Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx jedlé xxxxx x semena xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době skladování x xxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x původním xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) název odrůdy, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které vedou x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx bez xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, sterilací xxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx cukru xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
g) směsí xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx sušeného ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x lihu xxxxxxxxx x ovoce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x přidaným xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
j) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx b), jestliže xx uvedeno v xxxxxxx č. 2.
(2) Xxxxx jsou xxxxx x xxxxxx označeny xxxx "Xxxxx" xxxx "Xxxxxxxx", musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx vždy xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění spotřebitelských xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxx nejméně 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(3) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx kandovaného xxxxx nižší než 70 %, je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5° X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) zeleninou x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasným octem xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x), x) xxxx c), xx-xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6,
d) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se xxxxx x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx protlaků x kaší údaj x hodnotě střední xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx + - 1 % xxxxxxx xx xxxxxxx s rajčaty x xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 9 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 1 až 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx vyšší xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx suché plody xxxxxxx vlašského a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) jádry kešu xxxxxx jádra plodů xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx kokosové,
j) škůdci xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 11.
Xxxxxxxxxxx >>>
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx houby upravené, xxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx podle přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx podskupiny a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx hub není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 a 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo v xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, které u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx skupiny xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí názvem xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx označí xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx delší xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

hmotnost xxxx v x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

druh

skupina

podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2)

čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) jednodruhová
- xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx c) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

400
200
700
500
1000

500
X xxxx xxx. 75 x pocházející
Z xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

450
350


Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx,

350
250


Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kdoulí

450
350


Rosoly xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx

350
250


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640

X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a proslazené xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
x %

Xxxxx v %

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5


kompoty xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 40

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx




xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

z xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx všeobecně

nejméně 60

0,6 - 2,6

nejvýše 0,01

x xxxx jahodový

nejméně 60

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxx sterilované

nejméně 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 50

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,04

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6


xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 40

0,6 - 2,6


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01

xxxxxx protlaky




neslazené

7 - 11

0,6 - 2,5


xxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2. Xxxxx x lihu

Výrobek

Obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx %
xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx v %
nejméně

Celkové xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx v %
xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

v xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx obalu

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx se

20

ovoce x xxxx

20

xxxxxxxx se

neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a chuť

Marmeláda

rosolovitá, xxxxxxxx až tuhá xxx cizích příměsí xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Džem

rosolovitá xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace,vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx x xxxxxx parenchymatického pletiva

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Klevela

kašovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce vyrovnaná, xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx výrobku o xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) - 2 xxxx,
x) přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) - 1 xxx,
x) xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu.

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx koření)

Kompoty x xxxxxx plodů

Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, nálev x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx zrosolovatělý.

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x půlených xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxxx na čtyři xxxx více dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený.

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx z kostkovaných xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxx, xxxx na plátky, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený.

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x u malin xxxxxxxxx výskyt uvolněných xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů.
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Částečné xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Mírně xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx a xxxxxx. X kompotů x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx mechanicky xxxxxxxxxx x prasklou xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5% hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce.
m) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx vady, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (lístky, xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx.

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)


xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) se 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx chemicky konzervovaná

jednodruhová
směsi


upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx soli x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xxxxx nebude xxxxxxxxx xxxxx, xx nejvýše 2,2 %, x xxxx xx xxxxxxxxx xx slanokyselým xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx nejvýše 2,7 %; x kečupů xxxxxxx 3, 5 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a pyré xx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxxx v xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
X) Sterilované xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx okurky xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx slanokyselém xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 2,7 % xxxx, xxxxxxx xxxxx sterilovaných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx nerozpustného x xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx nesmí překročit 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Determination xx xxx xxxxxxx-xxxxxxxxx solids xxxxxxx.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. Xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx), xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních písku (xx. xxxxx popele xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1


Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

Rajčatová xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné

Refraktometrická xxxxxx v %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

nejvýše 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx se

nestanovuje xx

Xxxxx xxxx x %

xxxxxxx 3,5

nejvýše 3,5

nejvýše 10,0 /**

xxxxxxx 10,0 /**

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx v %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

10,0 - 11,0 u xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0

10,0 - 11,0
x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0
Xxxx.: /* Xxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobek xxxxxxx xxxxx xx 8% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
/** Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx s ojedinělými xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu vyjma xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je převládající xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vadami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle do 5 xx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané, xxxx xxxxxxxx, nebo skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, u mírně xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx a vůně xxxxx xx složek
Tabulka 2. Xxxxxxxxxxx okurky

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx semen, xxx zvadlých a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx kratší délku, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx průměr řezu xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx semeny

viz všeobecné xxxxxxxxx výše

viz všeobecné xxxxxxxxx výše
Tabulka 3. Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx /*

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Nevhodná xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
/* Xxxx.: Počet xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Sterilovaný hrášek

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx zralosti, velikostně xxxxxxxxx, u hrášku xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a bílkovin

přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx zrn
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Sterilované xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ojedinělými xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
/* Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx tatové xxxxx, které mají x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx fazolky - xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx podílu x xxxxxxxxx 340 x xxxxxxxxx fazolek
1) xxxxxxx 3 kusy xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu
2) xxxxxxx 10 kusů xxxxxxx neodstopkovaných
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx fazolek xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx může xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx z koření

světle xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx technologie

přirozená, xxxxxxx xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx a zahuštěné xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá /*

xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přísadách xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx až xxxxx,xxx cizích xxxxxxxx x pachů /*
Xxxx.: /* Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, velikost jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx a způsobu xxxxxx,xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
od 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx plody

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxx xxxxxx

xx skořápce
jádra


pistáciové xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené
ve xxxxxxxx xxxxxxx
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx pražená xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx pražené
loupané xxxxxxx solené


para xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx


xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti

Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx skořápce
jádra

12.0

8.0

0,4

lískové xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

12.0

7.0

0,25

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx
xxxxx

9.0


0,4

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6.5

0,2



xx xxxxxxxx pražené


4.0

0,2


ve xxxxxxxx xxxxxxx solené

4.0

0,2



jádra xxxxxxxxx


6.5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4.0

0,1


xxxxx pražená solená


4.0

0,1

jádra xxxx ořechů

nepražená


7.0

0,3


pražená


3.0

0,3


pražená xxxxxx


3.0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10.0

6.5

0,5


xxxxxxxxx pražené


4.0

0,5


loupané xxxxxxx


5.0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5.0

0,5


xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

14.0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10.0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx se



strouhaný xxxxx xxxxxxx

3.0

xxxxxxxxxx xx


xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů

směsi xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jejich xxxxx*)

8.0

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé až xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx

XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité

žlutá až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

XXXXX XXXX XXXXXX

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx

xxxxx na xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx

XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné až xxxxxx xx povrchu

jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx žlutohnědé

charakteristická xxx hořké chuti

PARA XXXXXX

xxxxxxxx tvrdá, svraštělá,
jádro

šedohnědá, xx lomu xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx

XXXXX XXXXXXXXX

xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub určených x xxxxxxx prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Ryzec pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity pouze x sušení a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx vesca)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Russula cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx nazelenalá (Russula xxxxxxxxx)
7. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx olivacea)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx a prášek x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
 
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic neodpovídajících xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx dalších tvarů

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
 
z xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší než 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx vlastnosti

brambory xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx


xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 mm, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 62 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % úlomků xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx 68 %

sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx

xxxxxxxxxx kaše
sušená

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti

bramborové lupínky
smažené

sušina xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
xxxxx XxXx
xxxxxxx 1,5%
xxxxxxx 2,5%

xxxxxx brambor xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky
předsmažené

vlhkost nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová)
v xxxx xxxxxxx 1,5 %

plátky xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx

xxxxxx nejméně 45 %
xxxxx tuku xxxxxxx 3 %
obsah xxxx nejvýše 1,5 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 % obsah soli xxxxxxx 1,5 %

v xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx granule xxxxxxxxx xxxxx, po přípravě xxxxxxxx hmota x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx shluků

Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx se používá xxx xxxx olej x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx zakouření nejméně 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 332/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46 3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx ořechy čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Česnek.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx vad.