Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Směrnice Xxxxxx 2000/51/XX

xx xxx 26. xxxxxxxx 2000,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx xxxxxxx specifická xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxx xxxxxxx x potravinách

(Text x významem pro XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/XXX xx dne 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx [1], ve xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], x xxxxxxx na xx. 3 odst. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx s Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX ze xxx 30. xxxxxx 1994 x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx použití x xxxxxxxxxxx [3], ve xxxxx směrnice 96/83/XX [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx 95/31/XX ze dne 5. července 1995, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx náhradních sladidel xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], xx xxxxx xxxxxxxx 98/66/XX [6], xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx náhradních xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxx 94/35/XX.

(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx pokroku xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx čistotu xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/31/XX xxx xxxxxxxx (X 421) x xxx xxxxxxxx – xxxxx (X 965 (xx)), a je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(4) Xx xxxxxxxx xxxx v xxxxx specifikace x xxxxxxxxxx techniky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx stanovena x Xxxxx Alimentariusa xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX/XXX pro xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx (XXXXX).

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:

Xxxxxx 1

X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx (X 421) x maltitolu – xxxxxx (X 965 (xx)) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příloze xxxx směrnice.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné xxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxx směrnicí do 30. xxxxxx 2001. Xxxxxxxxxx o xxxx xxxxxxx Komisi.

Tyto xxxxxxxx xxxxxxx členskými xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx odkaz xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Bruselu dne 26. xxxxxxxx 2000.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Komise


[1] Úř. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Xx. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Xx. xxxx. X 257, 19.9.1998, x. 35.


XXXXXXX

"X 421 – XXXXXXXX

1.Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směsi xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx název

Dmannitol

Einecs

200–711–8

Chemický xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zápachu

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, velmi xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx tání

164 °C xx 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx tenké xxxxxx

Xxxxxx zkoušce

D. Optická xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok)

E. xX

5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 0,5 xx nasyceného xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx pH

Čistota

Úbytek xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx více xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (jako xxxxxxx)

Xxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx více než 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx více xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx než 1 mg/kg

2.Mannitol vyráběný xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx ne xxxx xxx 99 % x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, krystalický xxxxxx bez zápachu

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx tání

164 °X xx 169 °X

X. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 až 8 X 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 0,3 %

Xxxxxx xxxxxxxxx sušením

Ne xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx více xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx více xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx bakterie

Ne xxxx xxx 103x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx být xxxxxxxx x 10 g

Salmonella

Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x

X.xxxx

Xxxxxxx být xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

Nesmějí být xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 v xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 100 x gramu"

"E 965 (xx) – MALTITOL – XXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx vysokomaltosoglukosový xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

Xxxx sestávající hlavně x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x hydrogenovaných xxxxx- x xxxxxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx katalytickou xxxxxxxxxxx glukosového xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxx. Xxxx obchodní xxxxx je xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 99 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, x xx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx bezvodou bázi

Popis

Čiré xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx x xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Rozpustnost

Velmi xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx, xxxxx rozpustný x xxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx tenké xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx vody

Ne více xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 0,3 % (jako glukosa)

Síranový xxxxx

Xx více xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 50 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx než 100 xx/xx

Xxxx

Xx více xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx"