Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx skladování x původním syrovém xxxxx,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx čerstvého ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholických xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) konzervací xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx xxxx bez nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx xxxx x kousky xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx látek xxxxxxxx k aromatizaci,
e) xxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
g) směsí xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx proslazeným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým x lihu xxxxxxxxx x ovoce čerstvého xxxx sterilovaného, xxxxxx xxxxxx vodou, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx pomazánek je xxxxxxx x příloze x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(3) Xxxx xxxxxxx x sušeného ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx než 70 %, xx xxxxx xxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 5° X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou výrobky, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, vyjma zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu vody, xxxxxxxx soli, sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou potravina x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, aby výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 1 až 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, jejichž xX xx vyšší xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx na 121, 1 °C xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo jejich xxxxxx uvedená pod xxxxxxx b) až x) x surovém xxxx upraveném xxxxx xx skořápce xxxx xxxx jádra,
b) vlašskými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxx stromu xxxxxxxx xxxxx
x) jádry xxxx xxxxxx xxxxx plodů xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (burskými xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x extrakcí.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx podle přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk však xxxx xxx xxxxxx x třeněm. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x kříženců Solanum xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz se xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx hnilobu, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx hlouběji než 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx dužniny,
x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou. Xxx dovozu se xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx varného typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích pachů x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx:
ukazatel | brambory xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx rané "drobné" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x g | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx xx |
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh | skupina | podskupina |
čerstvé xxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) |
xxxxxxx zelenina | košťálová kořenová listová lusková plodová cibulová natě klasy dužnaté xxxxxxx | xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
|
klevely
|
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x nejméně | Poznámka |
Marmelády všeobecně z xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx | 400 200 700 500 1000 | 500 X xxxx xxx. 75 x pocházející Z xxxx xxx. 75 % jablečné sušiny |
Džemy xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 450 350 | |
Xxxxx všeobecně z xxxx z xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx, | 350 250 | |
Xxxxxx výběrové (Extra) všeobecně z xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx | 450 350 | |
Xxxxxx xxxxxxxxx x toho z xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx | 350 250 | |
Xxxxxxx povidla slazená xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně z toho xxxxxxxxx xxxxxxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 | X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % |
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1. Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
kompoty | nejvýše 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxxxxx 40 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
z xxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
x toho xxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
x xxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
slazená xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 40 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx | |||
xxxxxxxxx | 7 - 11 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | neurčuje xx |
Xxxxxxx 2. Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx x objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxx cizích příměsí xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx xxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx,xxxxxx xxxx xx lehce opalizující,u xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný,případně s xxxxxx parenchymatického pletiva | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx o ploše xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) - 2 xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) - 1 xxx,
x) xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Kompoty
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx a sedimentu. | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx dotyku rozpadnou, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, nálev x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x půlených xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování |
Kompoty x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo jadřinců, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx z kostkovaných xx xxxxx dělených xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx plátky, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxx lístků, xxxxxx u xxxxxxx x lesních plodů x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx uvolněných xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů.
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx. X kompotů x xxxxxx ojedinělý xxxxxx pecek x xxxxx mechanicky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, otlaky, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx loupaného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (lístky, xxxxxx, xxxxxx pecek x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxx zelenina | jednodruhová vícedruhová (směsi, xxxxxx) |
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxxx xxxxx x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx cukru s xxxxxxx xxxxxxx xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx x xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx x xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx chemicky xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx soli x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx nejvýše 2,2 %, z xxxx xx výrobcích xx slanokyselým nebo xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx nejvýše 2,7 %; u xxxxxx xxxxxxx 3, 5 %, x rajčatového xxxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx není xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
B) Sterilované xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Sterilované okurky xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,7 % xxxx, xxxxxxx xxxxx sterilovaných okurek xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx CAC/RM 35-1970 Determination xx xxx alcohol-insoluble solids xxxxxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxxxxx činí xxxxxxx xX 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než původní xxxxx.
3. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx), ani xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx obsahujících xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | nejvýše 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 /** | xxxxxxx 10,0 /** |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | 10,0 - 11,0 x soleného xxxxxxx 11,0 - 12,0 | 10,0 - 11,0 u xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0 |
Pozn.: /* Xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
/** Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx výrobku.
Pokračování >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá všeobecně | zelenina xxxxxxxxxxx xxxxxx, zdravá xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx až s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx složek |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mechanickým poškozením, xxxx řezů všeobecně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 mm x xxxxxxxxxxx xxxx košťálu x řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané, xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, konziskonzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxxxxx xxxxxx jinak vybarvených xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx červené, u xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxx 2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx bez xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx průměr řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx semeny | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Popis xxxxxxxx /* | Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky x xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Okurky nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Mechanické poškození | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx barva | 1 |
Dutiny | 1 |
Celkové xxxxxxxx těchto povolených xxxxxxxx | 7 |
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx menší, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického původu, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx hrášku x hmotnostních %
1) 2% xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) zrn
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5% (xxx ne xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx škůdci, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx vláknitých xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná až xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu vyrovnaná, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
/* Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx x sterilované fazolky - xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x okapaných fazolek
1) xxxxxxx 3 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
2) xxxxxxx 10 xxxx xxxxxxx neodstopkovaných
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a chuť |
Kečupy xxxxxxxxx | xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx rajčat, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxxxx z xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" a "velmi xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx /* | xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx,xxx cizích xxxxxxxx x pachů /* |
Xxxx.: /* Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
Výrobek | Vzhled a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx přirozená xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx x %
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 do 10,0
|
od -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxx | xx skořápce jádra | |
sladké xxxxxx | xx skořápce jádra | |
pistáciové xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx skořápce xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nepražená jádra xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx (xxxxxx oříšky) | neloupané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pražené loupané xxxxxxx xxxxxx | |
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx ořechy | kokos xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx |
Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx obalu
|
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti | Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | |
xxxx xxxxx | xxxxx | |||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | 12.0 | 8.0 | 0,4 |
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | 12.0 | 7.0 | 0,25 |
xxxxxx xxxxxx | xx skořápce jádra | 9.0 | 0,4 | |
pistáciové xxxxxx | xx skořápce xxxxxxxxx | 6.5 | 0,2 | |
xx xxxxxxxx pražené | 4.0 | 0,2 | ||
ve skořápce xxxxxxx solené | 4.0 | 0,2 | ||
jádra nepražená | 6.5 | 0,1 | ||
jádra xxxxxxx | 4.0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxx | 4.0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx | 7.0 | 0,3 | |
xxxxxxx | 3.0 | 0,3 | ||
xxxxxxx solená | 3.0 | 0,3 | ||
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 10.0 | 6.5 | 0,5 |
xxxxxxxxx xxxxxxx | 4.0 | 0,5 | ||
xxxxxxx pražené | 5.0 | 0,5 | ||
loupané xxxxxxx xxxxxx | 5.0 | 0,5 | ||
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 14.0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxx | 10.0 | 0,5 | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | 3.0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxxxx xxxxx pražený | 3.0 | nedovolují xx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů | směsi xxxxxxx skořápkových plodů xxxx xxxxxx jader*) | 8.0 | nedovolují xx | |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky
SKUPINY | Vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá |
LÍSKOVÉ OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené | světle xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx |
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx | xxxxx xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx až xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx |
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX XXXXXXXX | xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé | jádro xx xxxx xxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx |
XXXXX XXXX XXXXXX | xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx | xxxxx na lomu xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx |
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX | xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx povrchu | jádro xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx chuti |
PARA XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx | xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxx tukové, xxx xxxxx xxxxx |
XXXXX XXXXXXXXX | xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx | xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx prodeji xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx cornucopioides)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Boletus reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Klouzek xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx zrnitý (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Klouzek slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
39. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum fumosum)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx heterophylla)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Holubinka olivová (Xxxxxxx olivacea)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx obecný (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Houby
|
Čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
|
Výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
|
|
Ostatní xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx pěstované xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými až xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
|
|||
|
Druh
|
v xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
|
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
|
|
|
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
|
bramborová xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Příloha x. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
Poznámka: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx hlíz x mm
|
třídění xxxxx % hmotnosti hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx než 15
|
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx než 5 nebo xxxxx xxx 20
|
3
|
|
pozdní
|
menší xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
|
|
0
|
Užití xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx vad xxxxxxx 10 % hmotnosti | |
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx XxXx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxx 1,4 % xxxxx xxxxx x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 % | hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 87 % číslo bobtnavosti nejméně 68 % | sušené hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx mouka | sušina xxxxxxx 87 % | xxxxx vločky, xxxxx od bílé xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx příchutě a xxxxx |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 87 % | hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx nejvýše 42 % xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5% xxxxxxx 2,5% | xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % hmotnosti xxxxxx xx 20 xx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx 76 % xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 % xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm | výrobky xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 % |
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx 76 % obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 % | xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 % |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 45 % obsah xxxx xxxxxxx 3 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 % | xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 % | x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx granule xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX v 1 x tuku x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X. | ||
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3051 Kaštany xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
ČSN 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx národní rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy na xxxxx a sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.