Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 18.05.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx mrazu na xxxxxxx, při které xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx minus 1 xX do xxxxx 5 oC) xx povrchu zmrazované xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, měřená x xxxxxxxxxxxx za xxxxxx,
x) zmrazenými potravinami xxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby zóna xxxxxxxxx tvorby krystalů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx zmrazené potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx máslo.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx uvedeno
x) xx xxx x zmrazenou potravinu,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx potravinu xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx zmrazené xxxxx xxxxxxx balené výrobky xx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx spotřebovat.
(2) Xx xxxxx xxx spotřebitele xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, po xxxxxx smí být xxxxxxxxx uchovávána spotřebitelem, x teplota uchování xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Uchování x xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
a) xxxxxx,
x) xxxx uhličitý,
x) xxxxxxx dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, aby byla xxxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx menších než 10 x3 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx byla měřena xxxxxxx jedním dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznamy s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(4) Xxxxxxx manipulace se xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení teploty xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu x balení zmrazených xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx teploty zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normou. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx potraviny se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx uchovají xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx xxx x rozvoz zmrazených xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x dodávku do xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxx potraviny xx uchovávají x xxxxxxxxx boxech x x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 xX nebo xxxxx x vybavených xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx mrazícím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x prodeji v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x odstavci 1.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Přechodná x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů způsobujících xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla připravena xx xxxxxxxxx úpravě

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxxx x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx

celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx bodech výrobku

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxx x příměsí rostlinného xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí být xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 %
s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně než 10 % dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx a průměru xx 1 xx x x délce xx 5 mm x průměru do 2 mm. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově odlišné
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po separaci xxxxx přestoupit + 10 °C



Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

surimi

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x masa xxxxx a jiných xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx zmrazené maso

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

nepečené


- výrobky xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx 2


xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx zeleninové xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx (x %)

xxxxxxxxx xxxxxxxx (v %)


xx 3,0 xx 5,0

xx – 15,0 xx – 15,0 xxxxxx


xx 5,1 xx 10,0

xx – 10,0 xx – 10,0 včetně


xx 10,1 xx 15,0

xx – 4,0 do – 4,0 xxxxxx


xxx 15,1

xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Zmrazené xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 odst. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované hmotnosti
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.