Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx hodnotu, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx průběh xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X do xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx zmrazované potraviny x xxxxxx jádru, xxxxxx v centimetrech xx hodinu,
c) zmrazenými xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x údaji xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech částech xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xx zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx spotřebitele o xxx,
x) že xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxx xxxxxxx skladování minus 18 °X xxxx xxxxx,
x) jaká je xxxx, xx xxxxxx xxx xxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxx typem xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx nemá znovu xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady musí xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx měření a xxxxxxxxxx teploty. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx v xxxxxxx §6 zákona.
Pokračování >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze zeleniny

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °C xx xxxxx xxxxxx výrobku

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být vyšší xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx vyšší xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx musí xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Filety x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx a xxxxxxx xx 1 mm x x xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (obsah masa xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx partií xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx filé x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx rybího proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx výrobky

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °C

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °C

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx do 1 hod. od xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx výrobu x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx změny xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxx šťáv xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1
zmrazování protlaků xxxx xxx ukončeno xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X v xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx rybí xxxx
xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx sladkovodní xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa

teplota xxxx xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené

maso xxxxxxxxxx xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx masné výrobky

při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx drůbeží xxxx, králičí maso x polotovary

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x hmotností jednotlivých xxxx vyšší xxx 3 g xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x nejvýše -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení do 250 x xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 g xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek
pro výrobu xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx
xxxxx ohřev na +5 °C

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 g xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx z xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše -4 %
xxxxxx nad 1500 g nejvýše -2 %

xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx vody nesmí xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx vykazovat:
méně xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxxx než 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx ryb. Chuť x xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Břicha xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx do 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Lze připustit xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx lze xxxx xxxxxxx snadno xxxxxxx od xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek.

zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx volné vody xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx výrobku

musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. po xxxxxxxxxx

xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °X x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 3 xxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


xxxx xxx zmrazeny do 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx x polotovary


nejvyšší množství xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx zmrazit, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx rozmrazit xx -2 xx -5 °X, xxx xx nutno zpracovat xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx mrazírenských xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.