Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
		Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			XXXXXXXX XXXXXXXXX
			§1
			Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
			x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
			x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X xx minus 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
			x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x údaji xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují zmrzliny x mražené xxxxx.
		Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
			§3
			Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
			(1) Jako xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
			x) xxxxxx,
			x) xxxx xxxxxxxx,
			x) kapalný dusík.
			(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx provozovány xxx, xxx xxxx udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu a xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
			(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx pravidelně xxxxxx x zaznamenávána xxx, xxx xxxxxx teplot xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
			(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
			(5) Požadavky xx výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx uvedeny x xxxxxxx.
			Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			§4
			Xxxxxxx xx oběhu
			(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx x xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se může xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °X.
			(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě.
			(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
			(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx.
			(5) Veškerá manipulace xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
		Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			§5
			Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
			(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
			(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
			Xxxxxxxxxxx >>>
 	§6
 	Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
 	Xxxxxxx:
 	Ing. Xxx x. x.
 	Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
 	Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených potravin
 	Xxxxxxx 1
 	xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)  |  	xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze zeleniny  |  	xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, úprava xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě  |  	xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1  |  	- výrobky balené xxxxx  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 %  	xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxx x výrobky z xxxxx, xxxxxxxx  |  	xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx  |  	- výrobky xxxxxx xxxxx  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary  |  	xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxx  	balení do 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 g do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx  |  	převaření xxxxxxxxxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxx  	balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx nad 250 g - xx 500 g xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx  |  	ryby celé x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni  |  	- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %  	x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %  |  	Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně než 10 % dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx od kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x v délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x šířce xx 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.  | |
 	zmrazené polotovary x ryb a xxxxxxx živočichů obalované  |  	xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:  	- z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb  	- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx  	- x xxxxxx xxx  |  	ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %  |  	- xxxxxxx xxxxxx ručně  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 %  	balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %  	- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné  	xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %  |  	Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:  	- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 %  	- xxxxxxxx xxxxxx 50 %  	- xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 %  	xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.  | 
 	xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované  |  	xx separátu získaného x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C  |  	Xxxxxxx x xxxxxxx filé s xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.  | ||
 	xxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustných xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx  |  	Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.  | ||
 	xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx  |  	nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  |  	Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.  | ||
 	xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx  |  	maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X  |  	1,0 cm.h-1  | ||
 	xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  |  	při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  |  	Musí být xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X  |  	xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1  |  	**)  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec  |  	xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx na + 4 °X  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  |  	Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx  |  	xxxxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx ručně  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %  	balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %  | ||
 	xxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)  	balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %  	balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx nad 1500 g nejvýše - 2 %  | 
 	Poznámky:
 	*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
 	**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x výrobky z xxxx
		Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
			Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx zmrazených potravin
			1. xxxx
		xxxxxx před zmrazováním  | 		rychlost xxxxxxxxxx potravin 2)  | |
		zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx  | 		xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx je xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx  | 		xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1  | 
		zmrazené xxxxx a výrobky x xxxxx, xxxxxxxx  | 		xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx  | 		xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 			xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po dosažení xxxxxxx - 18 °X v xxxxx  | 
		xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx  | 		xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele  | 		ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx  | 		xxxxxxxxxx 			xxxxxxxxxxxxx  | 		xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx  | 		xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 			xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx 			xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx  | |
		xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx  | 		xxxxxx xx xxxxxxxxxx sladkovodní xxxxx xxxx: xxxxxxx, porcované, xxxxxxxxxx  | 		xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  | 
		zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx  | 		xxxxxxx masa xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx +10 °X  | 		xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx  | 		xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1  | |
		zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx  | 		xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X  | 		1 xx.xxx-1  | 
		xxxxxxxx xxxxx výrobky  | 		při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx  | 		xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx drůbeží xxxx, králičí xxxx x polotovary  | 		teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit na xxxxxxx +4 °C  | 		nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx  | 		xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X  | 		xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1  | 
		2. xxxx
		xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované xxxxxxxxx 3)  | 		xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx  | |
		Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx  | 		- výrobky xxxxxx xxxxx 			xxxxxx do 250 g xxxxxxx -5 % 			balení nad 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % 			xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % 			balení nad 1500 g xxxxxxx -1 % 			- výrobky xxxxxx strojně (mechanicky) 			balení xx 250 x xxxxxxx -10 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x 			- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % 			- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % 			xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % 			balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx ovoce a xxxxxxx z ovoce, xxxxxxxx  | 		- výrobky balené xxxxx 			xxxxxx do 250 x xxxxxxx -5 % 			xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % 			xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše -2 % 			xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % 			balení nad 250 x xx 500 x 			- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů 			vyšší xxx 3 g xxxxxxx -10 % 			- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 % 			balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % 			balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 			xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx 			xxxxx xxxxx xx +5 °X  | 
		xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary  | 		- xxxxxxx xxxxxx ručně 			balení xx 250 x xxxxxxx -5 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % 			xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx do 250 x nejvýše -10 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x 			- s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů 			vyšší xxx 3 g xxxxxxx -10 % 			- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % 			xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % 			xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx -2 %  | 		pokud je xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx x brambor  | 		- xxxxxxx balené xxxxx 			xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 % 			balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % 			balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % 			balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % 			xxxxxx xxx 250 x do 500 x 			- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů 			vyšší xxx 3 g nejvýše -10 % 			- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % 			xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové  | 		obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % hmotnosti xxxxxxx  | 		xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: 			xxxx než 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx se projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx  xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx a pastovitá. X celých ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x souvislosti s xxxxxxxxxxx procesy. 			filety x xxxx: 			xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce xx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x  x délce xx 5 mm a xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí o xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx hlavice snadno xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx kontrolovaných xxxxxxxx.  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx  | 		xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx výrobku  | 		musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx  | 		xxxxxxx -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 3 hod.  | |
		zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx  | 		xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx  | |
		xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  | 		xxxx xxx zmrazeny xx 24 hod. po xxxxxx  | |
		xxxxxxxx xxxxxxx xxxx,  xxxxxxx xxxx x polotovary  | 		nejvyšší xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx xxxxxxxxxxxx 5 %  | |
		xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx  | 		xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 až -5 °C, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx jedné xxxxxx xx rozmrazení  | 
		Poznámka:
			Vyjadřování mrazírenských xxxxxx:
 	Xx. XX
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
 	(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
 	Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
 	Xx. XX
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	Zmrazené xxxxxxxxx lze přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 odst. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
 	Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
 	Informace
 	Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
 	Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
 	44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
 	s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
 	160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Sb.
 	x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
 	Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
 	Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
 	1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
 	2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
 	3) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
 	4) Zákon č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
 	5) XXX XX 12830.
 	6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
 	7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.