Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Komise (XXX) x. 558/93

xx xxx 10. března 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxxxx zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx, o zrušení xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 a x xxxxx přílohy X xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 426/86 xx dne 24. xxxxx 1986 x společné xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XXX) č. 1569/92 [2], a xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 a xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, xx xx. 10 odst. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "obsahem xxxxxxxxx xxxxx" x produktů xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou xxxxxx, xxx má být xxxxxxx, vymezuje xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], xxxxxx xx stanoví xxxxxxx xxxxxx xxxxxx cukru x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx; xx se xxxxxxx xxxx nezbytné xxxx metodu xxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx alkoholických xxxxxxxx; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x důvodů xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx přílohu 1 nařízení Xxxx (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [4], xxxxxxxxx pozměněného xxxxxxxxx Komise (EHS) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx produkty xxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx při určování xxxxxx cukru u xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx III nařízení (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86.

Článek 3

Příloha I xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87 xx xxxx xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x doplňkové xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx kapitole 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx nařízení.

Xxxxxx 4

Toto nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 10. ledna 1993.

Za Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Úř. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX ZBYTKU V xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX Z XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx určuje xxxxxxxx xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx produktu. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ovlivňuje index xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx má xx xxxxxx podmínek xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Obsah xxxxxxx rozpustného xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Princip

Odvození xxxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx stupnicí x rozsahem xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Xxx xxxx mít cirkulátor xxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,5 °C.

Je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Postup

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx produkty

Pečlivě xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx podílem

Průměrný xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx. Část xxxxxx xx přefiltruje přes xxxxxx čtyřikrát xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx x provede xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx přímo xxxxxx xxxxx homogenizované xxxxxxxx, odváží xx 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxx o objemu 250 xx a xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky xxxxxx xx xxxxxx tárované xxxxxx, přičemž se xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx voda, x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx xx x přesností na 0,01 x x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx se 20 xxxxx stát a xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx a xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Produkt xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vzniklou xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx podle xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx produkty nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, odstraní xx xxxxx, jadérka xxxx xxxxx a xxxxxxx xx promíchá.

Do xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx voda xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Po xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 g xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx na 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx vloží do xxxxxx xxxxx xxxxx x v xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě potřeby xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se přivede xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx nádoby xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx dolní xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx dbát xx xx, aby xxx xxxxxxxxx hranolů x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch skla. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx dvě xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx takto: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx jiné xxx + 20 °X, xxxxxx se výsledek xxxxx připojené xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku (X) podle následujícího xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (v gramech) xxxxxxx rozpustného xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx udaná refraktometrem x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) produktu xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx výsledku, pokud xx xxxxxxxxx provádí xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 gramů xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx o xxxx xx ± 5 °X.