Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, plody, xxxxxx nebo jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kořenícím xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,
d) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými příměsmi xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může označit xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX SŮL
§5
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.
§6
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) jedlá xxx xxxxxxxxx.
(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx
x) jedlá xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx
x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, kterým xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x xxxxx xxxx x jodem x xxxxxxx upozorněním, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti,
c) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky označí
a) xxxxxx skupiny, u xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) název xxxxx x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx údaj "emulgováno x xxxxxxx tuku x %",
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx bílé,
c) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Přechodné ustanovení
Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle přílohy x. 2
|
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx v x nebo xxxxx x ml
|
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
xx 10
|
8
|
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX JAKOST
|
Název koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella anisum X.)
|
xxxxxx plody
|
rýhované nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky
|
žlutozelená až xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x volných semen
|
hnědá
|
nasládlá
|
|
|
mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
|
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x hnědých xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx červenohnědá
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx stopek
|
oranžově žlutá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx mletý prášek
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť ostře xxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx obecný
(Juniperus communis X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx světle zeleně, xxxxx až světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles L.)
|
sušené xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx světlými xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (menší xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletá
|
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
||
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek jemně xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
suchá směs xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx stonků x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
|
- lahůdková
|
ohnivě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
|||
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx pálivá
|
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
|
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
||
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx nezralé plody
|
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx obsahovat nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx plody
|
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx růžová
|
jemná, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník černý
(Piper xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx semeno
|
hladká xxxx tvrdá xxxxxx, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx načervenalá
|
||
|
ROZMARÝN
|
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx x části xxxxx nebo celé xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 cm xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, svitky, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx drť
|
okrová s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)
|
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
svrchní xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, aromatická
|
kořenná, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
|
sušené oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
|
aromatická, xxxxx nasládlá
|
palčivá, ostrá, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx vlákénky
|
žlutá xx světle hnědým xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě nasládlá
|
palčivá, xxxxx, kořenná
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 g) x sušině xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx nejvýše
|
příměsi x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx vlastní
|
organické xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
|
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
|
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
|
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
|
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
|
celá
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
|
mletá
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Majoránka
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Muškátový xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
|
Nové xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
|
|||||||
|
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
|
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
|
Xxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
|
Xxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
|
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
|
xxxxx
|
||||||||
|
Xxxx zelený
|
||||||||
|
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
mletý
|
||||||||
|
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
|
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxxxxxx celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
|
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
|
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
|
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
|
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx vždy xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.
Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
|
xx 50
|
10
|
|
51 - 120
|
5
|
|
121 - 250
|
4
|
|
251 - 1000
|
3
|
|
1001 - 2500
|
2
|
|
xxx 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
|
|
xx 170
|
4
|
|
171 - 1000
|
2
|
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
|
kremžská
|
||
|
speciální
|
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, palčivá, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
|
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxx x % xxxxxxx
|
20
|
32
|
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
|
16
|
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
|
Xxx x % nejméně
|
3,6
|
-
|
|
Písek x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxx v x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
do 200
|
5
|
|
201 xx 500
|
4
|
|
501 xx 1000
|
3
|
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Právní xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.