Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx od 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rychlost xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx 1 oC xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, měřená x centimetrech za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x konečná xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ve xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 oC x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx zmrzliny a xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx živočišného xxxxxx, xx xxx se xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxxxxx xx třeba xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx musí xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx uvést xxxxx "Uchování u xxxxxxxxxxxx".
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) kapalný dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady musí xxx provozovány xxx, xxx xxxx udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx průběh teplot xxxx možno dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx teplota xxxxxxx zvýšit xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx opatřeny datem x xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxxx potraviny se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx teplotu xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze uchovávat xxxx nabízet x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx odděleně xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teplotních xxxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 1.
(4) Veškerá xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx prováděna xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx potraviny nad xxxxx 15 °C.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Ing. Xxx v. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
úprava xxxx xxxxxxxxxxx | rychlost xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx barvy, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g do 500 g (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) nejvýše - 10 % - x ostatních xxxxxxx nejvýše 6 % balení nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx na 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx ryb musí xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x v xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice xxxxx x šířce do 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování je xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 mm 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx panádách teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx látek a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené rybí xxxxxxx | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx slepičích xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °C | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx výrobků lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné ovocné xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1, zmrazování musí xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °C xx všech xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, polévky x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx upravují tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 |
zmrazené xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx a vnitřnostmi, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx rybí xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x porcovaných xxx - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx menších xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx ryb | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxxxx ze separovaného xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | |
Xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx převážně z xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | |
zmrazené xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx použito xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx zpracování polotovarů xxxx být nižší xxx + 12 °X, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx + 4°C | nesmí být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
Zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxxx |
2. xxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 % | Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxx xxxxxx příměsí a xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (m/m). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ovoce a xxxxxxx z ovoce, xxxxxxxx | - výrobky balené xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % balení nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení nad 1500 g xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx - 5 °C. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx + 10 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, polévky x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx strojem (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 % xxxxxx nad 500 g do 1500 g xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 1 % výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx hmotnosti ryb x xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx bílými xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx ryb. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx musí vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx být xxxxxxxxxx x souvislosti s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx může být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx přítomnost xxxxx x délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x xxxxx xx 2 mm, pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxx x vodních xxxxxxxxx obalované | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx z xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % x xxxxxx xxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx | |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 1500 g nejvýše - 1 % 40 % xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx x xxxxxxx filé x xxxxxxxxx, tvarově odlišné xx xxxxx a xxxxxxx (karbanátky, burgery) 50 %. |
Surimi | Surimi xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx krabů x jiných korýšů x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x barviv. | |
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx výrobky | výrobky balené xxxxx xxxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx. |
xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | Xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %. | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx po xxxxxxxxxx xx nepřípustné opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx na - 2 až - 5 °X, ale xx nutno xxxxxxxxx xx 1 xxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
Xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 1 % xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %. |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Sb.
s xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při kterých xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx některých souvisejících xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.