Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxx ovocem jedlé xxxxx x xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x původním syrovém xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx a na xxxxxxxxx podlážkách.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx ovocem výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx a zdravotní xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx bez xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované sterilací,
d) xxxxxxx pomazánkou (marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx sladidla, rosolotvorných xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
g) směsí xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx sušeného xxxxx, xxx podíl xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx lihovinou, popřípadě x přidaným cukrem xxxx náhradním xxxxxxxxx xxxx x látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 1 a 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(3) Cizí příměsi x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxxxxxxx xxxx kandovaného xxxxx nižší než 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k xxxxxxx xxx teplotách od 0 °X xx 5° X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x nálevem v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) zeleninou xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx soli, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou proslazenou xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
l) zeleninou x octu zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 7 xxxxxxx 1.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx pro spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx uvedená xxx xxxxxxx b) xx x) v surovém xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx odrůd,
c) lískovými xxxxxx suché plody xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena plodů xxxxx xxxxxx pistácie xxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx kokosové,
j) škůdci xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje,
k) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx nepovolují.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé čerstvé xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dní xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx použitelnosti do xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx x hub x xxxxxxx výrobky x xxx vždy xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx konzistence, čisté, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x menší xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx dovoluje 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx jakosti podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °C xxxxxx a xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo zabaleny xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx vyvinutou a xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich použití, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá ulpělá xxxxxx na xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x konzumních brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx z brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx konzumních pozdních xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx a rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx než 3 mm x xxxxx vykazovat šedé, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné odchylky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x g

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se požadavky xx velikost xxxxxxxxx,
x) povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků z xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

xxxxxxx zelenina

košťálová
kořenová
listová
lusková
plodová
cibulová
natě
klasy
dužnaté xxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx nebo xx xxxxxxx šťávě
b) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx výrobku

Výrobek

Podíl xxxxx x x nejméně

Poznámka

Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
x endokarpu
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X xxxx xxx. 75 g pocházející
Z xxxx max. 75 % jablečné xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx

450
350


Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

350
250


Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1. Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
v %

Xxxxx x %

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5


xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

z xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x toho xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

nejvýše 0,04

xxxxx sterilované

nejméně 50

0,6 - 2,6

nejvýše 0,01

x xxxx jahodový

nejméně 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx




xxxxxxxxx

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2. Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx %
xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejméně

Celkové xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x %
xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x plechovém xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx pomazánky

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxx cizích xxxxxxx xx povrchu xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx,xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x jiných nečistot

červenohnědá xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx jablečná hnědá

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, roztékavá xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) - 2 xxxx,
x) přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) - 1 xxx,
x) zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx části - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z loupaného xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jadřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx plodů

Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu shluky xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxxx xx mírně xxxxxxxx, x kompotů z xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování

Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x kostkovaných xx xxxxx dělených xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxx, xxxx xx plátky, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx smíšené

Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x angreštového kompotu.
d) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx plodů x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x jeřabin a xxxxxx. X xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx mechanicky xxxxxxxxxx x prasklou xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5% hmotnostních xxxxx rozpadlé x xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx vady, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx oxidační xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x přirozené mechanické xxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx pecek x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jadřinců, x xxxxxxx nebo xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)


xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) se 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx cukru
s xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx zelenina

jednodruhová
směsi


zelenina x xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xxxxx nebude stanoveno xxxxx, je xxxxxxx 2,2 %, x xxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 2,7 %; u xxxxxx xxxxxxx 3, 5 %, u rajčatového xxxxxxxx x pyré xx nejvýše 10 % x x xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
X) Sterilované xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,7 % xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxxxx okurek xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % soli.
4. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx CAC/RM 35-1970 Determination xx xxx alcohol-insoluble xxxxxx xxxxxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx xX 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.
3. Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx), xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xX 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje nejvýše 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx popele xxxxxxxxxxxxx v teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx vodou na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat více xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné

Refraktometrická xxxxxx v %

nejméně 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx v %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

nejvýše 3,5

nejvýše 10,0 /**

xxxxxxx 10,0 /**

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx v %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

10,0 - 11,0 u soleného xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
x xxxxxxxx výrobku 11,0 - 12,0
Pozn.: /* Xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
/** Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina celá
všeobecně

zelenina xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx až x xxxxxxxxxxx vegetačními xxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením, xxxx řezů všeobecně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x síle do 5 xx s xxxxxxxxxxx řezy košťálu x xxxx širších x vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky x ojedinělým xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx nedělené, konziskonzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného zelí xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx, u sterilované xxxxxxx různobarevné xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2. Sterilované xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx okurky xxx xxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx být stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, křehká, xxxxxxx, x řezů xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše
Tabulka 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx okurky celé

Popis xxxxxxxx /*

Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky x xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx poškození

2

Zbytky xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx barva

1

Dutiny

1

Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx hrášek

zrna x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxx hrášku x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5% xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx vláknitých částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx zpracování, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
/* Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány tatové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx ve xxxxxx pevného xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x okapaných fazolek
1) xxxxxxx 3 kusy xxxxxx rostlinného materiálu
2) xxxxxxx 10 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
3) nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškozených, x čehož xxxxxxx xxxxxxxx může xxxxxx xxxxxxxxx chorobami a xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x chuť

Kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx z koření

světle xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, barva přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá /*

xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx,xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx /*
Xxxx.: /* Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
Tabulka 7. Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx, poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx nebo neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a způsobu xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx přirozená xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
 
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx ořechy

ve skořápce
jádra


sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené
ve xxxxxxxx xxxxxxx
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxx ořechů

nepražená
pražená
pražená xxxxxx


xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx pražené
loupané xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx


xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti

Cizí xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

8.0

0,4

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra

9.0


0,4

pistáciové xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx

6.5

0,2



xx xxxxxxxx pražené


4.0

0,2


ve skořápce xxxxxxx xxxxxx

4.0

0,2



xxxxx xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4.0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7.0

0,3


pražená


3.0

0,3


pražená xxxxxx


3.0

0,3

xxxxxxx xxxx burské xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4.0

0,5


xxxxxxx pražené


5.0

0,5


loupané xxxxxxx solené

5.0

0,5


para xxxxxx

xx xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10.0

0,5

xxxxxxxx ořechy

strouhaný xxxxx nepražený

3.0

nedovolují xx



xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx xx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich jader*)

8.0

nedovolují xx

Xxxxxxxx: *) Hmotnostní xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky

SKUPINY

Vzhled

Barva

Chuť x vůně

VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX

xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx skořápku

osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA LÍSKOVÝCH XXXXXX

xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx odstínem

oříšková bez xxxxxx pachu x xxxxx, sladce xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ

skořápka xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité

žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx

xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx na xxxx zelené

jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

XXXXX KEŠU OŘÍŠKŮ

jádra xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá

ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx chuti

PARA XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá,
jádro

šedohnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé

nasládlé, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx

XXXXX STROUHANÝ

strouhaný, xxxxx xxxx jemně xxxxx

xxxx až slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx edulis)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx zrnitý (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus scaber - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
39. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx)
51. Strmělka xxxxxxx (Clitocybe nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Žampion zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx pouze x sušení x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx heterophylla)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Russula nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx nazelenalá (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Houby xxxxxxxxx
1. Žampion zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Hlíva xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx obrovská hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými xx xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
 
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
 
nejvýše 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru klobouku
 
nejvýše 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi zeminy

Příloha č. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz:
 
brambory konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
 
z xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 19 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx vlastnosti

brambory xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx


xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx hmotnosti
nejméně 62 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu chuť xxxxx slaná, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše
sušená

sušina nejméně 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti

bramborové xxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx nejvýše 42 %
xxxxx XxXx
xxxxxxx 1,5%
xxxxxxx 2,5%

xxxxxx brambor xxxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx)
x xxxx xxxxxxx 1,5 %
příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým řezem, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), obsah veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx krokety
předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

bramborová xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

x xxxxxxxxx stavu drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Ovoce čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.