Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx jedlé xxxxx x semena xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době skladování x xxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x původním xxxxxxx xxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) název odrůdy, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které vedou x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
c) xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx bez xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx pastovité, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, sterilací xxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx cukru xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
g) směsí xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx sušeného ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x lihu xxxxxxxxx x ovoce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x přidaným xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
j) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx b), jestliže xx uvedeno v xxxxxxx č. 2.
(2) Xxxxx jsou xxxxx x xxxxxx označeny xxxx "Xxxxx" xxxx "Xxxxxxxx", musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx vždy xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění spotřebitelských xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxx nejméně 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(3) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx kandovaného xxxxx nižší než 70 %, je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5° X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) zeleninou x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasným octem xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x), x) xxxx c), xx-xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6,
d) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se xxxxx x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx protlaků x kaší údaj x hodnotě střední xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx + - 1 % xxxxxxx xx xxxxxxx s rajčaty x xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 9 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 1 až 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx vyšší xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx suché plody xxxxxxx vlašského a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) jádry kešu xxxxxx jádra plodů xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx kokosové,
j) škůdci xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 11.
Xxxxxxxxxxx >>>
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx houby upravené, xxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx podle přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx podskupiny a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx hub není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 a 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo v xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, které u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx skupiny xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí názvem xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx označí xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx delší xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné" | xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | větší xxx 35 |
hmotnost xxxx v x | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
druh | skupina | podskupina |
čerstvé xxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) |
čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
džemy
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
rosoly
|
a) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
klevely
|
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené neslazené
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
ovoce naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
|
|
upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx a) jednodruhová - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs za xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx | 400 200 700 500 1000 | 500 X xxxx xxx. 75 x pocházející Z xxxx max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx | 450 350 | |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, | 350 250 | |
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) všeobecně z xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kdoulí | 450 350 | |
Rosoly xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx | 350 250 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Slazená xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 | X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % |
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a proslazené xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
kompoty | nejvýše 48 | 0,3 - 2,5 | |
kompoty xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxxxxx 40 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
z xxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxx všeobecně | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
x xxxx jahodový | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxx sterilované | nejméně 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
x xxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 50 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,04 |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 40 | 0,6 - 2,6 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx protlaky | |||
neslazené | 7 - 11 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | nejméně 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2. Xxxxx x lihu
Výrobek | Obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx v % nejméně | Celkové xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
v xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx se | 20 |
ovoce x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | neurčuje xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3. Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a chuť |
Marmeláda | rosolovitá, xxxxxxxx až tuhá xxx cizích příměsí xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Džem | rosolovitá xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce | odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx krystalizace,vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx,x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,xxxxxxxx x xxxxxx parenchymatického pletiva | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá | odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Klevela | kašovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce vyrovnaná, xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů |
Poznámka:
V xxxxxxx výrobku o xxxxxxxxx xxxxxx 450 x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) - 2 xxxx,
x) přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) - 1 xxx,
x) xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx) - 2 xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx - 5 xxxx.
Xxxxxxx 4. Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu. | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (viz xxxxxxxx koření) |
Kompoty x xxxxxx plodů | Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, nálev x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx zrosolovatělý. | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x půlených xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jadřinců, xxxxxx na čtyři xxxx více dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený. | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx z kostkovaných xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxx, xxxx na plátky, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený. | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x u malin xxxxxxxxx výskyt uvolněných xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů.
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Částečné xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Mírně xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10% xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx a xxxxxx. X kompotů x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx mechanicky xxxxxxxxxx x prasklou xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 20% hmotnostních xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5% hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce.
m) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx vady, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (lístky, xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx).
Xxxxxxx 5. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx. | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxx zelenina | jednodruhová vícedruhová (směsi, xxxxxx) |
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxxx xxxxx x) se 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx přidaného xxxxx x xxxxxxx přidané xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx x xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx v xxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx chemicky konzervovaná | jednodruhová směsi | |
upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx soli x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xxxxx nebude xxxxxxxxx xxxxx, xx nejvýše 2,2 %, x xxxx xx xxxxxxxxx xx slanokyselým xxxx xxxxxxxxxxxx kořeněným xxxxxxx xx nejvýše 2,7 %; x kečupů xxxxxxx 3, 5 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a pyré xx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxxx v xxxx xxxxxxx 55 %.
2. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
X) Sterilované xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
3. Xxxxxxxxxxx okurky xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx slanokyselém xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 2,7 % xxxx, xxxxxxx xxxxx sterilovaných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,0 % xxxx.
4. Xxxxx xxxxxx nerozpustného x xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx nesmí překročit 22 %. Xxxx.: xxxxxxxxx xxxxx XXX/XX 35-1970 Determination xx xxx xxxxxxx-xxxxxxxxx solids xxxxxxx.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. Xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx), xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Kyselost xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xX 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních písku (xx. xxxxx popele xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Kečupy | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné | |
Refraktometrická xxxxxx v % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | nejvýše 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx se | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | nejvýše 10,0 /** | xxxxxxx 10,0 /** |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxx v % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | 10,0 - 11,0 u xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0 | 10,0 - 11,0 x xxxxxxxx xxxxxxx 11,0 - 12,0 |
Xxxx.: /* Xxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobek xxxxxxx xxxxx xx 8% xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
/** Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1. Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx s ojedinělými xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu vyjma xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je převládající xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vadami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle do 5 xx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané, xxxx xxxxxxxx, nebo skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, u mírně xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx a vůně xxxxx xx složek |
Tabulka 2. Xxxxxxxxxxx okurky
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx semen, xxx zvadlých a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx kratší délku, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx průměr řezu xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx semeny | viz všeobecné xxxxxxxxx výše | viz všeobecné xxxxxxxxx výše |
Tabulka 3. Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Popis xxxxxxxx /* | Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
/* Xxxx.: Počet xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx.
