Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx jádru, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx byla překonána xxxxxxxxx x souladu x údaji xxxxxxxxx x příloze x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xx zmrazené xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx o xxx,
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °C nebo xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, po kterou xxx být potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx daných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx nemá xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx se zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx provozovány xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx minimálním kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, teplota xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána xxx, xxx průběh teplot xxxx možno dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace se xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Požadavky xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx ryby je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx v rozsahu §6 zákona.
Pokračování >>>
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

rychlost zmrazování*)

xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina a xxxxxxx xx zeleniny

xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx volena tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- výrobky balené xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.

zmrazené pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí být xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx nejvýše 6 %
balení nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, porcované vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 x nejvýše - 7 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná v xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 mm x v xxxxx xx 5 xx x průměru do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx a vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx svalových partií xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx filé xxxxx x bloku a xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši nepravidelných xxxxx 50 %
xxxx krevety xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x ryb s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx filé s xx prstů x xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx z masa xxxxx x jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek x xxxxxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.

zmrazené xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx výrobky

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Musí být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po zchlazení.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx teplotu + 4 °X

nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx výrobky

nepečené


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 g nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky z xxxx
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx změny xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x výrobky x xxxxx, protlaky

celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1
zmrazování xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x jádře

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené výrobky x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné rybí xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: kuchané, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx separovaného xxxxxx xxxx

xxxxxxx masa xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx +10 °C

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °C

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx masné xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx než +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx +4 °C

nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx na +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

přebalování je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx jednotlivých kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx ohřev na +5 °X

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x polotovary

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g nejvýše -4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše -2 %

pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx -5 °X

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx balené ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx -4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx mořské xxxx xxxx xxxxxxxxx:
xxxx xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx xxxx méně xxx 10 procent dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Břicha ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kostí x délce do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx připustit xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx snadno xxxxxxx xx svaloviny. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx ze sladkovodních xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °C v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx hodiny xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.