Právní předpis byl sestaven k datu 18.05.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro většinu xxxxxxxx od xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 oC) xx xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby krystalů xxxx xxxxxxxxx minimálně x souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx a konečná xxxxxxx, po tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx surovin živočišného xxxxxx, na něž xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být xx xxxxx xxxxxxx uvedeno
x) xx jde x xxxxxxxxx potravinu,
x) xxxxx minimální xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 xX xxxx nižší,
x) teplota skladování,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx zmrazovat,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxxxxx xx xxxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Na obalu xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx smí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x teplota xxxxxxxx xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Uchování x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx do přímého xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Mrazírenské sklady xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x jeho xxxxxxxxx, xxxxxxx ve všech xxxxxx výrobku minus 18 °C xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxxx xxx 10 m3 musí xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu x balení zmrazených xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx x příslušnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx delší než 1 xxx, záznamy xx uchovají xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech a x mrazícím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplota xxxx v xxxxx xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování, x x takové úpravě, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Veškerá manipulace xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná ustanovení
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
úprava xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - výrobky balené xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené ovoce x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx teploty - 18 °C ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx balení do 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | ryby celé x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx balení do 250 g nejvýše - 6 % xxxxxx na 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze je xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx xx kosti. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x šířce xx 2 mm xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx balené ručně xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 % balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x bloku x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %. |
polotovary ze xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xx separátu získaného x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx panádách teplota xxxx po separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustných xxxxx k získání xxxxxxx rybího xxxxxxxx | Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx x masa xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | teplota během xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx než + 12 °X xxxx zmrazováním zchladit xx teplotu + 4 °X | nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx nepřípustné opět xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx do 1 hod. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g do 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Tabulka 2
xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx u jednotlivých xxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx hmotnosti (x %) | přípustná xxxxxxxx (x %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 do – 15,0 xxxxxx | |
od 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 do – 10,0 včetně | |
od 10,1 xx 15,0 | od – 4,0 xx – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 a dosud xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny, ve xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, při kterých xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.