Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod mrazu xx hodnotu, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx minus 1 °X xx xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx udržena, xxx minimálním kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx pravidelně xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx teplot xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °C.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx se uchovávají x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx nedošlo k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
Tabulka 1
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx enzymů způsobujících xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx plody, ve xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx bodech xxxxxxx | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni | - výrobky xxxxxx, dělené, balené xxxxx balení do 250 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx nad 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Xxxx x vůně musí xxx charakteristická xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx k oddělování xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx přítomnosti parazitů. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x průměru xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx. | |
zmrazené polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx ryb nebo xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 g - do 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované | xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s xx xxxxx a xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx | xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx ručně balení xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení nad 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin 2) | |
zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti enzymů xxxxxxxxxxxxx změny xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 0,5 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx xxxxxxx vykostěné rybí xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: kuchané, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | |
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx zmrazené maso | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary | teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec | po xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx na +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3) | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
Zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % balení nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x nejvýše -10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °C |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 g nejvýše -2 % | přebalování je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové | obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx druh ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná x souvislosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost kostí x délce xx 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx do 2 xx, pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx od svaloviny. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx -12 °C v xxxxx musí být xxxxxxxx nejpozději za 3 xxx. | |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | musí xxx zmrazeny xx 24 hod. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, králičí maso x polotovary | nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx opět zmrazit, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.