Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, kůra, listy, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx použití přídatných xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, plodů, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním předpise 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl obohacena,

c) x xxxxx xxxx x jodem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze konzumovat xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx užívat současně x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sypké konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx chuťová xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí

a) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, chladných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx balených v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx podle xxxxxxx x. 2
směsi koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x nebo objem x ml
hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx semen
hnědá
 
nasládlá
mletý
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené listy
listy x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
světle xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx nahořklá
zvlášť ostře xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť xxxx xxxxx mletý prášek
červená xx hnědočervená
kořenná
zvlášť ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, slabě palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx dvouletá xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť xxxx xxxxxx se znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx třemi podélnými xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou velmi xxxxx
xxxxx xx světlými xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx pórovitých x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx vejčitý xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx jsou semena xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
NOVÉ XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx načervenale xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxxx a xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, temně xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelným zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem
kořenná
palčivě ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké bobule, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx kořenná, aromatická, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou
zelená xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana listu xx šedavě zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx montana L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez kousků xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx je šedopýřitá, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus vulgaris X.)
xxxxx směs natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx vlákénky
žlutá xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
xxxxxx x (ml/100 g) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx vápenatý x % hm. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích pachů
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx být xxxxxxx, xxx cizích příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
do 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic šedožlutá x nepřibarvené
řízná, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx černé
žlutohnědá x přibarvené, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx přidáním zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx v % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x speciální
16
Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnostní xxxxxx x g
hmotnostní xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. II

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx předpis x. 331/97 Sb. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). U xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu draselného.
7) Jedlá xxx s jodem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx fluor ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.