Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx xx člení xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx lze konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.

XXXXX 3

DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx z xxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxx past a xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx omáčkou xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných výrobků.

§10

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) název druhu x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Xxxxxxx do oběhu

Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 xx nad xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,

b) hořčice xxxxxxxxx podle typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
nad 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Illicium verum Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, bez stonků x xxxxxxx listů
listy xxxxx xxxxxx až xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, sladká, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
zvlášť xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx plody
kulovité xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum L. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx forma
charakteristická, xxxxx méně xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx L.)
sušené plody
nažky xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x křídlatými xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, xx xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostrá, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
- gulášová
 
 
 
hnědočervená
kořenná, nevýrazná
sladká xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx bobule
loupané, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, temně xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, neloupané, xxxxxxxxx, bez stopek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx šedočerná xx černá
kořenná
palčivě xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, aromatická
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 cm xxxxxx
xxxxxxxx zelená xx xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově hnědá xx červenohnědá
charakteristická, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx znatelných částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy na xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x xxxxxxx žilnatinou, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx spodu je xxxx běloplstnatý
silná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, šedohnědá xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, nedozrálé, celé xxxxx
xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx koření
vlhkost x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá sůl x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx cizích pachů
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx vždy po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x vůně.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteristických pro xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx složky

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx ovoce
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x speciální
kremžská
Sušina x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x speciální
16
Kyselost xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx v % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx změn xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x jodem xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem dále xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.