Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx bod xxxxx xx hodnotu, při xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx průběh xxxxxxxxxxx, biochemických a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do minus 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x jejímu xxxxx, xxxxxx x centimetrech xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx maximální tvorby xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x údaji xxxxxxxxx x příloze x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech částech xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xx zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxx xxxxxxx x informace xxx xxxxxxxxxxxx x xxx,
x) že xxx x zmrazenou potravinu; xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xx skupinovém xxxxx,
x) xxxx je xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx,
x) jaká je xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx typem xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx potravina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, která xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) vzduch,
b) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány tak, xxx byla xxxxxxx, xxx minimálním kolísání xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx teplot xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx měření x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se může xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x mrazicích boxech x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxx odděleně tak, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx ryby je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx.
(5) Veškerá manipulace xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxx v rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
úprava před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | celé, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °X ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X. |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx balení do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx na 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx může xxx poškozeno v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx hlavice xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx svalových xxxxxx xxx - x xxxxxx ryb | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x bloku x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx kroužků xx 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx získaného x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx přestoupit + 10 °X | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx z xxxx xxxxx x jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené xxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx pasterizaci xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin 2) | |
zmrazená xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx zelenina xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, protlaky | celé, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 cm.h-1 zmrazování xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 |
zmrazené výrobky x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx živočichové | ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tržní xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa | teplota masa xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené | maso vychlazené xx +7 °C | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxx xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C | nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | po xxxxxxxxx se výrobky xxxxxxx xx +4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti 3) | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky | |
Zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x nejvýše -3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g - x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °X |
xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x - x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů vyšší než 3 g xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx -5 °C |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - s hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx než 2 % hmotnosti xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx vykazovat: méně xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx a pastovitá. X celých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Břicha xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx přítomnost xxxxx x xxxxx do 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Lze připustit xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice snadno xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxxxx -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx za 3 xxx. | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary | nejvyšší množství xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx vaječné obsahy xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, xxx xx nutno xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx rozmrazení |
Poznámka:
Vyjadřování xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Sb.