Xxxxxxxx Komise (XX) x. 563/2002
xx dne 2. xxxxx 2002,
kterým xx mění xxxxxxxx (XX) č. 466/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx limity některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx
XXXXXX EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,
s xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 xx xxx 8. xxxxx 1993, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx x potravinách [1], x xxxxxxx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) Xxxxxxxx (XXX) č. 315/93 xxxxxxx, že xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v potravinách.
(2) Xxxxxxxx Komise (XX) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 472/2002 [3], xx xxxxxxxxxx xxx xxx 5. xxxxx 2002 x xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) x. 194/97 xx dne 31. xxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx [4], xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (ES) x. 864/1999 [5], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxx xxxx sdělovat xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x předkládat xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x dosaženém pokroku xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx kodexu zásad xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx snižování obsahu xxxxxxxxx. X použitím xxxxxx informací Komise xxxxx xxx roky, x xxxxxx xxxx 1. lednem 2002, xxxxxxxxx maximální limity xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx salátu x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx snížit xxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, že se xxxxx dusičnanů x xxxxxxxxx xxxxxx snižuje. Xxxxxxxx výrobní xxxxx xxx x určitých xxxxxxxxx hlávkového salátu xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů. X xxxxxxxxx regionů je xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx špenátu nevykazuje xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx. Některé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zachovat xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx mohly xxxxxxx xxxxxxx hlávkového salátu xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx území na xxxxxx trh. X xxxxxxxxxx xxxxxx by xxxx xxx toto xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx.
(6) Opatření xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potravinový xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Nařízení (ES) x. 466/2001 se xxxx takto:
1. V xxxxxx 3 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxxx xxxxx:
"1. Xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx přechodnou xxxx povolit xxxxxx xx trh čerstvý xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, vypěstované x xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx, obsahující množství xxxxxxxxx xxxxx než xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx dosáhnout xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx období
a) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx dnem 1. xxxxx 2005;
x) xxx xxxxxx xxxx přezkoumáno xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2005.
Členské státy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx o opatřeních xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx."
2. Oddíl 1 xxxxxxx I xx xxxxxxxxx přílohou xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Bruselu dne 2. dubna 2002.
Za Xxxxxx
Xxxxx Xxxxx
xxxx Xxxxxx
[1] Xx. věst. X 37, 13.2.1993, x. 1.
[2] Xx. věst. X 77, 16.3.2001, x. 1.
[3] Úř. věst. X 75, 16.3.2002, x. 18.
[4] Úř. xxxx. X 31, 1.2.1997, x. 48.
[5] Úř. věst. X 108, 27.4.1999, x. 16.
PŘÍLOHA
Oddíl 1 přílohy X nařízení (ES) x. 466/2001 týkající xx dusičnanů xx xxxxxxxxx tímto:
|
"Produkt |
Maximální xxxxx (xx XX xx xx) |
Xxxxxx xxxxxx vzorků |
Referenční xxxxxx analýzy |
|
|
1.1 Čerstvý xxxxxx (Spinacia oleracea) |
Sklizeň xx 1. xxxxxxxxx xx 31. xxxxxx |
3000 |
Xxxxxxxx Xxxxxx 79/700/XXX |
|
|
Xxxxxxx xx 1. dubna do 31. xxxxx |
2500 |
|||
|
1.2 Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmražený xxxx xxxxxxxx xxxxxx |
2000 |
Xxxxxxxx 79/700/XXX |
||
|
1.3 Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxx xxxxxx X.) (xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx), xxxxx salátu xxxxxxxxx x xxxx 1.4. |
Xxxxxxx od 1. xxxxx do 31. xxxxxx: |
Xxxxxxxx 79/700/EHS. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx však 10 |
||
|
— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xx xxxxxxxx |
4500 |
|||
|
— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx polním xxxxxxxx |
4000 |
|||
|
Xxxxxxx od 1. xxxxx xx 30. xxxx: |
||||
|
— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx |
3500 |
|||
|
— xxxxxxxx salát pěstovaný xxxxxx způsobem |
2500 |
|||
|
1.4 Ledový xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx |
2500 |
Xxxxxxxx 79/700/XXX. Minimální xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10 |
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx polním xxxxxxxx |
2000 |
|||