Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx jeho části,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového a xxxxxxxxxxx rosolu matná, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. datum použitelnosti,
2. xxxxxxx skladování.
|  	xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx rané | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | 
|  	xxxxxxxx xxxx x mm | větší xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 | 
|  	xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx | 
| &xxxx; xxxx | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického názvu | 
| čerstvá xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx | 
| &xxxx; Xxxx | &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; x) x xxxxxxx xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx x) jednodruhové smíšené x xxx. | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxx | &xxxx; x) jednodruhové smíšené b) x xxxxxxxxx cukru bez xxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx | &xxxx; x) jednodruhové smíšené b) x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxx | &xxxx; x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x) x přídavkem cukru bez xxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; x) jednodruhové smíšené b) xxxxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; x) xxxxxxxxxxxx xxxxx x) slazené xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxxx x lihu | ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x lihu | 
|  | upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxx ovoce x g xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) jednodruhové - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx, jablečná, meruňková z xxxx x) dvoudruhové z xxxx x) vícedruhové marmeládová směs za xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; 500 400 200 700 500 1000 | &xxxx; X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx | &xxxx; 450 350 250 230 80 | &xxxx; | 
| &xxxx; Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx z černého xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka z xxxxx xxxxxxx | &xxxx; 350 250 150 160 60 | &xxxx; | 
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) všeobecně z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky | 450 350 250 230 80 | |
| Rosoly xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx rybízu, šípků, kdoulí, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx | &xxxx; 350 250 150 160 60 | &xxxx; | 
| &xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | &xxxx; 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | &xxxx; X xxxxxx je xxxxx použít švestkovou xxxx, švestkový lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx nejméně 30 % Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx v xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti deklarované xx obalu v % | 
| &xxxx; xx 50 | &xxxx; 9,0 | 
| &xxxx; 51 až 500 | &xxxx; 6,0 | 
| &xxxx; 501 xx 1000 | &xxxx; 5,0 | 
| &xxxx; xxx 1000 | &xxxx; 3,0 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | &xxxx; Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x % | &xxxx; Xxxxx x % | 
| &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 48 | &xxxx; 0,3 - 2,5 | &xxxx; | 
| &xxxx; xxxxxxxxx všeobecně z toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly klevely | nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | &xxxx; 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | &xxxx; xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 | 
| &xxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; 7 - 15 xxxxxxx 29 | &xxxx; 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | &xxxx; | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx ovoce | nejméně 70 | &xxxx; xxxxxxxx se |  | 
| Výrobek | Obsah xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxx ovoce x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxx xxxxx | &xxxx; 13 | &xxxx; 45 | &xxxx; 18 | 
| &xxxx; x xxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; 13 | &xxxx; 45 | &xxxx; 18 | 
| &xxxx; x plechovém xxxxx | &xxxx; 13 | &xxxx; 22 | &xxxx; 18 | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; 13 | &xxxx; xxxxxxxx xx | &xxxx; 20 | 
| &xxxx; xxxxx x xxxx | &xxxx; 20 | &xxxx; xxxxxxxx se | neurčuje xx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx x xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; Xxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů | 
| Rosol | rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx | 
| &xxxx; Xxxx xxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti | ||
| do 500 xxxxx | &xxxx; 501 - 1000 xxxxx | &xxxx; xxx 1000 xxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 | 
| přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití odpeckovaných xxxxxxx) | &xxxx; 1 | &xxxx; 2 | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina pecky) | 2 | 3 | 4 | 
| nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx | &xxxx; 5 | &xxxx; 7 | &xxxx; 10 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť a xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx všeobecně | Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) | 
| &xxxx; Xxxxxxx x xxxxxx plodů | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů | Ovoce loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo více xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | 
| Kompoty z xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx | &xxxx; Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx smíšené | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, nezabarvený | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxx xxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
| do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | &xxxx; xxx 1000 xxxxx | |
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních plodů | 5 | 7 | 10 | 
| Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | &xxxx; 5 | &xxxx; 7 | &xxxx; 10 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx a xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce | Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx | 
| Druh | Skupina | Podskupina | 
| Zpracovaná xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxx zelenina | jednodruhová vícedruhová (směsi, xxxxxx) | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenina zelenina x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxx x) xxxxxxxxxxxx xxxxx x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx x podílem xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; Xxxxxx | &xxxx; Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Speciál" | Rajčatová xxxx | &xxxx; Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné | 
| Refraktometrická sušina x % | nejméně 25,0 | nejméně 30,0 | &xxxx; 8,0 - 24,0 | &xxxx; xxxxxxx 24,0 | 