Xxxxxxx 4. Sterilovaný hrášek
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, velikostně xxxxxxxxx, u hrášku xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a bílkovin | přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých skvrn | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2% xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5% xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1% xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx zrn
4) 12% xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5% (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5. Sterilované xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ojedinělými xxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx,xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
/* Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx tatové xxxxx, které mají x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx fazolky - xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx podílu x xxxxxxxxx 340 x xxxxxxxxx fazolek
1) xxxxxxx 3 kusy xxxxxx xxxxxxxxxxx materiálu
2) xxxxxxx 10 kusů xxxxxxx neodstopkovaných
3) xxxxxxx 5% xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
4) nejvýše 10% xxxxxxxxxxxx fazolek xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx může xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx z koření | světle xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx technologie | přirozená, xxxxxxx xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx a zahuštěné xxxxxxxxx protlaky | kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá /* | xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přísadách xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx až xxxxx,xxx cizích xxxxxxxx x pachů /* |
Xxxx.: /* Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0% xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx, xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, velikost jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx a způsobu xxxxxx,xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
nad 1000
|
3,0
|
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx x směsí:
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
od 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | vlašské xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxx xxxxxx | xx skořápce jádra | |
pistáciové xxxxxx | xx xxxxxxxx nepražené ve xxxxxxxx xxxxxxx xx skořápce xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx pražená xxxxxx | |
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx (burské xxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pražené loupané xxxxxxx solené | |
para xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
&xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti | Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx | |
xxxx plody | jádra | |||
vlašské xxxxxx | xx skořápce jádra | 12.0 | 8.0 | 0,4 |
lískové xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | 12.0 | 7.0 | 0,25 |
xxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxx | 9.0 | 0,4 | |
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx | 6.5 | 0,2 | |
xx xxxxxxxx pražené | 4.0 | 0,2 | ||
ve xxxxxxxx xxxxxxx solené | 4.0 | 0,2 | ||
jádra xxxxxxxxx | 6.5 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx | 4.0 | 0,1 | ||
xxxxx pražená solená | 4.0 | 0,1 | ||
jádra xxxx ořechů | nepražená | 7.0 | 0,3 | |
pražená | 3.0 | 0,3 | ||
pražená xxxxxx | 3.0 | 0,3 | ||
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 10.0 | 6.5 | 0,5 |
xxxxxxxxx pražené | 4.0 | 0,5 | ||
loupané xxxxxxx | 5.0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 5.0 | 0,5 | ||
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 14.0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxx | 10.0 | 0,5 | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | 3.0 | xxxxxxxxxx se | |
strouhaný xxxxx xxxxxxx | 3.0 | xxxxxxxxxx xx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů | směsi xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jejich xxxxx*) | 8.0 | xxxxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
XXXXXXX | Xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé až xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx |
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX | xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx |
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité | žlutá až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx |
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX | xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx | xxxxx na xxxx xxxxxx | xxxxx aromatická, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx |
XXXXX XXXX XXXXXX | xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx | xxxxx na xxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx |
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX | xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné až xxxxxx xx povrchu | jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx žlutohnědé | charakteristická xxx hořké chuti |
PARA XXXXXX | xxxxxxxx tvrdá, svraštělá, jádro | šedohnědá, xx lomu xxxx xx mírně xxxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx |
XXXXX XXXXXXXXX | xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx | xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub určených x xxxxxxx prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Ryzec pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx)
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity pouze x sušení a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx vesca)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Russula cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx nazelenalá (Russula xxxxxxxxx)
7. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx olivacea)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Houby
|
Čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx a prášek x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
|
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
|
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 a xxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic neodpovídajících xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*/ xxxxxxxxx se název xxx dalších tvarů
Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x toho nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx celkem
|
se suchou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
Poznámka: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
z xxxx xxxxx xxx 15
|
z xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
|
&xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
nižší než 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx příloha
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 92/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxx vlastnosti |
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 mm, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx XxXx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxx 1,4 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 % | xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % úlomků xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 87 % xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 % | sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx mouka | sušina xxxxxxx 87 % | xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx |
xxxxxxxxxx kaše sušená | sušina xxxxxxx 87 % | xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti |
bramborové lupínky smažené | sušina xxxxxxx 95 % xxxxx xxxx xxxxxxx 42 % xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5% xxxxxxx 2,5% | xxxxxx brambor xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx |
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené | vlhkost nejvýše 76 % xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx | xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx 8 % |
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx 76 % xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5 % | plátky xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 % |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx nejméně 45 % xxxxx tuku xxxxxxx 3 % obsah xxxx nejvýše 1,5 % | xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx 25 % obsah soli xxxxxxx 1,5 % | v xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx granule xxxxxxxxx xxxxx, po přípravě xxxxxxxx hmota x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx shluků |
Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx se používá xxx xxxx olej x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx zakouření nejméně 170 ° X. |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 332/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46 3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx ořechy čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Česnek.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx vad.