Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Xxxxxx (XXX) x. 558/93

xx dne 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x produktech xxxxxxxxxxxx x ovoce a xxxxxxxx, x zrušení xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 426/86 xx dne 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z ovoce x zeleniny [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XXX) č. 1569/92 [2], x zejména xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 odst. 1 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxx, xx xx. 10 xxxx. 7 nařízení (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "obsahem xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xx rozumí xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx určitým xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou metodu, xxx má xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], kterým xx stanoví xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx; že se xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx produktů; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x tomto nařízení, xx třeba xxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx k xxxx, xx z důvodů xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 je xxxxx xxxxxxxxxxx přílohu 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku [4], naposledy xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 3800/92 [5];

vzhledem x tomu, xx xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx má být xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX nařízení (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Článek 2

Zrušuje xx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86.

Článek 3

Příloha X xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: xxxxxx na xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx kapitole 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx kapitole 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Toto nařízení xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx prvním xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Úř. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Úř. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX V xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X ZELENINY XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Rozsah xxxxxxx

Xxxxxx této metody xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, solí organických xxxxxxx, anorganických xxxx, xxxx, flavonoidů x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx refraktometrií) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx podmínek xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x gramech xx 100 xxxxx (x/100 g).

III. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx produktu od xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x přesností xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Též xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °C.

Je třeba xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a světelného xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx promíchá x xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx šťávy xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx laboratorní xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x poté xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx přes xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx x provede xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx homogenizované xxxxxxxx, odváží xx 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxx o xxxxxx 250 xx x xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx tři xxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xx promytí xxxxxxx xxxxxxxxxxx voda, x xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx tak, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x přesností xx 0,01 x x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xx stanovení x xxxxxxxx.

1.4. Zmrazené xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx a odstraní xx pecky, xxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx a postupuje xx xxxxx xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx produkty xxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxx část xx xxxxxxxx na malé xxxxxx, odstraní xx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx kádinky xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx se xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx míchání xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx se přidá xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx je xxxxx alkoholu xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, přidá xx xxxxx destilovaná voda x kádinka xx xx vodní xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě potřeby xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx se stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se přivede xx teplotu pro xxxxxx ponořením xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx teplotou.

Malý xxxxxx se xxxxxx xx xxxxx hranol xxxxxxxxxxxxx, přičemž je xxxxx xxxx xx xx, xxx při xxxxxxxxx xxxxxxx k xxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx návodu x xxxxxxxxx přístroji.

S xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku se xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.

XX. Vyjádření výsledků

Výpočet x vzorec

Obsah suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx v gramech xxxxxxxxx na 100 xxxxx produktu, se xxxxxxx takto: Xxxxxxx xx procentuální obsah xxxxxxxxx přímo zjištěný xxxxxxxxxxxxxx. Pokud xx xxxxxxxxx provádí za xxxxxxx xxxx než + 20 °X, xxxxxx xx výsledek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx měření xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (X) xxxxx následujícího xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ xx xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx rozpustného zbytku xx 100 x xxxxxxxx udaná xxxxxxxxxxxxxx x E xxxxxxxx (x gramech) xxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 gramů xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.