Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (EHS) x. 558/93

xx xxx 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě měření xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxxxx zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 x o xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 2658/87

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 426/86 xx xxx 24. února 1986 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x tomu, že xx. 10 odst. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "obsahem xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx vynásobená xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou metodu, xxx xx xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx alkoholických produktů; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx uvedena x tomto xxxxxxxx, xx třeba xxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx k xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx a statistické xxxxxxxxxxxx a o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [4], naposledy xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxx tohoto nařízení xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx u xxxxxxxx uvedených v xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Zrušuje se xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: odkazy na xxxxxxxx (XXX) č. 543/86 v doplňkové xxxxxxxx č. 1 xx xxxxxxxx 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx kapitole 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx dne 10. ledna 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Steichen

člen Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přítomného v xxxxxxxxxxxx produktu. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, solí organických xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, flavonoidů x xxxxxxxx xxxxxxxxx index xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx má xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx x xxxxxxxx se xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 gramů (x/100 g).

III. Princip

Odvození xxxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx xxxxxxxx od xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův refraktometr.

Tento xxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx procentuální hmotnosti xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Xxx xxxx xxx cirkulátor xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx teploty s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °C.

Je xxxxx xxxxxx dodržovat xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x světelného xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx produkty

Pečlivě xx xxxxxxxx a xxxxxxx se stanovení.

1.2. Xxxxxxxx produkty, pyré, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Část vzorku xx přefiltruje xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.3. Tuhé xxxxxxxx (marmelády x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx dříve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se 40 x produktu x přesností na 0,01 x do xxxxxxx x xxxxxx 250 xx a xxxxx se 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx tři xxxxxx xx mírně vaří x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž se xx promytí použije xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx tak, xxx xxxxxxx 200 g xxxxx. Xxxxx xx x xxxxxxxxx na 0,01 g a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Buchnerovu nálevku.

Provede xx stanovení x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx produkty

Rozmrazí xx x xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x jádra. Xxxxxxx xx promíchá s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a postupuje xx podle bodů 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obsahující celé xxxxx nebo xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx na malé xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx kádinky xx odváží 10 xx 20 g xxxxxxxx x přesností xx 0,01 x.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxx pětinásobku xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx lázni se xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx míchání xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 g do xxxxxxxx xxxxxxx. Kádinka xx xx 30 xxxxx xx občasného xxxxxxx vloží xx xxxxxx xxxxx xxxxx x x případě xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud je xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx destilovaná xxxx x xxxxxxx se xx vodní lázni xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx nádoby xx vodní lázně x požadovanou xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx se nanese xx dolní xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxx na xx, xxx při xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx odečte xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy.

Na tomtéž xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.

XX. Vyjádření výsledků

Výpočet x xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, obvykle xxxxxxxxxxx v gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx procentuální xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxx jiné xxx + 20 °C, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tabulky.

Pokud xx měření provádí xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/E

kde:

M’ xx xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx udaná xxxxxxxxxxxxxx x E xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx výsledku, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx teploty xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx v gramech xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx nesmí xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.