Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx bod mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, xxxxxx x centimetrech xx xxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx tak, aby xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x příloze x xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx všech částech xxxxxxx minus 18 °X x nižší. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxx,
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx označení xxxx xxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, xx kterou xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx znovu xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu a xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx pravidelně měřena x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxx balené a xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Přechodná x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx výrobky x brambor

převaření xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Zmrazené xxxxxx ryby musí xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce xx 2 mm pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx polotovary x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 %
xxxx krevety xx 25 mm x xxxxxxxxx kroužků xx 40 mm 40 %.

polotovary ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °C



Výrobky z xxxxxxx xxxx x xx prstů a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Xxxxxx xx polotovar k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

zmrazené maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx výrobky

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí na + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx zmrazováním

rychlost xxxxxxxxxx potravin 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny

většina xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx šťáv koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší než 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být ukončeno xx po dosažení xxxxxxx - 18 °X x jádře

zmrazené xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1

zmrazené výrobky x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové

ryby xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa

teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené

maso vychlazené xx +7 °C

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

nesmí xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary

teplota během xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx na +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

Zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení do 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
balení nad 250 x do 500 g
- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx
xxxxx ohřev na +5 °C

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx z brambor

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší než 3 g xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx živočichové

obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx mořské xxxx xxxx vykazovat:
méně než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx xxxx méně xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x souvislosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx xx 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek.

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx volné xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °X x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx výrobky


musí xxx zmrazeny do 24 xxx. po xxxxxx

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x polotovary


nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

zmrazené xxxxxxx ze slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 až -5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty vzduchu xxxxx §4 odst. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Informace
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.