Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době skladování x xxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx nebo po xxxxxx xxxx skladování x xxxxxxxx syrovém xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) název odrůdy, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) údaj x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými chemickými xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx třídí xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, které xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru nebo xxxxxxxxxx sladidla, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx x xxxxx čerstvého xxxx sterilovaného, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxx cukrem xxxx náhradním xxxxxxxxx xxxx x látkami xxxxxxxx x aromatizaci,
j) xxxxxxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx výrobcem,
k) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx potravina x xxxxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx sterilované, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x objemových xxxxxxxxxx u xxxxx x xxxx,
x) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) i xxxxxxx x), xxxxxxxx xx uvedeno x xxxxxxx č. 2.
(2) Xxxxx xxxx xxxxx x rosoly označeny xxxx "Xxxxx" xxxx "Xxxxxxxx", musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 kg xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx pomazánek je xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(3) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) zeleninou x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou potravina x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx v názvu xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a), x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx x xxxxxxx č. 6,
d) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx velikostní xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx
1. datum xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx rajčatových xxxxxxxx x xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx s tolerancí + - 1 % xxxxxxx xx xxxxxxx x rajčaty x cukrem.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 9 xxxxxxx 2.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 7 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X tak, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) v xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxx stromu pistácie xxxxx
x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx ledvinovníku západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx kokosové,
j) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 11.
Pokračování >>>
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci živí xxxx mrtví v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx houbami houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx starší než xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx údajem o xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx musí být xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx pachů a xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a menší xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx místech.
(4) X pěstovaných žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx jakosti podle přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka hlízy,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx z brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, bez xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí mít xxxxxx xxxxx než 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

xxxxxxxx hlíz x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx,
x) povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ovoce x zpracované zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§33
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2)

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x lihu
 
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x g nejméně

Poznámka

Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
x endokarpu
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X toho xxx. 75 x pocházející
Z xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx xxxxx, xxxxxx

450
350


Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350
250


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový lekvar x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Tabulka 1. Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
v %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
v %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

z xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx všeobecně

nejméně 60

0,6 - 2,6

nejvýše 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

nejvýše 0,04

xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

nejvýše 0,04

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx




xxxxxxxxx

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

neurčuje xx

Xxxxxxx 2. Ovoce x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx %
xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx z celkové xxxxxxxxx x %
xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr x %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx se

neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3. Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a chuť

Marmeláda

rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx lesklá

odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxx červené

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx částí, bez xxxxxx příměsí

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká xxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx,xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující,u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny, xxxxxxxxxxxxxx, xxx úlomků xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Klevela

kašovitá, roztékavá xx zřetelnými hrubými xxxxxx plodů

odpovídající použitému xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obsahu 450 x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx) - 2 kusy,
b) přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) - 1 xxx,
x) zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx - 5 kusů.
Tabulka 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x loupaného xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené jadřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu shluky xxxxx, které se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na čtyři xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx plátky, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
Poznámka: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx plodů zaschlých, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d) Xxxxxxxxx xxxxxx lístků, xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx u kompotů x xxxxxxx x xxxxxx. X xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x prasklou xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx nálevu přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx vady, xxxxxx, xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (lístky, xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)


xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% zeleninovým podílem
s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx zelenina

jednodruhová
směsi


proslazená xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx x soli

jednodruhová
směsi


zelenina v xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx chemicky xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx nejvýše 2,2 %, x xxxx ve výrobcích xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx xxxxxxx 2,7 %; u xxxxxx xxxxxxx 3, 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxxx v xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
X) Sterilované xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx okurky xx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevu xxxxxxxx nejvýše 2,7 % soli, ostatní xxxxx sterilovaných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx xxxxx překročit 22 %. Pozn.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx-xxxxxxxxx solids xxxxxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís), xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xX 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních písku (xx. xxxxx popele xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60mg/kg nerozpustných xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx soli x %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 /**

xxxxxxx 10,0 /**

Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx citrónová x přepočtu na xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

10,0 - 11,0 x soleného xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
u xxxxxxxx výrobku 11,0 - 12,0
Pozn.: /* Xxxxxxx xx vztahuje xx výrobek xxxxxxx xxxxx na 8% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
/** Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina celá
všeobecně

zelenina xxxxxxxxxxx xxxxxx, zdravá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx částí, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx ze xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5% hmotnostních, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx xx 5 mm s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x sterilované xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx ojedinělý xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx různobarevné xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx zvadlých a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx /*

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odchylky x xxxxxx

Xxxxxx zakřivené

3

Okurky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx vady

3

Mechanické xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx barva

1

Dutiny

1

Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
/* Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx sedimentem vyloučených xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x tmavých xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného hrášku x hmotnostních %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12% xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Sterilované xxxxxxxx lusky

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx škůdci, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu fazolky x způsobu xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
/* Za xxxxxxxxxx fazolové lusky xxxx považovány tatové xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším místě xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - hodnoceno ve xxxxxx pevného xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x xxxxxxxxx xxxxxxx
1) xxxxxxx 3 xxxx xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx
2) xxxxxxx 10 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 5% hmotnostních lusků xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a jiných xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" a "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx

xxxxxx červená, cihlově xxxxxxx až xxxxxxxx /*

xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxx,xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů /*
Xxxx.: /* Xxxx xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0% refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx stop, xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, bez xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny

odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a způsobu xxxxxx,xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra


sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx nepražená
jádra xxxxxxx xxxxxx


xxxxx kešu xxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx pražené
loupané xxxxxxx xxxxxx


xxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražený
kokos xxxxxxx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody nejvýše x % hmotnosti

Cizí xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra

12.0

8.0

0,4

lískové ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx mandle

ve xxxxxxxx
xxxxx

9.0


0,4

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce nepražené

6.5

0,2



ve xxxxxxxx pražené


4.0

0,2


ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4.0

0,2



xxxxx xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4.0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7.0

0,3


xxxxxxx


3.0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3.0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx pražené


4.0

0,5


loupané pražené


5.0

0,5


loupané xxxxxxx solené

5.0

0,5


para xxxxxx

xx xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx se


jádra


10.0

0,5

kokosové ořechy

strouhaný xxxxx xxxxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se



strouhaný xxxxx pražený

3.0

nedovolují xx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)

8.0

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx skořápku

osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu a xxxxx

XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ

skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

XXXXX KEŠU OŘÍŠKŮ

jádra xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx chuti

PARA XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx,
xxxxx

xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tukové, xxx xxxxx xxxxx

XXXXX XXXXXXXXX

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx až xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx flava) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Klouzek xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus scaber - Leccinum scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Žampion lesní (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx a xxx další průmyslové xxxxxxxxxx k potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx olivacea)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina velutipes)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx výrobky x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx pěstované žampiony xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx poškozených xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx než 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx

xxxxxxxx vlastnosti

brambory konzumní
syrové
loupané


hlízy xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % hmotnosti

brambory xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x deklarované xxxxxxxxx
xxxxxxx 62 %

hlízy čisté, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, nerozvařená, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

jemné vločky, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše
sušená

sušina nejméně 87 %

hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího pachu x příchuti

bramborové xxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxx tuku nejvýše 42 %
xxxxx XxXx
xxxxxxx 1,5%
xxxxxxx 2,5%

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx)
x xxxx xxxxxxx 1,5 %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxx nejméně 45 %
obsah xxxx xxxxxxx 3 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

bramborová xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

x xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hmota s xxxxxx konzistencí bez xxxxxxx xxxxxx

Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx nebo xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° C.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ č. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x) x x) zákona č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
ČSN 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx plody a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění pozdějších xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx normy xx xxxxx x sušené xxxxx a xxxxxxxx xxx.