Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Xxxxxx (EHS) x. 558/93

xx dne 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x produktech xxxxxxxxxxxx x ovoce a xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 2658/87

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 426/86 xx xxx 24. února 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x tomu, že xx. 10 xxxx. 7 nařízení (XXX) x. 426/86 stanoví, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x produktů xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxx vynásobená určitým xxxxxxxxx x snížená x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx způsoby xxxxxx obsahu cukru x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx jako nezbytné xxxx metodu xxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx postup v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx uvedena x tomto nařízení, xx třeba zrušit xxxxxxxx (EHS) č. 543/86;

xxxxxxxx x tomu, xx x xxxxxx xxxxxxx nařízení (XXX) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [4], xxxxxxxxx pozměněného xxxxxxxxx Komise (XXX) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, že xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x zeleniny,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx při určování xxxxxx cukru u xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) č. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XXX) č. 2658/87 xx xxxx xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx prvním dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 10. ledna 1993.

Za Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Úř. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Úř. věst. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX V xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx metody xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx solí, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

XX. Definice

Suchým rozpustným xxxxxxx (určeným refraktometrií) xx rozumí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v gramech xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx lomu.

IV. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův refraktometr.

Tento xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx mít xxxxxxxx xx stupnicí x xxxxxxxx nejméně xx + 15 °X do + 25 °X. Xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty x xxxxxxxxx na ± 0,5 °C.

Je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, a zejména xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx se stanovení.

1.2. Xxxxxxxx produkty, pyré, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx podílem

Průměrný xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Část xxxxxx xx xxxxxxxxxxx přes xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx kapky x xxxxxxxx x provede xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx dříve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx 40 x xxxxxxxx x přesností xx 0,01 g do xxxxxxx x objemu 250 xx x xxxxx se 100 xx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxx x promíchává xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, přičemž se xx promytí xxxxxxx xxxxxxxxxxx voda, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx tak, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Zváží xx x xxxxxxxxx xx 0,01 x x xxxxxx xx řádně xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx z xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx a xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Produkt xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx na malé xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx odváží 10 xx 20 x xxxxxxxx s přesností xx 0,01 g.

Přidá xx destilovaná xxxx xx xxxx pětinásobku xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx občasného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Po xxxxxxxxxx xx pokračuje xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x do xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx lázně x x případě xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx alkoholu vyšší xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx destilovaná voda x xxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky zváží, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx x požadovanou teplotou.

Malý xxxxxx se xxxxxx xx dolní hranol xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxx xx xx, xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx k xxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxx povrch skla. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx nejméně xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx na 100 xxxxx produktu, se xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx přímo zjištěný xxxxxxxxxxxxxx. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxx jiné než + 20 °X, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku (X) podle následujícího xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku xx 100 x xxxxxxxx udaná refraktometrem x E xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx stanovení xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °C

Teplota °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 gramů xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °C xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.