Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 563/2002

xx xxx 2. xxxxx 2002,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 315/93 ze xxx 8. xxxxx 1993, kterým xx xxxxxxx xxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx x potravinách [1], x xxxxxxx xx. 2 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1) Xxxxxxxx (XXX) č. 315/93 xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví musí xxx stanoveny maximální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) x. 472/2002 [3], xx xxxxxxxxxx xxx xxx 5. xxxxx 2002 x xxxxxxxxx nařízení Komise (XX) č. 194/97 xx dne 31. xxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx maximální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx [4], ve xxxxx xxxxxxx nařízení (XX) x. 864/1999 [5], xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx dusičnanů x hlávkovém salátu x špenátu.

(3) Členské xxxxx mají sdělovat xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatřeních x xxxxxxxxx pokroku xxx uplatňování a xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx snižování xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxx tři xxxx, x xxxxxx před 1. xxxxxx 2002, xxxxxxxxx maximální xxxxxx xxx dusičnany v xxxxxxxxx salátu x xxxxxxx x celkovým xxxxx xxxxxx tyto xxxxxx.

(4) Z xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx výrobní xxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxxxxxx hlávkového salátu xx rozumných xxxxxxx xxxxxxxxx dodržení xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Z xxxxxxxxx regionů je xxxxx xxxxxx vyšší xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx stanovený x xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx směřuje xx snižování obsahu xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx potřebují xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx salátu xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx území na xxxxxx xxx. X xxxxxxxxxx salátu by xxxx xxx toto xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x špenátu xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxxx mělo xxx xxxxxxx.

(6) Opatření xxxxxx xxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Nařízení (ES) x. 466/2001 se xxxx takto:

1. X xxxxxx 3 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxxx xxxxx:

"1. Členské státy xxxxx x odůvodněných xxxxxxxxx xx přechodnou xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, vypěstované x xxxxxx ke xxxxxxxx na jejich xxxxx, obsahující xxxxxxxx xxxxxxxxx vyšší xxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 přílohy, xxxxx xx uplatňován xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx stanovených x xxxxx nařízení.

Přechodné xxxxxx

x) xxx hlávkový salát xxxxx xxxx 1. xxxxx 2005;

x) xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2005.

Xxxxxxx státy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x ostatní členské xxxxx x opatřeních xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx."

2. Xxxxx 1 xxxxxxx I xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

Článek 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství.

Toto xxxxxxxx xx závazné x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.

V Xxxxxxx dne 2. dubna 2002.

Za Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1.

[2] Xx. věst. X 77, 16.3.2001, x. 1.

[3] Úř. xxxx. X 75, 16.3.2002, x. 18.

[4] Úř. xxxx. X 31, 1.2.1997, x. 48.

[5] Úř. xxxx. X 108, 27.4.1999, x. 16.


XXXXXXX

Xxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 466/2001 xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx

Xxxxxxxxx limit (xx XX xx xx)

Xxxxxx odběru xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1.1 Čerstvý xxxxxx (Spinacia xxxxxxxx)

Xxxxxxx xx 1. xxxxxxxxx xx 31. xxxxxx

3000

Xxxxxxxx Xxxxxx 79/700/EHS

Sklizeň od 1. dubna xx 31. xxxxx

2500

1.2 Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx špenát

2000

Směrnice 79/700/XXX

1.3 Xxxxxxx hlávkový xxxxx (Xxxxxx xxxxxx X.) (xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx), kromě salátu xxxxxxxxx v xxxx 1.4.

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

Xxxxxxxx 79/700/EHS. Minimální xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorků xx však 10

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx

4500

— hlávkový xxxxx xxxxxxxxx polním xxxxxxxx

4000

Xxxxxxx xx 1. xxxxx do 30. xxxx:

— xxxxxxxx salát xxxxxxxxx ve skleníku

3500

— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xxxxxx xxxxxxxx

2500

1.4 Xxxxxx xxxxx

Xxxxx pěstovaný ve xxxxxxxx

2500

Xxxxxxxx 79/700/EHS. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx způsobem

2000