Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, soli xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx průsvitných obalů xx může xxxxxxx xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se člení xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx a fluorem,

c) xxxxx sůl s xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx konzumací xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx na bílkoviny, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,
c) xxxxxxxxx omáčkami (xxxxxxxx) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, zeleniny, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx a xx stěn. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx od látek x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(2) Studené xxxxxx (dresinky) xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.
(2) Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xx obsahu, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx, xx 5 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 9.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx přílohy x. 2



směsi xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 g

- 5 %

51 - 200 g

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ POŽADAVKY XX JAKOST

Název xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 mm), připouští xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, žlutohnědá xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx kousků xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě žlutá, xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně aromatická

kořenná, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx

xxxxxx x xxxxxxxx xx hnědá xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx a části xxxxx

xxxxxx xxxx celé xxxxxx lístky, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná x xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx až xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxx xxxx sekané lístky, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

listy bledě xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x částí květů

bez xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx barvy

svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx květů xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, nebo xxxxxx 15 - 30 mm dlouhé

nahnědle xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx je šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý

silná, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a květenství

listy xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx poupata

nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x volných semen

hnědá


nasládlá

mletý



prášek xx znatelnými částicemi

červenohnědá xx hnědá

výrazně xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX PAPRIČKY)
celé

paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Capsicum chinense X., Xxxxxxxx baccatum X. a Xxxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx plodních xxxxxx

xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx prášek

červená xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, na temeni xxxx třípaprsčitý šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx X. Maton xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 7 % nezralých x svraštělých tobolek

tobolky xxxxxx celý xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx

xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá

KMÍN (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx dvouleté xxxxx xxxxx, pouze xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX ŘÍMSKÝ

šabrej xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx spodní xxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá

pronikavě xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx vejčitý nebo xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, na řezu xxxx semena xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

drcený, mletý



jemně xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, drsného xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx

xxxxx hnědé až xxxxxxxxxxx hnědé

aromatická

ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx zrnitý xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx xx hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx xxxxxxxx

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, sušené, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx pruhy

kořenná

palčivě ostrá

drcený, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem

kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx až xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper nigrum X.)

xxxxxx nezralé plody

hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx ne zcela xxxxxxxx semeno (vnitřní xxxx bobule)

červená až xxxxx, xxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, nasládlá

PEPŘ XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx bobule, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, aromatická

výrazně xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx seno
(Trigonella foenumgraecu x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) tenkým xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxxx xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx

xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx


xxxxxxx 3) v % hmotnosti xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxx x (ml/100 x) x sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx v % hmot. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx nejvýše 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx v % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin v % hm. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx kopru

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Vanilka

35,0

7,0

-

-

-

-

-

ethylvanilin 2 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
jedlá xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx cizích pachů
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx přípravu hotových xxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx pro přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx xxx charakteristické xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx x vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x xxxxxxx xx xxxxxxx x dehydratovaném xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se zvláštním xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx upozorněním na xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 10 x/x xxxxxxxx xx xxxxxxx hovězí xxxx xxxx 0,67 x/x masového xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx xxxx nejvýše x % hmotnostních

pH xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x speciální

kremžská

Sušina x % xxxxxxx

20

32

Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx nestanovuje xx u speciální

16

Kyselost xxxx kyselina xxxxxx x % nejvýše

2,5

1,9

Sůl xxxx xxxxxxx sodný x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 speciální

2,0

Tuk v % xxxxxxx

3,6


Xxxxx v % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx a byliny - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx změn listů
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx fluor xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx obnovený xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.