Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx od 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx xxx xxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxx zastavuje xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx zmrazování rychlost xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xxxxxx x centimetrech xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx zóna xxxxxxxxx xxxxxx krystalů xxxx překonána minimálně x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x konečná xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 oC x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx krémy.
(3) Podle xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
Xxxxxxxx od 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx xx xxxxx obalech uvedeno
a) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx nelze znovu xxxxxxxxx,
x) že xxxxxxxx xxxxx vakuově balené xxxxxxx xx třeba xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx spotřebitele musí xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx možno dostatečně xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených potravin xxxxx 18 xX xxxx nižší x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx opatřeny xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxx schopných xxxxxx xxxxxx teplotu xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx k xxxxxxx x mrazicím xxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx x jejich vzájemnému xxxxxxxxxxx, a x xxxxxx xxxxxx, která xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1.
(4) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx podmínek, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx potraviny xxx xxxxx 15 °C.
§5
Přechodná x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
úprava xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx balení xx 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx cizích příměsí x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 x - do 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | převaření xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x hmotností jednotlivých xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | ryby celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, částečně kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 % balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně než 10 % dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx ryb x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná v xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx. | |
zmrazené polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx partií xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 % - přírodní xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 % xxxx krevety do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx masa obalované | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx dalších surovin x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné opět xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - výrobky xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx k vyhlášce x. 326/1997 Sb.
Technické xxxxxxxxx a požadavky xx jakost, výrobu x balení zmrazených xxxxxxxx
1. část
úprava před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx ovocné xxxxx, ve formě xxxx, koncentrátů, jednodruhové xx směsích, bez xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1, xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx teploty - 18 °C xx všech xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x polotovary | jednotlivé složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx z brambor | předvaření předsmažování | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx s xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané kuchané, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx - x porcovaných xxx xxxx xxxxxxx xxx - ze svalových xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované | ze xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx masa po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | |
Surimi | separát xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ryb, opakovaným xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx proteinu | |
zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | |
zmrazené xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx balené | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxx výrobě xxxxxx xx xxxxxxxxx nesmí xxx použito zmrazené xxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X, xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx teplotu + 4°X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
Zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxxx |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky | |
zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x (x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota x průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojem (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1 % (x/x). Přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °C. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx + 10 °C |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojem (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx součástí xxxxxx xxxxxxxx potravina, xxxxx xxx její teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % balení nad 1500 g xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné stojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % balení nad 500 g do 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx plochy povrchu xxxxx, nebo xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx bílými nebo xxxxxxx skvrnami xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx mechanicky xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx procesy. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 xx x průměru do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice xxxxx x šířce xx 2 xx, xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (obsah masa xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % x xxxxxx krevet xx 25 mm x xxxxxxxxx kroužků xx 40 xx | |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa obalované | výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % 40 % xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. |
Xxxxxx | Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x masa xxxxx x jiných xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxx vakuově xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 3 % balení xxx 1500 x nejvýše - 1 % xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené | ||
zmrazené xxxxx výrobky | Musí xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. po výrobě. | |
zmrazené xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx xxx rozmrazování 5 %. | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx - 2 až - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 % xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %. |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.