Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením teploty xxx xxx xxxxx xx hodnotu, xxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxx zastavuje xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X xx minus 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu jádru, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx podrobeny procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx byla překonána xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x příloze a xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) musí xxx xxxxxxx x informace xxx xxxxxxxxxxxx o xxx,
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xx skupinovém xxxxx,
x) xxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti při xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °C nebo xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx potravina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) vzduch,
b) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady musí xxx provozovány tak, xxx xxxx xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána xxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx na xxxxx 15 °C.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Nebalené xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování.
(4) Xxxxxxxx xxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených potravin
Tabulka 1
úprava před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx zmrazování*) | xxxxxxxxx záporné odchylky xx deklarované xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
xxxxxxxx zelenina a xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, úprava xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx výrobku | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx cizích příměsí x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky balené xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx | xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická pro xxxx xxxx ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x oddělování xxxx od kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, nesmí xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x průměru xx 1 mm x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 mm xxxxx xxx tyto hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx ryb | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Minimální xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx a xxxx xxxxx 65 % - přírodní xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 xx a xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Výrobky z xxxxxxx xxxx s xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek x xxxxxx. | ||
zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx výrobky | xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené maso | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 hod. od xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k vyhlášce x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx protlaků xxxx být xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, polévky x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové | ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rybí xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb | úprava xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: kuchané, porcované, xxxxxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teplota masa xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené rybí xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | |
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °C | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx než +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit na xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3) | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x nejvýše -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x - x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší než 3 g xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - výrobky plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % balení xxx 250 x xx 500 g - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °C |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -2 % | pokud xx xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx vykazovat: méně xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx procesy. filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kostí x xxxxx do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Lze připustit xxxxxxx xxxxx o xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx hlavice snadno xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx xx sladkovodních xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx rybího xxxx | xxxxxxx -12 °X v xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx. | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | musí xxx xxxxxxxx do 24 hod. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí maso x polotovary | nejvyšší xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení je xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx rozmrazit xx -2 až -5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx mrazírenských xxxxxx:
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Sb, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.