Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °C) od xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx v souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx stabilizaci, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a nižší. Xx xxxxxxxx potraviny xx nepovažují zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx spotřebitele x xxx,
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx označení musí xxx uvedeno i xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelem při xxxxxxxxx daných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx nemá xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla udržena, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, teplota xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x mrazicích boxech x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Nebalené xxxxxxxx potraviny lze xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx ryby xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1


úprava před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx deklarované hmotnosti

xxxxxxxxx technologické požadavky

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu ovoce, xxx cizích příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky těchto xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx dobu tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

převaření xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx
balení do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší než 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce do 2 mm xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a vodních xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé xxxxx x bloku x xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx dalších surovin x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx převážně x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx x jiných xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale je xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

nepečené


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx zmrazováním

rychlost xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, aby xxxxxxxx xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, polévky a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené výrobky x brambor

předvaření
předsmažování

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové

ryby xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb

úprava xx xxxxxxxxxx sladkovodní xxxxx xxxx: xxxxxxx, porcované, xxxxxxxxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx separovaného xxxxxx xxxx

xxxxxxx masa xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx ručně
balení do 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší než 3 g nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení nad 500 g do 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše -2 %

xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 g
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx
xxxxx xxxxx na +5 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °X

xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx vykazovat:
méně xxx 10 procent dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx xx 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. po xxxxxxxxxx

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx 5 %

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx opět xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx nutno zpracovat xx xxxxx hodiny xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se mění xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx.