Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx se zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby krystalů (xxx většinu xxxxxxxx xx minus 1 °X do minus 5 °C) od xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x jejímu xxxxx, xxxxxx x centimetrech xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x souladu x údaji xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech částech xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx x mražené xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) kapalný dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, teplota xx xxxxx bodech xxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx se uchovávají x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x vystavovat x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx vzájemnému ovlivňování.
(4) Xxxxxxxx ryby xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx nad minus 15 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx a závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Tabulka 1
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx zelenina a xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx připravena xx kuchyňské úpravě | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx je xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x (x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x oddělování xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, nesmí xxx popraskaná v xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx v délce 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Přebalování je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx živočichů obalované | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx ryb nebo xxxxxxx xxx - xx svalových xxxxxx xxx - x xxxxxx ryb | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx prsty 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 xx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx přestoupit + 10 °C | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx polotovar x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx a jiných xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené rybí xxxxxxx | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx výrobky | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené maso | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx | teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší xxx + 12 °C xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx nepřípustné opět xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin 2) | |
zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny | většina zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxx je xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx ke kuchyňské xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx plody ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší než 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x jádře |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x vnitřnostmi xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykostěné rybí xxxx xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx sladkovodní xxxxx xxxx: kuchané, porcované, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary | teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | po xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti 3) | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení do 250 g xxxxxxx -5 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g nejvýše -1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 % balení nad 500 g xx 1500 x nejvýše -4 % xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx xxxxx ohřev na +5 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x - s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 g nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové | obsah xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx než 2 % hmotnosti xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx než 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x souvislosti s xxxxxxxxxxx procesy. filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od svaloviny. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx výrobku | musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 16 xxx. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx rybího xxxx | xxxxxxx -12 °X x xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 hod. | |
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 hod. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx rozmrazení je xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx rozmrazit xx -2 xx -5 °X, ale xx nutno zpracovat xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx některých souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx.