Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením xxxxxxx pod bod xxxxx xx hodnotu, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny maximální xxxxxx krystalů (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx jádru, měřená x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) zmrazenými potravinami xxxxxxxxx, které byly xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx zóna xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x xxxxxxx x xxxxx uvedenými x xxxxxxx a konečná xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Za xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx krémy.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx zvláštní zákon. 4)
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) xx xxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti při xxxxxxx skladování xxxxx 18 oC nebo xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx potravinu xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx xxxxxxxxx,
x) že xxxxxxxx xxxxx vakuově balené xxxxxxx je xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Na xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx uvedena informace x xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx uchovávána spotřebitelem, x teplota uchování xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx".
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx provozovány xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, teplota xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx pravidelně xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx teplot xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
(5) Požadavky xx výrobu x xxxxxx zmrazených potravin xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 oC xxxx nižší x xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxxx zvýšit na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxx xxx xxxxxxxx datem x xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxxx potraviny se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx odděleně xxx, xxx xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx úpravě, xxxxx xxxxxxx dodržení teplotních xxxxxxxx uvedených v xxxxxxxx 1.
(4) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx potraviny xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Tabulka 1


úprava xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, úprava xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx kuchyňské xxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky balené xxxxx
balení do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve směsích, xxx přísad, s xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx bodech xxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
balení do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x spotřebitele

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx výrobky x brambor

převaření xxxxxxxxxxxxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx méně než 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx ryb. Xxxx x xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x v délce xx 5 mm x průměru xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx hlavice kostí x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx svalových partií xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x nejvýše - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé porce x xxxxx a xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx do 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 mm 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

xx separátu získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C



Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x masa xxxxx x jiných xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


nesmí xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx výrobky

při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Musí být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx pasterizaci se xxxxxxx zchladí na + 4 °X

xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1


Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 hod. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení nad 250 g do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, úprava xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, dělené xxxx mělněné ovocné xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1, xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X xx všech xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx upravují xxx, xxx všechny xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé,
mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx:
- x porcovaných xxx
- z porcovaných xxx xxxx xxxxxxx xxx
- ze xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx ryb

ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxxxx xx separovaného xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x přídavkem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X


Xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ryb, opakovaným xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustných látek x získání xxxxxxx xxxxxx proteinu


zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené

maso vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X, před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4°X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec

po xxxxxxxxxxx xx výrobky zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

Xxxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx

2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina x výrobky ze xxxxxxxx

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x do 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše -2 %

Xxxxxxx odpovídají zpracovanému xxxxx zeleniny, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (m/m). Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 g xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx než - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev nad + 10 °X

xxxxxxxx xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojem (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx potravina, nesmí xxx její xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx - 5 °C.

zmrazené xxxxxxx x brambor

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 g
(s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxx mořské ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx hmotnosti ryb x odebraného xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx poškození xxxxxxx xxxxx nebo xxx. Xxxx a xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx a pastovitá. X celých ryb xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesy.
Filety x xxxx:
xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kostí x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 mm. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x šířce xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx polotovary x xxx x vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxx xxxx ve spotřebitelském xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 %
- přírodní xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
x xxxxxx krevet xx 25 mm x
xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
40 %
xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

Xxxxxx


Xxxxxx je xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa krabů x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx aromatických xxxxx x barviv.

zmrazené xxxxx vakuově xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 6 %
balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g nejvýše - 1 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


Xxxx být xxxxxxxx do 24 xxx. po výrobě.

zmrazené xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %.

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx xx - 2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxxxxx xx rozmrazení.

Zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
balení xxx 250 g xx 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení nad 1500 x nejvýše - 2 %.

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 31. prosince 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 a dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, který nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb.