Animace načítání

Stránka se připravuje...


Cenový věstník MF ČR, částka 8/2008

3

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

č. 1/2008,

kterou se vydává cenová mapa stavebních pozemků

statutárního města Zlína č. 10

Zastupitelstvo města Zlína se na svém zasedání dne 7. 5.2008, č. usn. 13/12Z/2008 usneslo vydat na základě ustanovení §33 odst. 2 zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s §10 písm. a) a §84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku:

článek 1

(1) K ocenění stavebních pozemků, uvedených v §9 odst. 1 písm. a) zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o oceňování majetku“) se v souladu s §10 zákona o oceňování majetku vydává pro území statutárního města Zlína cenová mapa stavebních pozemků (dále „jen cenová mapa“).

(2) Ceny uvedené v cenové mapě se použijí k ocenění stavebních pozemků pro účely uvedené v §1 zákona o oceňování majetku.

článek 2

Jsou-li ceny stavebních pozemků uvedeny v cenové mapě, nepoužije se při jejich ocenění ustanovení §28 vyhlášky Ministerstva financí č. 3/2008 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (oceňovací vyhláška).

článek 3

Při nesouladu mezi stavem uvedeným v cenové mapě a skutečným stavem se při ocenění vychází ze skutečného stavu podle §9 odst. 3 zákona o oceňování majetku. Při oceňování pozemku zjištěný nesoulad se kromě věcného zdůvodnění prokazuje aktuálním výpisem z katastru nemovitostí, snímkem z katastrální mapy (popřípadě geometrickým plánem, jde-li o pozemek, u něhož došlo ke změně hranice nebo její části), souvisejícím vyjádřením Stavebního úřadu Magistrátu města Zlína (potvrzením, že k oceňovanému pozemku nebylo vydáno územní rozhodnutí nebo stavební povolení ani nebylo zahájeno řízení o odstranění stavby) a potvrzením Odboru správy majetku Magistrátu města Zlína, který cenovou mapu bezplatně zpřístupňuje veřejnosti.

Uvedená dokumentace je podkladem pro ocenění pozemku, jehož stav v cenové mapě je v rozporu se skutečností, podle příslušného ustanovení aktuálně platného znění prováděcí vyhlášky k zákonu o oceňování majetku vyhlášky Ministerstva financí č. 3/2008 Sb.

článek 4

Pro aktualizaci této cenové mapy jsou prodávající při prodeji stavebních pozemků povinni (v souladu s §33 odst. 2 zákona o oceňování majetku zaslat Odboru správy majetku Magistrátu města Zlína informaci o sjednané ceně v Kč/m2, o parcelním čísle a názvu katastrálního území ve vztahu k prodávanému stavebnímu pozemku, pokud se sjednaná cena stavebních pozemků liší od ceny stanovené v cenové mapě, to vše do 30 dnů od právní moci povolení vkladu vlastnického práva k předmětnému pozemku do katastru nemovitostí ve prospěch kupujícího.

článek 5

Cenová mapa v rozsahu stran 19 grafické části, zpracované na katastrální mapě v měřítku 1:5 000 a textové části v počtu 22 stran, tvoří nedílnou přílohu této vyhlášky.

článek 6

Cenová mapa je k nahlédnutí v informačním středisku Magistrátu města Zlína, přízemí budovy, nám. Míru 12, Zlín a na odboru správy majetku Magistrátu města Zlína, Zarámí 4421 v úřední dny a hodiny.

článek 7

Zrušuje se obecně závazná vyhláška č. 2/V/2006 schválená Zastupitelstvem města Zlína dne 2.2.2006

článek 8

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 1.6.2008.

PhDr. Irena Ondrová, v. r.

primátorka

Martin Janečka, v. r.1.

náměstek primátorky