Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx bod mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx minus 1 °X xx xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) zmrazenými xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x příloze x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do přímého xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) vzduch,
b) oxid xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla udržena, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx pravidelně měřena x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx teplot xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, aby nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx se může xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx místě.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému ovlivňování.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1
úprava před xxxxxxxxxxx | rychlost xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena tak, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx balené xxxxx balení do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx teploty - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X. |
zmrazené pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | ryby xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, porcované vykostěné xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x do 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 % dehydratace xxxxxx povrchu bloku, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x pastovitá. X xxxxxx ryb nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx partií xxx - x xxxxxx ryb | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - přírodní xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx dalších surovin x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx po separaci xxxxx přestoupit + 10 °X | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx prstů a xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa xxxxx x xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx maso x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Musí být xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší xxx + 12 °C xxxx zmrazováním zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Zmrazené vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 hod. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
1. xxxx
xxxxxx xxxx zmrazováním | rychlost xxxxxxxxxx potravin 2) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx šťáv xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx protlaků xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X v xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx s xxxxxx x vnitřnostmi xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rybí xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx sladkovodní tržní xxxx: kuchané, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teplota xxxx xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx +10 °X | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx balené | maso vychlazené xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx maso | nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx +12 °X před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx vajec | po xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3) | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx ovoce a xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení do 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °C |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 g xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % balení xxx 500 g xx 1500 x nejvýše -4 % balení xxx 1500 g nejvýše -2 % | pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x - x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -4 % balení nad 1500 g xxxxxxx -2 % | přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx ryb. Xxxx x vůně xxxx xxx charakteristická pro xxxx xxxx ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti struktury xxxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx a pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x souvislosti s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx a xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
xxxxxxxx xxxxxxx xx sladkovodních xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 16 xxx. po xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx rybího masa | teploty -12 °C v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 3 hod. | |
zmrazené xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 hod. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět zmrazit, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 až -5 °C, xxx xx nutno xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Zmrazené xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx a o xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.