Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 563/2002

xx xxx 2. xxxxx 2002,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 315/93 ze xxx 8. xxxxx 1993, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxx [1], a xxxxxxx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx (XXX) č. 315/93 xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x potravinách.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) č. 472/2002 [3], xx použitelné xxx xxx 5. xxxxx 2002 x xxxxxxxxx nařízení Komise (XX) x. 194/97 xx xxx 31. xxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v potravinách [4], ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 864/1999 [5], xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx kodexu xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe xxx snižování xxxxxx xxxxxxxxx. S použitím xxxxxx informací Komise xxxxx tři xxxx, x xxxxxx xxxx 1. xxxxxx 2002, xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx x celkovým xxxxx xxxxxx tyto xxxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx salátu xxxxxxx. Xxxxxxxx výrobní xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů. Z xxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxx vyšší xxxxx dusičnanů než xxxxx stanovený v xxxxxxx xxxxxxxx (ES) x. 466/2001, přestože xxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx. Některé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přechodné období, xxx mohly xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx území na xxxxxx trh. U xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx období xxxxxx xxxxxxx, x špenátu xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) Nařízení (XX) x. 466/2001 xx proto mělo xxx xxxxxxx.

(6) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxx xxxxx:

1. V xxxxxx 3 se xxxxxxxx 1 nahrazuje xxxxx:

"1. Členské xxxxx xxxxx x odůvodněných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx salát a xxxxxxx špenát, vypěstované x xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx než xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxxx limit x xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 přílohy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx postupně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxx xxxxxxxx salát xxxxx dnem 1. xxxxx 2005;

b) xxx xxxxxx bude přezkoumáno xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2005.

Členské xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x ostatní členské xxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx."

2. Xxxxx 1 přílohy X xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství.

Toto xxxxxxxx xx závazné x xxxxx xxxxxxx x přímo použitelné xx xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 2. xxxxx 2002.

Za Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1.

[2] Xx. věst. X 77, 16.3.2001, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 75, 16.3.2002, x. 18.

[4] Xx. xxxx. X 31, 1.2.1997, x. 48.

[5] Xx. xxxx. X 108, 27.4.1999, x. 16.


XXXXXXX

Xxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xxxxxxxx xx dusičnanů xx xxxxxxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xx XX na xx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx analýzy

1.1 Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx oleracea)

Sklizeň xx 1. listopadu xx 31. xxxxxx

3000

Xxxxxxxx Xxxxxx 79/700/XXX

Xxxxxxx od 1. xxxxx do 31. xxxxx

2500

1.2 Konzervovaný, xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx

2000

Xxxxxxxx 79/700/XXX

1.3 Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxx sativa X.) (xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx), xxxxx salátu xxxxxxxxx x xxxx 1.4.

Xxxxxxx od 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

Xxxxxxxx 79/700/EHS. Minimální xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10

— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xx xxxxxxxx

4500

— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xxxxxx xxxxxxxx

4000

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 30. xxxx:

— xxxxxxxx salát xxxxxxxxx ve xxxxxxxx

3500

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

2500

1.4 Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx

2500

Xxxxxxxx 79/700/EHS. Minimální xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorků xx xxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx způsobem

2000