Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, plody, xxxxxx nebo jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými příměsmi xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, kterým xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x jodem x xxxxxxx upozorněním, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na jakost

Smyslové x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,

c) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.

§10

Členění druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky označí

a) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) název xxxxx x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx údaj "emulgováno x xxxxxxx tuku x %",

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx do xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx podle přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx v x nebo xxxxx x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření
Název xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky
žlutozelená až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x volných semen
hnědá
 
nasládlá
mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x hnědých xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově žlutá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý prášek
červená xx hnědočervená
kořenná
zvlášť ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus communis X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx světle zeleně, xxxxx až světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles L.)
sušené xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx xx světlými xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (menší xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
NOVÉ XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek jemně xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
suchá směs xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx stonků x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem
kořenná
palčivě xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx nezralé plody
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx obsahovat nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník černý
(Piper xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx tvrdá xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx xxxx načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
sušené listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x části xxxxx nebo celé xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 cm xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx drť
okrová s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx blizny
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
aromatická, xxxxx nasládlá
palčivá, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx vlákénky
žlutá xx světle hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě nasládlá
palčivá, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 g) x sušině xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx nejvýše
příměsi x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx vždy xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx získávání soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.