Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx bod xxxxx xx hodnotu, při xxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických a xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby krystalů (xxx xxxxxxx potravin xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx zvláštním předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx i informace xxx spotřebitele x xxx,
x) xx xxx x zmrazenou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx i xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx,
x) jaká xx xxxx, po xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxx typem xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx udržena, xxx minimálním kolísání xxxxxxx vzduchu a xxxx xxxxxxxxx, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uchovávají x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x mrazicím nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1
úprava xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x konzistence, úprava xx xxxxxx xxx, xxx zelenina po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x výrobky z xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky plněné xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, nesmí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | převaření xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | ryby celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx vyšší než 200 x nejvýše - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx s rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x šířce xx 2 mm pokud xxx tyto hlavice xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx svalových partií xxx - z xxxxxx xxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově odlišné xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Minimální xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 % xxxx krevety do 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 mm 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
surimi | xxxxxxx xxxxxxx převážně x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Surimi xx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx uzenin ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx zmrazováním zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °C | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 hod. od xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 g xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin 2) | |
zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx činnosti enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxx je xxxxxx xxx, aby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody xx xxxxx šťáv xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X v jádře |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky x brambor | předvaření předsmažování | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové | ryby xxxx x xxxxxx x vnitřnostmi částečně xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené | maso xxxxxxxxxx xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx zmrazené xxxx | xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 |
zmrazené drůbeží xxxx, králičí maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší než +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit na xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx vajec | po xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3) | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
Zmrazená xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g nejvýše -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °C |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx | - xxxxxxx balené ručně balení xx 250 g xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx vyšší než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx vykazovat: méně než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu bloku xxxx méně xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx nebo žlutými xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně xxxx xxx charakteristická pro xxxx druh ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce xx 10 xx a xxxxxxx do 1 xx a x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze připustit xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx výrobku | musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 16 xxx. po xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx -12 °C v xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx. | |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx do 24 hod. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvolněné při xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx předpis x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
s xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.