Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod mrazu xx hodnotu, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx minus 1 °X xx xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx udržena, xxx minimálním kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx pravidelně xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx teplot xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °C.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx se uchovávají x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx nedošlo k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
Tabulka 1


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx enzymů způsobujících xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky

celé, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx plody, ve xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx bodech xxxxxxx

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni


- výrobky xxxxxx, dělené, balené xxxxx
balení do 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Xxxx x vůně musí xxx charakteristická xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx k oddělování xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx přítomnosti parazitů. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x průměru xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

zmrazené polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx ryb nebo xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 250 g - do 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx korýši x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %.

polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s xx xxxxx a xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


**)

zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- výrobky xxxxxx ručně
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin 2)

zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti enzymů xxxxxxxxxxxxx změny xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky

celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné rybí xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: kuchané, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx zmrazené maso

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary

teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec

po xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx na +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3)

xxxxxxxxx technologické požadavky

Zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 %
- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx
xxxxx xxxxx xx +5 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 g nejvýše -2 %

přebalování je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové

obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx:
xxxx než 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx druh ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná x souvislosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost kostí x délce xx 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx do 2 xx, pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx od svaloviny. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek.

zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °C v xxxxx musí být xxxxxxxx nejpozději za 3 xxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx výrobky


musí xxx zmrazeny xx 24 hod. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx maso, králičí maso x polotovary


nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx opět zmrazit, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.