Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise 2003/62/XX

xx xxx 20. xxxxxx 2003,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxx 86/362/XXX x 90/642/EHS, pokud xxx o maximální xxxxxx reziduí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Xxxx 90/642/XXX xx xxx 27. xxxxxxxxx 1990 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx, x na xxxxxx xxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněnou xxxxxxxxx (XX) x. 806/2003 [2], x xxxxxxx xx článek 7 xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 86/362/XXX xx dne 24. xxxxxxxx 1986 x xxxxxxxxx maximálních xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx povrchu [3], naposledy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx č. (XX) 807/2003 [4], a xxxxxxx xx xxxxxx 10 xxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Xx xxxxxxxx Xxxxxx 2002/79/XX [5] xxxx xxxxxxxxx maximální limity xxxxxxx (MLR) xxx xxxxxx xxxxxxxxx pesticidů x xxxxxx.

(2) Po xxxxxxxxx směrnice 2002/79/XX xxxxxxxx Komise xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx přezkoumala maximální xxxxxx reziduí xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx a xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX, xxx xx xxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx expozice xxxxxxxxxxxx xxxxx pesticidům x xxxxxxxx, které mohou xxxxxxx těchto xxxxxxxxx xxxxxxxxx x důsledku xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx x praxí xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, přičemž xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx zdravotnickou xxxxxxxxxx [6], a xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx x xxxx směrnici xxxxxxx x překročení xxxxxxxxxxxx denního xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx partnery Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

(5) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx rostliny, xxxxxxx jeho xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx metodiky xxxxxxxxx státy xxxxxxxxxx [7].

(6) Xxxxxxxx této xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX TUTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Maximální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XX xxxxxxxx 90/642/XXX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx limity xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze xxxx směrnice.

Xxxxxx 2

X xxxxx X xxxxxxx XX xxxxxxxx 86/362/XXX xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

"Xxxxxxx pesticidů

Maximální xxxxxx x mg/kg

hexakonazol

0,1 xxxxxx x xxxxxxx 0,02 xxxxxxx obiloviny

prochloraz (xxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 2,4,6 xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx)

1 xxxx, xxxx, ječmen 0,5 xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxx 0,05 ostatní obiloviny

Článek 3

Členské státy xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxx směrnicí xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2003. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2003.

Článek 4

Tato opatření xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx směrnici xxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx xxxxxxx členské xxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxxxx 6

Xxxx směrnice xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

V Bruselu xxx 20. xxxxxx 2003.

Za Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 350, 14.12.1990, x. 71.

[2] Xx. xxxx. X 122, 16.5.2003, x. 1.

[3] Xx. věst. X 221, 7.8.1986, x. 37.

[4] Xx. xxxx. X 122, 16.5.2003, x. 36.

[5] Xx. xxxx. X 291, 28.10.2002, x. 1.

[6] Pokyny pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (přepracované xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxxxx životního xxxxxxxxx – potravinového xxxxxxxx (XXXX/Xxxx Xxxxxxxxx) xx xxxxxxxxxx x výborem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx 1997 (XXX/XXX/XXX/97.7).

[7] SCP/RESI/021; SCP/RESI/024.


XXXXXXX

Xxxxxxx x příklady xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx XXX

Xxxxxxx pesticidů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xx/xx)

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

1.Xxxxx, xxxxxxx, sušené xxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zmrazením, xxx xxxxxxxx xxxxx; xxxxxx

x)XXXXXXXXX XXXXX

0,02

3

0,5

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

XX)XXXXXX (VE SKOŘÁPCE XXXX XXXXX)

0,05

0,05

0,05

xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx ořechy

lískové xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx oříšky

pistácie

vlašské xxxxxx

xxxxxxx

XXX)XXXXXXX XXXXX

0,5

0,5

xxxxxx

0,1

xxxxxx

0,1

xxxxxx

xxxxxxx

0,02

XX)XXXXXXX XXXXX

0,02

xxxxxxx

0,3

xxxxxx x xxxxx

1

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx)

0,5

xxxxxxx x slívy

0,5

0,2

ostatní

0,02

0,02

V)BOBULOVÉ X XXXXXX OVOCE

a)hrozny xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx

0,1

1

xxxxxx xxxxxx

0,02

xxxxxx xxxxxxx

1

x)xxxxxx (xxxxx xxxxxxx)

0,2

1

2

x)xxxxx x xxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

0,02

0,02

xxxxxxxxx

3

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

3

xxxxxxx

0,3

x)xxxxxxx bobulové a xxxxxx ovoce(kromě planě xxxxxxxxxx)

0,02

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx (xxxxxxx, bílý x černý)

1

0,5

angrešt

1

ostatní

0,02

0,02

e)planě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,02

0,02

0,02

XX)XXXXX

0,02

xxxxxxx

xxxxxx

0,1

2

xxxxx

xxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx jablka

ostatní

0,02

0,02

2.Zelenina, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx

x)XXXXXXXX A XXXXXXXX XXXXXXXX

0,02

0,02

xxxx xxxxxxxx

xxxxx

0,2

xxxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx kořen

batáty

tuřín

vodnice

jam

ostatní

0,02

ii)CIBULOVÁ XXXXXXXX

0,02

0,02

0,02

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxx)XXXXXXX XXXXXXXX

x)xxxxxxxxx

xxxxxxx

0,1

0,3

0,3

xxxxxxx xxxxxxxxxx

0,5

xxxxx

0,3

xxxxxxx

0,02

0,02

0,02

x)xxxxxxxxx – x xxxxxx slupkou

0,02

0,1

0,02

okurky xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxxxxx – x xxxxxxxx xxxxxxx

0,02

0,2

xxxxxxx xxxxxxx

0,1

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

0,02

x)xxxxxxxx xxxxxxx

0,02

0,02

0,02

xx)Xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,02

0,02

0,02

x)xxxxxxxxx xxxxxxxx vytvářející růžice

brokolice

květák

ostatní

b)košťálová xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx hlávková a xxxx hlávkové

ostatní

c)košťálová zelenina xxxxxxx

xxxxxxxxx zelí

kadeřávek

ostatní

d)kedlubny

v)LISTOVÁ ZELENINA X XXXXXXX XXXXXXX

0,02

0,02

0,02

x)xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx)

xxxxxxx

x)xxxxxxxxx xxxxxxxx

x)xxxxxxx salátová

e)čerstvé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx xxx

xxxxxxx

xx)XXXXXXX XXXXXXXX (XXXXXXX)

0,02

0,02

0,02

xxxxxxxx lusky

vyluštěná xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx lusky

vyluštěná xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxx)XXXXXxxx X XXXXXXXX XXXXXXXX (XXXXXXX)

0,02

0,02

xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

0,5

xxx

xxxxx

xxxxxxx

0,02

xxxx)XXXXX

0,02

0,02

0,02

x)xxxxxxxx pěstované

b)žampiony xxxxx xxxxxxxx

3.Xxxxxxxxx

0,02

0,02

0,02

xxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

4.Xxxxxxxx semena

0,05

0,05

0,05

lněná xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx olejné

mák

sezamová xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

5.Xxxxxxxx

0,02

0,02

0,02

xxxxxxxx brambory xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

6.Xxx (xxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxXxxxxxxx sinensis)

0,05

0,05

0,05

7.Chmel (xxxxxx), včetně chmelových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

0,05

2

0,05