Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, květy, plody, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, u mletých x xxxxxxxx směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, balené xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ SŮL

§5

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx se člení xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) jedlá xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s jodem,

b) xxxxx sůl x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

DEHYDRATOVANÉ VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,

c) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky označí

a) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 cm xxx xxxx x od xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

ODDÍL 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x xxxxxxx semen xxxxxxx druhů hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) hořčice xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné ustanovení

Označení koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
xxxxx koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx v x nebo xxxxx x xx
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx tvaru s krátkou xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x volných xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx až zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus L.)
sušené xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx vyloupaná semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx jsou pouze xxxx větší
žlutohnědá, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
nažky xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, u konce xxxxxx
xxxxx xxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx xxxxx podélnými xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx mletý xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx až červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx načervenale hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
xxx stonků a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, nepatrně nahořklá xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx zralé xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem
kořenná
palčivě xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx černá
kořenná
palčivě xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
sušené listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků a xxxxx se změnou xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané xxxx neoškrábané, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
charakteristická, silně xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx svíravá, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
silně aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx blizny
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
silice x (xx/100 g) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx vápenatý x % hm. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk dle xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx pro přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs pro xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx zálivky
směs pro xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x vůně výrobku xxxx být xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx žlutohnědá u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 plnotučná
nestanovuje se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Koření - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX ISO 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx listů
4) obsah xxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy obohacující xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx dále xxxxxxxx fluor ve xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na obnovený xxxxxxx podle xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.