Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (EHS) x. 558/93

xx dne 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x produktech zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86 a o xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx hospodářského společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x tomu, xx xx. 10 xxxx. 7 nařízení (XXX) x. 426/86 stanoví, xx "xxxxxxx přidaného xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x snížená x xxxxx stanovené xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou xxxxxx, xxx xx být xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], xxxxxx xx stanoví způsoby xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx zpracovaných x ovoce x xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxx tak, aby xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx alkoholických xxxxxxxx; xx z důvodů xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx uvedena x xxxxx xxxxxxxx, xx třeba xxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86;

xxxxxxxx k tomu, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 xx xxxxx přizpůsobit xxxxxxx 1 nařízení Rady (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx celním sazebníku [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XXX) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx v souladu xx stanoviskem Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx být xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Článek 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86.

Xxxxxx 3

Příloha X xxxxxxxx (XXX) č. 2658/87 xx xxxx xxxxx: odkazy xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx kapitole 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx dne 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX Z XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX REFRAKTOMETRIE

I. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx určuje xxxxxxxx xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx produktu. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, anorganických xxxx, xxxx, flavonoidů a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

XX. Definice

Suchým xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx roztoku xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx podmínek stejný xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v gramech xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx suchého rozpustného xxxxxx produktu od xxxx xxxxxx lomu.

IV. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx se stupnicí x rozsahem nejméně xx + 15 °X do + 25 °C. Též xxxx mít xxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx k tomuto xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx týkající xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxx se xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx produkty, pyré, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx laboratorní xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx a poté xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx přes xxxxxx čtyřikrát xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx kapky x xxxxxxxx x xxxxxxx xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx přímo xxxxxx xxxxx homogenizované xxxxxxxx, xxxxxx xx 40 x xxxxxxxx x přesností xx 0,01 x xx xxxxxxx x xxxxxx 250 xx x xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx vaří x promíchává xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx vhodné tárované xxxxxx, přičemž xx xx xxxxxxx použije xxxxxxxxxxx xxxx, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx xx 0,01 x x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx se 20 xxxxx xxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx nálevku.

Provede xx stanovení z xxxxxxxx.

1.4. Zmrazené xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Produkt xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx x postupuje xx xxxxx xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xx promíchá.

Do xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 g xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná voda xx xxxx pětinásobku xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx se odváží x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx na 30 xxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxx vloží xx xxxxxx vodní xxxxx x v případě xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud xx xxxxx alkoholu xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, přidá xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x kádinka se xx vodní xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx přivede xx xxxxxxx pro xxxxxx ponořením nádoby xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx teplotou.

Malý xxxxxx se nanese xx dolní xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxx xx xx, aby xxx xxxxxxxxx hranolů x xxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxx povrch xxxx. Xxxxxx se provádí xxxxx návodu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx dvě xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx, obvykle xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx procentuální xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx + 20 °C, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx připojené tabulky.

Pokud xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx rozpustného xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ xx xxxxxxxx (v xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X hmotnost (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x gramech xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx o xxxx xx ± 5 °X.