Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx písmenem a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Členění na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu xxxxxxx x sušině, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x jedlé soli x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Požadavky na jakost

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, které xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména tekutinou,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx hydrolýzou xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx nebo emulzní xxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x salátům, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x polévek, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx,
x) návodem k xxxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) se xxxxxxxx při xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx, xx 5 %.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 9.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 20°X, xxxxxxxx xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



směsi koření



kořenící xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx balení

přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 g

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (menší než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a zploštělé

světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, kořenná

SKOŘICE
celá

skořicovník
(Cinnamomum xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx kousků xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx aromatická xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx, štiplavě aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx prášek bez xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx X.)

xxxxxx listy

listy x xxxxxxxx stopkami, xxx větviček

světle xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká

ESTRAGON

pelyněk
kozelec
(Artemisia xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx stonků a xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory bělavé, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, květních xxxxxx, květů xxxx xxxxxx částí

bez xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, šedozelená až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx až olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx řapíkaté xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx se xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx X.)

xxxxxx lístky x části květů xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx x okrajích, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx tmavozelená

výrazná

výrazně xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx a vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

svrchní strana xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství

listy xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně štiplavě xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 7 % hm. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx sativus L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky

žlutozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx plodenství

plodenství hvězdicovitého xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, žebernaté

žlutozelená xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx frutescens X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxx zralé plody xx zbytky plodních xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

JALOVEC
celý

jalovec xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis L.)

zralé xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx xxxx třípaprsčitý šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx bobule zpravidla xxxxxxxxx xx tmavomodře xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

KARDAMOM
celý

kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Maton xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, podlouhlé, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx celý zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx palčivá

drcený, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá

KMÍN (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín xxxxxxx - jednoletá forma
(Carum xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, pouze xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově světlejší xxx xxxxxxxx forma

charakteristická, xxxxx méně zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX ŘÍMSKÝ

šabrej xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx hnědá xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)

semenné xxxxx jsou xxxxxx, xx spodní části xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá

pronikavě xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná

MUŠKÁTOVÝ OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx jádra

semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx žilnatě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx řezu xxxx semena xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletý



jemně xxxxxx xxxxxx

xxxxx žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé

aromatická

ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx červenohnědá

ostře aromatická

ostrá, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

jemně xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx xxxxxxxx

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, sušené, xxxxx xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené nezralé xxxxx

xxxxxx tvrdé xxxxxx, xxxxxxxxx, svraštělé, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx černá

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký xxxxxx xx znatelným zrněním xxxx xxx

xxxxxxxx se xxxxxx až xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)

xxxxxxx xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

typicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, aromatická

výrazně kořenná, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxx, xxxxx semena, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx až xxxx načervenalá

výrazně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše

doplňující xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky nejvýše 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

celý

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


mletý

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Nové xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin v % xx. nejméně 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá sůl x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxxx


xxxx pro přípravu xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx vždy po xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné xxxxx x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxx surovinách xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx po xxxxxxxx nejvýše x x/x 8)

xxxxx vody % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na vložku x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx upozorněním xx xxxxxx ze slaniny xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x vztaženo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx výtažku.
Tabulka 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x chuť

plnotučná

kašovitá xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx u nepřibarvené

řízná, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene hořčice xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých částic xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx nebo ovoce

řízná, xxxxxxx, ovlivněná xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx v % nejméně

20

32

Cukr xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 plnotučná xxxxxxxxxxx xx u xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x % nejvýše

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Xxxxxx, kořenící xxxxx x byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Koření - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN ISO 930 Koření - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx bezprostředně po xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x jodem xxxxxxxx jod ve xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx jodidu draselného.
7) Jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx obnovený xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.