Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x původním xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době xxxxxxxxxx x původním syrovém xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) údaj o xxx, xx byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx a čerstvá xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx x zachování požadované xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx xxxx bez xxxxxx x neprodyšně uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx sladidla, rosolotvorných xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným nebo xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx xxxx sterilovaného, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx náhradním xxxxxxxxx xxxx x látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx výrobku po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx nebo zeleniny xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) použitý xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x objemových xxxxxxxxxx u xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx a) x xxxxxxx b), jestliže xx uvedeno x xxxxxxx č. 2.
(2) Xxxxx xxxx xxxxx x rosoly označeny xxxx "Extra" nebo "Xxxxxxxx", musí odpovídat xxxxxxxxxx uvedeným x xxxxxxx x. 3.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(3) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo kandovaného xxxxx nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X až 5° X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx zelenina x xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x nálevem v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) botanický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx písmeny a), x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6,
x) xxx se xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx nebo silně xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxx x hodnotě xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx s tolerancí + - 1 % vnesené xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 7 xxxxxxx 1.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 1 až 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X tak, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, jejichž xX xx vyšší xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 5 °X.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx b) až x) x xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) sladkými mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx ořechy xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) jádry xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx ledvinovníku západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx juvie ztepilé,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje,
k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 11.
Pokračování >>>
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx houbami xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři dny xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx dní xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx obsah vody xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx vždy xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxx být xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx příměsí a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
h) zdravými xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx hnilobu, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx brambor s xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx z brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx na skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory konzumní xx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxx barva dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat šedé, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

ukazatel

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx čerstvého xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

xxxxxxx zelenina

košťálová
kořenová
listová
lusková
plodová
cibulová
natě
klasy
dužnaté xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2)

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx výrobku

Výrobek

Podíl xxxxx x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx xxxxx, kdoulí

450
350


Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350
250


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek
Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
x %

Xxxxx v %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

z toho xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx sterilované

nejméně 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx jahodový

nejméně 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

slazená xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx protlaky




neslazené

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

neurčuje xx

Xxxxxxx 2. Xxxxx x lihu

Výrobek

Obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx %
nejméně

Hmotnost xxxxx x celkové xxxxxxxxx x %
xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx v %
xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

v skleněném xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx v xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx příměsí xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Džem

rosolovitá xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx,xxxxxx čirý xx lehce xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný,případně s xxxxxx parenchymatického xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx hnědá

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající použitému xxxxx ovoce xxxxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx 450 x jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) přítomnost xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx x ploše xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) - 2 xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - 1 xxx,
x) zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx plodu xxxx jeho části - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, v obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x xx stopkou, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek musí xxxxxxxx zrnitost, nálev x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x půlených xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné velikosti, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx krychle xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx roztřepené řezy, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx smíšené

Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
x) Přirozené zrosolovatění xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x angreštového kompotu.
d) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx x hybridů xxxx vinné.
f) Síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Částečné xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin a xxxxxx. X xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pecek x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x prasklou xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné a xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx vůně po xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Ojedinělé xxxxxxxxx xxxx, otlaky, xxxxx xx mechanickém xxxxxxx, slabé xxxxxxxx xxxxxxxxxx loupaného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx, stopky, xxxxxx pecek a xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)


xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) jednodruhové
směsi
b) se 100% xxxxxxxxxxx podílem
s xxxxxxx xxxxxxxxx cukru
s xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx zelenina

jednodruhová
směsi


zelenina x xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xxxxx nebude xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxxxx 2,2 %, x xxxx xx výrobcích xx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nálevem xx xxxxxxx 2,7 %; x xxxxxx xxxxxxx 3, 5 %, u rajčatového xxxxxxxx a xxxx xx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxxx v soli xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx popela x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx určená xxxx obsah kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Sterilované okurky xx slanokyselém nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevu xxxxxxxx nejvýše 2,7 % xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 2,0 % soli.
4. Obsah xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx xxxxx překročit 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Xxxxxxxxxxxxx xx xxx alcohol-insoluble xxxxxx xxxxxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís), ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové zeleniny xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx rajčatové pyré x xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky zahuštěné xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Speciál"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx xxxx v %

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 /**

xxxxxxx 10,0 /**

Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

10,0 - 11,0 x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0
Xxxx.: /* Xxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
/** Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o zeleninu xxxxxxxx, nálev čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s uvolněnými xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx složek

Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx vegetačními xxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením, xxxx řezů všeobecně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5% hmotnostních, x feferonů xx xxxxx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x síle do 5 mm s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x vrcholových listů, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx červené, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx okurky xxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr řezu xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u řezů xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx okurky celé

Popis xxxxxxxx /*

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx barva

1

Dutiny

1

Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
/* Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Sterilovaný xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, bez xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx zakalený x xxxxxxxxx sedimentem vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, bez černých x tmavých xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2% odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12% úlomků, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx ne více xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Sterilované xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a vůně

Sterilované xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx /*, nazakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx vypadlými xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx příchutí x pachů
/* Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx považovány tatové xxxxx, které mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx odchylky x sterilované fazolky - xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 340 x xxxxxxxxx xxxxxxx
1) xxxxxxx 3 kusy xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
2) xxxxxxx 10 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx může tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x chuť

Kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x koření

světle xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx označených jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx xxxxxxxx /*

xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx,xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx /*
Xxxx.: /* Xxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0% refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

Výrobek

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo neloupaná, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxxx kešu xxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx pražené
loupané xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx ořechy

kokos xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx


xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu
 
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a výše
 
- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

8.0

0,4

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

9.0


0,4

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

6.5

0,2



ve xxxxxxxx xxxxxxx


4.0

0,2


xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4.0

0,2



xxxxx xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4.0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7.0

0,3


pražená


3.0

0,3


pražená solená


3.0

0,3

arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4.0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5.0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx solené

5.0

0,5


para ořechy

ve xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx se


jádra


10.0

0,5

kokosové xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se



strouhaný xxxxx xxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx xx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xxxx jejich xxxxx*)

8.0

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující skořápku

osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité

žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx

XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX PISTÁCIÍ

skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

XXXXX XXXX XXXXXX

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx světle xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx chuti

PARA XXXXXX

xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx,
xxxxx

xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé

nasládlé, xxxxxxx tukové, xxx xxxxx chuti

KOKOS STROUHANÝ

strouhaný, xxxxx nebo xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx edulis)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx bílý (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus bovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Klouzek obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum scabrum)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion hnědý (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx další průmyslové xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx heterophylla)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx zlatožlutá (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Pleurotus xxxxxxx)
7. Límcovka obrovská xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Ucho Jidášovo (Xxxxxxxx auricula judae)

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby pěstované
 
 
Výrobky x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx pěstované xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené x xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx průměru klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % hmotnosti xxxx x g
 
hmotnosti hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
 
z xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší než 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 19 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx vlastnosti

brambory konzumní
syrové
loupané


hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 62 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % úlomků xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní
sušené

sušina xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, xxxx x vůně po xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx pachu x příchuti

bramborové xxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx nejvýše 42 %
xxxxx XxXx
xxxxxxx 1,5%
xxxxxxx 2,5%

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nejvýše 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx)
x xxxx xxxxxxx 1,5 %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým řezem, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah tuku xxxxxxx 3 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %

x xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° C.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis č. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Fíky čerstvé.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský zákon), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.