Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 563/2002

xx xxx 2. xxxxx 2002,

xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) č. 466/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 xx xxx 8. února 1993, kterým se xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x potravinách [1], x xxxxxxx xx. 2 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1) Xxxxxxxx (XXX) x. 315/93 xxxxxxx, xx xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx stanoveny maximální xxxxxx xxxxxxxxx kontaminujících xxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 472/2002 [3], xx xxxxxxxxxx xxx xxx 5. xxxxx 2002 a xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 194/97 xx dne 31. xxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kontaminujících xxxxx v xxxxxxxxxxx [4], ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (ES) x. 864/1999 [5], xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x hlávkovém xxxxxx x xxxxxxx.

(3) Členské xxxxx xxxx sdělovat xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zprávu x přijatých xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokroku xxx uplatňování x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. X použitím xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxx xxx xxxx, x poprvé xxxx 1. lednem 2002, xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxx dusičnany v xxxxxxxxx salátu x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx snížit xxxx xxxxxx.

(4) Z ročních xxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx praxí xxx u určitých xxxxxxxxx hlávkového xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů. X xxxxxxxxx regionů je xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nařízení (XX) x. 466/2001, přestože xxxxxx xxxxx směřuje xx snižování xxxxxx xxxxxxxxx x hlávkovém xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx snižující se xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zachovat xxxxxxxxx přechodné období, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx salátu xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxx. X xxxxxxxxxx salátu xx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx časově xxxxxxx, x špenátu xx xxxx ukončení xxxxx nepředpokládá.

(5) Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxxx xxxx xxx změněno.

(6) Opatření xxxxxx nařízení xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxx xxxxx:

1. X xxxxxx 3 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxxx xxxxx:

"1. Xxxxxxx xxxxx xxxxx v odůvodněných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx povolit xxxxxx xx xxx čerstvý xxxxxxxx salát x xxxxxxx špenát, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, obsahující xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx než xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx stanovených x xxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx období

a) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1. xxxxx 2005;

x) xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 1. xxxxx 2005.

Xxxxxxx státy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx."

2. Oddíl 1 přílohy I xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozhodnutí.

Článek 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx je závazné x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 2. dubna 2002.

Za Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. věst. X 37, 13.2.1993, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 77, 16.3.2001, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 75, 16.3.2002, x. 18.

[4] Úř. věst. X 31, 1.2.1997, x. 48.

[5] Xx. věst. X 108, 27.4.1999, x. 16.


XXXXXXX

Xxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 týkající xx dusičnanů xx xxxxxxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xx XX xx xx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx analýzy

1.1 Čerstvý xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxx xx 1. xxxxxxxxx xx 31. března

3000

Směrnice Xxxxxx 79/700/XXX

Xxxxxxx xx 1. xxxxx do 31. xxxxx

2500

1.2 Konzervovaný, xxxxxxx zmražený xxxx xxxxxxxx špenát

2000

Směrnice 79/700/EHS

1.3 Xxxxxxx hlávkový xxxxx (Xxxxxx xxxxxx L.) (xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx), kromě xxxxxx xxxxxxxxx x bodě 1.4.

Xxxxxxx od 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

Xxxxxxxx 79/700/XXX. Minimální xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorků xx však 10

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx

4500

— hlávkový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

4000

Xxxxxxx od 1. xxxxx xx 30. xxxx:

— hlávkový xxxxx xxxxxxxxx xx skleníku

3500

— xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xxxxxx způsobem

2500

1.4 Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx

2500

Xxxxxxxx 79/700/XXX. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx způsobem

2000