Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
 	XXXXXXXX XXXXXXXXX
 	§1
 	(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
 	x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx xxxxxxx pod xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
 	x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů xxxx překonána minimálně x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla ve xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 oC x xxxxx.
 	(2) Xx zmrazené xxxxxxxxx xx nepovažují zmrzliny, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
 	(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx nepostupuje x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
 	§2
 	Xxxxxxxxxx
 	(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být na xxxxx xxxxxxx uvedeno
 	x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
 	x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
 	x) teplota xxxxxxxxxx,
 	x) že xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx zmrazovat,
 	e) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky xx třeba po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
 	(2) Na xxxxx xxx spotřebitele xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx smí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx uchování xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx".
 	§3
 	Technologické xxxxxxxxx
 	(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
 	x) xxxxxx,
 	x) oxid xxxxxxxx,
 	x) kapalný dusík.
 	(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jeho xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobku minus 18 °X nebo xxxxx.
 	(3) Teplota xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 m3 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx do data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
 	(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
 	(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x balení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
 	(6) Xxxxx vzorků xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a vlastní xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
 	§4
 	Xxxxxxx xx xxxxx
 	(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx se může xxxxxxx výrobku krátkodobě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx záznam teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx uchovají xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxx do xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
 	(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x mrazícím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x vybavených xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x místě xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxx zařízení pouze xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, a x takové xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1.
 	(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx nad minus 15 °C.
 	§5
 	Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
 	(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
 	(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
 	§6
 	Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
 	Xxxxxxx:
 	Xxx. Xxx x. x.
 	Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
 	Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
 	Xxxxxxx 1
 	xxxxxx před xxxxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)  |  	xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti  |  	xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx  |  	xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x konzistence, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1  |  	- výrobky xxxxxx xxxxx  	xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %  	xxxxxx nad 250 x - 500 x nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %  	xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %  	- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4%  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx  |  	celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx  |  	xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx výrobku  |  	- xxxxxxx balené xxxxx  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx nad 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %  	balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Pro výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.  | 
 	xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x polotovary  |  	xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxx  	balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %  	- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx výrobky x brambor  |  	převaření xxxxxxxxxxxxx  |  	ve spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  |  	- výrobky xxxxxx xxxxx  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 500 g xx 1500 g nejvýše - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %  |  	Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.  | 
 	zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx  |  	ryby xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni  |  	- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %  	x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxx vyšší xxx 200 x nejvýše - 7 %  	xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %  	- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x šířce xx 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (obsah masa xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:  	- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx  	- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx  	- x xxxxxx ryb  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %  |  	- xxxxxxx xxxxxx ručně  	xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %  	balení xxx 250 g - xx 500 x nejvýše - 5 %  	balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 %  	xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:  	- xxxxxxxxx filé xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxx 65 %  	- přírodní xxxxxx 50 %  	- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %  	xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %.  | 
 	polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx  |  	xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X  |  	Výrobky x xxxxxxx xxxx s xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.  | ||
 	xxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxxxx převážně x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu  |  	Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx a jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.  | ||
 	zmrazené xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  |  	Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.  | ||
 	zmrazené maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx  |  	maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X  |  	1,0 xx.x-1  | ||
 	xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  |  	xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  |  	Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx  |  	teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx nižší než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X  |  	nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  |  	**)  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec  |  	xx pasterizaci xx xxxxxxx zchladí na + 4 °X  |  	xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1  |  	Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale je xxxxx zpracovat xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky  |  	xxxxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx ručně  	balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %  | ||
 	xxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %  	xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	balení nad 1500 x nejvýše - 2 %  | 
 	Poznámky:
 	*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
 	Xxxxxxx 2
přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x jednotlivých xxxxxx  | ||
 	zmrazené zeleninové xxxxx  | xxxxxx xxxxxxxxx (x %)  | xxxxxxxxx xxxxxxxx (v %)  | 
xx 3,0 xx 5,0  | xx – 15,0 xx – 15,0 xxxxxx  | |
od 5,1 xx 10,0  | xx – 10,0 xx – 10,0 včetně  | |
od 10,1 xx 15,0  | xx – 4,0 xx – 4,0 včetně  | |
xxx 15,1  | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx  | |
 	Xx. II
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
 	Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
 	Čl. XX
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
 	Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
 	Informace
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
 	Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
 	44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
 	x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
 	160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
 	x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
 	Xxxxx jednotlivých právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
 	1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
 	2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
 	3) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
 	4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
 	5) XXX XX 12830.
 	6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
 	7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.