Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxx ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x původním xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx části, zejména xxxxxx, bulvy, listy, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx podlážkách.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx s xxxxxxx xxxx bez nálevu x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením bez xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
g) xxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx proslazeným nebo xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxx x xxxx potravina x xxxxx čerstvého xxxx sterilovaného, xxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx lihem 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x přidaným cukrem xxxx náhradním sladidlem xxxx s látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx nebo sterilované, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové požadavky xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 kg xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
(2) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(3) Xxxx příměsi x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší než 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx dalším konzervačním xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °C až 5° C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
b) konzervací xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninovým xxxxxxxxx potravina řídké xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina x xxxxxxx xxxx xxxx dělené zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, aby výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7 xxxxxxx 1.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X tak, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx x přepravuje xxx teplotách xx 0 °X xx 5 °C.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx jejich xxxxxx uvedená xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx skořápce xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) lískovými xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) xxxxx kešu xxxxxx jádra xxxxx xxxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (burskými xxxxxx) xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) semena xxxxxx xxxxx ztepilé,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo jejich xxxxx v kterémkoliv xxxxxx vývoje,
k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené odchylky xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) čerstvými volně xxxxxxxxxx houbami houby, xxxxx nejsou starší xxx xxx dny xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, které xxxxxx xxxxxx než xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby upravené, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx x extrakcí.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, plesnivé, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx částí třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Pěstované žampiony xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními ranými xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x konzumních brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx a sušením, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx se xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx nad 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné" | xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx x mm | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 větší xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
hmotnost xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx xx |
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x zpracované zeleniny, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) |
čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
džemy
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
klevely
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x g nejméně | Poznámka |
Marmelády všeobecně z xxxx a) jednodruhová - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - citrusová z xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx b) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs za použití xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx | 400 200 700 500 1000 | 500 X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx X xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin | 450 350 | |
Džemy xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, | 350 250 | |
Xxxxxx výběrové (Extra) všeobecně z xxxx x xxxxxxx xxxxxx šípků, xxxxxx | 450 350 | |
Xxxxxx xxxxxxxxx x toho z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin | 350 250 | |
Slazená povidla slazená xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx švestková xxxxxxx x jablky Slazená xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx jablečná xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 | X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek Podíl ovocné xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1. Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxxxxx 40 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
x toho xxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
džemy xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
x xxxx jahodový | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
x xxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 40 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx protlaky | |||
neslazené | 7 - 11 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2. Ovoce x lihu
Výrobek | Obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Celkové xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
v xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | neurčuje xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx příměsí xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx,xxxxxx čirý xx xxxxx opalizující,u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá | odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, roztékavá xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) - 2 xxxx,
x) přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - 1 xxx,
x) xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx části - 5 kusů.
Tabulka 4. Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření) |
Kompoty x xxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx neloupané, x xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx odpeckované, kompoty x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx zpracování | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování |
Kompoty x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxx stejné velikosti, xxxxx čirý až xxxxx zakalený. | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx dělených xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jadřinců, xxxxxx xx dílky ve xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx plátky, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového kompotu xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům použitého xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x angreštového xxxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxx lístků, xxxxxx x xxxxxxx x lesních plodů x x xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx vinné.
f) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Částečné xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10% hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u kompotů x jeřabin x xxxxxx. U xxxxxxx x xxxxxx ojedinělý xxxxxx pecek x xxxxx xxxxxxxxxx narušených x prasklou slupkou.
j) Xxxxxxx 20% xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx nálevu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Ojedinělé xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx oxidační xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx, stopky, xxxxxx pecek x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jadřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané. | přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
Zpracovaná xxxxxxxx | xxxxxxxxxxx zelenina | jednodruhová vícedruhová (xxxxx, xxxxxx) |
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxxx xxxxx x) se 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx cukru s xxxxxxx xxxxxxx xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxxxx zelenina | jednodruhová směsi | |
zelenina x xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx x xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervovaná | jednodruhová směsi | |
upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | jednodruhové smíšené |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xxxxx nebude stanoveno xxxxx, je xxxxxxx 2,2 %, z xxxx xx výrobcích xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx xxxxxxx 2,7 %; u kečupů xxxxxxx 3, 5 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxxx x soli xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx není ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx slanokyselém xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 2,7 % soli, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Obsah xxxxxx nerozpustného v xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Determination of xxx alcohol-insoluble solids xxxxxxx.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina
1. Xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx byl xxxxxx xxxx než původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (křís), ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
Kyselost xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nepřesahuje xX 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx obsahuje nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. podíl xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X kečupů označených Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx se | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx v % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 /** | xxxxxxx 10,0 /** |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx v % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | 10,0 - 11,0 x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0 | 10,0 - 11,0 x xxxxxxxx výrobku 11,0 - 12,0 |
Xxxx.: /* Xxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobek xxxxxxx xxxxx xx 8% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
/** Obsah xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx až x xxxxxxxxxxx tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | přirozená, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx | xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vadami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx neroztřepené, drť xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, u xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané, xxxx xxxxxxxx, nebo skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající způsobu xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x sterilovaného zelí xxxxx bílá až xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, x mírně xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx složek |
Tabulka 2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxx xxx xxxxx, s ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx průměr řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x ojedinělými xxxxxxxxx xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx všeobecné xxxxxxxxx výše |
Tabulka 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx okurky xxxx
Xxxxx xxxxxxxx /* | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Okurky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx hodnocen ve xxxxxx 20 okurek.
Tabulka 4. Sterilovaný xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, velikostně xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5% xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx vláknitých částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev čirý xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování, x obalu vyrovnaná, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu zpracování xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
/* Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány tatové xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - hodnoceno xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x okapaných xxxxxxx
1) xxxxxxx 3 xxxx xxxxxx rostlinného materiálu
2) xxxxxxx 10 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx fazolek poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx chorobami x xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a pachů |
Rajčatová xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx /* | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx,xxx xxxxxx příchutí x xxxxx /* |
Pozn.: /* Znak se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0% refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
Výrobek | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | zelenina xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx zabarvených xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
od 5,0 do 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
od 10,0 xx 15,0
|
od -7,0 do +7,0
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | vlašské xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxx | xx skořápce jádra | |
sladké xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx nepražené ve skořápce xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx (burské xxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pražené loupané xxxxxxx solené | |
para xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu
|
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
&xxxx;
101 - 250 g
|
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
&xxxx;
501 x a xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx | Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | |
xxxx plody | jádra | |||
vlašské xxxxxx | xx skořápce jádra | 12.0 | 8.0 | 0,4 |
lískové ořechy | ve xxxxxxxx xxxxx | 12.0 | 7.0 | 0,25 |
xxxxxx xxxxxx | xx skořápce jádra | 9.0 | 0,4 | |
pistáciové xxxxxx | xx xxxxxxxx nepražené | 6.5 | 0,2 | |
ve xxxxxxxx xxxxxxx | 4.0 | 0,2 | ||
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 4.0 | 0,2 | ||
xxxxx xxxxxxxxx | 6.5 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx | 4.0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxx | 4.0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx | 7.0 | 0,3 | |
xxxxxxx | 3.0 | 0,3 | ||
xxxxxxx solená | 3.0 | 0,3 | ||
arašídy xxxx burské xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 10.0 | 6.5 | 0,5 |
xxxxxxxxx pražené | 4.0 | 0,5 | ||
loupané xxxxxxx | 5.0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 5.0 | 0,5 | ||
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 14.0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxx | 10.0 | 0,5 | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx nepražený | 3.0 | nedovolují xx | |
xxxxxxxxx xxxxx pražený | 3.0 | nedovolují xx | ||
xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů | směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*) | 8.0 | xxxxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
XXXXXXX | Xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá |
LÍSKOVÉ OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené | světle hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx |
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx | xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx |
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ | skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx | xxxxx na xxxx zelené | jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx |
XXXXX KEŠU XXXXXX | xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx | xxxxx xx xxxx xxxxxxx | xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá |
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na povrchu | jádro xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx |
XXXX XXXXXX | xxxxxxxx tvrdá, svraštělá, jádro | šedohnědá, xx xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx |
XXXXX XXXXXXXXX | xxxxxxxxx, xxxxx nebo jemně xxxxx | xxxx xx slabě xxxxxxxxx nažloutlá | charakteristická xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx bledá (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus confluens) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx srostlá (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
52. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx xxxxxxx pouze x sušení x xxx další průmyslové xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Holubinka mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx olivacea)
8. Holubinka xxxxxxx (Russula adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Houby xxxxxxxxx
1. Žampion zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Houby
|
Čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
Výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru uzavřené
|
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
|
|||
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
nejvýše 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. příměsi xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
|
*/ xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
Příloha x. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních raných xx nepovažuje xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x g
|
hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
nižší xxx 20
|
3
|
z toho xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
|
&xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxx xxxxxxx typů:
varný xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx mohou pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxx, tuhé, neoslizlé, xxxxxx příčného řezu xx 30 do 80 mm, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx nejvýše 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx XxXx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxx 1,4 % pevný podíl x deklarované hmotnosti nejméně 62 % | hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx konzumní sušené | sušina nejméně 87 % xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 % | xxxxxx xxxxx xxxxx kostek, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx mouka | sušina xxxxxxx 87 % | jemné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx |
xxxxxxxxxx kaše sušená | sušina xxxxxxx 87 % | hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti |
bramborové lupínky smažené | sušina xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx xxxxxxx 42 % xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5% xxxxxxx 2,5% | xxxxxx brambor xxxxxx, křupavé, bez xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx skvrnami a 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx |
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené | vlhkost xxxxxxx 76 % obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5 % příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx | xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx xxxxx xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích pachů x příchutí, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx nejvýše 8 % |
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx 76 % obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5 % | xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 % |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxx xxxxxxx 3 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 % | xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí |
bramborová xxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 % | x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx konzistencí bez xxxxxxx xxxxxx |
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxx nebo xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx zakouření nejméně 170 ° X. |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx ořechy xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Okurky.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46 3160 Xxxxxxxx čerstvá. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění pozdějších xxxxxxxx, a zákona Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.