Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx bylin xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx sklizni nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx době skladování xxxxxxx stavu.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) název xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, xx byly xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

ZPRACOVANÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) zpracovaným xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxx a které xxxx xxxxxxxx konzervováním, xxxxx ovocných alkoholických x nealkoholických xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x xxxxxxxx látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx citrusu,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx naloženým v xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá pitnou xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) sterilací tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového protlaku x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx poškození) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (sladké xxxxxxxx), tzv. kešu-jablka x plody mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x odstraněným nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx část xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx tvořena xxxxxx celým, nebo xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, přičemž xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx nutně vzniklé xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxx,
c) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) i xxxxxxx x), xxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2,
x) množství xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsaženého ve 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxx šťávy x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li pro xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx výčtu použitých xxxxxxx xxxxx slova "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x jednoporcových balení x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx marmeláda xxxxxxxxxx kůru citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx kůru citrusu.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje se x sušeném ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx pomazánek je xxxxxxx v příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z šípkového xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) X xxxxxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů ovoce.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx produktů (drtě, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x citrusového ovoce.
(8) X kaštanového xxxx xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx sušením (sušením xx xxxxxxxxx stavu),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí činit xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C do 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx tvoří zelenina xxxxxx oliv x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
c) sterilovanou xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx uvedených způsobů, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx konzervovanou zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx v názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (např. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx c), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
d) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx velikostně tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyskytovat.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX je vyšší xxx 4,0, je xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx na 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °C xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx k) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
b) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy plody xxxxx kokosové,
j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx plody se xxxxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) přípustné xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři dny xxx dne sběru,
x) čerstvými pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx vody xxxx nejvýše 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se označí
x) čerstvé houby xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx vždy xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x druhu xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx a menší xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky na xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx šířka hlízy,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo v xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 xx x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx varného typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově jednotné x nesmějí obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx delší xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

ukazatel

brambory xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x g

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
a) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo ve xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z toho x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot
 
červenohnědá až xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, stopky dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx až opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce a xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, které xx po dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, x xxxxxxx z brusinek a xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotů z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x kompotů x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotů x xxxxxxx a dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotů x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx jako obsah xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný hrášek xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. pH chemicky xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % vody.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, hrášek x neodloučenou slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx až xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx jedné xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, které mají x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo jader, xxxx dalších složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, pekany, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy nebo xxxxxx oříšky
 
neloupané nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Příloha č. 13 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx bílá až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx puklá, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx osemení xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx bledá (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Hřib xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx obecná (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx x xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx jednotný
 
 
velikostní xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce třeně xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho xxxxxxx % hmotnosti
 
s mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné odchylky xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x g
 
hmotnosti hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší než 17 xxxx větší xxx 28
 
nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx typy.

Příloha č. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti nejméně 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, xxxx x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
 
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah xxxx nejméně 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46 3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Fíky čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Kořenová zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx lusky.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46 3155 Okurky.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx normy xx xxxxx a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.