Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro účely xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx chutě x xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.

§6

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx s xxxxx obohacená.

§7

Označování

Kromě údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x jodem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx konzumací xxxxxx zejména xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté pastovité xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx bílkoviny, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx omáčkami (dresinky) xxxxxx xxxx emulzní xxxxxxx používané xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, zahušťovadel, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním předpise 1) xx dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx zemí a xx stěn. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (dresinky) se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °C.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x xxxxxxx semen xxxxxxx druhů xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x podskupinou,
b) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.
(2) Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xx označen xx xxxxx, xx 5 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 9.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx přílohy x. 2



směsi xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření

Název xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma longa X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletá




sytě xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx oddenky

kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx

xxxxx xx světle hnědým xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx pruty oškrábané
nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx žlutá, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek bez xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx x odstínem xx hnědá xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx stopkami, xxx větviček

světle xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx lístky

celé xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx bělavé, xxxxxxxxxxx, někdy slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)

xxxxx xxxx listů, květních xxxxxx, květů nebo xxxxxx částí

bez xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx vulgare X.)

xxxxx směs xxxxx x částí xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx čárkovité, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx se xxxxxx barvy

svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx snítky

celé xxxx sekané, kopinaté xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, nebo xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx je šedopýřitá, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně štiplavě xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Harrison)

sušená xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx poupata, smí xxxxxxxxx nejvýše 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx zprohýbané

oranžová xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky

žlutozelená až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx hnědá

výrazně xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx frutescens X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Capsicum xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, slabě xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx prášek

červená xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx pálivá

JALOVEC
celý

jalovec xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx plody

kulovité xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, xx temeni xxxx xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

KARDAMOM
celý

kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx tříhranné, podlouhlé, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx celý zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx palčivá

drcený, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx aromatická

aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín kořenný - jednoletá xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx

xxxxxxxxxx, světle hnědá xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá forma

charakteristická, xxxxx méně zřetelná xxx u dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX KVĚT
celý

muškátovník xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans
Houttuyn)

zralé xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx jsou ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx lesklého xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře xxxxxxxxxx, kořenná

MUŠKÁTOVÝ OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

drcený, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, bez xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx zralé xxxxxx

xxxxxxx, sušené, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx bobule, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx šedá xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)

sušené xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, svraštělé, xxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx až xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx

xxxxxxxx xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx semeno (vnitřní xxxx xxxxxx)

xxxxxxx až xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX ZELENÝ

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

typicky svraštělé xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx až lehce xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx seno
(Trigonella xxxxxxxxxxxx x L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá semena, xxx 5 mm xxxxx, nepravidelného hranolovitého, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

mírně xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx plody třemi xxxxxxxxx žebry a (xxxxxxxxx) tenkým xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědočerná

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) v % hmotnosti nejvýše

celkový xxxxx 3) v % hmotnosti sušiny xxxxxxx

xxxxxx v (ml/100 x) v sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx celý

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


bělený

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


mletý

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Skořice









celá

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


mletá

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Bazalka

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky nejvýše 35 %

celý

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


mletý

12

4,0

-

-

-

-

-


Muškátový ořech








oxid xxxxxxxx v % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx capsaicinu x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin v % hm. nejméně 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx seno

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Semeno xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x jodem x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx pro přípravu xxxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být charakteristické xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx a vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx nejvýše v x/x 8)

xxxxx vody % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x tabulce se xxxxxxx v dehydratovaném xxxxxxx před obnovením.
Dehydratované xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxxxxxx xx vložku x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx upozorněním xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx obsahují nejméně 10 g/l vztaženo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x masového výtažku.
Tabulka 2


Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x chuť

plnotučná

kašovitá xxxxx xxx hrubých

jasně žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx hmota se xxxxxxxxxx hrubými částicemi xxxxxxxx semene xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, nasládlá

speciální

kašovitá xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, ovlivněná xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx x % nejméně

20

32

Cukr xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx u speciální

16

Kyselost xxxx kyselina xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid xxxxx x % nejvýše

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % nejméně

3,6


Písek x % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Koření, kořenící xxxxx a byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx olejů.
XXX XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - stanovení barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx získávání soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Jedlá xxx x jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.