Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx bylin xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx sklizni xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) údaj x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx zelenina po xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx třídí xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, které xxxx stanoveny technickou xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx podlážkách.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxx x xxxxx xxxx upraveny konzervováním, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx části,

2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem potravina x xxxxxxxxx celého xxxx děleného ovoce x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx čerstvé nebo xxxxxxxxxxx, uzavřená ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, určená x přímému použití,
l) xxxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx a hnilobami, xxxxxxxxxx poškození) x xxxxxxxxxxxx nečistot; ovocem xx xxx xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (dužninou, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx koncentrovaná ovocná xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, přičemž xx rozumí:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x ovoce, xxxxx x ohledem xx xxxxxx nutně vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx jednodruhových,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx v xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx uvedeno x příloze č. 2,
x) množství xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx použity xxxxx meruňky sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx byly konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kousky xxxx citrusu se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx citrusu.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě z
x) jednoho druhu xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx rosolu se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(7) U citrusové xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, vodních xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U kaštanového xxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx specifikovaného x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené nebo xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx a vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce se xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° X.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx zmrazené,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx náhradním sladidlem,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx v soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) sterilací tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyskytovat.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 °X xxx, aby xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) až k) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx mandloně obecné,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx pravé,
f) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx pinie,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k potravině.
§19
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) suché xxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx skupiny x podskupiny u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx podle přílohy č. 14 a datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx z xxx x ostatní výrobky x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 a 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx plodnic, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 °X do 10 °X, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx hlouběji než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx uvedeny v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx čerstvého xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x nich xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx v objemových % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx nečistot
 
červenohnědá xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx pecky (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotů x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x kompotů x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x kompotů x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x kompotů x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu všech xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx organických a xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % kyseliny mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené jednodruhové xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
 
Rajčatová xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobku.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena nejsou xx závadu, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx kopru nejvýše 1 cm dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % hmotnostních fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle červená, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx až xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x konzistence
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
para ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému prodeji xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Liška xxxxxx (Cantharellus cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx cornucopioides)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx gambosa)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka obecná (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Agrocybe aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx délce třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje za xxxx částečně chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší xxx 17 xxxx větší xxx 28
 
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx příloha
 
C
 
měkká, moučná, xxxxxxx rozvařivá
 
především pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx typy.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, barva xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx žlutou, chuť x vůně po xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x hladkým xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu předsmažených x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
ČSN 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
ČSN 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx hrozny révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
ČSN 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a zákona Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.