Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx bod mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, xxxxxx x centimetrech xx xxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx tak, aby xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x příloze x xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx všech částech xxxxxxx minus 18 °X x nižší. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxx,
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx označení xxxx xxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, xx kterou xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx znovu xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu a xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx pravidelně měřena x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxx balené a xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Přechodná x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ovoce x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení nad 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx výrobky x brambor | převaření xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby musí xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce xx 2 mm pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 mm x xxxxxxxxx kroužků xx 40 mm 40 %. |
polotovary ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °C | Výrobky z xxxxxxx xxxx x xx prstů a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx výrobky | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí na + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx xxxx zmrazováním | rychlost xxxxxxxxxx potravin 2) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny | většina xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx šťáv koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší než 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být ukončeno xx po dosažení xxxxxxx - 18 °X x jádře |
zmrazené xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1 |
zmrazené výrobky x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové | ryby xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené | maso vychlazené xx +7 °C | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | nesmí xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary | teplota během xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx | xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx na +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3) | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky | |
Zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení do 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 g xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % balení nad 250 x do 500 g - x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxx ohřev na +5 °C |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx -5 °C |
zmrazené xxxxxxx z brambor | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů vyšší než 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx živočichové | obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx mořské xxxx xxxx vykazovat: méně než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx xxxx méně xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x souvislosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx xx 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx volné xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx -12 °X x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx. | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | musí xxx zmrazeny do 24 xxx. po xxxxxx | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x polotovary | nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
zmrazené xxxxxxx ze slepičích xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 až -5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty vzduchu xxxxx §4 odst. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.