxxxx xx hnědá až xxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)

xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx bělavé, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Moench.)

suchá xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, šedozelená až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx vulgare X.)

xxxxx xxxx listů x částí květů

bez xxxxxx x větviček

hnědozelená, xxxx xx olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ROZMARÝN

rozmarýn
(Rosmarinus
officialis L.)

sušené xxxxx

xxxxx čárkovité, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx světleji xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka zahradní
(Satureja xxxxxxxxx X., S. xxxxxxx X.)

xxxxxx lístky x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx

xxxx xxxx sekané, kopinaté xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x okrajích, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx dlouhé

nahnědle xxxxxx xx tmavozelená

výrazná

výrazně xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia caryophyllus (X. Sprengel) Xxxxxxx xxx Harrison)

sušená xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

tmavě xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx červená

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxx hořká

ANÝZ

anýz
(Pimpinella anisum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx semen

hnědá


nasládlá

mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx hnědá

výrazně kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare P. Xxxxxx var. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx rovné nebo xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx baccatum X. a Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx plody xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx jemně xxxxx prášek

červená xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, podlouhlé, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tobolek

tobolky xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx aromatická

aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx až okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín xxxxxxx - jednoletá xxxxx
(Xxxxx xxxxx L.)


nažky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx x dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, mletý



drť xxxx xxxxxx se znatelným xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

nažky xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x konce xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě načervenalá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans
Houttuyn)

zralé xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx spodní xxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx nepravidelně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, žlutohnědá
až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

tmavě xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX KOŘENÍ
celé

pimentovník xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé

aromatická

ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx zrnitý prášek

hnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx až hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, sušené, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx bobule, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

PEPŘ XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé plody

hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

typicky svraštělé xxxxx xxxxxx, s xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá xxxxxx, xxx 5 mm xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích

bledě xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

mírně xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx plody

oválné, ploché, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx

xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx v (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše

doplňující xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % hmot. nejméně 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Tymián

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Hřebíček









celý

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


mletý

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Šafrán









ve xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky xxxxxxx 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx v % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Pepř červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx s xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxxx


xxxx pro přípravu xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.
2. Ochucovadla x studené xxxxxx xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx a vůni xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Dehydratovaný xxxxxxx

xxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxxxx v x/x 8)

xxxxx xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx ze xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x vztaženo xx xxxxxxx hovězí xxxx nebo 0,67 x/x xxxxxxxx výtažku.
Tabulka 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene hořčice xxxxx

xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, ovlivněná xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % xxxxxxx

20

32

Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx nestanovuje xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid xxxxx x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x ochucovadla a xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu draselného.
7) Xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx dále xxxxxxxx fluor xx xxxxx fluoridu sodného xxxx fluoridu draselného.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx obalu.