Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx jedlé xxxxx x semena xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x původním syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx syrovém xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx zeleniny
x) název xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) název xxxxxx, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx podlážkách.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma ovocných xxxxxxxxxxxxx a nealkoholických xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, které vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) kompotem xxxxx s nálevem xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx pomazánkou (marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx cukru nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx cukru nebo xxxxxxxxxx sladidla,
g) směsí xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým x lihu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem xxxx s látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxx sterilované, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce u xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxx,
x) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx a) i xxxxxxx x), xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2.
(2) Xxxxx jsou xxxxx x rosoly xxxxxxxx xxxx "Xxxxx" nebo "Xxxxxxxx", xxxx odpovídat xxxxxxxxxx uvedeným x xxxxxxx č. 3.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění spotřebitelských xxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(3) Xxxx příměsi x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx kandovaného xxxxx xxxxx než 70 %, xx xxxxx xxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené xxxx kandované ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje a xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách od 0 °X xx 5° X.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, které xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x nálevem v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) zeleninovým xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
h) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) chemicky konzervovanou xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitý xxxx xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx písmeny x), x) xxxx x), xx-xx uvedena v xxxxxxx x. 6,
x) xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx velikostní xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx rajčatových xxxxxxxx x xxxx xxxx x hodnotě střední xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx + - 1 % vnesené xx xxxxxxx s xxxxxxx x cukrem.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7 xxxxxxx 1.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 °X xxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravuje xxx teplotách od 0 °X xx 5 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx b) xx x) v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxx stromu pistácie xxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx plodů xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxx skořápkové xxxxx se označují xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 11.
Xxxxxxxxxxx >>>
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx označí
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx xxxx xxxxxx podskupiny a xxxxxx x druhu xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk xxxx xxxx být spojen x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx musí být xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx však xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx žampiony xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx konzumní sklízené xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx konzumními pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující na xxxxxxx nebo x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx varného typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Výrobky x xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx v g

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy čerstvého xxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

xxxxxxx zelenina

košťálová
kořenová
listová
lusková
plodová
cibulová
natě
klasy
dužnaté xxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x pod.
 
 
marmelády
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
 
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
x endokarpu
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx b) xxxxxxxxxxx
x xxxx c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx šípků, kdoulí

450
350


Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350
250


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X výrobě je xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx sušiny x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx a proslazené xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
v %

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx)
x %

Xxxxx v %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x toho xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

nejvýše 0,04

xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

nejvýše 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

slazená xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx




xxxxxxxxx

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2. Ovoce x lihu

Výrobek

Obsah alkoholu x xxxxxxxxxx %
xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x plechovém obalu

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx pomazánky

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhá xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace,vzhled čirý xx lehce xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx úlomků xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx 450 x jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) - 2 xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - 1 xxx,
x) zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx části - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x hrušek x xx stopkou, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx z xxxxxx x borůvek musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce čirý xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý.

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxxx na čtyři xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, dělené xx xxxxx ve xxxxx krychle xxxx xxxxxx stejné vlikosti, xxxx xx plátky, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxxxx výskyt lístků, xxxxxx u kompotů x lesních xxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x nálevu x kompotů x xxxxxx x hybridů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin a xxxxxx. U xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx mechanicky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5% hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx kompotu.
l) U xxxxxxx smíšených mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx vady, otlaky, xxxxx xx mechanickém xxxxxxx, slabé oxidační xxxxxxxxxx loupaného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx pecek x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jadřinců, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Zpracovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)


xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx podílem
s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané soli
c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx zelenina

jednodruhová
směsi


zelenina x soli

jednodruhová
směsi


zelenina x xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx chemicky xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina

jednodruhové
smíšené
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx soli x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx nebude xxxxxxxxx xxxxx, xx nejvýše 2,2 %, z xxxx xx xxxxxxxxx xx slanokyselým xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx xxxxxxx 2,7 %; u kečupů xxxxxxx 3, 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xx nejvýše 10 % x u xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,7 % soli, xxxxxxx xxxxx sterilovaných okurek xxxxxxxx nejvýše 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx xxxxx překročit 22 %. Pozn.: xxxxxxxxx podle XXX/XX 35-1970 Determination xx xxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. Xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani povrchový xxxxxx (xxxx), xxx xxxx než homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost chemicky xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx sušených zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné

Refraktometrická xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %

nejvýše 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 /**

xxxxxxx 10,0 /**

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx citrónová x přepočtu xx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

10,0 - 11,0 x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0
Xxxx.: /* Xxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
/** Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxx xx x ojedinělými xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx až x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx až x xxxxxxxxxxx vegetačními xxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 xx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x řezů širších x vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané, xxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx různobarevné nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, x mírně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx složek
Tabulka 2. Sterilované xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxx xxx xxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx velkých xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí xxx deklarovanou délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx příčných nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx okurky xxxx

Xxxxx xxxxxxxx /*

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx odchylky v xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Nevhodná xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované velikosti xxxx menší, bez xxxx červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové odchylky x xxxxxxxxxxxxx hrášku x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5% (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Sterilované xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx zralosti, bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx škůdci, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený x ojedinělými vypadlými xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x způsobu zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
/* Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx tatové xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - hodnoceno xx xxxxxx pevného podílu x xxxxxxxxx 340 x xxxxxxxxx fazolek
1) xxxxxxx 3 xxxx xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx
2) xxxxxxx 10 kusů xxxxxxx neodstopkovaných
3) nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx může xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx surovinách, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx a zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx /*

xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxx,xxx xxxxxx příchutí x pachů /*
Xxxx.: /* Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
Tabulka 7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a vůně

Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx stop, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx,xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx odchylky xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
od 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx ořechy

ve skořápce
jádra


sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xx skořápce xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx nepražená
jádra pražená xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxxxx (xxxxxx oříšky)

neloupané xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx pražené
loupané xxxxxxx xxxxxx


xxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx


xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx složek

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

8.0

0,4

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra

9.0


0,4

pistáciové xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

6.5

0,2



ve xxxxxxxx xxxxxxx


4.0

0,2


xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4.0

0,2



xxxxx xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4.0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7.0

0,3


pražená


3.0

0,3


pražená xxxxxx


3.0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky

neloupané xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx pražené


4.0

0,5


loupané pražené


5.0

0,5


loupané xxxxxxx solené

5.0

0,5


para xxxxxx

xx xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10.0

0,5

xxxxxxxx ořechy

strouhaný xxxxx nepražený

3.0

nedovolují xx



xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se


směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader*)

8.0

nedovolují xx

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA VLAŠSKÝCH XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez skvrn, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

XXXXX KEŠU OŘÍŠKŮ

jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xx lomu xxxxxxx

xxxxx aromatická nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X LOUPANÉ

skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx světle žlutohnědé

charakteristická xxx hořké xxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá,
jádro

šedohnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tukové, xxx xxxxx chuti

KOKOS XXXXXXXXX

xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus luridus)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Líha nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - jen xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Russula nigricans)
3. Xxxxxxxxx kolčaví (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Houby xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx ústřičná (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx mačková (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Penízovka xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Volvariella volvacea)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx auricula judae)

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx pěstované žampiony xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 až 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, x toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová jednotnost x xxxxx příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx varné typy.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x brambor

skupina

fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx vlastnosti

brambory xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx


xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 do 80 mm, zelené xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx vad xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 62 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx dle xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx nálevu chuť xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina nejméně 87 %

jemné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě a xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxx pachu x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxx tuku nejvýše 42 %
obsah NaCl
nejméně 1,5%
xxxxxxx 2,5%

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin (jako xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx x hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, úlomky), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová)
v tuku xxxxxxx 1,5 %

plátky xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí

bramborová xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 % obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %

x xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, po přípravě xxxxxxxx hmota s xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx

Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx a smažených xxxxxxx se používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx zakouření xxxxxxx 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), j) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
ČSN 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46 3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
ČSN 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění pozdějších xxxxxxxx, a zákona Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx vad.