Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením teploty xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx průběh xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx postupu zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x údaji xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx pravidelně xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxx teplot xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Při xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x mrazicím nábytku xxxxx odděleně xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx ryby je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx balené x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
Xxxxxxx 1
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | rychlost xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx pro omezení xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené ovoce x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx balení do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky plněné xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
zmrazené výrobky x xxxxxxx | převaření xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | ryby xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení nad 500 g do 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx ryb nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx nepoškozená, nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 mm pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx ryb nebo xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx ryb | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx kroužků xx 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx dalších surovin x přísad v xxxxxxx panádách teplota xxxx po separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xx prstů a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. | ||
surimi | xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu | Surimi xx polotovar x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx maso x droby spotřebitelsky xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °C | xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx rozmrazení xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | nepečené | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx xxxx zmrazováním | rychlost xxxxxxxxxx potravin 2) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx rozmrazení byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx x ovoce, protlaky | celé, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x jádře |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx u spotřebitele | ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx s hlavou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tržní xxxx: xxxxxxx, porcované, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | |
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °C | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C | nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3) | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % balení xxx 250 g xx 500 x nejvýše -3 % balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g - x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % balení xxx 250 g xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx ohřev xx +5 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | pokud xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x do 1500 x nejvýše -4 % balení nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % hmotnosti xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu bloku xxxx xxxx xxx 10 procent dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Chuť x xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x souvislosti s xxxxxxxxxxx procesy. filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce xx 10 xx x xxxxxxx do 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx připustit xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teploty -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 3 xxx. | |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené rybí xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxxx xxx zmrazeny do 24 xxx. po xxxxxx | |
xxxxxxxx drůbeží maso, králičí maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Sb, xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.