Xxxxxxxx Xxxxxx 2000/51/XX
xx xxx 26. xxxxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x potravinách
(Text x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx 89/107/XXX xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států týkajících xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx povolených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady 94/34/XX [2], a xxxxxxx xx xx. 3 xxxx. 3 xxxx. x) uvedené xxxxxxxx,
xx konzultaci s Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
(1) Směrnice Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 94/35/XX xx xxx 30. xxxxxx 1994 x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx xxxxxxxx 96/83/XX [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxxxxxxxx.
(2) Směrnice Xxxxxx 95/31/XX xx xxx 5. xxxxxxxx 1995, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx náhradních sladidel xxx použití x xxxxxxxxxxx [5], ve xxxxx xxxxxxxx 98/66/XX [6], xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx 94/35/ES.
(3) Xx xxxxxx technického pokroku xx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx pro čistotu xxxxxxxxx ve xxxxxxxx 95/31/XX xxx xxxxxxxx (X 421) x xxx maltitol – xxxxx (X 965 (xx)), a xx xxxxx nezbytné uvedenou xxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx techniky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx v Xxxxx Xxxxxxxxxxxxx která xxxxx xxxxxxxx výbor xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx (XXXXX).
(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jsou v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxx,
XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:
Článek 1
X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx (X 421) x maltitolu – xxxxxx (X 965 (xx)) xxxxxxxxx zněním xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx směrnice.
Článek 2
Členské xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xx 30. června 2001. Xxxxxxxxxx o xxxx xxxxxxx Komisi.
Tyto xxxxxxxx xxxxxxx členskými xxxxx xxxx obsahovat odkaz xx xxxx xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxx odkaz xxxxxx xxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx stanoví xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxx 4
Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
X Bruselu dne 26. xxxxxxxx 2000.
Xx Xxxxxx
Xxxxx Byrne
člen Xxxxxx
[1] Xx. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.
[2] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 1.
[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.
[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.
[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.
[6] Xx. věst. X 257, 19.9.1998, x. 35.
XXXXXXX
"X 421 – XXXXXXXX
1.Xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xx vyrábí xxxxxxxxxxxx hydrogenací xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx x invertního xxxxx |
Xxxxxxxx název |
Dmannitol |
Einecs |
200–711–8 |
Chemický xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
182,2 |
Xxxxx |
Xxxxx ne méně xxx 96 % Xxxxxxxxxx a ne xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, krystalický xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xx vodě, velmi xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný x etheru |
B. Rozmezí xxxx xxxx |
164 °C xx 169 °X |
X. Xxxxxxxxxxxxxx na tenké xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X. pH |
5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx chloridu draselného x xxxx xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % (105 °X, 4 hodiny) |
Redukující xxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % (jako xxxxxxx) |
Xxxxxxx cukry |
Ne více xxx 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx více xxx 70 mg/kg |
Sírany |
Ne více xxx 100 mg/kg |
Nikl |
Ne xxxx než 2 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx než 1 mg/kg |
2.Mannitol xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Zygosaccharomyces xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
182,2 |
Xxxxx |
Xxxxx xx méně xxx 99 % x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, krystalický xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x ethanolu, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx |
X. Xxxxxxx bodu xxxx |
164 °X xx 169 °X |
X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
α20X: + 23° až + 25° (boritanový xxxxxx) |
X. xX |
5 až 8 X 10 xx 10 % (x/X) xxxxxxx vzorku se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % |
Xxxxxx hmotnosti sušením |
Ne xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx cukry |
Ne xxxx xxx 0,3 % (jako xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx popel |
Ne více xxx 0,1 % |
Chloridy |
Ne xxxx xxx 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx více xxx 100 mg/kg |
Olovo |
Ne xxxx xxx 1 mg/kg |
Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xx více xxx 103x gramu |
Koliformní xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx přítomny v 10 x |
X.xxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx být xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 x xxxxx |
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 x xxxxx" |
"X 965 (xx) – XXXXXXXX – SIRUP
Synonyma |
Hydrogenovaný vysokomaltosoglukosový xxxxx, hydrogenovaný xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x maltitolu se xxxxxxxxxx x hydrogenovaných xxxxx- x xxxxxxxxxxxxx. Xx vyráběn katalytickou xxxxxxxxxxx glukosového xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxx. Jako xxxxxxxx xxxxx xx dodáván xx xxxxx sirupu x xxxx pevný xxxxxxx |
Xxxxx |
Xxxxx ne méně xxx 99 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx, a xx xxxx než 50 % xxxxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx bázi |
Popis |
Čiré xxxxxxxx kapaliny bez xxxxx x xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx rozpustný x ethanolu |
B. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
Xxxxx vody |
Ne více xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (jako glukosa) |
Síranový xxxxx |
Xx více xxx 0,1 % |
Chloridy |
Ne xxxx xxx 50 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx než 100 xx/xx |
Xxxx |
Xx xxxx xxx 2 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 mg/kg" |