Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
(1) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx hodnotu, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx zastavuje xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x mikrobiologických xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rychlost xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů (pro xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, měřená x centimetrech xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x xxxxxxx x xxxxx uvedenými v xxxxxxx x konečná xxxxxxx, po tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 xX x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny a xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xx něž xx xxxxxxxx xxxxxxxx zákon. 4)
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx na xxxxx obalech uvedeno
a) xx jde x xxxxxxxxx potravinu,
b) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) že xxxxxxxx xxxxx vakuově balené xxxxxxx xx třeba xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.
(2) Na xxxxx xxx spotřebitele musí xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, po xxxxxx smí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelem, x teplota uchování xxxx xxx mrazicího xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Uchování x xxxxxxxxxxxx".
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se zmrazovanou xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx udržena, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, teplota xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx pravidelně měřena x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
(5) Požadavky xx výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší a xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx může teplota xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx opatřeny xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x mrazicích xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxx nabízet x xxxxxxx x mrazicím xxxxxxxx xxxxx odděleně xxx, aby nedošlo x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teplotních xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxx prováděna za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné odchylky xx deklarované xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
balení do 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky

celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, ve xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx teploty - 18 °C ve xxxxx bodech xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g do 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x spotřebitele

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení do 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 g xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g do 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Teplota xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx struktury svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 mm pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx partií xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx získaného x ryb x xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx uzenin ke xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Musí být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx slepičích xxxxx

xx pasterizaci se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

nepečené


- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx zmrazování*)

zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1

zmrazené ovoce x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx ovocné xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, jednodruhové xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1, xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx všech xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx všechny xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx úpravy x xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx s xxxxxx x vnitřnostmi, xxxxxxxx kuchané
kuchané, porcované xxxxxxxxx xxxx filé,
mořští xxxxxxxxxxx - předupravení


Zmrazené xxxxxxxxxx z xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx
- x porcovaných xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx ryb

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x přídavkem dalších xxxxxxx x xxxxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X


Xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu


zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


zmrazené xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1

xxxxxxxx masné xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx použito xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší xxx + 12 °X, xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4°X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

Zmrazené xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx

2. xxxx


xxxxxxxxx záporné odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti

minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

Xxxxxxx odpovídají zpracovanému xxxxx zeleniny, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (m/m). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx a příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °C. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx + 10 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx strojem (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx než - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x do 500 g
(s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx než - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx vyšší xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, nebo xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x odebraného xxxxxx. Xxxx dehydratace xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx skvrnami xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx a xxxxx xx mechanicky xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxx. Xxxx x vůně xxxx xxx charakteristická xxx xxxx druh xxx a nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx musí vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx x pastovitá. X celých ryb xxxxx docházet x xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Břicha xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesy.
Filety x xxxx:
xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 mm, pokud xxx tyto xxxxxxx xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx obalované


Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
x malých xxxxxx xx 25 xx x
xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

výrobky xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
40 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky x xxxxxxx filé s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

Xxxxxx


Xxxxxx je xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx x jiných korýšů x xxxxxxxxx aromatických xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx výrobky

výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


Xxxx být xxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary


Nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %.

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx na - 2 xx - 5 °X, xxx xx nutno xxxxxxxxx xx 1 xxxxxx xx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %.

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Informace
Xxxxxx předpis č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
44/2000 Sb, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a část 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.