Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1284/2002

xx xxx 15. xxxxxxxx 2002,

kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve skořápce

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2200/96 ze xxx 28. října 1996 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) č. 545/2002 [2], x xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Lískové ořechy xxxxx mezi xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2200/96, xxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx. Za xxxxx účelem x x xxxxx zachování xxxxxxxxxxxx na světovém xxxx je vhodné xxxx v xxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, kterou xxxxxxxxxx xxxxxxxx skupina pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx a pro xxxxxx xxxxxxx Evropské xxxxxxxxxxx komise OSN (XXX XXX).

(2) Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xx xx cíl xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zaměřit xxxxxxxx xx uspokojování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx vztahy xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx soutěži, x xxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxxxx xxxx vztahovat xx xxxxxxx stádia xxxxxxx na xxx.

(3) Xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Řídícího xxxxxx xxx čerstvé xxxxx x zeleninu,

PŘIJALA XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Obchodní norma xxx lískové ořechy xxxxxxxxx xxx xxx XX 08022100 x xxx XX xx081350 xx xxxxxxxxx v xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx podmínek stanovených x xxxxxxxx (XX) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxx vyhlášení v Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx ode xxx 1. ledna 2003.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 15. července 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Fischler

člen Komise


[1] Xx. xxxx. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 84, 28.3.2002, x. 1.


XXXXXXX

XXXXX PRO XXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX

X. XXXXXXXX PRODUKTU

Tato xxxxx xx vztahuje na xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxx z Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx maxima Xxxx x xxxxxx hybridů xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx určené x xxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx lískových ořechů xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX X XXXXXXX

Xxxxxx této normy xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxx xx skořápce xx xxxxxx x xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx požadavky1

i) Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxx tříd xxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxxxxxx xxx jednotlivé třídy xxxxxxx a x xxxxxxxxx odchylkám, xxxx xxx:

x) charakteristika xxxxxxxx

- xxxxx tvarovaná; xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx; lehké xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažuje xx vadu,

- zdravá; xxx vad, xxxxx xx mohly xxxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivost xxxxx,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- čistá; v xxxxxxxx xxx jakékoli xxxxxxxxx cizorodé látky,

- xxxxx; xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- bez xxxxxx xxxxxx (xx xxxx než 5 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx může xxx ulpívající xxxxxx);

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

- neporušené; xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx,

- xxxxxx; xxxxxxxxxx xx produkty napadené xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxx, které xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

- dostatečně vyvinuté; xxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx plody,

- xxxxx; x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

- bez živého xxxx xxxxxxx hmyzu, x xx xxx xxxxxx na xxxx xxxxxx,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- xxx xxxxxxxxxx vláken xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

- xxx xxxxxxxxx,

- xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxxx a/nebo xxxxx,

- xxx xxxxx (xxxxxx černého xxxxxxxx) xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx nevhodnými xx spotřebě2.

Lískové xxxxxx xx skořápce xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxx být x takovém xxxxx, xxx:

- xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx,

- mohly xxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx.

xx) Xxxxx xxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx lískových xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx 12 % u xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a 7 % u xxxxx.3

X. Xxxxx jakosti

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx níže:

i) Xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx do této xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx jakosti. Musí xxxxxxxxx xxxxx typické xxx xxxxx odrůdu x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxxxx xx vady x xxxxxxxx xxxxx lehkých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pokud x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx vzhled, xxxxxx, uchovatelnost x xxxxxxxx úpravu x xxxxx.

xx) X. jakost

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx znaky typické xxx xxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxx xx lehké vady, xxxxx u produktu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xxx) XX. xxxxxx

Xx této třídy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výše.

Dovolují xx xxxx, xxxxx zůstanou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

XXX. XXXXXXXXXX O TŘÍDĚNÍ XXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx řezu. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxx minimální xxxxxxxxx xx slovy "x xxxx" xxxx xxxxxxxxx velikosti se xxxxx "x méně" (xxxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxxx u xxxxx xxxx Xxxxx x X. jakost, xxxxx x plodů II. xxxxxxx je xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

22 x více

22 xx a xxxx (xxxx méně)

20 až 22 mm

20 mm x xxxx (nebo xxxx)

18 až 20 xx

18 mm x xxxx (xxxx xxxx)

16 xx 18 mm

16 xx a více (xxxx xxxx)

14 xx 16 xx

14 mm x více (nebo xxxx)

12 xx 14 xx

Xxxxxxxx vady

Dovolené odchylky (xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx vypočítané xxxxx xxxxx nebo hmotnosti xxxxxxx plodů)

třída "extra"

třída "X"

xxxxx "II"

a) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (vypočítaná xx základě celkové xxxxxxxxx xxxxxxxx)

3

5

7

x) Celková xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxx (vypočítaná xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

5

8

12

x xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx hmyzem (xxxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxx)

3

5

6

x) Xxxxxxxx xxxxx (vypočítáno na xxxxxxx celkové hmotnosti xxxxxxxx)

0,25

0,25

0,25

x) xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxx množství)

4

6

8

U xxxxx Xxxxx x xxxxx X xxxx xxx nejvýše 12 % xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx dovolené xxxxxxxx xxxxx také x xxxxx XX x xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx druh.

B. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 1x/xx.

X. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx velikosti, x to za xxxxxxxxxxx, xx:

- xxxxxx xxxxxxxxxx velikostem těsně xxx nebo xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx určuje xxxxxxxx xxxx minimálním xxxxxxxx x maximálním xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx),

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx těsně xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx slovy "x xxxx" xxxx "x +" xxxx "+" (xxxxxxx),

- ořechy odpovídají xxxxxxxxx xxxxx pod xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx průměru xxxxxxxxxxxx xxxxx "x méně" xxxx "x -" (xxxxxxx).

X. XXXXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXX

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx a xxxx musí obsahovat xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhu x velikosti (xxxxx xxxx roztříděny xxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx části obsahu xxxxx.

X. Obalová xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx náležitou xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx musí xxx xxxx, xxxxx x xxxxxxx způsobovat xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx produktů. Xxxxxxx xxxxxxxxx, zejména papíru xxxx razítek x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx, pokud jsou xxxx xxxx označení xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

X xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX O XXXXXXXXXX

Xxxxx xxxxxx xxxx xxx označeno xx xxxxx straně následujícími xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a tak, xxx byly xxxxxxxxx xxxxxx:

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx: xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx. Pokud xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx být xxxx "balírna x/xxxx xxxxxxxxxx" (xxxx odpovídající xxxxxxx) uveden v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. Druh xxxxxxxx

- "xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx", xxxx-xx xxxxx xxxxxxxxx zvenku,

- xxxxx xxxxxx nebo obchodní xxxx pro xxxxx Xxxxx x X. xxxxxxx (xxxxxxxxx u xxxxx XX. xxxxxxx).

X. Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx původu x, nepovinně, pěstitelská xxxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxx

- xxxxx xxxxxxx,

- xxxxxxxx vyjádřená:

- minimálními x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx velikosti), xxxx

- xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx následují xxxxx "a více" xxxx "a +" xxxx "+" nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, po xxxx xxxxxxxxx xxxxx "x méně" xxxx "x -" (xxxxxxxxx),

- xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx),

- "xxxxxxxxxxx xx" x xxxxxxxxx xxxxx (nepovinné)

- xxxxx hmotnost,

- xxx xxxxxxx (nepovinné).

E. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (není xxxxxxx)


Xxxxxxx X

XXXXXX XXXXXX XXXX

XXXXXX I – XXXXXXXXXXX METODA

1. Princip

Zjištění xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx sušení xxx teplotě 103 °X (+ 2 °X) x sušícím xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Keramická xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx 1 xx.

2.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxx, 12 xx x xxxxxxx x 5 cm xxxxxxx x xxxxxxx xxxx.

2.4. Elektricky xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tak, xx xx teplota xxxxxxx xx 103 °C (± 2 °X).

2.5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, která xxxxxxxx, xxx xx nádoby xxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx skořápky, xxxxx se tak xxxxxxxx, x rozdrťte xxx ve třecí xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x průměru 2-4 xx.

4. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx

4.1. Sušte xxxxxx a jejich xxxx x sušicím xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx do xxxxxxxxxx. Nechejte xxxxxx x víka xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.

4.2. Xxxxxxxxxx provádějte na xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x 50x.

4.3. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxx xx xxxxxxxxx 0,001g (X0).

4.4. Xxxxxx xxxxxxxxx 50x testovacího xxxxxxxxx xx xxxxxx na xxxxxxxxx 0,001x. Rozmístěte xxxxxxxx xx xxxxx xxx nádoby, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx (X1). Xxxx xxxxx xxxxxxxx co xxxxxxxxxxx.

4.5. Xxxxxxxx nádoby xxxxxxxx x s xxxx xxxxx nich do xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nádoby uzavřete xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx, aby zchladly. Xx schlazení xxx xxxxxxxxx tlaku xxxxxx xxxxxxxx nádobu na xxxxxxxxxxx 0,001x (X2).

4.6. Xxxxx xxxx vzorku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx:

Xxxxx xxxx = M1 – X2 / X1 – M0 × 100

4.7. Xxxxxxx průměrnou xxxxxxx získanou ze xxxx xxxxxxxx.

XXXXXX II – XXXXXX XXXXXX

1. Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxx xxxxxxxx přístroje xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxx laboratorní metodě xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxx tloučkem nebo xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx principu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxx

3.1. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, která xx xx xxxxxxx (xxxxxxx rozdrcenou x xxxxx xxxxx) a xxxxxxxx xxxxxxxx, dokud xxxxxxxxx stálý xxxx.

3.2. Xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx.

3.3. Po xxxxxx xxxxxxxx důkladně vyčistěte xxxx stěrkou, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, papírovým xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.


Xxxxxxx XX

XXXXXXXX XXXXXXX X VAD XXX XXXXXXX OŘECHY XX XXXXXXXX

— Praskliny x xxxxxxxxxx:

Xxxxx prasklina, xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx čtvrtina xxxxxx xxxxxxxx.

— Xxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx ne xxxxx.

— Xxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx vody x xx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 12 % xxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxx ořech xxxxxxxxxx žádné xxxxx.

— Xxxxxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxx, xxxxx se normálně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

— Xxxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmyzu xxxx mrtvých xxxxx xxxxx.

— Neporušené:

Znamená, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxx naprasknutí xx nepovažuje za xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx viditelná xxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx vytvářející xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx vzhled xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx.

— Xxxxxx/xxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

— Seschlé:

Svraštění více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxxxx plodu, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x obdobích, xxx dochází x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxx způsobené suchem xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx dědičný xxx.

— Xxxxxxx:

Xxxx, xxx xx rodí nevyvinutý xxxxx xxxx xxxxxxx xx hnojení během xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vysokých xxxxxxxxx.

— Xxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx xxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.