Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2000/51/ES

ze xxx 26. xxxxxxxx 2000,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x potravinách

(Text x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/EHS xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 o xxxxxxxxxx právních předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 94/34/XX [2], a xxxxxxx na xx. 3 odst. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx konzultaci x Xxxxxxxx výborem xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 94/35/XX xx xxx 30. června 1994 x xxxxxxxxxx sladidlech xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx směrnice 96/83/ES [4], uvádí xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx 95/31/XX xx xxx 5. července 1995, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx použití x xxxxxxxxxxx [5], ve xxxxx xxxxxxxx 98/66/ES [6], xxxxxxx xxxxxxxx xxx čistotu náhradních xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxx 94/35/ES.

(3) Xx xxxxxx technického xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/31/XX xxx xxxxxxxx (X 421) a xxx xxxxxxxx – xxxxx (E 965 (xx)), a xx xxxxx xxxxxxxx uvedenou xxxxxxxx xxxxxx.

(4) Je xxxxxxxx vzít x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx techniky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxx x Xxxxx Alimentariusa xxxxx xxxxx společný xxxxx xxxxxxxxx XXX/XXX xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné látky (XXXXX).

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/ES se xxxxx týkající xx xxxxxxxxx (X 421) x xxxxxxxxx – xxxxxx (X 965 (xx)) xxxxxxxxx zněním xxxxxxxx x příloze xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx souladu s xxxxx xxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2001. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxx předpisy xxxxxxx xxxxxxxxx státy xxxx obsahovat xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx odkaz xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob odkazu xx xxxxxxx členské xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Článek 4

Xxxx směrnice xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 26. xxxxxxxx 2000.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Úř. xxxx. X 257, 19.9.1998, x. 35.


XXXXXXX

"X 421 – XXXXXXXX

1.Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxx hydrogenací xxxxx xxxxxxx a fruktosy xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx název

Dmannitol

Einecs

200–711–8

Chemický vzorec

C6H14O6

Molekulová xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx méně xxx 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Rozpustnost

Rozpustný xx vodě, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný x etheru

B. Xxxxxxx xxxx xxxx

164 °X xx 169 °C

C. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx zkoušce

D. Optická xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok)

E. xX

5 xx 8 X 10 xx 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx xx přidá 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx draselného x xxxx xx xxxxx pH

Čistota

Úbytek hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx než 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (jako xxxxxxx)

Xxxxxxx cukry

Ne více xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx popel

Ne xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

2.Xxxxxxxx vyráběný xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx diskontinuální xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx název

D-mannitol

Einecs

200–711–8

Chemický xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx ne xxxx xxx 99 % x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, krystalický xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x etheru

B. Xxxxxxx bodu xxxx

164 °X xx 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx vrstvě

Vyhoví zkoušce

D. Xxxxxxx xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 až 8 X 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 0,3 %

Xxxxxx xxxxxxxxx sušením

Ne xxxx než 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne xxxx než 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx více xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx více xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 103v xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 g

Salmonella

Nesmějí xxx přítomny v 10 g

E.coli

Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxx aeruginosa

Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxx

Xx xxxx než 100 v xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 100 x gramu"

"E 965 (xx) – XXXXXXXX – XXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, hydrogenovaný xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx hlavně x xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx- x polysacharidů. Xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sirupu x vysokým obsahem xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xx méně xxx 99 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, x ne xxxx xxx 50 % xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx bezvodou xxxx

Xxxxx

Xxxx xxxxxxxx kapaliny bez xxxxx x bez xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx hmoty

Identifikace

A. Rozpustnost

Velmi xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx tenké xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx vody

Ne více xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 0,3 % (xxxx glukosa)

Síranový xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx více xxx 50 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx více xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 mg/kg"