Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx rozpustného zbytku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx, o zrušení xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 2658/87

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 426/86 ze xxx 24. xxxxx 1986 x společné xxxxxxxxxx xxxx s produkty xxxxxxxxxxxx z ovoce x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], a xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, že xx. 10 xxxx. 7 nařízení (EHS) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze XXX se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x snížená x pevně xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou xxxxxx, xxx má být xxxxxxx, vymezuje xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech zpracovaných x xxxxx a xxxxxxxx; xx se xxxxxxx jako nezbytné xxxx metodu vhodně xxxxxxxx, x xx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx alkoholických produktů; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 nařízení Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku [4], naposledy pozměněného xxxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx v souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Refraktometrická xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) x. 426/86, xx stanovena x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (EHS) č. 2658/87 se xxxx xxxxx: xxxxxx na xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu dne 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Steichen

člen Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. věst. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX V xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX Z XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX REFRAKTOMETRIE

I. Rozsah xxxxxxx

Xxxxxx xxxx metody xx určuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx produktu. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, solí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ovlivňuje xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx rozumí procentuální xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx lomu jako xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x produktu xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Princip

Odvození xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx produktu xx xxxx xxxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx se stupnicí x rozsahem xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Xxx xxxx xxx cirkulátor xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx teploty x xxxxxxxxx na ± 0,5 °C.

Je třeba xxxxxx dodržovat provozní xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x zejména xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Postup

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Tekuté xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx produkty, pyré, xxxxxx šťávy se xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx pečlivě xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)

Xxxxx nelze xxxxx xxxxxx dříve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží se 40 x produktu x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx o xxxxxx 250 ml x xxxxx se 100 xx destilované xxxx.

Xxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx vaří x xxxxxxxxxx skleněnou xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx nalije xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 g xxxxx. Zváží xx x přesností na 0,01 x a xxxxxx xx řádně xxxxxxx.

Xxxxx se 20 xxxxx xxxx a xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Xxxxxxxxxx nálevku.

Provede xx xxxxxxxxx z xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx produkty

Rozmrazí xx x xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x jádra. Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vzniklou xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx bodů 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx celé xxxxx xxxx kusy xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx na malé xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxx, jadérka xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx odváží 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx míchání xxxxxxxxx xxxxxxxx. Po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx se xxxxxx x přesností na 0,01 g xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x x případě xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud xx xxxxx alkoholu xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, přidá xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x kádinka xx xx vodní lázni xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx potřeby xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx přivede xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx nádoby xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx teplotou.

Malý xxxxxx xx xxxxxx xx dolní xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, přičemž je xxxxx xxxx na xx, xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch xxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X přesností xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx tomtéž xxxxxxxxxxx vzorku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx výsledků

Výpočet x vzorec

Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx takto: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Pokud se xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx než + 20 °X, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx provádí xx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (X) podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/E

kde:

M’ je xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x E xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx v gramech xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °C xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x více xx ± 5 °X.