Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě měření xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86 x o xxxxx přílohy X xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o založení Xxxxxxxxxx hospodářského společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné nařízením (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 a xx. 17 odst. 1 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, xx xx. 10 xxxx. 7 nařízení (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x produktů xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx určitým xxxxxxxxx x snížená x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx metodu, xxx xx být xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx metodu vhodně xxxxxxxx, x xx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx x xxxxxx xxxxxxxx nové xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x tomto xxxxxxxx, xx xxxxx zrušit xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx k xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx přílohu 1 xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [4], naposledy pozměněného xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];

vzhledem x xxxx, xx xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Refraktometrická xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx III nařízení (XXX) x. 426/86, xx stanovena v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Zrušuje xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Článek 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87 xx mění xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx kapitole 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x č. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu dne 10. xxxxx 1993.

Za Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. věst. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Úř. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx určuje xxxxxxxx xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx ovlivňuje index xxxx.

XX. Definice

Suchým rozpustným xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxx roztoku sacharosy, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x gramech xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Princip

Odvození xxxxxx suchého rozpustného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx procentuální xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně xx + 15 °X xx + 25 °X. Též xxxx mít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx na ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx dodržovat xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, a zejména xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx produkty

Pečlivě xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx pečlivě xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx přes xxxxxx čtyřikrát xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxx kapky x xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády a xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží se 40 g xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx x objemu 250 xx x xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx tři xxxxxx xx xxxxx xxxx x promíchává xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx kádinky xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xx xx promytí použije xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xx destilovaná xxxx tak, aby xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx xx 0,01 x x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx se 20 xxxxx xxxx a xxx se přefiltruje xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx x odstraní xx pecky, xxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vzniklou xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx produkty xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx kusy xxxxx

Xxxxxxxxxxx vzorek nebo xxxx xxxx se xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, odstraní xx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxx a xxxxxxx xx promíchá.

Do kádinky xx xxxxxx 10 xx 20 g xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g.

Přidá xx destilovaná voda xx výši xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx lázni se xxxx 30 minut xx občasného míchání xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x obsahem xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 x do xxxxxxxx xxxxxxx. Kádinka xx na 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x x případě xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xx vodní xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx lázně x požadovanou xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx hranol xxxxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxx dbát xx xx, xxx xxx xxxxxxxxx hranolů x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx provádí xxxxx návodu x xxxxxxxxx přístroji.

S přesností xx 0,1 % xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx dvě xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx produktu, xx xxxxxxx xxxxx: Použije xx procentuální xxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxx provádí xx xxxxxxx xxxx xxx + 20 °X, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx připojené xxxxxxx.

Xxxxx xx měření xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ xx xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx refraktometrem x X hmotnost (x xxxxxxx) produktu xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °C xx teplota xxxxx xxxxx x více xx ± 5 °X.