Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
		Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			XXXXXXXX XXXXXXXXX
			§1
			Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
			x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů x xxxxxxxxxxx,
			x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °C) od xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
			x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx v souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a nižší. Xx xxxxxxxx potraviny xx nepovažují zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
		Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			§2
			Xxxxxxxxxx
			Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx spotřebitele x xxx,
			x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx označení musí xxx uvedeno i xx xxxxxxxxxx obalu,
			b) xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx,
			x) xxxx xx xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelem při xxxxxxxxx daných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
			x) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx nemá xxxxx xxxxxxx.
		Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
			§3
			Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
			(1) Jako xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
			x) xxxxxx,
			x) xxxx xxxxxxxx,
			x) kapalný xxxxx.
			(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla udržena, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
			(3) Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
			(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
			(5) Xxxxxxxxx xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
			Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
			§4
			Xxxxxxx do xxxxx
			(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
			(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x mrazicích boxech x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx xxxxx.
			(3) Nebalené xxxxxxxx potraviny lze xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
			(4) Xxxxxxxx ryby xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
			(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
		Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			§5
			Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
			(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
			(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
			Xxxxxxxxxxx >>>
 	§6
 	Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
 	Xxxxxxx:
 	Xxx. Xxx x. r.
 	Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
 	Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
 	Xxxxxxx 1
 	úprava před xxxxxxxxxxx  |  	xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)  |  	xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované hmotnosti  |  	xxxxxxxxx technologické požadavky  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze xxxxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1  |  	- výrobky xxxxxx xxxxx  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %  	balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	balení xxx 1500 nejvýše - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx  |  	xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx  |  	xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx  |  	- xxxxxxx balené xxxxx  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %  	- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu ovoce, xxx cizích příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx  |  	xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx dobu tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1  |  	- výrobky balené xxxxx  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	balení xxx 1500 nejvýše - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %  	balení nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %  |  	Xxxxx xx xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.  | 
 	xxxxxxxx xxxxxxx x brambor  |  	převaření xxxxxxxxxxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  |  	- výrobky xxxxxx ručně  	xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %  	balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %  	xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %  	xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %  	- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %  	balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.  | 
 	zmrazené xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx  |  	xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx  	balení do 250 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %  	s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší než 200 x xxxxxxx - 7 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %  	balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %  	balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %  	xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %  |  	Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce do 2 mm xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a vodních xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx  |  	xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:  	- z xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx ryb  	- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx  	- x xxxxxx xxx  |  	ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxx  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %  	balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %  	balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %  	- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)  	balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %  	xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné  	xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %  |  	Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:  	- xxxxxxxxx filé xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 %  	- xxxxxxxx xxxxxx 50 %  	- xxxxxxxxx xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %  	xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.  | 
 	xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované  |  	xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx dalších surovin x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X  |  	Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.  | ||
 	xxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxxxx převážně x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu  |  	Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x jiných xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.  | ||
 	zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  |  	Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.  | ||
 	xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx  |  	xxxx vychlazené xx + 7 °X  |  	1,0 cm.h-1  | ||
 	xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  |  	xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso  |  	xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  |  	Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po xxxxxxxxx.  | |
 	xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx  |  	xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X  |  	xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1  |  	**)  | |
 	xxxxxxxx výrobky xx slepičích xxxxx  |  	xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X  |  	xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1  |  	Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale je xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.  | |
 	zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx  |  	nepečené  |  	- xxxxxxx xxxxxx xxxxx  	xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %  	xxxxxx nad 250 x xx 500 g nejvýše - 3 %  	xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %  	balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %  | ||
 	xxxxxx  |  	- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)  	xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %  	xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 6 %  	balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %  	balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %  | 
 	Xxxxxxxx:
 	*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
 	**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
		Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
			Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
			Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
			1. xxxx
		xxxxxx xxxx zmrazováním  | 		rychlost xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)  | |
		xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx  | 		xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, aby xxxxxxxx xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx  | 		xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1  | 
		zmrazené xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx  | 		xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx  | 		xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 			xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx  | 
		xxxxxxxx xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx  | 		xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx  | 		xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1  | 
		zmrazené výrobky x brambor  | 		předvaření 			předsmažování  | 		ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové  | 		ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx 			xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx 			xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx  | |
		xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb  | 		úprava xx xxxxxxxxxx sladkovodní xxxxx xxxx: xxxxxxx, porcované, xxxxxxxxxx  | 		xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx xx separovaného xxxxxx xxxx  | 		xxxxxxx masa xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X  | 		xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1  | 
		zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx  | 		xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  | |
		zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx  | 		xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X  | 		1 xx.xxx-1  | 
		xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  | 		xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx  | 		xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1  | 
		zmrazené xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx  | 		xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx +4 °X  | 		xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx  | 		xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X  | 		xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1  | 
		2. xxxx
		xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)  | 		xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx  | |
		Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx  | 		- výrobky xxxxxx ručně 			balení do 250 x nejvýše -5 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % 			balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 % 			balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) 			balení xx 250 x xxxxxxx -10 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x 			- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší než 3 g nejvýše -10 % 			- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % 			balení nad 500 g do 1500 x xxxxxxx -4 % 			xxxxxx nad 1500 x nejvýše -2 %  | 		xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx  | 		- výrobky xxxxxx xxxxx 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % 			xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 % 			xxxxxx nad 250 x xx 500 g 			- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 			xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % 			- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 % 			xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 			xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx 			xxxxx xxxxx na +5 °X  | 
		xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx  | 		- xxxxxxx balené xxxxx 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % 			xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x 			- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 			xxxxx než 3 x nejvýše -10 % 			- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % 			xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 % 			balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx  | 		- xxxxxxx xxxxxx xxxxx 			xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 % 			balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 % 			xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 % 			- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) 			xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % 			xxxxxx xxx 250 x xx 500 x 			- x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů 			vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 % 			- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % 			balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 % 			balení nad 1500 x xxxxxxx -2 %  | 		xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx  | 		xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx  | 		xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx vykazovat: 			méně xxx 10 procent dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx  xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 			xxxxxx x xxxx: 			xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x  x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.  | 
		xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx  | 		xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx  | 		xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. po xxxxxxxxxx  | 
		xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx  | 		xxxxxxx -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.  | |
		xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx  | 		xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx  | |
		xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx  | 		xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx  | |
		xxxxxxxx xxxxxxx xxxx,  králičí xxxx x xxxxxxxxxx  | 		xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx 5 %  | |
		zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx  | 		xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx nutno zpracovat xx xxxxx hodiny xx xxxxxxxxxx  | 
		Xxxxxxxx:
			Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
 	Čl. XX
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 31. xxxxxxxx 2000.
 	Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
 	Čl. II
 	Xxxxxxxxx ustanovení
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
 	Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
 	Xxxxxxxxx
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
 	Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
 	44/2000 Xx, xxxxxx se mění xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
 	x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
 	160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
 	x xxxxxxxxx od 19.5.2002
 	Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
 	Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
 	1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
 	2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
 	3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
 	4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx).
 	5) XXX XX 12830.
 	6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
 	7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.