Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx jedlé xxxxx a semena xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době skladování x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) údaj x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) konzervací technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx s kousky xxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx látek xxxxxxxx x aromatizaci,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx cukru xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx ovoce různé xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x lihu potravina x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx lihem 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého nebo xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 1 a 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(3) Xxxx příměsi x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % hmotnostních.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx kandovaného xxxxx xxxxx než 70 %, xx xxxxx výrobek ještě xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx teplotách od 0 °X xx 5° X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
b) konzervací xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx k zachování xxxxxxxxxx jakosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou potravina x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx kvasným xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 1 až 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX je xxxxx xxx 4,0, je xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx a přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx b) xx x) v xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) lískovými xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx plody xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxxx juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx hub podle přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx vždy xxxxxx podskupiny a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx sucho očištěné, xxx příměsí a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx žampiony xx zařazují xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx dužniny,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) U brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší než 3 xx x xxxxx vykazovat šedé, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx jakostně neodpovídajících xxxx uvedeny v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx rané "drobné"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

velikost hlíz x mm

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

hmotnost xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze podle §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2)

čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- citrusová
z endokarpu
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx

450
350


Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, malin

350
250


Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx x jablky xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x %

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx)
x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


kompoty xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

z xxxx jahodový

nejméně 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx




xxxxxxxxx

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2. Xxxxx x lihu

Výrobek

Obsah alkoholu x xxxxxxxxxx %
xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v %
xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x plechovém xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx v xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhá xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Džem

rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace,vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx úlomků xxxxx x jiných xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Klevela

kašovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) - 2 kusy,
b) přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - 1 xxx,
x) xxxxxx xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx - 5 kusů.
Tabulka 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, bez xxxxxx x sedimentu.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx a klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx z půlených xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené řezy, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x angreštového xxxxxxx.
x) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx, xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v nálevu x xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx vinné.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx. X kompotů x dřínků xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx slupkou.
j) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem a xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce.
m) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx oxidační xxxxxxxxxx loupaného xxxxx x xxxxxxxxx mechanické xxxxxxx (lístky, xxxxxx, xxxxxx pecek x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jadřinců, x peckami nebo xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)


xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) se 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx zelenina

jednodruhová
směsi


zelenina x soli

jednodruhová
směsi


zelenina v xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanoveno xxxxx, xx xxxxxxx 2,2 %, x xxxx ve xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx nejvýše 2,7 %; x xxxxxx xxxxxxx 3, 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx popela u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
B) Sterilované xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Sterilované xxxxxx xx slanokyselém xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 2,7 % soli, ostatní xxxxx sterilovaných okurek xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Xxxxxxxxxxxxx of xxx xxxxxxx-xxxxxxxxx solids xxxxxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx činí nejvýše xX 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx), xxx xxxx než homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písku (xx. podíl xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 /**

nejvýše 10,0 /**

Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

10,0 - 11,0 x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0
Xxxx.: /* Xxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
/** Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.
Pokračování >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá
všeobecně

zelenina xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx odchylkami, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x jejich xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s uvolněnými xxxxxxxxx dužniny

přirozená, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze složek

Sterilovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx vegetačními vadami x mechanickým xxxxxxxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 mm s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x řezů širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělým xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x fazolek xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x mírně xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx palčivá, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je převládající xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx okurky bez xxxxx, s ojedinělým xxxxxxxx velkých xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxx, průměr řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx výše
Tabulka 3. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx okurky xxxx

Xxxxx xxxxxxxx /*

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx poškození

2

Zbytky xxxxxx

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Nevhodná xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx hrášek

zrna v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx musí být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin

přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a vůní
Poznámka: Xxxxxxxx xxxxxxxx odchylky x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně skvrnitých, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12% úlomků, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, drtě
5) 0,5% (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx /*, nazakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxxx vypadlými xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
/* Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - hodnoceno xx xxxxxx pevného xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x okapaných fazolek
1) xxxxxxx 3 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
2) xxxxxxx 10 kusů xxxxxxx neodstopkovaných
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
4) nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x čehož xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx chorobami x xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxxxx x koření

světle xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx technologie

přirozená, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" a "velmi xxxxx", bez cizích xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx /*

xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx slaná až xxxxx,xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx /*
Xxxx.: /* Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
Tabulka 7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina

zelenina xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, bez xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je přirozená xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,xxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx x směsí:
 
Složky x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx x %
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Suché xxxxxxxxxx plody

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra


sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xx skořápce xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx pražená xxxxxx


xxxxx xxxx ořechů

nepražená
pražená
pražená xxxxxx


xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx


xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx obalu
 
odchylky xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x a výše
 
- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

8.0

0,4

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

9.0


0,4

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6.5

0,2



xx xxxxxxxx pražené


4.0

0,2


ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4.0

0,2



xxxxx xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx pražená xxxxxx


4.0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7.0

0,3


xxxxxxx


3.0

0,3


xxxxxxx solená


3.0

0,3

arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4.0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5.0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5.0

0,5


xxxx ořechy

ve xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10.0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se



strouhaný xxxxx xxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se


směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xxxx jejich jader*)

8.0

nedovolují xx

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá

LÍSKOVÉ OŘECHY X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX

xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ

skořápka xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx

XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx na xxxx zelené

jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

XXXXX XXXX XXXXXX

xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx

xxxxx na xxxx xxxxxxx

xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě nahořklá

ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx povrchu

jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké chuti

PARA XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx,
xxxxx

xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

XXXXX XXXXXXXXX

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx bez cizích xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx plstnatý (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Marasmius xxxxxxx)
50. Václavka obecná (Xxxxxxxxxx mellea)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Žampion polní (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Holubinka bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská hnědá (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Penízovka xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Houževnatec jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní výrobky x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx tvaru uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými až xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
 
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění výrobků x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx jakostně neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx konzumních raných xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší xxx 17 xxxx větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 19 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní
syrové
loupané


hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 mm, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti

brambory xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x deklarované hmotnosti
nejméně 62 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % xxxxxx xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx chuti, xxx xxxxxx chuť xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, chuť x vůně po xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše
sušená

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky
smažené

sušina xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx nejvýše 42 %
xxxxx XxXx
xxxxxxx 1,5%
xxxxxxx 2,5%

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky
předsmažené

vlhkost nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx)
x xxxx xxxxxxx 1,5 %

plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx

xxxxxx nejméně 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx konzistencí bez xxxxxxx xxxxxx

Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
ČSN 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46 3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
XXX 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46 3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx vad.