Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx hodnotu, při xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů (xxx xxxxxxx potravin xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °C) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx maximální tvorby xxxxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x údaji xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx teplota, xx xxxxxxx stabilizaci, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a nižší. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx x informace xxx spotřebitele x xxx,
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xx skupinovém xxxxx,
x) xxxx xx doba xxxxxxxxx trvanlivosti při xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °C xxxx xxxxx,
x) jaká je xxxx, po xxxxxx xxx být potravina xxxxxxxxxx spotřebitelem xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nábytku,
d) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx vzduchu a xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx všech bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx měřena x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx průběh teplot xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx nedošlo xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx umožňují zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se může xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje xxx v rozsahu §6 zákona.
Pokračování >>>
§6
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx zmrazování*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin se xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

celé, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx druhu ovoce, xxx cizích xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X.

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Pokud je xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

ryby celé x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být mazlavá x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x oddělování xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny může xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x v délce xx 5 xx x xxxxxxx do 2 mm. Lze xxxxxxxxx hlavice xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

zmrazené polotovary x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené ručně
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx a xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C



Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx a jiných xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



xxxxxxxx xxxxx výrobky

při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx během xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 hod. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx a výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx je xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky

celé, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx šťáv xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

předvaření
předsmažování

ve spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x vnitřnostmi xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tržní xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxx a droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °C

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx výrobky

při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí maso x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené výrobky xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx záporné odchylky xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení nad 500 x do 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 g xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx
xxxxx xxxxx na +5 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

- xxxxxxx balené ručně
balení xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 g nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

pokud je xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší než 3 g xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 g nejvýše -2 %

přebalování je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx:
xxxx xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx než 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx charakteristická pro xxxx xxxx xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx x pastovitá. X celých xxx xxxxx docházet x xxxxxxxxxx masa od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 mm a xxxxxxx do 1 xx a x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx, pokud lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxx rybího xxxx


xxxxxxx -12 °C v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx za 3 hod.

zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx masné xxxxxxx


xxxx xxx zmrazeny xx 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx rozmrazení
Poznámka:
Vyjadřování mrazírenských xxxxxx:
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.