Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (XXX) x. 558/93

ze xxx 10. března 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x o xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx Rady (EHS) x. 2658/87

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 426/86 ze xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z ovoce x zeleniny [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x zejména xx xx. 10 xxxx. 1 x xx. 17 odst. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x tomu, xx xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" u xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx určitým xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx cukru x xxxxxxxxxx zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx; že se xxxxxxx xxxx nezbytné xxxx xxxxxx vhodně xxxxxxxx, a xx xxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx z xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx z xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 xx xxxxx přizpůsobit xxxxxxx 1 nařízení Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx a statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku [4], xxxxxxxxx pozměněného xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx má xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx III nařízení (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx tohoto nařízení.

Článek 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Článek 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 se mění xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx kapitole 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Článek 4

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx prvním xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx dne 10. ledna 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Steichen

člen Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. věst. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Úř. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


PŘÍLOHA

METODA XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX ZPRACOVANÝCH Z XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx metody xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx solí, xxxx, flavonoidů x xxxxxxxx ovlivňuje index xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx rozpustným xxxxxxx (určeným xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx stejný xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 g).

III. Princip

Odvození xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx lomu.

IV. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův refraktometr.

Tento xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x přesností xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Postup

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx produkty

Pečlivě xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, pyré, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx a poté xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx přefiltruje xxxx xxxxxx xxxxxxxxx přeloženou xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx kapky x xxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády a xxxxxx)

Xxxxx xxxxx přímo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží xx 40 x produktu x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx o xxxxxx 250 xx x xxxxx se 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx tři xxxxxx xx xxxxx vaří x promíchává skleněnou xxxxxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx tárované xxxxxx, xxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx voda, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 g xxxxx. Xxxxx xx x přesností xx 0,01 x a xxxxxx xx řádně xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx z xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx produkty

Rozmrazí xx x odstraní xx pecky, xxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx a postupuje xx xxxxx xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx kusy xxxxx

Xxxxxxxxxxx vzorek nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, odstraní xx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx kádinky xx odváží 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx produktu. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx míchání xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx xx pokračuje xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s obsahem xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx se odváží x xxxxxxxxx xx 0,01 x do xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxx vloží xx xxxxxx xxxxx lázně x v případě xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, přidá se xxxxx xxxxxxxxxxx voda x kádinka xx xx vodní xxxxx xxxxxxx dalších 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx dolní hranol xxxxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxx xxxx xx xx, aby při xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx návodu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx sacharosy.

Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x vzorec

Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxx: Použije xx procentuální obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Pokud se xxxxxxxxx provádí xx xxxxxxx jiné xxx + 20 °C, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx připojené xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x gramech) produktu xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx výsledku, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx teploty xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx nesmí xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.