Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod mrazu xx hodnotu, xxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx postupu zóny xxxxxxxxx xxxxxx krystalů (xxx většinu xxxxxxxx xx minus 1 °X do xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu jádru, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) zmrazenými xxxxxxxxxxx potraviny, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x xxxxxxx x údaji xxxxxxxxx x příloze a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx x xxxxxxx krémy.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx o xxx,
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxx xxx uvedeno x xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx je doba xxxxxxxxx trvanlivosti při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx,
x) jaká je xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nábytku,
d) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nemá xxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze použít xxxxx
x) vzduch,
b) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx měření a xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 °X, vybavených ukazatelem xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny lze xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx zmrazování*) | xxxxxxxxx záporné odchylky xx deklarované hmotnosti | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx zelenina a xxxxxxx ze zeleniny | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené ovoce x výrobky z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx bodech xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x polotovary | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x brambor | převaření xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší než 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu bloku, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx ryb musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx partií xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 g - do 500 x nejvýše - 5 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx filé porce x xxxxx a xxxx xxxxx 65 % - přírodní xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků xx 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx přestoupit + 10 °X | Xxxxxxx z xxxxxxx filé x xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx výrobky | xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Musí xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C | nesmí xxx nižší než 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx po xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx a xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx
xxxxxx xxxx zmrazováním | rychlost xxxxxxxxxx potravin 2) | |
zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx změny xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, protlaky | celé, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky x brambor | předvaření předsmažování | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx separovaného xxxxxx masa | teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx a droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené maso | nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C | nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec | po xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx na +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3) | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 g nejvýše -5 % balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - výrobky plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g xxxxxxx -10 % balení nad 250 g xx 500 g - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx ohřev na +5 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 g xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - s hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx x brambor | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové | obsah xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 2 % hmotnosti xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx méně než 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx a xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx xx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x xxxxx do 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx volné xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 16 xxx. po xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx -12 °X x xxxxx musí xxx xxxxxxxx nejpozději za 3 xxx. | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | musí xxx zmrazeny xx 24 xxx. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
zmrazené xxxxxxx ze slepičích xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx rozmrazit xx -2 xx -5 °C, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx rozmrazení |
Poznámka:
Vyjadřování xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 31. prosince 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb.