Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2000/51/XX

xx xxx 26. xxxxxxxx 2000,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/XXX xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx potravinářských přídatných xxxxx povolených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx [1], ve xxxxx směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 94/34/XX [2], a xxxxxxx xx xx. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX ze xxx 30. xxxxxx 1994 x náhradních xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx xxxxxxxx 96/83/XX [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx.

(2) Směrnice Komise 95/31/XX xx xxx 5. července 1995, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx náhradních xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], xx xxxxx směrnice 98/66/XX [6], xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/XX.

(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve směrnici 95/31/XX xxx mannitol (X 421) x xxx xxxxxxxx – xxxxx (X 965 (xx)), x je xxxxx nezbytné xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(4) Xx xxxxxxxx vzít v xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx techniky pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx stanovena x Xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx společný xxxxx xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:

Xxxxxx 1

X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx týkající se xxxxxxxxx (E 421) x maltitolu – xxxxxx (E 965 (xx)) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx x správní xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2001. Xxxxxxxxxx o xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx xxxxx učiněn xxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 26. července 2000.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. věst. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Xx. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Úř. xxxx. X 257, 19.9.1998, x. 35.


PŘÍLOHA

"E 421 – XXXXXXXX

1.Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hydrogenací směsi xxxxxxx x fruktosy xxxxxxxxx x invertního xxxxx

Xxxxxxxx název

Dmannitol

Einecs

200–711–8

Chemický xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx v xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zápachu

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx xxxx

164 °X xx 169 °C

C. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 X 10 xx 10 % (x/X) roztoku xxxxxx se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx více xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 mg/kg

2.Mannitol xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx název

D-mannitol

Einecs

200–711–8

Chemický xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx méně xxx 99 % x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, krystalický xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx těžce rozpustný x xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x etheru

B. Xxxxxxx bodu xxxx

164 °X až 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 až 8 X 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx vzorku xx xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx roztoku chloridu xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx pH

Čistota

Arabitol

Ne xxxx xxx 0,3 %

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °C, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx než 100 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 103x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx být xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

X.xxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxx aeruginosa

Nesmějí být xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxx

Xx více než 100 v xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 100 x xxxxx"

"X 965 (xx) – XXXXXXXX – SIRUP

Synonyma

Hydrogenovaný xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, hydrogenovaný xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

Xxxx sestávající hlavně x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x hydrogenovaných xxxxx- x polysacharidů. Xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xx formě sirupu x xxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 99 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, x ne xxxx než 50 % xxxxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx bázi

Popis

Čiré xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx a xxx xxxxxxx xxxx bílé xxxxxxxxxxx hmoty

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, těžce xxxxxxxxx x xxxxxxxx

X. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxx

Xx více xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx metoda)

Redukující xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (jako glukosa)

Síranový xxxxx

Xx xxxx než 0,1 %

Chloridy

Ne xxxx xxx 50 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 2 xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx"