Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod xxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx zastavuje xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx zmrazování rychlost xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro xxxxxxx potravin xx xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) od xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx xxxxx, měřená x centimetrech za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx procesu zmrazování xxx, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x konečná xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx uvedeno
a) xx jde o xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx vakuově xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Na xxxxx xxx spotřebitele musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx".
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx možno dostatečně xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx.
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu musí xxx opatřeny xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx teplotu minus 18 °X, vybavených xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx odděleně xxx, aby xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, a v xxxxxx úpravě, která xxxxxxx xxxxxxxx teplotních xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(4) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


úprava před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované hmotnosti

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx volena tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce x výrobky z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx ve směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx bodech výrobku

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx a polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x spotřebitele

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx je xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení nad 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx
balení do 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 %
s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx vyšší než 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x délce xx 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce xx 2 xx pokud xxx tyto hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a vodních xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx
- xx svalových xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx porce x bloku x xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx přestoupit + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx filé s xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

surimi

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx k získání xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Xxxxxx xx polotovar k xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx x masa xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Musí xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

zmrazené výrobky xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1


Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx rozmrazení xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
1. část


úprava před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla připravena xx kuchyňské xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx ovocné xxxxx, ve xxxxx xxxx, koncentrátů, jednodruhové xx xxxxxxx, bez xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1, zmrazování xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx všech bodech xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

jednotlivé xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx všechny xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané
kuchané, porcované xxxxxxxxx xxxx filé,
mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x porcovaných xxx
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- z xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

ze separátu xxxxxxxxx z ryb x přídavkem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx + 10 °X


Xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, opakovaným xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 cm.h-1

zmrazené masné xxxxxxx

xxx výrobě xxxxxx xx zmrazován xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx být xxxxx xxx + 12 °X, před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx + 4°X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx pasterizaci xx výrobky zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx

2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
balení nad 250 g xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

Xxxxxxx odpovídají zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce a xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je povolen xxxxxx xxxxx xxx + 10 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojem (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x
(x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx její teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx řezané, xxxxxx, xxxxxx ručně
balení xx 250 g nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx vykazovat: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx plochy xxxxxxx xxxxx, nebo xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx bílými xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx poškození povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně xxxx být charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X celých ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x souvislosti x xxxxxxxxxxx procesy.
Filety x xxxx:
xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a průměru xx 1 xx x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

Xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx obsah xxxx ve spotřebitelském xxxxxx:
- obalované filé xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 %
- přírodní xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvarů 50 %
x xxxxxx xxxxxx xx 25 mm x
xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 mm

polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 1 %
40 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 g do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

Surimi


Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa krabů x xxxxxx korýšů x přídavkem aromatických xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx vakuově xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx balení do 250 x nejvýše - 6 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené



zmrazené xxxxx výrobky


Musí být xxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a polotovary


Nejvyšší xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx xxxxxxxxxxxx 5 %.

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx


Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx výrobků xxx xxxxxxxxx na - 2 xx - 5 °X, xxx xx nutno xxxxxxxxx xx 1 hodiny xx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %.

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x o xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.