| &xxxx; Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % | nejvýše 2,2 | &xxxx; xxxxxxx 2,2 | &xxxx; xxxxxxxxxxx xx | &xxxx; xxxxxxxxxxx se | 
| Obsah xxxx x % | nejvýše 3,5 | &xxxx; xxxxxxx 3,5 | &xxxx; xxxxxxx 10,0 *) | &xxxx; xxxxxxx 10,0 *) | 
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % | &xxxx; xxxxxxxxxxx xx | &xxxx; xxxxxxxxxxx xx | &xxxx; xxxxxxx 0,2 | &xxxx; xxxxxxx 0,2 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým poškozením xxxxxxx u 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx xx 5 xx, bez xxxx košťálů x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx kopru nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující xxxx mírně zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx výskyt xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek jednotná | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx x xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxx | &xxxx; xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | &xxxx; xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | &xxxx; xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | 
| &xxxx; Xxxxx xxxxxxxx *) | &xxxx; Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; 2 | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx xxxx | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; 2 | 
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxx | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xxxx; 1 | 
| &xxxx; Xxxxxxxx xxxxx | &xxxx; 1 | 
| &xxxx; Xxxxxx | &xxxx; 1 | 
| &xxxx; Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; 7 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx a xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx x xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx | 
| &xxxx; Xxxx xxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
| &xxxx; | &xxxx; xx 500 xxxxx | &xxxx; 501 - 1000 xxxxx | &xxxx; xxx 1000 xxxxx | 
| &xxxx; Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; 5 | &xxxx; 5 | &xxxx; 10 | 
| &xxxx; Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | &xxxx; 10 | &xxxx; 15 | &xxxx; 25 | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx x chuť | 
| Kečupy xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | světle xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | &xxxx; xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*) | &xxxx; xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů*) | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxx a xxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech | Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx x % | 
| do 50 | &xxxx; 9,0 | 
| &xxxx; 51 xx 500 | &xxxx; 6,0 | 
| &xxxx; 501 xx 1000 | 5,0 | 
| nad 1000 | 3,0 | 
| &xxxx; Xxxxxx x % hmotnosti | Povolená xxxxxxxx x % | 
| od 3,0 xx 5,0 | od -2,0 xx +2,0 | 
| &xxxx; xx 5,0 do 10,0 | &xxxx; xx -4,0 xx +4,0 | 
| &xxxx; xx 10,0 xx 15,0 | &xxxx; xx -7,0 xx +7,0 | 
| nad 15,0 | &xxxx; xx -10,0 xx +10,0 | 
| Druh | Skupina | Podskupina | 
| Suché xxxxxxxxxx plody | vlašské xxxxxx | &xxxx; xx xxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xx xxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxx xxxxxx | &xxxx; xx xxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xx xxxxxxxx xxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xx skořápce xxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx kešu xxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx (burské xxxxxx) | &xxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxx xxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx pražené | 
| loupané xxxxxxx solené | ||
| para ořechy | ve xxxxxxxx | |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxx ořechy | kokos xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx dalších xxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, pumy) | ve xxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx | 
| &xxxx; xx 100 g | - 5 % | 
| &xxxx; 101 - 250 x | &xxxx; - 3 % | 
| &xxxx; 251 - 500 x | &xxxx; - 2 % | 
| &xxxx; 501 x x výše | - 1 % | 
| &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti | Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; xxxxx | &xxxx; xxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | &xxxx; 12.0 | &xxxx; 8.0 | &xxxx; 0,4 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx | &xxxx; | &xxxx; 5.0 | &xxxx; 0,1 | 
| &xxxx; xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | &xxxx; 12.0 | &xxxx; 7.0 | &xxxx; 0,25 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx | &xxxx; | &xxxx; 6.0 | &xxxx; 0,05 | 
| &xxxx; xxxxxx xxxxxx | &xxxx; xx skořápce | 9.0 |  | 0,4 | 
| jádra |  | 6.5 | 0,1 | |
| pistáciové xxxxxx | &xxxx; xx xxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 6.5 | &xxxx; 0,2 | 
| &xxxx; | &xxxx; xx xxxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 4.0 | &xxxx; 0,2 | 
| &xxxx; | &xxxx; xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 4.0 | &xxxx; 0,2 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx nepražená |  | 6.5 | 0,1 | 
| jádra xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 4.0 | &xxxx; 0,1 | |
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 4.0 | &xxxx; 0,1 | 
| &xxxx; xxxxx xxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 7.0 | &xxxx; 0,3 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 3.0 | &xxxx; 0,3 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 3.0 | &xxxx; 0,3 | 
| &xxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky | neloupané nepražené | 10.0 | 6.5 | 0,5 | 
| neloupané xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 4.0 | &xxxx; 0,5 | |
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 5.0 | &xxxx; 0,5 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 5.0 | &xxxx; 0,5 | 
| &xxxx; xxxx xxxxxx | &xxxx; xx skořápce | 14.0 |  | nedovolují xx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx | &xxxx; | &xxxx; 10.0 | &xxxx; 0,5 | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 3.0 | &xxxx; xxxxxxxxxx xx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | &xxxx; | &xxxx; 3.0 | &xxxx; xxxxxxxxxx xx | 
| &xxxx; xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů | směsi suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*) |  | 8.0 | nedovolují xx | 
| &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxx | &xxxx; | &xxxx; 6,0 | &xxxx; 0,3 | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xx skořápce | 7,0 |  | 0,1 | 
| SKUPINY | Vzhled | Barva | Chuť x xxxx | 
| &xxxx; XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené | světle xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx | &xxxx; xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx | 
| &xxxx; XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxx na xxxx zelené | jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; XXXXX XXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx | &xxxx; xxxxx na xxxx xxxxxxx | &xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx čistá, xxxxx, jádro bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx | &xxxx; xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx | 
| &xxxx; XXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx | 
| &xxxx; XXXXX XXXXXXXXX | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý | bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx | 
| &xxxx; XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | &xxxx; xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx, nasládlá | 
| PEKANOVÉ XXXXXX | &xxxx; xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození | našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxx | &xxxx; Xxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxx | &xxxx; Xxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; Xxxxxxx x hub | houby xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx zmrazené | 
| Ostatní xxxxxxx x hub | granuláty x xxx xxxxx a prášek x hub houbové xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | 
| &xxxx; Xxxxxxxxx | &xxxx; Xxxxx | &xxxx; X. xxxxxx | &xxxx; XX. xxxxxx | |
| &xxxx; Xxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx | &xxxx; Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru uzavřené | plodnice x otevřené x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | |
| &xxxx; Xxxxx | &xxxx; xxxxxxxxxx, charakteristická dle xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx | |||
| &xxxx; Xxxx | &xxxx; x xxxxx jednotný | |||
| velikostní skupina | výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx | |||
| &xxxx; | &xxxx; xxxx | &xxxx; xxxxxxx | &xxxx; xxxxx | |
| &xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx | &xxxx; 15 xx 35 | &xxxx; 30 až 55 | &xxxx; 45 x xxxx | |
| &xxxx; Xxxxx xxxxx nejvýše x xx | &xxxx; 20 | &xxxx; 25 | &xxxx; 30 | |
| &xxxx; Xxxxxxxx odchylky | nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | &xxxx; xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| &xxxx; xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku | nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru xxxxxxxx | ||
| &xxxx; xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 1 % hmot. příměsi xxxxxx | &xxxx; xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy | ||
| &xxxx; Xxxx | &xxxx; Xxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxx x brambor | brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx sušené | |
| bramborová xxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxx sušená | |
| bramborové lupínky xxxxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené * | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx * | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené * | |
| &xxxx; xxxxxxxxxx kaše xxxxxx | 
| ukazatel | brambory xxxxxxxx rané | brambory xxxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx | &xxxx; 2 | &xxxx; 2 | 
| &xxxx; xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti | 1 | 2 | 
| ukazatel | brambory xxxxxxxx xxxx | &xxxx; xxxxxxxx konzumní xxxxxx | |
| &xxxx; xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx | &xxxx; 4 | &xxxx; 6 | |
| &xxxx; x xxxx nejvýše % hmotnosti | s xxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; 1 | &xxxx; xxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xx xxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; 1 | &xxxx; 1 | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxx zelené | 1 | - | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx | &xxxx; xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x | &xxxx; xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx | 
| &xxxx; xxxx | &xxxx; xxxxx xxx 28 | &xxxx; xxxxx xxx 20 | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; | &xxxx; x xxxx xxxxx než 15 | z xxxx xxxxx xxx 10 | &xxxx; 0 | 
| &xxxx; xxxx "drobné" | menší než 17 nebo větší xxx 28 | &xxxx; xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20 | 3 | 
| pozdní | menší xxx 35 | &xxxx; xxxxxxxxx xx | &xxxx; 3 | 
| &xxxx; | &xxxx; x xxxx xxxxx než 28 |  | 0 | 
| &xxxx; xxxxx xxx | &xxxx; xxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxx | 
| &xxxx; X | &xxxx; xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx | &xxxx; xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx | 
| &xxxx; X | &xxxx; xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx | &xxxx; xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha | 
| C | měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá | především pro xxxxxxxx xxxx x xxxx | 
| &xxxx; | &xxxx; xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané | hlízy xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx | |
| &xxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx | &xxxx; xxxxx XxXx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxx 1,4 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 % | &xxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při nálevu xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxx konzumní xxxxxx | &xxxx; xxxxxx xxxxxxx 87 % xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 % | sušené xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx mouka | sušina xxxxxxx 87 % | jemné xxxxxx, xxxxx od xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx a xxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx kaše xxxxxx | &xxxx; xxxxxx xxxxxxx 87 % | hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, bez cizího xxxxx x xxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené | sušina xxxxxxx 95 % obsah xxxx xxxxxxx 42 % | plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, ojediněle xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx xxxxxxx 76 % xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, % xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx | &xxxx; xxxxxxx xxxxx s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích pachů x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 % | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx | &xxxx; xxxxxxx nejvýše 76 % obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx nejvýše 1,5,% | &xxxx; xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 % | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené | sušina xxxxxxx 45 % obsah xxxx xxxxxxx 3 % | &xxxx; xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | 
| &xxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx | &xxxx; xxxxxx nejméně 25 % | &xxxx; x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx | 
| &xxxx; Xxx xxxxxx předsmažených x smažených výrobků xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 g xxxx a bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X. | ||
 
                    